|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
sprawdzalam tez dzis swoje cukry
![]() ciekawa jestem jak sprawuja sie te cukry waniliowe produkcji naturalnej mam dzis burzowy nastroj - wyjasnilam po trochu sprawe niedoszlej wizyty kolegi i rece mi opadly po tym co uslyszalam az do ziemi, szkoda gadac w dodatku moja komorka ma jakis chyba dziadowy soft bo dzis po wlaczeniu zamiast slicznej tapety ujrzalam bialy ekran :/ zadzwonie jutro spytac co i jak bo na moje oko w nowym telefonie takie cuda wianki nie maja prawa sie dziac ryby powyciagaly mi wszystkie rosliny zewszad - nawet ze szczelin w tle :/ co za bezczelnosc |
![]() ![]() |
![]() |
#5912 |
Wtajemniczenie
|
Kama nad Twoją komórką chyba jakaś klątwa ciąży
![]() ![]() ![]() No właśnie, jakby taki cukier aromatyzować wanilią, ciekawe jakby to wyszło.
#5913 |
Zakorzenienie
|
daj spokoj,szkoda gadac, po nowym roku oddaje ja do serwisu, dzwonilam do goscia, powiedzialam co i jak i powiedzial zebym przyniosla to sprawdza,
poprzednia komorke tez kupilam nowa w salonie ery - poszla do serwisu tez po tygodniu :/ ja nie wiem czy ja mam jakiegos dozywotniego pecha czy co ![]() ![]() myslalam o zmianie wystroju w malawi ale musialoby by pare roslin, i nie zmienie bo i jak? w sobote bede robic podmiane to Ci pokaze co mi zostalo z rosliny :/ poza tym nie mam juz sil co 2 dni zakopywac wyszarpanych albo wykopanych roslin, czasami widze jak biora je w zeby i ciagna,szarpia az roslina wyplynie |
![]() ![]() |
![]() |
#5914 |
Zakorzenienie
|
Kama co sądzisz o tych testach?
http://www.allegro.pl/item153129878_...awi_rataj.html http://www.allegro.pl/item153129885_...awi_rataj.html http://www.allegro.pl/item153129886_...awi_rataj.html http://www.allegro.pl/item152028963_..._a_gratis.html Jakie najważniejsze parametry musze zmierzyć, żeby sprawdzić czy coś się dzieje w tym moim akwarium? Wiem, że azotany i azotyny to napewno. A fosfor też trzeba zmierzyć? Czy coś jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5915 |
Zakorzenienie
|
najwazniejsze parametry to NO2, NO3, NH3/NH4, GH, KH i PH
najwazniejsze sa testy na amoniak i na azotany, azotyny nie sa az tak bardzo szkodliwe po wyniku tych testow mozna ocenic czy filtr biologiczny dobrze spelnia swa role i czy filtracja jest wystarczajaca testy rataja nie maja za dobrej opini, potrafia byc bardzo niedokladne a w przypadku tak istotnych parametrow ma to duze znaczenie, lepsze sa testy zooleka z tych tanszych zestaw testow tetry z tego linku nie obejmuje amoniaku, tetra robi dosc dobre testy paskowe tak sobie mysle ze probke wody mozna oddac do badania w jakiejs stacji sanepidu albo laboratorium ale jaka jest cena za usluge nie mam pojecia |
![]() ![]() |
![]() |
#5916 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem czy Wy też tak macie...ale po 30 minutach prób dostępu do wizażu, już nie wiem co mam napisać i mi się już nawet nie chce. Ja nie wiem czy to przez jakieś idiotyczne wątki, jeden o ckm, drugi o porzuconej dziewczynie na wigilię, na intymnym, które biją rekordy popularości i są odświerzane co 5 sekund, ale mam tego już dość
![]() ![]() ![]()
#5917 |
Zakorzenienie
|
mi dzis wizaz chodzi koszmarnie, co chwile bledy, wywalalo mnie tez pare razy, na stronie glownej odswieza mi chyba co godzine :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5918 |
Konto usunięte
|
Mam to samo. Mozna się wsciec
![]() Dzisiaj około 17 to już był szczyt wszystkiego. Strony nei chciały mi się w ogóle wyświetlać ![]() Z netem wszystko ok-inne strony działały bez zarzutu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5919 |
Konto usunięte
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#5920 |
Przyczajenie
|
Chciałam sie zapytać co robicie gdy para rybek po złożeniu ikry się bije. U mnie wczoraj ramirezki znów złożyły ikrę tak sie pogryzły, że aż strach patrzeć. Czy mam oddać samca/samicę i dokupić partnera, czy zostawić jednego malucha i dokupić mu partnera a rodzicow i resztę sprzedać? A moze jakoś inaczej radzić sobie z tym problemem? I czy młode przejmą ten instynkt do walk? Proszę o pomoc.
PS Pisze tu bo temat o moich rybkach się nie chce otworzyć. Aha i mam tylko jedno akwarium i nie mam gdzie ich przełożyć.
#5921 |
Zakorzenienie
|
moje ryby sie trzaskaja non stop, dzis samiec atakowal samice z rozdziawionym pyskiem i byl na tyle sprytny ze przeganial inna samice ktora ja atakowala tylko po to zeby sam mogl to robic :/
ramirezy sa zadziorne z natury, jesli masz dobrze ustalone proporcje plci i odpowiednio duzy zbiornik to mozna tylko zapewnic rybom duzo kryjowek (geste rosliny, korzenie itp) ja nie wiem co sie dzieje z tymi ludzmi na tym swiecie, moich zlych doswiadczen z facetami cd - umowilam sie dzis z gosciem na 18.00 (sam zaproponowal ta godzine) jest 20.00 i nic, echo, zadnego znaku to jest istna bezczelnosc, jak mieli interes i byli zainteresowani to informowali o spoznieniu o kazda minute a teraz co? brak mi slow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5922 |
Zakorzenienie
|
witam
wreszcie zbrojnik po 10 dniach pobytu zaczał chodzić po akwa, i jest bardzo pracowity ![]() wylizuje wszystko po kolei, nawet kamyczki, które dokupiłam takie wielkosci jajek, łodyżki od kwaitków i jak tylko wyrośnie to białe na korzeniu to od razu czyści. tylko zastanawiam się co stało sie z krewetkami bo było 4 a chyba tylko 1 została, albo tak sie chowają kosiarki też pracowite. jeżeli chodzi o mieczyki które przyniosła mi córka na świeta to żadna nie zdechła i mają sie dobrze ![]() ![]() roślinki niestety maja coraz więcej zółtych liści ![]() to chyba tyle ze świata ryb kama i co z twoim gościem?
#5923 |
Zakorzenienie
|
Mama moj glonek spaceruje po plazy dopiero wieczorem po zgaszeniu swiatla, sporadycznie zdarza mu sie w ciagu dnia przyssac do szyby albo gdzies na tle siedziec
![]() grunt to glonka nie przekarmiac a bedzie z niego sporo pozytku ![]() jesli chodzi o tego faceta - zaczelam zastanawiac sie czy aby na pewno bylismy umowieni na wczoraj i o 22 zadzwonilam do niego i dowiedzialam sie ze sie nie wyrobil, podobno napisal mi smsa ale z racji tego ze nie mial nic na karcie nie dostalam go.... wiecie co, zastanawiam sie czy nie odwolac tego spotkania, bo generalnie to ja zaproponowalam... miesiac temu ....mam wrazenie ze ktos mnie olewa... fakt, jest on zabieganym czlowiekiem ale miesiac czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
#5924 |
Wtajemniczenie
|
Silva jak tam sprawa obrazków wyjaśniło się już coś? Ja patrzyłam znów na te kody BB, ale ten kod na załączniki jest dla mnie niezrozumiały
![]() No co Ty, jak możesz tak pisać ![]() Co do rybek, nie miałam takiej sytuacji. Gurami, jak gurami, przeganiały się później i wszystkie inne ryby - dlatego gurami już nie mam. Proporczykowce, nawet nie wiem co one robią, nie przeganiają się, non stop jakieś małe ryby pływają, na dodatek w 99 % młode ryby to samce. Mama czyli wszystko w akwarium się bardzo dobrze układa ![]() ![]() Kama faktycznie ta sytuacja jakaś dziwna ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jak tam przygotowania do sylwestra? My w tym roku siedzimy w domu. Raz że TŻ ma żałobę i nie będziemy siedzieć jak wszyscy będą skakać, dwa - wcale mi się już nie chce, nudzą mnie te imprezy. Muszę odpocząć, może w przyszłym roku będę chciała gdzieś pójść. Najlepiej by było gdzieś pojechać - w góry na przykład ![]()
#5925 |
Konto usunięte
|
Ivon.a, nic nie wiem nadal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5926 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5927 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Aga wyraziła chęć pomocy
![]() Także szukajcie, szukajcie az znajdziecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5928 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz zabieram się za szukanie
![]() avatar.JPG TRALALALALALA TRALALALALALA akwarium.jpg LALALAL LALALALLALA Udało się ![]() ![]() ![]() Agabil1 dziękujemy za chęć pomocy ![]() ![]()
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-12-31 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#5929 | |
Konto usunięte
|
Ivon.a, jak to zrobiłaś ?
![]() Ja dostałam info od Rambo, która edytowała post na plotkowym ten z obrazkiem, żeby zobaczyć kody ![]() Cytat:
Ivon.a pisz no szybko, jak to zrobiłaś ![]() Oczywiście, dziękujemy Ago ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5930 |
okrutnica jakaś... |
wklejałam między attachy bezpośredni link do zdjecia umieszczony na stronie www i nic
|
![]() ![]() |
![]() |
#5931 |
Zakorzenienie
|
Ivona no pisz szybko !!! ale po ludzku a nie html-em
![]()
#5932 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja musze sie przyznac ze albo trafialam na takie watki w ktorych nie bylo w ten sposob wklejanych obrazkow albo po prostu nie zwrocilam na to uwagi noo Ivona to teraz bedziesz odpisywac na kilkanascie pw dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5933 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, dwie godziny nad tym siedziałam
![]() ![]() Ogólnie zasada do której doszłam jest trochę uciążliwa i nie wiem czy mozna jakoś prościej, ale - ten numer między [ATTACH]...[/ATTACH] to numer załącznika. Nie wiem czy mozna go w jakiś inny sposób poznać niż ładując załącznik w normalny sposób. Kiedy normalnie załadujemy załącznik klikam na niego jeszcze w okienku odpowiedzi i czytam w adresie załącznika numer tego załącznika, który składa się z 6 cyfr. Następnie wpisuje ten kod ATTACHE z danym numerem załącznika w określone miejsce w tekście i już ![]() Załącznika załadowanego normalnym sposobem nie usuwam. 14.gif Dziewczyny próbujcie bo nie wiem czy jasno wytłumaczyłam ![]() ![]()
![]() |
#5934 |
okrutnica jakaś... |
chyba wiem o co chodzi
![]() ale nie wszystkie załączniki mają 6 cyfr |
![]() ![]() |
![]() |
#5935 |
Zakorzenienie
|
zamotane to faktycznie Obraz2.jpg udalo sie
![]() Ivona szaccuneczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5936 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Załącznik 718133 A mi nie wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5937 |
Wtajemniczenie
|
Aga a czy wklejasz też normalnym sposobem załącznik? Bo trzeba go wkleić normalnie - czyli zarządzaj załącznikami - potem sprawdzić numer tego załącznika, a potem wskazać mu określone miejsce w tekście za pomocą tego kodu ATTACH, nie usuwając załącznika wklejonego w normalny sposób.
#5938 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ePodw3.jpg jest ![]() Dobranoc kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5939 |
Zakorzenienie
|
widzę ze jest 10 przegladajacych
![]() no to teraz ja [ATTACH]0891408f3266ee3fm[/ATTACH] udało się? 6 cyfr to sie nie udało, może 7 ![]() nie, nie udało ![]()
#5940 |
Zakorzenienie
|
e w sumie wcale to nie jest takie zamieszane jak na pierwszy rzut oka sie wydawalo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.