|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
WITAM
dziękuję w imieniu siostry za życzenia )) i uciekam nadal nadrabiaćiwoa |
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumku do poradni genetycznej po to żeby zobaczyć czy my jako rodzice nie jesteśmy obciążeni niedosłuchem (recesywnie) czyt. "dobrali się jak w korcu maku"
![]() i poza tym sprawdzić czy ten niedosłuch nie jest czasem powiązany z jakimś zespołem chorób (tfu tfu tfu).Zmykam spać, dobranoc
|
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry
kurcze, Blana nauczyla sie dzisiaj reagowac na slowo "lampa" patrzac w gore i pokazujac lampy raczka. Ale robi to w taki sposob, ze to wyglada na "heil Hitler" badz (w wersji pierwotnej lajtowej) "Ave Caesar"
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Czytam Was wieczorami, ale jak już przeczytam to nie mam sił pisać. Ostatnio padam jak mucha wieczorami, jest już fajna pogoda i całe dnie spędzamy na dworzu z dzieciakami , ogarniam podwórko, robimy wiosenne porządki itd ![]() Dzieciaki zdrowe, szaleją całe dnie, przestawiłam Lilę na jedną drzemkę dziennie, potem zasypia (pada) o 20 i śpi do rana (czytaj 7-ej ) bez jedzenia, czasem się przebudza, bo zęby jej idą ale (tfu tfu) jest dobrze.Co do śniadania to Lila je głównie kaszkę manną na mleku (lub wodzie) z owocami (starte jabłko, banan, gruszka). czasem jakiegoś gotowca jej dam jak mi sie nie chce, ale przestawiliśmy się na zwykłą manną, taniej i zdrowiej. Owsiankę już jej dawałam ale nie było zachwytu. Ale za to ja nauczyłam się ją jeść i teraz codziennie na śniadanie owsiankę wcinam ![]() Marinko zdrówka dla Igiego
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-12 o 21:45 |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Moja mala od skonczenia 8 miesiecy (czyt od wczoraj) zmienila sie jak nie wiem. Wczoraj a raczej dzis w nocy od 1.40-3 nie spala tylko sie bawila. Najpierw w lozeczku, ale sie klinowala w poprzek, wiec wzielam ja na nasze lozko - ale to byl gwozdz do trumny stawala na czworaka, szla do tylu, przewracala sie we wszystkie strony idt i caly czas wolala "ej ty ty ej ty ty" Teraz wrocilam do domu zadowolona bo pewnie spi juz jak w dniu wczorajszym i poprasuje i co -braszkuje po dywanie, posadzilam ja na chwile obok siebie to mnie po reku lizala![]() Dla dzisiejszych solenizantow sto latek!!! dolaczam do grona problemow finansowych - mysle nad druga praca - ale tylko nocki wchodza w gre....
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj chcialo juz mi sie plakac ze zmeczeniado tego Klara ma cos ze stawem kolanowym i nie moze chodzic, nawet na kibelek musze ja zanosic (a to jednak 15kg )Marzenka - wszystkiego najlepszego!!!! |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isia tak wprowadzam białko, pare dni temu dostała troche w pulpecikach, teraz juz całe w jajecznicy. Shira ja na śniadanie daje kaszke na mleku (jaglanke albo zdrowy brzuszek bo rano to na autopilocie działam i nie chce mi się gotować) inne propozycje to: jaglanka z owocami kasza manna owsianka. Ogólnie ja staram się, żeby śniadanie było solidne, bogate w węglowodany. wszelkie twarożki (sama zjadam serek Emilki z owocami i czasem Agata mi podjada, podobnie jogurty naturalne). Ellika a te implanty ślimakowe? U mnie w bloku jeden chłopiec jest po operacji. Trzymam kciuki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Wiszę, bo Was czytam na bieżąco natomiast z odpisanie idzie mi kiepsko...
Dama zaczęła raczkować i wspinać się na cokolwiek, tylko po to aby stać i sobie pogadywać i ręką gestykulować. Jest wstanie skubana nawet podeprzeć się o prostą ścianę, mimo że przez to nazbierała sobie kilka guzów. Jest tak wszystkiego ciekawa, że to niesamowite jak się szybko (dla mnie ) rozwija. W wannie tak samo jak u Shiry, raczkuje, staje "pływa" siada, no wszystko na raz.I doszłam do wniosku, że pierwsza kąpiel stresująca w wanience to PIKUŚ przy tak ruchliwym dziecku w wannie, które wyślizguje się z rąk Nową jej umiejętnością jest też pokazywanie jaka to ona duża jest i tak się z tego cieszy, że po każdej łyżeczce obiadku czy deserku pokazuje jaka duża jest jak zje Generalnie jest tak, że oczy muszę mieć i w owsik mały. Kiedy usłyszy muzykę skacze i tańczy po swojemu.100 lat ! dla solenizantów ! Marina może być tak jak u mnie, cały dzień gorączka a na drugi dzień NIC ZERO.Robiłam okłady i podawałam nurofen. Patik ściągi nie są złe :P w końcu to mini pomoce naukowe iustyna zgodzę się z Tobą w sprawie Kościoła, choć to temat rzeka... i co katolik to inne zdanie ma a niby jesteśmy "wspólnotą" Zuzia jest przesłodka !Telik zazdroszczę Majorki powiedz mi, Jaś będzie w nosidle? bo zastanawiałam się jak bym musiała damę przetransportować kiedy jechałabym z nią w Taxi albo w Autobusie ?! z lotniska do hotelu ? Brumek w ekspresowym tempie Tymciowi wychodzą zęby ![]() Dziubek nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, więc pamiętaj po burzy wychodzi słońce ![]() Stronczek cieszę się, że dojechaliście cali i zdrowi! stęskniłaś się za pl?!Kajool Ja myślę, że u Szymonka to przejściowe, że tak lgnie do Ciebie, wie że jesteś i chce na ręce. co jeszcze... Lili Ja podaję Emi kaszki różnego rodzaju, jutro robię kasze manne z sokiem malinowym i do tego zawsze dostaje kawałeczki chlebka ode mnie. Dostąła już twarożek z Biedrony z granulkami i jadła aż uszy jej się trzęsły. Generalnie jestem na etapie, że robię obiady takie aby ona z Nami je zjadła.Jak robię, coś innego nie na jej żołądek coś bardziej przyprawionego, to dla niej wtedy gotuje specjalnie np. dzisiaj tak było. Na jutro są pierogi ruskie farsz myślę, żę jej zasmakuje i z ciastem sobie poradzi. O jogurtach na śniadanie zapominam zrobiłaś te kluski ? Moja potrafi zjeść 1,5 dużej kluski ale do tego schab ma z sosem własnym ![]() Shira moja dama budzi się 2 h w nocy na mleko i z 2 razy na pić, chyba ma to po mnie bo Ja musiałam z czasem mieć butlę przy łóżeczku do picia w nocy Agni chętnie bym się do Ciebie wybrała , pewnie masz w lodówce remuladę ![]() Któraś pytała o dietę SB ? Dla mnie jest Boska, ale niestety kiedy przychodzą święta to dieta zanika kuszą przepyszne rzeczy, najadłam sie za dużo słodyczy... ble !nie wiem co jeszcze... |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
YouYou jak zrobiłaś owsianke? jakie płatki dawałaś?
|
|
|
|
#2591 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No to dziewczynki, co komu polać?
![]() Dziękuję i zapraszam Cytat:
![]() Dziękuję Dziękuję Dziękuję. Cytat:
Bardzo dziękuję. Cytat:
Ta przychodnia to jakaś porażka. Dostał coś na zbicie temperatury?Cytat:
Na szczęście Karolinka pięknie się rozwija, szybko została zdiagnozowana, lubi swoje cyberuszy i ma najlepszą mamę pod słońcem. No to wszystkiego najlepszego dla Ewci. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Brumku, mężu pamiętał. Zanetaa, piękne postępy robi Emi i Ty z resztą też , bo pamiętam, że obawiałaś się podawania stałych pokarmów, a teraz widzę że dużo ich wprowadzasz. |
||||||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Scio użyłam takie najzwyklejsze, błyskawiczne, jakie ja jem...
Wrzuciłam je do gorącej wody ( wsypałam więcej żeby wyszło gęste) podgotowałam z minutę żeby zmiękły, a potem zalałam MM, żeby nadać odpowiedniej konsystencji ![]() Lila zjadła, ale nie za wiele, coś jej nie podpasowało, planuję jej następnym razem dodać banana, bo on słodki to będzie miała smaczniejsze
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-12 o 22:57 |
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bijcie będę jutro
|
#2594 | |||
|
Zadomowienie
|
u nas T. wprowadził, bo nie doczytał. ugotowął całe jajko - rozdrobnił i dał Emilowi- szału nie było, ale coś tam zjadł.Lekarz powiedziała, że jak nic mu nie było to nie mam się czym martwic
![]() Cytat:
1) jogurt albo i dwa ![]() 2) kaszka przeważnie gotowa. 3) czasem deserek owocowy i flipsy o każdej porze dnia- Emil je uwielbia- ale uwaga podane w specjalny sposób - on musi sobie go wyciagnąc z moich ust![]() Cytat:
[QUOTE=youyou;335037 Co do śniadania to Lila je głównie kaszkę manną na mleku (lub wodzie) z owocami (starte jabłko, banan, gruszka). czasem jakiegoś gotowca jej dam jak mi sie nie chce, ale przestawiliśmy się na zwykłą manną, taniej i zdrowiej. Owsiankę już jej dawałam ale nie było zachwytu. Ale za to ja nauczyłam się ją jeść i teraz codziennie na śniadanie owsiankę wcinam ![]() [/QUOTE] a jak robisz tą mannę? a i czy mozna zwykłe płatki owsiane dla takich maluchów? Cytat:
![]() a tak serio mam juz przygotowana następna butelkę i wyśle ci ja z Polski. Lecimy 9 maja. nie wiem czy wam pisałam, ale Emil już nie jest na UU. i wcale nie tęskni.Od tygodnia ponad przestałam karmić i on lepiej spi, głównie w swoim łóżeczku i budzi się raz albo dwa na smoka. ale nie chwalę. ![]() dziś bylismy u lekarza - tym razem ze mną. wyczułam w jedenj z piersi guzek i od razu do lekarza prywatnie ma sie rozumiec, bo tu w mojej przychodni czeka się 3 tygodnie na wizytę no więc za obmacanie moich piersi i fotkę zapłaciłam 100 funtów. T. zrobiłby to za darmo . pani pokazała mi resztki pokarmu na usg i to coś co wyczuam pod palcami i bolało to tłuszczak. . pani zaczęła pytać jak się czuję i czy sobie radze z dzieckiem i czy nie czuję się zdołowana itp... i w sumie nie wiedziałam do czego ten cały wywiad ma prowadzić dopóki nie zapytałam, co jest podłożem powstania takich tłuszczaków. ponoć zmiany hormonalne wywołane między innymi stresem. . i jeszcze chwile grozy przeżyłam jak wysiadałam z pociągu i mi koła wózka utknęły miedzy peronem a poziągiem ![]() chciałam tez w imieniu Emila podziekowac za życzenia wcozrajsze i zyczyc wszytskim wczorajszym i dzisiejszym swiętującym dzieciaczkom - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! |
|||
|
|
|
#2595 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super się czyta o takich postępach ![]() Chętnie bym jakieś zdjęcia zobaczyła Twojej piękności ![]() Wrrrr ![]() Cytat:
Dziewczyny, tak sobie Was czytam, o tych śniadaniach, i się zastanawiam, czy tylko ja biednemu dziecku nie daję nic na śniadanie? Bo on tylko mleko wcina. Wszystkie już przeszłyście na takie dorosłe jedzenie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
MARZENA 100 lat i wielkie buziaki!!!
![]() Brumek głodzisz mlekiem dziecko . Mnie kusi jajecznica dla małej, tylko tego białka trochę się boję .Pewnie coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam . Aaa i też mi wyskakuje ta reklama
|
|
#2597 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
od świąt jest u mnie siostra, więc kompa staram się nie włączać dziękuję za życzenia dla mojego 8 mięsiecznego małego mężczyzny cytowałam wszystkie wpisy z życzeniami ale teraz jak dałam odpowiedź to załączyło jako pierwszy post Lili83 a na pewno były inne wcześniej, więc nie będę cytowała nikogo by nie było żalu ![]() Stronczek, my mieliśmy serwetkę z wyhaftowanym w jednym rogu imieniem i data chrztu Marina za zdrowie Igiego , mam nadzieję że poranej przywitajcie w zdrowiu nie zacytowało a nie zapamiętałam, kto jeszcze choruje - więc zbiorczo - mocne kciuki za was trzymam - wysyłam górę ciepłych fluidów ![]() Cytat:
![]() madziaranewz okazji rocznicy ślubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo, słodko to musi wyglądać uciekam spać.. dobrej nocy ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- aaa no i też mam reklamę i też moje dziecko na śniadanie "je" mleko
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Haloo! Żaneta nie zrobiłam jeszcze Radkowi klusek. Kurczę ja to taka Ty pisałaś, że nie używasz wegety i rosołków... w takim razie czym/jak przyprawiasz zupy? dla Emi, świetnie się rozwija ![]() Radek budził się dzisiaj co 3 godziny. Podsikał się w nocy, nie wiem czemu ale ostatnio często się mu to zdarza. Pielucha w miarę sucha, dobrze założona a z boku mokro... My jemy "dorosłe śniadania" No nic. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Ellika |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() spóźnione buziaki- Filip, Dominik, Emil, Marysia, Hania, Natan, Dawid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dzisiaj przesyłam dla Krystiana i Idy ![]() Cytat:
O tak, u mojej teściowej tak było. Poszliśmy do sklepu a tam "o, jaki on kochany, dam mu może lizaka. -Nie, on nie je takich rzeczy. -No to chociaż takiego malutkiego mu dam".... Koleżanka podobnie, jak poprosiłam dla niego o wodę do picia to zdziwiona, jak to wodę, ona mu soczek przyniesie .... dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć że nie, to nie?
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie z jednodniowym opóźnieniem przesyłam wielkiego buziaka za kolejny miesiąc Naszej Ewci
Cytat:
Dzień doberek Krystian , Ida
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Witamy!
marzena_s,lili83 dziękujemy za życzenia aania_20no właśnie...ja obcych dzieci nie karmie ![]() Marinka noc spokojna?Buziaki dla biednego Igorka agni82 aż mi ciarki przeszły...dzięki Bogu brumek wprowadziłam śniadanie bo jak podawałam Ewci same owoce po południu to szybko była znowu głodna-robiłam jej mleko i potem nie chciała jeść mleka przed snem i sie szybko budziła. A tak dorzucam do owoców jogurcik, czy kleik i wypadło nam jedno mleko-masło maślane????? ![]() Zaraz gotuje owsianke-zobaczymy czy bedzie szał , a z białkiem jeszcze poczekam...Dzisiaj mamy otwarcie nowego placu zabaw-sponsorowanego przez Nivea-spróbujemy sie wbić na jakas hustawke zapowiada sie ładna pogoda!Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- I jeszcze ciocia jacieeee-dziękujemy! |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Nie było mnie kilka dni, ale praca, dziecko, dom i wizaż trudno pogodzic. Marina jak tam Igor? Pół nocy o Was myślałam! Znając siebie napewno pojechałabym do szpitala z małą, bo wydaje mi się, że40 stopniowa gorączka od zębów jest niemożliwa. Mam nadzieje tylko, że ta okropna lekarka w przychodni nie była tak nieodpowiemdzialna i nie chciała Cie zbyć. Ida i Krystian U nas wielki przełom- Asia wczoraj sama usiadła! Pierwszy raz. Z pozycji czworaczej Poza tym mamy juz 3 zęby!
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie, że dziś jest piątek trzynastego?
![]() :brzyda l:
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Lili jak jej robię zupę to niczym nie przyprawiam, warzywa mrożone są tak intensywne w zapachu i smaku, że nic nie dodaję ( mam tą jarzynkę do zup), a jak je zupę która robię dla Nas to przyprawiam tylko odrobiną soli, bo Ja sama nie używam do zup wegety ani kostek rosołowych, ewentualnie jakieś ziele angielskie, liść laurowy. I robię jej zupy na skrzydełku z którego potem dostaje mięso, przy nim zawsze mam większy kawałek piersi to zazwyczaj to dostaję, resztę zjada kot
rosół je tak jak my, tylko makaron ma bardziej rozdrobniony.Agni to już się cieszę na remuladę ![]() Tego posta piszę już 30 min, wszędzie jej pełno Brumek dama leci jak burza ! nawet udało mi się nagrać filmik jak pokazuje języka Marzenko niech Twój Haniołek, zawsze będzie Aniołkiem. Abyś nadal tak śmiesznie o niej rymowała i więcej zdjęć wstawiała ![]() STO LAT ! Dzisiaj mam lepić pierogi, jak je zlepie to bedzie wyśmienicie ! Dama w całej okazałości i jej "nosek" |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Emi słodka!
Hej kochane, ja to chyba nie jestem koleżeńska, bo znów będzie tylko o nas ![]() Igor dalej gorączkuje, całą noc mu dawałam na zmianę nurofen z drugim syropem na zbicie, niemiłosiernie marudny. Nie wiem, zrobił dwie kupy rzadkie. Czekam i obserwuje, wiem, że to nie tragedia, ale jakoś tak jestem przybita i zdołowana. Obudził się własnie i drze japke.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
wiemy
![]() słodka ![]() Cytat:
![]() A ja czekam aż mój łobuziak się obudzi i jedziemy na jakieś zakupy, żeby mi mąż z głodu nie padł jak wreszcie przyjedzie
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
po bujaniu śpi dalej.
Elika kochana, doskonale Cię rozumiem. Wiem, co czujesz. Pamiętam jak byłam na którymś z kolei badaniu, i dziecku które wyszło po Igorze słuch wyszedł dobrze ( u nas wynik był negatywny ). Jak ja zazdrościłam tej kobiecie. Tak strasznie chciałam też takiego wyniku, było mi tak przykro, że musiałam wyjść do toalety i popłakałam się... Myślałam o Was wczoraj, zastanawiałam się jak Wam wyjdzie wynik. Czyli bez zmian. Ale sama wiesz, że niunia rozwija się dobrze, GAWORZY ( co jest b. ważne, sama wiesz przy niedosłuchu ), także aparat działa jak powinien i jestem pewna, że nic nie zaburzy jej rozwoju. Wiem co czujesz i całuje najmocniej jak tylko mogę... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/39532/...adowolic_meza/ Ależ głupie te celebrytki ( nie chodzi mi broń Boże o ilość dzieci, tylko o jej wypowiedzi w tekście )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

)) i uciekam nadal nadrabiać

stawala na czworaka, szla do tylu, przewracala sie we wszystkie strony idt i caly czas wolala "ej ty ty ej ty ty"
Teraz wrocilam do domu zadowolona bo pewnie spi juz jak w dniu wczorajszym i poprasuje i co -braszkuje po dywanie, posadzilam ja na chwile obok siebie to mnie po reku lizala
12.06.2010
)
. Troche jestem zalamana , na dodatek siostra powtarza ze ona cork gotowala normalne obiady takie solon I ja tez powinnam , wkurza mnie tym cholernie

farsz myślę, żę jej zasmakuje i z ciastem sobie poradzi. O jogurtach na śniadanie zapominam
kla ski:

. 
Super się czyta o takich postępach