Camp America - wątek zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 05:31   #61
Suzzi11
Raczkowanie

Dot.: Camp America 2012

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Ja nie jestem z Krakowa, ale być może tam będę załatwiała formalności. Chodzi o to, że najpierw muszę skontaktować się z biurem Camp Leaders w Lublinie żeby w ogóle mi powiedzieli, czy mam jeszcze szansę na wyjazd w tym roku, bo niestety pani, do której dzwoniłam powiedziała, że może być już za późno...
Agnessa* ja też dopiero załatwiam formalności, w piątek mam spotkanie z koordynatorką, ale mówi, że szansa na wyjazd jeszcze spokojnie jest. Tylko ja załatwiam w Camp America. Może uda nam się razem wyjechać? Zawsze we dwójkę to raźniej.
Suzzi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 10:04   #62
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suzzi11 Pokaż wiadomość
Agnessa* ja też dopiero załatwiam formalności, w piątek mam spotkanie z koordynatorką, ale mówi, że szansa na wyjazd jeszcze spokojnie jest. Tylko ja załatwiam w Camp America. Może uda nam się razem wyjechać? Zawsze we dwójkę to raźniej.
To super, pocieszyłaś mnie Gdyby z CL nie wypaliło, to skontaktuję się z Camp America Fajnie by było razem jechać Zawsze to mniej strachu i raźniej
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 17:45   #63
neversaynever2609
Przyczajenie

a ktoś z was czeka jeszcze na placement ? mniej więcej tydzień temu skończyłam załatwianie wszystkiego. ale wczoraj dowiedziałam się od znajomej że skończyła aplikację na początku marca i dostała placement dopiero w połowie czerwca ;/ a wy tutaj piszecie że dostałyście tak szybko! zazdroszczę!
neversaynever2609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 20:40   #64
Suzzi11
Raczkowanie

Cytat:
To super, pocieszyłaś mnie Gdyby z CL nie wypaliło, to skontaktuję się z Camp America Fajnie by było razem jechać Zawsze to mniej strachu i raźniej
Okej, w takim razie daj znać, co i jak W razie czego, albo załatwimy razem przez Camp America, a jeśli Ci się uda w Camp Leaders - to może uda nam się pojechać we dwie, żeby było raźniej.
Stary 2012-02-22, 22:03   #65
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suzzi11 Pokaż wiadomość
Okej, w takim razie daj znać, co i jak W razie czego, albo załatwimy razem przez Camp America, a jeśli Ci się uda w Camp Leaders - to może uda nam się pojechać we dwie, żeby było raźniej.
Oki Jutro się tym zajmę, bo mam wolniejszy dzień Mnie w sumie jest obojętne, czy pojadę z CL, czy z CA - nie znam się w ogóle na tych firmach, więc przedzwonię jutro i tu i tu i zobaczymy, kto co mi powie
Stary 2012-02-22, 22:31   #66
Suzzi11
Raczkowanie

Cytat:
Oki Jutro się tym zajmę, bo mam wolniejszy dzień Mnie w sumie jest obojętne, czy pojadę z CL, czy z CA - nie znam się w ogóle na tych firmach, więc przedzwonię jutro i tu i tu i zobaczymy, kto co mi powie
Ja mam w piątek spotkanie z koordynatorką, więc też się dowiem co i jak. Jesteśmy w kontakcie!
Stary 2012-02-23, 10:28   #67
t_89
Zakorzenienie

Taka mała podpowiedź jeżeli jedna z was będzie miała pracodawcę to może zapytac się czy można leciec z koleżanką ja tak zrobiłam bo jest małe prawdopodobieństwo ze z biura was sparują

pozdrawiam
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 19:04   #68
NessiePl
Przyczajenie

Witam! Ja również w tym roku wybieram się na camp, razem z Camp America. Długo się wahałam, właściwie nadal się waham, ale stwierdziłam, że jak nie zaryzykuję, to później będę żałować:P Wypełniłam już aplikację i wysłałam dokumenty do biura w Warszawie. Ale ciągle dręczy mnie kilka pytań...
Czy ten filmik jest konieczny? Bo też nie mam pojęcia jak się za niego zabrać. I dokładnie jaką sumę pieniędzy otrzymuje się na stanowisku Counsellor? Ktoś wie? Bo różne strony różnie podają.
Z góry dziękuję za odpowiedź
NessiePl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 19:15   #69
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NessiePl Pokaż wiadomość
Witam! Ja również w tym roku wybieram się na camp, razem z Camp America. Długo się wahałam, właściwie nadal się waham, ale stwierdziłam, że jak nie zaryzykuję, to później będę żałować:P Wypełniłam już aplikację i wysłałam dokumenty do biura w Warszawie. Ale ciągle dręczy mnie kilka pytań...
Czy ten filmik jest konieczny? Bo też nie mam pojęcia jak się za niego zabrać. I dokładnie jaką sumę pieniędzy otrzymuje się na stanowisku Counsellor? Ktoś wie? Bo różne strony różnie podają.
Z góry dziękuję za odpowiedź
ja jadę z CL i z tego co wiem filmik jest obowiązkowy możesz nagrac w biuzre albo sama. Powiedziec dlaczego chcesz jechac, kim jestes, co robisz itp. Dodac jakąś sytuacje np jak robisz pranie, albo jak bawisz sie z dziecmi zalezy na jakie stanowisko

a co do kwot to osoba uczaca dzieci ma 900& a pomoc na campie 1200 $$
Stary 2012-02-27, 19:31   #70
NessiePl
Przyczajenie

OK, dzięki
To chyba będę zmuszona nagrać ten filmik, no nic, coś wymyślę:P
A co rozumiesz przez pomoc na campie? W sensie mycie naczyń etc?
NessiePl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-28, 11:43   #71
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NessiePl Pokaż wiadomość
OK, dzięki
To chyba będę zmuszona nagrać ten filmik, no nic, coś wymyślę:P
A co rozumiesz przez pomoc na campie? W sensie mycie naczyń etc?
tak kuchnia, pralnia, zmywanie itp
niestety chyba będziesz musiała ja jestem zdesperowana nie ogladałam mojego kazałam wstawic w biurze ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 20:49   #72
Natson88
Przyczajenie

Czy któraś z Was ma już możliwość wyboru daty powrotu (Zakładka Travel Information) ? Kompletnie nie wiem co zaznaczyć, kontrakt mam do 15 sierpnia, ale szczerze mówiąc, jeśli byłaby możliwość to chciałabym zostać na post-camp, a potem dopiero zwiedzać . Ale teraz nie mam żadnej gwarancji, że będą mnie wtedy potrzebowali . No i z tego co piszą, 1 dzień zwiedzania = ok. 100 USD, czyli w moim przypadku mogę pozwolić sobie na 10 dni podróżowania ..
Stary 2012-03-03, 18:01   #73
namalowana_w_lustrze
Raczkowanie

O co pytają na tekiej rozmowe ??
namalowana_w_lustrze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 18:55   #74
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natson88 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma już możliwość wyboru daty powrotu (Zakładka Travel Information) ? Kompletnie nie wiem co zaznaczyć, kontrakt mam do 15 sierpnia, ale szczerze mówiąc, jeśli byłaby możliwość to chciałabym zostać na post-camp, a potem dopiero zwiedzać . Ale teraz nie mam żadnej gwarancji, że będą mnie wtedy potrzebowali . No i z tego co piszą, 1 dzień zwiedzania = ok. 100 USD, czyli w moim przypadku mogę pozwolić sobie na 10 dni podróżowania ..
Wypełniałas już może dokumenty te ze zdorwiem , kontrakt itp jak tak odezwij się na pw bo mam pytanie
Proszę
Stary 2012-03-03, 23:28   #75
Natson88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez namalowana_w_lustrze Pokaż wiadomość
O co pytają na tekiej rozmowe ??
Jeśli chodzi Ci o rozmowę z konsultantem to zupełnie nie ma się czym przejmować . Powiedziałabym nawet, że jest to jedna z przyjemniejszych rzeczy, którą trzeba "załatwić" (: Zupełnie na luzie, konsultant tłumaczy Ci na czym polega program, możesz zadawać pytania no i 2-3 minuty rozmawiacie po angielsku, żeby się zorientować na jakim jesteś poziomie . Pytania typu: jak minął Twój dzień ? Czym się interesujesz ? Jakie masz plany na przyszłość ? itp. Takie spotkanie trwa około godziny i zazwyczaj podpisuje się już umowę (chyba, że nie jesteś w 100% zdecydowana, to umawia się na kolejne spotkanie) .
Stary 2012-03-04, 13:23   #76
anatomy
Raczkowanie

Cześć, ja dziś miałam spotkanie z konsultantem z Camp America, musze nagrać filmik i zebrać dokumenty i jak najszybciej wyslac. Podobno kazdy dzien ma znaczenie, ale konsultant mi powiedzial, ze wlasciwie filmik najwiecej znaczy, bo on kraży po pracodawcach , wiec moj filmik z marca moze byc lepszy od kogos, kto skladal papiery w pazdzierniku itp...
Ciekawa jestem czy dostane miejsce i KIEDY? ;/
anatomy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 19:30   #77
t_89
Zakorzenienie

Natsoin i jaką wpsiałaś datę powrotu? bo my z koleżanką się wahamy. Kontrakt mamy do 20 i chyba powrót wpiszemy na 1. Dziewczyna, która była rok temu mowiła, ze jest strasznie drogo i te 1200& starczy na 10-12 dni. Jeszcze to zalezy co chcesz zwiedzac;] eh
Stary 2012-03-05, 23:41   #78
Natson88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Natsoin i jaką wpsiałaś datę powrotu? bo my z koleżanką się wahamy. Kontrakt mamy do 20 i chyba powrót wpiszemy na 1. Dziewczyna, która była rok temu mowiła, ze jest strasznie drogo i te 1200& starczy na 10-12 dni. Jeszcze to zalezy co chcesz zwiedzac;] eh
Jutro wraz z koleżanką podejmiemy ostateczną decyzję . Napisałyśmy maila naszej konsultantce, z którą podpisywałyśmy umowę jak to wyglądało w jej wypadku, ile kasy potrzebowała, gdzie była itp . Kontrakt mamy do 15 sierpnia więc powrót pewnie koło 25 sierpnia ...
Stary 2012-03-06, 09:30   #79
neversaynever2609
Przyczajenie

a mam pytanie, jakie daty dostepności wpisałyście? ja wpisałam dopiero 24czerwca i nie wiem czy uda mi się znaleźć jakiś placement ;/ co robicie z sesja? przkeładacie ja na wrzesień?
Stary 2012-03-06, 09:35   #80
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neversaynever2609 Pokaż wiadomość
a mam pytanie, jakie daty dostepności wpisałyście? ja wpisałam dopiero 24czerwca i nie wiem czy uda mi się znaleźć jakiś placement ;/ co robicie z sesja? przkeładacie ja na wrzesień?
Za późno wpsiałaś ja miałam chyba 10 czy 13 czerwiec zmien sobie jak możesz. Mi kazali zmienic bo początkowo miałam 18.
My wracamy chyba 1 lub 31 sierpnia
Stary 2012-03-06, 17:00   #81
Natson88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez neversaynever2609 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam już 7 czerwca, a sesję i obronę przekładam na maj .

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Za późno wpsiałaś ja miałam chyba 10 czy 13 czerwiec zmien sobie jak możesz. Mi kazali zmienic bo początkowo miałam 18. My wracamy chyba 1 lub 31 sierpnia
My wracamy 25 sierpnia - 10 dni na zwiedzanie .
Stary 2012-03-07, 15:48   #82
neversaynever2609
Przyczajenie

na początku miałam wcześniej ale potem przełożyłam na później, bo mam takie egzaminy których nie moge przełożyć ;/ a zaczynaja się dopiero 15czerwca do 29 ;/
Stary 2012-04-09, 12:42   #83
roxi92
Raczkowanie

no to się obudziłam... myslicie ze mam jeszcze szanse na Camp America? : o

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 11:39   #84
neversaynever2609
Przyczajenie

dosyć późno ;/ juz chyba 18marca zamknęli listę. Zgłosiło się bardzo dużoo osób i wiele zostanie po prostu wykreślonych z listy ;/ jednak ja ciągle mam jakąś nadzieję )
Stary 2012-04-11, 15:17   #85
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Hej dziewczyny jak tak czytam to forum to coraz bardziej zaczynam sobie uświadamiać, że też chętnie bym poleciała na Camp do USA ale to dopiero w przyszłym roku.. jestem strasznie ciekawa jak tam jest (tzn. czy praca jest naprawdę ciężka, czy transport po wyjściu z samolotu jest zagwarantowany i jak to jest później zwiedzać Amerykę na własną rękę) mam tak wiele pytań ale jest jeszcze sporo czasu do lata 2013 mam nadzieję że osoby, które w tym roku wybierają się na CA wrócą potem na to forum i wszystko nam opowiedzą bo aż mnie skręca z ciekawości!
pozdro
IBelieveInDreams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 23:33   #86
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IBelieveInDreams Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jak tak czytam to forum to coraz bardziej zaczynam sobie uświadamiać, że też chętnie bym poleciała na Camp do USA ale to dopiero w przyszłym roku.. jestem strasznie ciekawa jak tam jest (tzn. czy praca jest naprawdę ciężka, czy transport po wyjściu z samolotu jest zagwarantowany i jak to jest później zwiedzać Amerykę na własną rękę) mam tak wiele pytań ale jest jeszcze sporo czasu do lata 2013 mam nadzieję że osoby, które w tym roku wybierają się na CA wrócą potem na to forum i wszystko nam opowiedzą bo aż mnie skręca z ciekawości!
pozdro
Hej! Sama jestem ciekawa, jak tam jest i jak to wszystko wygląda na miejscu Dlatego również czekam z niecierpliwością na wszelkie informacje od osób, które wybierają się w tym roku Ja teraz jednak nie jadę, ale chciałabym w przyszłym roku To marzenie, które muszę zrealizować, by później nie żałować!!!
Stary 2012-04-13, 15:10   #87
kasztan19
Przyczajenie

Właśnie troche przeczytałam o tym Camp'ie i bardzo mi się spodobało, tylko szkoda, że tak późno to znalazłam i to całkiem przypadkowo.
Jak mi sie uda, to w następne wakacje pojadę, ktoś ma zamiar?
Dajcie więcej info jak tam jest, gdzie się mieszka i czy ludzie są OK
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Hej! Sama jestem ciekawa, jak tam jest i jak to wszystko wygląda na miejscu Dlatego również czekam z niecierpliwością na wszelkie informacje od osób, które wybierają się w tym roku Ja teraz jednak nie jadę, ale chciałabym w przyszłym roku To marzenie, które muszę zrealizować, by później nie żałować!!!

No to czekamy na lato 2013 widze)
kasztan19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-13, 22:40   #88
IBelieveInDreams
Przyczajenie

No to widzę, że chętnych na przyszłoroczny Camp nie brakuje jedyne co bym chciała to być na Campie z kimś z Polski bo wiadomo, że wtedy jest raźniej A o jakie stanowisko chciałybyście się ubiegać?
Stary 2012-04-15, 08:43   #89
kasztan19
Przyczajenie

Nawet nie mam pojęcia o jakie stanowiska można się ubiegać, ale najlepiej coś wygodnego, żeby sobie podszlifować angielski ale znowu, żebym nie narobiła sobie wstydu;P heh
kasztan19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-15, 08:59   #90
sabinkaa1
Rozeznanie

Hej , ja przez przypadek znalazłam ten wątek , ale mnie od razu zaciekawił. Bardzo fajnie ze istnieje taka możliwość aby ktoś na trochę dłużej wyleciał do stanów i zobaczył jak to tutaj wygląda. Podsunę temat mojej kuzynce która zawsze chciała tu przylecieć. Czy tam jest możliwość wyboru miejsca lub przynajmniej stanu do jakiego chciałoby się przylecieć , czy losują miejsce ?

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości