|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Przed pierwszym porodem nie mialam zadnych boli,dopiero skurcze porodowe.Ateraz mam bole takie jak piszesz juz od czterech tyg i nic z nich nie wynika.Ale za ciebie trzymam kciuki,zeby to cos oznaczalo. Bo tak jak u mnie tyle tyg bolu i nic to jest wkurzajace. Przez to boje sie,ze zignoruje bole porodowe,bo czuje sie jakbym codzien miala rodzic. Cytat:
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie... jadę za chwilkę na ostatnie przedszpitalne i przedporodowe zakupy... i tak sobie myślę, że może trzeba kupić choć z jedną butelkę (tak na wszelki wypadek)... czy znacie moze butelki lovi?? Bo ja chciałabym karmić piersią, ale może butelka się przydać, zwłaszcza, że ja mam jeszcze tą moją podyplomówkę i chyba czasem będę musiała odciągnąć swoje mleczko, żeby Mąż podał... No i myślę właśnie o lovi - są chyba nie najdroższe a opinie są różne, ale raczej pozytywne....
No i zastanawiam się nad jakąś herbatką dla siebie...jakąś polecacie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę 5 w 1 plus rotateq więc u mnie komplet 370 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W szpitalu chcieliśmy spróbować butelkę Medeli ze smoczkiem Calma, czy jakoś tak - była w zestawie z laktatorem. Ale małemu nic a nic nie szło, uznaliśmy z mężem, że smoczek wynalazek (imituje pierś) jest do d....., w domu czytam instrukcję obsługi, a tam że "poleca się od 6-8 tygodnia życia, jak dziecko ma już dobrze wykształcony odruch mocnego ssania" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
A herbatke w Polsce pilam z Hippa dla kamiacych. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a herbatka na laktację ma być? ja mam bocianka ale nie wiem czy dobrze działa bo powinno się tego pić 3-5 dziennie a ja piję jedną bo średnio mi smakuje no i piję koperek z hippa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Herbatkę mam Herbapolu dla matek karmiących wspomagającą laktację. Ta z Hippa jest nieco smaczniejsza, ale dużo się nie różnią.
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego twierdzę ,że to takie odruchowe....Nina jak zasypia z jakąś zabawką w ręce to jak na takim półśpiku chcę Jej to zabrać to też nagle zaciska rączkę i nie chce oddać, ze smoczkiem Kaja robi czasem tak samo, prawie już Jej wypada a jak chce się zabrać to łapie ![]() Rybka piękny opis porodu ![]() odebrałam wyniki moczu ogólne, bakterii brak, leukocyty 0-1 , czyli nie ma zakażenia, teraz tylko się modlić ,żeby w posiewie nic nie wyszło ( oczywiście nie z moczu tylko z zabrudzenia by to musiało być ), bo mi ta pediatra żyć nie da, i teraz tak myślę...jeśli ona nie uwzględnia badania ogólnego w ocenie zakażenia to co? będzie mnie za każdym badaniem ogólnym do szpitala wysyłać ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() z mojego cyca pije się latwiej niż butli, samo leci, więc owszem dziecko pracuje , ale nie więcej niż przy butelce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja w domu i siedzę i mi się oczy same zamykają ![]() Pelusa jest zapatrzona w Maleństwo i pilnuje ją siedząc koło wózeczka. I liże ją po śpiochach ![]() ![]() Przed porodem mówiłam, że nie mam siary ani nic a teraz cyce jak donice ![]() ![]() Mieliśmy poradę laktacyjną i Pani chwaliła, że Andrea straciła jedynie 200g od porodu, że ładnie je i jest ładnie przystawiana. Niestety w domu jakoś nie umiem tego powtórzyć, bo stoi nade mną mama, bo nie może słuchać jak Andrea kwiczy ![]() ![]() Postaram się opisać mój poród jak coś mi się przypomni. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Zaraz powysyłam zdjęcia na maila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do 3 dni w szpitalu - po raz kolejny wychodzi bezsensowny system finansowania służby zdrowia ![]() oby wszystko było ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam to samo-zastanawialam sie dlaczego Mały nie chce sie odstawić i ssa i ssa-> nie zasypia-tez mam za malo mleka i powoli zaczynam go dokarmiać ![]() Karm córkę dokąd da rade- nawet te 10 ml to zawsze coś. Jakim mlekiem dobrze karmić takiego szkraba?Ja w ogole nie byłam na to przygotowana i kupiłam teraz bebilon dla dzieci ulewajacych ale może ktoś się rozeznawał w mm dla noworodków? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pelusa w szoku na pewno, Ivor to przez kilka dni chodzil z tak duzymi oczami jakby wytrzeszczu dostal albo czegos sie napalil ![]() ![]() wlasnie dlatego nie chcialam aby moja mama przyjechala bo tez bym sie wkurzala.ide w koncu na spacer to moje dziecko dzis jest niemozliwe, w ogole nie chce spac ![]() gkatarzynka karmie tez butelka raz dziennie, uzywamy antykolkowe TT, jestem zadowolona, ale nie mam porownania z innymi. najpierw trzeba dla maluszka butelke z numerkiem 1 na smoczku, tzn smoczek do butelki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Witam !
Ja po ktg, naczekalam sie dzisiaj dlugo. No w kazdym razie skurczy brak, a serduszko galopowalo niemilosiernie nwet do 198 ![]() Troche sie zmartwilam, ale lekarz obejrzal i powiedzial ze w porzadku! No i diagnoza : przez weekend Pani nie urodzi, widzimy sie w srode ![]() No chyba ze razem z Viki mu pokazemy , a jak sie we dwie wezmiemy to rach ciach i bedzie po wszystkim ![]() Konia fajnie ze wyniki dobre, teraz miejmy nadzieje ze posiew bedzie ok, a napewno bedzie! ![]() Rybka, opis fantastyczny! Ja tez pamietam to uczucie ulgi po epiduralu i jak sie patrzy na zapis ktg na te mega skurcze i wogole sie ich juz nie odczuwa! ![]() Ja nie wyobrazam sobie nie miec mozliwosci epiduralu tym razem, prawdopodbnie dlatego iz wiem jaka to ulga jak sie dostanie ![]() A dolargan swoja droga tak w zasadzie jest narkotykiem i skoro nie nalzey ich zazywac w czasie ciazy to dlaczego mozna przy porodzie, dziecko jest nadal odzywiane przez pepowine i dostaje wszytsko co my, tak ja sobie kombinuje. Gosiu ja tez nie mialam zadnych boli przed porodem, zaczelo sie w nocy, myslalm ze sie czyms zatrulam, bolal brzuch i pedzilo na kibelek, wiec jesli tym razem bedzie tak samo to sie nie pomyle ![]() Teraz tez mnie nic brzuch nie boli i nie czuje zeby sie napinal albo cos! Emigra a czemu nie mialas znieczulenia, bo rozumiem ze chcialas? Mravka, ale cudny Robcio na tej macie ![]() Teraz wlasnie zaczyna sie fajny okres jak dziecko zaczyna dostrzegac otaczajacy Go swiat, wtedy jest juz coraz lepiej!
#438 |
Zakorzenienie
|
tikki, śliczna Andrea na mailu, raz jeszcze gratulacje
![]()
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze Pelusa pozytywnie reaguje! A nie widac zazdrosci? ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- I mam tez wiesci od Iw 32 : " Dzisiaj dobre wiadomosci. Poziom bilirubiny i poziom crp spadaja, ale musza dokonczyc kuracje antybiotykowa, ktora trwa 5-7 dni. Gratulacje dla Leny ![]() ![]() I od Lenki : Pytalam czy ma wyniki posiewu bo mialy byc dzisiaj kolo 10 "Infekcji nie ma , ale pediatra mowi ze czasem tak jest , ze pierwsze badanie jest ok, a nastepne nie, wiec maja powtorzyc. powiedziala tez ze zapowiada sie na zoltaczke. No i nadal jest za ospala, rozwojowo nawet ponizej 37 tygodnia, nie ma odruchu ssania itp. Dzis mala bedzie sie uczyc ssac z butli. Do wieczorka."
![]() |
#440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Herbatki na laktacje nie kupowalam, nie pije zadnej a karmie piersią. Cytat:
Cytat:
![]() A co do ktg najwazniejsze ze lekarz mowil ze ok. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Biedna lenka, oby kolejne wyniczki moczu byly ok!
![]() |
#441 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze wyniki dobre. Kciuki,zeby posiew tez byl dobry! Cytat:
A mamie musisz delikatnie powiedziec,zeby cie nie stresowala. Fajna reakcja psiny. Ale Andrea jest sliczna ![]() Cytat:
Super,ze u Iw dobre wiadomosci,ale szkoda ze problemy sa z Lenki malutka.Mogla jeszcze posiedziec troszke w brzuszku. Ciekawe,ze jednym dzieciom spieszy sie na swiat,a inne musza byc wywolywane na sile ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
![]() dziś psychicznie czuje się lepiej, ale dlatego że TŻ jest w domu. Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie laktacji ![]() któraś pytała czy nie wolę walczyć skoro mam pokarm - otóż nie, nie chce karmić, nie sprawia mi to przyjemności a maluch po moim mleku strasznie cierpi ciągle płacze, ma rozwolnienie, boli go brzuszek i cały czas w nim burczy, a jak zje sztuczne to anioł a nie dziecko. Z TŻtem doszliśmy do wniosku, że będziemy karmić sztucznym. Ja nie chce się męczyć - zresztą jak wspomniałam nie sprawia mi to wogóle przyjemności. Teraz walcze o zahamowanie i pije mięte i szałwie, robie zimnie okłady i zobaczymy co z tego wyjdzie. Wczoraj była u Nas pierwszy raz położna i ma być jeszcze 5 razy - przychodzi w każdy czwartek. Za tydzień we wtorek lub czwartek mamy jechać na pierwszą wizyte do lekarza. 8 maja mamy USG bioderek. Pępek nam jeszcze nie odpadł choć codziennie psikam ocniseptem. Co do szwów i rany po cc - jak długo nie mogę prowadzić auta czy któraś wie może? dziękuję ![]() ![]() nowaken ja mam pytanko jak Ty zahamowałaś laktacje przy pierwszej ciąży? kubusewa gratulacje ![]() ![]() na mailu i w załączniku Nasz Michałek ![]() Oj i nie dokończe nadrabiać bo maluch się budzi i czas na kąpiel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Gang Iren
|
Ale zdjec na mailu przybywa.
Asika ja tam ci nie wierze,ze taka fajna,spokojna Zuzia tak ci w kosc daje,cos sciemniasz mama ![]() Jolka super,ze pochwalilas sie swoim szczesciem.Sliczny chlopczyk ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Jolka trzymaj sie cieplo kochana.Dobrze,ze czujesz sie juz lepiej i na pewno bedzie lepiej z kazdym dniem. Co do laktacji,to moze popros lekarza o zapisanie tabletek na zahamowanie,zeby szybciej ci z tym poszlo.Moze bedzie mozliwosc,ze np zadzwonisz powiesz o co chodzi i maz podedzie po recepte?
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Spać mi się chce jak cholera...
ledwo chodzę po tej dzisiejszej gorącej kąpieli, skakaniu na poduszce, "gonieniu" za synkiem... Najchętniej znowu weszłabym do wanny ![]() Zmartwiły mnie trochę wieści od Lenki... Kaja chyba nie wybierała się na świat... Organizm Lenki ją sam wyrzucił... tak mi to wygląda... Mała jeszcze nie do końca była gotowa ![]() idę się wyłożyć na sofie... może chociaz czujnie sie zdrzemnę ![]() Która następna jutro z rana przyśle dobre wieści?? Ja jestem happy bo mój mąż od jutra ma urlop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Gang Iren
|
Jolka wlasnie wyczytalam,ze te tabletki Bromergon dzialaja depresyjnie.
A jak ty dodatkowo masz tego baby bluesa to chyba lepiej sobie je odpuscic.Ale moze jakies inne sa,bez skutkow ubocznych. Na pewno dobrze,jak pijesz ta szalwie,nawet ze 3-4 dziennie.
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno w ten sposob bedziesz lepsza mamusia dla Michalka karmiac mm i bedac spokojna! ![]() Michalek slodki bardzo! ![]() Tikki, Sliczne zdjecia! Andrea sliczna dziewczynka ![]() Karolca, jak slodko Ewelinka patrzy i jaka cudna sukienka!!! ![]() Asika, widac ze Zuzi podoba sie w lezaczku ![]() Gosia nic sie nie rusza? Ty pewnie pojedziesz dzisiaj w nocy, mam takie przeczucie! A Konia, ja zapomnialam jakie terminy to byly, ale mowisz ze 15 i 20? No to czekam bo co mi pozostaje ![]() A jutro mam termin z pierwszego USG ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-13 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Desia a może coś się rozkula do środy co??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Gang Iren
|
Musze isc do sklepu,a wlasnie zaczelo padac.
Ale mi sie nie chce ...
#450 |
Wtajemniczenie
|
Oj, chcialabym!
Juz jestem gotowa ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.