![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kto ze mną?
Od Nowego Roku postanowiłam wziąć się za siebie i szukam chętnych pań do współpracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: Kto ze mną?
dolanczam sie
![]() zaczynam diete od 2 stycznia. 4 stycznia mam pierwsze zajecia z aerobiku, bede chodzila raz w tygodniu, potem moze czesciej, postaram sie cwiczyc w domu, do kapieli uzywac zelu antycellulitowego i w miare mozliwosci masowac cialo zeby bylo jedrniejsze. mysle ze duzo osob tutaj dolaczy bo duzo zaczyna diete od Nowego Roku. do tej diety przygotowuje sie od dawna, mam nadzieje ze bede miala na tyle wytwalosci i mobilizacji.. ile chcesz schudnac? ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nowy rok to dobra okazja by zacząć. Muszę w końcu osiągnąć upragnione 60cm w talii... no... jak będzie 65 też będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do boju dziewczynki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() 60 w zyciu nie bede miala, bo mam inna budowe ciala ![]() ![]() do boju ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie moge tez wlaczyc ? Co prawda ja juz jestem od 4 dni na diecie ale to jak dla mnie niewiele, wrecz mozna powiedziec ze tez to zrobilam pod wplywem nowego roku ale ciut wczesniej. Bo jak sobie powiem ze np. jutro zaczynam diete to dzisiaj sie tyle najem ze pozniej ten jeden dzien sobie odrobie po miesiacu diety wiec to jest bez sensu
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej! W takim razie ja też się przyłączam. Arebiczną szóstke weidera już zaczęłam wczoraj
![]() Po mojej diecie i ćwiczeniach schudłam 3 kg , ważę 47 , chciałabym zejsć do.. nie mam określonej liczby ale chcę wyglądać i czuć się dobrze ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Właściwie to nie zależy mi na tym,żeby zrzucić kilogramy, ale żeby wymiary były wymarzone
![]() ![]() ![]() Korusia$, ile masz wzrostu? Bo 47 kg to już malutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez sie dolaczam. Nie chodzi mi tak o zrzucenie kilogramow (mam 164cm i waze 52kg). Chce poprawic swoj wyglad. Brzuszek przede wszystkim!Nogi trzeba chronic przed cellulitem itp.No zaniedbalam sie strasznie przez ostatnie 4 miesiace.
Waze ok, ale co z tego jak na wiecej sie czuje i wygladam.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Pomozcie sie zmobilizowac, bo zakwitne na fotelu i wtedy juz bedzie za pozno
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Agniesia, spokojnie, razem damy radę! Do lata jeszcze dużo czasu na poprawienie wyglądu!
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
To ja też się przyłączam do Was. Może tym razem pójdzie mi lepiej niż ostatnio...
Ile masz wzrostu? Bo 47 kg to trochę mało. No, chyba, że masz jakies 150 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
xxyy
|
to od jutra walczymy
![]() ja waze 56-57 kg i mam 170 cm wzrostu. nie chodzi mi o zrzucenie kg ( chociaz tak 3-4 chcialabym zrzucic), tlko zrobienie cos z moim wielkim brzuchem.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie to lato jest takie, ze wtedy mam najwiecej energii do cwiczen, a zima leniwa jestem ![]() Ale musze sie zmobilizowac, by na wiosna w panike nie wpasc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A tak widze, ze wiekszosci nie o kilogramki, ale cm chodzi. Mi to latwiej jest schudnac, ale wyrzezbienie nieco cialka, to ciezka praca.
![]() |
#15 |
xxyy
|
i jakie macie plany w zwiakzu z naszym odchudznaiem? jakie produkty ograniczacie, co bedziecie glownie jesc?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2.Ograniczam slodycze. 3.Wiecej warzyw w posilkach. 4.Kanapki bez masla i margaryny. 5.Ciemny chlebek i taki dietetyczny (lubie ![]() 6.Wiecej owocow. 7.Ryz zamiast ziemniaczkow(ziemniaczki tylko w niedziele) 8.Salatki wazywne. A najwazniejsze: NIE GLODUJE SIE!!!!!!!!!! Bo mozna tak, ale potem czlowiek sie rzuca i ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Z tym rzucaniem SIE chodzilo mi o jedzenie i SLODYCZE!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#18 | |
xxyy
|
Cytat:
bede starala sie codziennie masowac. a co do diety to: -oliwa z oliwek zamiast innych tluszczy - duzo serkow wiejskich, chudych serow bialych, jogurtow danone activia - ryż brązowy zamaist białego i zamiast ziemniaków -duzo zup warzywnych, surówek - wiecej owocow , zwlaszcza jablek bo zdrowe sa -1,5 litra wody mineralnej dziennie masz racje, nie ma sensu sie glodzic, bo potem ma sie jedzeniowy napad ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Ograniczyć ilość spożywanych węglowodanów na rzecz białka i zdrowych tłuszczów. Czyli niewiele pieczywa, ziemniaków, potraw mącznych. Jeśli już to ryż, najlepiej brązowy a pieczywo ciemne, pełnoziarniste. Nabiał. Z tłuszczów oliwa z oliwek. 3. Więcej warzyw, owoce. 4. Czerwona herbata. 5. No i ruch. Niestety w styczniu strasznie zabiegana będę, więc siłownia czy aerobik raczej odpada, ale postaram się ćwiczyć wieczorami w domu. 6. Postaram się odżywiać regularnie. Powiedzmy 5 posiłków, ale niezbyt obfitych. Koniec z ciągłym podjadaniem i późną kolacją. Tyle mi w tej chwili przyszło do głowy. A co z tego wyjdzie...zobaczymy. Jakie ćwiczenia polecacie? Chodziłam swego czasu na siłownię i odpowiadało mi to, tylko leń wziął górę ![]() 3mam kciuki za Was wszystkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
To ja tez sie dolaczam dziewczynki
![]() Malo weglowodanow, duzo bialeczka, nie jedzenie slodyczy, czeste, ale mniejsze posilki i duuuzo otrebow. No i ostatni posilek tak ze 2-3h przed snem, czyli u mnie to wychodzi ok 19 ![]() jesli mialabym z czegos zrzucac, to co najwyzej cm z ud. teraz mam 50cm, wiec jesli udaloby mi sie dojsc do 48, to byloby wspaniale. A to chce osiagnac przez cwiczenia. Generalnie nie chce juz bardziej chudnac, co najwyzej 2kg, tak do 52, ale to max. Dlatego postanowilam, ze raz w tygodniu moge sobie pofolgowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Etap zrzucania nadprogramowych kg mam już za sobą. Wprowadziłam wiele zmian wcześniej, większość została już nawet wypisana... jak już wcześniej pisałam zależy mi na centymetrach, dlatego stawiam na ćwiczenia przede wszystkim i do tego zdrowe odżywanie. Przez ostatni miesiąc troche to wszystko zaniedbałam, zaczynam od nowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: i tak sobie myślę.... może w końcu wybiorę się na siłownię... chociaż te u mnie pozostawiają wiele do życzenia ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
italiaanka a wiec mozemy sie wspierac, bo chyba mamy podobne plany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja też sie chętnie dołacze
![]() Mój plan jest taki: 1. Jeść 5 posiłków dziennie, duzo warzyw, owoców, ciemne pieczywo.... itp. 2. Ćwiczyć, w poniedziałki, srody i piątki godzinka aerobicu, we wtorki i czwartki planuje ćwiczyć aerobic z płyty Carmen Electra Striptiza Aerobic :P jeszcze nie mam tej płytki, ale podobno sa na niej świetne ćwiczenia rozciagające ![]() ![]() 3. Codziennie wcierać w siebie balsam 4. ze słodyczy pewnienie uda mi sie zrezygnować, ale zamienie bardziej kaloryczne przekąski na np. corna, którego zjem sobie na drugie śniadanie ![]() Jutro sie zmierze ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, buziaki na dobry początek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To trzymajmy sie kobietki razem i mobilizujmy!!!!!!!!!!!!!! !!!!
![]() |
#25 | |
xxyy
|
Cytat:
Nowy rok to czas na zmiany.
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja już w skrócie pisałam co zamierzam, nie chcę tu stworzyć następnej epopei narodowej, a musicie wiedzieć, że jeśli chodzi o diety to mam wiele do powiedzenia. Może dlatego,że zawsze zaczynam i nigdy nie wychodzi
![]() ![]() Mój plan: 1. Żadnych słodyczy, żadnych fast foodów, żadnego alkoholu, żadnych napojów gazowanych. 2. Trzy posiłki (wiem, że powinno być mniej i częściej, ale czas mi nie pozwala) 3. Dużo otrębów, wody mineralnej i herbaty czerwonej. 4. Zero białego pieczywa i ziemniaków. 5. Balsamik ujędrniający na ciało. 6. I co najważniejsze, bo bez tego ani rusz - ćwiczenia, ćwiczenia, ĆWICZENIA ![]() Co oprócz szóstki proponujecie na brzuch? Bo ja a6w chciałam sobie zostawić na deser ![]() Jutro zamieszczam dokładne wymiary i czekam na Was. Pozdrawiam i trzymam kciuki!
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że jeszcze zdążę się przyłączyć
![]() Co prawda, rozłożyło mnie choróbsko - jakaś angina się przyplątała i jutro idę do lekarza. Ale postaram się przynajmniej spełnić kilka zasad, jak np. niejedzenie słodyczy i różne takie związane z dietą, które wymieniłyście. Zawsze na początku roku mam ogromne postanowienia, a na wiosnę ogromny żal i gorycz, że nie udało mi się ich spełnić. Tym razem musi być inaczej. Doprowadziłam się do takiego stanu, że chce mi się płakać i jestem załamana. Nigdy jeszcze tyle nie ważyłam i podobnie jak Kama98 jestem osowiała i niezadowolona. Chcę wreszcie wyjść z tego błędnego koła i być z siebie dumna, że się udało. Nie będę już niczego nikomu udawadniać - zrobię to dla siebie, żeby się lepiej czuć, mieć lepszy humor i w ogóle. Zasady są proste i podobne jak u Was: 1. 5 małych posiłków - jestem wegetarianką, więc muszę postarać się ograniczyć węglowodany a wprowadzić więcej białka, bo na razie moja dieta jest bardzo węglowodanowa. 2. Picie wody i innych płynów - ok. 2 litrów dziennie 3. Niejedzenie bądź ograniczenie słodyczy. 4. Ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia. Dysponuję rowerkiem stacjonarnym i muszę go wreszcie wprowadzić w ruch, prócz tego chciałabym jakiś aerobik, a może uda się wybrać na siłownię lub basen. Ponadto - jak dotychczas - spacery z psem i weekendowe wypady w góry (ostatnio niestety nieczęste z braku czasu i/lub nieodpowiedniej aury).5. Dbanie o stan skóry - balsamy, peelingi itp. Mam różne kosmetyki, ale jakoś z lenistwa czy przez zapomnienie ich nie używam. W przeciwieństwie do większości z Was zależy mi nie tylko na centymetrach, ale i na kilogramach. Mam do zrzucenia ok. 15 kg - jestem niska, mam 160 cm wzrostu i ważę przerażająco, bo ok. 68 kg. Nie wiem jak mogłam się doprowadzić do takiego stanu, ale to pewnie lata praktyki ![]() Chciałabym schudnąć do czerwca jak najwięcej, bo mam wówczas ślub kuzynki i wiadomo - spotkania z całą rodzinką, chciałoby się wypaść jak najlepiej, albo przynajmniej nie wyglądać najgorzej ze wszystkich. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale jak już się dorwałam do klawiatury to się odkleić nie mogę. A tu spać iść trzeba, bo termometr wskazuje ponad 38 stopni, ojojoj bez antybiotyku się chyba nie obejdzie. Pozdrawiam Dziewczyny i korzystając z okazji, życzę wszystkiego naj, naj, najlepszego w Nowym Roku, a przede wszystkim wytrwania w Waszych postanowieniach noworocznych. Buziaczki ![]() P.S. Jutro się dokładnie poważę i pomierzę i zobaczymy kiedy będą pierwsze efekty.
![]() |
#28 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() z kosmetykami mam podobnie, mam duzo zeli, kremow itp wyszczuplajaco-ujedrniajacych ale nie uzywam ich. musze sie zmobilizowac. uciekaj do lozka i kuruj sie. zycze szybkiego powrotu do zdrowia ![]() kup sobie jutro duzo owocow, najlepiej cytrusow, bo maja duzo witaminy C i pomoga Ci w walce z choroba ![]() a ja wlasnie pije czerwona herbate, i herbate Xenne ( wiem ze nie powinno sie, bo jest z senesem.. ale raz na jakis czas mozna. musze oczyscic sie z sylwestrowego picia i jedzenia ![]() ustalilam sobie juz na jutro jadlospic, rano wyruszam do sklepu. same pysznosci jutro u mnie beda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
xxyy
|
dzis zaczynamy
![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Nie spać, nie spać !!
![]() Dzień dobry wszystkim i co by dzień dobrze minął ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.