|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
![]() Cytat:
Są wiśnie w słoiku i maliny w słoiku ![]() A kawę robię espresso, wylewam łyżką paski, a potem widelcem robię szlaczki, wychodzi jakby marmurek ![]() Jak byś chciała na mega słodko, to możesz zrobić z karmelem rozpuścić cukier i zalać to 30% śmietaną...i z tego tez można takie wzorki zrobić.Aha i ja do tej masy serowej daję jeszcze 2 łyżki mąki ziemniaczanej... |
||
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, ciasto wychodzi faktycznie nie za wysokie. Możesz dać więcej sera, jak chcesz wyższe
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dżizas - głodna się zrobiłam:d |
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zbija ten ser
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Nada się każdy twaróg sernikowy, mielony - te które sprzedawane są w wiaderkach - ja oczywiście, monotematycznie, kupuję w Lidlu. Mam go blisko i większość artykułów faktycznie można tam dostać, a są na prawdę dobrej jakości
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmmmmm, uwielbiam sernik
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4900 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Teraz czytam "Amerykanskich bogow" - genialna. Ale to nadal na pograniczu magii, bo jak juz kieys pisalam, uwielbiam ten gatunek (i sf). Druga to wlasnie skonczona "Oblok Magellana" Lema, ciekawa ksiazka z lat 60. ubieglego wieku.. W kolejce: Szpieg, antologia J. Zajdla. Pozniej chce jednak wyjsc z nurtu fantasy/sf i kryminalow i bede szukac czegos innego. W kazdym razie na pewno nic typowo kobiecego, skreca mnie od tego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie z kolei balaganu cd, po raz 1 od rzucenia tabsow mialam owu w 12 dc!! Przeciez to jakis koszmar, do tej pory mialam 33-35 dniowe cykle Chce mi sie plakac (akurat na wyjazd...............)Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam lidlowskiego serka z wiaderka. Tani i dobry
Ja ostatnio robiłam tą wersję sernika http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...y/przepis.html Nie dodaję skrobi do sera i wychodzi jak trzeba
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
To prawda. Mimo to uwazam, ze do tlumaczenia ustnego trzeba miec leb jak sklep (szczegolnie przy technicznych tematach) no i nerwy ze stali, np. przy takich negocjacjach, gdzie kazdy chce kazdego wykiwac..
|
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
z drugiej strony zazdroszczę, ale w tej chwili jestem tak słaba, że przy jedzeniu ciasta na święta myślałam: chociaż tyle mam z życia (niezła wymówka Asiuk jak test? fajne buty choć podawana cena mnie zaskoczyła Po rabacie już lepiej Fajne serniki
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba przechodzi skok rozwojowy. Normalnie padam dziś na pysk. Pierwszy raz pomyślałam sobie- po co mi to było
![]() No ale juyż jest OK..w końcu udało mi się ją uśpić...po całodziennym wyciu i marudzeniu, a jadła chyba 100 razy. Mam cycki wymiętolone do granic możliwości ![]() ..ale zdarzyło się też coś fajnego. Mąż kupił mi samochód Masakrycznie wielkiego mercedesa. Troszkę się go boję- ale się cieszę.
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu ja przez pierwsze 2 miesiace mialam takie mysli często ![]() skoki nie sa fajne najgorszy jest chyba ten 4-6 tygodi i potem 3 miesiace ,nastepne jakoś spokojnie u nas przechodziły
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisałam że zasnęła- to się przeliczyłam. Moje dziecko do godz. 22:20 leżało po cichutku w łóżeczku i patrzyło takimi wielkimi oczami. Aż mnie to przeraziło normalnie...bo ileż można nie spać, jak się ma 6 tyg I jeszcze te oczy- takie jakby już wszystko widziała W końcu dałam jej po raz kolejny cyca (mimo że nie płakała) i zasnęła mi na rękach po 3 min dosłownie. Mam nadzieję że w końcu pośpi
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, pochwal się furą
![]() Jezusiczku, jakie męczące jest leżenie na kanapie cały dzień... coś okropnego...
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty tez zmykaj spać
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym razie jak nie urok to sraczka Jak nie kolki to katarek to jakieś skoki rozwojowe. ![]() Jakoś nie mogę prze północą Cytat:
Fura przesadzona Miało być małe ekonomiczne auto- jest mercedes E klasa i to kombi. Jak w nim siedzę to czuję się jakbym miała 10 lat, ważyła 30 kg i miała 140 cm wzrostuTaki http://allegro.pl/show_item.php?item=2272493885 Znaczy nie ten dokładnie kupiliśmy ale dokładnie ten model. Ma podgrzwane fotele i inne bajery.Wózek to mogę do bagażnika wstawiać bez składania
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-04-12 o 23:26 |
||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwie się, że tak się w nim czujesz ![]() Co się stało Twojemu mężowi, że postanowił Ci sprawić aż takiego giganta?
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie skok,to kolki,jak nie kolki to sraczka jak nie sraczka to katar...a potem jeszcze ząbkowanie przyznaję się,ze nie lubie mercedesów ale to wygodne auta
|
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi ktoś w dupę wjedzie to nic się nam nie stanie Poza tym jest wygodny, to automat, ma komputer pokładowy, klimę, i takie tam. No i silnik w tym merolu jest niezawodny- robi milionowe przebiegi. Przeżyje niejedną nową furę Akcja samochód trwa już ze 2 tyg..."nasz" mechanik obejrzał już z mężem z tuzin fur i każda miała coś nie tak. Ten jest jak żyleta podobno- lać paliwo i jeździć. Tylko musze się nauczyć nim jeździć. ![]() Cytat:
![]() Ja nie lubię audi, wieśwagenów, oplów, ranault, fordów, peugotów- generalnie mało pozostaje. Tym bardziej jak się ma fundusze ograniczone i auto ma być do 10 tysi Cieszę się z tego merola- będę nietuzinkowa
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hondę kocham ![]() za 10 tyś to moze byc merol pojemny,bezpieczny,wygodn y
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam duży sentyment bo naszym pierwszym wspólnym autem była toyota- która nigdy nas nie zawiodła. Sprzedalismy ją mojemu bratu, a on teraz sprzedał znajomym- cały czas jest w "rodzinie" i cały czas śmiga bez zarzutu, a to 96 rocznik
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie jaońce to jest to
|
|
#4917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Zgadzam się, że dobrze jest wiedzieć, o czym się tłumaczy, ale nie zawsze jest to możliwe. Zdarzało mi się nie raz dopytywać, zwłaszcza w technicznych i jakoś nie mam skrupułów. Ludzie są zazwyczaj bardzo wyrozumiali - bardziej się interesują, skąd się zna język i czemu tak dobrze, nie zastanawiają się nad szczegółami, że zabrakło ci jakiegoś słowa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i ciężko się parkuje w mieście takim dużym, poza tym wiadomo, że o wiele wygodniej, niż w maluchachja jakoś nie mam uprzedzeń do żadnej marki, no i w sumie zawsze miałam same te, co nie lubisz, bo opla, wieśwagena i volvo, teraz mam skodę - bieda, ale za to bardzo ekonomicznie się jeździ |
||||
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Butter, zdrówka i cierpliwości leżenia w łóżku Haniu, gratuluję nowego nabytku ![]() Od kilku dni chodzę z mocniejszym postanowieniem powrotu do prawa jazdy. Wczoraj szukałam instruktora na doszkalanie. Zastanawiam się, czy już jestem na to gotowa. Jestem 5 kg na minusie. Osiągnęłam wagę 49 kg. Jeszcze kilogram, półtora - i utrzymanie. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Aaa, oglądałam moje zdjęcia z 2008 roku. Zdecydowanie wyglądałam wtedy najlepiej i miałam rewelacyjne nogi![]() Teraz bez ćwiczeń sama utrata kilogramów to mało... |
|
|
|
#4919 | |||
|
Zakorzenienie
|
butter, życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
miskowa, gratuluję zdobycia tak ciekawego i ambitnego zlecenia! Cytat:
ja już kończę z obżarstwem, słodkości mnie zamulają, jest mi po nich ciężko i nie mogę ćwiczyć! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Chce mi sie plakac (akurat na wyjazd...............)

z drugiej strony zazdroszczę, ale w tej chwili jestem tak słaba, że przy jedzeniu ciasta na święta myślałam: chociaż tyle mam z życia