Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2055 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 18:17   #61621
mosia07
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Gdzie można kupić wypełniacz koka? Oprócz sklepów internetowych, bo nie wyobrażam sobie płacić 12,50 za przesyłkę
ja kupiłam w 'świat spinek'

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:44   #61622
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Dziewczyyny, wybaczcie, że bez cytowania, ja tak szybko, ostatnio nie wyrabiam. Otóż, dostałam timoteia 'wymarzona objętość', co mam z nim zrobić?
Muszę więcej czasu poświęcić włosom, zdecydowanie. Jutro impra, więc zrobię sobie chyba afro.

W końcu ścięłam grzywkę.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:58   #61623
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Można zrobić ze skarpety/pończochy.
Bardzo przyjemny sposób na koczka:
http://www.youtube.com/watch?v=OIBMx3N-BJc

zrobiłam sobie i nawet fajnie to wygląda
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:02   #61624
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Może to kwestia tego, że olej lniany ma krótki termin przydatności, łatwiej się psuje. Bezpieczniej jest użyć oleju słonecznikowego, oliwy z oliwek, sojowego...
Ja macerowałam marchew chyba z miesiąc i było w porządku.
Ktos mi wlasnie juz sugerowal, ze moze to byc kwestia uzycia akurat oleju lnianego, ale sama nie wiem - ten w butelce do dzis ma sie dobrze Na razie chyba nie bede juz sama kombinowac z maceratami (chyba ze z suchych ziol), bo tylko zmarnowalam 100ml oleju... No i pietruche

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
pora wyjść z ukrycia i pokazać swoje kłaczki... jestem początkująca CG więc daleko mi do waszych cudowności przepraszam za jakość fotek - nie umiem sobie sama zdjęć robić
Jak dlugo juz jestes CG? Sa bardzo fajne, zbijaja sie w grubsze pukle a to jest moim zdaniem super I w ogole wygladaja na geste I polysk maja!

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zaciekawiło mnie stosowanie tych rybek Gal keratynowe mają? Normalnie nimi olejujesz włosy, tak?
Cos gdzies chyba czytalam, ze te rybki tak naprawde wcale nie maja keratyny w skladzie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
I mnie dawno nie było z moimi włoskami. Ogólnie to różnie z nimi Fotki z dzisiaj po

Jedna fotka jest bez lampy dla porównania.
Ogólnie chyba 1 raz fotki odzwierciedlają stan rzeczywisty
Uwielbiam Twoje anielskie loczki

Cytat:
Można zrobić ze skarpety/pończochy.
Bardzo przyjemny sposób na koczka:
http://www.youtube.com/watch?v=OIBMx3N-BJc
Wlasnie tez chcialam o tym napisac Wyprobowalas ten sposob?

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Wiem że już kiedyś rozmawiałyście na ten temat, ale jestem ciekawa dlaczego mam takie włosy Jakieś pół roku temu wydaje mi się że nie miałam takich i ciekawi mnie co jest tego przyczyną
Nie wiem co jest przyczyna, ale to sie chyba nazywa "kinky". U mnie z kolei (jak patrze na wlosy ktore wypadly) to niektore sa mega grube, a niektore cieniutkie i jasniejsze od pozostalych i to mnie tez zastanawia Te ciensze sa tez zwykle krotsze. Czy to znaczy, ze odrastaja mi jakies slabe, cienkie wlosy?

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
W końcu ścięłam grzywkę.
Poooooka

Ja dzis chyba nie myje, jutro to zrobie Ostatnio na porzadku dziennym jest u mnie mycie co 3 dni i zauwazylam ze wlosy tez coraz lepiej na ten trzeci dzien wygladaja jesli chodzi o przetluszczanie Natomiast w kwestii skretu, puchu itd. to nie ma zadnych postepow, bez reanimacji wloski ladne sa tylko w dniu mycia, a ze zwykle myje wieczorem to rano jak ide na uczelnie juz nie ma sie czym pochwalic

Dziewczyny, ponawiam pytanie... Czy Waszym zdaniem brak silikonow moze pogarszac sprawe jesli chodzi o wypadanie (nie lamanie)?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:04   #61625
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobiłam sobie i nawet fajnie to wygląda
Powiem Ci, że 15 minut z takim koczkiem robi piękne fale na moich potargańcach. Muszę spróbować jak to ustrojstwo spisze się do spania (na czubku głowy).
Stary 2012-04-13, 19:05   #61626
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że 15 minut z takim koczkiem robi piękne fale na moich potargańcach. Muszę spróbować jak to ustrojstwo spisze się do spania (na czubku głowy).
To moze ja też spróbuję, ale włosy mi z tym nie wyschną na pewno
Stary 2012-04-13, 19:16   #61627
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponawiam pytanie... Czy Waszym zdaniem brak silikonow moze pogarszac sprawe jesli chodzi o wypadanie (nie lamanie)?
Tak sobie myślałam o tym i wykombinowałam tak:
odkąd myję włosy odżywką, lub zabezpieczam nią włosy, a skalp traktuję szamponem, potem odżywka d/s, również wyłazi mi więcej włosów podczas samego procesu mycia.
Wcześniej najpierw wyczesywałam porządnie wszystko szczotą, a potem myłam szamponem bez silikonów i sls, potem ewentualnie trochę odżywki b/s na lekko wilgotne włosy.
Myślę że włosy potraktowane odżywkami są po prostu gładsze i łatwiej wyślizgują się z reszty czupryny pod wpływem strumienia wody. Za to zauważyłam, że nie wyciągam potem kłaczków z prania, nie mam ich na plecach, ramionach itd.
Podsumowując:
włosów ilościowo wypada mniej więcej tyle samo, tylko podczas innych czynności. Co ma wypaść, i tak wypadnie.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
To moze ja też spróbuję, ale włosy mi z tym nie wyschną na pewno
Spróbuj może na takie prawie prawie suche, lub suche psiknięte np hydrolatem, albo jakimś domowym psikadłem.
Stary 2012-04-13, 19:56   #61628
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Wiem że już kiedyś rozmawiałyście na ten temat, ale jestem ciekawa dlaczego mam takie włosy Jakieś pół roku temu wydaje mi się że nie miałam takich i ciekawi mnie co jest tego przyczyną
Ja ostatnio też zauważyłam kilka takich mega grubych włosów i też nie wiem skąd się takie wzięły. Zastanawiam się, czy to dobrze, że takie znajduje, czy wręcz przeciwnie?

A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:57   #61629
Karen15
Zakorzenienie

Wylała mi się płukanka z octem jabłkowym na krzesło
Tak w ogóle to daję jej drugą szansę
Stary 2012-04-13, 20:02   #61630
201604301943
Konto usunięte

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]Ja ostatnio też zauważyłam kilka takich mega grubych włosów i też nie wiem skąd się takie wzięły. Zastanawiam się, czy to dobrze, że takie znajduje, czy wręcz przeciwnie?

A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]
nie czeszemy a dokładniej to zwykle czeszemy tylko mokre, z odżywką
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:09   #61631
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj może na takie prawie prawie suche, lub suche psiknięte np hydrolatem, albo jakimś domowym psikadłem.
Spróbuję jak będę miała jakieś domowe psikadło, bo na razie nie mam żadnego. Wiem, wstyd, ale szykuję duże zamówienie z mazideł
Stary 2012-04-13, 20:15   #61632
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Dziewczyny używają go jako odżywka bez spłukiwania
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja go używam albo razem z olejem i wszelkimi półproduktami na noc, na dzień i w ogóle przed myciem, albo po umyciu z żelem lnianym jako stylizator. Ale wtedy niedużo i nie przy skalpie.
hmm muszę w takim razie wypróbowac
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:21   #61633
claudiiin
Zadomowienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]
A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]

Mi sie robia przy karku, pod spodem takie kołtuny i przy myciu i czesaniu mam z nimi troche roboty... Tez czasem strzelaja ale staram sie to robic jak najdelikatniej. Pozniej juz nie czesze wlosow. A fale nie trzymaja sie bez reanimacji Mam nadzieje ze to przyjdzie kiedys z czasem.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:31   #61634
Kociasta
Raczkowanie

Czy Jantar może być jako odżwka b/s? Psikać czy smarować? Można dodać kilka kropel keratyny (i jak zniwelować jej smród ?)
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:43   #61635
Redhaired Witch
Nindżopesz

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]

Ja mam z tym problem bo nieczesane zbijają mi się w takie korkostrąki co przez kilka godzin po myciu wygląda ładnie ale po nocy albo wyjściu na dwór robią się strasznie poczochrane, część się prostuje, korkostrąki jeszcze bardziej korkostrąkują i w tym momencie sięgam po grzebień z szerokimi zębami bo wyglądam jakbym miała niedorobione, zaniedbane dredy. I spod rzeczywiście zbija się w kołtuny, które ciężko rozczesać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:14   #61636
kicia069
Zadomowienie

Dziewczyny mam do was pytanie, mam nadzieje ze mnie nie zbesztacie
jestem kręconowłosa ale nigdy nie umiałam sobie poradzić z moimi włosami

wczoraj użyłam łagodnego szamponu bebi (babydream przyniósł podobny efekt) i moje włosy były beznadziejne, tepę i dziwne w dotyku zupełnie inne niż po użyciu szamponu z SLES ( bez silikonów) i tu pojawia sie moje pytanie czy skoro włosy są w gorszym stanie niż po sles to czy rzeczywiście szampon dla dzieci mniej niszczy? Mam mętlik w głowie prosze o pomoc
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:15   #61637
agatka89
Raczkowanie

hej dziewczeta wybaczcie ze nie bede nadrabiac ale to chyba ze 30 strona a raptem nie bylo mnie pare dni Mam nadzieje ze nic mnie nie ominelo.

Musze sie Wam wyzalic Bylam dzisiaj u fryzjera, juz jakies 2 lata chodze do tego samego, znaja mnie, moje wlosy, ich przeszlosc, nie mowilam oczywiscie o calej tej pielegnacji antysilikonowej bo po co, napomknelam tylko o olejowaniu ze staram sie je nawilzyc, no bo fakt suche sa. I wiecie co uslyszalam Ze olejowanie moze pomoc jedynie w wygladzie, wygladzic itp ale od srodka nie poprawi ich stanu. Fryzjerka drzala nad moim stanem wlosow i mimo to ze wiem ze dobrze robie i potrzeba czasu zeby naprawde byl jakis efekt to zwatpilam w to wszystko A na koniec wyprostowala mi wlosy i co ja mam myslec Aha i co najwazniejsze byly tam 3 panie fryzjerki i zadna z nich nie miala ladnych wlosow, spalone rozjsniaczem sterczace antenki, brak blasku, sztywne, juz co jak co ale ja nie mam takich wlosow Zaproponowala mi jakis zabieg za 100 zl intensywnie regenerujacy chyba jakis termiczny, wiecie cos o tym?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:32   #61638
aleksandra987x
Rozeznanie

Jej, nie mam siły wstawić wpisu do codziennika... Prawie straciłam głos, wiosna wita mnie anginą, która zawędrowała tez na moje struny głosowe

Włosy fajnie się trzymają mimo, ze to trzeci dzień po myciu. Ale po spacerku, wiaterku i mżawce mam odstawaczo-wyprosto-korkociągi I nie ma typowego puchu, tylko odstają te rozprostowane kłaczki. Ostatnio wcale nie mam puchu

Zakręconego wieczoru i loczkowych snów, zmykam ogarnąc kuchnię i spaaaaaaććć...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:34   #61639
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
hej dziewczeta wybaczcie ze nie bede nadrabiac ale to chyba ze 30 strona a raptem nie bylo mnie pare dni Mam nadzieje ze nic mnie nie ominelo.

Musze sie Wam wyzalic Bylam dzisiaj u fryzjera, juz jakies 2 lata chodze do tego samego, znaja mnie, moje wlosy, ich przeszlosc, nie mowilam oczywiscie o calej tej pielegnacji antysilikonowej bo po co, napomknelam tylko o olejowaniu ze staram sie je nawilzyc, no bo fakt suche sa. I wiecie co uslyszalam Ze olejowanie moze pomoc jedynie w wygladzie, wygladzic itp ale od srodka nie poprawi ich stanu. Fryzjerka drzala nad moim stanem wlosow i mimo to ze wiem ze dobrze robie i potrzeba czasu zeby naprawde byl jakis efekt to zwatpilam w to wszystko A na koniec wyprostowala mi wlosy i co ja mam myslec Aha i co najwazniejsze byly tam 3 panie fryzjerki i zadna z nich nie miala ladnych wlosow, spalone rozjsniaczem sterczace antenki, brak blasku, sztywne, juz co jak co ale ja nie mam takich wlosow Zaproponowala mi jakis zabieg za 100 zl intensywnie regenerujacy chyba jakis termiczny, wiecie cos o tym?
Większość fryzjerów łapie się za głowę słysząc o cudach typu olejowanie. Wychodzą z założenia, że tylko profesjonalne kosmetyki są w stanie coś zdziałać. I w ogóle guzik wiedzą na temat prawidłowej pielęgnacji ("wypadają pani włosy? tutaj mamy taką świetną maskę za chore pieniądze, klientki bardzo sobie chwalą")

Mam krem alterry, który mnie wyjątkowo irytuje (pozostawia lepki film na skórze). Skład ma w porządku, chyba położę na końcówki. Co myślicie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wrazliwej.html
Stary 2012-04-13, 21:36   #61640
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
I mnie dawno nie było z moimi włoskami. Ogólnie to różnie z nimi Fotki z dzisiaj po :

1. Na 1h Biowax do blondu+AiK.
2. Mycie BD i Potters do farbowanych(jako odżywka do spłukiwania zostawiony).
3. Spryskanie wodą z octem, joanna wrzos i mój ulubiony żel Isana. Jutro idę po nową dostawę do Rossmana, bo jest na promocji a to jest mój zdecydowany faworyt żelowy.
4. Wysuszone częściowo same+zwykła suszarka z głową w dół.
5. Kropelka oleju na końcówki

Jedna fotka jest bez lampy dla porównania.
Ogólnie chyba 1 raz fotki odzwierciedlają stan rzeczywisty

Cytat:

Czym ty się przejmujesz? Nie wiesz jakie są fryzjerki? Gdyby się tak dobrze znały na włosach i dobrze doradzały to nie byłoby tego forum, bo ich wiedza by nam wystarczała. Nie powinnaś się nimi przejmować, masz piękne włoski. Podejrzewam, że chciały Cię naciągnąć na ten zabieg . Zresztą skoro tak znają się na dbaniu o włosy, to dlaczego same mają takie okropne i popalone?
Nie przejmuj się

Dziewczyny, paCZcie co mi się dzisiaj po nocy zrobiło . Oczywiście po ugnieceniu na żel znikło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4030486.jpg (119,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-04-13, 21:37   #61641
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Mam krem alterry, który mnie wyjątkowo irytuje (pozostawia lepki film na skórze). Skład ma w porządku, chyba położę na końcówki. Co myślicie?
Fajny

edit - przepraszam, nie połączyło mi postów
Stary 2012-04-13, 21:44   #61642
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
ja zakupilam ten krem z mysla wlasnie o wlosach i u mnie swietnie sie sprawdzil, nie obciazyl ale uwazaj z iloscia

edit! oj przeprazsam dopiero zajrzalam w kwc, ja uzywam kremu do rak a nie do twarzy :P

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Czym ty się przejmujesz? Nie wiesz jakie są fryzjerki? Gdyby się tak dobrze znały na włosach i dobrze doradzały to nie byłoby tego forum, bo ich wiedza by nam wystarczała. Nie powinnaś się nimi przejmować, masz piękne włoski. Podejrzewam, że chciały Cię naciągnąć na ten zabieg . Zresztą skoro tak znają się na dbaniu o włosy, to dlaczego same mają takie okropne i popalone?
Nie przejmuj się .
dziekuje wlosy to ostatnio moj slaby punkt

zapuszczam do talii

Edytowane przez agatka89
Czas edycji: 2012-04-13 o 21:46
agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:54   #61643
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Nie mogłam się oprzeć zapachowi tego kokosa i nałożyłam na włosy. Aplikacja takiej formy stałej trochę mi przeszkadza ale co tam następnym razem kupię chyba płynny.
czysty kokosowy w temperaturze pokojowej zawsze będzie zestalony,taka jego natura. płynny przeważnie jest na parafinie albo czymś innym niedobrym :P

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecacie zakupy na e-naturalne..pl ? Zastanawiam się nad moim pierwszym zamówieniem, na razie pełen minimalizm : keratyna hydrolizowana, spirulina( zachwalacie ostatnio ze usztywnia), kwas hialuronowy, witamina B-5( D-panthenol), może jeszcze gliceryna. Chce się zmieścić w kwocie do 40 zł. Nie chcę na razie tworzyć kosmetyków własnoręcznie, chciałabym zamówić składniki które mogę dodać do masek, odżywek.
Warto? Czy lepiej kupić na ZSK? Nie zależy mi na jak najszybszym czasie przesyłki
Dla mnie właśnie czas dostarczenia przesyłki jest największym plusem e-naturalne - warto poza tym spróbuj porównać cenowo, nie wiem co jeszcze może być istotne...? ZSK ma poręczniejsze opakowania, z e-naturalne są szklane buteleczki z kroplomierzami, ciężko wydobyć końcówkę produktu.
glicerynę można dostać w aptece za grosze
Cytat:
Ja w to wątpię. silikon nie działa bardzo do wewnątrz, więc wg mnie nie ma nic wspólnego z wypadaniem/nie wypadaniem. zresztą one są głównie w odżywkach - nakładałaś kiedykolwiek odżywkę aż na skalp?
spróbuj mycia szamponem z SLSem, to może mieć wpływ

Cytat:
Fryzjerka drzala nad moim stanem wlosow
nie rozumiem dlaczego
Cytat:
i mimo to ze wiem ze dobrze robie i potrzeba czasu zeby naprawde byl jakis efekt to zwatpilam w to wszystko A na koniec wyprostowala mi wlosy i co ja mam myslec Aha i co najwazniejsze byly tam 3 panie fryzjerki i zadna z nich nie miala ladnych wlosow, spalone rozjsniaczem sterczace antenki, brak blasku, sztywne, juz co jak co ale ja nie mam takich wlosow Zaproponowala mi jakis zabieg za 100 zl intensywnie regenerujacy chyba jakis termiczny, wiecie cos o tym?
taaaaaaaa...gdyby te zabiegi były skuteczne to one nie miałyby takich koszmarnych włosów, no nie?
nad stanem Twoich pewnie drżała bo falowane - no i co z tym zrobić, jak do tego podejść?
Stary 2012-04-13, 21:58   #61644
Olimpiamiko
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Ostatnio jak myłam Timotei Organic bez silikonów lub odżywką Yung na głowie zrobiły mi się takie małe strupki swędzące..

Tzn, że muszę zmienić szampon?

Czasem wydaje mi się, że robią się też wtedy gdy włosy schną same, po wysuszeniu jest normalnie, takie mam wrażenie..

wracam do naturalnego koloru od 11.2010 - cel prawie osiągnięty! już 12 cm naturalnych
Olimpiamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:35   #61645
TwojaKokaina
Zakorzenienie

mi się kończy olejek z babydream i zastanawiam się jaki teraz kupić
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:36   #61646
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Dla mnie właśnie czas dostarczenia przesyłki jest największym plusem e-naturalne - warto poza tym spróbuj porównać cenowo, nie wiem co jeszcze może być istotne...? ZSK ma poręczniejsze opakowania, z e-naturalne są szklane buteleczki z kroplomierzami, ciężko wydobyć końcówkę produktu.
glicerynę można dostać w aptece za grosze
dlatego już ją mam , ale dziękuję za odpowiedź
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:38   #61647
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
mi się kończy olejek z babydream i zastanawiam się jaki teraz kupić
Polecam alterrę z granatem
Co prawda dopiero nałożyłam i jutro zobaczę efekty, ale o mamo..ten zapach
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:42   #61648
trellemorele
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj masz listę produktów zgodnych z CG (odżywki do mycia są wyszczególnione) https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9201(polecam isanę z babassu, jest tania i do kupienia w każdym rossmannie)

Tutaj wątek o żelu lnianym
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619

ewcia, dzięki
Czytałam już tę listę ale z tych łatwo dostępnych to chyba tylko Isana bo innych nie kojażę ale... No właśnie jest jedno ale, testowane na zwierzętach..
O, muszę wypróbować żel lniany, dziękuję
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Fajne masz włosy Bez stylizatora takie? Wow, co to będzie po żelu lnianym.
Jeśli Ci się przetłuszczają to po prostu nie nakładaj odżywki b/s przy skórze głowy, polecam Joanny Naturie bo tanie, fajne i łatwodostępne. Też mam tendencje do strąków ale Joaśki mnie nie obciążają.
Z łatwodostepnych odżywek do mycia to może Isana z babassu z Rossmanna, chyba jest akurat w promocji ale głowy nie dam.
Dziękuję
Na zdjęciach włosy tylko wymyte szamponem i odżywka d/s ale na noc były rybki
Krem do loków Joanny? Właśnie jak nałożę minimalnie za dużo czegoś to od nowa muszę je myć..
Cytat:
e rybki tak naprawde wcale nie maja keratyny w skladzie
Też mi się obiło o uszy ale ważne, że pomagają
Cytat:

Mi poprzednia fryzjerka nagadała to samo..
Dobrze, że ją zmieniłam
Ja byłam 4 razy na saunie ozonowej dla włosów (40 zł jeden) i mi baaardzo pomogło.
trellemorele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 00:19   #61649
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mam męski z isany (pomarańczowo-czarne opakowanie). Masz może porównanie do tego mrożącego?
Ja mam. Pisałam o tym w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33507612&p ostcount=1026

Ogólnie: Isana jest o wiele słabsza od mrożącego, co ma wady i zalety. Jeśli chodzi o wady, to słabiej trzyma skręt, a jeśli chodzi o zalety to nawet wizualnie nie wysusza włosów, są po niej mięciutkie
Stary 2012-04-14, 09:07   #61650
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam. Pisałam o tym w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33507612&p ostcount=1026

Ogólnie: Isana jest o wiele słabsza od mrożącego, co ma wady i zalety. Jeśli chodzi o wady, to słabiej trzyma skręt, a jeśli chodzi o zalety to nawet wizualnie nie wysusza włosów, są po niej mięciutkie
To nie biorę, już Isana jest dla mnie za mocna

Robię kolejne podejście do przejścia na piankę, bo znów obudziłam się z "brakiem włosów". Chce objętości, nawet kosztem skrętu!
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości