|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
Czyli warto celować w ten sklep -ale to później, jak już uda mi się ocenić prawdopodobny rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Coś Ty, bez fiszbin? A wrzuć coś takiego... |
|
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to mam dorastającego chłopaka, nigdy nie miałam z nim problemów i teraz nie mogę się otrząsnąć, to dobry chłopiec tylko jakoś myślenie mu się wyłączyło;/ doszły kłamstwa i wyszło szydło z worka, mam nadzieje że czegoś go ta sytuacja nauczy, człowiek uczy się na błedach
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:25 |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:25 |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem czym grozi noszenie staników bez fiszbin ale mam tak jędrny biust ze jak trochę opadnie to nawet lepiej .. a to taka wygoda... |
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu też zamierzam zakładać tylko, jak będę widziała, że mała się drapie.
|
|
|
|
#1177 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Resztę mi zeżarło. Gratuluje rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty. Mam już cały obiad gotowy |
||||||||||
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno jeden taki specjalny sie przyda na wyjscia ![]() Tylko roznie to bywa z laktacja. Nie wiadomo ile pokarmimy itd. A dla kogos to moze byc dosc spory wydatek... Poza tym nie wyobrazam sobie chodzic w jednym staniku a juz co najmniej 2-3 wyjda sporo...Nie wiem jak pozniej, ale na poczatku na pewno bedzie trzeba spac w staniku, bo tyle bedzie mleka, ze bedzie leciec, zwlaszcza przy ucisku...
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ślepo wierze w instynkt macierzyński, na początku jest ciężko wiadomo ale cóż się nie robi dla maluszka, potem masz gotowe w każdej chwili, podgrzane tak jak trzeba i bez butelek i wyparzania, no i wygoda w nocy, a jeśli nie dasz rady to jest jeszcze MM |
|
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam grochową Mnie Adaś też podkopuje w nocy jak się przebudzę. |
|
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
ciastek ten Twój mąż jest niemożliwy
uśmiałam się z tego parawanu i mleka do kawy |
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
ooolllccciiiaaa
pisałam kiedys ze on jest zazdrosny jak ktos mi sie w dekold patrzy i dlatego dekoldow nienosze?? to wlasnie neiwiekm co to bedzie jak bed emsuiala karmic piersią chyba bedzie z pomeiszczenia wszystkich wyganiał no i serio bedzie z amną chodzil z tym parawanemide robic zupe czerwony barszcz. A tak mnie boli brzuch i krzyz a ziemniaki sie same nie chca obrac
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam sobie na all 2 staniki do karmienia, jeden z fiszbinami drugi bez i są bardzo wygodne.. chodzę teraz w nich zamiast w zwykłych
|
|
|
|
#1185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja teściowa robi piękne patchworki. Dla dzieci swojej córki zrobiła piękne pajace i tak marzę, że może dla Maciusia też coś uszyje... Prosiłam Męża żeby jej podpowiedział "tak po cichu" ale nie wiem jaki będzie efekt bo teściów od ślubu widziałam 3 razy - mieszkają prawie 500 km od nas. Cytat:
Ech, życie... Miałam pytać czy po glukozie Wasze dzieciaczki też były takie spokojne?? Mój bardzo mało ruchliwy dziś jest i się trochę martwię...
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-04-13 o 13:39 |
||
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój mi ostatnio wypalił z pytaniem czy bedzie mógł skosztować mojego mleka i się trochę napić ![]() dziękuję |
|
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie synusiów, widziałyście to?
http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek |
|
|
|
#1189 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Pogoda dziś u mnie fatalna, więc tkwię tylko przed kompem i to kawę popijam, to jakieś słodycze pożeram ![]() Cytat:
![]() Ze mnie żadna chłopczyca nie była, lalki lubiłam (chyba?), ale resorakami bawiłam się nie mniej chętnie. Uwielbiałam chodzić z tatą na basen czy rower, a wszystkie 'męskie' zajęcia domowe uważałam za stokroć bardziej interesujące od 'kobiecych'. Gotowanie czy pranie w czyimkolwiek wykonaniu (mój ojciec takie rzeczy robił bez szemrania) uważałam za śmiertelnie nudne, za to tylko jak ktoś się brał za prace remontowe czy naprawę jakiegoś sprzętu - ohoho, jak chętnie asystowałam! I jaka byłam dumna, że ojciec nie uważa mnie za "babę, która się do takich rzeczy nie nadaje", tylko pozwala mi na równi uczestniczyć w składaniu mebli, malowaniu ścian, kładzeniu kładzi itp (to już jak byłam nastolatką). Tak więc płeć o niczym nie przesądza - całkiem możliwe, że zamiast zabawy w sklep będziecie się z córką bawić w warsztat samochodowy ![]() ![]() Cytat:
Sen natomiast mam tak mocny, że można by mnie z łóżkiem wynieść, więc choćby nie wiem jaka aktywność odbywała się w moim brzuchu - raczej mnie to nie obudzi ![]() Cytat:
![]() wg mnie bukiet - a jaki, to już Ci kwiaciarka na pewno dobrze podpowie. One zazwyczaj mają w małym palcu, jakie kwiaty i z jakim przybraniem pasują na daną okazję |
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta córka mieszka z Wami? ja to jeszcze kilka lat mam do tego, narazie mój to jeszcze dzieciak no ale zbliżam się;/ to pewnie zawsze szok dla rodzica jak dziecko zaczyna dorastać, Ty jesteś w gorszej sytuacji bo nie jesteś jej matką, współczuje ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [ ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a mi się zaczynaja jakieś ciązowe rozmyślania i płacze zamartwiam się jak my sobie damy rade z mała , czy będzie nas stac na wszystko dobrze ze mam Tż to mnie podtrzymuje na duchu
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to jest ta posciel o ktorej wam pisalam
|
|
|
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że trochę towarzystwo jest nieodpowiednie - nie żaby jakieś ćpuny, pijaki cz coś w tym stylu... jest jednak rozbiezność wiekowa. Ona jest jedną z młodszych i w związku z tym szkoła zostaje w tyle a za rok matura. Mąż bardzo sie martwi, z początkiem maja jada na wspólne wakacje więc może wówczas jeszcze natłucze jej do głowy. ALe ogólnie ręce opadają
|
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kiedyś wystąpiłam o debet, później zmieniłam go na kredyt odnawialny i załatwiłam kartę kredytową, ale niestety nie dostałam obiecanej podwyżki i dług narastał. Spłaciłam go, ale to nie moja zasługa. Dlatego z jednej strony chciałabym zostać z córcią chociaż rok, a dokładniej do końca lata 2013 (żeby w okresie urlopowym nie wykonywać obowiązków 3 osób i nie wozić dziecka do czynnego w czasie wakacji żłobka), a z drugiej jak nie znajdę żadnych zleceń, które mogłabym wykonywać w domu pozostając na wychowawczym, to będę musiała wrócić do pracy. Bo ja już nie chcę mieć takich kredytów. Cytat:
Tylko ŚJ tego przestrzegają. Pamiętam, że przed przystąpieniem do I Komunii Św. składaliśmy przysięgę, że nie będziemy pić ani palić do 18-tego roku życia. Kasik_12 - gratuluję.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-13 o 14:01 |
||
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam je, jest bardzo ładne. Kurcze, że nie wiedziałam. Wczoraj mi Ikea sofę przywiozła, mogłam dodatkowo zamówić...
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
starsi ludzie mają swoje przyzwyczajenia walka z nimi to jak walka z wiatrakami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Wolę coś bawełnianego, bez fiszbin i juz

terroryzuje rodziców, wymusza krzykiem, nie słucha zupełnie co się do niej mówi. Rodzice w jedną stronę a ona w drugą. A ma niespełna rok. Dzieci w każdym wieku mogą nas zaskoczyć.
chyba powinno być, aż się zapytam tż jak wróci co on tam sobie myśli
A na przykład rękawiczki dla dziecka ponoć kompletnie sie nie sprawdzaja wystarczą skarpetki ba - są lepsze 

a ziemniaki sie same nie chca obrac