|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33515521]teraz jest też bez recepty.lepiej zapytac lekarza[/QUOTE]
Nie wiedziałam że bez recepty. Oczywiście furagin po uzgodnieniu z ginem jak pisałam. A właśnie mam pytanie do dziewczyn biorących Duphaston, Kupujecie na receptę czy bez, bo jak poszłam po receptę wczoraj to położna twierdziła że bez recepty się kupuje a w aptece że lek jest na receptę. Jak jest u Was? |
|
|
|
#602 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Zakochałam się w X-MOVE w kolorze Europa. Ma większe koła od modelu XQ i w przeciwieństwie do XA ma możliwość przekładania spacerówki do jazdy przodem i tyłem. I nawet cenę bym zniosła ALE... -Ma dość małą gondolę -Czytałam że X-landery mają kiepską amortyzację przez co są dość twarde -Podobno spacerówki w tych wózkach są niewygodne i dzieciaczki się w nich zsuwają Czytałam że z tego powodu wiele osób sprzedaje swoje X-landery.Może któraś z Was używała X-landera i może sie wypowiedzieć w tym temacie? Tak się napaliłam na ten wózek i teraz nie wiem co mam myśleć. Najbardziej zaniepokoiła mnie ta niewygodna spacerówka ![]() Jeśli chodzi o problemy z pęcherzem to całe dzieciństwo przez to cierpiałam i zawsze wybawieniem był właśnie Furagin. Właśnie czytam ulotkę i jeśli chodzi o ciążę i karmienie to napisano: "Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Lek nie przenika do mleka matki." Może warto dla pewności lekarza zapytać. |
|
|
|
|
#603 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja akurat slyszałam same dobre opinie, i teraz juz manikalnie jak widze kobiete w wozkiem to patrze jaki, czasem zaczepiam i wiekszosc ma xlandery i jest zadowolonym moze ta gondolka wydaje sie male ale w rzeczywistość jak juz dzieciaczek w nim jest to nie, no chyba ze naprawde jakis bardzo duzy sie urodzi że spacerówka niewygodna to mnie zaskoczyłas, bo dotykałam, ogladalam ze wszystkich stron w sklpeie i moim zdaniem jest super. najlepiej jak sama pojdziesz do sklepu gdzie maja xlandery i popatrzysz sobie, podotykasz, sama zobaczysz. a dopiero potem zakup np na allegro ale z tego co slyszalam od rodzicow to najwygodniejsze spacerowki ma Maclaren. |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak ja lubię Twoje posty o frytkach hehe ale tylko wówczas jak jestem najedzona jak teraz Cytat:
Biedactwo kochane jejku ja poleciałabym do gina nie do ogólnego ... bezczelne by 1.5h czekać z tymi chorymi ludźmi !!!! kpina !! Zdrówka kochana ! Hanuś Ty już masz całą wyprawkę a ja nic .. znaczy coś tam sis ma dla mnie ale ja dzisiaj poszłam do lumpka i kupiłam pół śpiochy czy tam pajacyk zwał jak zwał taki śliczny ecri i jedne bodziaki takie maleńkie ![]()
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio mialam podobnie,tzn.przez 2 dni kilka razy czulam kopniaki a wczesniej skakal co chwile.teraz juz jest ok,czasem jak podskoczy to mi sie brzuch rusza .poligaj troszke,wycisz sie a napewno ci kopniaka zasadzi
|
|
#608 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33515806]nawet mnie nie strasz z tym x-landerem bo ja sie strasznie na niego napaliłam...kurna zaden mi sie nie podoba tak jak XQ
Sama się zmartwiłam Tyle czasu katowałam wózki w necie i jak już myślałam że znalazłam ideał to tu taki zonk. Mam nadzieje że któraś z naszych mam miała taki wózek i zaraz mi napisze, że głupot się naczytałam. Chociaż to nie były pojedyncze opinie Jak X-lander odpadnie to jeszcze mam na oku Tako Laret ale nie czuję do niego tego co do x-move ![]() Cytat:
Mój tż chyba ma racje - za dużo czytam głupot w necie i niepotrzebnie sraczkuje
|
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem tych X-landerów nie dotykałam i nie pchałam więc nie wypowiem się... jedynie co to pchałam kilka modeli tako z dzidkami w środku i przyznam ze cięzko sie je pcha ... nawet ojciec jednego z dzieci się męczył na dłuzsze duystanse tym wózkiem, kolezanka moje tez moj ą opinię podzieliła
więc ja napewno TAKO nie wybiorę moj faworyt to roan rocco lub kortina ze względu na wielką gondolę i chyba przy tym zostanęmnier od czasu do czasu coś puka tak po środku między wzgórkiem łonowym a pępkiem i na srodku ale nie wiem czy to moze byc dzidek ) czekam na mocne kopniaki zresztą u mnie to dopiero 16 tc więc jeszcze czas ma dzieciak na kopanie mamy kupiłam sobie tunikę ciążową żółta taką http://allegro.pl/sukienka-tunika-ko...249158795.html i jeszcze gietry se muszę zakupić
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Anesh dzięki za pocieszenie
Mam nadzieję, że z dzidzią w porządku, muszę wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie.... Tamlin dzięki za odpowiedź. W takim razie jak tylko znajdę coś fajnego, to kupię, przynajmniej można sporo zaoszczędzić na inne rzeczy ![]() Cytat:
Muszę się tylko wybrać do krakowa i trochę pobuszować po sh ![]() ![]() Naczytałam się o porodach na wątku marcowo-kwietniowych mam i aż mnie ciarki przechodzą, ale staram się nie myśleć o tym, tylko cieszyć się dobrym samopoczuciem w ciąży i oczekiwaniami na Bąbelka Spodnie fajne, chyba dość często wystawiają. Jeśli chcesz, to Ci coś poradzę na ten temat na PW. |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
grrrrrr i znów ta reklama
w ogóle jestem happy, że masakra udało mi się wylicytowac te jeansy za 15zł ![]() ![]() będę miała moje pierwsze spodnie ciążowe i to za 30zł z przesyłkąidę teraz z psiutkiem po tżeta buziaki kochane mamuśki i do poniedziałku strasznie mi sie nie chce jechac na uczelnie, ale cóż...jak mus to mus
|
#613 | ||||
|
Zadomowienie
|
dentysta załatwiony, ząb zrobiony
![]() czy Wy też boicie się wszystkiego bardziej w ciąży? ja nawet jak przechodzę przez ulicę to się 5 razy patrzę w prawo i w lewo i dopiero przechodzę. wczesniej tak nie miałam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tamlin dupasthon jest na receptę. Enigma kup sobie żurawinę na wagę i jedz. A co do wit. C to nawet wczoraj mi lekarka powiedziała, że nie zaszkodzi nawet duża ilość w ciąży. ja polecam cebion dla dzieci wit. C w płynie biorę 3xdziennie, a nic mi nie jest
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja super ta tunika. Jak będziesz miała ją w domu, to wstaw zdjęcia jeśli możesz. Jaki kolor wybrałaś?
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mam mozliwość to leze na przejście ze swiatłami bo sie boje przechodzić serio tez mam konto dzidziusiowe no ale jednak po co mam czekać z zakupami? z konta dzidkowego idzie na to a reszta sie zbiera na wózek i na fotelik no Cytat:
jestem taka gruba a wybrałam kolor żółty na lato bo modny podobno
|
||
|
|
|
#617 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wtedy to bym chociaż małą wymianę zaproponowała ![]() Cytat:
A dziękuje, całkiem dobrze. Tylko są dni gdzie przez większość godzin towarzyszy nam ból brzucha.. Takie niby ciągnięcie, ale nie skóry tylko czegoś w środku. Jest to zawsze po lewej stronie pod pępkiem i później w miejscu gdzie kończyłyby się zwykłe spodnie biodrówki . Więc chyba będę musiała porozmawiać z ginem przy następnej wizycie.. Natomiast jeżeli chodzi o mdłości to jest lepiej niż na początku, ale nadal towarzyszy.Cytat:
![]() elena - to teraz czas zacząć się oszczędzać i troszkę poleżakować ![]() Cytat:
Kalpana - myślę, że w takich ubrankach nie ma nic złego . Lucia - Zaszalałaś Kobitko! . My jak na razie zgarniamy ciuszki, ale w tym miesiącu mam zamiar kupić już smoka, wkładki laktacyjne, nożyczki dla malucha, podkłady do przewijania, czapeczki i niedrapki, mate do wanienki, no i.. wanienkę . Nawet listę sporządziłam,wywiesiłam aby nie zapomnieć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() . Na ciepłą wiosnę i wczesne lato będzie idealna z leginsami!
|
|||||||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja e tam gruba.... Mnie przed ciążą skoczyło 10kg
Dlatego się cieszę, że jak na razie nie tyję, bo nie chcę ważyć 100kg pod koniec ciąży. Wstawiaj wstawiaj jak tylko przyjdzie, bo strasznie mnie ciekawi, muszę się rozejrzeć za jakimiś tunikami na lato, bo mam same krótkie bluzki i zaraz będzie w nich brzuchol na wierzchu. Ucieszyłam się, bo mam taką fajną różową szeroką, w sam raz na schowanie brzuchola, a tu się w cyckach ledwie mieści, bo pasek zamiast pod, to jest teraz na nich
|
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ciążowe ubrania na all to ja kupiłam sukienkę http://allegro.pl/sukienka-bombka-tu...212733090.html
Zamówiłam ja jeszcze w marcu, ale jakoś do tej pory jej nie mam kasę wysłałam zaraz po zakupie, tego samego dnia dostałam od tej sprzedającej maila że pieniądze wpłynęły na jej konto i na tym kontakt z tą baba sie skończył! Wysłałam chyba z 20 maili i NIC! Najpierw prośby, później groźby i wciąż nic. Totalna olewka. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim na allegro Poczekam jeszcze parę dni i będę gdzieś to zgłaszać. A Wy omijajcie jej aukcje szerokim łukiem, bo jak widzę po ostatnich komentarzach nie tylko ja mam taki problem
|
|
|
|
#620 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie ...
A wiec tak ... w domu mam psa chihuahua 6-lentniego suczke , od jakiegos czasu nasza trilly sika na dywan i gdzie popadnie , na plytki , ktore mamy w calym domu. Tak sie zastanawiam czy to mozliwosc ze robi to na zlosc bo czuje to, ze jestem w ciazy. Waszym zdaniem moze to byc przyczyna tego jej zlosliwego sikania? |
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nr telefonu nie ma podanego nigdzie? Szczerze mówiąc aż takiej sytuacji nigdy nie miałam na allegro ![]() Raz zamówiłam bluzę i nie doszła, ale bez problemu dogadałam się ze sprzedawcą, a drugi raz zamawiałam koszulę na Komunię, czekałam na nią tydzień, jednak zero kontaktu ze sprzedającym . Po prawie 2 tygodniach odebrał telefon ode mnie mówiąc, że koszul nie będzie w ogóle i pieniądze odeśle . Miał chłop szczęście, że trafiłam na drugą taką koszule i zdarzyła dotrzeć .---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Natomiast, co do zachowań psa. Nasza suczka ma też właśnie około 6lat i jest strasznie zazdrosna o małe dzieci. . I to nie musi być dziecko z rodziny.. Ostatnio zawitała do nas znajoma z córeczką i jak tylko suczka widziała większe zainteresowanie dzieckiem od razu szczekała, skakała.. No chciała być menda w centrum uwagi .No i mamy też drugiego psa, rocznego shar peia. Z tym psem chyba będzie większy problem . Nie jest przyzwyczajony do posługiwania się samym węchem.. A wiadomo, że nie zawsze idealnie w dzień 'narastania' powiek dajemy radę jechać do weterynarza, bo to różnie z czasem jest. Ponoć teraz ten nasz pies też przechodzi 'głupkowaty' czas. . Co jest też w chwili obecnej zabawne.. Hmm. Gdy przychodzi i ustawia się do głaskania to rzuca się jakby na nogi osoby głaszczącej . W sensie, że całą swoją masę przenosi na tę osobę. Póki, co nie jest to złe, nie przeszkadza to nikogo, bo my dajemy radę utrzymać psiaka. . Gorzej jak pojawi się dziecko.. I co wtedy? Pies się na niego położy? Ech..
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-13 o 16:46 |
||
|
|
|
#622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja biedna miałam wyrzuty sumienia, że napiłam sie łyczka winka czerwonego ... Cytat:
ale dzięki mojemu odkładaniu on jest zadowolony, że dodatkowych 'gratów' nie ma, a ja spokojna, że wszystkiego nie wyda na urządzanie domu ![]() Cytat:
ja też bym pewnie nie czekała z zakupami jak bym miała gdzie potem je wkładać
|
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj jak już dostanę sukienkę to też jej napisze takiego maila, że aż mi miło się zrobi Póki co wole być grzeczna, bo jak powiem co o niej myślę to nie będzie ani sukienki ani kasy a jeszcze mam nadzieję że jednak dojdzie.
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
m_moni ja to nawet swojmu ginowi ostatnio mówiłam że się taka panikara zrobiłam że hej bo cos wspomniał że ciężarówki tak mają.masakra.nawet jak sie ubieram to tak rozsadniej co by tu mojego dzidka nie przeziebic ![]() słyszałyscie może coś na temat tego wózka?http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą i tak bym juz nie weszła w tamtą sukienkę, w żaden rozmiar
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33518334]
słyszałyscie może coś na temat tego wózka?http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E[/QUOTE] Maxi Cosi to bardzo dobra firma. Mają najlepsze foteliki. Co w tym wózku mi się nie podoba: piankowe koła, ta drabinka pod spodem. |
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest pewnie w okresie, kiedy próbuje wyrobić sobie dobrą pozycję w "stadzie". Mój rottek też się tak nawalał na nogi, a my myśleliśmy że on się po prostu tak przytula Raz w programie "zaklinacz psów" typek mówił że pies który się tak nawala pokazuje że jest silniejszy i ważniejszy. Więc mój pies pokazywał mi, że jest panem a ja jeszcze się z tego cieszyłam ![]() M_moni pamiętam, pamiętam! Zerkam od czasu do czasu czy coś w tej sprawie się nie pojawiło
|
|
|
|
|
#629 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na zebraniu w przedszkolu,bardzo fajna Pani dyrektor.Domyslam sie ze moj synek we wrzesniu nie bedzie chcial wyjsc z tego przedszkola Sama bym tam zostala i sie pobawila bo wszystko takie fajne i kolorowe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Zakochałam się w X-MOVE w kolorze Europa. Ma większe koła od modelu XQ i w przeciwieństwie do XA ma możliwość przekładania spacerówki do jazdy przodem i tyłem. I nawet cenę bym zniosła ALE...
Czytałam że z tego powodu wiele osób sprzedaje swoje X-landery.

że spacerówka niewygodna to mnie zaskoczyłas, bo dotykałam, ogladalam ze wszystkich stron w sklpeie i moim zdaniem jest super. najlepiej jak sama pojdziesz do sklepu gdzie maja xlandery i popatrzysz sobie, podotykasz, sama zobaczysz. a dopiero potem zakup np na allegro

na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.

buziaki kochane mamuśki i do poniedziałku
strasznie mi sie nie chce jechac na uczelnie, ale cóż...jak mus to mus

ale dzięki mojemu odkładaniu on jest zadowolony, że dodatkowych 'gratów' nie ma, a ja spokojna, że wszystkiego nie wyda na urządzanie domu