|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam co chwile twardy brzuszek i te skurcze ktore doszły. I co chwile mnie kłuje
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh dostaliśmy z TŻtem wejściówki na Fashion Week w Łodzi - a to ten sam weekend, w który zaplanowaliśmy wypad nad morze. Rezerwacja już zrobiona. Nie wiem co wybrać...
Z drugiej strony jak ja bym się tam czuła - taka słoniowata pośród modelek ??
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-13 o 17:07 |
|
|
|
#1295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nic nie dostałam, moja siostra i znajomi też nie. Jeśli coś to raczej symbolicznie, jako pamiątka z tego dnia a nie stricte prezent. Może jakaś książka z dedykacją... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet taka nieruchoma reklama u góry tego czegoś mi się nie wyświetla![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Może uda Ci się kupić jakąś książkę o patronie którego sobie wybrał?
|
||
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mogla 6-letnia corke karmic? ![]() Chyba chodzilo o 6-miesieczna? Bo wiecie, mnie juz nic nie zdziwi. Niektore karmia dalej takie juz chodzace dzieci. Mnie to obrzydza calkowicie. przeciez te dzieci juz sa takie duze... Kiedys mi mama opowiadala, ze jak jezdzila gdzies tam na wakacje, to normalne bylo, ze nawet do 2-3 roku zycia dzieci byly karmione piersia ![]() I teraz patrze na to moje dziecko, ktore nawet 2 lat nie ma i jak sobie pomysle, ze mialabym go przylozyc teraz do piersi ... ![]() Przeciez on juz wszystko rozumie ![]() Znowu slyszalam gdzies o dziecku, ktore podstawialo sobie samo taborecik i pilo z piersi, nie wiem ile w tym prawdy, ale wydaje mi sie to mozliwe, bo naprawde rozne dziwne rzeczy widac ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poniedziałek leciał na Polsat Cafe program o "rodzicielstwie więzi" Ci ludzie zachowywali się jak z innej planety. Matka karmiła piersią prawie co chwilę dwie córki 6 i 4 lata, dziewczynki też spały z rodzicami. Oni to tłumaczyli, że nie będą ich do niczego zmuszać ak same muszą dojrzeć do odcięcia się. Poz tym te dzieci w ogóle ich nie słuchały, robiły co chciały, a ojciec twierdził, że nie można dzieciom narzucać żadnych reguł tylko rodzice muszą zasłużyć na szacunek dzieci- po tym tekscie szlag mnie trafił i przełączyłam program |
|
|
|
|
#1301 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo fajna! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chciałabym karmić do pół roku,nie dłużej
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-04-13 o 17:28 |
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
U nas pokoik niestety nie został ostatecznie pomalowany Kupiliśmy jakąś dziadowską farbę i jak się przejedzie palcem po ścianie, to pył z farbą zostaje na ręce Także jutro mąż kupi dobrą białą farbę, dokupi pigmentów i pewnie pomaluje w poniedziałek.Za to poprawiliśmy łóżeczko i pomalowaliśmy przewijak- wzystko białym lakierem do mebli dziecięcych.
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Anna
podjęliśmy decyzję, nie przekładamy wyjazdu, TŻ nie chciał go przekładać, bo twierdzi że potem nie wiadomo czy się uda itp. a ja byłam rozdarta ![]() Ale po cichu się cieszę bo nawet bym nie miała co na siebie włożyć a na taką impreze to trzeba się odstawić
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez do pol roku
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- znowu mnie kłuje kolo pepka :/ |
|
|
|
#1307 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ale one też pokazały II krechy![]() Cytat:
Ooo nie wiedziałam. Też bym chciała, żeby do mnie ktoś przychodził.
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No taki już jest ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A masz swoją położną środowiskową? |
|||
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
odczyn coombsa powinno się robić pierwszy raz około 12 tyg, a potem powtórkę między chyba 28 a 30 tygodniem
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Eninka gratuluję synka!
Kasikkkk gratuluję córuni! Cytat:
Niunia cię paznokietkiem skrobie
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam.
Cytat:
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Nela gratuluję synka!
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Blueberry-no niestety, chłopaka rzeczywiście może coś takiego nie interesować
Ale niestety nie mam innego pomysłu![]() Ja karmiłam 15 miesięcy. Po roku to już było tylko na dobranoc i dzień dobry I starałam się robić to tak, żeby nikogo nie krępować tym karmieniem-choć tak naprawdę to najważniejszy był wtedy dla mnie spokój i komfort mojego dziecka, więc dla własnej wygody wolałam odejść gdzieś na bok żeby spokojnie nakarmić dziecko.Mam taką koleżankę, która w ogóle bez krępacji przy nas karmiła dzieci-dwu i trzylatkę. Normalnie dzieci podchodziły do niej i ją rozbierały żeby się do piersi dobrać Po kilku takich akcjach przestaliśmy się z nią widywać.
|
|
|
|
#1314 | ||||
|
Branzoletka
|
Hej mamusie. Na pisanie na bierząco nie mam siły musicie mi to wybaczyć ale czytam wszystko.Cieszę się i gratuluje kolejnych dziewczynek i chłopaków i trzymam kciuki za nast.wizyty
Dopiero teraz widzę jak dużo reklam jest w tv Normalnie 10min.jakiegoś filmu czy programu i reklama i tak na okrągło-masakra Cytat:
Cytat:
Niestety, to przykre, że robimy co możemy, staramy się a jakieś czynniki zewn. niszczą nasz trud wychowawczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() muminek Piękna pogoda za oknem a ja do łóżka przykuta Tż dzisiaj dostał pracę Kurcze na dodatek dwa tyg. będzie na darmowym szkoleniu-masakra normalnie Ja bym się na miejscu tż nie zwalniała tylko bym schowała dumę do kieszeni i pracowała robiąc lewizny(super by na tym wyszedł)
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Brawo ![]() Cytat:
Pokażę w przyszłym tyg
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Musze się uczyć a tak mi się nei chce że robie wszytko aby tylko jak najpóźniej siaśc do książek ;/ Na dodatek od wczoraj wieczorem bco tylko wstane brzuch mi twardnieje. Pewnie już macie dośc mojego narzekania ale nie chce cały czas truć o tym tż'towi. On i tak świetnie się spisuje, robie zakupy, każe mi leżec i nie pozwala mi nic za bardzo robić to nie chce mu cały czas marudzić że żle się czuje. Wkurza mnei że jeszcze w firmie mojego tz'ta nie ma jeszcze ostatecznej decyzji kto jedzie w czerwcu na delegacje, i jaka będzie za to zapłata. A my byśmy już chcieli wiedziec żeby się odpowiednio przygotowac wrazie co. no dobra lece Was dalej czytac
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- strasznie mnie boli brzuch mam stracha ze cos nie tak
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
No i chinszczyzna zamowiona
Branzoletka ja to sie juz ostatnio tu martwilam o Ciebie ![]() Masz sie czesciej odzywac bo jak nie to ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ciastek moze wybierz sie na IP? Albo chociaz zadzwon i popros lekarza dyzurnego. Mi polozna jak teraz bylam na wizycie i mowilam jej o tym twardnieniu ze mi tak duszno bylo itd to mowila ze jak sie cos dzieje zeby zawsze dzwonic, bo duzo matek bagatelizuje a pozniej jest placz. a zawsze lepiej dostac fachowej odpowiedzi nawet jezeli tak jak w moim przypadku to byly skurcze przepowiadajace niz siedziec i sie martwic bo tym mozna zaszkodzic. |
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

ja nic nie dostałam, moja siostra i znajomi też nie.
podobnie inna kolezanka wyciagnela przy księdzu na kolędzie

Personel bardzo miły naprawdę jestem spokojna jak wyląduje na porodówce to będe w bardzo dobrych rękach

Kupiliśmy jakąś dziadowską farbę i jak się przejedzie palcem po ścianie, to pył z farbą zostaje na ręce
nawet nie zdazylam Wam zlozyc zyczen swiątecznych

!!!!!!