Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 16:21   #1261
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Mi sie nie podoba takie publiczne karmienie dziecka
Nie watpie ze dziecko jak glodne to musi zjesc tu i teraz, ale przeciez da sie tak ulozyc dzien, zeby te karmienia byly w intymnych miejscach. Bo ile sie czyta jak niektore kobiety nawet w restauracji wyciagaja piers. No prosze Was... Rozumiem glod dziecka, ale nie musze ogladac cudzej piersi. Poza tym czuje sie jakos niekomfortowo obok kogos, kto wlasnie karmi dziecko :/
Moja bratowa tak miala. Wchodzila do nas i piers wyciagala. Pare razy tylko wymienilam dziwne spojrzenie z TZ, ale glupio juz nam bylo cos powiedziec, chociaz mogla wyjsc do innego pokoju...
Poza tym spacery z dzieckiem na poczatku wcale nie sa jakies super dlugie, mozna nakarmic przed wyjsciem i z glowy. Trzeba myslec tez o innych osobach, nie tylko o sobie...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:22   #1262
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Taka praca fiz, wysiłek, jest zdrowy tylko musi uważać bo też troche niebezpieczna
fakt. Ostatnio przyszedł do domu z rozwalona bluza na plecach piła odbiła i przejechal sobie po plecach. Dobrze ze sobie nie rozciął plecow......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:24   #1263
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a właśnie ja będę musiala tez kupic podgrzewacz do butelek
a to dlatego ze nasz pokoj jest tak jakby osobno , mamy zupelnie inne wejscie od korytarza
no i zeby dostac sie do kuchni musieli bysmy przechodzic przez pokoj rodzicow
a wedlug mnie nie bylo by to zbyt dobre rozwiazanie dlatego w moim przypadku podgrzewacz bedzie niezbedny

no ale przecież jak przygotowuje się mleko czy herbatkę to robi się to już w odpowiedniej temperaturze a na zapas mleka nie zrobisz

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Cenię sobie intymność i bez wzg na panujące trendy nie zamierzam karmić przy kimkolwiek prócz męża czy mamy. Chyba, że faktycznie sytuacja mnie do tego zmusi. Ale nie sądzę żeby takie sytuacje często miały miejsce.

mam taki sam plan, wg mnie karmienie dziecka jest intymne i kropka, u teściów na pewno będę szła do innego pokoju
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:24   #1264
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie watpie ze dziecko jak glodne to musi zjesc tu i teraz, ale przeciez da sie tak ulozyc dzien, zeby te karmienia byly w intymnych miejscach. Bo ile sie czyta jak niektore kobiety nawet w restauracji wyciagaja piers. No prosze Was... Rozumiem glod dziecka, ale nie musze ogladac cudzej piersi. Poza tym czuje sie jakos niekomfortowo obok kogos, kto wlasnie karmi dziecko :/
Moja bratowa tak miala. Wchodzila do nas i piers wyciagala. Pare razy tylko wymienilam dziwne spojrzenie z TZ, ale glupio juz nam bylo cos powiedziec, chociaz mogla wyjsc do innego pokoju...
Poza tym spacery z dzieckiem na poczatku wcale nie sa jakies super dlugie, mozna nakarmic przed wyjsciem i z glowy. Trzeba myslec tez o innych osobach, nie tylko o sobie...
zgadzam sie. Moja kuzynka przyszła kiedys do nas i zamiast wejsc do innego pokoju to przy moim tż wyciągneła cyca i karmiła ALe sie wku.rwi.łam wtedy. On tez sie speszył i zdziwił i wyszedł sam. No ale masakra........ i to jeszcze ma takie cyce jak moje dwa i jesczze cztery. Wiec konkretnie wystawał

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-13, 16:25   #1265
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mi też nie, jak widze ze ktos bezpardonowo wyciaga cyca to dla mnie to przegięcie, byłam w sytuacji kiedy przy stole przy kolacji kolezanka wyciagnęła wielką piers i karmiła podobnie inna kolezanka wyciagnela przy księdzu na kolędzie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:26   #1266
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kochane, odnośnie tej reklamy - żadna z Was nie używa Firefoxa? Czego używacie? Może zaradzimy reklamom
mam Firefoxa i mi lata tylko tutaj musze też sobie ten programik zainstalować bo oszaleje
Stary 2012-04-13, 16:30   #1267
blueberry88
Zakorzenienie

Ja uważam, że karmienie powinno być traktowane jako naturalna i piękna sprawa - nie odrzucająca. Choć nie wyobrażam sobie karmić przy teściach, o nie. Widziałam kobiety karmiące w różny sposób i niektóre faktycznie wywalają wszystko na zewnątrz, inne natomiast robią to tak dyskretnie, że naprawdę nic nie widać. Jednak sam fakt, że kobieta karmi nie jest dla mnie powodem do ukrywania się, jeśli robi się to w odpowiedni sposób.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mam Firefoxa i mi lata tylko tutaj musze też sobie ten programik zainstalować bo oszaleje
Wejdź w dodatki (u mnie to są Narzędzia-> Dodatki i tam znajdź Adblock Plus - we wtyczkach).
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:31   #1268
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zgadzam sie. Moja kuzynka przyszła kiedys do nas i zamiast wejsc do innego pokoju to przy moim tż wyciągneła cyca i karmiła ALe sie wku.rwi.łam wtedy. On tez sie speszył i zdziwił i wyszedł sam. No ale masakra........ i to jeszcze ma takie cyce jak moje dwa i jesczze cztery. Wiec konkretnie wystawał
Ano moj tez sie zdziwil, jeszcze jak
No trudno, nic z tym nie zrobimy...
Ale siedzial dalej dzielnie, tylko staral sie odwracac glowe.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mi też nie, jak widze ze ktos bezpardonowo wyciaga cyca to dla mnie to przegięcie, byłam w sytuacji kiedy przy stole przy kolacji kolezanka wyciagnęła wielką piers i karmiła podobnie inna kolezanka wyciagnela przy księdzu na kolędzie
U nas na wakacjach tez przy sniadaniu itd. siedzielismy na ganku przy stole. Niestety nie kazdy umial to uszanowac i praktycznie codziennie dziecko bylo karmione piersia obok mnie. Wstawalam, wchodzilam do domu, albo szlam z malym na plac zabaw. Nie wiem dlaczego niektore kobiety nie potrafia zrozumiec ze ktos nie chce zeby przy nich karmic zwlaszcza jesli sie znaja... Bo na obce baby wplywu nie mamy i nie bedziemy miec.
Dla mnie to naprawde niekomfortowe jak ktos piers wyciaga, nawet sie nie zasloni. Chociaz nawet jak przyslonia i tak sie czuje niekomfortowo, ale lepsze to niz zeby ktos mial obok mnie gola piers wyciagac

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-13, 16:32   #1269
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że karmienie powinno być traktowane jako naturalna i piękna sprawa - nie odrzucająca. Choć nie wyobrażam sobie karmić przy teściach, o nie. Widziałam kobiety karmiące w różny sposób i niektóre faktycznie wywalają wszystko na zewnątrz, inne natomiast robią to tak dyskretnie, że naprawdę nic nie widać. Jednak sam fakt, że kobieta karmi nie jest dla mnie powodem do ukrywania się, jeśli robi się to w odpowiedni sposób.[COLOR="Silver"]
.
jesli robi sie w odpowiedni sposob. Ale nie jesli wywala sie gigantycznego cyca całego!
Ale fakt faktem nie karmiła bym na lawce w miescie albo restauracji. Chyba ze w łazience. no i jakos nie umiała bym chyba karmic przy płci przeciwnej procz mojego tz.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-13, 16:33   #1270
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że karmienie powinno być traktowane jako naturalna i piękna sprawa - nie odrzucająca. Choć nie wyobrażam sobie karmić przy teściach, o nie. Widziałam kobiety karmiące w różny sposób i niektóre faktycznie wywalają wszystko na zewnątrz, inne natomiast robią to tak dyskretnie, że naprawdę nic nie widać. Jednak sam fakt, że kobieta karmi nie jest dla mnie powodem do ukrywania się, jeśli robi się to w odpowiedni sposób.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Wejdź w dodatki (u mnie to są Narzędzia-> Dodatki i tam znajdź Adblock Plus - we wtyczkach).
Widzisz, kiedy moje dziecko bylo przy mojej piersi - to cudowne i naturalne uczucie. Ale nie chce zeby ktos obok mnie karmil. Przeciez to jest bardzo intymna czynnosc, wiec nie rozumiem dlaczego niektore kobiety mysla, ze moga karmic wszedzie. Mozna dzien ulozyc w ten sposob, ze nakarmia w domu albo w miejscu, gdzie nie ma innych ludzi...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-13, 16:33   #1271
agunia82
Zakorzenienie

Blue po części się z Tobą zgadzam, ale i matka karmiąca też powinna mieć wyczucie. Czym innym jest odejście z dzieckiem nieco na bok, a czym innym karmienie np. przy stoliku w restauracji, kiedy inne osoby jedzą. To już jest moim zdaniem niesmaczne i niedopuszczalne, szanujmy się wszyscy nawzajem. Tymczasem czasami odnoszę wrażenie, że niektóre matki karmiące walczące o swoje prawo do karmienia w miejscach publicznych, zawsze i wszędzie, zupełnie się nie liczą z innymi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:35   #1272
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2012-04-13, 16:35   #1273
cynamonowy_deser
Raczkowanie

muminku82 pobyt w szpitalu pomógł Ci poczuć się lepiej? jak ma się dzidzia?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:35   #1274
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale przecież jak przygotowuje się mleko czy herbatkę to robi się to już w odpowiedniej temperaturze a na zapas mleka nie zrobisz

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

mam taki sam plan, wg mnie karmienie dziecka jest intymne i kropka, u teściów na pewno będę szła do innego pokoju

no ale moge nalac sobie wody do butelek , potem w podgrzewaczu zagrzac wode i zrobic
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:36   #1275
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
jesli robi sie w odpowiedni sposob. Ale nie jesli wywala sie gigantycznego cyca całego!
Ale fakt faktem nie karmiła bym na lawce w miescie albo restauracji. Chyba ze w łazience. no i jakos nie umiała bym chyba karmic przy płci przeciwnej procz mojego tz.
To najwidoczniej ja jestem na tyle delikatna, ze dziwnie sie czuje nawet jak ktos zaslania piers i karmi przy mnie. Chociaz raczej sie spotkalam wlasnie z takim "wywalaniem cyca". I to mnie odrzuca...
Nie moja wina ze to dla mnie niekomfortowe

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-13, 16:36   #1276
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na wakacjach tez przy sniadaniu itd. siedzielismy na ganku przy stole. Niestety nie kazdy umial to uszanowac i praktycznie codziennie dziecko bylo karmione piersia obok mnie. Wstawalam, wchodzilam do domu, albo szlam z malym na plac zabaw. Nie wiem dlaczego niektore kobiety nie potrafia zrozumiec ze ktos nie chce zeby przy nich karmic zwlaszcza jesli sie znaja... Bo na obce baby wplywu nie mamy i nie bedziemy miec.
Dla mnie to naprawde niekomfortowe jak ktos piers wyciaga, nawet sie nie zasloni. Chociaz nawet jak przyslonia i tak sie czuje niekomfortowo, ale lepsze to niz zeby ktos mial obok mnie gola piers wyciagac
dla mnie podobnie a wogole kobiety ktore karmia w naszje obecnosci, ukazują swa piers, wogole nie mysla jak sie czuje obcy mężczyźnie, moj TŻ był zniesmacozny, pierwszy raz widziałał duża, tryskająca mlekiem, pełną żył i z wielka brodawka pierś. I absolutnie nie mamm nic do piersi, bo w okresie laktacji są inne, ale na boga po co to pokazywac obcemu facetowi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:37   #1277
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
no ale moge nalac sobie wody do butelek , potem w podgrzewaczu zagrzac wode i zrobic
no możesz choć polecam pierś, nie trzeba butelki i grzania
Stary 2012-04-13, 16:37   #1278
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez niemam zamiaru siedziec z cyckiem na wierzchu w banku albo na ławce w parku Czy przy bracie tz
jesli to sie tyczyło mojej wypowiedzi to mi chodzilo by tżta wkurzyc
Chociaz mam taka kolezanke ktora karmiła juz nawet w kosciele. W konfesjonale!!!!!!!!!!!! ksiądz jej kazał tam wejsc by miała spokoj . I UWAGA podeszła w tym momencie do konfesjonału starsza kobieta by sie wyspowiadac
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:38   #1279
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to już zrobione, ale wczoraj coś dziewczyny pisały, że nie mogą sobie poradzić w innych przeglądarkach.
ja pisalam bo ja uzywam google chrome, a myslalam ze to dziala tylko na mozilli a jednak na google chrome tez

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:41   #1280
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
no możesz choć polecam pierś, nie trzeba butelki i grzania
wiem
mam taki zamiara le roznie to bywa
wolę być przygotowana na inna opcję także
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:41   #1281
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dla mnie podobnie a wogole kobiety ktore karmia w naszje obecnosci, ukazują swa piers, wogole nie mysla jak sie czuje obcy mężczyźnie, moj TŻ był zniesmacozny, pierwszy raz widziałał duża, tryskająca mlekiem, pełną żył i z wielka brodawka pierś. I absolutnie nie mamm nic do piersi, bo w okresie laktacji są inne, ale na boga po co to pokazywac obcemu facetowi
Zgadzam sie, a przeciez obcy facet moze byc bardziej zniesmaczony niz kobieta.
Dla niego to bedzie bardziej odrzucajace... Chyba ze to jego kobieta karmi Wtedy to co innego. I to widac. Jak facet jest obok swojej ,karmiacej kobiety, widac ze czuje sie z tym ok, nie jest zniesmaczony, ma normalne podejscie, ale juz taki "obcy" zazwyczaj bedzie zmieszany.

Ja bym sie wstydzila wyjac piers przy obcym facecie. Znajomym TZ, nawet moim bracie czy przy tesciu...
TZ rozumiem, ale po co ktos inny ma moja piers ogladac... Juz wole wyjsc do innego pokoju.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-13, 16:43   #1282
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Wstawilam pranie
musze sobie juz cos dzisiaj porobic zeby na jutro tyle nie miec

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ogladam rozmowy w toku - ale bzdury

Amelcia
Stary 2012-04-13, 16:50   #1283
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ivoncia a jak tam postępy w remoncie pokoju dla Was? Pisałaś że możliwe że w maju będzie gotowy, trzymam kciuki
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:53   #1284
natee
Zakorzenienie

ja wlasnie pranie rozwiesiłam , gotuje tez zupe porową, niedługo TŻ wraca

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:54   #1285
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Wstawilam pranie
musze sobie juz cos dzisiaj porobic zeby na jutro tyle nie miec

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ogladam rozmowy w toku - ale bzdury
ja wlasnie zrobiłam tzn skonczylo mi sie jedno i rozwiesiłam teraz wstawiłam koce, by pachniały

dziwnie boli mnie brzuch i krzyz. Az sie martwie ostatnio to wogole nie bolał.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-13, 16:55   #1286
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja wlasnie pranie rozwiesiłam , gotuje tez zupe porową, niedługo TŻ wraca
ja tez wlasnie gotuje, czekam na TZ. Ale szczerze mowiac nic mi sie nie chce

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-13, 16:57   #1287
cynamonowy_deser
Raczkowanie

A jakiej pojemności butelki kupujecie i ile sztuk? Nie mam pojęcia o tym prawdę mówiąc jakie butelki kupić. Zdecydowałam, że kupimy tommee antykolkowe, chyba 150 ml a drugą tą trochę większą - chyba 240ml?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:57   #1288
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, jak mówicie (już nie będę cytować) - grunt to wyczucie. Hehe, wyobraziłam sobie, jakbym miała karmić np. przy bracie tż albo przy jedzeniu przy stole... Wszystko ze smakiem i taktem. No pamiętam, jak obok mnie, na tylnym siedzeniu w samochodzie mama mojej koleżanki wywaliła pierś i karmiła swoją 6-letnią córkę...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:58   #1289
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

spokojnie, tak dziecku krzywdy na pewno nie zrobisz. Dopiero silne uderzenie albo upadek na brzuch są groźne
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
pewnie że nie mały ma tak tam miękko że może to poczuł jak zakołysanie. Ja jestem dosyć krótka więc jak wstaję to zawsze brzuszek przycisnę

Ja nie dziękuję za kciukaski, podziękuję jak wrócę
Dziękuję za pocieszenie bo aż miałam wyrzuty sumienia wczoraj czy mu czegoś nie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ja mam sąsiadów ŚJ. Gadamy z nimi normalnie. Od czasu do czasu wyciągam ich ulotki ze skrzynki i jak nam dzwonek działał to co jakiś czas 2 baby chciały gadać ale mam to w 4 literach

Żona kuzyna mojego męża jest lekarką. Kiedyś u nich w szpitalu trafiła dziewczynka która potrzebowała przetaczania krwi. Rodzice się nie zgodzili więc szpital wystąpił do sądu o zgodę i uzyskali ją ale dziecko zostało sierotą, już po nie nie wrócili......:m ur:

:
Straszne przerażają mnie takie historie. jak można nie kochac własnego dzieciątka??

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zgłosiłam na forum technicznym, że nas już strzela od tej reklamy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33511233 o tu

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Melduję się po udanej wczorajszej wizyciezaraz nadrobie wczorajsze zaległości.
Mała ułożona jest główkowo ( pierwszy raz za każdym razem ułożona była nóżkami do dołu ), szyjka macicy ok. Powiedział , że na tym etapie ciązy najważniejsze dla niego informacje to czy dziecko się rusza i czy czuje skurczę i kiedy się pojawią czy za chwilę puszczają . Najlepsze info to , że mała jest małym grubaskiem i waży już 1400 gram , czyli według niego będziemy mieć duże dziecko, o nie
Waga pokazała mi 4,4 kg na plusie z czego 1,4 to dziecko , więc małe przytycie nie oznacza małego dziecka , haha
Wizyty od teraz poza weekendem majowym , będę miała co 3 tygodnie, a od 36 tygodnia co tydzień ktg

Niestety nie dostałam ani płytki ani zdjęcia , bo mała przytulała się do mojego krzyża i lekarz nie mógł zrobić przybliżenia:love
Ale fajna duża dzidzia już! I jak malo przytyłaś. ekstra!
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Gratulacje
Dzidziusiowi nic nie jest, ma jeszcze sporo miejsca do pływania, pewnie sie przemieścił w inny kąt, nie martw się

Nieźle Opowiem Wam jak znajomy rodziców załatwił dwie nawracające świadkowe (chodziły we dwie starsza doświadczona i młoda adeptka). Był sam w domu i odsypiał nockę, otworzył im w samych slipach i ze zmierzwionym włosem i mówi : "młoda może wejść, stara zostaje" prawie buty pogubiły po schodach tak zwiewały i potem inni głoszący omijali ich dom
Ja miałam w dzieciństwie przyjaciółkę Jehowitkę, na szczęście jej matka nigdy nie próbowała nawracać mojej rodziny
Dziękuję Karo za miłe slowa zmartwiłam się bo brzuchol jest duży i mam wrazenie że mój chłopczyk też a co do ŚW to świetnie to załatwił!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:59   #1290
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie zrobiłam tzn skonczylo mi sie jedno i rozwiesiłam teraz wstawiłam koce, by pachniały

dziwnie boli mnie brzuch i krzyz. Az sie martwie ostatnio to wogole nie bolał.
moze sie przemeczylas ostatnio za duzo? bo non stop gdzies latasz zamiast lezec

ja dzisiaj nie gotuje
z tz zdecydowalismy ze zamawiamy chinszczyzne ;]

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości