|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Doszłam do wniosku, że do wtorku nie mogę urodzić, bo do fryzjera chcę iść
![]()
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani sie juz zaprezentowała kiedys jako zjadaczka chipsów, czyz nie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam zjadać i produkowac gazy bojowe ![]() ![]() Ale trafiłam użytkownika na all - sweterki, kamizelki, koszulki - jeszcze wszystko tak pięknie poprezentowane na tych realistycznych bobasach, całe szczęście, że to licytacje, bo bym dzisiaj zbankrutowała ![]()
![]() Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2012-04-13 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Wtajemniczenie
|
moja Hania piaty dzien bez kupki, ale ma sie swietnie, dobrze je, spi, czasami cos tam pomarudzi sobie, pierdzioszki glosne i smierdzace puszcza, brzuszek miekki,wiec chyba nie ma sie czym martwic...mam nadzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() WItam w nowej części odchowalniowej bo mnie tu jeszcze nie było ![]() Dziewczyny na końcówce jestem z Wami bardzo bo pamiętam jeszcze jakie dla mnie przeterminowanie było denerwujące i upierdliwe ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowym mamom wszystkim ![]() Co do karmienia to ja mam teraz tak właśnie jak desia pisałą że miała przy synku, cały czas podaję pierś Gabrysi ale zwyczajnie moje piersi są cały czas mięciutkie, mała połyka tylko przez kilka pierwszych minut ssania a potem ssie i ssie i się denerwuje bo jej mleko nie leci, po karmieniu nie zasypia ani nie jest szczęśliwa tylko płaczę więc jej podaję mm i potem jest spokój. Więc ja też śmiem twierdzic, że mam za mało pokarmu. Próbowałam chyba wszystkiego. Piję dużo, dobrze się odżywiam, przystawiam ją, próbowałam odciągac laktatorem ale nie udało się odciągnąc praktycznie nic albo może z 5 ml po jakichś 15 minutach ściągania. Próbowałam też się położyc z nią na cały dzień do łóżka i ja karmic na żądanie ale to żadanie było dosłownie co 10-15 minut, nie spała w ogóle i chciała potem ssac i płakała bo nic nie leciało no i skończyło się na tym że przeryczałyśmy obydwie prawie cały dzień i obydwie byłyśmy skrajnie wyczerpane :/ Nic nie działa i było to dla mnie źródłem okropnego stresu i poczucia winy przez to że wszyscy naciskali na mnie że muszę po prostu karmic piersią, doła przez to miałam ogromnego, ale już teraz się z tym pogodziłam, wyluzowałam i obie jesteśy spokojniejsze- i mama i córcia. No ale póki mam tam cokolwiek to przystawiam mojego ssaka małego, lubię te chwile kiedy małą ssie moją pierś, szkoda że niedługo to się skończy pewnie bo widzę że pokarmu coraz mniej chyba :/ Tak że tak jak już pisałyście- nic na siłę. MM to nie żadne diabelstwo :P |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Odnalazłam nasz biznes plan - miałyśmy podbić plaże w sezonie, ja miałam "dmuchać" materace i balony
![]() ![]()
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
to se daruj te chipy bo ktos dziecko bedzie łapał w siatke na motyle
![]() ![]() ![]() ![]() odbija mi chyba , chyba? ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- i nie pilysmy? alku? oooo to tez hormony nam na czache weszły wtedy i i dzisiaj wlaza tez |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- http://patrycja93x.wrzuta.pl/audio/4...r_jak_najdalej ładne to ![]() http://mojeskarbie.wrzuta.pl/audio/a...rano_z_ulub_pl a to radosne Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-13 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czy ja mówiłam, że moje normy są normalne? ![]() Muszę z siebie zrobić coś przypominające człowieka (człowieka-słonia, patrząc w lustro ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cziqua mnie też boli (!) w sumie zaczęło się wczoraj po mojej kąpieli... mam takie uczucie jakby mi się cała miednica z jej zawartością rozluźniła i przyjmowała wszystko co do niej spadnie... boli przy tym strasznie... Jeszcze wczoraj na dobranoc poskakałam sobie na moim łóżku (na poduszce z kanapy) (bo piłki nie mam) 20 minutek... Tak sobie próbuje z ciekawości czy coś ruszy do poniedziałku... jak nie to w poniedziałek dowiem się czegoś więcej... mam dziwne przeczucie, że lekarz nie bedzie chciał mi już wypisywac nowego L4 (stare kończy się we środę) i do czwartku max mnie rozkroi... Muszę coś robić bo taka bezczynność mnie dołuje strasznie... a tak to boli ale przynajmniej wydaje mi sie, że coś się dzieje... Najgorzej jest rano jak kładę się spać z nadzieją, że może w nocy coś ruszy a rano budzę się w całkiem niezłej formie (nie licząc nieustającego bólu mojej miednicy i jej zawartości)... idę położyć mojego młodzieńca spać i wskakuje do wanny ![]() ![]() ![]() potem w planach skakanie na łóżku znowu ... że ja sobie tej piłki nie kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale po porodzie (bez znieczulenia) też się cała telepałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My z Ewelinką pospałyśmy sobie do prawie 10 ![]() I malutka wydaje z siebie coraz więcej różnych odgłosów ![]()
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta data na dole to chyba lekko przeterminowana , co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Konia, Kulka - wymyslajcie jeszcze troche glupotek, fajnie sie czyta cos tak lekkiego dla odmiany
![]() ![]() Gosica, no ja tez karmilam tym co mialam w piersiach dopoki moglam plus mm, az w koncu w 4 m-cu zaniklo moje mleczko kompletnie ![]() Nie musialam brac zadnych tabletek ani innych rezczy robic, wiec ja nie wiem dlaczego tak bylo, ale nie potrafilismy ujechac na moich piersiach to jest pewne! Zastanawiam sie jak bedzie tym razem! I chcialm powiedziec Jolce , ze jesli nie daje rady to niech sie nie meczy! Kazda z Nas jest inna i ma mniej lub wiecej woli walki! Michas nie bedzie jedynym dzieckiem wykarmionym bez piersi a Ty moze wreszcie odsapniesz, bo to tez wazne Jolka! Poswiecenie poswieceniem ale bez przesady! Jesli ma Cie to glebiej w depresje wpedzic to nie warto! ![]() Uciekam na ktg, prosze trzymac kciuki o 13.30 ![]()
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||
Wtajemniczenie
|
konia
![]() kubusewa gratuluję ![]() ![]() alegna skoro Seba zaczyna płakać wieczorem to właśnie mogą być kolki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzińdybry ![]() przeżyłam noc ![]() ![]() ![]() Desia powodzenia na KTG, mają być skurczybyki jak nic ![]()
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oby wyszły skurczybyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dzieweczki!
Ja juz po badaniu i ktg... jestem pozamykana i zapis był piękny... Moja gin powiedziała, że mam szyjkę zamkniętą i uformowaną (a co to znaczy, że uformowana??), ale że może mnie przyjąć do szpitala ![]() I tak sobie myślę, czy dobrze zrobiłam, że na poniedziałek - ale z drugiej strony przez weekend mi cesarki nie zrobią - chyba, że zacznie się akcja więc chyba lepiej być w domu i jakby się cokolwiek działo,to przyjadę, no nie?? I wiecie... wróciłam i dosłownie padłam na łóżko zupełnie bez sił i zasnęłam.... a teraz normalnie mnie tak strasznie w dole brzucha boli, że nawet nie mogę się na bok odwrócić, nie mówiąc już o podniesieniu nogi na kilka cm... ![]() Mam wrażenie, że to po badaniu... choć w trakcie badania było OK - no przyjemnie nie było, ale nie bolało.... Ale bym miała ubaw, gdyby się okazało, że mi ruszyła tą szyjkę i gdyby mi się coś dziać zaczęło.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
nienawidze Huggiesów
![]()
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki ogolne moczu dzisiaj, ale posiewu w czwartek , nie wiem co zrobimy jak znów ogólny wynik nie wykaze zakazenia a wyhodują te coli ( wg urologa to są zabrudzenia z pobierania i się u takich dzieci malutkich tego nie zleca do domu, a ta moja pediatra zleciła i się tego bardzo uczepiła,że tam są bakterie ). Poślę tż w poniedziałek ,żeby oczarował panie w labie i żeby zadzwoniły do poznania zeby spytać kolezanek co to badają czy cos rośnie czy jest czysto.Jutro też pobiorę mocz i zawiozę do Poznania ( u mnie nie można oddac w sobotę ) ,żeby mieć dwie proby. Super ,że Laura tak ładnie przybiera, no i że z cycem się poprawiło, jak sobie przypomnę swoje zapalenia to aż ciary mam. Desia niech bicie serduszka poprawi Ci nastrój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
ja tez! nie dosc ze dupcia sie odparza to kupki bokiem wychodzą
![]() wrzucilam zdjecia na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mam Pampersy (premium Care, są super!), ale rozmiar 2, troszkę za duże, ale lepsze
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny konia i kulka widze,ze wena Wam sie wlaczyla na calego ![]() ![]() evcia dobrze slyszec,ze juz lepiej sie czujesz ![]() ja wlasnie mialam 1,5h sesje z Robertem i przekomarzanie co do spania. Jednak stwierdzam,ze fakt,ze ziewa wcale nie oznacza,ze bedzie spal. On juz mi to uswiadamia ![]() ![]() ![]() http://youtu.be/g0ilqO4o1kA
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.