Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 14:34   #601
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33515521]teraz jest też bez recepty.lepiej zapytac lekarza[/QUOTE]
Nie wiedziałam że bez recepty. Oczywiście furagin po uzgodnieniu z ginem jak pisałam.
A właśnie mam pytanie do dziewczyn biorących Duphaston, Kupujecie na receptę czy bez, bo jak poszłam po receptę wczoraj to położna twierdziła że bez recepty się kupuje a w aptece że lek jest na receptę. Jak jest u Was?
Stary 2012-04-13, 14:36   #602
Coco_Blanco
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html
Troszkę drogi, ale nam potrzebny taki, żeby po każdym terenie pojeździł.
Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?
Ja też szukam terenówy. I to koniecznie w ciemnym kolorze, bo mieszkam przy nieutwardzonej ulicy która jesienią i wiosną przypomina bagienko Zakochałam się w X-MOVE w kolorze Europa. Ma większe koła od modelu XQ i w przeciwieństwie do XA ma możliwość przekładania spacerówki do jazdy przodem i tyłem. I nawet cenę bym zniosła ALE...
-Ma dość małą gondolę
-Czytałam że X-landery mają kiepską amortyzację przez co są dość twarde
-Podobno spacerówki w tych wózkach są niewygodne i dzieciaczki się w nich zsuwają Czytałam że z tego powodu wiele osób sprzedaje swoje X-landery.
Może któraś z Was używała X-landera i może sie wypowiedzieć w tym temacie? Tak się napaliłam na ten wózek i teraz nie wiem co mam myśleć. Najbardziej zaniepokoiła mnie ta niewygodna spacerówka

Jeśli chodzi o problemy z pęcherzem to całe dzieciństwo przez to cierpiałam i zawsze wybawieniem był właśnie Furagin. Właśnie czytam ulotkę i jeśli chodzi o ciążę i karmienie to napisano:
"Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Lek nie przenika do mleka matki."
Może warto dla pewności lekarza zapytać.
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:44   #603
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Witam

Ja też szukam terenówy. I to koniecznie w ciemnym kolorze, bo mieszkam przy nieutwardzonej ulicy która jesienią i wiosną przypomina bagienko Zakochałam się w X-MOVE w kolorze Europa. Ma większe koła od modelu XQ i w przeciwieństwie do XA ma możliwość przekładania spacerówki do jazdy przodem i tyłem. I nawet cenę bym zniosła ALE...
-Ma dość małą gondolę
-Podobno spacerówki w tych wózkach są niewygodne i dzieciaczki się w nich zsuwają Czytałam że z tego powodu wiele osób sprzedaje swoje X-landery.
Może któraś z Was używała X-landera i może sie wypowiedzieć w tym temacie? Tak się napaliłam na ten wózek i teraz nie wiem co mam myśleć. Najbardziej zaniepokoiła mnie ta niewygodna spacerówka
nawet mnie nie strasz z tym x-landerem bo ja sie strasznie na niego napaliłam...kurna zaden mi sie nie podoba tak jak XQ
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:51   #604
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Witam

-Ma dość małą gondolę
co czlowiek to inna opinia ja akurat slyszałam same dobre opinie, i teraz juz manikalnie jak widze kobiete w wozkiem to patrze jaki, czasem zaczepiam i wiekszosc ma xlandery i jest zadowolonym moze ta gondolka wydaje sie male ale w rzeczywistość jak juz dzieciaczek w nim jest to nie, no chyba ze naprawde jakis bardzo duzy sie urodzi że spacerówka niewygodna to mnie zaskoczyłas, bo dotykałam, ogladalam ze wszystkich stron w sklpeie i moim zdaniem jest super. najlepiej jak sama pojdziesz do sklepu gdzie maja xlandery i popatrzysz sobie, podotykasz, sama zobaczysz. a dopiero potem zakup np na allegro

ale z tego co slyszalam od rodzicow to najwygodniejsze spacerowki ma Maclaren.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:54   #605
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że bez recepty. Oczywiście furagin po uzgodnieniu z ginem jak pisałam.
A właśnie mam pytanie do dziewczyn biorących Duphaston, Kupujecie na receptę czy bez, bo jak poszłam po receptę wczoraj to położna twierdziła że bez recepty się kupuje a w aptece że lek jest na receptę. Jak jest u Was?
teraz biorę liuteinę, ale jak przez 4,5 miesiaca kupowałam duphaston to tylko na receptę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:07   #606
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem zla !! wlasnie babka dzwonila i sukienka do odbioru jednak jutro
Kochana jutro już blisko więc spokojnie ... nie denerwuj się wszystko będzie ok zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na obiadek pierożki będę kleiła,a teraz ide nastrugać sobie frytek

jak ja lubię Twoje posty o frytkach hehe ale tylko wówczas jak jestem najedzona jak teraz

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
chciałam się pozalić ;(
nie dosc ze od poniedzialku męcze sie z okropnym gestym katarem, musze oddychac ustami przez co mam okropną chrypkę, to jeszcze dziśw nocy dostałam takiego bólu przy sikaniu, że przestraszyłam sie okropnie. Bylam przed chwilą u lekarza rodzinnego, nie dosc ze siedzialam 1,5 godziny w poczekalni a panie z okienka mnie wykpily jak spytalam czy moge wejsc bez kolejki.
U lekarza nie dowiedzialam sie niczego na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.
i powiedziala ze jesli mi nie przejdzie to mam przyjsc z wynikami w przyszlym tygodniu.
Kazda wizyta w wc to okropny ból nie wiem co robic
Kupilam w aptece urosept bo wiem ze napewno moge to brac bo w poprzednie jciazy lekarz mi pozwolil (moj gin), ale nie wierze w to ze mi ten paracetamol pomoze, co mam robic przez weekend to chyba sie wykoncze
pije bardzo duzo wody z cytryna ale to sie wiąze z korzystaniem ciaglym z wc i bólem

Biedactwo kochane jejku ja poleciałabym do gina nie do ogólnego ... bezczelne by 1.5h czekać z tymi chorymi ludźmi !!!! kpina !! Zdrówka kochana !

Hanuś Ty już masz całą wyprawkę a ja nic .. znaczy coś tam sis ma dla mnie ale ja dzisiaj poszłam do lumpka i kupiłam pół śpiochy czy tam pajacyk zwał jak zwał taki śliczny ecri i jedne bodziaki takie maleńkie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:10   #607
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wkurzająca jest ta reklama

troszkę się martwię, bo od 2 dni nie czuje dzidka. Wcześniej takie delikatniutkie ruchy były, ale były a teraz nic... cisza w brzuszku.... to już koniec 20 tygodnia, więc tym bardziej mi się to nie podoba.... A wizyta dopiero 23.04. jak przez weekend nic się nie zmieni to powędruję w poniedziałek do gina

ja ostatnio mialam podobnie,tzn.przez 2 dni kilka razy czulam kopniaki a wczesniej skakal co chwile.teraz juz jest ok,czasem jak podskoczy to mi sie brzuch rusza.poligaj troszke,wycisz sie a napewno ci kopniaka zasadzi

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:13   #608
Coco_Blanco
Raczkowanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33515806]nawet mnie nie strasz z tym x-landerem bo ja sie strasznie na niego napaliłam...kurna zaden mi sie nie podoba tak jak XQ[/QUOTE]

Sama się zmartwiłam Tyle czasu katowałam wózki w necie i jak już myślałam że znalazłam ideał to tu taki zonk. Mam nadzieje że któraś z naszych mam miała taki wózek i zaraz mi napisze, że głupot się naczytałam. Chociaż to nie były pojedyncze opinie
Jak X-lander odpadnie to jeszcze mam na oku Tako Laret ale nie czuję do niego tego co do x-move

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
co czlowiek to inna opinia ja akurat slyszałam same dobre opinie, i teraz juz manikalnie jak widze kobiete w wozkiem to patrze jaki, czasem zaczepiam i wiekszosc ma xlandery i jest zadowolonym moze ta gondolka wydaje sie male ale w rzeczywistość jak juz dzieciaczek w nim jest to nie, no chyba ze naprawde jakis bardzo duzy sie urodzi że spacerówka niewygodna to mnie zaskoczyłas, bo dotykałam, ogladalam ze wszystkich stron w sklpeie i moim zdaniem jest super. najlepiej jak sama pojdziesz do sklepu gdzie maja xlandery i popatrzysz sobie, podotykasz, sama zobaczysz. a dopiero potem zakup np na allegro

Oczywiście najpierw muszę zobaczyć na żywo, nie kupiłabym w ciemno. I też do tej pory słyszałam same dobre opinie. Ogółem X-landery cieszą się dość dużym zainteresowanie więc chyba taki szit to to nie jest
Mój tż chyba ma racje - za dużo czytam głupot w necie i niepotrzebnie sraczkuje
Stary 2012-04-13, 15:19   #609
Konczita
Zakorzenienie

Iwcia gratuluję motylków
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:25   #610
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja nie wiem tych X-landerów nie dotykałam i nie pchałam więc nie wypowiem się... jedynie co to pchałam kilka modeli tako z dzidkami w środku i przyznam ze cięzko sie je pcha ... nawet ojciec jednego z dzieci się męczył na dłuzsze duystanse tym wózkiem, kolezanka moje tez moj ą opinię podzieliła więc ja napewno TAKO nie wybiorę moj faworyt to roan rocco lub kortina ze względu na wielką gondolę i chyba przy tym zostanę

mnier od czasu do czasu coś puka tak po środku między wzgórkiem łonowym a pępkiem i na srodku ale nie wiem czy to moze byc dzidek ) czekam na mocne kopniaki zresztą u mnie to dopiero 16 tc więc jeszcze czas ma dzieciak na kopanie mamy

kupiłam sobie tunikę ciążową żółta taką http://allegro.pl/sukienka-tunika-ko...249158795.html i jeszcze gietry se muszę zakupić

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:27   #611
Kalpana
Zakorzenienie

Anesh dzięki za pocieszenie Ale wydaje mi się, jakby mój lekarz mnie trochę olewał :/ Mógłby chociaż brzuch sprawdzić podczas wizyty, a on kompletnie nic....
Mam nadzieję, że z dzidzią w porządku, muszę wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie....

Tamlin dzięki za odpowiedź. W takim razie jak tylko znajdę coś fajnego, to kupię, przynajmniej można sporo zaoszczędzić na inne rzeczy

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja odzież wierzchnia będę też czasem kupowałą w sh, jak się coś fajnego trafi, bluzy spodenki itp też. Nie wiem jak ze śpioszkami i body,bo tżet mówi, że to powinno byc nowe, by dzidzius nie dostał żadnej wysypki czy coś. Jednak jak to się wypierze dobrze to raczej nie powinno miec wpływu co myślicie?

buuuu licytowałam przed chwilą te spodnie, tylko, że czarne i poszły w ostatniej minucie za 10zł ! http://allegro.pl/show_item.php?item=2259737149

licytuje jeszcze jedne zobaczymy czy mi się uda kupi w miarę tanio
Mnie właśnie chodziło o rzeczy typy śpioszki. Na którymś wątku czytałam, że dziewczyna kupiła dziecku kilka ubranek w sh i od wszystkich maleństwo miało wysypkę, a od nowych nie. Może zależy od dziecka, albo materiał uczulał? W każdym bądź razie spróbować można, szczególnie ubranka, które są z metkami. Jak się dobrze wypierze, to mam nadzieję, że będzie ok Muszę się tylko wybrać do krakowa i trochę pobuszować po sh

Naczytałam się o porodach na wątku marcowo-kwietniowych mam i aż mnie ciarki przechodzą, ale staram się nie myśleć o tym, tylko cieszyć się dobrym samopoczuciem w ciąży i oczekiwaniami na Bąbelka

Spodnie fajne, chyba dość często wystawiają. Jeśli chcesz, to Ci coś poradzę na ten temat na PW.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:27   #612
angel166
Zakorzenienie

grrrrrr i znów ta reklama

w ogóle jestem happy, że masakra udało mi się wylicytowac te jeansy za 15zł będę miała moje pierwsze spodnie ciążowe i to za 30zł z przesyłką:lov e: http://allegro.pl/show_item.php?item=2252672678

idę teraz z psiutkiem po tżeta buziaki kochane mamuśki i do poniedziałku w weekend mnie nie ma, bo mam zjazdstrasznie mi sie nie chce jechac na uczelnie, ale cóż...jak mus to mus
i do poniedziałku

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:34   #613
m_moni
Zadomowienie

dentysta załatwiony, ząb zrobiony
czy Wy też boicie się wszystkiego bardziej w ciąży? ja nawet jak przechodzę przez ulicę to się 5 razy patrzę w prawo i w lewo i dopiero przechodzę. wczesniej tak nie miałam

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
ja oprócz dwóch rożków, które dostałam od kuzynki nie mam NIC. Ale stwierdziłam, że jak poznam płeć dziecka, to dopiero się zacznę rozglądać, bo teraz nie wiem co kupować i jakie kolory.
ja tez nic nie mam. zresztą w mojej sytuacji kupowanie czegokolwiek byłoby bezsensowne, ale jak sie przeprowadzimy, to zacznę kupować. obym zdążyła przed porodem na razie odkładam pieniądze co miesiąc na 'dzidziusiowe' konto oszczednościowe, a potem się kupi wszystko w 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A i wogóle moje dziecko zrobiło się młodsze, podobno zaczynamy 18 tydzień a nie jak liczyłam kończymy 19 soł...przeżyjmy to jeszcze raz
dobre

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
A ja sobie nawet pospałam dość dobrze. Wstałam o 6.30i zjadłam budyń malinowy.
budyń malinowy no i musze iść do sklepu... kiedy ja właśnie zjadłam słodką chwilę wisniową

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O widzę, że reklama nie tylko mi dokucza.

Czy którąś z Was też boli krocze, zwłaszcza przy chodzeniu? Nie że w środku, bardziej na zewnątrz jakby jakieś mięśnie. Wiele z Was mówiło o ciągnięciu pach, ale ja tego nie odczuwam jak ciągnięcie. Mam tak od kilku dni. Nie stresuje się tym bo to na pewno jakiś ciążowy objaw, ale ciekawa jestem czy jeszcze któraś tak ma.
Tak, kilka razy mnie zabolało, może to za mocne słowo, ale poczułam właśnie mięśnie

Tamlin dupasthon jest na receptę.

Enigma kup sobie żurawinę na wagę i jedz. A co do wit. C to nawet wczoraj mi lekarka powiedziała, że nie zaszkodzi nawet duża ilość w ciąży. ja polecam cebion dla dzieci wit. C w płynie biorę 3xdziennie, a nic mi nie jest
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:39   #614
Kalpana
Zakorzenienie

Lukrecja super ta tunika. Jak będziesz miała ją w domu, to wstaw zdjęcia jeśli możesz. Jaki kolor wybrałaś?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja tez nic nie mam. zresztą w mojej sytuacji kupowanie czegokolwiek byłoby bezsensowne, ale jak sie przeprowadzimy, to zacznę kupować. obym zdążyła przed porodem na razie odkładam pieniądze co miesiąc na 'dzidziusiowe' konto oszczednościowe, a potem się kupi wszystko w 2 tyg.
Też myślałam, żeby co miesiąc odkładać np. po 100zł i przed porodem wybrać się na porządne zakupy, które nie obciążą aż tak strasznie kieszeni, niż takie, na które w jednym miesiącu trzeba wydać całą wypłatę. Na razie poszperam po lumpkach i ewentualnie jeśli coś mi się strasznie spodoba, to wtedy kupię. TŻ się czepia, że teraz to jeszcze za wcześnie na zakupy

K

Sz
Stary 2012-04-13, 15:43   #615
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Typowy dzieciaczek w listopadzie będzie miał gdzieś 20cm od ramienia do ramienia, dodaj do tego kombinezon ciepły plus śpiworek i brak miejsca. Dzieciak ściśnięty jak śledź. Wczoraj widziałam jak babka szła z tym wózeczkiem, zwróciłam uwagę bo bardzo ładny, ale jak zobaczyłam tą maleńką gondolę to poszłam dalej. Na lato to ok, bo dzieciak rozebrany, skafandra nie ma, śpiwora to i trochę luzu ma, ale zimą już się nie ruszy.
Stary 2012-04-13, 15:44   #616
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dentysta załatwiony, ząb zrobiony
czy Wy też boicie się wszystkiego bardziej w ciąży? ja nawet jak przechodzę przez ulicę to się 5 razy patrzę w prawo i w lewo i dopiero przechodzę. wczesniej tak nie miałam

ja tez mam tak ze sie boje dwa razy bardziej Jak mam mozliwość to leze na przejście ze swiatłami bo sie boje przechodzić serio no mamy teraz o kogo się bać tak?

tez mam konto dzidziusiowe no ale jednak po co mam czekać z zakupami? z konta dzidkowego idzie na to a reszta sie zbiera na wózek i na fotelik no

Cytat:
Lukrecja super ta tunika. Jak będziesz miała ją w domu, to wstaw zdjęcia jeśli możesz. Jaki kolor wybrałaś?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Też myślałam, żeby co miesiąc odkładać np. po 100zł i przed porodem wybrać się na porządne zakupy, które nie obciążą aż tak strasznie kieszeni, niż takie, na które w jednym miesiącu trzeba wydać całą wypłatę. Na razie poszperam po lumpkach i ewentualnie jeśli coś mi się strasznie spodoba, to wtedy kupię. TŻ się czepia, że teraz to jeszcze za wcześnie na zakupy
No zobaczyymy jaka ta tunika jak przyjdzie jeżeli będę wyglądać w miarę przyzwoicie to sie sfotografuję i wsadzę foty jestem taka gruba a wybrałam kolor żółty na lato bo modny podobno

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:55   #617
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Musi poczuć chęć??
Matko, jakby mi takie coś powiedział to by mnie chyba szlag jasny trafił.
Zawsze jak mojemu sie coś nie chce i powie to raczej z jakimś tonem, który zagraża mojemu dobremu humorkowi to sie go pytam czy by mu sie chciało wypić piwko, i wtedy jak słysze odpowiedź TAK to zaraz idzie robić to o co było proszone bo widzi moją nerwową mine
Szkoda, że mój za piwkiem nie jest.. . Wtedy to bym chociaż małą wymianę zaproponowała

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Widzę, że nasi faceci mają kilka wspolnych cech, bo mój też czasem zapomni sobie powiedzieć, że ma jakieś dodatkowe plany i nie wróci o tej i o tej, i też należy do tych, co to muszą poczuć chęć! Muszę łazić za nim! I też zawsze szukam kogoś, kim pogrożę
Mojemu już pogroziłam, że jak Dzidek się urodzi, a ja nadal nie będę dostawać jakiejś informacji o planach po pracy innych niż powrót choćby na obiad to zatłukę Go w śnie jakąś grzechotką

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
a jak czujesz? przeszły Ci te mdłosci?
A dziękuje, całkiem dobrze. Tylko są dni gdzie przez większość godzin towarzyszy nam ból brzucha.. Takie niby ciągnięcie, ale nie skóry tylko czegoś w środku. Jest to zawsze po lewej stronie pod pępkiem i później w miejscu gdzie kończyłyby się zwykłe spodnie biodrówki . Więc chyba będę musiała porozmawiać z ginem przy następnej wizycie.. Natomiast jeżeli chodzi o mdłości to jest lepiej niż na początku, ale nadal towarzyszy.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja mojego zazwyczaj 'straszę' moim szwagrem gdy tz chce się wymigać od jakiegoś zajęcia wtedy wzdycham, że moja siostra to ma dobrze, że trafiła na złotą rączkę, który wszystko robi w domu sam małżonek trochę się ofuczy ale za chwilę bierze się za robotę
Gdybym ja miała robotnego szwagra . To lenistwo to chyba po prostu w genach szło.. Więc oby na mojego Bejbika nie trafiło, bo normalnie chyba się załamie

elena - to teraz czas zacząć się oszczędzać i troszkę poleżakować

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
oczywiscie ze bedzie zdjecie sukni ale na wieszaku nie na mnie w dniu slubu zaprezentuje wam sie w calej okazalosci slubujemy o 16
Już się nie mogę doczekać!

Kalpana - myślę, że w takich ubrankach nie ma nic złego . Sama kupuję, bo wychodzę z założenia, że taka Dzidzia w mgnieniu oka wyrasta z ciuszków, więc nie zaszkodzi ulżyć portfelowi .

Lucia - Zaszalałaś Kobitko! . My jak na razie zgarniamy ciuszki, ale w tym miesiącu mam zamiar kupić już smoka, wkładki laktacyjne, nożyczki dla malucha, podkłady do przewijania, czapeczki i niedrapki, mate do wanienki, no i.. wanienkę . Nawet listę sporządziłam,wywiesiłam aby nie zapomnieć

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html
Troszkę drogi, ale nam potrzebny taki, żeby po każdym terenie pojeździł.
Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?
Swego czasu bardzo podobał mi się xlander, ale teraz jako babsko ciążowe stwierdziłam, że jednak chcę coś innego . No chyba, że nic nie znajdę to kupimy ten.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
ten wozek jest swietny, również nasz typ. własnie tak jak piszesz, żeby pojeździła na każdym terenie, my dużo podróżujemy wiec takiego sportowego szukalismy. Ja juz widziałam go na żywo, lekki, wygodny dla dziecka na pewno, koła naprawde solidne, bo wiekszosc tych wozków to te przednie koła ma takie małe my wstrzymujemy z zakupem do czerwca/lipca bo możę a nuż będzie wtedy na wyprzedaż owej promocji
O, dokładnie! Wtedy też będę dopiero za wózkiem się rozglądać, tak konkretniej, bo oczywiście teraz patrze, szperam, szukam, aleee.. wszystko to takie żeby sobie było

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie tunikę ciążową żółta taką http://allegro.pl/sukienka-tunika-ko...249158795.html i jeszcze gietry se muszę zakupić
Śliczna!!! Gdzie ja miałam oczy, że jej wcześniej nie widziałam? . Na ciepłą wiosnę i wczesne lato będzie idealna z leginsami! . Muszę zainwestować
Stary 2012-04-13, 16:06   #618
Kalpana
Zakorzenienie

Lukrecja e tam gruba.... Mnie przed ciążą skoczyło 10kg i aktualnie ważę 73kg Dlatego się cieszę, że jak na razie nie tyję, bo nie chcę ważyć 100kg pod koniec ciąży. Wstawiaj wstawiaj jak tylko przyjdzie, bo strasznie mnie ciekawi, muszę się rozejrzeć za jakimiś tunikami na lato, bo mam same krótkie bluzki i zaraz będzie w nich brzuchol na wierzchu. Ucieszyłam się, bo mam taką fajną różową szeroką, w sam raz na schowanie brzuchola, a tu się w cyckach ledwie mieści, bo pasek zamiast pod, to jest teraz na nich

K

Sz
Stary 2012-04-13, 16:08   #619
Coco_Blanco
Raczkowanie

Jeśli chodzi o ciążowe ubrania na all to ja kupiłam sukienkę http://allegro.pl/sukienka-bombka-tu...212733090.html
Zamówiłam ja jeszcze w marcu, ale jakoś do tej pory jej nie mam kasę wysłałam zaraz po zakupie, tego samego dnia dostałam od tej sprzedającej maila że pieniądze wpłynęły na jej konto i na tym kontakt z tą baba sie skończył! Wysłałam chyba z 20 maili i NIC! Najpierw prośby, później groźby i wciąż nic. Totalna olewka. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim na allegro
Poczekam jeszcze parę dni i będę gdzieś to zgłaszać. A Wy omijajcie jej aukcje szerokim łukiem, bo jak widzę po ostatnich komentarzach nie tylko ja mam taki problem
Stary 2012-04-13, 16:18   #620
Malwinaina
Przyczajenie

Question Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Dziewczyny mam pytanie ...
A wiec tak ... w domu mam psa chihuahua 6-lentniego suczke , od jakiegos czasu nasza trilly sika na dywan i gdzie popadnie , na plytki , ktore mamy w calym domu. Tak sie zastanawiam czy to mozliwosc ze robi to na zlosc bo czuje to, ze jestem w ciazy. Waszym zdaniem moze to byc przyczyna tego jej zlosliwego sikania?
Malwinaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:35   #621
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o ciążowe ubrania na all to ja kupiłam sukienkę http://allegro.pl/sukienka-bombka-tu...212733090.html
Zamówiłam ja jeszcze w marcu, ale jakoś do tej pory jej nie mam kasę wysłałam zaraz po zakupie, tego samego dnia dostałam od tej sprzedającej maila że pieniądze wpłynęły na jej konto i na tym kontakt z tą baba sie skończył! Wysłałam chyba z 20 maili i NIC! Najpierw prośby, później groźby i wciąż nic. Totalna olewka. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim na allegro
Poczekam jeszcze parę dni i będę gdzieś to zgłaszać. A Wy omijajcie jej aukcje szerokim łukiem, bo jak widzę po ostatnich komentarzach nie tylko ja mam taki problem
Sukienka prześliczna, ale lepiej faktycznie sobie ją darować .
Nr telefonu nie ma podanego nigdzie?
Szczerze mówiąc aż takiej sytuacji nigdy nie miałam na allegro
Raz zamówiłam bluzę i nie doszła, ale bez problemu dogadałam się ze sprzedawcą, a drugi raz zamawiałam koszulę na Komunię, czekałam na nią tydzień, jednak zero kontaktu ze sprzedającym . Po prawie 2 tygodniach odebrał telefon ode mnie mówiąc, że koszul nie będzie w ogóle i pieniądze odeśle . Jak to usłyszałam to wpadłam w szał, nawrzeszczałam i odrazu mi ulżyło . Miał chłop szczęście, że trafiłam na drugą taką koszule i zdarzyła dotrzeć .

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwinaina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie ...
A wiec tak ... w domu mam psa chihuahua 6-lentniego suczke , od jakiegos czasu nasza trilly sika na dywan i gdzie popadnie , na plytki , ktore mamy w calym domu. Tak sie zastanawiam czy to mozliwosc ze robi to na zlosc bo czuje to, ze jestem w ciazy. Waszym zdaniem moze to byc przyczyna tego jej zlosliwego sikania?
Szczerze mówiąc to jakoś.. nie wydaje mi się. Pojechałabym z psiakiem do weterynarza .

Natomiast, co do zachowań psa.
Nasza suczka ma też właśnie około 6lat i jest strasznie zazdrosna o małe dzieci. . I to nie musi być dziecko z rodziny.. Ostatnio zawitała do nas znajoma z córeczką i jak tylko suczka widziała większe zainteresowanie dzieckiem od razu szczekała, skakała.. No chciała być menda w centrum uwagi .
No i mamy też drugiego psa, rocznego shar peia. Z tym psem chyba będzie większy problem . Czasem mamy problem z wyczuciem psa, ma on problemy ze wzrokiem, co jakiś czas... Nie raz zdarzyło się, że przez to chciał zaatakować kogoś. . Nie jest przyzwyczajony do posługiwania się samym węchem.. A wiadomo, że nie zawsze idealnie w dzień 'narastania' powiek dajemy radę jechać do weterynarza, bo to różnie z czasem jest. Ponoć teraz ten nasz pies też przechodzi 'głupkowaty' czas. . Co jest też w chwili obecnej zabawne.. Hmm. Gdy przychodzi i ustawia się do głaskania to rzuca się jakby na nogi osoby głaszczącej . W sensie, że całą swoją masę przenosi na tę osobę. Póki, co nie jest to złe, nie przeszkadza to nikogo, bo my dajemy radę utrzymać psiaka. . Gorzej jak pojawi się dziecko.. I co wtedy? Pies się na niego położy? Ech..

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:46
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:36   #622
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

Mój rodzinny zalecił mi 2 butelki piwa na wieczór, bo to odkaża mocz, ale tego nie stosowałam, choć kusiło .
Przy takim lekarzu to bym się wyluzowała, nie ma co
A ja biedna miałam wyrzuty sumienia, że napiłam sie łyczka winka czerwonego ...

Cytat:

Mój też ale dzięki mojemu odkładaniu on jest zadowolony, że dodatkowych 'gratów' nie ma, a ja spokojna, że wszystkiego nie wyda na urządzanie domu

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja tez mam tak ze sie boje dwa razy bardziej Jak mam mozliwość to leze na przejście ze swiatłami bo sie boje przechodzić serio no mamy teraz o kogo się bać tak?

tez mam konto dzidziusiowe no ale jednak po co mam czekać z zakupami? z konta dzidkowego idzie na to a reszta sie zbiera na wózek i na fotelik no
Otórz to. Wczesniej to mógł mnie rąbnąć samochód, a teraz już nie jestem sama
ja też bym pewnie nie czekała z zakupami jak bym miała gdzie potem je wkładać chowałabym do szafy na dół i mąż by nie widział ale że mieszkam teraz w 2 miastach jednoczesnie, to zabawy w chowanego ni ma
Stary 2012-04-13, 16:40   #623
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Sukienka prześliczna, ale lepiej faktycznie sobie ją darować .
Nr telefonu nie ma podanego nigdzie?
Szczerze mówiąc aż takiej sytuacji nigdy nie miałam na allegro
Raz zamówiłam bluzę i nie doszła, ale bez problemu dogadałam się ze sprzedawcą, a drugi raz zamawiałam koszulę na Komunię, czekałam na nią tydzień, jednak zero kontaktu ze sprzedającym . Po prawie 2 tygodniach odebrał telefon ode mnie mówiąc, że koszul nie będzie w ogóle i pieniądze odeśle . Jak to usłyszałam to wpadłam w szał, nawrzeszczałam i odrazu mi ulżyło . Miał chłop szczęście, że trafiłam na drugą taką koszule i zdarzyła dotrzeć .
No właśnie chyba nigdzie nie ma nr telefonu. Albo ja ślepowata
Oj jak już dostanę sukienkę to też jej napisze takiego maila, że aż mi miło się zrobi Póki co wole być grzeczna, bo jak powiem co o niej myślę to nie będzie ani sukienki ani kasy a jeszcze mam nadzieję że jednak dojdzie.
Stary 2012-04-13, 16:46   #624
Konto usunięte

Cytat:
prześliczna ta sukienkaszkoda że jest z ta babą problem bo sama bym taka zamówiła.
m_moni ja to nawet swojmu ginowi ostatnio mówiłam że się taka panikara zrobiłam że hej bo cos wspomniał że ciężarówki tak mają.masakra.nawet jak sie ubieram to tak rozsadniej co by tu mojego dzidka nie przeziebic

słyszałyscie może coś na temat tego wózka?http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:57   #625
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
A o mnie Coco to już pewnie zapomniałaś zresztą i tak bym juz nie weszła w tamtą sukienkę, w żaden rozmiar
Stary 2012-04-13, 16:59   #626
tamlin111
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33518334]
słyszałyscie może coś na temat tego wózka?http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E[/QUOTE]
Maxi Cosi to bardzo dobra firma. Mają najlepsze foteliki. Co w tym wózku mi się nie podoba: piankowe koła, ta drabinka pod spodem.
Stary 2012-04-13, 17:07   #627
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Natomiast, co do zachowań psa.
Nasza suczka ma też właśnie około 6lat i jest strasznie zazdrosna o małe dzieci. . I to nie musi być dziecko z rodziny.. Ostatnio zawitała do nas znajoma z córeczką i jak tylko suczka widziała większe zainteresowanie dzieckiem od razu szczekała, skakała.. No chciała być menda w centrum uwagi .
No i mamy też drugiego psa, rocznego shar peia. Z tym psem chyba będzie większy problem . Czasem mamy problem z wyczuciem psa, ma on problemy ze wzrokiem gdy powieki są zadługawe.. Nie raz zdarzyło się, że przez to chciał zaatakować kogoś. . Nie jest przyzwyczajony do posługiwania się samym węchem.. A wiadomo, że nie zawsze idealnie w dzień narastania powiek dajemy radę jechać do weterynarza, bo to różnie z czasem jest. Ponoć teraz ten nasz pies też przechodzi 'głupkowaty' czas. . Co jest też w chwili obecnej zabawne.. Hmm. Gdy przychodzi i ustawia się do głaskania to rzuca się jakby na nogi osoby głaszczącej . W sensie, że całą swoją masę przenosi na tę osobę. Póki, co nie jest to złe, nie przeszkadza to nikogo, bo my dajemy radę utrzymać psiaka. . Gorzej jak pojawi się dziecko.. I co wtedy? Pies się na niego położy? Ech..
Nie wiem jaki charakter maja psy tej rasy, ale mam rottweilera i zachowanie Twojego psa wygląda mi znajomo Jest pewnie w okresie, kiedy próbuje wyrobić sobie dobrą pozycję w "stadzie". Mój rottek też się tak nawalał na nogi, a my myśleliśmy że on się po prostu tak przytula Raz w programie "zaklinacz psów" typek mówił że pies który się tak nawala pokazuje że jest silniejszy i ważniejszy. Więc mój pies pokazywał mi, że jest panem a ja jeszcze się z tego cieszyłam Mam nadzieję że mój pies potraktuje bejbika jako nowego, słabego członka rodziny którym trzeba się opiekować, a nie jako intruza któremu trzeba pokazać gdzie jego miejsce. Martwię się trochę o to

M_moni pamiętam, pamiętam! Zerkam od czasu do czasu czy coś w tej sprawie się nie pojawiło
Stary 2012-04-13, 17:08   #628
colds
Zakorzenienie

Mam ochotę naaaa..
czekolade wedla trudkawkowa
Stary 2012-04-13, 17:11   #629
Konto usunięte

Cytat:
Maxi Cosi to bardzo dobra firma. Mają najlepsze foteliki. Co w tym wózku mi się nie podoba: piankowe koła, ta drabinka pod spodem.
a co z tymi piankowymi kołami jest nie tak bo w tym temacie to ja zielonkawa jestem
Stary 2012-04-13, 17:15   #630
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez bralam Duphaston i za kazdym razem musialam miec recepte.

Bylam na zebraniu w przedszkolu,bardzo fajna Pani dyrektor.Domyslam sie ze moj synek we wrzesniu nie bedzie chcial wyjsc z tego przedszkola Sama bym tam zostala i sie pobawila bo wszystko takie fajne i kolorowe
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości