|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Olusia-ja wygooglałam to mi znalazła w aptece która jest w Niemczech...
Truscafko-jestem typem który nie zazdrości,ale w tym przypadku-zazdroszczę baaaaardzo... my nie śpimy od około 6.15 miałam taki dobry humor mimo kiepskiej pogody-węcej szczegółów w klubie poza tym mała pokasłuje
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ta lyzeczka to nie wiem. przeciez plastik jest dosc sztywny i wcale sie nei wygina (mlody musilaby ja niezle ugryzc zeby sie wygiela) a metalowa moze byc za twarda na wrazliwe dziasla, nie? czego uzywacie do robienia papek oprocz recznego blendera i robota kuchennego?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
witamy i my
![]() Nika wariuje w lozeczku po super przespanej nocy. O 5 dalam jej cyca, bo mimalam wrazenie, ze mi cos tam zalega - juz sie nie napelnil.... a o 8 obudzila sie na butle- i chyba wlasnie znow usypia. Pogoda i u nas brzydka mnie cos brzuchol zarywa jak na @...ale gdzie to jeszcze do terminu! 21 ma byc.Trzymajcie kciuki za sprzedaz auta!!! (w uk juz upolowalismy sobie autko....jak wszystko pojdzie dobrze to peugecik 407 kombi bedzie nasz ...w sumie mamy 2 na oku ,ale sa w salonie i w kazdej chwili ktos moze kupic- a w ciemno wysylac zaliczke to nie bardzo...no coz, jak jest nam pisany to poczeka i powoli wszystko wroci do normy )...i usnela! ide wiec pod prysznic- ogolic nogi bo juz nie moge patrzec na te chynchy! Aaaale ma dobra wiadomosc- mozliwe ze tofcio juz dzis do nas wroci!
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Kiedy oni zabiorą tą reklame przeklęta? Wkurza mnie wrrrrrrrrr U nas pobudka dzisiaj o 4:50 Zjadła malutka, pogadała i poszłyśmy spać ok 7. Właśnie wstałyśmy i już opowiada mi, co tam jej się śniło Piątek 13go już to czuję: -jak siusiu rano wstałam krew z nosa mi poszła heh -zrobiła mi się opryszczka na wardze ![]() -paluchy jak bolały tak bolą.... Zadzwonie do lekarza, i zapisze sie na poniedziałek, i tak najpierw to rodzinny, skierowanie do chirurga musi dać, a może jakiś lek da.. Zobaczymy.. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A wczoraj przyszła paczka od teściowej. Ciuszki dla małej prześliczne, ale wszystko jeszcze za duże.. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Gora, ale świetna fota zwierzaka |
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
princessska mi tez krew sie pojawila w nosie plus zamiast opryszczki (nie mam wirusa) mega popekane usta!...jakies dziadostwo nas dopadlo
![]() no tak- dzis piatek 13.....spoko 13ego bralam slub- trzynastka musi byc szczesliwa
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie a ja nie zwrocilam uwagi ze dzis piatek 13 go. Wiem ze 13 bo to urodziny taty ale jestescie pewne ze dzis to nie czwartek
Ggora kciukasy za samochody- mam nadzieje ze sie uda i sprzedac i kupic Co to ja jeszze chcialam... Nie pamietam ![]() Sonia tez Niekapkow nie lubila wcale i szybciutko sie nauczyla ze zwyklego pic Tru milego weekendu, tez zazdroszcze Dobra ide chlopcow na rehabilitacje szykowac Na razie ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Wiolqn a masz szklana tarke- ucieraczek do owocow? Ja jeszcze soni po prostu przecieralam przez siteczko
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Glam nie wiem czy o mnie chodziło, ale to ja piję od paru dni meliskę i maluch super zasypia, plus oczywiście kołysanki Steczkowskiej. Wczoraj usnał o 21.40, obudził się co prawda po 22 ale widziałam ze jest śpiący i poszliśmy lulać więc niezmiernie sie cieszę! Poza tym zastosowałam rady wioli Dziś znów zawoziłam starszaka do przedszkola, z Miłkiem oczywiście. Bo małż ma wolne i tym samym robi drzewo w lesie więc i tak sami siedzimy. Robię dziś rybkę na obiad z surówką z pekinki, poza tym mam pozmywać podłogi i kurze zetrzeć. Spacer odpuszczamy bo zimno no i pada więc nie ma sensu. Po południu znów z maluchem pędzimy po Mateusza. Dalia podejrzewam że lada dzień Majeczka opanuje nowe umiejętności Aniolinka i Kasik dziś my świętujemy 5 mcy naszych pociech :pij emy:.
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._kostnicy.html ja pierdziele....
k ide sie myc
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Princess do za duzych dorosnie zanim sie obejrzysz
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis jade na zakupy dla malej bo nue ma jurtki wiosennej
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam nad kupnem,. ale niewiem czy warto czy nie będzie odrazu ciepło ![]()
|
|
#3763 |
|
Przyczajenie
|
GLAM
przecież to czy pracowałaś czy nie w przypadku ulgi na dziecko nie ma znaczenia. Możesz za Sonię odliczyć sobie za cały rok
|
|
|
|
#3764 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ubranek to ciesz sie ze nie zamałe... ![]() Cytat:
![]() a co do tej tarki to musi być szklana? bo ja przywiozłam od rodziców plastikową jeszcze moją ![]() Ela - narobiłaś mi smaka na rybkę a planie był kurczak bo dziś nie obowiązuje post. I chyba rozmrożę łososia co siedz w zamrażalniku Brawo za udaną noc. Czyli melisa, dużo melisy... U mnie też działa na małą a i ja śpię żywcem... Cytat:
Ale jak sobie pomyśle ile ludzi, dzieci było pochowanych w taki sposób.... Tru- udanego wyjazdu!! Gora- za samochód i psinkę ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- mi tez sie tak wydaje! |
|||
|
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
myszeczko u mnie 1dnia swiat padal snieg a w grudniu grzalo slonko wiec nie spodziewam sie lata w czerwcu czy maju tylko pazdziernik listopad wiec kupie.
fajne radio w necie jest zetkids i hity z lat dzieciecych leca wlasnie skakalysmy przy witaminkach
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja kupilam 3 na alegro i wszystkie fajne, koszt laczny 40 zl ![]() a mi sie udalo przedluzyc Malej pierwsza drzemke do 2 h po 1 troche ja przetrzymuje, np dzis prawie 1 h... po 2 po godzinie ona sie budzi i podnosi- zasypia teraz na boku albo brzuchu- sama sie przekreca- daje jej smoka, klade przytulanke na twarz i delikatnie klade glowke na druga strone, zeby sie polozyla- czasem ze 2 razy i spokojnie zasypia na kolejna godzine. Do tej pory w tym czasie miala tak, ze spala 40 min, budzila sie a po godzinie jakos znow juz byla zmeczona i znow spala 40 min. Tak jak wiolnq pisala. Tylko musze byc przy niej po tej godzinie bo jak nie to zaczyna sie wiecej wiercic, bawic i juz nie zasypia. |
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
my ciut niewyspane... znaczy młoda właśnie drzemie a aj dochodze do siebie do 23 pisałam prace lic. i wystarczy dopisać wstęp i zakończenie i praca gotowa ! młoda budziła się dziś o 1 i o 4... wstala po 6, ale jakos sobie gugała, ja dosypialam i wstałysmyo 8 pogoda w miare dopisuje, i dobrze bo dzis spotkanie w parku mam lece kochane pisac, by wysłać do południa zajrze wieczorkiem
|
|
|
|
#3768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
straszna jest ta historia, az mi sie plakac zachcialo, nikt nie napisal, jak teraz sie to dzieciatko czuje po takim wyziebieniu ![]() dzis wyjezdzamy na kilka dni do moim rodzicow i idziemy jutro na wesele Nienawidze sie pakowac. |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dziś wstaliśmy o 9:00 tż w pracy słoneczko zaczyna wyglądać a rano słyszałam, że strasznie lało.........Mikołaj wczoraj był troszke marudny po szczepieniu ale już wszystko dobrze jest.......aaaaaaai mamy kolejny sukces nauczyliśmy małego przybijać 5 i dawać cześć heheheh musze go "papa" nauczyć jeszcze
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawialam z kolezanka ktora ma 4tyg starsza od Zosi corke i ta mala spi jej wiecie ile?od 21 do 10 rano i w dzien tez sporo.musi ja dokarmiac w nocy bo slabo przybiera.a moja 4h w nocy nie potrafi przespac a co o 13marzyc.
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny która z was używa pieluszek wielorazowych? pamiętam że Rojku używała ale ona sie nie udziela na odchowalni. Pytam bo wczoraj kupiłam na ciuchach nóweczke firmy Imsi Vimsi. To jest chyba wkład do otulacza bo tylko z flanelki jest. Oddam komuś.... moge porobić zdjęcia
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
ja szukalam na all kurteczek ale jakos zadna nie wpadla mi w oko.zobaczymy moze w coccodrillo lub 51015 bedzie.pewnie zaplace wiecej niz za jakas dla siebie.takie kolo domu to mam ale do ludzi sie nie nadaja a w polarowym kombinezonie juz sie wscieka
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko nauczyło sie piszczec/krzyczec i wogóle wydawać kosmicznie głosne dzwieki, moje uszy błagaja o litosc... mamy juz ponad 6,5kg i wydłuzyło nam sie dziennne czuwanie (niestety) zasypia dopiero po3-4 godzinach od poprzedniej drzemki... i na krótko
a spała tak fajnie po2-3 godziomy ciągiem.... dlaczego tak??I w sumie mam pytanie, wieczorem kłade Nine do łózeczka, utulam całuje i wychodze i ona zasypia (czasami musze isc kilka razy włożyc smoka do dzioba), a w ciągu dnia nie ma szans zeby tak usnęła próbowałam robić tak samo jak wieczorem nic z tego, musi być na rączkach w pozycji pioneowej, zasypia i wtedy do wózka, bo łózeczko w ciągu dnia gryzie....??? O co kaman???Co robić zeby nie chciała tak szybko siedziec?? Jak ułożę ją z podparciem, to podnosi sie do siadu i uwagaaaa pare chwil siedzi prosto!!
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to strasznie długo śpi tyle to nawet mój mąż śpioch by nie wyspał chyba heheheh to widzicie, że jadnak co za dużo to nie zdrowo....
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
moja tez probuje siadac dlatego unikam tych pozycji.moja zwykle jest na rekach i na brzuchu rzadko,czasem zabawi sie 5min sama,zzasypia przy piersi czy dzien czy noc,jak musze isc np do wc to w fotelik ja klade i wlaczam tv.wiem wiem zle robie ale na 5min musze bo jest krzyk.ona ogolnie lubi towarzystwo a jak jest duzo osob to jest wniebowzieta i grzeczna jak aniolek.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- basiula moj tz raz 27h przespal z pobudka na wc.ogolnie on uwielbia spac jak nie musial wstawac do pracy to do 14-15spal ale teraz ma core ktora nie przepada za snem wiec mu sie urwalo ha ha
|
#3776 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szybciutko siada, moze nie sadzaj jej z podparciem na razie. Kasia juz tak jakby z czworakow podnosi sie do siedzenia na nozkach z podporem raczkami, ale jest za slaba, zeby sie sama utrzymac w siadzie i jak tylko podniesie ktora raczke to leci na glebe ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=OEwP4pKHvC4 naprawde super dziala
|
|||
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko dobrze ![]() a nie możesz dodatkowo rozliczyć się jako samotnie wychowująca dziecko? de facto to robisz |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny-w klubie napisałam bo mam prosbe do was-doradzcie co zrobic..
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide zaraz zrobic sobie dzban melisy!! może to coś pomoże
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

mnie cos brzuchol zarywa jak na @...ale gdzie to jeszcze do terminu! 21 ma byc.
...w sumie mamy 2 na oku ,ale sa w salonie i w kazdej chwili ktos moze kupic- a w ciemno wysylac zaliczke to nie bardzo...no coz, jak jest nam pisany to poczeka
i powoli wszystko wroci do normy
Zjadła malutka, pogadała i poszłyśmy spać ok 7. Właśnie wstałyśmy i już opowiada mi, co tam jej się śniło 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

:pij emy:.

za samochód i psinkę 

a spała tak fajnie po2-3 godziomy ciągiem.... dlaczego tak??