![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część IV
Dopiero co dołączyłam do Waszego wątku, a już mam problem z nadrobieniem. Komplementy zostały przekazane Filemonowi.
![]() Na ogródkach przez które praktycznie dziennie przechodzę, pomieszkują trzy bardzo fajne koty. Jeden z nich jest moim ulubieńcem, nawet nadałam mu imię - Łasuch (chyba wiadomo dlaczego ![]() ![]()
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdy w to wsiąkasz i poznajesz te zwierzęta i widzisz jak wiele ich umiera w "czarnych dziurach" nieopodal nas to wybór staje się prosty. Kocice nie marzą przecież o potomstwie, natura...uważam że lepiej zakończyć żywot niechcianych kociąt - aborcją, niewiele z nich zazna lepszego życia a te którym się uda, odbierają miejsce tym już narodzonym... jets to bardzo ciężkie decydować o życiu i śmierci, wykończa człowieka po jakimś czasie ale wiem że to jedyne słuszne wyjście ![]() ![]() Czasem było mi szkoda kotek, bo przecież tak cudownie opiekują sie kociakami, a one porzucały te kociaki, rodząc kolejne ....i biegały maluchy zagubione, odrzucone... dla nas ludzi to oburzające bo dbamy o dzieci...kot to kot...natura bywa okrutna a my ludzie winni jesteśmy im opiekę, tym bezdomnym / dzikim choćby w takim zakresie Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-04-13 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Nie depcze krokusów
|
Marea - właśnie tak jest, ale to lepsze dla populacji
![]()
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
Eh. smutno się zrobiło na tym wątku.
![]() Tak jak dziś pisałam- zakupiłam suchą karmę 300 g i już dziś z nią biegałam pod blokiem ![]()
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
To była moja pierwsiejsza próba.
![]() Wydaje mi się, że to kot przedszkolny- pod blokiem mam przedszkole i odkąd pamiętam roiło się tam od kotów...
#547 |
Wtajemniczenie
|
Wszytskie bezdomniaki powinny w kolejce stać pod klatką, rządkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie- całe wieki tu nie byłam, a jak już to na chwile. Teraz trochę pobędę w moim rodzinnym domu i będę je upatrywać z okna ![]() ![]()
![]() |
#549 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Nie jest duży, średni, do kolan. Rasa... Hmmm... Urodził się biały z czarnymi uszami. W 5 tyg. zaczęły pojawiać się plamki . Słyszałam już wersję, że to 'miniatura dalmatyńczyka' ![]() ![]() ![]() A to cała moja domowa menażeria ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-04-14 o 05:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#551 |
|
Ha, ha, znalazłam
![]()
![]() |
#552 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- 2 zdjęcie... ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Kawał chłopa... I to jakiego... ![]() A cóż to za pogłoski na nasz temat? ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Jakie piękne!!! ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że mnie nie ma??? ![]() ![]() Kitty była cudowna i piękna... Uwielbiałam ją ![]() Jeszcze sobie znajdziecie miziaka, wszystko w swoim czasie ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Boże, jakie wybitne te koty ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
:d ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Niestety prawda. Jak Whiskas u teściów- kot leci do miski, jak te puchy co mu kupuję- muszę wpychać pyszczek do miseczki, bo nawet nie spróbuje... ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Fakt, ale tygryski to ja uwielbiam. Szczególnie tą Twoją słodyśną Nensi... ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Jak ja potężnie kocham buraski! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Piękne kotki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
dziś w Poznaniu jest "pokaz" kotów do adopcji
![]()
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Nadrobiłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale czaaaad, wszystko czaaaad, piękna woliera, fajne futrzaki, słodkie przytulaśne śpiochy... ![]() Burasek dziękuje i trochę kicha, bo z okna nie schodzi... Lakier to jedna z najbardziej udanych czerwieni, jaką miałam, żywa, tętnicza, kryje całkowicie po jednej warstwie, och i ach! Bo to kwestia tego, że nigdy nie miałam czarnuszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
Haha- świetne ujęcie
![]() Czemu dziś a nie 21 ![]() Yhm. Tak mi się wydaje... Ale teraz to mało dzieci się bawi w piaskownicy... Ale koty też walą do osiedlowych piaskownic, a tam to już w ogóle zero dzieci... Za moich czasów znaleźć w piaskownicy "glinę"- to było coś ![]() ![]()
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2012-04-14 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słusznie, taka ładna pogoda ![]() Ja jeszcze przez najbliższy tydzień będę robiła totalne porządki (wszystko wywalone z szaf, do prania, szafy się wietrzą, mnie szlag trafia na te ciuchy na podłodze, a Ancijomak jest w raju, można spadać z wysoka na miękkie ubrania, jak cudownie wskakuje się na półki w szafie... ![]() Noo... Jest naprawdę szałowy. Bardzo mi się podoba ![]() Nic straconego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
O Bosheee... padłam! poszłam dziś do naszego najbliższego weta wypytać o sterylkę i szczękę musiałam przed sobą na taczce wieźć! Jak mi zaśpiewała cenę i warunki to przez parę dobrych sekund nie mogłam głosu z siebie wydobyć
![]() ![]() ![]() W poniedziałek zadzwonię do weta u moich Teściów - tam jest zupełnie inny świat (lubelskie) i na dodatek to Inspektorat Weterynaryjny, więc cena na pewno będzie dużo niższa i opieka lepsiejsza. A u Was jakie są ceny? ps. pytam z ciekawości ![]()
#562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
130-150 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
anty_lopka, około 200-250 zł, zależy jeszcze czy są jakieś badania dodatkowe wcześniej, krew i tak dalej, jedne lecznice wliczają kontrolę i zdjęcie szwów w cenę i płacisz raz, ale więcej, a inne za samą sterylkę biorą mniej, ale potem za kolejne wizyty też płacisz. Cena zależy też po prostu od ceny materiałów, od ceny leków, można użyć tańszych albo droższych. 130 to chyba cena w marcowej akcji sterylizacji, bardzo tanio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
jejciu, pamiętam jak naszą Bertę kroiliśmy, dobre 12-14 lat temu, to płaciliśmy za wszystko razem 80 zł
![]() ![]()
#565 | |
|
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#566 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
a dowiedziałąm się i sprawdz u siebie że miasto dopłaca do sterylek - u mnie jeden tylko wet ma podpisana umowe i płaci sie aktualnie 50 % ceny a czekam na uprawomocnienie sie jakiegos przepisu - od weta to wiem i bedzie sie płacić tylko 20% znalazłam wpisując w google swoje miasto i tekst dopłaty do sterylizacji - Cytat:
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-04-14 o 15:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
|
Łoł, toć to u mnie taka cena to nie dość, że za suczkę to jeszcze z porządną wagą!
Moje kocury wykastrowałam za 100 zł jednego, kotka 150 zł. Psy w różnych cenach, bo waga uzależniona od narkozy. Mnie nie mówili nic o późniejszych wizytach- jedyna to kontrola. Ależ chcieli Cię naciągnąć! Zapytaj następnym razem, czy uzasadnią taką cenę. Kubrak ze złota ![]() ![]() Zmykaj stamtąd!
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie. W moim mieście po prostu są takie ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Nie depcze krokusów
|
Kraków, mała lecznica osiedlowa.
Kocur 80 zł, kotka 100 zł z kontrolą. A to nie dotyczy tylko bezdomnych? Za zniżkę nie chciałabym mieć kota z przyciętym uchem.
![]() |
#570 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() dotyczy wszystkich zwierząt nie rozumiem twojego komentarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.