|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Jak milo takie wiesci z rana przeczytac (bo ja dopiero wstalam ![]() Bardzo, bardzo sie ciesze ze wszystko zmierza w dobrym kierunku ![]() Kaja jest dzielna i szybciutko nadrobi, zobaczysz! A mleczko, ja tez tak mialam ze po 4-5 dniach dopiero ![]() Nie martw sie ze nie poodpisujesz, przeciez kazda z nas zdaje sobie sprawe ze masz inne rzeczy na glowie w tej chwili! Pamietasz ze blizniaczki mojej bratowej sa urodzone w 32 tygodniu ? One mialy 1500 i 1800g, w tej chwili maja juz prawie rok i maja sie swietnie Lena, wiec badz dobrej mysli! Caluje mocno i daj znac co po badaniu krwi I moze jakies zdjecia w koncu? A Gosia milczy? Czyzby rodzila? O, juz widze ze Gosia jest, czyli jednak to nie byla ta noc. Adaikaka, dzisiaj mamy termin z usg obydwie ![]() Lena, a jak wogole Ty sie czujesz fizycznei po porodzie?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-14 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lena super, że masz już Swoją Malutką blisko siebie ![]() cziqua ooo zaczyna się ![]() ![]() adaikaka no mam tak samo ![]() ![]() Też dzisiaj miałam ciężką noc, budziłam się, pobolewał mi brzuch, tak jakby się się cały czas rozciągał albo jakby moja mała wcisnęła stopę w żebra.. nic przyjemnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry.
W nocy mnie trzeslo,mialam dreszcze i chcialo mi sie wymiotowac. Juz myslalam,ze tym razem tak objawia sie,ze zacznie sie porod. No,ale ciagle nic,przeszlo mi ![]() No kiedy ten maly bedzie chcial wyjsc! Cytat:
Robilas co moglas,staralas sie.Nie miej poczucia winy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dzieki za kciuki! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- [QUOTE=desia888;33531000] A Gosia milczy? Czyzby rodzila? O, juz widze ze Gosia jest, czyli jednak to nie byla ta noc. /QUOTE] Ano nie ta ![]() ![]()
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
taaa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie w nocy obudziła najpierw MEGA zgaga, potem synuś o 4:15 stwierdził, że on się wyspał i tak się wiercił w łóżku do 5:30 chyba... wiem, że już świtało i ptaszki zaczeły śpiewać bo Przemek śpiewał razem z nimi "pi pi pi" ![]() i rano sobie uświadomiłam, że niedługo każda nocka bedzie taka... niedospana... zabawne.. im bliżej porodu tym jakoś coraz bardziej uświadamiam sobie co to bedzie PO porodzie i zaczynam doceniać ostatnie chwile spokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gosia261282;3353113 6]Dzien dobry.
W nocy mnie trzeslo,mialam dreszcze i chcialo mi sie wymiotowac. Juz myslalam,ze tym razem tak objawia sie,ze zacznie sie porod. No,ale ciagle nic,przeszlo mi ![]() No kiedy ten maly bedzie chcial wyjsc! Nie smuc sie kochana. Robilas co moglas,staralas sie.Nie miej poczucia winy. ![]() ![]() Widzisz kochana,bedzie coraz lepiej.Jeszcze chwilka i malutka bedzie z toba.A z mleczkiem tez bedzie dobrze.Trzymaj sie ![]() I dzieki za kciuki! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
No to napewno sie zaczyna! przeciez mozesz urodzic w dzien ![]() Trzymam kciuki! I za wszystkie inne dziewczyny - lacznie z soba tez trzymam kciuki ![]() Ja sie dzisiaj przestraszylam bo Tz z Fredrikiem i Adasiem wybieraja sie do zoo i bede sama bez samochodu nawet (choc sama bym i tak do porodu nie jechala przeciez ![]() Wiec moze mam jakies przeczucie dzisiaj? ![]()
![]() |
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie ciężaróweczki ![]() ![]()
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Dziś zaczęłam podawać Laurze Sab Simplex, ponieważ od kilku dni do południa ma problemy z brzuszkiem. Puszcza bączki, ale bardzo musi się namęczyć, pręży się, płacze, aż sina się robi, więc zdecydowaliśmy, że spróbujemy może kropelki jej ulżą. No i podałam, potem zjadła, aż się ulało, poleżała 30 min i zasnęła
![]() ![]() Aaalegna i Asika teraz to już w ogóle Wam współczuję problemów brzuszkowych dzieci i wiem jakie to męczące dla nas i dla malucha. Lenka to już dobre wiadomości jak Kaja już przeniesiona do łóżeczka i w ubrankach ![]()
![]() |
#518 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Lenka swietne wiadomosci oby bylo juz tylko coraz lepiej!! za nami srednia nocka bo Hania miala faze na mleko przez 2,5h w nocy (2-4.30) pozniej sie obudzila ok 6 - nakarmiona i pozniej po 9 pojadla. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
Hej dziewcyznki....u mnie cisza zupełna...zaraz idę na długi spacerek, potem ogarnę chałupkę...lubie mieć wzrosy energii
![]() Emigra córcia słodzinka w kąpieli ![]() Na mailu zresztą też same slicznotki i przystojniaki ![]() Cziqua brawa za czopka i trzymam kciuki żeby sie rozkręciło coś szybko... Lenka widzisz...byle do przodu...teraz z każda chwilą, każdym dniem będzie coraz lepiej... ![]() ![]() ![]() Gosia dreszcze i nudności...tralallalaa... chyba ktoś tu będzie zaraz rodził ![]() A u mnie cisza kompletna....noc przespana, nawet do wc tak często nie chodzę...może synuś postanowił osiąść w brzuszku na stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
i evci Laurka tez nie spala od 2-4.30
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Kochane w końcu jakoś chyba odpoczęłam, ale moje niedobre Dziecię obraziło się na cycusia i nie chce ciągnąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Posprzątałam cały dom przy okazji robiąc przysiady
![]() ![]() Normalnie zaraz zadzwonię na straż miejską bo wytrzymać się nie da ![]() ![]() ![]() Tikki podpis chyba nie aktualny już ![]() ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-14 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Lena
![]() ![]() Jolka jak samopoczucie? zadowolona jestem z laktatora TT ![]() jutro wpraszają sie nam goście z Lublina :/ tak mi to na reke jak nie wiem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy dziś z Ewelinką na Stare Miasto na pokaz starych aut (syrenek)
![]() ![]() a wieczorem czeka nas małą impreza integracyjna ![]()
![]() |
#526 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez tak mialam przy Wiki,bo mialam duzo pokarmu. Ale czemu z mm,jak masz mleko?To daj swoje z butelki moze?
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziekuje wam kobietki ![]() Ja mialam koszmarna nocke, jakby razem wziac to spalam dzis z godzine na lezaco i ze 3 na siedzaco-czuwajaco z mala na rekach. Nie wiem co o ktorej godzinie sie dzialo, chodze jak w amoku. Normalnie pozbadla mnie corcia ![]() Widzialam, ze nie tylko ja mam ten problem - mala je i przysypia, moze tak robic godzinami. Jak probuje wyciagnac sutka to mnie za niego lapie i przypomina sobie ze jeszcze by podjadla ![]() ![]() evvcia dziekuje, u nas juz lepiej ![]() ![]() Widzialam, ze mialas problemy z piersiami, mam nadzieje ze juz wszystko w porzadku ![]() Balbinko moja corcia lubi odkurzanie ![]() ![]() MoniaHan jak karmilam odciaganym z butelki, to mala sobie odbila zaraz jak ja wzielam do gory, teraz po piersi nie jest tak latwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia te butelki tutaj sa http://www.windeln.de/mam-anti-colic...YUw3wod3mf3jg# obejrzyj filmik- na koncu jest pokazane jak sie ja sklada, wlewa wode i do mikrofali na 3 minutki ![]() bylysmy same na zakupach - pierwszy raz sama z mala jechalam autem ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-04-14 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie,ze tak dobrze poradzilas sobie z mala na zakupach ![]()
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore juz rodzily- jak dlugo krwawilyscie po porodzie. Ja mialam od poczatku slabe krwawienie, ale teraz 3 tyg.po, to juz tylko wkladke nosze, w zasadzie to juz od tygodnia moglabym nosic tylko wkladke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie!!
Lenka super wieści!! ![]() Aguś wstawie fotke potem,bo musze baterie do aparatu kupić,bo mi padły po wczorajszej sesji... Rybko a gdzie Ty wyczytałaś takie rzeczy? ![]() A co do tego wiszenia na cycu,to ja robię tak jak Konia albo Emigra pisały... Że karmię poki oczków nie zamyka, a potem cyca bach z buźki wyjmuję i do łóżeczka.Wiadomo obudzi sie,postęka ale potem mu przechodzi. Z tym że ja Młodego trochę oszukuję,bo podmieniam cycka na smoczka i on sobie go tak memla dopóki się nie zaśpi ![]() Claudia co do "gaworzenia" to u nas Młody "agu" potrafi "powiedziec". Ale tak fajnie to brzmi bo tam jeszcze r słychać... ![]() ![]() AAA i chciałam zapytać: Czy moge już Julka w bujaczek wsadzić?? Mój Tż powiedział,że powinnyśmy na forum przychodnie założyć jak mu powiedzialam,ze chce skonsultować tą wysypke z Aguśką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
A Wy macie tak że czasem czujecie taki ból w podbrzuszu jakby @miała nadejśc? Bo mnie od wczoraj tak się dzieje i nawet myślałam że to @ będzie,ale do dziś nie ma śladu.... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
w to nosidełko takie na plecy ją wsadziłaś? A od kiedy można je używać??
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macica jest już swoich naturalnych wielkości więc to tylko takie końcowe oczyszczanie...
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balbinka mamy cos takiego http://www.google.de/products/catalo...d=0CNABEPICMAc mozna jak dziecko wazy co najmniej 3,5kilo to uzywac
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-04-14 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja corcia malo ulewala, zdarzy jej sie jakies 2 razy na dzien, czasem raz, ale ja tego nie lubie, boje sie ze sie zachlysnie albo cos... My nie dajemy smoczka, mala za bardzo go nie chce, wiec nie wpycham jej na sile. Bolow brzucha zadnych nie mam na razie. Za to wczoraj wyczytalam, ze jak sie karmi piersia to sie nie ma okresu ![]() Dzieki dziewczyny ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-04-14 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jak bujaczek jest od urodzenia to mozna,masz oznaczenie 0+ na nim?
![]() |
#536 |
Rozeznanie
|
Widzę,że przyczajone mamusie nas odnalazły w odchowalni
![]() ![]()
#537 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#538 | ||
Zakorzenienie
|
![]() mój maluszek od 10 do teraz cały czas prawie fikał sobie ![]() ![]() w między czasie jadł, siusiał itp. - dopiero zasnął, a ja mam chwile dla siebie. Tż pojechał na zakupy jak wróci będę musiała się ogarnąć i zrobić obiadek ![]() Wkurza mnie ta reklama jak nie wiem co ![]() ![]() * Dziewczyny czy Waszym maluszkom schodzi skóra? Mojemu schodzi głownie z rączek ![]() * I czy ropieją oczka? Bo mój czasem ma zaropiałe oczko i tylko jedno - nie wiem co robić. * Czy czyścicie już noski? Jak tak to czym? Bo gruszka to istna masakra. * Od kiedy można podawać jakieś krople? I jak poznać, że dolega mu np kolka czy coś? * Czy dajecie już coś oprócz mleka tzn woda przegotowana? Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do mm obecnie je Bebiko 1 ale nie wiem czy nie zmienić mu bo te Bebiko było kupione na szybko w razie w jak jeszcze jadł z piersi ![]() Mój ubrany jest w body na krótki rękawek + pajacyk, chciałabym go ubrać w spodenki + body na długi rękawek ale nie wiem czy będzie ok czy nie będzie mu za zimno. Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak z TŻta jestem dumna ![]() ![]() A wiecie jaką ja mam ochotę na tere fere ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Rybko podczas karmienia nie ma sie @ z powodu wysokiego stezenia prolaktyny, ktora jest odpowiedzialna za produkcje pokarmu
![]() ![]() Dziewczyny myslalyscie juz o antykoncepcji poporodowej? Ja sie zdecyduje na plastry badz nuvaring - przy tabletkach nie bylam nigdy systematyczna ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do laktatora TT dla mnie to jedna wielka padaczka ![]() co do całej mojej laktacji non stop wymieniam wkładki dalej bo cały czas są mokre i chyba czuję, że zaczynają się robić miękkie bo w nocy i rano były mega twarde - może na dniach skończy się te cholerne mleko? ![]() jutro mamy gości teściowa z teściem przyjadą pierwszy raz wnuczka zobaczyć i może siostra TŻta z mężem ![]() Jeszcze muszę napisać opis porodu nie wiem kiedy ale napewno napisze ![]() A to mój mały Orzeszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.