|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Telik ja bym dała. Dzieciowe tez z mleka pełnego zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Kajoolku
strasznie bym chciała zobaczyć szymcia z tymi zębolkami Aniu miłej wycieczki
#2673 | |||||||
Zakorzenienie
|
Właśnie przez ponad godzinę, a raczej 1,5h, usypiałam dziecko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz śpi, a jutro to mu chyba dam nurofen na noc, bo szkoda dziecka. Cytat:
![]() 2.Nie ma alergii ![]() 3. Hihihi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale cóż, jak mus to mus ![]() Cytat:
![]() ![]() Za wycieczkę i słoneczko ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=patik87;33520809Chc iałam Wam napisac że mnie wypieprzyli z konkursu, nie wiem dlaczego. Odjęli mi 90% klików i nie ma mnie na liście. Nie oszukiwałam, kilki były tylko od Was. Nie wiem o co chodzi. Mam zamiar napisac do złosia.[/QUOTE] A może postanowili, że jedna osoba może głosować tylko jedne raz ![]() ![]() Cytat:
![]() Miły z niego gość, że poczekał ![]() Cytat:
![]() Brawa za szybką decyzję i czekamy na imprezę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Nosidełko? Czyżbym o czymś nie wiedziała? ![]() 3. ![]() ![]() 4. Czyli moją rocznicę ślubu będziesz opijać soczkiem w słonecznej Hiszpanii ![]() 5. Uwielbiam Cię za takie teksty ![]() 6. Oby to była stópka, o innych rzeczy mógłby Ci nie wybaczyć ![]() 7. Nie wiem, też jestem gupek ![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Kajol Szymek-Goofie musi świetnie wyglądać
![]() Ja juz z jedzeniem wyluzowałam, etap wolno, niewolno mamy już za sobą. Teraz podstawa to małoprzetworzone, lekkostrawne i zdrowe jedzonko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
iustyna oj współczuję.... ale w sumie może to i dobrze, małe dzieci lepiej znoszą ospę i będziece mieli to już za sobą
![]() Cytat:
Mleko popołudniowe pije z kubka ze słomką. Cytat:
![]() Ona ma taką huśtawkę nastrojów, potrafi w ciągu dnia być mega wesoła, radosna i samo-zabawiająca się , a za moment wpadać w wielką histerię z płaczem że aż robi się purpurowa z byle powodu (np. zabiorę jej coś co wkłada do buzi). Rasowa kobieta z humorami jak baba w ciąży normalnie ![]() brumek biedny Tymek ![]() ![]() Telik ale Ci zazdroszczę tej Marjolki ![]()
![]() |
#2676 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do bocianów -> ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brumek daj jutro ten nurofen, po co maluch ma się tak męczyć ![]() ![]() Zaneta Emi świetnie pozuje i też bym jej na pierwszym zdjęciu nie poznała ![]() Marina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Tż nawet próbował mi wmówić, że za dużo czasu jej poświęcałam, dlatego teraz tak się zachowuje. Dostał salwą śmiechu prosto w pyszczycho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Och, jaka szkoda! Ale na szczęście, co się odwlecze... ![]()
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmykam, korzystam z komputera szwagierki, wyrawalam sie z domku, Wiki z babcia zostala Dobranoc Mamuski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to Wy tu nie mieszkacie razem?
![]() |
#2680 | |||||
Zadomowienie
|
Już widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego, więc od razu napiszę, że dziękuję za życzenia urodzinowe- jesteście kochane!
![]() ![]() Krystian, Ida- sto lat maluchy kochane! ![]() Cytat:
![]() ![]() A jednak się zaraziła. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Gratulacje za ząbki ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Oj nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała. ![]() ![]() ![]() 3. Ja nie wiem od kiedy można, ale Hania już dostawała parę razy ten bakomy i nic jej po nim nie było. ![]() Cytat:
![]() Żaneta, na drugim zdjęciu Emi to prawdziwa DAMA! ![]() I ja doczekałam się pięknego wierszyka ![]() ![]() ![]() Shira, fajny ten zwyczaj z szatką. ![]() ![]() Marina, laska z Ciebie nie z tej ziemi. ![]() ![]() Blondynko, ja jak najbardziej jestem za spotkaniem. ![]() ![]() Natka, a Ty gdzie jesteś? Miało być Ciebie więcej. ![]() Isiaok, a gdzie mieszkasz jeśli wolno spytać? ![]() Hania tak śmiesznie zaczęła się denerwować. Jak chce np. chrupka to zaciska piąstki prostując ręce i wydaje z siebie taki dźwięk niezadowolenia- wygląda to przekomicznie, zawsze jak to robi to pękamy ze śmiechu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skandal!!! ![]() ![]() Idę gdzieś o tych jogurtach poczytać, bo mnie zaciekawiłyście ![]()
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
Brumeczku własnie kupiłam nosidełko
wzór ze słonikami 20 zł taniej ostatnia sztuka była widziałaś ten wzór na żywo?
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie widziałam takiego. Ale na pewno śliczne ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- A, no i miałam jeszcze pisać, że noszenie dziecka wzbudza spore zainteresowanie na ulicach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2686 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moje dziecko od 4 postanowiło nie spać, zasnął dopiero przed chwilą. Ale że to pierwsza pobudka w nocy to mu wybaczam ![]() Igorku, wieeeeelki buziak! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1 - podobnie mam ![]() ![]() 2 - ciekawe, aż 13 by chciała? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmykam się ogarnąć zanim panowie wstaną ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się domyślam, dlaczego mi odcięli ![]() ![]() ![]() Cześć! Jestem w kupie. Jedna z najgorszych nocy za nami. Radziu budził się co 1,5-2 godziny. Nawet go do łóżeczka nie odkładałam. Jestem obolała. Ale jaki Mały jest rano szczęśliwy jak się budzi i widzi nas koło siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Wtajemniczenie
|
Wiara polskokatolicka. Wychodzę z założenia, że wszyscy modlimy się do jednego Boga, no nie?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marzena_S Domek też się tak śmiesznie irytuje. No i jak jedzenie widzi to jest to samo ![]() Dzień doberek. Sobota w pracy, jak coś ![]() Aaaa. I na dziś chciałam się z kupy wypisać, bo Domek grzecznie dziś przespał do 4 w łóżeczku, potem wzięłam go do siebie, zjadł o 5 i pobudka o 6. Dla mnie to mega udana noc. Ale spoko, pewnie jutro do Was wrócę ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-04-14 o 06:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. tez mi sie wydaje, ze strasznie to u Szymuli idzie. Moze przez to, ze wrocilam do pracy?? 2. te badania Ige wykazaly, ze nie ma ale one czesto sa niemiarodajne, wiec mamy zaswiadczenie. 3. dziekujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pozaklejalam glosniki w tych zabawkach bez sciszania, dziecko zadowolone i mama spokojniejsza :P
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() idę nadrobić sto lat dla solenizantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
Witamy!
Nie da się ukryć, że moja pierworodna zaczęła 8 miesiąc...to co sie działo między godz 20 a 5 rano nie można nazwać snem... ![]() ![]() Marzena_s można ![]() ![]() ![]() TelikPięknie jak zawsze!Ja jestem zauroczona tym miastem ![]() ![]() ![]() Brumek Jak Tymek dzisiaj spał??? Cos nam sie popsuły te nasze wizazowe dzieciaczki ![]() ![]() Jak mam iść do toalety to już nie wiem czy: a)robić siku trzymajac ja na kolanie b)wpuścic ja do łazienki zeby raczkowała i modlic sie zeby nie zdazyła stanąc przy wannie i nie nabiła guza c)nic nie pic i nie jesc caly dzien d)trzymac do wieczora az tż wróci... e)włożyć ja do huśtawki-tak zeby mnie widziała i robić swoje mimo wycia ![]() I mam pytanko, widziałam, że pare z Was ma ten bujaczek http://allegro.pl/fisher-price-lezac...258840853.html czy Wasze dzieci też mimo przypiecia z niego wychodza??Tż wczoraj o mało zawału nie dostał jak byłam na Mszy...przechylila sie skubana całym ciałem na jeden bok:mdleje...nie ma już bezpiecznych miejsc.......aaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa _ |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit.: Nie chce mi załadować zdjęcia...
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-04-14 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Rozeznanie
|
Madziulka17 czyli rzeczywiście służy do drugiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
No, no
![]() ![]()
#2695 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Brumku, Adrij, Marzenko ![]() ![]() A strasznie mi głupio tak wchodzić na chwilkę i pisać co u mnie, kiedy nie wiem do końca co u Was ![]() Bo niestety cały ten czas kiedy mnie nie było, nie jestem w stanie nadrobić... Teraz jestem na uczelni, więc nadrabiam Was z ostanich dni. I od dzisiaj staram się być na bieżąco ![]() Domek dziękuję za wszystkie życzenia miesięcznicowe ![]() Dziubku aż strach pomyśleć co się u Was dzieje ![]() ![]() ![]() Brumku maaaatuuluu ale Tymcio pędzi ![]() ![]() ![]() ![]() Teliczku zazdroszczęMajorki ![]() ![]() Co u nas? Dominik pięknie się rozwija, dużo czasu spędzamy na dworze. Poznaliśmy wiele mam z dzieciakami, z którymi codziennie spotykamy się na placu zabaw. Domek ostatnio stłukł mi wazę i poprzecinał sobie paluszki... Nie zdążyłam niestety dobiec. Zjada już z nami obiady, malo co słoiczków. Je już praktycznie to co my. Ostatnio nawet zjadł pierogi ruskie, zupę ogókową ![]() Powiedzcie mi czy rozpulchnione dziąsełka to są takie białe? Mam wrażenie, że Dominikowi się jakieś dziwne zrobiły. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-04-14 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
evewee o to u Nas tak samo
![]() ![]() NatkaEwcia miała właśnie białe-kto wie może już nie taki szczerbaty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
isiaok udało się
![]()
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ![]() Moze powiedz mu ze chcialabys spedzic z nim troche czasu.... ![]() Marina ale z Ciebie laska a Igi jest przesliczny ![]() I jak slicznie jestes pomalowana ... mnie sie nie chce.... jeszcze jak siedze w domu to juz zupelnie ![]() Jacieee ![]() Oliweczka ![]() Telik zazdroszcze wakacji.... My planowalismy na wrzesien ale chyba w lipcu polecimy ..... po co czekac ![]() Ania20 milej wycieczki ![]() Isiaok ale szybko zalatwilas chrzest Iustyna wspolczuje osy ![]() Wczoraj Olivka zaczela raczkowac.... wprzod oczywiscie.... nareszcie zalapala co ma zrobic z raczkami ![]() Lili83 wspolczuje nocki.... mam nadzieje, ze nastepna bedzie lepsza ![]() Marzena_s mozesz napisac jak zrobilas ta ogorkowa?? ![]() Dziewczyny co sadzicie o chodzikach >????? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- O ja ale czad ![]() super.... to sie nazywa samodzielnosc
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Emi jest cudna ![]() ja jestem przeciwna. taki do pchania to tak, ale taki, gdzie dziecko siedzi jak w twierdzy to nie ![]() ![]() ps. Emil zaczął raczkować do przodu. ![]() ![]() ![]() ![]() Stronczek - postrasz męża nami to się uspokoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.