W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 20:32   #2671
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Telik ja bym dała. Dzieciowe tez z mleka pełnego zrobione

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:37   #2672
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Kajoolku
strasznie bym chciała zobaczyć szymcia z tymi zębolkami
Aniu miłej wycieczki
Stary 2012-04-13, 21:00   #2673
brumek
Zakorzenienie

Właśnie przez ponad godzinę, a raczej 1,5h, usypiałam dziecko Zasnął niby po kąpieli, po czym po 10 minutach syrena i płacz, płacz, płacz. Od tygodnia ta ma, z tym że dziś trwało dłużej niż zwykle. A najgorsze, że ja chyba wiem, co się dzieje. Oczywiście po części mogę to zwalić na ten skok, 8 miesiąc itp, ale ewidentnie dokuczają mu zęby! Dziewczyny, czy to możliwe, żeby jemu kolejne szły? Trójki czy czwórki? Bo oznaki są ewidentne: ciągła senność, ale trudności ze spaniem, ślinienie, a przede wszystkim grymas bólu, gdy ssie i takie śmieszne memłanie języczkiem No i łapki w buzi. Do tej pory nigdy sie jeszcze zębowo nie pomyliłam, ale teraz trudno mi w to uwierzyć No bo ile można mieć zębów w wieku niecałych 8 miesięcy

Teraz śpi, a jutro to mu chyba dam nurofen na noc, bo szkoda dziecka.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1. U nas lek separacyjny osiaga apogeum. Nawet do toalety ni emoge wyjsc. Juz sie nie moge doczekac az TZ przyjedzie i sie malym troche zajmie, to moze odpoczne. Jeszcze kilka tygodni.

2. Wczoraj bylismy tez u alergologa, no i alergii nie ma ale alergolog dal zaswiadczenie , ze do 12 miesiaca na bebilonie pepti ma byc. chociaz tyle. i kazal modlic sie o obalenie rzadu :P
Ja jestem zmeczona, nie mam na nic czasu ale to juz wiecie. Tesknie za wami.

3. Aaa zapomnialam o najwazniejszym, Na gorze mamy cztery zeby!!!! Wyszly jak grzyby po deszczu jeden po drugim. I tak smiesznie, najpierw lewa dwojka, potem prawa jedynka. Byl zab przerwa zab. A mlody wyglada jak Goofie
1. Ale jesteś biedna! U Was ten lęk chyba wyjątkowo silną postać ma
2.Nie ma alergii No to co mu jest? A poza tym skoro nie ma, to czemu jednak wypisał zaświadczenie?
3. Hihihi Brawa dla Goofiego

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja wciaz karmie mala a bym chciala ze dwa miesiace odpoczynku , tak dla ciala. No I marzy mi sie jedna noc przespana w calosci , wiem glupie , ale od paru miesiecy moge tylko o tym marzyc. Sophie budzi sie co 2-3 godz. No to tyle.
Coś Ty, wcale nie głupie. Świetnie Cię rozumiem Ja planuję drugie dziecko już niedługo, ale z drugiej strony, jak pomyślę, że Tymuś zdąży wyrosnąć z tych wszystkich "trudności", a ja zamiast chwilę odpocząć będę miała to samo od nowa, to sie trochę boję
Ale cóż, jak mus to mus

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Coś w tym może być, bo jednak karmienie oznacza wyższy poziom prolaktyny, a ta utrudnia zajście i utrzymanie...
No właśnie. Ale jednak bardzo często taka sytuacja ma miejsce Ja planuję podobnie

Za wycieczkę i słoneczko

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1. Dzisiaj piątek 13, a a widziałam 13 bocianów lecących razem... jakiś znak?
Sara będzie miała rodzeństwo jak nic!

[QUOTE=patik87;33520809Chc iałam Wam napisac że mnie wypieprzyli z konkursu, nie wiem dlaczego. Odjęli mi 90% klików i nie ma mnie na liście. Nie oszukiwałam, kilki były tylko od Was. Nie wiem o co chodzi.
Mam zamiar napisac do złosia.[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mi też zabrali ponad tysiąc klików
A może postanowili, że jedna osoba może głosować tylko jedne raz No ale takie zmiany regulaminu w trakcie byłyby chyba nie na miejscu

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że Dominik zaczął nieśmiało pełzać po podłodze Cieszę się jak głupia, bo on leniuszek straszny i daleko za murzynami był na wątku, a tu proszę. I na dodatek papa robi. Na razie losowo wybranym osobom i niekoniecznie na znak pożegnania, ale jednak.
A najbardziej cieszy mnie to, że z pełzaniem poczekał aż mama z pracy wróci i pierwsza obejrzałam nową umiejętność Kocham go za to (i za parę innych rzeczy )

Miły z niego gość, że poczekał

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
zapisałam Ewe na chrzest na przyszły piątek Ksiądz mnie zaskoczył...nawet sie nie spodziewałam
Obdzwoniłam wszystkich i na szczescie chrzestnym i dziadkom pasuje
Msza o 17.30 wieć obiad odpada, chyba zaprosimy wszystkich na torta przed Kościołem
Ale tempo macie
Brawa za szybką decyzję i czekamy na imprezę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. wiec chodźcie z nami
plizzzzz
i namówmy brumeczka i bedzie imprezka

2. co do wakacji biore lekką spacerówę(chyba zappa zakupie) + nosidełko

3. najpierw pała a potem buziak... lubie takie ostre zagrywki

4. jedziemy 8-17 maja

5. a to hakerka

6. a dziś całkiem inny uśmiechniety
uwodzicielski i słodki boje się ze odgryze mu coś z tej miłości (stawiam że to będzie stópka)

7. od kiedy mogę podać jogurt naturalny(kupiłam bakomy bez mleka w proszku) wg większości żródeł mogę to zrobić po 10-11 miesiącu
natomiast na tych słodzonych , niemowlęcych jogurcikach jest oznaczenie od 6 msca? i telik głupi głupek nie wie o co chodzi...
1.
2. Nosidełko? Czyżbym o czymś nie wiedziała? Kupiłaś?
3. Taaaa, Telik-Menelik wygląda mi na takie upodobania
4. Czyli moją rocznicę ślubu będziesz opijać soczkiem w słonecznej Hiszpanii
5. Uwielbiam Cię za takie teksty
6. Oby to była stópka, o innych rzeczy mógłby Ci nie wybaczyć
7. Nie wiem, też jestem gupek
Stary 2012-04-13, 21:11   #2674
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kajol Szymek-Goofie musi świetnie wyglądać ja mam wampirzyce małą musze zrobić fotke i Wam pokazać.

Ja juz z jedzeniem wyluzowałam, etap wolno, niewolno mamy już za sobą. Teraz podstawa to małoprzetworzone, lekkostrawne i zdrowe jedzonko.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:49   #2675
youyou
Zakorzenienie

iustyna oj współczuję.... ale w sumie może to i dobrze, małe dzieci lepiej znoszą ospę i będziece mieli to już za sobą

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Niby tak, ale ja młodej daje. Nie codziennie, no i soli pod inna postacią nie je.

Brumku my przechodzimy, bo chce jak najszybciej rozstać się z butlą.
na razie mamy tylko kolacje z butli i czasem II śniadanie, bo nie mam na nie pomysłu. bo u nas jogurty i twarozki odpadaja
My też butli prawie nie używamy, Lila pije tylko raz dziennie, przed spaniem i predko nie mam zamiaru jej tej butli odbierać, bo ładnie się przy niej wycisza.
Mleko popołudniowe pije z kubka ze słomką.

Cytat:

U nas lek separacyjny osiaga apogeum. Nawet do toalety ni emoge wyjsc. Juz sie nie moge doczekac az TZ przyjedzie i sie malym troche zajmie, to moze odpoczne. Jeszcze kilka tygodni.
x
U nas od paru dni podobnie, Lila ma momenty w których odejście od niej na metr kończy się błyskawicznym rykiem...

Ona ma taką huśtawkę nastrojów, potrafi w ciągu dnia być mega wesoła, radosna i samo-zabawiająca się , a za moment wpadać w wielką histerię z płaczem że aż robi się purpurowa z byle powodu (np. zabiorę jej coś co wkłada do buzi).
Rasowa kobieta z humorami jak baba w ciąży normalnie

brumek biedny Tymek ja też bym dała coś przeciwbólowego, niech się dziecko nie męczy

Telik ale Ci zazdroszczę tej Marjolki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:11   #2676
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj piątek 13, a a widziałam 13 bocianów lecących razem... jakiś znak?

Chciałam Wam napisac że mnie wypieprzyli z konkursu, nie wiem dlaczego. Odjęli mi 90% klików i nie ma mnie na liście. Nie oszukiwałam, kilki były tylko od Was. Nie wiem o co chodzi
Mam zamiar napisac do złosia.
No właśnie widziałam, ze nie ma Cię na liście

Co do bocianów ->

Cytat:

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec, że Dominik zaczął nieśmiało pełzać po podłodze Cieszę się jak głupia, bo on leniuszek straszny i daleko za murzynami był na wątku, a tu proszę. I na dodatek papa robi. Na razie losowo wybranym osobom i niekoniecznie na znak pożegnania, ale jednak.
A najbardziej cieszy mnie to, że z pełzaniem poczekał aż mama z pracy wróci i pierwsza obejrzałam nową umiejętność Kocham go za to (i za parę innych rzeczy )
No to brawa dla leniuszka

Cytat:

Jedziemy jutro na wycieczkę w Bieszczady Szkoda że tylko jednodniowo, ale zawsze coś.. oby nie padało.
za pogodę i leciutko zazdroszczę .

Brumek daj jutro ten nurofen, po co maluch ma się tak męczyć . Wiem, że nie jesteś zwolenniczką leków .

Zaneta Emi świetnie pozuje i też bym jej na pierwszym zdjęciu nie poznała .

Marina a Igi

jutro jednak nie będzie, znajomi ich zaprosili na kawę. Wiecie, są rzeczy ważne i ważniejsze . Będą w niedzielę .

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
U nas od paru dni podobnie, Lila ma momenty w których odejście od niej na metr kończy się błyskawicznym rykiem...

Ona ma taką huśtawkę nastrojów, potrafi w ciągu dnia być mega wesoła, radosna i samo-zabawiająca się , a za moment wpadać w wielką histerię z płaczem że aż robi się purpurowa z byle powodu (np. zabiorę jej coś co wkłada do buzi).
Jakbyś o Zuziaku pisała a to pogrubione w 100%, tylko u mnie to jest cały czas a nie momenty .

Tż nawet próbował mi wmówić, że za dużo czasu jej poświęcałam, dlatego teraz tak się zachowuje. Dostał salwą śmiechu prosto w pyszczycho .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:24   #2677
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1. Brumek daj jutro ten nurofen, po co maluch ma się tak męczyć . Wiem, że nie jesteś zwolenniczką leków .

2. jutro jednak nie będzie, znajomi ich zaprosili na kawę. Wiecie, są rzeczy ważne i ważniejsze . Będą w niedzielę .
1. Nie jestem, ale jak trzeba to daję Z tym że dziś już nie było sensu, bo zanim bym podała i by zadziałało, to on już by spał... Jutro, jeśli w dzień będzie dokuczało, to dam przed kąpielą i zasypianie będzie szybkie, przyjemne i rozkoszne. I proszę mnie nie wyprowadzać z błędu

2. Och, jaka szkoda! Ale na szczęście, co się odwlecze...
Stary 2012-04-13, 22:36   #2678
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Stronczku scisakam , przykro ze tak Ci smutno.
Powiedz tz ze tesknisz , napewno zrozumie.moze jest zabiegany I nie pomyslal ....
dziekuje, sprobuje porozmawiac, mysle ze przyniesie to skutek

zmykam, korzystam z komputera szwagierki, wyrawalam sie z domku, Wiki z babcia zostala

Dobranoc Mamuski
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:41   #2679
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis jakis kiepski dzien ( moze to ten 13?)
z Tz jakos dziwnie, kazdy sobie rzepke skrobie ze tak powiem. Czasu dla nas nie ma. Wiecznie gdzies jezdzi a jak nie to siedzi u rodzicow i do mnie prawie wcale nie zaglada (on mieszka u swoich rodzicow ja u swoich ). Wczoraj wieczorem wpadl na pol godzinki raptem i pojechal do domu, a ja glupia mialam nadziej ze spedzimy razem ten wieczor jak juz Wiki zasnie. Kompletnie do bani to...

Do tego mam mega katar...
Biedny Stronczuś
A to Wy tu nie mieszkacie razem?
Stary 2012-04-13, 22:42   #2680
marzena_S
Zadomowienie

Już widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego, więc od razu napiszę, że dziękuję za życzenia urodzinowe- jesteście kochane!

Krystian, Ida- sto lat maluchy kochane!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zgłupiałam... szefowa (7 mies dziecko) mi mowi ze to nie powinno sie dawac dziecku ogorka kiszonego bo ma duzo soli... naprawde aż takie to złe? bo myslalam ze ma duzo wit c (jak kazda kiszonka) i to zdrowe...
Hania dzisiaj miała ogórkową i jadła aż miło. Nie solę jej jedzenia, więc uważam, że w takiej ilości jej nie zaszkodzą.

Cytat:
Ja tylko informacyjnie - Zuza ma ospę. Kolejne 3 tygodnie w domu....
A jednak się zaraziła. Odchorujecie raz a porządnie i już więcej ospa nie zagości w Waszym domu.

Cytat:
Zgadnijcie kto wyszedł na przepustkę z "sanatorium" i nas jutro nawiedzi? Tak, zgadłyście .
A może wcześniej na ospę nie chorowała?

Cytat:
Chciałam Wam napisac że mnie wypieprzyli z konkursu, nie wiem dlaczego. Odjęli mi 90% klików i nie ma mnie na liście. Nie oszukiwałam, kilki były tylko od Was. Nie wiem o co chodzi
Mam zamiar napisac do złosia.
Cytat:
No co Wy mówicie, ciekawe czemu?

Cytat:
Gratulacje dla Domka pełzacza żegnacza.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Marzena sto lat
Dziękuję

Cytat:
U nas lek separacyjny osiaga apogeum. Nawet do toalety ni emoge wyjsc. Juz sie nie moge doczekac az TZ przyjedzie i sie malym troche zajmie, to moze odpoczne. Jeszcze kilka tygodni.

Kupilam wozek, ten britax bagile, udalo mi sie bo byl w promocji a szwagier mial jeszcze karte znizkowa, wiec o 150 zeta taniej niz najtanszy w necie. Szwagier przywiezie w niedziele, wiec sie pochwale.
Oj biedna jesteś , a tż kiedy przyjeżdża?
Gratulacje za ząbki i czekam na zdjęcie Goofy'ego w nowym wózku.
Stary 2012-04-13, 22:45   #2681
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1. a kaszkę dajesz przed kąpielą?

2. wiec chodźcie z nami
plizzzzz
i namówmy brumeczka i bedzie imprezka

3. od kiedy mogę podać jogurt naturalny(kupiłam bakomy bez mleka w proszku) wg większości żródeł mogę to zrobić po 10-11 miesiącu
natomiast na tych słodzonych , niemowlęcych jogurcikach jest oznaczenie od 6 msca? i telik głupi głupek nie wie o co chodzi...
1. Tak, kaszkę daję przed kąpielą- gdybym dawała później to kąpiel nie miałaby sensu.
2. Oj nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała. Już zaczęłam namawiać tż, ale on nie może sobie pozwolić na tyle wolnego w jednym miesiącu. Może do Rogowa się chcecie wybrać?
3. Ja nie wiem od kiedy można, ale Hania już dostawała parę razy ten bakomy i nic jej po nim nie było.

Cytat:
Kajol Szymek-Goofie musi świetnie wyglądać ja mam wampirzyce małą musze zrobić fotke i Wam pokazać.
Ha ha, u nas też Hanula Drakula.

Żaneta, na drugim zdjęciu Emi to prawdziwa DAMA!
I ja doczekałam się pięknego wierszyka - dziękuję.

Shira, fajny ten zwyczaj z szatką. Żbik jaki już duży!

Marina, laska z Ciebie nie z tej ziemi. Mam nadzieję, że to trzydniówka męczy Igora i zaraz pokaże się wysypka i będzie po wszystkim.

Blondynko, ja jak najbardziej jestem za spotkaniem. Mam nadzieję, że nasze zapracowane poznanianki też dadzą radę, bo coś ostatnio zniknęły z forum.

Natka, a Ty gdzie jesteś? Miało być Ciebie więcej.

Isiaok, a gdzie mieszkasz jeśli wolno spytać?

Hania tak śmiesznie zaczęła się denerwować. Jak chce np. chrupka to zaciska piąstki prostując ręce i wydaje z siebie taki dźwięk niezadowolenia- wygląda to przekomicznie, zawsze jak to robi to pękamy ze śmiechu. Jutro mają wpaść do Nas znajomi - jestem ciekawa jak się na to nasz kochany Haniołek zapatruje, bo dzisiaj jak dotąd budziła się z płaczem już 4 razy. Jedynki mam wrażenie, że już są na wierzchu, ale jak dotykam to się okazuje, że jednak się nie przebiły. Na co one czekają? Wiosna w pełni, więc mogłyby wreszcie wykiełkować.
Stary 2012-04-13, 22:47   #2682
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. A jednak się zaraziła. Odchorujecie raz a porządnie i już więcej ospa nie zagości w Waszym domu.

2. A może wcześniej na ospę nie chorowała?
1. A ja podobno prawie wszystkie te dziecięce zakaźne choroby przechodziłam 2 razy (ospę, świnkę, różyczkę).
2. Podoba mi się Twój tok myślenia .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:58   #2683
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hania tak śmiesznie zaczęła się denerwować. Jak chce np. chrupka to zaciska piąstki prostując ręce i wydaje z siebie taki dźwięk niezadowolenia- wygląda to przekomicznie, zawsze jak to robi to pękamy ze śmiechu.
Dziecko sfrustrowane, a oni sie śmieją
Skandal!!!

Cytat:

Idę gdzieś o tych jogurtach poczytać, bo mnie zaciekawiłyście
Stary 2012-04-13, 23:08   #2684
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku własnie kupiłam nosidełko
wzór ze słonikami
20 zł taniej ostatnia sztuka była
widziałaś ten wzór na żywo?
Stary 2012-04-13, 23:59   #2685
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumeczku własnie kupiłam nosidełko
wzór ze słonikami
20 zł taniej ostatnia sztuka była
widziałaś ten wzór na żywo?

Nie, nie widziałam takiego. Ale na pewno śliczne

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

A, no i miałam jeszcze pisać, że noszenie dziecka wzbudza spore zainteresowanie na ulicach Dziewczyny chustowe pewnie potwierdzą Dziś byłam z nim tylko na bazarze i z powrotem i 4 panie nas zaczepiły
Stary 2012-04-14, 04:35   #2686
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Moje dziecko od 4 postanowiło nie spać, zasnął dopiero przed chwilą. Ale że to pierwsza pobudka w nocy to mu wybaczam Tyle że wstałam bo bez sensu kłaść się na 20 minut....

Igorku, wieeeeelki buziak!
Cytat:
Kajoolku
Aniu miłej wycieczki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Coś Ty, wcale nie głupie. Świetnie Cię rozumiem Ja planuję drugie dziecko już niedługo, ale z drugiej strony, jak pomyślę, że Tymuś zdąży wyrosnąć z tych wszystkich "trudności", a ja zamiast chwilę odpocząć będę miała to samo od nowa, to sie trochę boję
Ale cóż, jak mus to mus

Sara będzie miała rodzeństwo jak nic!

1 - podobnie mam z tym że ja się boję że jak mały zacznie spać ładnie itp to nie będę chciała do tego wracać

2 - ciekawe, aż 13 by chciała?

Cytat:
jutro jednak nie będzie, znajomi ich zaprosili na kawę. Wiecie, są rzeczy ważne i ważniejsze . Będą w niedzielę .
ojojoj....łączę się z Tobą w żalu

Cytat:
za pogodę i leciutko zazdroszczę .

Cytat:

Zmykam się ogarnąć zanim panowie wstaną

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 06:11   #2687
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A może postanowili, że jedna osoba może głosować tylko jedne raz No ale takie zmiany regulaminu w trakcie byłyby chyba nie na miejscu
Jedna osoba może głosować co 5 minut, no kogo chce. Ja tak zrozumiałam.

Cytat:
No co Wy mówicie, ciekawe czemu?
Ja się domyślam, dlaczego mi odcięli Od razu zaznaczam, że na siebie głosować nie można i się nie da ---> Iustyna

Cześć!
Jestem w kupie. Jedna z najgorszych nocy za nami. Radziu budził się co 1,5-2 godziny. Nawet go do łóżeczka nie odkładałam. Jestem obolała.
Ale jaki Mały jest rano szczęśliwy jak się budzi i widzi nas koło siebie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 06:33   #2688
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
no i prawidłowo
a co to za wiara, jeśli to nie tajemnica
Wiara polskokatolicka. Wychodzę z założenia, że wszyscy modlimy się do jednego Boga, no nie?

Cytat:

Jedziemy jutro na wycieczkę w Bieszczady Szkoda że tylko jednodniowo, ale zawsze coś.. oby nie padało.
Super. To udanej wycieczki Aniu

Cytat:
No proszę, ktoś tu moje dziecię opisuje

Marzena_S Domek też się tak śmiesznie irytuje. No i jak jedzenie widzi to jest to samo

Dzień doberek.
Sobota w pracy, jak coś

Aaaa. I na dziś chciałam się z kupy wypisać, bo Domek grzecznie dziś przespał do 4 w łóżeczku, potem wzięłam go do siebie, zjadł o 5 i pobudka o 6. Dla mnie to mega udana noc.
Ale spoko, pewnie jutro do Was wrócę

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-04-14 o 06:54
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:04   #2689
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajoolku
Aniu miłej wycieczki
cykne fotke na dniach

Cytat:
Właśnie przez ponad godzinę, a raczej 1,5h, usypiałam dziecko Zasnął niby po kąpieli, po czym po 10 minutach syrena i płacz, płacz, płacz. Od tygodnia ta ma, z tym że dziś trwało dłużej niż zwykle. A najgorsze, że ja chyba wiem, co się dzieje. Oczywiście po części mogę to zwalić na ten skok, 8 miesiąc itp, ale ewidentnie dokuczają mu zęby! Dziewczyny, czy to możliwe, żeby jemu kolejne szły? Trójki czy czwórki? Bo oznaki są ewidentne: ciągła senność, ale trudności ze spaniem, ślinienie, a przede wszystkim grymas bólu, gdy ssie i takie śmieszne memłanie języczkiem No i łapki w buzi. Do tej pory nigdy sie jeszcze zębowo nie pomyliłam, ale teraz trudno mi w to uwierzyć No bo ile można mieć zębów w wieku niecałych 8 miesięcy

Teraz śpi, a jutro to mu chyba dam nurofen na noc, bo szkoda dziecka.

1. Ale jesteś biedna! U Was ten lęk chyba wyjątkowo silną postać ma
2.Nie ma alergii No to co mu jest? A poza tym skoro nie ma, to czemu jednak wypisał zaświadczenie?
3. Hihihi Brawa dla Goofiego

daj mu nurofen, jak nic zebole.

1. tez mi sie wydaje, ze strasznie to u Szymuli idzie. Moze przez to, ze wrocilam do pracy??
2. te badania Ige wykazaly, ze nie ma ale one czesto sa niemiarodajne, wiec mamy zaswiadczenie.
3. dziekujemy

Cytat:

Ja juz z jedzeniem wyluzowałam, etap wolno, niewolno mamy już za sobą. Teraz podstawa to małoprzetworzone, lekkostrawne i zdrowe jedzonko.
czekam na fociszki

Cytat:

brumek biedny Tymek ja też bym dała coś przeciwbólowego, niech się dziecko nie męczy

Telik ale Ci zazdroszczę tej Marjolki
wspolczuje

Cytat:
J

Dziękuję

Oj biedna jesteś , a tż kiedy przyjeżdża?
Gratulacje za ząbki i czekam na zdjęcie Goofy'ego w nowym wózku.
bedzie w maju.

Pozaklejalam glosniki w tych zabawkach bez sciszania, dziecko zadowolone i mama spokojniejsza :P
Stary 2012-04-14, 09:05   #2690
agadus
Wtajemniczenie

witam

idę nadrobić
sto lat dla solenizantów

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:08   #2691
isiaok
Rozeznanie

Witamy!
Nie da się ukryć, że moja pierworodna zaczęła 8 miesiąc...to co sie działo między godz 20 a 5 rano nie można nazwać snem... oczywiście panienka teraz odsypia...wogóle wszystkie drzemki jej sie pokićkały
Marzena_s można 50km od WrocławiaTelikowo mam w połowie drogi
TelikPięknie jak zawsze!Ja jestem zauroczona tym miastem z resztą tż też nawet długo szukaliśmy tam mieszkania-ale wygrał ogródek
Brumek Jak Tymek dzisiaj spał???
Cos nam sie popsuły te nasze wizazowe dzieciaczki ja tez juz łącze lek separacyjny ze skokiem i zębami
Jak mam iść do toalety to już nie wiem czy:
a)robić siku trzymajac ja na kolanie
b)wpuścic ja do łazienki zeby raczkowała i modlic sie zeby nie zdazyła stanąc przy wannie i nie nabiła guza
c)nic nie pic i nie jesc caly dzien
d)trzymac do wieczora az tż wróci...
e)włożyć ja do huśtawki-tak zeby mnie widziała i robić swoje mimo wycia

I mam pytanko, widziałam, że pare z Was ma ten bujaczek
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...258840853.html
czy Wasze dzieci też mimo przypiecia z niego wychodza??Tż wczoraj o mało zawału nie dostał jak byłam na Mszy...przechylila sie skubana całym ciałem na jeden bok:mdleje...nie ma już bezpiecznych miejsc.......aaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa

_
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:27   #2692
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
czy Wasze dzieci też mimo przypiecia z niego wychodza??Tż wczoraj o mało zawału nie dostał jak byłam na Mszy...przechylila sie skubana całym ciałem na jeden bok:mdleje...nie ma już bezpiecznych miejsc.......aaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Szymon pomimo przypięcia wychodził już z tego leżaczka w lutym... Nie używamy go już od ponad 2 mcy. Z fotelika samochodowego też wyjdzie. A wyglądało to tak:

edit.: Nie chce mi załadować zdjęcia...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-04-14 o 09:30
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:32   #2693
isiaok
Rozeznanie

Madziulka17 czyli rzeczywiście służy do drugiego roku życia
Stary 2012-04-14, 09:36   #2694
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka17 czyli rzeczywiście służy do drugiego roku życia
No, no Ale napewno dużo zależy też od dziecka Mojego męża bratowej synek ma prawie 7 mcy, a nie wyjdzie z tego leżaczka nawet jak pasy są nie zapięte.

Stary 2012-04-14, 09:39   #2695
Natka_
Zakorzenienie

Hej Kochane

Brumku, Adrij, Marzenko ja zaglądam do Was wieczorami, czytam troszkę, tyle ile mogę, ale ciągle ostatnio tego czasu brak.
A strasznie mi głupio tak wchodzić na chwilkę i pisać co u mnie, kiedy nie wiem do końca co u Was
Bo niestety cały ten czas kiedy mnie nie było, nie jestem w stanie nadrobić...

Teraz jestem na uczelni, więc nadrabiam Was z ostanich dni. I od dzisiaj staram się być na bieżąco

Domek dziękuję za wszystkie życzenia miesięcznicowe:cmok :

Dziubku aż strach pomyśleć co się u Was dzieje Mam nadzieję, że wszystko się ułoży

Brumku maaaatuuluu ale Tymcio pędzi Ale to fajnie, swoje wycierpi i będzie szybciej spokój My dalej szczerbaci:pros i:Tzn. Domek

Teliczku zazdroszczęMajorki My w tym rku musimy sobie odmówić takch przyjemności- wszystko idzie na dom...

Co u nas?

Dominik pięknie się rozwija, dużo czasu spędzamy na dworze. Poznaliśmy wiele mam z dzieciakami, z którymi codziennie spotykamy się na placu zabaw.
Domek ostatnio stłukł mi wazę i poprzecinał sobie paluszki... Nie zdążyłam niestety dobiec.
Zjada już z nami obiady, malo co słoiczków. Je już praktycznie to co my. Ostatnio nawet zjadł pierogi ruskie, zupę ogókową

Powiedzcie mi czy rozpulchnione dziąsełka to są takie białe? Mam wrażenie, że Dominikowi się jakieś dziwne zrobiły.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-04-14 o 09:48
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:41   #2696
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Witamy!
Nie da się ukryć, że moja pierworodna zaczęła 8 miesiąc...to co sie działo między godz 20 a 5 rano nie można nazwać snem... oczywiście panienka teraz odsypia...wogóle wszystkie drzemki jej sie pokićkały
Marzena_s można 50km od WrocławiaTelikowo mam w połowie drogi
TelikPięknie jak zawsze!Ja jestem zauroczona tym miastem z resztą tż też nawet długo szukaliśmy tam mieszkania-ale wygrał ogródek
Brumek Jak Tymek dzisiaj spał???
Cos nam sie popsuły te nasze wizazowe dzieciaczki ja tez juz łącze lek separacyjny ze skokiem i zębami
Jak mam iść do toalety to już nie wiem czy:
a)robić siku trzymajac ja na kolanie
b)wpuścic ja do łazienki zeby raczkowała i modlic sie zeby nie zdazyła stanąc przy wannie i nie nabiła guza
c)nic nie pic i nie jesc caly dzien
d)trzymac do wieczora az tż wróci...
e)włożyć ja do huśtawki-tak zeby mnie widziała i robić swoje mimo wycia

_
moja nawet jak jest zapieta nie kombinuje siedzi i juz. karmie Marysie w nim, bo nie chce siedziec w krzeselku do karmienia. Wiec to jest dobra alternatywa dla mnie do jedzenia. Poki co nie kombinuje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:52   #2697
isiaok
Rozeznanie

evewee o to u Nas tak samo też sie w nim karmimy. W krzesełku je tylko raczkami Grzecznie w nim siedziała do tej pory i czekała na jedzonko- dlatego tak mnie ten wyskok zaskoczył...
NatkaEwcia miała właśnie białe-kto wie może już nie taki szczerbaty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 10:04   #2698
Madziulka_17
Wtajemniczenie

isiaok udało się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie311.jpg (99,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie309.jpg (76,0 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-04-14, 10:18   #2699
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis jakis kiepski dzien ( moze to ten 13?)
z Tz jakos dziwnie, kazdy sobie rzepke skrobie ze tak powiem. Czasu dla nas nie ma. Wiecznie gdzies jezdzi a jak nie to siedzi u rodzicow i do mnie prawie wcale nie zaglada (on mieszka u swoich rodzicow ja u swoich ). Wczoraj wieczorem wpadl na pol godzinki raptem i pojechal do domu, a ja glupia mialam nadziej ze spedzimy razem ten wieczor jak juz Wiki zasnie. Kompletnie do bani to...

Do tego mam mega katar...

To sie pozalilam, nie bijcie....

i jeszcze mnie wkurza te durne EMOLLIUM no !!

Kochana
Moze powiedz mu ze chcialabys spedzic z nim troche czasu....

Marina ale z Ciebie laska a Igi jest przesliczny
I jak slicznie jestes pomalowana ... mnie sie nie chce.... jeszcze jak siedze w domu to juz zupelnie

Jacieee za pelzanie

Oliweczka za wyniki

Telik zazdroszcze wakacji.... My planowalismy na wrzesien ale chyba w lipcu polecimy ..... po co czekac

Ania20 milej wycieczki

Isiaok ale szybko zalatwilas chrzest

Iustyna wspolczuje osy oby szybko zeszlo

Wczoraj Olivka zaczela raczkowac.... wprzod oczywiscie.... nareszcie zalapala co ma zrobic z raczkami a mamusia oczywiscie sie wzruszyla

Lili83 wspolczuje nocki.... mam nadzieje, ze nastepna bedzie lepsza

Marzena_s mozesz napisac jak zrobilas ta ogorkowa?? z kiszonych robilas ???

Dziewczyny co sadzicie o chodzikach >?????

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
isiaok udało się
O ja ale czad
super.... to sie nazywa samodzielnosc
Stary 2012-04-14, 10:58   #2700
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agni to już się cieszę na remuladę

Dama w całej okazałości i jej "nosek"
mam nadzieję, że tym razem dojdzie.
A Emi jest cudna
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sadzicie o chodzikach >?????
ja jestem przeciwna. taki do pchania to tak, ale taki, gdzie dziecko siedzi jak w twierdzy to nie. nie uważam żeby to było dobre dla: kręgosłupa dziecka, moich mebli i scian a także dla samego dziecka. Okres raczkowania, pełzania pierwszych kroków to moim zdaniem okres odkrywania nowego świata dla nich, więc nie zamierzam mu go jakoś ograniczać. parę miesięcy się przemeczę. .

ps. Emil zaczął raczkować do przodu.szok.d wa dni temu nie umiał. a teraz nauczył się tez z kolan siadać. normalnie jestem z niego dumna. umie też zdejmowac naklejki ze ścian(takie zwierzątka).przyczepił się szczególnie do tygrysa i wiecie ciekawe jest że zawsze zdejmuje w ten sam sposób. odrywa ogon i ciągnie całego tygrysa

Stronczek - postrasz męża nami to się uspokoi
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości