|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Juz wiem o jaka reklame Wam chodzilo
Ooo... to fajnie, ze juz w nastepnym tygodniu zaczynacie szkole rodzenia ...Jesli chodzi o wage to powiem ci, ze wczoraj rano az sie zdziwilam, bo mialam +3 kg Tak dlugo czekalam, az cos przybiore i prosze Moze to tez przez swieta, bo tylko sie siedzialo i jadlo ![]() Nawet nie myslalam o studniowce tak szczerze powiedziawszy Kupilas cos nowego dla maluszka? Ja dzisiaj szukalam spodni ciazowych jeansow, ale byly strasznie drogie i oczywiscie zaszlam na dzial dla dzieci. Musze cos kupic wlasnie na jakies wyjscia z maluszkiem, bo to co dostalismy w spadku to same body i pajacyki itp. a widzialam sliczne zestawy np. spodenki i koszulka, albo sweterek
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, szkołę chcemy zacząć już bo to jest dwa razy w tygodniu i zawsze inny temat, i można chodzić tylko na wybrane tematy to możemy chodzić np. 2 razy w miesiącu i robić po kolei te 10 tematów, tak jak nam będzie pasować bo wiadomo, szkoła i praca. Teraz 19kwietnia mamy "Przebieg porodu" to Ci zrelacjonuję
![]() Ja położnej nie mam to sama muszę o to zadbać A jak to u Was wygląda na SR jakieś tematy czy tak razem jakoś o wszystkim? wiesz coś o tym?To fajnie takie 3kg w połowie ciąży to chyba naturalne, bo ja już prawie 10kg. I wszystko mam na tyłku. A mały przecież dopiero 570gram waży...to gdzie ta reszta? Zrobimy na studniówkę kolorowe bezalkoholowe drinki? To się zdaję ale niebawem będzie lipiec a potem już wakacje na sali szpitalnej Jeansowe spodnie z kawałkiem gumowego pasa i zaraz ceny z kosmosu masz rację. Ja dalej chodzę w tych moich z H.M ale przecierają mi się powoli na udach. Dla maluszka prócz tej maty edukacyjnej nie kupiłam, narazie inwestuję w siebie, dwie piżamy, tunika i krem na rozstępy ![]() Wiem o jakich ciuszkach mówisz oj wiem... Już sobie tych naszych chłopaków wyobrażam takich elegancików A to chcesz już kupić? Przywieźliście coś z PL? Chwal się ![]() Nie przypominaj mi o tej reklamie, napewno nic z ich kosmetyków nigdy nie kupię bo już mam traumę.
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
To super, ze mozecie sobie wybierac terminy zajec
Jak tak powolutku teraz bede przybierac na wadze, to bede bardzo szczesliwa ![]() Zobacz jak szybko teraz dziecko rosnie, az niemozliwe, ze w przeciagu miesiaca tyle juz przytyl Ty bedziesz miala jeszcze porownanie z ostatniego badania i teraz o ile wiecej bedzie wazyl Taaaaakkkk bezalkoholowe drinki Powiem Ci, ze juz nie moge sie doczekac malutkiego, a jeszcze tyle czasu Wiem, ze szybko zleci i nawet dzisiaj tak sobie myslalam, ze jak dzidzius sie urodzi, to bedzie mi brakowalo tej ciazy Dlatego jeszcze trzeba wykozystac ten czas, tymbardziej ze to pierwsza ciaza i ma sie taki sentyment do tego odmiennego stanu
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak pojawiła się reklama to miałam taką reakcję: Za 1. razem: Ooo, jaki fajny dzidziuś!!! za 2. razem: Słodki... za 3. razem: no, znikaj już za 4. razem: cholera... za 5. razem: ![]() za 6. razem: za 7 razem:
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
No Kasiu, te wiercenie się w brzuszku, te pierwsze kopniaczki.. i ta świadomość że tam masz pod serduszkiem tak małego człowieczka
a ile pięknych chwil jeszcze przed nami ![]() ale też bym go już czasem wolała mieć przy sobie ale po drugiej stronie brzusia ![]() Myślę, że odpowiednio szybko Wam położna wszystko przekaże, ja też nie wiem czy na "karmienie piersią", targać TŻta. To taki standard myślę Bardzo szybko te dzieciaczki tam rosną, bardzo... powiem Ci że co USG to jestem w szoku Zobaczymy w przyszłym A wiesz myślę że koniec lipca, już będziemy rozpakowane 5 tygodni... kurczaki to napewno synuś się już bardzo zmienił wróżę mu też przeszło pół kiloska Przepisu na bezalkoholowe drinki nie mam, ale myślę że w te kilkanaście dni zdążę przygotować jakąś całą kartę drinków a Ty opanuj menu ![]() Zaraz TŻ z pracy wróci a ja nie śpię Amani ale chociaż się trochę tą reklamą pozachwycałaś a ja od razu chciałam bić, płakać i trzaskać laptopem. Dobranoc ![]() ![]()
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-13 o 00:34 |
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
A z PL to przywiezlismy:
-rozek (3 na zdj.) -pieluszki biale i kolorowe, te co polecalas ![]() -sliczny spiworek z Kubusia Puchatka -pieluszki flanelowe -ciuszki, ktore dostalismy w spadku i ja kupilam jeszcze taki ladny zestawik, spodenki i body -proszek lovela ![]() -i 2 misiaczki od malutkiego kuzyna w prezencie i wczesniej jeszcze taki kocyk polarowy kupilam A co do ubranek, to zastanawiam sie czy dokupic jeszcze w rozmiarze 56cm??? Jak myslisz, bo ja mam prawie wszystkie na 62cm i tylko kilka mniejszych.
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, śliczne te rzeczy
to już dużo macie Kup na 56 kup, obowiązkowo. Nie dużo ale sądzę że się przydadzą. A tym bardziej jakby Ci się taki kruszynek urodził jak Julcia, Emigrze Pozatym 56 to chyba taki najuniwersalniejszy rozmiarek. W sensie najpopularniejszy. Pokaż jeszcze jutro o ile nie masz pochowane ten zestaw co sama kupiłaś Ja narazie nie mogę nic kupić z ciuszków bo nie wiem czego ile dostanę pozatym już też jeden karton mam ten wygrany na all.
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mysle, ze TZ nie musi przeciez na kazdych zajeciach byc
Ja wlasnie tym sie troche martwie, ze dzidzius pod koniec lipca juz moze pojawic sie na swiecie, a ja mam egzaminy ze studiow Moj maz ma nocki, dlatego dzis tak sobie dluzej siedze , a ty juz sie kladziesz to dobranoc Amani moja reakcja byla baaaardzo opozniona, tylko sobie pomyslalam " o na wizazu tez juz reklamy trzeba zamykac" a po ktoryms kliknieciu dopiero sie zorientowalam o jakiej reklamie dziewczyny pisza na watku
|
#4720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tej książki to po prostu brak słów :/ ![]() Cytat:
Cytat:
i w końcu nie mam żadnego filmiku Cytat:
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi iść jak Wy tu siedzicie
![]() Strippi, właśnie tego się obawiam, że tylko znów jej to sławę, rozgłos i $$ przyniesie a należą jej się co najwyżej ![]() ![]() Dziękuję za miły komentarz Kasia, no dobra to będziemy czekać do terminu a właśnie na usg szpitalnym termin porodu mam na 5 sierpnia Mój TŻ też nocka ale w sensie na 18tą to znaczy że niebawem wróci.Zgaga mnie męczy, strasznie. Pierwszy raz tak uciążliwie.
|
#4722 |
|
Wtajemniczenie
|
na 5 sierpnia to tak jak ja
![]() Co do ubranek to wlasnie nie wiem, co zrobic... mam wiekszosc 62 i teraz tak, czy mam kupic cala wyprawke w tym rozmiarze 56 ? Czy tylko cos dokupic, jak tak to co? Bo ja wlasnie czekalam na te ciuszki jakie dostaniemy, a teraz jeszcze bardziej jestem skolowana, bo nie wiem jak to rozwiazac z zakupami. ![]() W jakim rozmiarze kupilas te rzeczy na all. ? Masz moze jakas liste co potrzeba maluszkowi na lato kupic z ubranek i ile czego ?
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, już się nie mogę doczekać imprezy
![]() ![]() W ogóle to kwiecień jeszcze spokojny u nas a potem już w każdym miesiącu tego roku przyjdzie na świat przynajmniej jedno Maleńswo ![]() oooj będzie się działo
|
|
|
|
#4724 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Wojtusia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sama pewnie nigdy bym na to nie wpadła Hmmm, nie wiem za bardzo co to (coś w stylu Airlines Tycoon?), ale widzę, że się cieszysz, więc cieszę się razem z Tobą Cytat:
Ja też cały czas byłam do kubełkowej specyficznie nastawiona, ciągle czytałam i słyszałam, jaka to spacerówka kubełkowa jest zła, bo się nie rozkłada, bo dziecko nie może leżeć, bo mu będzie niewygodnie... Ale te wszystkie wypowiedzi należały do osób, które z kubełkową spacerówką nie miały do czynienia, a ja poszwędałam się po forach dot. choćby Buzza, to praktycznie wszystkie opinie użytkowniczek były pozytywny Ja też - a przypominam, że do ciąży daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam doświadczenia, ale tak na zdrowy rozum poczekałabym z kupowaniem ubranek do ostatniej chwili (w sensie przełom 8 i 9 m-ca) i zobaczyła, czy dziecko ma potencjał na jakiegoś wielkoluda, czy raczej będzie maluszek. Bo też bezsensu zapychać sobie szafę rzeczami, które przydadzą się załóżmy na pierwsze 2 tygodnie i większości z nich ani razu dziecku nie założymy... Ale może niech się nasze mamusie wypowiedzą ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Dzień dobry w piątek 13go! Jesteście przesądne? Wczoraj do późnego wieczora siedziałam nad prezentacją i jeszcze jej nie skończyłam ![]() Może uda mi się cichaczem dziś w pracy coś zrobić ( ), bo przecież muszę się uczyć na niedzielną poprawkę Mąż się od wczoraj coś kiepsko czuje... Oby nic go nie rozłożyło
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia no to jeszcze troszkę wam rzeczy zostało, ale spokojnie się wyrobicie. Amani dziękuję za zaproszenie, zaraz wejdę. Blonde zazdroszczę jeziorka. Kasiu dziękuję. Czyli chyba jednak mi nie opadł a urósł i się wypełnił. Gratulacje tych 3 kg na plusie ![]() Mąż dziś jedzie na weekend na studia, ale powiedział, że tel. będzie miał non stop przy sobie jakby się coś miało zacząć
|
|
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho w piątek
Ale się cieszę, że weekend za pasem - wyśpię się! Wczoraj było bosko, co prawda trampek nie znalazłam takich jakbym chciała (tzn.były, ale zabrakło mojego rozmiaru), ale obiad, a potem szejk truskawkowy z maka skutecznie mnie pocieszyły Mrrrrrrr....A dziś piątek 13-tego, ale ja przesądna w ogóle nie jestem
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek mrrr szejk
![]() Ja się właśnie zabieram za śniadanko. Mąż w pracy do 12. Potem odbierze obiad, zjemy i o 13 jedzie na studia. Ja mam dziś jeszcze ang. |
|
|
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tydzień bez szejka truskawkowego tygodniem straconym ![]() Smacznego!
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Mam dziś 6dc, wczoraj skończył mi się okres, a od jakichś 10 minut strasznie boli mnie dół brzucha i aż promieniuje do kręgosłupa - identycznie jak pierwszego dnia okresu, tylko odrobinę lżej. Miałyście tak kiedyś?
Ja mam to pierwszy raz i nie wiem, o co chodzi
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
ja na chwilkę przyszłam się przywitać tylko bo zaraz do pracy uciekam. Zjedliśmy własnie z tz śniadanko i trzeba się szykowac. Aby mojego tz też coś rozkłada, ma katar i gardło go boli i idzie dzisiaj do lekarza strong śliczny brzuszek i bardzo ładnie ogólnie wyglądasz gocha moja przyjaciółka tez miała problemy ze swoim synkiem i tez chodzi do chirurga z siusiakiem, teraz miał go posmarowanego jakimiś sterydami i na chwilę jest spokój (on tez Wojtuś). Zdrówka dla Wojtusia i super, ze udało mu się siusiu zrobić agusek a ja coś nie lubię szejków, za słodkie dla mnie są onyks jak tam jakieś oznaki na @ już są? ja tez jestem za tytułem Ilonki a jeszcze miałam wam pisać, że jak się nie uda nam w tym miesiacu z dzidzią to maj mamy cały z głowy bo tz w domu nie będzie 20 dni
|
#4731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Abby ja nie jestem przesądna ![]() Agnusek fajnie, że wczorajszy dzień udany! Witajcie! Piątek Niby krótszy był ten tydzień pracy, ale i tak się nie mogę doczekać 16:00 ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Stokrotko trzymam kciuki więc! Strong zapomniałam... ślicznie wyglądasz! ta reklama doprowadza mnie do szału!!!
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaby, nigdy tak nie miałam, więc nie wiem...może to już jakieś bóle owulacyjne?
Też podobał mi się tytuł Ilonki
|
#4733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, trzymam przemocno! Cytat:
Cytat:
Bóle owulacyjne... ok, ale w 6dc?
|
|
#4734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Kasiu, jeśli masz kilka ciuszków na 56 to ja bym więcej nie kupowała ![]() Gocha, buziaki dla Wojtusia ![]() Kurde, przeziębiłam się... a w pracy musze siedzieć, grrrraaa drink bezalkoholowy ![]() grenadyna (tylko żeby była bezalkoholowa) + sok pomarańczowy + sprite pyyyyyyychaaaaaaaa ![]() no i bavaria
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
aaby nie wiem co to może być.
stokrotko a gdzie ci mąż aż na 20 dni jedzie?? Strong, Kasia ja mam ciuszki na 56 i 62. I chyba ze 4 bodziaki na 50 Tak na wszelkie co. Akurat do szpitala biorę te na 50 i 56 bo nie wiem jaka mała się urodzi. Ale większość ciuszków to i tak ja bym na 62 kupowała.
|
|
|
|
#4737 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kolor jak Ci wyszedł? ![]() Cytat:
Ooo to muszę zajrzeć dziś do carrefoura bo chcę jakieś gry kupić dzieciakom od koleżanki ![]() Cytat:
Cytat:
Ale czas zleciał! Już studniówkę macie Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Taka naklejka to też fajna dekoracja, tylko trzeba ją dobrac do wystroju aby pasowała.
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki w tym miesiącu U mnie też tak jakoś... miałam już działać, a następna owu będzie w maju ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks czyli @ jeszcze nie przyszła??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

...
Tak dlugo czekalam, az cos przybiore i prosze
Moze to tez przez swieta, bo tylko sie siedzialo i jadlo 

Moze cos na necie znajde ...

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

), bo przecież muszę się uczyć na niedzielną poprawkę