|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Ale sie rozpisalyscie
U mnie pada na calego..wrocila jesien!Cytat:
![]() zywiec podzielam zdanie dziewczyn, teraz owszem wymaja studiow ale i doswiadczenia wiec ja bym osobiscie wolala jak najszybciej wdrazac sie na rynek pracy a jezykow nikt nie zabrania Ci uczyc sie ich dodatkowo. Doczytalam ze chcesz byc tlumaczem..hmm...nie wiem jak to w Pl dziala. ja ci moge z mojego doswiadczenia powiedziec ze najlepsza nauka jezykow jest wlasnie podczas pobytu w danym kraju. Dopiero w praniu wychodzi jak dany kraj mowi Rob to na co masz odwage i co czujesz. Ale nie idealizowalabym ze 3 kierunki studiow potem zrobia z Ciebie niewiadomo jak wyksztalcona osobe bo niestety teraz liczy sie doswiadczenie. Mam podobnie jak ty jesli chodzi o prace i mysle ostatnio zeby nie poszukac czegos part-time zeby wlasnie powoli wdrazac sie w praktyczna strone zawodu no i zeby jakis grosz wplynal. A i po studiach byloby mi potem latwiej bo juz cos praktycznego bym umiala. Kiedys sie zastanawialam co by bylo jakbym wrocila do Pl. OK wloski juz mam na poziomie dziennym ale studia prawnicze to pewnie licza sie w danym kraju A jesli chodzi o prace za granica moge sie wypowiedziec o Wloszech. Teraz tu jest taki kryzys ze Wlosi po studiach pracy nie maja Chyba nie mozna zrobic ogolnej statystyki co sie teraz oplaca studiowac a co nie. Czesto trzeba tez umiec wykorzystac sytuacje ktore nam zycie nasuwa.. |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- a o pracy napisałam w klubie
|
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak się będą sprawować.Cytat:
![]() Nie martw się, na pewno z dzidziusiem wszystko ok Nie możesz się teraz stresować, jeszcze za wcześnie żebyś ciągle czuła ruchy
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu zamiast pchać się w kolejny język to bym się skupiła na szlifowaniu dotychczasowych a to wymaga jednak dużo czasu. Pogłębianie słownictwa, czytanie, oglądanie, słuchanie itd. Wydaje mi się że lepiej znać 2 języki perfekcyjnie niż 3 tak sobie. Kolejnego zawsze możesz się zacząć uczyć w przyszłości. No i filologia Ci nie pomoże w znalezieniu innej pracy niż fizyczna za granicą jeżeli nie będziesz miała dodatkowo jakiegoś konkretnego zawodu. Bo czym się wyróżnisz spośród tłumu kontrkandydatów z danego kraju? Oni przecież wszyscy znają język.
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Koniku - serum kosztowalo 61 zl z przesylka
![]() A jesli chodzi o Shaume, to szampon cudownie pachnie, tak elegancko, troche jak perfumy Ladnie myje, wlosy sa gladkie. Odzywka tez fajna, nie skleja wlosow, ani nie przetluszcza. Tyle, ze ja nie psikam bezposrednio na wlosy, tylko na dlon i wcieram kosmetyk Zobaczymy, czy po dluzszym czasie beda jakies bardziej zauwazalne efekty
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapach tej herbatki boski
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów. Kupiłam olejek Alterra, żel do golenia Joanna, peeling Joanna i sól jednorazową z rossmana. W moim rossie było sporo tych żeli ISANA, o których pisałyście. Odwiedziłam też Lidla i tam dorwałam fajną koszulkę trekkingową w super cenie.
|
|
|
|
#4058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na szlifowanie mam jeszcze 3 lata zanim skończę studia. A chciałabym w tym czasie uczyć się czegoś nowego. Choćby dla własnej satysfakcji. Uważam, że trzeba inwestować w siebie ile się da, bo nigdy nie wiadomo co nam się może w życiu przydać. I właśnie dlatego chcę skończyć tą europeistykę i może zacząć przygodę z dziennikarstwem. |
|||
|
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
To nie były żele Isana.
Cytat:
![]() Ja się cały czas odnosiłam do pomysłu z włoskim a nie do dziennikarstwa. Chociaż tu też musiałabyś się zastanowić czy masz do tego predyspozycje. Czy jesteś pewna siebie i na tyle przebojowa żeby się przebić w tym środowisku. Ewentualnie poszukać czegoś bardziej zgodnego z predyspozycjami i przydatnego w tym co chcesz kiedyś robić. Bo chyba nie chodzi o studiowanie dla samego zabicia czasu, nie? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Skoro chcesz być tłumaczem to po co Ci to dziennikarstwo? A zabierze Ci to czas który mogłabyś poświęcić na szlifowanie języka.
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że nie chodzi o zabicie czasu. Gdyby tak dalej robiłabym biżuterię lub nauczyła się malować |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze chcesz w siebie inwestowac, masz racje ze lepiej teraz za mlodu, skoro ta chec posiadasz niz pozniej. Ale pytanie czy inwestycja w siebie to koniecznie musza byc studia? Czy po tych kierunkach (2) ktore skonczysz nie zostaniesz tlumaczem? Czy to marzenie o byciu tlumaczem pojawilo ci sie dopiero w trakcie studiow? Nikt tu nie chce pewnie naskakiwac, raczej jest to wymiana zdan tak zeby Ci w miare trafnie doradzic, bo przeciez najlepiej to Ty bedziesz wiedziec co chcesz ze swoja przyszloscia zrobic. Ale wydaje mi sie ze twoje plany zbyt rozne: tu piszesz-nowy jezyk, tu dziennikarstwo, tu ze fr. jeszcze az tak dobrze nie znasz. Glowne pytanie ktore powinnas sobie postawic to co jest ci potrzebne do zostania tlumaczem i w tym kierunku powinnas dazyc jesli to jest to czego pragniesz Piszesz ze mialas staz w firmie, moze i po tych studiach ktore juz masz gdzies sie zalapiesz ale jesli nie jest to twoj szczyt marzen no to studiuj dalej
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatka Faktycznie
Sprawdziłam i to inna seria. Mama kupiła z tej serii żel o zapachu liczi za 3,39
|
|
|
|
#4063 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam peeling BeBeauty - nareszcie!
To moje piąte kwietniowe zużycie - jak na moje możliwości to niezły wynik, zwłaszcza, że łącznie z oddanymi i sprzedanymi kosmetykami mam 15 na minus ![]() (I 15 na plus )
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy te szampony syoss są dobre, bo ich jeszcze nie miałam. Używałam z Isany i sprawdzały się. Taki suchy szampon jest super gdy nie mamy czasu rano myc glowy albo gdzies sie jedzie. Ja mam taką pracę, że w tłustych włosach mi nie wypada przyjsc wiec szampon suchy mam zawsze w szafce w domu.
w sobote rano zrobiłam sobie dzien SPA i mam 4 nowe zuzycia: zel pod prysznic Rabarbar i Limetka Kamill (pisałam na blogu recenzję TUTAJ), maska do wlosów Palette (z jakiejs farby została), peeling St Ives (szkoda ze juz wycofany), maslo do ciała z Be Beauty Brazylia.
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zuzycie: czerwony lakier do paznokci Isadora. Wczoraj nałożyłam na ciało i włosy olejek Alterra. Skóra cudownie jest nawilżona. Włosy mi schną, więc jeszcze nie widzę efektów.
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba i ja musze zainwestowac w ten olejek Alterra
|
||
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to są tak naprawdę moje plany i po części marzenia. Może wyjdzie tak, że się nigdzie nie dostanę albo nie obronie i z wszystkiego wyjdą nici. Póki mam siłę i ochotę to będę próbować. Mam milion pomysłów na życie i sama nie wiem który będzie najlepszy. Także będę się starać a nuż się uda
Może i faktycznie italianistyka mi niepotrzebna, bo podobno bez problemu można się samemu nauczyć włoskiego, bo to najprostszy język świata, ale specjalność translatorska jest kusząca. No nic, pożyjemy, zobaczymy.Ja mam już na koncie 10 pełnowymiarowych zużyć i jedną próbkę A dzisiaj pędzę na zakupy, bo mam do wykorzystania 20 zł do H&M
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
jest super, też polecam wszystkim
Cytat:
Cytat:
natomiast doświadczenie zawodowe jak najbardziej co się chce w życiu robić - i zacząć to robić, a nie chwytać się wielu pomysłów i zmieniać co 2 lata wcześniej obraną drogę życia zużyłam Bielenda, Vanity, Krem do depilacji `Cukrowy` do skóry delikatnej 100ml. W związku z tym zostałam bez kremu do depilacji (mam jeszcze jeden, ale jest u TZa
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam błyszczyk Bell Wow
![]() Oglądam Perfekcyjną Panią Domu i jedna z kobiet miała niezły skład kosmetyków, z czego ogromna liczba przeterminowanych! Nawet z 2008 roku
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obranej drogi nie zmieniam. Od zawsze chciałam robić coś z językami i cały czas do tego dążę. A jeśli przy okazji zajmę się czymś innym (tzn. spróbuję) to co w tym złego ?
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak uległam wczoraj Rosskowej pokusie.
I plan o kwietniu bez zachcianek legł w gruzach.
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
co to za olejek Alterra ktory tak zachwalacie?
Uzyłam dzis 1 raz suchego szampony Syoss i jest super. Nie wiem czmeu ludzie tak psioczą na niego na KWC. Zobaczymy jak sie bedzie spisywał. Jedyne co mnie zdziwilo to ze po uzyciu jeszcze przez jakis czas ulatnial sie z niego gaz...
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam awokado i granat
|
|
|
|
#4075 |
|
Konto usunięte
|
A ja brzozę i pomarańczę, jest rewelacyjny do włosów
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agniesia swietnie ujela w zdanie moje mysli: "najlepiej (moim zdaniem) raz usiąść i porządnie przemyśleć swoje życie co się chce w życiu robić - i zacząć to robić, a nie chwytać się wielu pomysłów i zmieniać co 2 lata wcześniej obraną drogę życia "I to jest prawda. Trzeba byc tez troche konsekwentnym. Cytat:
Skoro tak tego bronisz to znaczy ze ci na tym bardzo zalezy wiec idz ta droga bo jesli tego pragniesz to jest to wlasciwa droga. Ja bede trzymac kciuki, bo uwazam Cie za sumienna osobe, ktora przyklada sie do obowiazkow ktore sobie obrana wiec zycze ci powodzenia, jakakolwiek decyzje podejmiesz.
|
||
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
a w bidronce kupiłam Carla norri do piersi i na cellu
fajne są, zupełnie jak Eveline, składy niemal identyczne po 6,99 to grzech?
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Dwa żele pod prysznic Wellnes&Beauty - pieprz i kardamon oraz liczi i kwiat róży. Trafiłam na pełne półki, bo na listwie była stara cena 5,99 zł.
I jeszcze skusiłam się na ten nowy szampon Syoss Silicone Free. żywiec, a jesteś pewna, że nie będziesz musiała za te kolejne studia płacić? To nie od roku akademickiego 2012/2013 drugi kierunek ma być płatny? ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Też je w marcu kupiłam.
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

U mnie pada na calego..wrocila jesien!
Rob to na co masz odwage i co czujesz. Ale nie idealizowalabym ze 3 kierunki studiow potem zrobia z Ciebie niewiadomo jak wyksztalcona osobe bo niestety teraz liczy sie doswiadczenie. 

I jakieś inne filmiki. Ja póki co zaczęłam od tego, że mam ustawioną jako stronę startową - lemonde.fr
Gdybym tylko mogła to najchętniej poszłabym na politechnikę, bo po tym zawsze jest praca, ale skoro nie mam do tego głowy, a mam za to do języków to czemu miałabym tego nie wykorzystać?
Ale 90 zł to jednak dużo.
wiecie, jak tak dłuższy czas nie czuję ruchów to zaczynam się denerwować czy chociaż wszystko ok