Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 13:22   #1171
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Otwórz sobie okna lub balkon i leż przy otwartych , a przy zawrotach lepiej sama nie idź na spacer, poczekaj na Tż
Leże grzecznie na lewym boku przy otwartym oknie.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nie no te są super i w takiej cenie, aż dziwne
Czyli warto celować w ten sklep -ale to później, jak już uda mi się ocenić prawdopodobny rozmiar

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nie są złe, ale i tak wolę nie wybierać spośród takich Wolę coś bawełnianego, bez fiszbin i juz
Coś Ty, bez fiszbin? A wrzuć coś takiego...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:22   #1172
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
A w jakim jest wieku? Spotkałam się na plotki z koleżanką - ma roczną córeczkę. Mała to istny rozrabiaka, łobuziak jak ich mało terroryzuje rodziców, wymusza krzykiem, nie słucha zupełnie co się do niej mówi. Rodzice w jedną stronę a ona w drugą. A ma niespełna rok. Dzieci w każdym wieku mogą nas zaskoczyć.
nie no to nie ten przedział wiekowy ja to mam dorastającego chłopaka, nigdy nie miałam z nim problemów i teraz nie mogę się otrząsnąć, to dobry chłopiec tylko jakoś myślenie mu się wyłączyło;/ doszły kłamstwa i wyszło szydło z worka, mam nadzieje że czegoś go ta sytuacja nauczy, człowiek uczy się na błedach

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:25
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:23   #1173
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
otoż to! a tak się zastanawiam czy dla mężczyzny samo karmienie to nie jest aseksualne chyba powinno być, aż się zapytam tż jak wróci co on tam sobie myśli
szczerze, to ja mam jakiś barierę psychiczną jeśli chodzi o karmienie, mam bardzo mieszane uczucia i nie wiem jak to zniosę
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:24   #1174
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Wanillka ja też nie zamierzam kupować tysiąca specjalnych rzeczy jak np. staniki do karmienia - wydają mi się zbedne i w ogóle aseksualne A na przykład rękawiczki dla dziecka ponoć kompletnie sie nie sprawdzaja wystarczą skarpetki ba - są lepsze
a jeśli już ktoś bardzo chce niedrapki, to góra 2 sztuki. One i tak są tylko do szpitala, potem maluchowi obcina się paznokcie i już nie zakłada, żeby nie upośledzić zmysłu dotyku. A przynajmniej tak mi wszyscy mówią

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:25
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:25   #1175
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A to takie bajerki: http://www.peticado.pl/ Kiedyś reklamowali to w DDtvn
śliczne

wiem czym grozi noszenie staników bez fiszbin ale mam tak jędrny biust ze jak trochę opadnie to nawet lepiej .. a to taka wygoda...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:26   #1176
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a jeśli już ktoś bardzo chce niedrapki, to góra 2 sztuki. One i tak są tylko do szpitala, potem maluchowi obcina się paznokcie i już nie zakłada, żeby nie upośledzić zmysłu dotyku. A przynajmniej tak mi wszyscy mówią
W szpitalu też zamierzam zakładać tylko, jak będę widziała, że mała się drapie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:29   #1177
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ależ naskrobałyście

ja już po wizytach
więc tak... szyjka mi się wydłużyła po tym fenoterolu, jest twarda i zamknięta i mam odwieszony zakaz przutulanek więc dzisiaj dopadnę męża

dzidzia zdrowa, waży prawie 400 g, serduszko, mózg i wszystkie inne narządy w porządku. Kopie jak szalona

i będzie................... tadaaaaam................ ... DZIEWCZYNKA czyli Hania
liczyłam na synka... no ale cóż... może następnym razem się ustrzeli chłopaka

pędzę was nadrabiać
Haniu proszę wpisz mi Hanię do listy
Gratulacje Hanusi

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej

No i już wszystko jasne
Zdrowiutki bobasek, wszystko w normie
Płeć oczywista po owulacyjny CHŁOPAK z eleganckim siusiakiem

strasznie mu się nie podobało badanie, zakrywał się rączkami, obracał i trzymał kciuka do góry, ewidentnie pokazywał że wszytko dobrze i że możemy sobie już iść

aaa termin na 3.09....

Chmielinko gratuluję córki
Gratulejszyn!

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Otóż ogłaszam ze będziemy mieli SYNKA !!! Pokazał co ma miedzy nogami i jasno widać cudne jajeczka także Tymon zdrowy, duży i wesoły zawita 20 sierpnia
Gratulejszyn!

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
super wieści, gratulacje dziewczynki

ja też już jestem po wizycie i jednak dziś gin zrobił mi usg połówkowe
maluch ma 380g, wszystkie narządy ok
wiek ciąży z OM zgodny z terminem z usg, czyli 21 tydzień
no i uwaga....będziemy mieli....CÓRECZKĘ
tak troszkę przeczuwaliśmy, że będzie dziewuszka i podobnie jak chmielinka następnym razem będziemy strzelać w chłopaka
żeby było zabawniej, też myślimy o imieniu Hania ,ale to na razie tak wstępnie, jeszcze będziemy myśleć
Gratulejszyn!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Miałam Wam pokazać jaką biżuterię kiedyś robiłam, tak odnośnie tych robótek ręcznych

Może wrócę do tego, bo mi brakuje dłubania a i nie mam co nosić
piękne, ja troche szydełkuję i szyję... ale jakoś w ciąży zapał mi trochę opadł.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hehe, mi jest wstyd mówić, co ja zrobiłam i co czułam
Jak zobaczyłam dwie kreski, a test zostawiłam w toalecie na podłodze, to siadłam obok i zaczęłam wyć - chyba cały blok mnie słyszał. Potem przeszłam się po mieszkaniu mówiąc do siebie - to niemożliwe, jak to możliwe, o boże, i co teraz, nie, to niemożliwe... I zrobiłam drugi test, który momentalnie wyszedł ciążowo, więc z płaczem zadzwoniłam do tż z tą jakże radosną wiadomością, nie mogąc z siebie nic wykrztusić.
Ostatecznie wsiadłam w samochód i jazda do gina, który potwierdził mi 6 tydzień ciąży
My staraliśmy się 4 lata, więc jak pojawiła się blada II kreska to był bek i obawa, że wynik może byc zafałszowany poprzez hormony, które zażywałam. Ale następnego dnia zrobiłam betę i Pani w laboratorium z uśmiechem na twarzy podała mi wynik i powiedziała - gratuluję. Zadzwoniłam do Męża i drżącym głosem powiedziałam o wszystkim, łkając do słuchawki. A on mi na to - czego wyjesz, przecież się cieszymy!!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej witam z kawka
musze sie zbierac na zakupy ale mi sie nie chce ale juz mam pusta lodowke :P

Tz jest okropny nagral mnie jak chrapalam w nocy, mialam zapchany nos no i musialam oddychac przez otwarta buzie i troche pochrapywac, no i on mnie nagral i cale rano mi to puszczal

Soleilka i Nadalka trzymam kciuki za wizyte
Ja nagrywam tak mojego męża i następnego dnia prezentuje nagranie a on mi, że powinnam przestać się sama nagrywać bo to choroba

Cytat:
Cześć mamusie

Melduję się po udanej wczorajszej wizyciezaraz nadrobie wczorajsze zaległości.
Mała ułożona jest główkowo ( pierwszy raz za każdym razem ułożona była nóżkami do dołu szyjka macicy ok. Powiedział , że na tym etapie ciązy najważniejsze dla niego informacje to czy dziecko się rusza i czy czuje skurczę i kiedy się pojawią czy za chwilę puszczają . Najlepsze info to , że mała jest małym grubaskiem i waży już 1400 gram , czyli według niego będziemy mieć duże dziecko, o nie
Waga pokazała mi 4,4 kg na plusie z czego 1,4 to dziecko , więc małe przytycie nie oznacza małego dziecka , haha
Wizyty od teraz poza weekendem majowym , będę miała co 3 tygodnie, a od 36 tygodnia co tydzień ktg

Niestety nie dostałam ani płytki ani zdjęcia , bo mała przytulała się do mojego krzyża i lekarz nie mógł zrobić przybliżenia
Gratki!!

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od gina Z małym wszystko w porządku, dobrze się rozwija Waży 900g Słuchałam serduszka Jedyne co mnie dziwi to, że leży tak jak leżał a nie główką w dół jak u Was
Ja niestety dostałam antybiotyk no ale mam nadzieję, że w końcu mi pomoże zwalczyć to choróbsko.
Dużo zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie do was pipulki ... czy macie jakiegoś maila ze swoimi fotkami????

Jeżeli nie to myślałyście o założeniu takiego..?
Nie mam.

Resztę mi zeżarło. Gratuluje rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty.
Mam już cały obiad gotowy

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:30   #1178
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Te nie wydają mi się aseksualne.
Niby nie, ale jeszcze ta cena. Wedlug mnie normalny wystarczy (ale na tyle wygodny zeby piers dosc latwo wyjac.
Ale na pewno jeden taki specjalny sie przyda na wyjscia
Tylko roznie to bywa z laktacja. Nie wiadomo ile pokarmimy itd.
A dla kogos to moze byc dosc spory wydatek... Poza tym nie wyobrazam sobie chodzic w jednym staniku a juz co najmniej 2-3 wyjda sporo...
Nie wiem jak pozniej, ale na poczatku na pewno bedzie trzeba spac w staniku, bo tyle bedzie mleka, ze bedzie leciec, zwlaszcza przy ucisku...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:30   #1179
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze, to ja mam jakiś barierę psychiczną jeśli chodzi o karmienie, mam bardzo mieszane uczucia i nie wiem jak to zniosę
spokojnie ja ślepo wierze w instynkt macierzyński, na początku jest ciężko wiadomo ale cóż się nie robi dla maluszka, potem masz gotowe w każdej chwili, podgrzane tak jak trzeba i bez butelek i wyparzania, no i wygoda w nocy, a jeśli nie dasz rady to jest jeszcze MM
Stary 2012-04-13, 13:32   #1180
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej Kochane
wstałam , poszłam po produkty na obiad (Grochówka)
zjadłam śniadanko i odrazu zasiadłam do kompa
moja mała to chyba wieżga nóżkami albo rączkami przez sen
bo w nocy dziś mnie tak delikatnie smyrała
U nas dziś to samo na obiad uwielbiam grochową

Mnie Adaś też podkopuje w nocy jak się przebudzę.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:34   #1181
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastek ten Twój mąż jest niemożliwy uśmiałam się z tego parawanu i mleka do kawy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:35   #1182
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
od żelaza jak najbardziej można mieć mdłości, może za duża dawka albo zmiana żelaza pomoże
ja nie jem żelaza ostatnio. Wiem u mnie nie od zelaza. A jak go brałam to mdlosci itak nie miałam.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastek ten Twój mąż jest niemożliwy uśmiałam się z tego parawanu i mleka do kawy
ja mam nadzieje ze On zartuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:37   #1183
prince_polo
Zakorzenienie

ooolllccciiiaaa
pisałam kiedys ze on jest zazdrosny jak ktos mi sie w dekold patrzy i dlatego dekoldow nienosze?? to wlasnie neiwiekm co to bedzie jak bed emsuiala karmic piersią chyba bedzie z pomeiszczenia wszystkich wyganiał no i serio bedzie z amną chodzil z tym parawanem A jeszcze ciagle mu mowie z ebede musiala miec dekoldy by sie szybciej dobrac do cycka a on ze ja sobie chyba zartuje

ide robic zupe czerwony barszcz. A tak mnie boli brzuch i krzyz a ziemniaki sie same nie chca obrac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:37   #1184
nadalka
Zakorzenienie

ja kupiłam sobie na all 2 staniki do karmienia, jeden z fiszbinami drugi bez i są bardzo wygodne.. chodzę teraz w nich zamiast w zwykłych
Stary 2012-04-13, 13:37   #1185
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
A to takie bajerki: http://www.peticado.pl/ Kiedyś reklamowali to w DDtvn
Śliczne, literki szyte mi się podobają ale 20 zł/szt - trochę drogo może sama uszyję...
Moja teściowa robi piękne patchworki. Dla dzieci swojej córki zrobiła piękne pajace i tak marzę, że może dla Maciusia też coś uszyje... Prosiłam Męża żeby jej podpowiedział "tak po cichu" ale nie wiem jaki będzie efekt bo teściów od ślubu widziałam 3 razy - mieszkają prawie 500 km od nas.

Cytat:
nie no to nie ten przedział wiekowy ja to mam dorastającego chłopaka, nigdy nie miałam z nim problemów i teraz nie mogę się otrząsnąć, to dobry chłopiec tylko jakoś myślenie mu się wyłączyło;/ doszły kłamstwa i wyszło szydło z worka, mam nadzieje że czegoś go ta sytuacja nauczy, człowiek uczy się na błedach
Mamy ten sam problem z córką męża (18 lat). I testujemy gadki pouczające - jaki będzie efekt pewnie się przekonamy ale jest ciężko. Szkoła jest beee, dorośli są beee tylko ważni są "przyjaciele". Żeby jeszcze było wiadomo, e to są prawdziwi przyjaciele...
Ech, życie...

Miałam pytać czy po glukozie Wasze dzieciaczki też były takie spokojne?? Mój bardzo mało ruchliwy dziś jest i się trochę martwię...

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:39
Stary 2012-04-13, 13:38   #1186
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Pierze reklamówki jednorazowe w zlewie Ten człowiek jest dziwny normalnie...
A ja chcę się umyć

Ja skierowałabym do niej prosty przekaz: babciu czy mogłabym Cię przeprosić, za chwilę wychodzę do lekarza, chciałabym skorzystać z łazienki
Stary 2012-04-13, 13:41   #1187
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moj tż uwaza ze bedziemy mieli dosyc mleka do kawy bo nam duzo idzie wiec traktuje moje mleczne cycory jak oszczednosc
ma nadz ze zartuje oczywiscie

a mój mi ostatnio wypalił z pytaniem czy bedzie mógł skosztować mojego mleka i się trochę napić
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Gratulacje Hanusi
dziękuję

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:42   #1188
red_scorpio
Rozeznanie

Mamusie synusiów, widziałyście to?
http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek

Stary 2012-04-13, 13:44   #1189
depoison
Zadomowienie

Hello
Pogoda dziś u mnie fatalna, więc tkwię tylko przed kompem i to kawę popijam, to jakieś słodycze pożeram

Cytat:
muszę wam powiedzieć że po wczorajszej nowinie, że będziemy mieć córcię mój małż jest jeszcze trochę w szoku przeżywa że planował synkowi kupować do zabawy dziecięce narzędzia i razem mieli naprawiać auto haha. Oczywiście cieszy się że jest dziewczynka ale przecież "w co on się będzie z nią bawił" ale już dzisiaj rano było ciut lepiej z jego podejściem. Ach ci faceci..
oj tam
Ze mnie żadna chłopczyca nie była, lalki lubiłam (chyba?), ale resorakami bawiłam się nie mniej chętnie. Uwielbiałam chodzić z tatą na basen czy rower, a wszystkie 'męskie' zajęcia domowe uważałam za stokroć bardziej interesujące od 'kobiecych'. Gotowanie czy pranie w czyimkolwiek wykonaniu (mój ojciec takie rzeczy robił bez szemrania) uważałam za śmiertelnie nudne, za to tylko jak ktoś się brał za prace remontowe czy naprawę jakiegoś sprzętu - ohoho, jak chętnie asystowałam! I jaka byłam dumna, że ojciec nie uważa mnie za "babę, która się do takich rzeczy nie nadaje", tylko pozwala mi na równi uczestniczyć w składaniu mebli, malowaniu ścian, kładzeniu kładzi itp (to już jak byłam nastolatką).
Tak więc płeć o niczym nie przesądza - całkiem możliwe, że zamiast zabawy w sklep będziecie się z córką bawić w warsztat samochodowy

Cytat:

jeszcze ma dużo czasu żeby się przekręcić, nawet kilka razy, mój też się przekręca, wiem to po czkawce, najczęściej czuje ja na dole ale u góry tez czasem czka, a tak przy okazji to Wasze maluszki też mają tak często czkawkę? mój to czasem kilka razy dziennie, a w nocy nigdy mnie nie budzi, nie rusza się aż tak mocno, ciekawa jestem jak Wy to czujecie
czkawkę czuję czasem raz dziennie, czasem raz na dwa dni.
Sen natomiast mam tak mocny, że można by mnie z łóżkiem wynieść, więc choćby nie wiem jaka aktywność odbywała się w moim brzuchu - raczej mnie to nie obudzi

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
co myślicie o tym wózku. Mi przeszkadzają tylko małe koła z przodu, niepompowane. Paula Ty polecałaś ten wózek chyba. jest jeszcze model espiro vector pro z pompowanymi kołami wszystkimi tylko cięższy o 1 kg.
http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAdLar...AdId=370915572
podoba mi się. A niepompowane małe koła, jak już wczoraj pisałam, nie stanowiłyby problemu

Cytat:
Dziewczyny doradźcie
Jutro wybieram się na pogrzeb( tylko ceremonię w Kościele) mamy mojej bliskiej koleżanki z pracy , i nie mam zupełnie pojęcia czy powinna kupić wieniec, bukiet kwiatów czy może pojedynczy kwiatek i ewentualnie jaki ???
wg mnie bukiet - a jaki, to już Ci kwiaciarka na pewno dobrze podpowie. One zazwyczaj mają w małym palcu, jakie kwiaty i z jakim przybraniem pasują na daną okazję

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:44   #1190
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:47   #1191
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy ten sam problem z córką męża (18 lat). I testujemy gadki pouczające - jaki będzie efekt pewnie się przekonamy ale jest ciężko. Szkoła jest beee, dorośli są beee tylko ważni są "przyjaciele". Żeby jeszcze było wiadomo, e to są prawdziwi przyjaciele...
Ech, życie...

a ta córka mieszka z Wami? ja to jeszcze kilka lat mam do tego, narazie mój to jeszcze dzieciak no ale zbliżam się;/ to pewnie zawsze szok dla rodzica jak dziecko zaczyna dorastać, Ty jesteś w gorszej sytuacji bo nie jesteś jej matką, współczuje

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:

a mój mi ostatnio wypalił z pytaniem czy bedzie mógł skosztować mojego mleka i się trochę napić
mój mi powiedział, że będzie wisiał na drugiej piersi
Stary 2012-04-13, 13:51   #1192
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:

dziękuję
mój ostatnio na moje stwierdzenie, że będziemy musieli laktator kupić stwierdził, że po co nam bo co mały nie wyciągnie to on będzie jak duży laktator i dokończy
Cytat:
dobre

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:54   #1193
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne, literki szyte mi się podobają ale 20 zł/szt - trochę drogo może sama uszyję...
Moja teściowa robi piękne patchworki. Dla dzieci swojej córki zrobiła piękne pajace i tak marzę, że może dla Maciusia też coś uszyje... Prosiłam Męża żeby jej podpowiedział "tak po cichu" ale nie wiem jaki będzie efekt bo teściów od ślubu widziałam 3 razy - mieszkają prawie 500 km od nas.

Ech, życie...

Miałam pytać czy po glukozie Wasze dzieciaczki też były takie spokojne?? Mój bardzo mało ruchliwy dziś jest i się trochę martwię...
moja mała po glukozie tak sie rozszalała że szok

[

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

a mi się zaczynaja jakieś ciązowe rozmyślania i płacze
zamartwiam się jak my sobie damy rade z mała , czy będzie nas stac na wszystko
dobrze ze mam Tż to mnie podtrzymuje na duchu
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:54   #1194
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny to jest ta posciel o ktorej wam pisalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fabler-groda-quilt-cover-pillowcase-for-cot__74456_PE191562_S4.jpg (28,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-04-13, 13:54   #1195
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
a ta córka mieszka z Wami? ja to jeszcze kilka lat mam do tego, narazie mój to jeszcze dzieciak no ale zbliżam się;/ to pewnie zawsze szok dla rodzica jak dziecko zaczyna dorastać, Ty jesteś w gorszej sytuacji bo nie jesteś jej matką, współczuje

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

mój mi powiedział, że będzie wisiał na drugiej piersi
Młoda mieszka z matką. Jest u nas co drugi weekend i od poprzedniego tygodnia jeszcze dwa razy w tygodniu - uczy się z tatą - bo jakoś samej jej średnio wychodzi.
Myślę, że trochę towarzystwo jest nieodpowiednie - nie żaby jakieś ćpuny, pijaki cz coś w tym stylu... jest jednak rozbiezność wiekowa. Ona jest jedną z młodszych i w związku z tym szkoła zostaje w tyle a za rok matura. Mąż bardzo sie martwi, z początkiem maja jada na wspólne wakacje więc może wówczas jeszcze natłucze jej do głowy. ALe ogólnie ręce opadają

Stary 2012-04-13, 13:57   #1196
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastuś tak jak wanillka pisze, idźcie do banku i otwórzcie sobie debet/kredyt odnawialny (nie wiem co się bardziej opłaca). Jak mieliście regularne wpływy powinni to od ręki zrobić
Debet trzeba spłacić w ciągu 30 dni, a jak brakuje nawet niewielkiej kwoty, to automat go blokuje. Na spłatę kredytu odnawialnego mam rok.
Też kiedyś wystąpiłam o debet, później zmieniłam go na kredyt odnawialny i załatwiłam kartę kredytową, ale niestety nie dostałam obiecanej podwyżki i dług narastał. Spłaciłam go, ale to nie moja zasługa.
Dlatego z jednej strony chciałabym zostać z córcią chociaż rok, a dokładniej do końca lata 2013 (żeby w okresie urlopowym nie wykonywać obowiązków 3 osób i nie wozić dziecka do czynnego w czasie wakacji żłobka), a z drugiej jak nie znajdę żadnych zleceń, które mogłabym wykonywać w domu pozostając na wychowawczym, to będę musiała wrócić do pracy. Bo ja już nie chcę mieć takich kredytów.

Cytat:
A to nie wiem. Ona mi tak mówiła, że nie może... Tak samo jak u nich nie ma świętych, trzeba zachować czystość przedmałżeńską, czy nastolatki mają absolutny zakaz spożywania alkoholu. A te ich spotkania są aż 2 razy w tygodniu
U nas też. Tylko ŚJ tego przestrzegają.
Pamiętam, że przed przystąpieniem do I Komunii Św. składaliśmy przysięgę, że nie będziemy pić ani palić do 18-tego roku życia.

Kasik_12 - gratuluję.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:01
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:57   #1197
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny to jest ta posciel o ktorej wam pisalam
Oglądałam je, jest bardzo ładne. Kurcze, że nie wiedziałam. Wczoraj mi Ikea sofę przywiozła, mogłam dodatkowo zamówić...

Stary 2012-04-13, 13:59   #1198
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam je, jest bardzo ładne. Kurcze, że nie wiedziałam. Wczoraj mi Ikea sofę przywiozła, mogłam dodatkowo zamówić...
przede wszytskim sa bardzo mięciutkie, weic za tą cene bardzo korzystnie mzoe uda Ci sie kiedys tam wstąpic
Stary 2012-04-13, 14:03   #1199
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję
łeee to Twój chociaż pyta a mój wypowiada tylko zdania twierdzące w tym temacie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:03   #1200
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
kiedyś jak się kąpaliśmy z TŻ to w ścianę waliła żeby wodę zakręcić, a nawet pół wanny nie było
Karolina, to wy mieszkacie u babci czy babcia mieszka u Was? Bo jeżeli to ona Was przygarnęła nie sądzę żeby zmieniła swoje zachowanie, nie w tym wieku starsi ludzie mają swoje przyzwyczajenia walka z nimi to jak walka z wiatrakami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości