Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 19:08   #3991
ganimedea
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
3,39. Kupiłam właśnie ten. Radzę się pospieszyć bo wczoraj idąc w 1 stronę na miasto były w Rossie 3 szt a jak wracałam i chciałam kupić to już została jedna samotna sztuka.
Może jutro przed pracą do Rosska zdążę . A w weekend oblecę jeszcze ten w olsztyńskiej galerii - tamtędy co prawda masa ludu się przewija, ale może coś się uda złapać . A jakie jeszcze były taniej? Chyba coś z liczi?

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:11   #3992
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Może jutro przed pracą do Rosska zdążę . A w weekend oblecę jeszcze ten w olsztyńskiej galerii - tamtędy co prawda masa ludu się przewija, ale może coś się uda złapać . A jakie jeszcze były taniej? Chyba coś z liczi?
Nigdy nie wiadomo. Ja swój złapałam właśnie w galerii w drugim Rossie na mieście nie było już nic. Przeceniony był jeszcze różowy ale nie pamiętam co to, zapach nijaki. Oba są z limitowanek, nie wiem czy były jakieś jeszcze.
Stary 2012-04-12, 22:23   #3993
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki i wsparcie

TŻ miał 4 lata temu wypadek podczas gry w piłke. Coś mu chrupnęło w kolanie, noga spuchła i kilka dni go mega bolało. Poszliśmy wtedy do ortopedy (w Toruniu ) a ten orzekł, że nic się nie stało i trzeba lód przykładać. TŻtowi przeszło, uznaliśmy że to nic takiego.
Co jakieś pół roku, rok pobolewało go to kolano jak np. gdzieś się potknął albo uderzył. Od dwóch tygodni bolało go bez przerwy i poszliśmy do ortopedy (w Płocku) oczywiście prywatnie, bo na służbę zdrowia trza czekac do wrzesnia Na szczęście lekarz sie okazał w porządku, od razu go zapisali na zabieg (zdiagnozowali zerwanie więzadeł).
Dziś się okazało że oprócz więzadeł zerwanych są jeszcze uszkodzone łękotki. Jest już po operacji, wybudzony i kryzys minął. Najgorzej było jak schodziło mu znieczulenie, nie mógł się wysikać przez kilka godzin aż w końcu się zlitowali i założyli mu cewnik. Wychodzi w sobotę.
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:45   #3994
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość

TŻ miał 4 lata temu wypadek podczas gry w piłke. Coś mu chrupnęło w kolanie, noga spuchła i kilka dni go mega bolało. Poszliśmy wtedy do ortopedy (w Toruniu ) a ten orzekł, że nic się nie stało i trzeba lód przykładać. TŻtowi przeszło, uznaliśmy że to nic takiego.
Co jakieś pół roku, rok pobolewało go to kolano jak np. gdzieś się potknął albo uderzył. Od dwóch tygodni bolało go bez przerwy i poszliśmy do ortopedy (w Płocku) oczywiście prywatnie, bo na służbę zdrowia trza czekac do wrzesnia Na szczęście lekarz sie okazał w porządku, od razu go zapisali na zabieg (zdiagnozowali zerwanie więzadeł).
Dziś się okazało że oprócz więzadeł zerwanych są jeszcze uszkodzone łękotki. Jest już po operacji, wybudzony i kryzys minął. Najgorzej było jak schodziło mu znieczulenie, nie mógł się wysikać przez kilka godzin aż w końcu się zlitowali i założyli mu cewnik. Wychodzi w sobotę.

Ksiezniczko - ja tez mialam zerwane wiezadla w kolanie, mialam przeszczep robiony spod kolana i potem prawie rok rehabilitacje. Wszystko zalezy od wielkosci zerwanego wiezadla. Mnie tez lekarze odsylali od jednego do 2... Co za sluzba zdrowia w tym kraju!!!!

Dziewczyny dopiero od jutra bede miala neta w nowym mieszkaniu. mam tu w watku taaakie zaleglosci ze nie wiem ile bede was czytac.

Troche nagrzeszylam ale i mam nowe zuzycia:

zel do biustu AVON
krem Biotherm

kupilam:

Sklep Ziaja:
Ziaja szampon z biosiarka
Ziaja peeling gommage
Ziaja masło Sopot Spa + gratis byl peeling Sopot
maska do wlosow Ziaja

Rossmann
maska dotelniajaca Soraya - z CND
peeling matujacy Soraja - z CND
krem pod oczy AA - z CND
tonik witaminizowany z Bourjois

troche jestem zla na siebie za te zakupy, jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to ze nie wydalam duzo kasy, bo kosmetyki z Rossmanna z CND niewiele kosztowaly a tonik byl z gazetki.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 01:19   #3995
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
-buty
-bluzeczka
Fajne kosmetyki hehe

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Nusia ja niestety nie mam miejsca na skakankę u siebie w mieszkaniu a butów w końcu nie kupiłam, za to kupiłam legginsy do biegania
Legginsy też dobra rzecz Ja mam miejsce u siebie w pokoju, na suficie mam małą lampkę, także nie ma opcji zahaczenia o cokolwiek

Cytat:
We Wloszech to nowosci wiec pewnie i w Pl beda albo juz sa fotki z neta
Do zjedzenia

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Pourodzinowe szaleństwo zakupowe wygląda następująco
Świetne zakupy! A ten zielony sweterek cudny Ile kosztował?

Cytat:
I jednocześnie ogłaszam kwiecień miesiącem totalnej porażki odwykowej u mnie.
Spowiadaj się

Cytat:
Wychodzi w sobotę.
Cieszę się, że macie to już za sobą i wszystko dobrze poszło

Poszedł tonik Synergen.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:08   #3996
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że już jest po. Teraz tylko To jest straszne, że lekarze atak odsyłają od 1 do 2. Sama miałam ten sam problem i dlatego poszłam tym razem do prywatnego. Mnie osobiście takie coś denerwuje, bo kilka setek co miesiąc z wypłaty odciągają, a nawet nie można liczyć na dobrą opiekę zdrowotną. Co więcej , kiedyś nie mogłam się doprosić o skierowanie na podstawowe badania. Zrobiłam je prywatnie i niestety wyniki nie wyszły dobre wtedy.
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Ksiezniczko - ja tez mialam zerwane wiezadla w kolanie, mialam przeszczep robiony spod kolana i potem prawie rok rehabilitacje. Wszystko zalezy od wielkosci zerwanego wiezadla. Mnie tez lekarze odsylali od jednego do 2... Co za sluzba zdrowia w tym kraju!!!!

Dziewczyny dopiero od jutra bede miala neta w nowym mieszkaniu. mam tu w watku taaakie zaleglosci ze nie wiem ile bede was czytac.

Troche nagrzeszylam ale i mam nowe zuzycia:

zel do biustu AVON
krem Biotherm

kupilam:

Sklep Ziaja:
Ziaja szampon z biosiarka
Ziaja peeling gommage
Ziaja masło Sopot Spa + gratis byl peeling Sopot
maska do wlosow Ziaja

Rossmann
maska dotelniajaca Soraya - z CND
peeling matujacy Soraja - z CND
krem pod oczy AA - z CND
tonik witaminizowany z Bourjois

troche jestem zla na siebie za te zakupy, jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to ze nie wydalam duzo kasy, bo kosmetyki z Rossmanna z CND niewiele kosztowaly a tonik byl z gazetki.
Zakupy to jest efekt zupełnego odwyku, gdzieś to musi pęknąć, dlatego ja wolę kupować sobie kilka kosmetyków miesięcznie do jakiejś kwoty (w tym miesiącu załozyłam 100 zl) niż zupełnie nie kupować. A co to jest CND?A tak wogóle to mało kupiłaś kosmetyków, więc nie jest źle

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2012-04-13 o 07:12
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:35   #3997
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Spowiadaj się
Nie.

Cytat:
Wychodzi w sobotę.
Dobrze że już po wszystkim.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Co więcej , kiedyś nie mogłam się doprosić o skierowanie na podstawowe badania. Zrobiłam je prywatnie i niestety wyniki nie wyszły dobre wtedy.

A co to jest CND?A tak wogóle to mało kupiłaś kosmetyków, więc nie jest źle
Zmień lekarza prowadzącego lub przychodnię bo podstawowych badań nie mają prawa Ci odmówić.

CND to Cena Na Do widzenia w Rossmannie. Jak wycofują jakąś markę/produkt z Rossa to można to kupić w fajnej cenie.
Edit.
Zapomniałam dopisać. W Rossmannach są albo specjalne półeczki na te produkty albo stoją w normalnym swoim miejscu ale mają cenę z zieloną obwódką. Ja często wpadam do Rossa nawet jak nic nie potrzebuję i wypatruję tylko zielonych cen.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2012-04-13 o 08:47 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:54   #3998
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Czyli czekamy na bilans

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-04-13, 09:08   #3999
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dopisać. W Rossmannach są albo specjalne półeczki na te produkty albo stoją w normalnym swoim miejscu ale mają cenę z zieloną obwódką. Ja często wpadam do Rossa nawet jak nic nie potrzebuję i wypatruję tylko zielonych cen.
Niestety nie zawsze są te obwódki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:32   #4000
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dlatego trzeba czytać wątek Rosskowy - tam dziewczyny doniosą o okazjach Inna sprawa, że wtedy zawsze się można skusić na coś dodatkowego po fali zachwytów

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Zużyłam szampon 400ml

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-04-13, 09:53   #4001
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego trzeba czytać wątek Rosskowy - tam dziewczyny doniosą o okazjach Inna sprawa, że wtedy zawsze się można skusić na coś dodatkowego po fali zachwytów

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Zużyłam szampon 400ml
Dokładnie Gdybym kiedyś nie wiedziałą, to bym ominęła balsamy AA chyba po 7 zł

U mnie nadal bez zakupów Jedyne co mi póki co ma przyjść, to odsypka ... gówienka słowiczego ze zbiorowego zamówienia, które było składane w marcu.

Instagram

Stary 2012-04-13, 10:04   #4002
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Hosenko po co Ci słowicze odchody?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:17   #4003
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Fajne kosmetyki hehe
zeby nie bylo ze niezakupowa jestem, to teraz uzupelniam braki w szafie

ksiezniczko zdrowia dla Tz-ta..

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:06   #4004
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt zapomniałam, w jednym moim Rossie nie na wszystkim dają.

Cytat:
Dokładnie Gdybym kiedyś nie wiedziałą, to bym ominęła balsamy AA chyba po 7 zł
A ja je ominęłam mimo zielonych obwódek.

Za to kupiłam krem z Isany i Rival de Loop z CND. No i żel Wellness & Beauty. I coś tam jeszcze.

A jeszcze szykuje mi się zamówienie z Ori (znów się zapisałam), kusi YR i mydlarnia Franciszka. No i od jakiegoś czasu odkładam zamówienie z Polleny Evy a tam wydam minimum 120 zł żeby nie płacić za przesyłkę.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2012-04-13 o 12:07
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:32   #4005
aktogimka
Zakorzenienie

luskap, śliczne te sweterki. Szkoda, że u mnie zlikwidowali jedyny Butik w mieście.

Cytat:
Na Rosskowym pojawił się cynk o żelach Wellness & Beauty w CND i wycofują Pieprz/Kardamon A tak mi podpasował zapachem . Chyba zaszaleję, bo za bodajże 3,59zł stoją
Nie kuście tymi CND! Na Rosskowym wątku jakoś bez emocji przeczytałam o tych obniżkach, ale teraz już zaczynają powolutku na mnie działać.
Cytat:
Tragedia z naszą służbą zdrowia. Te kolejki i czekanie na wszystko jest przerażające. Dobrze, że trafiliście do fajnego lekarza i najgorsze już za Wami, dużo zdrówka życzę.
Cytat:
Racja. Któregoś razu trafiłam do Rossa, gdzie nie było zielonych obwódek CND, tylko same niższe ceny na listwie i półki były pełne. A w innym, gdzie wisiały plakietki, półki puściutkie. Jednak na ludzi działa taka wywieszka.

Wykorzystałam wczoraj kwietniową ulotkę YR. Wzięłam peeling do twarzy Pure Calmille i intensywnie odżywczy krem do rąk z arniką, dostałam mini tubkę (15 ml) nowego żelu-kremu intensywnie nawilżającego Hydra Vegetal i 5 pieczątek. A dzisiaj kupiłam małą paczuszkę mielonej kawy i będę robiła kolejne podejście do kawowego peelingu, bo drogeryjny zużyłam w marcu i nie mam żadnego.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:55   #4006
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Pourodzinowe szaleństwo zakupowe wygląda następująco: 2 rozpinane sweterki z butiku - z szyfonowymi kwiatkami z boku (piękna zieleń i czarny - w załączniku), kolczyki z kryształkami Swarovski, szampon Syoss bez silikonów Repair and Fullness, 2 pary majtek, a dziś kupiłam parasolkę taką do torebki i oświetlenie do roweru. Poza tym jeszcze koszulkę i bokserki dla TŻ, kartkę na 18-tkę kuzynki i koszulę dla brata na imieniny
Z kosmetyków to dziś jeszcze odebrałam z Oriflame potrójną szminkę w kolorze Spectacular Nude
Też oszalałam jak zobaczyłam te swetry w necie, ale jak poszłam do Butiku i zobaczyłam jak te kwiatki wyglądają na żywo to myślałam, że padnę Jakieś sflaczałe ścinki materiału i to za prawie 100 zł, czy tam 80... No i od razu mi przeszło z zakupem ich. Jak je przecenią na 30 zł to MOŻE kupię, ale wątpię.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
i do żywieczdrój pójdzie jutro lub w sob. róż

Daj znać jak dojdzie moja przesyłka. Powinna już być.

Wysłałam wczoraj nareszcie tematy mojej pracy licencjackiej promotorowi, czekam na zatwierdzenie któregoś z nich. Chciałabym się obronić w czerwcu, musze się ostro wziąć. Chociaż lipiec albo wrzesień też nie będzie zły. Nachodzą mnie ostatnio myśli, żeby pójść na trzeci kierunek, wiem, że sobie mogę nie poradzić, ale tak bardzo bym chciała A nie chce czekać aż skończę jedne studia, bo będę mieć 24 lata i zacznę kolejny, więc skończę studia mając 29... No i mam dylemat

Dostałam maila, że wygrałam zestaw 3 kroków z Clinique!
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:00   #4007
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Racja. Któregoś razu trafiłam do Rossa, gdzie nie było zielonych obwódek CND, tylko same niższe ceny na listwie i półki były pełne. A w innym, gdzie wisiały plakietki, półki puściutkie. Jednak na ludzi działa taka wywieszka.

A dzisiaj kupiłam małą paczuszkę mielonej kawy i będę robiła kolejne podejście do kawowego peelingu, bo drogeryjny zużyłam w marcu i nie mam żadnego.
Bo pewnie ludzie wpadają tak jak ja i wypatrują zielonego a jak nie ma to idą sobie. Zazwyczaj patrzę w jednym z wywieszkami i jak tam są półki puste to idę do drugiego gdzie wywieszki są rzadko.

A próbowałaś z ostrą gąbką i żelem? Nie pamiętam kiedy kupowałam piling do ciała, Syrenka wystarczy.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Żywiec po co Ci tyle kierunków?
Stary 2012-04-13, 14:14   #4008
aktogimka
Zakorzenienie

Koshatka, przyznaję, że ja bez wywieszek też tych CND nie widzę.
Hm, nigdy nie próbowałam Syrenki. Zobaczę jak mi z tą kawą pójdzie, najwyżej kupię gąbkę i spróbuję Twojej metody.

I podpinam się pod pytanie - żywiec, po co Ci tyle kierunków (a co teraz studiujesz i co byś jeszcze chciała)? Teraz często piszesz, że ciągle siedzisz w książkach, wiecznie nauka i brak czasu na coś innego, a tu nagle trzeci kierunek, plus wątpliwość, że możesz sobie nie poradzić.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:17   #4009
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Cytat:
Czyli czekamy na bilans
Haha gani, pięknie to zrobiłaś

Cytat:
U mnie nadal bez zakupów Jedyne co mi póki co ma przyjść, to odsypka ... gówienka słowiczego ze zbiorowego zamówienia, które było składane w marcu.
A co to?

Cytat:
zeby nie bylo ze niezakupowa jestem, to teraz uzupelniam braki w szafie
No i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Wysłałam wczoraj nareszcie tematy mojej pracy licencjackiej promotorowi, czekam na zatwierdzenie któregoś z nich. Chciałabym się obronić w czerwcu, musze się ostro wziąć. Chociaż lipiec albo wrzesień też nie będzie zły. Nachodzą mnie ostatnio myśli, żeby pójść na trzeci kierunek, wiem, że sobie mogę nie poradzić, ale tak bardzo bym chciała A nie chce czekać aż skończę jedne studia, bo będę mieć 24 lata i zacznę kolejny, więc skończę studia mając 29... No i mam dylemat

A o czym będziesz pisać licencjata?
Podziwiam Cię, że chcesz studiować trzy kierunki Tylko po co aż tyle? Jakie dwa teraz studiujesz i jaki chcesz kolejny? Wciąż narzekasz na brak czasu na cokolwiek, a teraz to... Dziwne dla mnie osobiście.
Gratuluję nagrody

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:18
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:18   #4010
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz często piszesz, że ciągle siedzisz w książkach, wiecznie nauka i brak czasu na coś innego, a tu nagle trzeci kierunek, plus wątpliwość, że możesz sobie nie poradzić.
I plus to że studia teraz nie gwarantują niczego.
Stary 2012-04-13, 14:25   #4011
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
We Wloszech to nowosci wiec pewnie i w Pl beda albo juz sa fotki z neta
nawet nie wiem czy są, nie jestem ostatnio na bieżąco z katalogami bo nie chcę narobić sobie zapasów
Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Kupilam w Rossie szampon i odzywke Shauma z nowej serii
Poza tym wzielam jeszcze bezowe rajstopki i podkolanowki

Dzis straszny wiatr, glowa mnie boli
daj znać jak będą się sprawować
Cytat:
Pourodzinowe szaleństwo zakupowe wygląda następująco: 2 rozpinane sweterki z butiku - z szyfonowymi kwiatkami z boku (piękna zieleń i czarny - w załączniku), kolczyki z kryształkami Swarovski, szampon Syoss bez silikonów Repair and Fullness, 2 pary majtek, a dziś kupiłam parasolkę taką do torebki i oświetlenie do roweru. Poza tym jeszcze koszulkę i bokserki dla TŻ, kartkę na 18-tkę kuzynki i koszulę dla brata na imieniny
Z kosmetyków to dziś jeszcze odebrałam z Oriflame potrójną szminkę w kolorze Spectacular Nude
fajne te sweterki daj znać jak ten bezsilikonowy szampno bo zainteresował mnie
Cytat:
Na Rosskowym pojawił się cynk o żelach Wellness & Beauty w CND i wycofują Pieprz/Kardamon A tak mi podpasował zapachem . Chyba zaszaleję, bo za bodajże 3,59zł stoją
a dużo masz żeli w zapasie?
Cytat:

dobrze że wszystko jest ok miejmy nadzieję że TŻ dojdzie do siebie jak najszybciej
Cytat:
a po co Ci to?

ja kupiłam balsam po depilacji z joanny bo mojego z ori zostało już na dnie a jutro idziemy na wesele i muszę się ogarnąć
Stary 2012-04-13, 15:52   #4012
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Żywiec po co Ci tyle kierunków?
Cytat:
I podpinam się pod pytanie - żywiec, po co Ci tyle kierunków (a co teraz studiujesz i co byś jeszcze chciała)? Teraz często piszesz, że ciągle siedzisz w książkach, wiecznie nauka i brak czasu na coś innego, a tu nagle trzeci kierunek, plus wątpliwość, że możesz sobie nie poradzić.
Cytat:
A o czym będziesz pisać licencjata?
Podziwiam Cię, że chcesz studiować trzy kierunki Tylko po co aż tyle? Jakie dwa teraz studiujesz i jaki chcesz kolejny? Wciąż narzekasz na brak czasu na cokolwiek, a teraz to... Dziwne dla mnie osobiście.
Gratuluję nagrody
Cytat:
I plus to że studia teraz nie gwarantują niczego.
Fakt, studia niczego nie gwarantują, ale języki owszem. Angielski już nie jest uważany za język obcy, tylko wymagany jako podstawa i coś naturalnego. Ja znam podstawę rosyjskiego no i cały czas się uczę angielskiego i francuskiego. A to wcale nie tak wiele dzisiaj. Chciałabym pójść na italianistykę z translatoryką. Wiadomo, im więcej języków tym lepiej. No i za granicę można pojechać nie tylko po to, żeby w kuchni pracować. Poza tym tam jest specjalność translatorska, więc super opcja. A wiadomo studia dziennie mnie póki co nic nie kosztują, no i co filologia to filologia. To nie to samo co jakiś tam kurs językowy. Chciałabym kiedyś być tłumaczem, więc muszę mieć odpowiednie wykształcenie. Albo wyjechać z granicę i umieć płynnie język ze wszystkimi niuansami, wyjątkami itp. Obecnie studiuję oprócz filologii francusko-angielskiej jeszcze europeistykę, ale co mi ona da? Poszłam na nią, bo się nigdzie indziej nie dostałam i żal mi było rzucać po roku. Magisterki z tego na pewno nie będę robić, myślę, czy po obronie licencjata nie startować na dziennikarstwo na drugi stopień. To by było też fajne połączenie, języki plus dziennikarstwo. Wyznaję zasadę, że im więcej teraz w siebie zainwestuje tym bardziej mi to zaplusuje na przyszłość. Nie chcę bawić się w kursy, szkolenia i studium. Jak coś robić, to na poważnie.
Narzekać - fakt, narzekam i jest mi ciężko. Ale powtarzam sobie, że wolę teraz ślęczeć nad książkami niż za 5-10 lat narzekać, że nie mam pracy, że jak mogłam to się nie uczyłam, a teraz to już jestem za stara, już jest za późno. Najgorzej spada mi motywacja jak widzę znajomych studiujących jeden kierunek, gdzie zajęcia są 2-3 razy w tygodniu, nie pracują, na utrzymaniu rodziców i mają na wszystko czas... Ale wszystko jest do czasu. I beztroska się kiedyś skończy. A im mniej brutalna będzie rzeczywistość po tym okresie, tym lepiej

Nusia - podałam 3 tematy, związane oczywiście z Francją Albo prezydencja francuska w RUE w 2008r. albo polityka Francji ws. imigranów albo wpływ rewolucji francuskiej i wojn napoleońskich na dzisiejszą Europę.

Powiem Wam jeszcze, że ten 3 kierunek to nic. Mi się marzy iść znowu do pracy, bo się czuję fatalnie mają jedynie stypendium i będąc w wieku 22 lat na utrzymaniu rodziców. Oni sami mi kategorycznie zabronili podejmować jakąkolwiek pracę, ale ja czuję taką wewnętrzną potrzebę... Wiem, nienormalna jestem. Ale wiem, że jak teraz odpuszczę, to później będzie za późno.

Przepraszam za ten wywód
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:56   #4013
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Ostatnio naszlo mnie na serum do twarzy z witamina C. Moja skora jest bardzo sucha tak od tygodnia, luszczy sie na czole (okropnie!), jest szara i taka zmeczona, mimo, ze dobrze spie w nocy i wysypiam sie.
W ogole w ciazy cera na twarzy szaleje, raz mam smalec, raz znowu luszczy sie od suchosci...

Kliknelam na Allegro to serum z Lumene:

Bright Skin Radiance Nectar Vitamin C+

Zawiera witamine C oraz wyciag z owocow rosnacych w Finlandii

Ma postac delikatnego olejku o owocowym zapachu ( czytalam, ze wlasnie ten zapach jest obledny). Przeznaczony do cery normalnej i mieszanej, szybko sie wchlania.

Zamierzam stosowac go na noc, jesli bedzie za malo odzywczy, to pod krem
Jak juz go dostane, to napisze, jak sie sprawuje, nie moge sie doczekac!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lumene.jpg (27,4 KB, 4 załadowań)

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:05   #4014
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kuście tymi CND! Na Rosskowym wątku jakoś bez emocji przeczytałam o tych obniżkach, ale teraz już zaczynają powolutku na mnie działać.
A dzisiaj kupiłam małą paczuszkę mielonej kawy i będę robiła kolejne podejście do kawowego peelingu, bo drogeryjny zużyłam w marcu i nie mam żadnego.
Działa psychologia tłumu - jeśli słyszysz kolejny raz, że fajne, wmawiasz sobie, że potrzebne

Też skończyłam akurat peeling kawowy i mam dylemat w czym rozrobić kolejny, bo kandydatów jest kilku . Póki co chyba wygrywa balsam do opalania z wakacji

Cytat:
Gratki

Cytat:
Haha gani, pięknie to zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a dużo masz żeli w zapasie?

ja kupiłam balsam po depilacji z joanny bo mojego z ori zostało już na dnie a jutro idziemy na wesele i muszę się ogarnąć
6 nieotwartych i po jednym otwartym w domu i u TŻ. Ten z domu lada chwila wyzionie ducha

Udanej zabawy

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-04-13, 16:14   #4015
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Hosenko po co Ci słowicze odchody?
Cytat:
A co to?
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a po co Ci to?
http://agowepetitki.blogspot.com/201...su-no-fun.html

Cytat:
i mydlarnia Franciszka.
Co Cię od nich kusi?

Cytat:
Wow, super!!

Instagram

Stary 2012-04-13, 16:44   #4016
ganimedea
Zakorzenienie

Ile kosztuje takie opakowanie ptasiej kupki?

U mnie gołębie regularnie obsrywają balkon - może taka też zadziała? Zbiłabym kokosy

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-04-13, 18:25   #4017
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
6 nieotwartych i po jednym otwartym w domu i u TŻ. Ten z domu lada chwila wyzionie ducha

Udanej zabawy
to możesz kupić jeżeli nie robisz niespodziewanych zakupów z tej kategorii
dzięki, nie wiem jak dam radę na obcasach bo dawno nie chodziłam
łojej zapytam TŻa może u niego w lesie są słowiki to bym zbierała kupki i zrobiła na tym interes tak na poważnie, ile to kosztuje? chyba nie dałabym rady położyć ptasiej kupki na twarz
Stary 2012-04-13, 18:30   #4018
Hosenka*
Zakorzenienie

Gani: też pomyślałam o gołębiach

6 g gówienko wyszło za ok 17 zł.

Dostałam paczuszkę z nowościami od Virtual: szminka My flower, błyszczyk i podkład.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:33
Stary 2012-04-13, 18:49   #4019
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Zmień lekarza prowadzącego lub przychodnię bo podstawowych badań nie mają prawa Ci odmówić.

CND to Cena Na Do widzenia w Rossmannie. Jak wycofują jakąś markę/produkt z Rossa to można to kupić w fajnej cenie.
Edit.
Dzięki za wytłumaczenie. Zupełnie zapomniałam o tej promocji, ale też nigdy z niej nie korzystałam jak dotąd.
Cytat:

Daj znać jak dojdzie moja przesyłka. Powinna już być.

Paczka dotarła dziękuję ogromnie Jutro będą testy, jeszcze nie miałam tuszu w tym kolorze Ja dzisiaj rano wyłałam do Ciebie paczuszkę

Co do studiów to ja mam skończone 2 kierunki studiów. Każde z innej dziedziny i niestety mimo, iż pracuję od ponad 4 lat (drugie studia skonczylam rok temu), to do tej pory nigdy nie mialam możliwości wykorzystać posiadanej wiedzy w pracy Fakt, że w obecnej musiałam mieć ukonczone wyższe studia, ale bez znaczenia jakie. Także nie ukrywam, że jest to dla mnie frystrujące ile czasu, energii i pieniędzy poświęciłam na studia, które jak na razie nie były mi do niczego potrzebne.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:57   #4020
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Świetne zakupy! A ten zielony sweterek cudny Ile kosztował?
Sweterki są ogólnie po 89,99, ale była promocja, ze druga rzecz za pół ceny. Więc jeden wyszedł po 67,50. Trochę drogo jak na sweterki, ale wydają się naprawdę porządne, nie powinny się rozciągać ani mechacić.

Księżniczko, cieszę się, ze z TŻ ok.

Ja dziś zamawiałam Avon. Dobrałam sobie żel pod prysznic i mgiełkę Naturals kwiat wiśni. Za 3,75/szt żal nie brać... No i domówiłam jeszcze 2 wody Herve Leger (Femme i Intrigue) ale nie wiem czy mi doliczą, bo mam już wystawioną fakturę. Wyszłyby 40zł/szt! A są po 149 zwykle.

co do CND to ostatnio wypatrzyłam takie produkty w nowym Rossie u nas, ale ceny nie były jakieś powalające.

zywiec, moje sweterki mają ładne te kwiatki- są z delikatnego szyfonu ale i na przemian z takiej siateczki, więc nie wiszą smętnie, ale tak sterczą
co do studiów to zgadzam się z Koshatką, nic nie gwarantują. Widzę co się dzieje u mnie w pracy: ludzie przynoszą CV, a one wędrują do segregatora, nawet Dyrekcja do nich nie zagląda, a pracy nie dostają przypadkowe osoby z ulicy...

nynka, Syoss poczeka troszkę w zapasach
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości