zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 54! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 11:11   #841
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 54!

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Vicky, nieładnie, że nie zapytano Cię o zgodę. Ja musiałam pytać każdego, bo nie wolno praktykantom tak bez pozwolenia pacjenta cokolwiek robić. Niby to Ok, ale potem każdy mówi: "Niech się Pani uczy, ale nie na mnie!" i w konsekwencji wychodzi na to, że nic się nie nauczę.. Skończę studia, posadzą mnie do kłucia i potem będzie narzekanie, że pobieram tak czy owak Więc proszę Cię o troszkę zrozumienia, z pewnością nie bylo to miłe przeżycie, ale daj szansę studentkom, przecież nie grozi to utratą pochwy.
Ja zawsze wychodziłam z założenia, że praktykantom nie można utrudniać nauki - w końcu m ręki nie urwą najśmieszniej było jak jeszcze w liceum poszłam na jakieś szczepienie i pytają mnie w gabinecie czy może mnie zaszczepić praktykantka - zgodziłam się, bo co za różnica - i tak z moim strachem przed igłami ledwo się na nogach trzymałam przyszła dziewczyna - była chyba jeszcze bledsza ode mnie - nie wiem czy pierwszy raz kogoś obcego miała dziabnąc, czy co, ale ręce się jej trzęsły i trzy razy dezynfekowała mi ramię jak tak patrzyłam jak ona się denerwuje, to zapomniałam, że sama się boję
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:12   #842
justyna_dt
Zakorzenienie

Świat się kończy, zawsze mi się wydawało, że zaręczę się przed Jolie-Pitt
Bry

Med, z tym pantoflarzem to posiadłaś zdolności Carmi i cały problem ujęłaś w jednym zdaniu klaski

Ale mi się nie chce dzisiaj jechać na tego paintballa.
W ogóle muszę rozeznać sprawy kredytowo-ratalne, aż mnie brzuch boli na samą myśl :/ (choć boli też jak na @ i plamię, a nie bolą mnie piersi, więc dziwnie tak).

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:16   #843
kasia0912
Zakorzenienie

wykąpałam się, czas pościerać kurze i po 13 do TŻ

u nas zawsze pacjenci myślą,że doświadczony fizjoterapeuta to ich ozdrowi raz dwa. A mu studenci to nie. Mimo,że my na pacjenta mamy 45 minut, a doświadczeni 15 minut.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:40   #844
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Rain, za takie podejście mogę lowciać Cię do konca twych dni

Justi To nie idź na paintball, to boli

Maja, czemu masz spadek formy?

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:47   #845
majasn
Zakorzenienie

Cytat:

Justi To nie idź na paintball, to boli

Maja, czemu masz spadek formy?
łapie mnie cos od tygodnia i dzisiaj rano obudziłam się z zapchanym nosem, bolącymi zatokami i gardlem..najgorsze jest to, że Cz. pojechał i muszę sama zapolować na obiad więc czeka mnie teraz radosna wyprawa do centrum handlowego..
więc uciekam
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:53   #846
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz

Ja przeżywam podobne męki, bo ludzie się boją do mnie po kwiaty przychodzić
Ale chociaż na 15 sierpnia mogę sobie już na bank wpisać w terminarz przygotowanie bukietu ślubnego dla koleżanki
Stary 2012-04-14, 12:01   #847
justyna_dt
Zakorzenienie

Med, nie no, pójdę, bo jak nie pójdę, to przyblokowałam na marne jednego markera i maskę

Kurde, nie wiem, co jest, wygląda na to, że dostałam/zaraz dostanę okres, 1,5 tygodnia za wcześnie i bez objawów oczywiście, mimo Uroseptu, dalej mam infekcję

Stary 2012-04-14, 12:15   #848
karoline3ek
Zadomowienie

Antosia najwyraźniej jest tak jak mówisz
ps ale masz boski avatar To Ty?

Ja mam dzień leniwca wstałam 15 minut temu, teraz idę na gorącą kąpiel i nie wiem co ze sobą zrobię
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:43   #849
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Med, nie no, pójdę, bo jak nie pójdę, to przyblokowałam na marne jednego markera i maskę

Kurde, nie wiem, co jest, wygląda na to, że dostałam/zaraz dostanę okres, 1,5 tygodnia za wcześnie i bez objawów oczywiście, mimo Uroseptu, dalej mam infekcję
Bo Urosept nie leczy infekcji, jest do stosowania bardziej profilaktycznego lub wspomagającego... Jest po prostu za słaby. Leć do apteki po coś mocniejszego, albo na posiew moczu Justi, to jakieś hormony brałaś, czy co? Bo to strasznie dziwnie tak, żebyś już okres miała no, chyba, że tak ci się jakoś dziwnie owulacja objawia?

Peach, w jakim kolorze będzie przedpokój? Dacie jakąś tapetę potem? Ja coś choruję ostatnio na tapety we wzory na jednej ścianie w kluczowym miejscu...
ac
Rain, no wlasnie. A przeciez kwiaty to akurat taka rzecz, że skoro ty, dyplomowana florystka wg ludzi jest niezaufana, to co dopiero pani w kwiaciarni wzięta wprost z ulicy? A jakimś trafem im się ufa...

Maju, to życzę dużo duzo zdrowia. Ty w ogóle ostatnio często chorujesz, prawda? Co ten stres i zmęczenie robi z ludźmi

ej, umyłam sobie włosy. Okazało się jednak, że nie wzięłam suszarki No i plany wychodzenia poszły się paść, czekamy aż wyschnę

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2012-04-14, 12:47   #850
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Antosia najwyraźniej jest tak jak mówisz
ps ale masz boski avatar To Ty?
Tak, to ja w obecnej formie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:53   #851
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain, no wlasnie. A przeciez kwiaty to akurat taka rzecz, że skoro ty, dyplomowana florystka wg ludzi jest niezaufana, to co dopiero pani w kwiaciarni wzięta wprost z ulicy? A jakimś trafem im się ufa...
Jeszcze nie jestem dyplomowana
Bardzo mnie irytuje to, że ludzie przychodzą do mnie się poradzic, ja swój czas poświęcam, doradzam, wymyślam a później oni idą sobie do kwiaciarni i zamawiają wszystko tam zwykle u kobiety, która z florystyką ma tyle wspólnego, że odbyła dwumiesięczny kurs bukieciarski
Ostatnio kilka razy miałam taką sytuację, że na fb czy gdzieś tam ktoś "z polecenia" się do mnie odzywał - ostatnio siostra koleżanki - czy mogłabym jej bukiet ślubny wymyślić i wykonać, czy możemy się jakoś umówić na konsultacje itp. Odpisałam, że nie ma problemu, że mogę jej zrobić co będzie chciała i co? Brak odzewu. Po co mi w ogóle głowę zawraca
Innym razem inna koleżanka napisała, że będzie świadkową u swojej przyjaciółki, że oglądały moją stronę internetową i są zachwycone tym co robię i bardzo by chciały bukiet ode mnie, bo PMce zależy na czymś bardzo oryginalnym - czymś, czego jeszcze nie było. Dałam swój numer telefonu, dziewczyna miała się odezwać w krótkim czasie. Sprawa ucichła, ślub się odbył, świadkowa wrzuciła do internetu zdjęcia. Ów "oryginalny, jedyny w swoim rodzaju bukiet" okazał się być najbardziej banalną wiązanką na świecie - różowe goździki na mikrofonie, bez żadnych dodatków

...a ja znajomym to nawet zupełnie po kosztach bym zrobiła kwiaty, ostatecznie portfolio robi się bardzo wolno.
Stary 2012-04-14, 12:54   #852
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Tak, to ja w obecnej formie
bardzo korzystna ta forma

rain, no niestety kijowe sytuacje Bo czasem ty juz zaczniesz myślec, co takiej dziewczynie zaproponować, a potem na ciula straciłaś czas...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-04-14 o 12:56
Stary 2012-04-14, 13:00   #853
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
bardzo korzystna ta forma
Dziękuję, ci co mają fb mogli już większość zdjęć obczaić. I dobrze

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:00   #854
raingirl
Zakorzenienie

Justyna Ty szoruj na badania moczu i posiew, a później do normalnego lekarza, bo Ci ta infekcja pójdzie w końcu wyżej, w nerki i się nie pozbierasz, a Urosept nic tu nie pomoże jak już coś się dzieje argument "ja tak mam od zawsze" do mnie nie trafia - to tylko znaczy, że tam wciąż coś siedzi i jest zaleczane a nie wyleczone...
Stary 2012-04-14, 13:27   #855
carmelova
Zakorzenienie

Hej!

Tośka super wyglądasz!

Witam po ciężkiej nocy. Zasnęłam dopiero o 7 rano... Masakrejszyn. Uratowała mnie żubrówka
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:49   #856
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

wczoraj ledwo weszłam do domu, a instruktor do mnie napisał czy mogłabym teraz jeździć. masakra była. jechanie prostą droga po wiochach mi się podobało ostatnio, ale wczoraj zaczelam po mieście. te skrzyżowania, ronda - nie ogarniam raz przy zmienianiu biegu zamiast gazu nacisnęlam hamulec i prawie polonez mi w dupe wjechał dzisiaj o 13 znów jadę, mam nadzieję, że będzie lepiej
po Waszym mieście
a gdzie zdajesz egzamin, we Wro?

Zalali nam dzisiaj płytę fundamentową
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:50   #857
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Eh dzisiaj babcia odprawia u nas urodziny. Znowu będzie masa niewygodnych pytań...
CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:52   #858
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
po Waszym mieście
a gdzie zdajesz egzamin, we Wro?

Zalali nam dzisiaj płytę fundamentową

Na kiedy przewidujecie koniec budowy?
Stary 2012-04-14, 13:57   #859
justyna_dt
Zakorzenienie

Tośka, w avatarze to Ty? o matko, nie poznałam Cię
Carmi, o ja... ale widzisz, trzeba było ładować od samego początku
rain, masz rację spróbuję się umówić w poniedziałek na środę do mojego gina/urologa, ale szczerze wątpię, żebym się załapała na ten tydzień...
med, no mi właśnie urosept pomagał jak samo nie przechodziło, heh... A nie biorę żadnych hormonów, nie plamię nigdy podczas owulacji, nie wiem, co jest grane :/ i na razie wszystko ustało, ale pewnie ruszy wieczorem albo jutro. Dziwne... a chcę od tego cyklu wrócić do Yasminelle, teraz to już się boję. Może to cionsza?

Przez moje okołomiesiączkowe rewelacje odwołałam się z paintballa, a brat po mnie pojechał, że - coś w stylu - czego innego mógł się spodziewać... Heh... strasznie mi się przykro zrobiło, zwłaszcza że nie dał mi się praktycznie wytłumaczyć, w ostatniej chwili powiedziałam: "mam okres", a on: "mhm, dobra, ok" i się rozłączył. A ja w taaaaaaaaaaki bek, że do tej pory beczę, a dzwoniłam do niego godzinę temu. Ogólnie kontaktujemy się dzwoniąc do siebie, nie pisujemy smsów, a jeśli już to bardzo bardzo rzadko. No i zaczęłam do niego pisać smsa: "Kurde wiesz co, coś jest niezależne ode mnie, a i tak sprawiasz, że czuję się winna", na pewno by to dotarło do niego, bo ogólnie nie dzielimy się takimi spostrzeżeniami. No i byłam w połowie smsa, jak zadzwonił z przeprosinami, że rozumie, wie, ale że kupił mi nową butlę i w ogóle, no i znowu się poryczałam jeszcze bardziej no i tak siedzę i ryczę. Masakra. Chyba całe ciśnienie z ostatnich miesięcy ze mnie schodzi, wszystkie te bolesne sprawy, które gdzieś się działy, teraz mnie uderzają z nową siłą, analizuję wszystko od początku do końca i wypuszczam w przestrzeń. Głowa mi pęka.

Stary 2012-04-14, 14:03   #860
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Na kiedy przewidujecie koniec budowy?
carmi... to zależy czy działkę się sprzeda = będzie kasa, wtedy to i w kilka miesięcy można, ale bez kasy to i z 10 lat może się ciągnąć. Bo tak bez niczego to stać nas jeszcze na mury, w wersji optymistycznej rodzice pomogą nam z dachem, bo dobrze zakryć dom w takim stanie, a co dalej to nie wiem

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Justi nie martw się, wypłaczesz się i na pewno będzie Ci lepiej mnie tez łupie dynia odkąd się obudziłam chyba też na okres.
Stary 2012-04-14, 14:11   #861
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
wczoraj ledwo weszłam do domu, a instruktor do mnie napisał czy mogłabym teraz jeździć. masakra była. jechanie prostą droga po wiochach mi się podobało ostatnio, ale wczoraj zaczelam po mieście. te skrzyżowania, ronda - nie ogarniam raz przy zmienianiu biegu zamiast gazu nacisnęlam hamulec i prawie polonez mi w dupe wjechał dzisiaj o 13 znów jadę, mam nadzieję, że będzie lepiej
hoho Wrocław przestaje być bezpieczny

Jusia nie płacz, nie ma sensu o jakieś pękające kulki robić histerii a brat przecież przeprosił

kurczę Waity Katy nie dość że się doczekała to już po ślubie, Brangelina zaręczona... świat się kończy, teraz to my będziemy ostatnie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:18   #862
carmelova
Zakorzenienie

Jusia tulę Sporo emocji się w obie ostatnio nagromadziło i czuję, że nie ze wszystkim sobie radzisz

Claris to trzymam kciuki za sprzedaż działki A jeśli sie nie uda sprzedać, to może warto pomysleć o kredycie? Lepsze to niż wynajmowanie albo męczenie się jeszcze 10 lat z teściami...

Koleżanka mi ostatnio opowiadała, że jej szef (bankier) robi mega wałki. Przedstawia klientom warunki umowy korzystne dla klienta, klient podpisuje oryginał i kilka kopii. Problem w tym, że te "kopie" to nie są kopie, ale umowy na innych warunkach, a nikt nie czyta tych pozostałych egzemplarzy. Koleś ten pierwszy egzemplarz niszczy, a zostawia tylko te pozostałe z gorszymi warunkami Nie wiedziałam, że w bankach mogą robić takie wałki! Ale za to facet zarabia kilkadziesiąt tys. miesięcznie...
Stary 2012-04-14, 14:28   #863
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Carmi byłam wczoraj u Ciebie w klatce u koleżanki i chciałam nawet zajrzeć do Ciebie by sprawdzić jak się czujesz, ale nie chciałam Ci przeszkodzić w odpoczywaniu. Mam nadzieję, że już się lepiej czujesz

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:35   #864
Claris
Zakorzenienie

Red face Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 54!

Carmi dziekuję z kredytem się też liczymy, ale póki co jest kasa i jest co robić, zobaczymy co życie przyniesie, a bywa przecież przewrotne...
Stary 2012-04-14, 14:39   #865
capriola_87
Zakorzenienie

Jak Wam mija to piękne sobotnie popołudnie?
Stary 2012-04-14, 14:40   #866
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
ja cierpię przez @, nie boli, ale jestem totalnie rozwalona i piszę artykuł

Stary 2012-04-14, 14:51   #867
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trzaskam nadgodziny zdalnie
Stary 2012-04-14, 14:51   #868
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
ja cierpię przez @, nie boli, ale jestem totalnie rozwalona i piszę artykuł
ja też jestem totalnie rozwalona i nic mi się nie chce:/ Ale moja psiapsióła ma dziś urodziny więc pewnie wieczorem coś porobimy
Stary 2012-04-14, 14:55   #869
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem totalnie rozwalona i nic mi się nie chce:/ Ale moja psiapsióła ma dziś urodziny więc pewnie wieczorem coś porobimy
fajnie, ja miałam wczoraj babski wieczór, byłyśmy ze współlokatorkami u naszej wspólnej koleżanki na posiadówie wypiłysmy dwa wina i poplotkowałyśmy, fajnie było dziś pewnie wieczór z tż dla odmiany

Stary 2012-04-14, 14:58   #870
karoline3ek
Zadomowienie

Tosia to super wyglądasz Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, ale broń Boże wcale nie gorzej
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości