|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
info w klubie
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
kkasiikk rób na zmianę ciepłe i zimne okłady, tzn ciepłe przed przystawieniem młodej do piersi (bo ciepło pobudza laktację) a zimne po karmieniu plus kapusta. Daj znać kochana jak sobie poradziłaś Dalia ja to bym się cieszyła gdybym miała takie nocki. Mój oberwaniec jest jakiś niereformowalny, przed spaniem dostaje kaszkę i Któraś z Was pisała o bucikach dla malucha, my dostaliśmy 3 pary i prawie w ogóle nie były zakładane, jedne na chrzciny, a drugie tż wcisnął małemu na nóżki tak by wkurzyc moją bratową Ggora super ze auto sprzedane ![]() klask i:
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nocka bezwzgledna czyli chyba z 7 pobudek no i rano6.13 wstajemy bezwzglednie
wrzucilam te paskudy do lozeczka z zabawkami i do orawie 7 jednym okiem kimalam
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy 3 pary bucikow i korzystamy
mloda na kazdy spacer ma na nozkach, bo to fajnie wyglada do rajstopek i spodni takie adidaski zimowych juz nie uzywamy,a ostatnio dostala jeszcze takie eleganckie do sukienki, ale narazie okazji nie bylo
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Następnym razem jak coś wygrzebię ![]() a Gumis hipnotyzer, zadziałał na Helenkę ![]() Cytat:
sa świetne!! kupiłas czy handmade? Ja was podczytuje na telefonie ale tam sie dziwnie pisze i nie umiem cytowac jeszcze. U nas dziś Helena kończy 5 miesięcy i ![]() ![]() bo TŻ wylatuje.Rodominki i Elfa maleństwa
|
||
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas standardowo 2 pobudki i przed 7 koniec spania, mała dokazuje na podłodze. pisałyście o butkach. u nas jest ten problem że butki jakoś nie trzymają jej się stópek kilka razy fiknie i spadają. podobnie jest ze skarpetkami.
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kkasikk mam nadzieję że lepiej u Ciebie juz . Ja też karmię piersią, jak Glam na żądanie , ale nigdy nic mi sie nie działo z piersiami, gdzieś w 5dobie po porodzie miałam zastój to kapusta pomogła, i już.Glam, właśnie tak obstawiałam z tą książką , a miałam jeszcze inny typ, faceta który pisze mega horrory, zaczytywałam się w nim, ale nazwiska nie pamiętam , co się z moją pamięcią porobiło .Teraz czytam super uspokajajacą ksiązkę o muchach, ćmach, konikach polnych itp , ale ciekawa na maxa .Wiecie że pasożyty zwierzęce stanowią 10% wszystkich zwierząt? Albo że Eskimosi ze ściegien karibu robia nici do szycia, a w zimie żują te ścięgna bo mają jakieś wartości odżywcze? .Wiem, wiem, przesadzam tak od rana z takimi newsami Do rzeczy. Po melisce padliśmy oboje z Milusiem o 21.00 Chyba do teleexpresu zadzwonię, taka to dla mnie nowina .Spaliśmy do 7.30, kilka pobudek było ale co tam, skoro się wyspaliśmy .
|
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela super,ze sie wyspalas
![]() U nas chyba zaczyna sie ciezki okres,czyli zeby .Mala placze z niewiadomego mi powodu.Zagladam ciagle jej do buzki i wydaje mi sie,ze dziaselka na dole sa naciagniete,ale moze tak sobie tlumacze jej niepokoj,marudzenie.Sama juz nie wiem...U nas dzisiaj pobudka o 5 rano "mamo,ja juz nie spie,chodz tu!!"-tak zabrzmial jej okrzyk (ale zasnela o 19).Na szczescie pol godziny pozniej zasnela i spala do 7:30.Ide przyprawic schaba,potem go upiec.Dzisiaj sobota,wiec porzadki mnie czekaja. Milej soboty laseczki |
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Kompletnie nie mam na was czasu w tygodniu ![]() Puściłam Lilce tą piosenkę co podaliście linka śmiała się w głos do niej ![]() mialam już dawno wstawić wam jej zdjęcia a że dzisiaj kończy 6 miesięcy to wklejam w końcu ![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom co dzisiaj świętują skończone miesiące ![]() 1. pierwszy posiłek w krzesełku 2. Jej nowy fotelik ![]() 3. skoczek |
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() U nas nocka super. Mala zasnlea o 20 i wstala na mleczko o 7 rano! Zjadla i spalaby dalej gdyby nie Filipek. Oczywiscie jeden dzien nie dostal syropkow i dzis od rana problem z kupa- o 2 w nocy siedzial w wannie , ale nic z tego, bo sie boi bolu! Wkurza mnie to juz na maxa, ze tez nie ma zadnego lekarstwa ktore by dzialalo na dluzsza mete! Tofcia jeszcze nie ma, bo najpierw musi jechac do weta- ma jakies problemy z uszami i trzeba sprawdzic czy to nie jakis grzyb , aby Niki nie zarazic. A w piatek wet byl zamkniety , wiec czekamy do poniedzialku. za miesiecznice!!!!
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Gumimis to byl hicior soni jak miala okolo roku, tanczyla i szalala jak nakrecona
osobiscie najbardziej lubilam wersje wegierska ale czeska tez niezlaAle sonia wolala ta o smoczku ![]() Aha i krejzi frog ja bawil Ela a co to za ksiazke czytasz z takimi newsami? Ja ostatnio tylko " pomyje odgrzewam", stoi na polce sporo ksiazek nowych ale ja przeczytam 1-2 strony i padam a potem nie pamietam co czytalam. Wiec do takiego stanu umyslu najlepiej harkekiny pasuja- ale ostatnio mam obrzydzenie do romansu, komedii romant itp bzdur A z kolei moja mama ma ostra faze na kryminal/ sensacje- a do tego trzeba sie skupic i kojarzyc fakty
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Ggora bardzo wam współczuję, ileż Filipek musi się namęczyć z tym kupsztalem, biduś mały. Zeby mu się hemki nie zrobiły
.Olusia na zęby wskazują rozpulchnione dziąsełka, ale Ty to na pewno wiesz .Aniu Lileńka już pannica duża, no i jaka dumna Glam czytam Annie Dillard "pielgrzym nad Tinker Creek". A, mój ulubionyb to S. King. A czytała horror, 3 tomy, autor z moich stron, Tomaszów Lubelski, muszę sprawdzić nazwisko, ale naprawdę polecam. Ja czytam wszystko oprócz fantastyki, no, Harrego P chcę przeczytać .---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- O, już mam, to S. Darda, a książki to Czarny Wygon 1, potem Czarny wygon 2, i Dom na Wyrębach. Wow, mało takich książek spotkałam! Ja piszę sobie ile książek czytam na miesiąc i jakie, prowadzę takie zapiski od 2004r. Masę przeczytałam juz, ostatnio np tylko w marcu 4 ksiązki, w lutym 9. Ja czytam wtedy kiedy karmię, albo usypiam, albo pije kawę, dla mnie świat bez ksiażek to byłby nagi .
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
jedna fotka w klubie 1 na fb potem wiecej bo mala marudzi
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem wymeczona na maksa. Marże o śnie i o niczym wiecej. Nieprzerwanym śnie przynajmniej 3-4 godzin. Tż znowu na studiach. Do tego młoda zagubila pilot do tv i szuka od godziny a mnie nerwy biorą .
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
A my sie wybieramy na spacer bo wreszcie slonko
Sonia ubrala podkolanowki na dzinsy i uwaza ze tak jest pieknie
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
glam sonia to indywidualistka w kazdym temacie
![]() ela ...padlam ile ty ksiazek czytasz- moj ojciec tez taki mol ksiazkowy...a ja- wsty sie przyznac...ostatnio to jedynie przeczytalam biografie D.Walesy...mnie ksiazki poprostu nudza chyba...wogole jestem jakas dziwna bo filmow ogladac tez nie lubie Zrobil wreszcie...naplakal sie i nacierpial- ale nie mial w sumie powodu, bo okazuje sie, ze syropki dzialaja, czy kupol jest miekki- zostaje problem w glowie (wstyd sie przyznac, ale juz go zaczelam straszyc, ze jesli nie zrobi to mu pupa peknie....) Nika zjadla i spi- zlote dziecko
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Żyję i piersi też żyją. Jeszcze mam stan podgorączkowy i pierś pobolewa, ale nie ma już tego zatkanego kanalika. Dziękuję za trzymanie kciuków Skończyło się na tym że o 2 poszłam pod gorący prysznic, tam masowałam piersi, w tym czasie tż zajmował się wrzeszczącą głodną Martynką. Potem mała do piersi, ale nie puściło do końca. Drugie podejście było o 4:30 i poszło Mam nadzieję, że pierś przestanie mnie pobolewać. 37,8 też pewnie mam przez ten kanalik, bo coś czuję, że zaczął się tam robic stan zapalny, bo pierś nadal jest czerwona w jednym miejscu i bardziej ciepła, ale powinno już być z górki. Kurcze to już moje takie 3 raz przeboje z piersiami. Nie licząc tego zapalenia piersi w 3 tygodniu Ehhh... za duuużo mam tego mleka
|
#3829 | ||
|
Raczkowanie
|
Od 7 nie śpimy, z jedną pobudką nie wiem o której. I w końcu kupiłam drugi bawelniany podklad z Motherhood na którym śpimy z Franiem, bo wiecznie miarę plamy od mleka zostawiliśmy na materiału. Franula właśnie sam zasypia, jedynie pogłaskany po plecach.
Cytat:
Cytat:
Kasik, by te piersi dały w końcu spokój |
||
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
aniu
ale ci wydoroślała panna... fiu fiu nie poznałąbym laseczki kkasikk to super! kurcze ja raz miałam i włąśnie gorący prysznic+dostawianie małego do piersi- bidoka traktowałam intrumentalnie ![]() eluś ja kiedyś tak dużo czytałam, nie wiem co się stało ale przestałam- tzn wiem przez studia- bo były mega wymagające a potem przez prace+spotkania z tż= brak pernamentny czasu a szkoda, bo zauważyłam że cofam się w rozwoju )glam dobrze gora napisała, ze z Soni indywidualsitka w każdym calu ![]() tuszka sie poprawie następnym razem ... obiecuje ![]() super że tak zasypia- zazdroszczę po prostu ![]() i jak z tym jabłkiem dałaś gotowane? ![]() my po spacerku(musiałam wyjsc przed 10tą rano, bo młody miał już czerwone oczka tarł je ale zasnąc ani myślał w domu... dopiero w wóżku w parku ) a teraz dosypia na balkonie--> to już 3h bite będą w sumie--> juhu!
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-14 o 12:12 |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Kasik wspolczuje ci z tym piersiami...juz chyba wola miec te moje puste flaczki
jak lezalam w szpitalu na porodowce, to laska obok mnie miala podobny problem i kupila sobie takie specjalne tabletki na zmniejszenie laktacji co rowniez powodowalo zmniejszenie stanu zapalnego....ale nie wiem czy to na recepte czy bez
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak już niektóre z Was wiedzą z fb, mam wolną chate - niunia do dziadków pojechała, tż jeszcze w pracy, a ja od rana słucham muzy na fulla, wyspałam się, latam jeszcze w pidżamie, leże jedną nogą pod kołderką i jest super ![]() Wymoczyłam moje paluszki w wodzie z szarym mydłem i muszę Wam powiedzieć, że jest o niebo lepiej ![]() Glam - Sonia jak zawsze wymiata ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Aniu - słodziutkie foteczki. Jak widzę nasze bobeczki w krzesełkach do karmienia to wydają mi się już taaaaaaakie dorosłe ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Kasik mam nadzieję, że już cycuchy nie będą sprawiać problemów |
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
kasikk super ,że kanalik popuścił heh
Moja mała wczoraj nie chciała zasnąć nie wiadomo z jakich przyczyn zawsze zasypia o 21 a wczoraj do 23.10 walczyliśmy z nią żeby zasnęła aż wkońcu padła hehe, pobudka była dopiero o 5 rano i dalej spała do 8.05 wiec jestem wyspana ![]() Tak kimałam ,że spałam na tej piersi co karmie a rano się budzę koszula mokra, prześcieradło też masakra ![]() Wczoraj moja mama zrobiła mi zapasy słoiczków z rossmana hmmm szkoda , że same owoce ale Paulinka z chęcią zje![]() Biorę się za porządki
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogóle dzieciaczki w tych krzesełkach muszą czuc się dorosło-bo są dumne i blade
|
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Gora
za sprzedaż
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my dzisiaj jedziemy do moich rodziców wracamy jutro albo aż w poniedziałek ale fajnie ale wprowadziłam mu na nowo zupki ale takie jak na samym początku bo sie śluz w kupce pojawił a ostatnio nawet więcej i położna powiedziała, że to pewnie nietolerancja laktozy(chyba) co mam dużo tego w moim mleku a mały będąc na pokarmach stałych już sie odzwyczaił od takiej "dawki" nic dałam dzisiaj zupe zobaczymy czy kupa sie zmieni..............a ja dzwoniłam do dr o którym kiedyś pisałam i uwaga chcąc iść prywatnie termin mam dopiero na 21 sierpnia to na nfz niewiem na kiedy są heheh a zaczynam sie bać jak Filipcio jak idę do toalety chyba musze sie też straszyć, że mi pupa pęknie hehhehheh---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Aniu ale Lilka sie zmieniła strasznie....a śliczna pannica strasznie jest
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
eluś
apropos melisy: dorzuc jesczze torebke pokrzywy i rumianku- ja pije takie zestaw od prawie samego pocatku i wlosy mi nie wypadaja i mlenio jest podobniez meliska na pobudzenie laktacji wpływa a nie na uspokojenie dzidizola- ale to moze jej skutek "uboczny" pożądany ![]() no dobra szkrab sie obudzil z mega płaczem bo głodny lecę |
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
i znowu cisza...albo sprzatacie albo z dzieciakami na spacerach
![]() jak moja wstanie to tez ja wywale w wozku na balkon, niech sie dotelnia
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
My buciki też mamy i mamy je tak samo zawsze na spacerkach jak Dalia i wiem że małemu jest ciepło, a mamy chyba z 6 par ![]() Glam Sonia jest rewelacyjna ![]() Lilcia pieknie wygląda i normalnie już pół roczku , szok.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

klask i:
wrzucilam te paskudy do lozeczka z zabawkami i do orawie 7 jednym okiem kimalam

Helena kończy 5 miesięcy i 
kilka razy fiknie i spadają. podobnie jest ze skarpetkami.
, co się z moją pamięcią porobiło

.Mala placze z niewiadomego mi powodu.Zagladam ciagle jej do buzki i wydaje mi sie,ze dziaselka na dole sa naciagniete,ale moze tak sobie tlumacze jej niepokoj,marudzenie.Sama juz nie wiem...
(ale zasnela o 19).Na szczescie pol godziny pozniej zasnela i spala do 7:30.

.
Ehhh... za duuużo mam tego mleka
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)