|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII
Ghana pościel to wydaje mi się że na prezent by była ok no i coś jeszcze do tego. A "drobne pamiątki", to wydaje mi się, że coś właśnie jak wino czy książka, tylko właśnie nie mam pojęcia co dokładnie. Ewentualnie może jakaś figurka, czy coś? My dostaliśmy fajną lalkę-pozytywkę ubraną w suknię ślubną, ale nigdzie takich u mnie nie widziałam.
Lenka dziękuję Kurcze, ale mnie ząb boli |
|
|
|
#2103 |
|
CABIN CREW
|
o własnie bo zapomniałam- Kalpano - ja bym moze jakąś ksiązkę kupiła...
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
dziś na szczęście w miarę wcześnie skończyłam, ale jeszcze wybieram się na zakupy z rodzicami ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() //czyli msuze iśc po miętuska do inglota na to wychodzi za pojedynczy wklad ile sobie teraz wolaja tak mniej wiecej? do 20 zł sie wyrobie?
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-04-12 o 15:35 |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Powrót do rzeczywistości straszny, ledwo wstała :P jak tu motywację do nauki znaleźć kiedy zaliczenie goni zaliczenie party_gir boli dosyć konkretnie No ale sama jestem sobie winna Kalpana ja słyszałam że oliwa z oliwek bardzo dobrze nawilża i zapobiega powstawaniu rozstępów co do prezentu, wybrałabym książkę Lenka dziękuję za przepis, wypróbuję A widzisz różnicę na włosach w porównaniu do samego oleju? Kitka ![]() ![]() Myślicie że ten olejek nadawałby się na włosy? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-dusch-ol.html
|
|
#2107 |
|
CABIN CREW
|
ghana sam wkład chyba coś ok 10-12 zł kosztuje
loluska dzięki o bikini to myślę, już ponad miesiąc zdrowiej dużo się odżywiam i ćwiczę muszę się po amlę znowu wybrać bo moje wlosy ją kochają
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana myślałaś o figurce to może Żydka? Podobno gwarantuje on pieniądze
ostatnio moja siostra kupiła koleżance.
|
#2110 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
http://www.mouldyfruit.com/2011/04/0...t-goodies.htmltylko nie wiem jaki numer... okragle wklady kosztuja 10zł, kwadratowe niestety nie wiem |
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Kalpana ja widziałam w sklepie z prezentami taki kubki "dla niej, dla niego" w ksztalcie dwóch połówek serca i bardzo mi się podobały
|
|
|
|
#2112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ogólnie to jestem za praktycznymi prezentami, więc z figurek, laleczek nie byłabym zadowolona bo mimo, że ładne to jednak aby kurz zbierają i do niczego konkretnego się nie przydają. Pomysł z winem też jest fajny. Gdzieś widziałam elegancki zestaw kieliszków, ze stojakiem i miejscem na 3 butelki wina. Bardzo fajnie się to prezentowało. Może znajdę gdzieś zdjęcie to póZniej wstawię. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Dziewczyny możecie coś polecić na pękające naczynka? |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję Ci bardzo ![]() tu też jest miętus http://pandorzyca.blogspot.com/2012/...ny-inglot.html numer 345 xD muszę zapamiętać
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-04-12 o 17:17 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam o olejowaniu, tylko nie wiem czy się nadaje?
Kitka wiem, wiem ale potrzebowałaś motywacji to baciki poszły w ruch :p
|
|
#2115 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
ale kusicie tymi miętuskami... a miałam mieć ban na kolorówkę....
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale włąsnie mam ochotę na takiego miętuska poza tym mam na kilka razy bazy pod cienie i podkładu tak samo na kilka razy zastanawiałam się nad revlonem colorstay, bo moja przyjaciołka sobie zachwala. Wzielabym najjasniejsyz to mzoe byłby dobry. Tylko pytanie, czy nie jest za ciezki nie chciałabym wyglądać jak jakaś maska, no i żeby nie zapychał. Druga przyjaciołka zas odlała mi kilka popmepk tego maybelline'a nowego i jest nawet nawet taki na codzień raczej. Nie wiem co wybrać
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie
![]() ale zapytaj na włosowym
|
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudź włosy z zimowego snu
Wiosna zadomawia się u nas już na dobre. Ciepłe płaszcze, czapki i szaliki zastępujemy nareszcie cieńszymi trenczami i zwiewnymi apaszkami. Radość z nadejścia wiosny mogą popsuć nam jedynie włosy, które chyba nie zauważyły zmiany sezonu... Są suche, łamliwe, łatwo się elektryzują i mają rozdwojone końcówki. Mamy też problemy z ich rozczesaniem i ułożeniem. Jak obudzić włosy z zimowego snu? Na początek przycinamy Regenerację powinnyśmy zacząć od podcięcia włosów – a głównie od pozbycia się zniszczonych końcówek. Najlepsze efekty daje podcięcie „gorącymi nożyczkami". Wysoka temperatura „uszczelni" końcówkę włosa i zabezpieczy go przed ponownym rozdwajaniem. Po drastycznym cięciu możemy przystąpić do pozostałych zabiegów pielęgnacyjnych. Nawilżanie Odpowiednie nawilżenie wysuszonych włosów zapewnią nam kosmetyki zawierające witaminy A, E oraz B5. Na rynku mamy do wyboru szeroką gamę szamponów i odżywek, których możemy używać codziennie. Raz lub dwa razy w tygodniu można również nałożyć na włosy maseczkę o intensywniejszym działaniu. Najlepszy efekt uzyskamy stosując kosmetyk podczas kąpieli, a następnie owijając głowę ręcznikiem. W ten sposób składniki regenerujące lepiej wchłoną się w strukturę włosa. Wzmacnianie Kolejnym dość częstym problemem jest wypadanie włosów. W ciągu roku zdarzają się momenty, kiedy zaczynamy gubić ich nieco więcej. Jest to najczęściej okres jesieni i właśnie - wiosny. Osłabione włosy najlepiej wzmocnią kosmetyki np. z czarną rzepą. Jeżeli pielęgnacja nie powstrzyma wypadania i proces ten trwa ono dłużej niż miesiąc, należy udać się po poradę do lekarza. Ostrożnie z domowymi sposobami Wiele kobiet, które chcą poprawić kondycję swoich włosów decyduje się na stosowanie tzw. metod domowych. Do najbardziej znanych należy m.in. wcieranie we włosy soku z cytryny, czy nakładanie oliwy z oliwek. Dzisiaj specjaliści nie widzą jednak potrzeby stosowania tego typu kuracji, gdyż w składzie dobrych kosmetyków znajdują się wszystkie elementy potrzebne do utrzymania włosów w świetnej kondycji. Nakładanie na nie domowych mikstur może je tylko niepotrzebnie obciążać. Białko dla cebulki Bardzo ważną sprawą, jeśli chodzi o zdrowie włosów, jest również odpowiednia dieta. Niezbędne jest zatem jedzenie wszelkiego rodzaju ziaren, produktów zawierających substancje oleiste, np. orzechy, jak również te bogate w białko. Jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej ilości tego składnika, włosy mogą stać się cieńsze nawet o 50%. Cienkie, niezdrowo wyglądające włosy możemy często zaobserwować u modelek, które stosują drakońskie diety. Filtry - dodatkowa ochrona Włosy, podobnie jak skórę, powinno się chronić przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Dlatego też przed zakupem szamponu czy odżywki warto wcześniej sprawdzić, czy te produkty zawierają filtry ochronne. Kosmetyki z filtrami należy zacząć stosować już w maju i czerwcu, a nie czekać na wyjazdy do ciepłych krajów na wakacje i plażowanie. Szczególnej ochrony przed słońcem wymagają włosy farbowane. Filtry UV chronią bowiem włosy nie tylko przed wysuszeniem i utratą elastyczności, ale również przed niechcianym rozjaśnieniem koloru. Piękne włosy nie tylko podkreślają naszą atrakcyjność, ale również świadczą o stanie zdrowia. Z tego względu kosmetyki pielęgnacyjne i odpowiednią dietę powinno się regularnie stosować przez cały rok, a nie tylko na wiosnę.
|
#2119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wino ze stojakiem też jest bardzo dobrym pomysłem, jeśli nie piją alkoholu to przecież mogą poczęstować nim gości podczas odwiedzin, przecież to żaden kłopot ogólnie za figurkami też nie przepadam, nie lubię mieć ich na pólkach, wole jakieś fikuśne cudnie pachnące świece
|
|
#2120 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
idę pokręcić HH bo się od dwóch godzin za to zabieram i nie mogę zabrac :P
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze swoją jakoś zużyć![]() Cytat:
Są chyba takie po 100 zł. I do tego jakiś album na zdjęcia ( ja dostałam fajny album na 18 nastkę. Drewniany i się wyjmuję z niego szufladki i w nie wkłada się fotki).Poszalalam dzisiaj kosmetycznie ![]() Kupiłam balsam kiwi, podkład bella, olejek alterra i na allegro kliknęłam mgiełkę marion, jantar, jedwab CHI
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pomysły, już mi się trochę rozjaśniło
Ewentualnie kupię książkę, tylko nie wiem jaką. My dostaliśmy kucharskie i z cudami natury, ale myślałam, że może jakieś wypasione bajki dla dzieci?
|
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Można poczytać na stronie Natury ich magazyn http://drogerienatura.pl/magazyn/
|
#2124 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|
#2125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam takie wypasione wydanie baśni Andersena. Z pięknymi rysunkami, w ślicznej oprawie. |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Soph, kobieto
dzięki za odpowiedź ![]() buahhot i jak tam faza na grzywkę?
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio marnie ze spamowaniem, tzn robie peelingi buzki, ale juz o kawowym ciala zapominam i mi sie nie chce z olejowaniem tez sie ociagam ostatnio...
|
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, powracam do Was po raz kolejny. wiem, że tak nie ładnie znikać ale ciągle cierpię na brak czasu i nie mam jak zaglądać.
Zaczęłam bardziej dbać o włosy i widzę znaczną poprawę.mam nadzieję, że teraz będę mogła być z Wami na bierząco. Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- ooo mam : Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat, Ponoć mały elementarz rodzicielstwa |
||
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Kalpano ja bym kupiła jkieś filiżanki z porcelany albo właśie zestaw kieliszków czy coś w tym stylu a nie żadne zbieracze kurzu bo można zwyczajnie nie trafić w gust.
Mała czarna a gdzie polecasz u nas kosmetyczke, bo chce sie wybrać ale kompletnie nie wiem gdzie... Długo mnie tu nie było ale nawet nie mam siły. Dziś pisze już ntą prace na zaliczenie do szkoły bo od pn mam egzaminy... Nici z mojego zapuszczana włosów, strasznie mnie denerwują wywijające sie koncówki z tyłu szyji i jutro ide sie umówić do fryzjera żeby podgolić tył. Ide daliej pisć, miłego wieczorku
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

No ale sama jestem sobie winna

pachnące zgniłymi rybami
ja musze swoją jakoś zużyć
ja tez ostatnio marnie ze spamowaniem, tzn robie peelingi buzki, ale juz o kawowym ciala zapominam i mi sie nie chce