|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
dzięki
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Znajoma używa już długo płynu do mycia naczyń z tej firmy i jest zachwycona. Podobno wydajny i skuteczny. Ja kupiłam, oprócz ww płynu, płyn do wc, płyn na trudne zabrudzenia i próbkę płynu do prania. A jeśli chodzi o Twoje L4, to ja w 100% zgadzam się z Twoim mężem. Nie pierwszy i nie ostatni raz lekarz się tak pewnie pomylił. Na chłopski rozum, to co: - zwolnić Cię nie mogą, bo jesteś w ciąży, a poza tym powodu jako takiego nie mają, - miałaś chodzić przez te dwa tygodnie niby do pracy? Nawet jeśli, to nie chodziłaś i co? Najwyżej Ci nie zapłacą za te 2 tygodnie. Moim zdaniem wypiszą Ci na te dwa tygodnie urlop. Pracodawcy będzie zależało, żeby ciągłość w zusie była, bo w przeciwnym razie znowu będzie Ci musiał wypłacić pierwszy miesiąc zwolnienia. Ale to już jego problem. Bo L4 masz od tamtego roku, tak? Generalnie ja, na Twoim miejscu, w ogóle bym się nie przejmowała. Niech się martwi teraz pracodawca i lekarz co z tym dalej zrobić. Moim zdaniem konsekwencji Ty nie poniesiesz żadnych. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-13 o 17:26 |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całą pamięć zużywam w pracy i na moje prywatne sprawy już zwyczajnie brakuje nie wiecie gdzie można dokupić trochę RAMu żeby znów móc normalnie funkcjonować?? ![]() Cytat:
dziewczyny błagam podpowiedzcie co na obiad już mi się wszystkie pomysły wyczerpały
|
||
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam dzisiaj przepis JEDNEJ Z NAS
i jak tylko będę na chodzie, to na pewno spróbuję zrobić taki obiad.Lubię bardzo naleśniki pod każdą postacią, szpinak też uwielbiam i czosnek również ![]() Ale nie każdemu może to odpowiadać- wiem Np. mojemu P |
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gaabbi;33518442]Moja Teściowa (przyszła niedoszła
) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko ![]() Ja tez na swoja nie moge narzekac, pomaga nam jak tylko moze,codziennie dzwoni pyta sie jak sie czuje, czy cos pomoc(mieszka jakies 10 km od nas)jestem jej bardzo wdzieczna za wszystko i ciesze sie ze na taka tesciowa trafilam,bo wiekszosc kolezanek narzeka na swoje tesciowe. Moja ma swoja corke,ale ona mieszka 1000 km od niej,ale nawet jak cos kupuje to dla mnie i dla niej(kosmetyki,ubrania) Teść tez jest w porzadku.
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
heh byłam wczoraj ze swineczką morską u weterynarza
2 godziny w kolejce spędziłam, w towarzystwie mnóstwa fretek małe śmierdziuchy i do tego gorąco i duszno tam bylo...no i dziś się dowiedziałam, że mojemu prosiaczkowi w biochemii krwi wyszedł jakis problem z nerkami dziś sobie już odpuszczę wycieczkę, ale jutro musze na kroplówke ze zwierzem jechać no i się dowiem co dalej...kurde jak to jakiś przewlekły problem to ja nie dam rady za każdym razem 2 godziny czekać ze zwierzeciem, zwłaszcza że brzuch ciągle rośnie
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na obiad była mizeria, jajko sadzone i ziemniaki
cały czas mam napiętą skórę na brzuchu. przed chwilą zobaczyłam nowego rozstępa :/ |
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym zjadła mielone z mizerią
|
|
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To już bez znaczenia te kilka dni. Zrób jak będzie skończony 35 tc. Ja tak będę robić. Ale to prawda, czasami bywało tak że musieliśmy faxować wyniki GBS do szpitala bo się akcja zaczynała a nie było jeszcze wyniku GBS.
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja Cię podziwiam... nie dałabym już normalnie rady w Twojej sytuacji... ale naprawdę nikt nie chce Ci dać zwolnienia????? przecież to chore...ja to trochę pochodzę i brzuchol twardy, muszę się położyć, ledwo łażę, w domu bur**l totalny, bo nie mam siły nic zrobić, więc wszystko dosłownie i bez żadnej przesady wala się po podłodze...nawet zakupy dzieciowe z hurtowni leżą w torbach tak, jak je przyniosłam... normalnie nie wiem, co to będzie do porodu...całą swoją resztkę sił przeznaczam na synka, a to żywe srebro jest... najchętniej to bym tylko spała...nie wyobrażam sobie nawet, żebym mogła chodzić do pracy w tej sytuacji... w ogóle takie siedzenie w pracy, jak i tak źle się czujesz to przecież nie ma żadnego sensu.
|
|
#3314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już po wizycie. Mam 7kg na plusie (2 kilo mi przyszło po świetach Podpowiedzcie proszę ile czeka się na wyniki badań na gbs??
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś na życzenie męża makaron z sosem ze słoika
ależ ma smaki ciekawe kto tu jest w ciąży
|
|
|
#3316 | ||
|
Rozeznanie
|
no właśnie sama nie wiem
zjadłam właśnie jajecznicę z braku laku Cytat:
ale z drugiej strony wiecie jak jest - nie mogę co tydzień przynosić zwolnienia od innego lekarza. muszę mieć ciągle od tego samego a to nie jest łatwe no nic, będę próbować za tydzień. 2 tygodnie to chyba nie jest aż tak dużo, bo na tyle mi potrzeba.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za trzeźwy głos rozsądku Koniecznie napisz, jak ta chemia się sprawuje, bo jestem bardzo ciekawa. Miałam kiedyś takie ekologiczne preparaty, ale niestety były kompletnie nieskuteczne. Śmierdziały jak normalne, a nie myły niczego, wszystko się mazało. A kupiłam je głównie własnie z myślą o tym, żeby nie martwić się oparami. Gdyby Sonett był skuteczny, to też sobie zamówię w końcu fajniej myć czymś co ładnie pachnie i można sobie bez szkody wdychać, niż jak coś śmierdzi no tylko żeby myło dobrze
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 18:08 |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opakowanie szpinaku (według uznania rozdrobniony lub liściasty) ja wolę rozdrobniony do tego do smaku 4-5 dużych ząbków czosnku wyciśnietych sól i pieprz do smaku duża śmietana 400ml- polecam 18% bo się rzadziej ścina 2 jajka w całości ok. 20dkg sera żółtego zamiennie lazur (ale nam teraz nie wolno, więc daję żołty zwykły) szpinak rozmrozić i rozpuścić na łyżce margaryny lub masła, dodać czosnek, sól pieprz i dusić do wyparowania wody - nie polecam całkowicie odparowiać bo może być gorzki ser żółty pokroić w kostkę taka ok 2X2 cm i dodać do szpinaku i mieszać do rozpuszczenia sera - powinna wyjść taka ciągnąca się konsystencja śmnietanę wymieszać z dwoma jajami zmniejszyć gaz i śmietanę z jajkami dodać do szpinaku i mieszać. Calośc należy doprowadzić do lekkiego bulgotania, ale nie za mocnego, bo inaczej się śmietana zsiądzie i zrobią się grudki. Czasami dobrze jest śmietanę wyciągnąc wcześniej, żeby doszła do siebie i nabrała temp. pokojowej. Podawać z makaronem - tutaj pełna dowolność. Ja lubię penne lub muszelki. Ta ilośc wystarcza na 4 duże porcje. Smacznego No tak, ale ja ważę ponad 100, więc każdy kilogram jest ważny ![]() .hmm, bo nie wiem czy zdąże kupić balonik i go zastosować. Szmarogdowykotku a czy moge stosować balonik jak wyjdzie mi pacior?? Chyba nie bardzo co?? a co w takim przypadku z masażem, też nie bedę mogła sotsować???
|
|
#3321 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj trudno będzie zagłosować znowu. Fajnie, że paczka szybko przyszła.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że im szybciej tym lepiej, na wynik czeka się 7 dni. Cytat:
Cytat:
ale zwyczajnie nie mam siły się ruszać... Połaziłam dziś trochę i czuję jak mały naciska na szyjkę... Nogi mi puchną, ciągle czuję nacisk na pęcherz... masakra.7 dni. Cytat:
![]() Mama i siostra wyciągnęły mnie na zakupy i uzupełniłyśmy ubrankowe braki. Kupiłyśmy też rożek
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha to rzeczywiście wyjaśnia postać rzeczy
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojej nie muszę nakrywać, ona to robi jawnie
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Infekcję musisz najpierw wyleczyć. Ale krocze masujesz przecież z wierzchu, więc spokojnie możesz. Ja nie wiem, co Wy tak wszystkie z tymi paluchami do środka, no?! ![]() Umyjesz dokładnie ręce przed masażem, po masażu, masujesz tylko ujście pochwy i krocze, więc nie ma problemu
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotku ja też ledwo daję radę funkcjonować, druga ciąża to jakaś masakra przy maluchu w domu. A co do burdelu w domu to nie dość, że nie mam sił na sprzątanie to jeszcze jak w końcu zbiorę się w sobie i ogarnę ten meksyk to po godzinie nie ma znaku bo mały szogun buszuje i nic jej nie obchodzi, że matka dopiero co posprzątała. aga_bre ależ mało przytyłaś. Ja też przekroczyłam 100 ale od początku ciąży jestem 10 kg na plusie a jeszcze 2 miechy przede mną. Z Oliwką przytyłam 20 kg ale teraz powinno być odrobinę mniej. Timii jakaś masakra z tym zwolnieniem. Ja rozumiem, że ograniczają i dają tylko w uzasadnionych przypadkach, w Polsce l4 w ciąży bywa nadużywane, ale bez przesady 8-9 miesiąc to już mało która kobieta dobrze znosi i odpoczynek przed tym co nas czeka jest jak najbardziej wskazany.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2012-04-13 o 19:03 |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
To samo chciałam napisać ale w bardziej nie cenzuralny sposób
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez mniej kopie za to wypycha nozki i pupenke Pod koniec ciazy to normalne bo malenstwo ma coraz mniej miejsca Cytat:
![]() Witajcie
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tak cicho?
Spałam ponad godzinkę i prawie nic do nadrobienia nie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę
Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko
dzięki 

już mi się wszystkie pomysły wyczerpały

zjadłam właśnie jajecznicę z braku laku