|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
|
|
|
#61622 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyyny, wybaczcie, że bez cytowania, ja tak szybko, ostatnio nie wyrabiam. Otóż, dostałam timoteia 'wymarzona objętość', co mam z nim zrobić?
Muszę więcej czasu poświęcić włosom, zdecydowanie. Jutro impra, więc zrobię sobie chyba afro. ![]() W końcu ścięłam grzywkę. |
|
|
|
#61623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie i nawet fajnie to wygląda |
|
|
|
|
#61624 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie chyba nie bede juz sama kombinowac z maceratami (chyba ze z suchych ziol), bo tylko zmarnowalam 100ml oleju... No i pietruche ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wyprobowalas ten sposob?Cytat:
Te ciensze sa tez zwykle krotsze. Czy to znaczy, ze odrastaja mi jakies slabe, cienkie wlosy?Poooooka ![]() Ja dzis chyba nie myje, jutro to zrobie Ostatnio na porzadku dziennym jest u mnie mycie co 3 dni i zauwazylam ze wlosy tez coraz lepiej na ten trzeci dzien wygladaja jesli chodzi o przetluszczanie ![]() Dziewczyny, ponawiam pytanie... Czy Waszym zdaniem brak silikonow moze pogarszac sprawe jesli chodzi o wypadanie (nie lamanie)?
|
|
|
#61625 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci, że 15 minut z takim koczkiem robi piękne fale na moich potargańcach.
Muszę spróbować jak to ustrojstwo spisze się do spania (na czubku głowy).
|
#61626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#61627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odkąd myję włosy odżywką, lub zabezpieczam nią włosy, a skalp traktuję szamponem, potem odżywka d/s, również wyłazi mi więcej włosów podczas samego procesu mycia. Wcześniej najpierw wyczesywałam porządnie wszystko szczotą, a potem myłam szamponem bez silikonów i sls, potem ewentualnie trochę odżywki b/s na lekko wilgotne włosy. Myślę że włosy potraktowane odżywkami są po prostu gładsze i łatwiej wyślizgują się z reszty czupryny pod wpływem strumienia wody. Za to zauważyłam, że nie wyciągam potem kłaczków z prania, nie mam ich na plecach, ramionach itd. Podsumowując: włosów ilościowo wypada mniej więcej tyle samo, tylko podczas innych czynności. Co ma wypaść, i tak wypadnie. ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Spróbuj może na takie prawie prawie suche, lub suche psiknięte np hydrolatem, albo jakimś domowym psikadłem.
|
|
#61628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać?
|
|
|
|
|
#61629 |
|
Zakorzenienie
|
Wylała mi się płukanka z octem jabłkowym na krzesło
![]() Tak w ogóle to daję jej drugą szansę |
|
|
|
#61630 |
|
Konto usunięte
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]Ja ostatnio też zauważyłam kilka takich mega grubych włosów i też nie wiem skąd się takie wzięły. Zastanawiam się, czy to dobrze, że takie znajduje, czy wręcz przeciwnie?
![]() A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]nie czeszemy a dokładniej to zwykle czeszemy tylko mokre, z odżywką
|
|
|
|
#61631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61633 |
|
Zadomowienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]
A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]Mi sie robia przy karku, pod spodem takie kołtuny i przy myciu i czesaniu mam z nimi troche roboty... Tez czasem strzelaja ale staram sie to robic jak najdelikatniej. Pozniej juz nie czesze wlosow. A fale nie trzymaja sie bez reanimacji
|
|
#61634 |
|
Raczkowanie
|
Czy Jantar może być jako odżwka b/s? Psikać czy smarować? Można dodać kilka kropel keratyny (i jak zniwelować jej smród
?)
|
|
|
|
#61635 |
|
Nindżopesz
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33522728]A mam też takie pytanie, jak sobie radzicie z rozczesywaniem włosów po dłuższym czasie? Włosy myję wieczorem, przeczesuję palcami, rano ich nie czeszę, bo te moje marne i prawie nie widoczne fale, by już całkiem zanikły, a wieczorem to już w ogóle jest koszmar. Dzisiaj miałam rozpuszczone włosy i zrobił się kołtun na kołtunie, delikatnie staralam się rozczesać, ale miałam wrażenie, że łamię włosy (tak strzelało(?) podczas czesania
też tak macie?), no i po falach ani śladu jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać? [/QUOTE]Ja mam z tym problem bo nieczesane zbijają mi się w takie korkostrąki co przez kilka godzin po myciu wygląda ładnie ale po nocy albo wyjściu na dwór robią się strasznie poczochrane, część się prostuje, korkostrąki jeszcze bardziej korkostrąkują i w tym momencie sięgam po grzebień z szerokimi zębami bo wyglądam jakbym miała niedorobione, zaniedbane dredy. I spod rzeczywiście zbija się w kołtuny, które ciężko rozczesać.
|
|
|
|
#61636 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie, mam nadzieje ze mnie nie zbesztacie
![]() jestem kręconowłosa ale nigdy nie umiałam sobie poradzić z moimi włosami ![]() wczoraj użyłam łagodnego szamponu bebi (babydream przyniósł podobny efekt) i moje włosy były beznadziejne, tepę i dziwne w dotyku zupełnie inne niż po użyciu szamponu z SLES ( bez silikonów) i tu pojawia sie moje pytanie czy skoro włosy są w gorszym stanie niż po sles to czy rzeczywiście szampon dla dzieci mniej niszczy? Mam mętlik w głowie prosze o pomoc |
|
|
|
#61637 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczeta
wybaczcie ze nie bede nadrabiac ale to chyba ze 30 strona a raptem nie bylo mnie pare dni Mam nadzieje ze nic mnie nie ominelo.Musze sie Wam wyzalic Bylam dzisiaj u fryzjera, juz jakies 2 lata chodze do tego samego, znaja mnie, moje wlosy, ich przeszlosc, nie mowilam oczywiscie o calej tej pielegnacji antysilikonowej bo po co, napomknelam tylko o olejowaniu ze staram sie je nawilzyc, no bo fakt suche sa. I wiecie co uslyszalam Ze olejowanie moze pomoc jedynie w wygladzie, wygladzic itp ale od srodka nie poprawi ich stanu. Fryzjerka drzala nad moim stanem wlosow i mimo to ze wiem ze dobrze robie i potrzeba czasu zeby naprawde byl jakis efekt to zwatpilam w to wszystko A na koniec wyprostowala mi wlosy Aha i co najwazniejsze byly tam 3 panie fryzjerki i zadna z nich nie miala ladnych wlosow, spalone rozjsniaczem sterczace antenki, brak blasku, sztywne, juz co jak co ale ja nie mam takich wlosow Zaproponowala mi jakis zabieg za 100 zl intensywnie regenerujacy chyba jakis termiczny, wiecie cos o tym?
|
#61638 |
|
Rozeznanie
|
Jej, nie mam siły wstawić wpisu do codziennika... Prawie straciłam głos, wiosna wita mnie anginą, która zawędrowała tez na moje struny głosowe
Włosy fajnie się trzymają mimo, ze to trzeci dzień po myciu. Ale po spacerku, wiaterku i mżawce mam odstawaczo-wyprosto-korkociągi I nie ma typowego puchu, tylko odstają te rozprostowane kłaczki. Ostatnio wcale nie mam puchu ![]() Zakręconego wieczoru i loczkowych snów, zmykam ogarnąc kuchnię i spaaaaaaććć...
|
|
|
|
#61639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam krem alterry, który mnie wyjątkowo irytuje (pozostawia lepki film na skórze). Skład ma w porządku, chyba położę na końcówki. Co myślicie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wrazliwej.html
|
|
#61640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Zresztą skoro tak znają się na dbaniu o włosy, to dlaczego same mają takie okropne i popalone? Nie przejmuj się Dziewczyny, paCZcie co mi się dzisiaj po nocy zrobiło . Oczywiście po ugnieceniu na żel znikło.
|
|
#61641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit - przepraszam, nie połączyło mi postów
|
|
#61642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit! oj przeprazsam dopiero zajrzalam w kwc, ja uzywam kremu do rak a nie do twarzy :P Cytat:
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-04-13 o 21:46 |
||
|
|
|
#61643 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym spróbuj porównać cenowo, nie wiem co jeszcze może być istotne...? ZSK ma poręczniejsze opakowania, z e-naturalne są szklane buteleczki z kroplomierzami, ciężko wydobyć końcówkę produktu.glicerynę można dostać w aptece za grosze ![]() Cytat:
![]() spróbuj mycia szamponem z SLSem, to może mieć wpływ nie rozumiem dlaczego Cytat:
nad stanem Twoich pewnie drżała bo falowane - no i co z tym zrobić, jak do tego podejść?
|
|
|
#61644 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ostatnio jak myłam Timotei Organic bez silikonów lub odżywką Yung na głowie zrobiły mi się takie małe strupki swędzące.. Tzn, że muszę zmienić szampon? ![]() Czasem wydaje mi się, że robią się też wtedy gdy włosy schną same, po wysuszeniu jest normalnie, takie mam wrażenie..
|
|
#61645 |
|
Zakorzenienie
|
mi się kończy olejek z babydream i zastanawiam się jaki teraz kupić
|
|
|
|
#61646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61647 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() Co prawda dopiero nałożyłam i jutro zobaczę efekty, ale o mamo..ten zapach
|
|
|
#61648 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, muszę wypróbować żel lniany, dziękuję ![]() Cytat:
Na zdjęciach włosy tylko wymyte szamponem i odżywka d/s ale na noc były rybki ![]() Krem do loków Joanny? Właśnie jak nałożę minimalnie za dużo czegoś to od nowa muszę je myć.. Też mi się obiło o uszy ale ważne, że pomagają ![]() Cytat:
Dobrze, że ją zmieniłam Ja byłam 4 razy na saunie ozonowej dla włosów (40 zł jeden) i mi baaardzo pomogło. |
|||
|
|
|
#61649 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ogólnie: Isana jest o wiele słabsza od mrożącego, co ma wady i zalety. Jeśli chodzi o wady, to słabiej trzyma skręt, a jeśli chodzi o zalety to nawet wizualnie nie wysusza włosów, są po niej mięciutkie
|
|
#61650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię kolejne podejście do przejścia na piankę, bo znów obudziłam się z "brakiem włosów". Chce objętości, nawet kosztem skrętu!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

i było w porządku.
przepraszam za jakość fotek - nie umiem sobie sama zdjęć robić 
keratynowe mają? Normalnie nimi olejujesz włosy, tak?

jak Wasze loczki, fale trzymają się przez pare dni? Chyba musicie je czesać?