Panny Młode 2014 :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 09:34   #4261
tasiulek
BAN stały

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Anulka, ja dostanę depresji pod koniec czerwca po egzaminie ;] Mam dwa takie hardcory, że już się zastanawiam co ze sobą zrobię jak zawalę te studia... Niby za jakieś półtora miesiąca będę już panią mgr filologii polskiej, ale co mi po tym ;/ To raczej robione tylko z zainteresowań i dla zdobycia tytułu mgr ;] Te drugie studia są właśnie jakąś moją szansą na pracę...

Misiadelko, fajnie macie, też bym sobie poszła na jakieś weselicho, a tu chyba tak będzie, że najbliższe to nasze... TŻ się cieszy, bo mówi, że już trzeba na nasze zbierać, a nie na inne wydawać :P

A ja ostatnio to byłam chora niemal z miesiąc. W dzień kobiet zachorowałam i się zaczęło najpierw jeden antybiotyk, potem drugi, potem jakieś leki przeciwbakteryjne, a potem jak już gardło i kaszel przeszły to dostałam kataru i gorączki Także było beauty :P
My idziemy w tym roku jeszcze na...3! Czerwiec lipiec i sierpień
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:37   #4262
mala_czarna_21
Zakorzenienie

kurde siedzę już od tygodnia u rodziców i tak strasznie już chcę wracać do Krakowa... nie mogę mieszkać z nimi dłużej niż kilka dni. Od dwóch lat miieszkamy z TZ razem w mieszkaniu studenckim i teraz jak wracam do domu raz na dwa tygodnie to weekend to optimum pobytu. Nie kłócimy się, wręcz przeciwnie, ale zawsze jest tysiąc rzeczy do zrobienia a jak przychodzi wieczór i posiedzielibyśmy sami czy gdzieś wyszli to alb mój tata wała nas na dół na piwko i film albo jego rodzice wymyślą coś wspólnego co prawda widzimy się ale jakoś dziwnie i mimo, że go codziennie mam to za nim tęsknie

i właściwie od tygodnia nie mieliśmy czasu żeby pogadać sam na sam nie mówiąc o jakimś całowaniu bo tu non stop ktoś z nami rozmawia, patrzy na ręcę i coś od nas chce...

utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że po ślubie NIE MA INNEJ OPCJI jak tylko mieszkać sami !

przepraszam za wywody

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
my w tym roku mamy dwa ale idziemy na to drugie bo pierwsze jest w czasie kiedy jesteśmy w pracy w Niemczech, a za rok mam jedno pewne a drugie "sugerowane"
a za dwa lata nasze

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:39   #4263
malutka155
Zakorzenienie

U nas w tym roku brak wesel
Stary 2012-04-14, 11:01   #4264
iffonka7
Zadomowienie

Hej, chciałabym do Was dołączyć, ze swoim TŻ planujemy ślub w lipcu 2014, on pracuje za granica przyjeżdża średnio co 2 tygodnie na weekend.
Obecnie jesteśmy na etapie szukania sali, chciałabym żeby była jak najbliżej mojej miejscowości, najdalej około 10 km ale obawiam się że żadnej fajnej tak blisko nie znajdę i będę musiała szukać dalej.

My w tym roku idziemy na 3 wesele.
Stary 2012-04-14, 11:05   #4265
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym do Was dołączyć, ze swoim TŻ planujemy ślub w lipcu 2014, on pracuje za granica przyjeżdża średnio co 2 tygodnie na weekend.
Obecnie jesteśmy na etapie szukania sali, chciałabym żeby była jak najbliżej mojej miejscowości, najdalej około 10 km ale obawiam się że żadnej fajnej tak blisko nie znajdę i będę musiała szukać dalej.

witamy!
a z jakich okolic jesteś ?

2015 - 38
Stary 2012-04-14, 11:12   #4266
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
witamy!
a z jakich okolic jesteś ?
z okolic częstochowy
Stary 2012-04-14, 11:22   #4267
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 12:33   #4268
Piankka
Zadomowienie

Witam nowa PMkę
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:41   #4269
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
No tak, tylko jak na razie politycy którzy są przy władzy obecnie, którzy uważają, że sprawa smoleńska jest zakończona nie zajmują się niczym, nawet tym aby w Polsce żyło się lepiej..a co rok jest gorzej... drogo, pracy po studiach nie ma... jak żyć?! Im łatwo odpowiedzieć na pytanie bo zarabiają duuuuże pieniądze.. Oj, nic po tej gadce... tematy polityczne zawsze mnie doprowadzały do zawrotu głowy

Zasugerowałam, ale na fakt, że mi się takie pomysły podobają jeszcze gorzej się zbulwersowała... mówiłam jej, że nikt nie zmusza do kupienia wina...a ona powiedziała, że tak jej się ten pomysł nie podoba, że specjalnie kupiłaby kwiaty:| ...na złość..
W ogóle ostatnio mówiłam że podoba mi się konkretny dom weselny...tata już skrytykował że za daleko, na co tak daleko jechać..itd..na razie straciłam swoje pozytywne nastawienie do planowania ślubu i wesela.. Poza tym mama dziś się oburzyła, że nie chcę pieniędzy od nich na wesele...powiedziała że mam głupie poglądy.. A ja chciałabym zapłacić sama aby móc zrobić sobie tak jak chce...a nie ciągła krytyka..

Zróbcie tam gdzie Wy chcecie nie sugerujcie się zdaniami innych;p wydajecie a to kupe pieniędzy i macie być zadowoleni my tak samo mamy też dość ładną sale praktynie z kościoła można piechtolotem;p a bierzemy 16km dalej bo nam się bardziej podoba;p

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny uważacie, że sala 28km od kościoła to daleko? Z tym, że bedzie dwóch kierowców z busami do rozwożenia gości...
mamy zagrychę...
Myślwe że da się przeżyć;p jak Wam się podoba to czemu nie;p

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ja najwyżej się przejdę, co mi tam Gorzej jak będzie upał i nie dojdę

Na 80 % będę miała tam, ale jeszcze muszę o czymś porozmawiać z panią menager, bo pewna sprawa spokoju mi nie daje:
http://hotel-podorlem.com/Galeria/Sala-bankietowa

Przypominam co jeszcze biorę pod uwagę, ale już coraz mniej:
http://www.pod-lipami.com.pl/galeria/sala-japonska/
http://www.grono.gda.pl/index.php?p=7 (ale ta sala na samym dole strony)

My transportu też nie zapewniamy.
Wszystkie ładne;p
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:55   #4270
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj

Byliśmy dziś na kursie przedmałżeńskim znów Jeszcze tylko 5 spotkań

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:07   #4271
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Witaj

Byliśmy dziś na kursie przedmałżeńskim znów Jeszcze tylko 5 spotkań
U nas kurs przedmałżeński to 3 spotkania
Stary 2012-04-14, 15:39   #4272
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
O drinki, ja dziś testowałam jakieś piwo z biedronki, że niby z tequilą, ale ja tam jakoś nie czułam wielkiej różnicy,

Siedzę w skarpetach Ja nigdy nie siedzę w skarpetach
Jacie! Ja nie mogę żyć bez skarpet najlepiej takie grubeee... jak w domu jest ekstremalnie zimno (czyt. dla mnie 22 st.) to potrafię spać w skarpetkach, dresie i polarowym szlafroku
a teraz na wiosnę, jak zbliża się godzina 20.00 to już w ogóle się trzęsę wszystkim w domu jest ciepło, a ja marznę

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Anulka, ja dostanę depresji pod koniec czerwca po egzaminie ;] Mam dwa takie hardcory, że już się zastanawiam co ze sobą zrobię jak zawalę te studia... Niby za jakieś półtora miesiąca będę już panią mgr filologii polskiej, ale co mi po tym ;/ To raczej robione tylko z zainteresowań i dla zdobycia tytułu mgr ;] Te drugie studia są właśnie jakąś moją szansą na pracę...
O taaak, czerwca też wyczekuję ale przy okazji jeszcze 15godzin z tym miłym panem.
I też w sumie poszłam na studia, które nie do końca są tym, czego chciałam, tylko p oto, żeby mieć lepsze perspektywy

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
My w tym roku na szczęście nie, za to w przyszłym roku 2. I na jednym z nich będę świadkową, więc znowu prezent większy i w ogóle... I jak tu oszczędzać na swoje się też musieli wryć, tak to my bylibyśmy na 2013

iffonka7 witam
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:14   #4273
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Heeeej Witamy

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

wioliix
zrobimy po swojemu !! Ciocia miała swoje 5 minut jak ślub brała, teraz moje 5 minut !!!

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:16   #4274
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Jacie! Ja nie mogę żyć bez skarpet najlepiej takie grubeee... jak w domu jest ekstremalnie zimno (czyt. dla mnie 22 st.) to potrafię spać w skarpetkach, dresie i polarowym szlafroku
a teraz na wiosnę, jak zbliża się godzina 20.00 to już w ogóle się trzęsę wszystkim w domu jest ciepło, a ja marznę
Witam w klubie i witam nowe PM

My mamy póki co jedno wesele 23 czerwca Przyjaciel TŻ się żeni Robią na tej sali co w głównej mierze bierzemy pod uwagę. Związane jest z tym, że jest to ośrodek i noclegi będą kosztować 25 zł. Po ich weselu będziemy już zdecydowani na 100 proc.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:20   #4275
kulbensikowa
Wtajemniczenie

My mamy w tym roku 2 wesela( co roku średnio mamy 2), w tym na jednym będę starszą(świadkową)
2013 na razie cisza

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Witam w klubie i witam nowe PM

My mamy póki co jedno wesele 23 czerwca Przyjaciel TŻ się żeni Robią na tej sali co w głównej mierze bierzemy pod uwagę. Związane jest z tym, że jest to ośrodek i noclegi będą kosztować 25 zł. Po ich weselu będziemy już zdecydowani na 100 proc.
HeHe , identycznie jak w naszej sytuacji.. Moja przyjaciółka będzie miała 23 czerwca wesele i w sali którą bierzemy pod uwagę ajj widzisz Motylek, jaki ten świat mały.. hehe

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:31   #4276
MoTyleKsw
Zakorzenienie

No
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość

HeHe , identycznie jak w naszej sytuacji.. Moja przyjaciółka będzie miała 23 czerwca wesele i w sali którą bierzemy pod uwagę ajj widzisz Motylek, jaki ten świat mały.. hehe
No to będzie o czym dyskutować intensywnie po 23 czerwca

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-14, 16:40   #4277
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
No

No to będzie o czym dyskutować intensywnie po 23 czerwca
A może Wy na to samo wesele idziecie?

My w tym roku mamy jedno (TŻ-ta kuzyna) i w przyszłym drugie (innego kuzyna TŻ-ta ) i właśnie ten co się żeni w 2013 roku będzie miał na sali na której my będziemy mieć. Na początku byłam zła, bo my pierwsi wybraliśmy tą salę i w ogóle w życiu bym nie pomyślała, że oni wybiorą tą samą (bo mieszkają w innym mieście i mają dużo dalej, a w ich okolicy też jest dużo ładnych sal...), ale po rozmowach z TŻ-tem stwierdziłam, że to może nawet i dobrze, bo będziemy mieli okazję "przetestować" salę

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:47   #4278
Loczek_brown
Zakorzenienie

Ja w tym roku idę na jedno i pewnie aż do mojego więcej po drodze się nie znajdzie Coś tych moich znajomych i rodzinkę do ślubów nie ciągnie

A nie wiecie, czy można zrobić nauki w innej miejscowości

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:59   #4279
wioliix
Rozeznanie

ja się zastanawiam czy by na sylwka nie isć na tą sale ale i tak już zaliczke bd wpłacać teraz;p bo nigdy nie byłam na tej sali ani nikt ze znajomych tam nie był;p i tak bym spr a jak bym stwierdziła że mało jedzenia czy coś to można dokupić jeszcze jakieś danie o ślub tak na 12 jednak a nie na 14;p
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 18:45   #4280
Loczek_brown
Zakorzenienie

iffonka witamy

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy by na sylwka nie isć na tą sale ale i tak już zaliczke bd wpłacać teraz;p bo nigdy nie byłam na tej sali ani nikt ze znajomych tam nie był;p i tak bym spr a jak bym stwierdziła że mało jedzenia czy coś to można dokupić jeszcze jakieś danie o ślub tak na 12 jednak a nie na 14;p
tak wcześnie ?

Coś miałam napisać i zapomniałam..
Aa wiem, u nas otworzyli dwie nowe sale.. na początku tego roku, ale zastanawiamy się właśnie czy warto ryzykować, bo nikt jeszcze ich nie zna..

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-04-14, 18:46   #4281
velika
Winter is coming

hej
fajnie macie z tymi weselami, ja byłam w całym swoim życiu na 4ech, z czego jedno jako małe dziecko, dwa do kitu (u kuzyna mojego chłopa, bo w czasie naszego związku dwa razy się zdążył ożenić ), a jedno fajne ;] W ciągu najbliższych dwóch lat też się nic nie szykuje. Znajomi i rodzina albo za młodzi jeszcze, albo bez partnerów, my jesteśmy takie dwa rodzynki moja siostra co prawda ma faceta, ale młodsza ode mnie i raczej przeciwniczka ślubów. Jedna dobra koleżanka tylko ślub bierze, no i koleżanka z pracy, ale na wesele do żadnej nie idę, tylko do kościoła.
Dziewczyny, z tymi wykładowcami dobrze was rozumiem. Niektórych to serio idzie wystrzelać wczoraj miałam zajęcia z takim gościem, którego celem jest robienie z nas idiotów. A potem się dziwi, że nikt mu na pytania nie odpowiada i wszyscy siedzą cicho i mają go gdzieś.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:55   #4282
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie U nas dzisiaj była piękna pogoda - 14 stopni, lekki wiatr, ale słoneczko świeciło
Byliśmy dzisiaj w dwóch miejsach - HotelPark Rosana i Hotel Barczyzna. Pierwsza z nich - sala ładna, aczkolwiek nas nie powaliła. Trochę tam mało miejsca do tańczenia. Ale za to cena zachęcająca (150zł/os + 15zł/os jesli byśmy od nich chcieli ciasto i tort), ale babka nie może mi zagwarantować, że to się nie zmieni (niby może wzrosnąć o max 10zł/os). Rezerwacje na 2014 przyjmują dopiero na początku przyszłego roku, a umowę odpisuje się 4 miesiące przed weselem, co moim zdaniem jest trochę dziwne...
Hotel Barczyzna - i tu bardzo miłe zaskoczenie! Na zdjęciach mnie nie urzekłata sala, ale na żywo... CUDOWNIE! Ogólnie cały obiekt po prostu super! Cena też ok, bo zniesli już korkowe i opłaty za podanie ciasta. Jedynie co mnie przeraża to ceny za pokoje (2 osobowy pokój to 180zł bez śniadania, za śniadanie płaci się 10zł i wtedy jest to co zostało z wesela + świeże warzywa, chleb, masło itd. lub 25zł i wtedy jesy zwykłe śniadanie hotelowe). Jeżeli podpiszemy umowę do 31 marca 2013 r. to ceny pozostają bez zmian Ogólne wrażenie BARDZO BARDZO POZYTYWNE

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:52   #4283
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
iffonka witamy

tak wcześnie ?

Coś miałam napisać i zapomniałam..
Aa wiem, u nas otworzyli dwie nowe sale.. na początku tego roku, ale zastanawiamy się właśnie czy warto ryzykować, bo nikt jeszcze ich nie zna..
Które?

kulbensikowa
, moze rzeczywiście to samo Jakie rejony jestes?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-14, 20:09   #4284
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Które?

kulbensikowa
, moze rzeczywiście to samo Jakie rejony jestes?
Atena i Areszt, który oferuje okrągłe stoły, które mi się strasznie podobają.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witajcie U nas dzisiaj była piękna pogoda - 14 stopni, lekki wiatr, ale słoneczko świeciło
Byliśmy dzisiaj w dwóch miejsach - HotelPark Rosana i Hotel Barczyzna. Pierwsza z nich - sala ładna, aczkolwiek nas nie powaliła. Trochę tam mało miejsca do tańczenia. Ale za to cena zachęcająca (150zł/os + 15zł/os jesli byśmy od nich chcieli ciasto i tort), ale babka nie może mi zagwarantować, że to się nie zmieni (niby może wzrosnąć o max 10zł/os). Rezerwacje na 2014 przyjmują dopiero na początku przyszłego roku, a umowę odpisuje się 4 miesiące przed weselem, co moim zdaniem jest trochę dziwne...
Hotel Barczyzna - i tu bardzo miłe zaskoczenie! Na zdjęciach mnie nie urzekłata sala, ale na żywo... CUDOWNIE! Ogólnie cały obiekt po prostu super! Cena też ok, bo zniesli już korkowe i opłaty za podanie ciasta. Jedynie co mnie przeraża to ceny za pokoje (2 osobowy pokój to 180zł bez śniadania, za śniadanie płaci się 10zł i wtedy jest to co zostało z wesela + świeże warzywa, chleb, masło itd. lub 25zł i wtedy jesy zwykłe śniadanie hotelowe). Jeżeli podpiszemy umowę do 31 marca 2013 r. to ceny pozostają bez zmian Ogólne wrażenie BARDZO BARDZO POZYTYWNE
znów będę ubolewać: czemu u nas jest tak drogo

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-04-14, 20:17   #4285
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Atena i Areszt, który oferuje okrągłe stoły, które mi się strasznie podobają.

znów będę ubolewać: czemu u nas jest tak drogo
Atena na Bugajskiej ;> ? braaaak w ogóle jakiegokolwiek podwórka a z aresztu mam ofertę na poczcie ale sala fajna

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-14, 20:31   #4286
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Atena na Bugajskiej ;> ? braaaak w ogóle jakiegokolwiek podwórka a z aresztu mam ofertę na poczcie ale sala fajna
Na wierzejskiej. Nie chcieli mi nic powiedzieć przez telefon :/ A strony internetowej nie posiadają.

Z aresztu też mam meila, z tym, że chyba pełnej oferty mi nie wysłali, tylko cenę.

17.02 16.09
[*][*][*]

Edytowane przez Loczek_brown
Czas edycji: 2012-04-14 o 20:32
Stary 2012-04-14, 20:32   #4287
exist_
Zakorzenienie

U nas w tym roku jakiegoś wesela w rodzinie nie ma, ale koleżanka TŻ z pracy bierze ślub w lipcu, coprawda jeszcze nie mówiła kogo zaprasza, niby kiedyś wspominał coś TŻ że może znajomych z pracy też, ale od lutego ona już nie pracuje z TŻ więc wątpię.

W przyszłym roku może pójdziemy na jedno.

I tyle na razie wiem, ja mam jeszcze jednego wujka który jest kawalerem A kuzynostwo młodsze ode mnie i to ho ho. Moja siostra jest np. ode mnie młodsza o 6 lat, a jeden z kuzynów ma lat 3 Drugi w 2014 dopiero do komunii pójdzie
Stary 2012-04-14, 21:12   #4288
velika
Winter is coming

Ja mam tylko 4 kuzynów, 1 kuzynka po ślubie, 1 na 1szym roku studiów, kuzyn kończy gimnazjum, a drugi jest starszy ode mnie, ale do małżeństwa mu się nie spieszy u chłopa jest większa ekipa, ale pewnie i tak będziemy pierwsi
Przyjaciółki mam dwie, jedna chętnie by ślub wzięła, ale facet mniej chętny A druga singielka.
Mój i chłopa przyjaciel z kolei chętnie by się ustatkował, ale go niedawno laska kopnęła w dupę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:29   #4289
malutka155
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3768902/Gratuluje-panu-mlodemu
Stary 2012-04-14, 21:31   #4290
mala_czarna_21
Zakorzenienie

osz kur.wa.......

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2012-04-14 o 21:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości