|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIY czyli domowe przerobki, cz. II
Świetne inspiracje
Mnie się zamarzyło coś takiego : 524332_395646340454151_165322170153237_1460004_1388266417_n.jpg To pewnie musze dwoma barwnikami? Tylko napierw zafarbować na fioletowo a później takie mazy to jak zrobić? I najpierw postrzępić? Taki barwnik z tym motylkiem się nada czy lepiej ten do pralki? Wiem, że było dużo postów o barwieniu ale i tak musze się jeszcze raz upewnić ;P
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje że napierw te spodenki były zwyczajnie odbarwione wybielaczem a pożniej pomalowane na różowo.
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chcialabym te paski przemalowac na jakis inny kolor, ale juz kiedys probowalam przemalowac botki i niestety je zmarnowalam bo farba na zgieciach odpryskiwala. kupowalam specjalna farbe do butow na allegro ale jakas lipa.
moze ktoras cos polecic? myslalam te nad lakierem do paznokci ale nie wydaje mi sie zeby byl trwaly?
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
http://greenweddingshoes.com/diy-neon-toe-shoes/
swietny pomysl na buty ![]() http://glitternglue.com/2012/02/01/d...-chunky-heels/ super koszula! ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- poniewaz buty z czubkami wrocily do lask z czego sie ciesze bo tam jakos lepiej ukladaja mi sie palce, wyjelam z szafy stare czerwone czolenka z kokardka. jak juz mowilam wczesniej posiadam czarna farbe do butow ale lipna. no cuz podjelam ryzyko i pomalowalam je kilka razy, zobaczymy jak tym razem zachowa sie farba. ale mam pare pytan 1. widzialam w necie ze duzo osob maluje buty jakimis sprejami, ta so takie zwykle ze sklepu z farbami? 2. buty posiadaja kokarde, i jest ona niestety przyszyta w wziazku z czym nie moge sie jej pozbyc bo zostanie slad. sa jakby dwie, tzn wieksza i na to przypieta mniejsza, pomyslalam zeby obydwie poamlowac na inne neonowe kolory, czy lakier do paznokci sie do tego nada? 3. czy istnieje sposob zeby polakierowac buty? 4. czy szewc przedluzy mi obcas o 1 cm chociaz?
|
|
#755 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na allegro są farby, ale do skóry, sama planuję kupić, dlatego pytam... Z tego co czytałam, do nich trzeba skórę przygotować (zdjąć poprzedni barwnik specjalnym rozpuszczalnikiem, lub przynajmniej przemyć spirytusem) tak zrobiłaś?
|
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.antywieszak.pl/wp-content...3/DSC09997.jpg jest w kolorze złotym i srebrnym ![]() http://www.antywieszak.pl/?p=2868 http://www.antywieszak.pl/?p=2173
I LOVE GREECE ...Fitness... Edytowane przez ms.Julcia Czas edycji: 2012-04-11 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to marza mi sie srebrne baleriny myslicie ze w jakim sklepie to moze byc dostepne? z farbami? czy tylko w necie
|
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zakochałam się w Twoim kołnierzu! <3 możesz zdradzić na co naszywałaś te różne koraliki? i skąd szablon kołnierza?
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
juz wiem, to jest to czym sie maluje literki na grobach
czyli jest w kazdym sklepie![]() srebrne baletki chyba najlepsze co nie? aa do takiego koloru bedzie pasowac zloty czybek? do tego ciuchy w brazowej stylizacji i zlota bizu
24.03.2016 Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2012-04-12 o 13:06 |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
a myslicie ze ten srebnik nada sie do takiej podstawy koturna?
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
pomoże któraś ?
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy jak się odrywa i jakie ono jest, wstaw zdjęcie
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
mi przyszycie jedynie przychodzi do głowy, ale zrób zdjęcie to lepiej podpowiemy
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byl taki renowator ale podobno tez mial zmieniac kolor butow. farba przy dwoch pierwszych wartstawch sie rozchodzila, a pozniej robily sie takie jakby pecherzyki powietrza. wczesniej odtlyuszczalam oczywiscie buty. ogolnie malowalam buty chyba z 5 razy i na koniec spryskalam je sprayem polyskujacym efekt nawet niezly tylko ciekawe ile to wytrzyma buty nie z przwdziwej skory. farby juz nie mam, mialam jej koncowkeTZ kupila mi ten zlotnik czy jak sie to tam nazywa, tylko nie mam na czym tego wyprobowac bo buty mi zginely ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- wlasnie w misce leza jeansy z ace, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, ja pisałam do gościa który wystawia te farby do skóry - renowator czy coś ... pisał, że do eko skóry się nie nadają ;( Mówisz, że sprayem potraktowałaś buty?
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
ide dokonczyc i wstawie zdjecia
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
buty troche zniszczylam gdy odtluszczalam je. tam na zalamaniu poschodzil lakier i ciezko mi to zakryc.
byly bordowe z kokardka moglam odrazy je potraktowac sprayem a nie tym renowatorem. spray bardzo dlugo schnie, ciagle mi sie lepia buty, do tego przyciaga kurz i buty nie sa jak tafla![]() kokardke mialam przemalowac ale ostatecznie ja odczepilam i musze cos wymyslec zeby ja zastapic czyms innym jaka fajna kardeczka albo chcialabym takim kwiatkiem z materialu ( takim kawalkiem jak byly te sandaleczki co marszczylo sie material i przymocowywalo do nich) tylko nie mam zbytniego talentu do takich spraw![]() buty bede jeszcze raz lakierowac(chyba z miesiac beda schly) i oczywiscie wymiana flekow i chcialabym przedluzyc obcas, nie sa tak niaskie jak na zdjeciu ale 1 cm duzo by dal ![]() szkoda ze ten kwiatek byly przyszyty bo takto to wyszlyby ladne lakierki
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
łoł
![]() i to w końcu zwykłym sprayem czy specjalnym?
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
najpier tym specjanym renowatorem ale wyszlo do d****
i kupilam najzwyklejszy spray za 9 zl
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nabyłam takie trampki http://szafa.pl/c3633030-nowe-zolte-...ozmiar-39.html i tu pomocy potrzebuję, jak zawiązać sznurowadła żeby zostały tak jak były nawleczone, żeby ich nie było widać i żeby nie upijały w nogę?
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei potrzebuję inspiracji - mam sznurki grubości sznurowadeł i chciałabym zrobić z nich bransoletkę, macie jakieś propozycje? Przeszukuję Internet, ale ciągle trafiam na pomysłu z muliną
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
poniewaz moje ulubione granatowe slimy juz stracily swoj kolor potraktowalam je ACE
ale trzeba je jeszcze raz uprac bo strasznie smierdza! efekt nawet mi sie podoba
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wykonuję m. in. takie kołnierzyki
może macie jakieś pomysły na inne wzory ?
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
już wstawiam
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam mały problem i przyszłam prosić o poradę.
![]() Mój płaszczyk uległ wypadkowi, na jednym rękawie ma poprzepalany wierzchni materiał. Zdjęcie z fleszem, więc są bardzo rozjaśnione, w rzeczywistości nie ma aż takiego brzydkiego efektu, ale warto by to zakryć. I teraz co z tym począć? Myślałam o przyszyciu na obu rękawach kawałka cienkiej, granatowej skórki, co Wy na to? Ewentualnie granatowa, gęsta koronka, ale nie wiem jak taka sprawować się będzie podczas deszczu. Może macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj dostałam na pocztę fajną stronkę,może ktoś już podawał,jeżeli tak to przepraszam,ale jest tam dużo ciekawych rzeczy,można się czymś zainspirować
http://zszywka.pl/
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Mnie się zamarzyło coś takiego :
I najpierw postrzępić? Taki barwnik z tym motylkiem się nada czy lepiej ten do pralki? Wiem, że było dużo postów o barwieniu ale i tak musze się jeszcze raz upewnić ;P

Na allegro są farby, ale do skóry, sama planuję kupić, dlatego pytam... Z tego co czytałam, do nich trzeba skórę przygotować (zdjąć poprzedni barwnik specjalnym rozpuszczalnikiem, lub przynajmniej przemyć spirytusem) tak zrobiłaś?

czyli jest w kazdym sklepie

to byl taki renowator ale podobno tez mial zmieniac kolor butow. farba przy dwoch pierwszych wartstawch sie rozchodzila, a pozniej robily sie takie jakby pecherzyki powietrza. wczesniej odtlyuszczalam oczywiscie buty. ogolnie malowalam buty chyba z 5 razy i na koniec spryskalam je sprayem polyskujacym