Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 18:15   #1321
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Melduję się po udanej wczorajszej wizyciezaraz nadrobie wczorajsze zaległości.
Mała ułożona jest główkowo ( pierwszy raz za każdym razem ułożona była nóżkami do dołu ), szyjka macicy ok. Powiedział , że na tym etapie ciązy najważniejsze dla niego informacje to czy dziecko się rusza i czy czuje skurczę i kiedy się pojawią czy za chwilę puszczają . Najlepsze info to , że mała jest małym grubaskiem i waży już 1400 gram , czyli według niego będziemy mieć duże dziecko, o nie
Waga pokazała mi 4,4 kg na plusie z czego 1,4 to dziecko , więc małe przytycie nie oznacza małego dziecka , haha
Wizyty od teraz poza weekendem majowym , będę miała co 3 tygodnie, a od 36 tygodnia co tydzień ktg

Niestety nie dostałam ani płytki ani zdjęcia , bo mała przytulała się do mojego krzyża i lekarz nie mógł zrobić przybliżenia:love
Super, że wszystko ok Ale duża już Twoja córcia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:19   #1322
Norniczka
Rozeznanie

Hej. Od wczoraj Was nadrabiam, ale ciągle nowe strony produkowałyscie...
Zaraz idę do pracy, a tak mi się nie chce...
Dostałam dzisiaj wiadomość że mój formularz zgłoszeniowy do zasiłku macierzyńskiego został odebrany i zarejestrowany. I teraz musze czekac na wiadomość ile dostane itd. A juz tak się cieszyłam jak zobaczyłam kopertę, myślałam że już mi przyznali i bedę mogła kupić bilet do Polski. A tak to dalej muszę czekać, nie wiem ile im to zajmie rozpatrzenie wniosku.
No i nienajlepiej się czuje, mdłości mam dzisiaj od rana...
Stary 2012-04-13, 18:20   #1323
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Ha skąd ja to znam? Dzisiaj mamy zaproszenie na otwarcie showroomu w Wawie...i co? leże na kanapie i jem czekoladę
hehe
Są lepsze momenty w życiu na robienie się na bóstwo niż ciąża
Wiem, cieżarna tez może dobrze wyglądac i często wygląda, ale... Ale ja jednak lepiej wyglądam nie będąc w ciąży; teraz jednak to bez znaczenia

Na plusie mam 9 kg (26 tydzień)
Ważyłam 53 przed ciażą a teraz juz jakieś 62 kg, dziś powiedziałam TŻtowi że jak mi lekarz będzie chciał wpisać w poniedziałek na wizycie więcej niż 63 (ta jego waga mi zawsze dodaje) to mu nie pozwolę

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

[/COLOR]strasznie mnie boli brzuch
mam stracha ze cos nie tak
jak nie przejdzie za chwilę to jedź na IP, nie zastanawiaj się
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:24   #1324
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od gina Z małym wszystko w porządku, dobrze się rozwija Waży 900g Słuchałam serduszka Jedyne co mnie dziwi to, że leży tak jak leżał a nie główką w dół jak u Was
Ja niestety dostałam antybiotyk no ale mam nadzieję, że w końcu mi pomoże zwalczyć to choróbsko.
No to super, że z Małym wszystko dobrze
Stary 2012-04-13, 18:29   #1325
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
A jakiej pojemności butelki kupujecie i ile sztuk? Nie mam pojęcia o tym prawdę mówiąc jakie butelki kupić. Zdecydowałam, że kupimy tommee antykolkowe, chyba 150 ml a drugą tą trochę większą - chyba 240ml?
tez chce takie butelki kupic, na początku planuje 1-2 szt, bo nie wiem czy małemu przypasują

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:30   #1326
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja chciałabym karmić do pół roku,nie dłużej

ja tez myślę że pół roku a potem powoli odstawiać

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
odczyn coombsa powinno się robić pierwszy raz około 12 tyg, a potem powtórkę między chyba 28 a 30 tygodniem
a ja nie robiłam tego badania
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:31   #1327
chce_byc_mama
Zakorzenienie

chinszczyzna przybyla mniam mniam mniam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:33   #1328
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ty kusicielko niedobra
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:33   #1329
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Tż dzisiaj dostał pracę Z poprzedniej zwolnił się pare dni temu, bo go szef na wypłacie oszukał aż o 800zł. i też nie wiem za co przeżyjemy ten m-c i nie wiem jak w tej PL ma być normalnie jak na każdym kroku człowiek musi kombinować, by przeżyć
Kurcze na dodatek dwa tyg. będzie na darmowym szkoleniu-masakra normalnie Ja bym się na miejscu tż nie zwalniała tylko bym schowała dumę do kieszeni i pracowała robiąc lewizny(super by na tym wyszedł) No ale mój tż, to jakieś za naiwne i za uczciwe stworzenie jak na te czasy Nie żebym ja taka zepsuta była ale życie mnie nauczyło traktować ludzi tak jak oni mnie i grać kartami jakimi sami grają i wcale mnie to nie cieszy

super wiadomości

Synek

Stary 2012-04-13, 18:33   #1330
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Toxo nadal nie mam (bo nie przechodziłam nigdy więc ciągle badam teraz
Mocz po ostatnim złym wyniku teraz bardzo dobry.
Morfo w miarę ok

No i cukier: niestety wczoraj na badaniu się zgapiłam i II pobranie miałam nie po 2 h, a po 2 h i 20 min.
Na czczo mam identyczny wynik jak 3 miesiace temu czyli 87. A po 2 godzinach (u mnie po 2 i 20 min mam 96 - jest na bank lekko zafałszowany ale już pytałam osoby zorientowanej w temacie i twierdzi że przez te 20 minut nie mógł mi spaść aż o 40 jednostek więc może obejdzie sie bez powtarzania
Cieszę się, że wyniki masz w porządku
Stary 2012-04-13, 18:35   #1331
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ważyłam 53 przed ciażą a teraz juz jakieś 62 kg, dziś powiedziałam TŻtowi że jak mi lekarz będzie chciał wpisać w poniedziałek na wizycie więcej niż 63 (ta jego waga mi zawsze dodaje) to mu nie pozwolę
prawie się mogę podpisać pod Twoim postem (tydzień 28) miałam 53, teraz niecałe 62 a u gina zawsze wychodzi mi więcej, raz mi napisała aż 5kg więcej niż ja na wadze dojrzałam, nawet na następnej wizycie nie miałam takiej wagi

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:36
Stary 2012-04-13, 18:35   #1332
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ty kusicielko niedobra
juz tak dawno nie jedlismy chyba z pol rokua kiedys zamawialismy zawsze w piatek to byl nasz rytual :P

Amelcia
Stary 2012-04-13, 18:35   #1333
prince_polo
Zakorzenienie

jak Leze na boku i się nie ruszam to nie czuje bólu .

ale jak tylko wstane to Mnie wszystko boli.
więc Leze. może przejdzie całkiem.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:38   #1334
ewka5891
Zakorzenienie

Dzisiaj pol dnia straciłam aby wyszukac mechanika, ktory wywazy nam koła. Niby taka standardowa czynnosc ale problem był. Jeszcze jeden stwierdzil, ze najpierw musze kupic nowe opony (nasze maja 5 miesięcy) i ze to tylko 140 funtów oszalał. Potem byłam u innego i bez problemu to zrobili.
Jeszcze gosciu probowal mi cos wytłumaczyc co tam trzeba zrobic i przyniosl mi sróbokręt, ktory poprzedni mechanicy zostawili pod maską moja mina w tym momencie bezcenna

A najwazniejsze za 2 tygodnie jedziemy do polski juz sie nie mogę doczekac

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
smacznego
my właśnie zjedlismy rybkę z frytkami i surowka, ruszac sie teraz nie moge

Synek

Stary 2012-04-13, 18:39   #1335
muminek82
Wtajemniczenie

Dziewczyny wybacznie nie będe cytowała ale dziękuje za ciepłe przyjęcie i wszystkie miłe słowa
nela i eninka gratuluje chłopców
Kasik gratuluje córeczki
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Muminku-super że masz dobre wieści i że jesteś zadowolona z pobytu w szpitalu
A skąd wiesz że będziesz w czerwcu rodzić? Planują zrobić Ci cc?
Chociaż jak masz tp. na 3 lipca to w sumie ten czerwiec bardzo możliwy
Haniu wg usg mały jest większy od samego początku więc wychodzi że jestem 30tc poza tym po odstawieniu fenoterolu zdjęciu krażka to raczej będzie szybko no i jak stwierdził doktorek on na początku lipca jedzie na wczasy wiec musi być czerwiec i koniec
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

mam taki sam plan, wg mnie karmienie dziecka jest intymne i kropka, u teściów na pewno będę szła do innego pokoju
uwazam tak samo
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
muminku82 pobyt w szpitalu pomógł Ci poczuć się lepiej? jak ma się dzidzia?
dziękujez maluszkiem wszystko wporządku kopie coraz mocniej i szybko przybiera na wadze już ma 1420g!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ja mam takie same buteleczki i jedną wiekszą na herbatke albo sok ale to na póżniej
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

A mam co chwile twardy brzuszek i te skurcze ktore doszły. I co chwile mnie kłuje
Prince dzwoń do lekarza albo na ip. twardnienia i bóli nie wolo lekceważyć! widzisz jak to u mnie wyglądało,niech sprawdzą szyjkę może dostaniesz coś bardziej rozkurczowego!mi sama no-spa też nic nie daje.

Dziewczyny piszecie o karmieniu w miejscu publicznym,ja uważam że to jest bardzo intymne i nie podoba mi się wystawianie piersi na widok publiczny,ale leżąc w szpitalu zauważyłam jeszcze jedną rzecz która mnie osobiście dziwi tzn.wystawianie dużych brzuszków ciążowych na widok dziewczyny leżały w sali gdzie drzwi były otwarte i każdy kto przechodził lub przyszedł w odwiedziny chcąc nie chcąc to wszystko widzi,a niektóre panie leżą w dziwnych pozach brzuch przepraszam ale dosłownie wywalony tzn specjalnie koszula albo bluzka podciągnięta do góry przecież tam się kręci mnóstwo obcych ludzi!mi wydaje się to dziwaczne może ja jestem jakas inna ale mój brzuszek jest do oglądania tylko dla mnie i męża.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:43   #1336
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
juz tak dawno nie jedlismy chyba z pol rokua kiedys zamawialismy zawsze w piatek to byl nasz rytual :P
Nigdy nie zamawialiśmy chińszczyzny-zwykle bierzemy pizzę albo kebab U Chińczyka ostatnio byliśmy na początku stycznia-tak się wtedy najadłam, że na całą ciążę by mi wystarczyło A teraz znów mi smaka na nią zrobiłaś A co dobrego macie?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Tż zaraz będzie w domu, bo dziś znów pojechał na 5 do pracy. I wszystko wskazuje na to, że teraz po tych wolnych dniach już tylko będzie pracował od 5 do 17 On mówi, że mu to obojętne, bo czy wstanie o 3.30 czy 4.30 to jest tak samo niewyspany, a przynajmniej będzie godzinę wcześniej w domu
Stary 2012-04-13, 18:44   #1337
chmielinka
Zadomowienie

a ja byłam z małżem na zakupach w biedronce, kupiłam sobie truskawy i po powrocie zrobiłam koktail truskawkowo-bananowy

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Tż dzisiaj dostał pracę
gratulacje
a na ten miesiąc coś pewnie z kasą wykombinujecie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:46   #1338
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Mamusie synusiów, widziałyście to?
http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek
Stary 2012-04-13, 18:49   #1339
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Prince dzwoń do lekarza albo na ip. twardnienia i bóli nie wolo lekceważyć! widzisz jak to u mnie wyglądało,niech sprawdzą szyjkę może dostaniesz coś bardziej rozkurczowego!mi sama no-spa też nic nie daje.

mój brzuszek jest do oglądania tylko dla mnie i męża.
no i dla nas

naraziE się jakiś czas temu uspokoiło . nie kluje Mnie ani Skurczy nie mam. ale jeśli będzie się powtarzać czy nie będzie przechodzić to pojade na ip . naraziE jest ok.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:50   #1340
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
nadrobiłam narazie 10 stron

Kochane czuje się dobrze,ale niestety twardenia mam nadal chyba taki urok mojej ciąży bo jak leże brzuszek ok,jak tylko wstaje twardy,ale krążek jest wiec chroni mnie to przed dalszym skracaniem szyjki która była sprawdzana ma 24mm i jest zamknięta,czyli ok.Codziennie miałam robione ktg i nie ani razu nie wyszły skurcze, 4 razy dziennie sprawdzali też tętno małego wiec słuchałam serduszka i widziałam na usg jak maluszek ssie palec pierwszego dnia było najgorzej bo podłączyli mnie do pompy która dozuje leki i nie mogłam się ruszyć tylko do toalety dzwoniłam po położną i odłączała mnie od tego sprzętu wtedy na chwilke mogłam wstac,następnego dnia dostawałam już leki doustnie dawka fenoteru została 6x1/2 tabletki + nospa i inne witaminy.Nie muszę leżeć plackiem ale mam się bardzo oszczędzać.Mój lekarz miał 2 razy dyżur podczas mojego pobytu wiec często zaglądał do mnie mam zapowiedziane że napewno w czerwcu będe rodziła
Cały pobyt naprawde superw szpitalu czyściutko jedzenie bardzo dobre,aż byłam w szoku i nawet mąż mógł mi towarzyszyć jak brałam prysznic wieczorem Personel bardzo miły naprawdę jestem spokojna jak wyląduje na porodówce to będe w bardzo dobrych rękach
pierwszego dnia zaraz po mnie przyjeli dziewczynę która wieczorem już rodziła,poród trwał 3godz.a na drugi dzień już przyszła mnie odwiedzić i poopowiadać jak było,życzę nam wszystkim takich porodów jak on miała!
jak przypomnę sobie coś jeszcze to dopiszę bo już mnie zmęczenie dopadło,chyba z wrażeniacieszę się że znowu jestem z Wami
to dobrze że wszytko już wróciło do normy
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:50   #1341
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu wiesz ze nie mam pojecia jak te potrawy sie po polsku nazywaja?
wiec Ci pisze po angielsku :P wklep sobie w google te potrawy to bedziesz widziala fotki :P
Curried Beef Triangles
Shredded Crispy Beef in peking souce
Chicken Chow Mein
Egg Fried Rice
sajgonki
i zeberka na ostro ale to dla tz :P

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:51
Stary 2012-04-13, 18:53   #1342
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane Mamusie witam w nowej części już z domu, dzisiaj mnie wypisali
muszę się ogarnąć i nadrobić ponad 40 stron
Tęskniłam za Wami!!!!!!!!
Dziękuje Wam za pamięć i wszystkie miłe smski i za wsparcie Jestescie Kochane
Cytat:
nadrobiłam narazie 10 stron

Kochane czuje się dobrze,ale niestety twardenia mam nadal chyba taki urok mojej ciąży bo jak leże brzuszek ok,jak tylko wstaje twardy,ale krążek jest wiec chroni mnie to przed dalszym skracaniem szyjki która była sprawdzana ma 24mm i jest zamknięta,czyli ok.Codziennie miałam robione ktg i nie ani razu nie wyszły skurcze, 4 razy dziennie sprawdzali też tętno małego wiec słuchałam serduszka i widziałam na usg jak maluszek ssie palec pierwszego dnia było najgorzej bo podłączyli mnie do pompy która dozuje leki i nie mogłam się ruszyć tylko do toalety dzwoniłam po położną i odłączała mnie od tego sprzętu wtedy na chwilke mogłam wstac,następnego dnia dostawałam już leki doustnie dawka fenoteru została 6x1/2 tabletki + nospa i inne witaminy.Nie muszę leżeć plackiem ale mam się bardzo oszczędzać.Mój lekarz miał 2 razy dyżur podczas mojego pobytu wiec często zaglądał do mnie mam zapowiedziane że napewno w czerwcu będe rodziła
Cały pobyt naprawde superw szpitalu czyściutko jedzenie bardzo dobre,aż byłam w szoku i nawet mąż mógł mi towarzyszyć jak brałam prysznic wieczorem Personel bardzo miły naprawdę jestem spokojna jak wyląduje na porodówce to będe w bardzo dobrych rękach
pierwszego dnia zaraz po mnie przyjeli dziewczynę która wieczorem już rodziła,poród trwał 3godz.a na drugi dzień już przyszła mnie odwiedzić i poopowiadać jak było,życzę nam wszystkim takich porodów jak on miała!
jak przypomnę sobie coś jeszcze to dopiszę bo już mnie zmęczenie dopadło,chyba z wrażeniacieszę się że znowu jestem z Wami
Super, że już jesteś Uważaj bardzo na siebie, bo do czerwca jeszcze trochę zostało
Stary 2012-04-13, 18:55   #1343
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mi sie nie podoba takie publiczne karmienie dziecka
Nie watpie ze dziecko jak glodne to musi zjesc tu i teraz, ale przeciez da sie tak ulozyc dzien, zeby te karmienia byly w intymnych miejscach. Bo ile sie czyta jak niektore kobiety nawet w restauracji wyciagaja piers. No prosze Was... Rozumiem glod dziecka, ale nie musze ogladac cudzej piersi. Poza tym czuje sie jakos niekomfortowo obok kogos, kto wlasnie karmi dziecko :/
Moja bratowa tak miala. Wchodzila do nas i piers wyciagala. Pare razy tylko wymienilam dziwne spojrzenie z TZ, ale glupio juz nam bylo cos powiedziec, chociaz mogla wyjsc do innego pokoju...
Poza tym spacery z dzieckiem na poczatku wcale nie sa jakies super dlugie, mozna nakarmic przed wyjsciem i z glowy. Trzeba myslec tez o innych osobach, nie tylko o sobie...
Ja też uważam karmienie za sprawę intymną i nie zamierzam karmić przy obcych facetach. To widok tylko dla mnie i tż, a w razie konieczności dla innych kobiet karmiących albo mi bliskich.
Nie chciałabym też, żeby inna kobieta rozbierała się przy moim tż nawet, jeśli celem byłoby karmienie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:57   #1344
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu wiesz ze nie mam pojecia jak te potrawy sie po polsku nazywaja?
wiec Ci pisze po angielsku :P wklep sobie w google te potrawy to bedziesz widziala fotki :P
Curried Beef Triangles
Shredded Crispy Beef in peking souce
Chicken Chow Mein
Egg Fried Rice
sajgonki
i zeberka na ostro ale to dla tz :P
Muszę koniecznie wyciągnąć tż na chińszczyznę, albo sama tam pójdę
Stary 2012-04-13, 18:57   #1345
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja chciałabym karmić do pół roku,nie dłużej

Ja podobnie.

Dziewczynki planujecie powrót do pracy po macierzyńskim i fakultatywnym czy może korzystacie też z wychowawczego?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:57   #1346
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kluje mnie podbrzusze :/

Amelcia
Stary 2012-04-13, 18:57   #1347
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
a ja sie dzis podle czuje. caly dzien przespalam w zasadzie. brzuch mi twardnieje, jakos tak mi zle generalnie, i w glowie tak mi sie kreci ze jak leze to mam wrazenie ze zaraz spadne z lozka...wstawac wogule nie probuje

jedyny pozytyw ze mlody zaczal sie ruszac w koncu, bo ostatnio jakis niemrawy byl
Współczuję złego samopoczucia
Też nienajlepiej się dziś czuję
Stary 2012-04-13, 18:58   #1348
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamusie ja tylko na chwilkę. Dzisiaj byłam dłużej w pracy, potem z małżem na zakupach i ani się obejrzałam, jakoś tak strasznie późno się zrobiło Zaraz idziemy ze znajomymi do knajpki więc przeczytałam tylko ostatnią stronę
Mam nadzieję, że wszystkie dzisiejsze wizyty były pomyślne

Cytat:
W sumie na okrągło też mam 9 na plusie, ostatnio myślałam, że to bardzo dużo.Ale chyba tak w granicach normy, z czego bardzo się cieszę

Muminku super, że wróciłaś do nas

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:00   #1349
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też uważam karmienie za sprawę intymną i nie zamierzam karmić przy obcych facetach. To widok tylko dla mnie i tż, a w razie konieczności dla innych kobiet karmiących albo mi bliskich.
Nie chciałabym też, żeby inna kobieta rozbierała się przy moim tż nawet, jeśli celem byłoby karmienie.
tez mam takie zdanie na ten temat

Synek

Stary 2012-04-13, 19:01   #1350
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękujez maluszkiem wszystko wporządku kopie coraz mocniej i szybko przybiera na wadze już ma 1420g!
duży maluszek, ciekawe ile mój ma, na jeszcze tydzień muszę czekać, ostatnio miał 900 gr więc na pewno ma już ponad kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości