|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Bry Kuny poczochrane
![]() aa Lili chyba chciała pożyczyć Helgi oojjjj kochana będzie problem bo ja nikomu nie pozwalam dotykać mojej kosiary nawet tż nie może nawet sama konserwuję ![]() najbardziej wzruszyła się moja mama jak zobaczyła ze niosę bluzeczkę do pralni i nie umiała uwierzyć, ze mam zamiar ją dać Żbikowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pogrubione zapomniałaś że już będziesz ładnie pisać ![]() ![]() co robisz z mąki z amarantusa? Cytat:
![]() kradzione smakuję lepiej ![]() ojjj ale stres dobrze, że była pomoc!!!! mój sam przeszedł nie mam z tym absolutnie nic wspólnego!!! ![]() i jak mu je podasz? bry nie wychodzę z pod kołdry hHAHAHAHAHAHA ![]() mój książę zrobił dziś dzień dobroci dla skrajnie wyczerpanych matek i wstał TYLKO 3 razy ale on ma takie porywy raz na 3 msc jak już widzi że matka wkłada do oczu zapałki ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2d0583183.html dla cioteczek, które nie widziały Żbika ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-04-13 o 09:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() U nas od dawna na śniadanie zawsze kaszka-na mleku, czyli dodaje wodę, albo dodaję mleko i wodę, do tego jedna miarka kaszki zawierającej gluten, bo wyczytałam na któreś kaszce, że pełno glutenową kaszkę można dopiero chyba po 9 miesiącu podać?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna, a jak pięknie pozuje na drugiej fotce ![]() Cytat:
Witam. Po wizycie u endo prawie ok- najważniejszy hormon ciążowy jest w normie, więc ok, ale coś, co powinno spaść, troszkę wzrosło, a tak nie powinno byc-za 2 tyg. znowu i badania płatne i wizyta ![]() Dzisiaj (pisałam juz przy jednej z wypowiedzi) znowu armagedon w nocy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Marzenko Kochana
Sto Latek , dużo zdrówka, pociechy z męża i córy. Spełnienia marzeń ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Marzena , Piwnooka mam nadzieję że w maju się spotkamy w jakiś weekend ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
niepotrzebnie wczoraj pochwaliłam swoje dziecko bo dziś w nocy kiepsko spała ![]() ![]() Panienka w związku z taką nocą właśnie sobie ucina nieprzepisową drzemkę ![]() Cytat:
Potem dodaję owoce. Ja dałam takie zwykłę płatki owsiane, wydaje mi się że można, to bardzo zdrowe jest i w deserkach płatki owsiane już są.. Cytat:
![]() Co do owoców to Lila często je dwa razy dziennie, rano, potem do podwieczorku, albo nam wyjada lub Filipowi ![]()
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
you you muszę kiedyś wykorzystać twój przepis na manne
![]() ![]() sama manne uwielbiam ale muszę się od niej trzymać z daleka bo ładnie się po niej tyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
nie, moja nadal UU
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nerola!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-04-13 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
zgłupiałam... szefowa (7 mies dziecko) mi mowi ze to nie powinno sie dawac dziecku ogorka kiszonego bo ma duzo soli... naprawde aż takie to złe? bo myslalam ze ma duzo wit c (jak kazda kiszonka) i to zdrowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku my przechodzimy, bo chce jak najszybciej rozstać się z butlą. na razie mamy tylko kolacje z butli i czasem II śniadanie, bo nie mam na nie pomysłu. bo u nas jogurty i twarozki odpadaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
umarłam w butach http://www.wydawnictwoalbatros.com/k...z-ka-spij.html
wierszyk dla naszych nieśpioszków: Budzę się ledwie przytomny, I widzę zamknięte oczka twe, Więc na paluszkach cicho wychodzę, Żebyś, o k☠☠☠☠a, nie zbudził się i wiecej takich http://www.edziecko.pl/zakupy/56,844...la_dzieci.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Raczkowanie
|
Hey girls
![]() piątek trzynastego, zostawiam dzisiaj pierwszy raz moje dziecko na 'kompu kompu' i zasypianie z ciocią, bo okazalo sie ze Młoda ma być już na 19 (wcześnie) więc musze o 18 wyruszyć do centrum ![]() ![]() powinnam zrobić ![]() ![]() a własnie! Żbik super chlopak ma to coś w oczach ![]() ![]() monia ogórek kiszony bardzo zdrowy, wiadomo sól ale na wszystko myslę najlepiej złoty środek, od miligramowej ilości soli nic się nikomu nie stanie a przecież w innych daniach soli spejalnie nie serwujemy ![]() a własnie a jak z ogórkiem świeżym kto wie? od kiedy to? bo mój się bardzo do niego dobiera i łatwo byłoby gryźć ale w słoiczkach nie ma nie wiem??? scio ten przepis na ciachoco wkleiłkaś to I faza? mozna otręby owsiane platki owsiane??? to by ratowało moją sytuacje... a ile czasu mniej więcej Ci się ta jajecznica robi na parze scina? i dodawałaś łyżke mleka tak jak przepis na osesku? moze w ramach łączenia się ze mną na sb na śnaidanko jutro bym zrobiła ![]() Marina jak tam Igor? pisz nawet bardzo indywidualnie o sobie ![]() ![]() zaneta fajna Emi duza już dziewczynka ![]() ![]() a jak twoje sb ile spadła ci waga po I fazie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko informacyjnie - Zuza ma ospę. Kolejne 3 tygodnie w domu....
![]() |
#2624 |
Raczkowanie
|
No nie ! Tyle sie nadodpisywałam, Asia cos mi kliknela i wszystko poszłooo.
![]() Zaneta Emi słodka. I podziwiam za cierpliwosc do wyrabiani ciasta na pierogi. Shira żbiczyna cudaczny ![]() Marina ta pediatra od siedmiu boleści powiedziała jak długo to może potrwac?
#2625 |
Zakorzenienie
|
O nie!!!!
![]() Dużo cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zakorzenienie
|
ogorek niby po 10 mż http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html gdzies wyczytalam ze trzba zwyklego posolic bo inaczej wlasnie jest ciezkostrawny
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-04-13 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
niezły nocnik http://www.sklep.osesek.pl/product-p...y-Pourty-.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
nie wiem ile rysiki, dalej mierzę i mimo leków ma 39 st. Mierzę mu w dup.ie temp. i jeszcze się jakoś dodaje 5 kresek więc wychodzi 39,5 chyba...
Nie wiem, dzwonić na pogotowie? Jechać? Co mówić w ogóle? Może poczekać... ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Justyna nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skończą się słodkości świąt to ponownie zabieram się za siebie ![]() ![]() Cierpliwości życzę! Czym się w ogóle te pinkle smaruje? Cytat:
A może to trzydniówka ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
ale w końcu doszłam do takiego że wychodzi elastyczne ![]() 3,5 szkl mąki 1 szkl ( nie cała) wody i ok 3 łyżki oleju i wyszło piękne boskie i cudne ! Pierogi sklejone ![]() JAK MAM SIE POZBYĆ TEJ ZASR>>> REKLAMY ! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
O jej Żanetko tak? odejmuje? A ta 3- dniówka na czym polega?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Igorka! ![]()
![]() |
#2634 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ewa, Ida i Krystian - sto lat dzieciaki!!!
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Cytat:
![]() Ale ja jakoś sobie nie wyobrażam póki co zamiany tego mleka. Tymuś to jednak zagorzały wielbiciel piersi ![]() I oczywiście STO LAT Z OKAZJI MIESIĘCZNICYY!!! Cytat:
2. Wow!!! To wielki wyczyn, brawo ![]() 3. No i za zęby też brawa dla Twojego Dziurkacza ![]() Brrr... ![]() Nieee nooo, siedzi na tym drugim zdjęciu, jak rasowa modelka ![]() ![]() Cytat:
![]() A może i on ma trzydniówkę? Bo na zęby to jakoś za intensywnie chyba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Cześć cudny Żbiku-Rozbójniku ![]() Te oczka chyba tylko kombinują, co by tu spsocić ![]() Uff, bo już się bałam ![]() Cytat:
![]() A ostatnio w księgarni przejrzałam sobie "Wielką księgę kupy" i ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-13 o 14:07 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Wtajemniczenie
|
Marinko Szymon przed świętami miał trzydniówkę. Przez 3 dni dziecko ma gorączkę, a po 3 dniach wychodzi wysypka i koniec choroby.
#2636 |
Zakorzenienie
|
Czemu mnie to nie dziwi
![]() Dwa dni wysoka gprączka, bez żadnych innych objawów, a trzeciego na ciałku wyłazi wysypka.
#2637 |
Raczkowanie
|
Marinka ja bym pojechała do szpitala. Skoro mówisz, że mały bardzo marudny, znaczy musi się bardzo męczyc. Taka wysoka gorączka dla takiego małego organizmu to wyzwanie. Podjechanie Cie nic nie kosztuje, a będziesz spokojniejsza. Może Was ktoś tam poważniej potraktuje niż ta pożal się Boże lekarka w przychodni!
Lepiej pojechać i się upewnić, że to nic takiego, niż później pluć sobie w brodę, że się nie pojechało.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-04-13 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
kochane Boże, dobrze, że napisałyście mi o tym odejmowaniu 5 kresek, to się uspokoiłam troszkę...
Kurde, przecież wczoraj byłam u lekarza, nie mogę se tak wkręcać, ale tak to jest, jak małe aż przecieka przez ręce. Niby zdiagnozowane zęby, ale może i trzydniówka. Wisi na mnie cały czas jak małpka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, w ta niedziele. jutro na targi jeszcze ide na 3h bo mamy w pracy... wiec bedzie taka mala imprezka. tort zamowiony, dokupie jakies ciasto chyba jeszcze, przekaski dla dzieci (jedzie coreczka znajomych) i odmroze gulasz, kotlety i kurczaka (robilam mase zarcia na chorobowym, jak znalazl bedzie), ziemniaczki na obiad (bo obiad tez bedzie), jakas surówke i wsio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.