ślubujące w 2012:) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 21:34   #1861
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

ja jeszcze w temacie ksiąg a co sądzice o tych?

http://allegro.pl/ksiega-gosci-fiole...275168144.html
http://allegro.pl/ksiega-gosci-biala...275167717.html

to ten sam sprzedawca- chciałam zadać pytanie odnośnie tej http://allegro.pl/ksiega-gosci-grana...273773054.html i wpadły mi w oko te dwie.

jak myślicie która najlepsza?
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:41   #1862
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

to ten sam sprzedawca- chciałam zadać pytanie odnośnie tej http://allegro.pl/ksiega-gosci-grana...273773054.html i wpadły mi w oko te dwie.

O tych nie widziałam jak je znalazłaś? W pierwszej niebardzo podoba mi sie kolor ale druga podoba mi sie tak samo jak ta poprzednia od tego sprzedawcy ta "zakładka" jest fajna tylko chyba wolałabym już bez kokardy jak ma być serduszko albo bez serca a z kokardką
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:53   #1863
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
O tych nie widziałam jak je znalazłaś? W pierwszej niebardzo podoba mi sie kolor ale druga podoba mi sie tak samo jak ta poprzednia od tego sprzedawcy ta "zakładka" jest fajna tylko chyba wolałabym już bez kokardy jak ma być serduszko albo bez serca a z kokardką

myślę, że pewnie można się dogadać, że bez serduszka. Znalazłam je po przedmiotach użytkownika
Stary 2012-04-13, 22:44   #1864
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:

wszystkie fajne

Cytat:
Dziewczynki jestem po załatwieniu spraw z księdzem i spisaniu protokołu... ufffffffffffffff szczerze mówiąc poczułam się jak jakiś mega grzesznik ale ksiądz był super (mamy bardzo fajnych księży w parafii) i wszystko gładko poszło. Na zapowiedzi nic nie chciał ponieważ my bierzemy licencję więc powiedział, że na zapowiedzi nie dajemy tylko za licencję datek.
wrzucam fotkę butów i biżu- zdjęcia trochę marne ale na szybko robione i oświetlenie nieciekawe zamówiłam dzis do biżu bransoletkę bo byłam w salonach i jak zobaczyłam ile kosztują wyroby tej firmy to się za głowę złapała. Bransoletka z takich kryształków 100zł ja płaciłam 30 zł za kolczyki i 30 zł za naszyjnik więc przepłacać nie będę- zamówiłam
super, bucików nie lubie na takim niskim ale te na prawdę urocze

A my jutro rano ruszamy do Krk z siostrą i mamą . Będziemy się czaić na sukienki dla nich i dla mnie na drugi dzień! trzymajcie kciuki

qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 07:28   #1865
migotka8
Przyczajenie

hej dziewczynki mam pytanko jak wypisywałyście zaproszenia tam gdzie były dzieci? z dziećmi czy samych rodziców?
migotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:29   #1866
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka8 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mam pytanko jak wypisywałyście zaproszenia tam gdzie były dzieci? z dziećmi czy samych rodziców?

my pisaliśmy "wraz z dziećmi" tam gdzie było więcej niż jedno. Tak gdzie było jedno "wraz z dzieckiem"- nie bawiliśmy się z imionami.
musieliśmy dopisywać dzieci bo to rodzina i to ta najbliższa więc trzeba było

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

A my jutro rano ruszamy do Krk z siostrą i mamą . Będziemy się czaić na sukienki dla nich i dla mnie na drugi dzień! trzymajcie kciuki

ja na codzień na szpilkach latam ale na ślub postanowiłam na niskim kupić- postawiłam na wygodę trzymam kciuki za udane zakupy pochwal się potem co upolowałaś
Stary 2012-04-14, 09:22   #1867
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
wszystkie fajne

powodzenia , jak kupicie wszystko , czekam na fotki ;P
Cytat:
Napisane przez migotka8 Pokaż wiadomość
ja pisałam z dziećmi bądź z dzieckiem jeśli było jedno , a że rodzinę mam większość z dziećmi musiałam zaprosić , czy przyjdą z czy bez to już ich sprawa , ale musiałam żeby obrazy majestatu nie było

mam florystkę
Stary 2012-04-14, 14:53   #1868
monika860902
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33510660]

Byliśmy dziś u księdza. Wszystko ustalone. Opłacone - 900 zł. Proboszcz powiedział, że jak nie mamy to on oczywiście rozumie, ale jeśli mamy, to dajmy tyle, ile możemy a tż na to "mamy tylko 1.000" ja i tak sądzę, że to dużo, ale wszystko w tym jest...organista, śpiew, dywan, kwiaty. Więc daliśmy ten 1.000 zl a proboszcz oddał 100 zł i mówi "Masz Kochana na paznokcie sobie zostaw" hahaha
W sobotę sa dwa śluby, idziemy popatrzeć.

No i zrobiłam wreszcie te rtg zębów po miesiacu [/QUOTE]
To fajny ksiądz....i z normalnym podejściem do ludzi ale i tak myślę, że te 900 zł to jest dużo....u nas nie można stroić kościoła...więc na tym się zaoszczędzi.Wczoraj byłam z TŻem spisać protokół.....zosyały nam z tych spraw zaliczyć nauki, i spowiedzi......no i za tydzień będziemy na zapowiedziach mój TŻ się pyta ile ma zapłacić za zapowiedzi a ksiądz:" za wszytsko razem się zapłaci"mam nadzieję, że wtedy nie zgarnie od nas nie wiadomo ile kasy, ale mówił ostatnio, że "co łaska" bierze

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:08   #1869
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
jak będzie stała pani z puszką ze schroniska no to chyba będzie ok.
Ja sama mam kicię a zamiast kwiatków zbieramy jedzonko dla kotków dla schroniska.
jak dawaliśmy zaproszenia to TŻ informował, że on osobiście preferuje puszki bo sucha karma mu nie wchodzi i nie za bardzo lubi a z mlekiem jako płatki to za bardzo kaloryczna nikt nie pomyślał sobie że dla własnej kici zbieramy także Ty też się nie obawiaj a w razie czego to informuj że to do schroniska

to tak jak my
w zaproszeniach juz był wierszyk ze zbieramy karme dla schroniska zamiast kwiatów
fajnie, że coraz wiecej ludzi tak do tego podchodzi
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:59   #1870
magnusia
Zakorzenienie

uffff od 8.10 latam po mieście i ledwo żyję.
byliśmy w parafii TŻ-ta na zapowiedzi dac no i o 100 zł lżejsi jesteśmy nawet się proboszcz nie krępował kwotą podać, eh..

zamówiliśmy koszule dla TŻ-ta będzie szyta na miarę bo w całej stolicy nie ma smokingowych koszul ecru więc niestety uszyć trzeba.
Stary 2012-04-14, 17:33   #1871
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy w parafii TŻ-ta na zapowiedzi dac no i o 100 zł lżejsi jesteśmy nawet się proboszcz nie krępował kwotą podać, eh..

zamówiliśmy koszule dla TŻ-ta będzie szyta na miarę bo w całej stolicy nie ma smokingowych koszul ecru więc niestety uszyć trzeba.
kurcze...100 zł to tak trochę dużo za wypowiedzi.....jakie to dziwne.......księża nie krępują się wyciągać łapę po kasę, a sami co niektórzy są skąpi.....
Opowiem Wam prawdziwą historię....mój brat ma warsztat z diagnostyką komputerową, rok temu przyjechał do niego ksiądz wikariusz(obecnie już go u nas nie ma) z samochodem. Brat wułożył kasę za części, naprawił mu auto, a jak księżulek przyjechał po odbiór to z tekstem do brata: " to co...Bóg zapłać?". Mój brat powiedział, że części nie kupił za "Bóg zapłać", zus również musi opłacić itd....i podał kwotę 350 zł wtedy. No to ksiądz wyciągnął z kieszeni zwiniętą kasę, dał bratu, brat schował do kieszeni...po czasie go tchnęło aby spojrzeć ile ksiądz mu dał kasy...okazało się, że o 100 zł mniej No ale stratny i tak nie był, bo jak ksiądz przyjechał następnym razem to go policzył więcej, za tą stówę

Stary 2012-04-14, 18:35   #1872
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:

no mi też się przydużo wydaje a w jednym kościele płacicie czy w dwóch ?
no to ładnie żeby koszuli takowej w stolicy nie było . A ile każą sobie dać za szycie jej ???
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
kurcze...100 zł to tak trochę dużo za wypowiedzi.....jakie to dziwne.......księża nie krępują się wyciągać łapę po kasę, a sami co niektórzy są skąpi.....
Opowiem Wam prawdziwą historię....mój brat ma warsztat z diagnostyką komputerową, rok temu przyjechał do niego ksiądz wikariusz(obecnie już go u nas nie ma) z samochodem. Brat wułożył kasę za części, naprawił mu auto, a jak księżulek przyjechał po odbiór to z tekstem do brata: " to co...Bóg zapłać?". Mój brat powiedział, że części nie kupił za "Bóg zapłać", zus również musi opłacić itd....i podał kwotę 350 zł wtedy. No to ksiądz wyciągnął z kieszeni zwiniętą kasę, dał bratu, brat schował do kieszeni...po czasie go tchnęło aby spojrzeć ile ksiądz mu dał kasy...okazało się, że o 100 zł mniej No ale stratny i tak nie był, bo jak ksiądz przyjechał następnym razem to go policzył więcej, za tą stówę
co za ksiądz ,pewnie więcej nie wziął bo myślał że jak ksiądz to załatwi to sobie za darmo ... ehhh szkoda gadać
Stary 2012-04-14, 20:28   #1873
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
no mi też się przydużo wydaje a w jednym kościele płacicie czy w dwóch ?
no to ładnie żeby koszuli takowej w stolicy nie było . A ile każą sobie dać za szycie jej ???

w jednej parafii- tylko w parafii TŻ-ta dla mnie to przegięcie w mojej nic nie płaciliśmy bo licencję bierzemy i ksiądz powiedział że i tak za licencję będziemy płacić więc za zapowiedzi nie będziemy. Myślałam że u TŻ powie, że z 50 zł a tu 100 zł- moim zdaniem powinno być za darmo lub "co łaska".
No nie ma koszuli ecru tylko białe- masakra.
Szycie 450 zł więc też sporo ale z drugiej strony gotowa koszula smokingowa z plisami i takimi guzikami jakby spinki (takie wkładane) w sklepach też kosztuje majątek. Szukaliśmy i ceny od 300 (takie zwykłe ze zwykłymi guzikami i bez plisy) zł do, UWAGA- 650 zł więc w tej sytuacji 450 zł to jeszcze że tak powiem "znośnie".
Materiał jest dobry i 100% bawełny także nie będzie problemu z noszeniem.
Plus taki, że będzie miał tą koszule w dobranym do sukienki kolorze i idealną do sylwetki- miarę zdejmował krawiec ze 40 minut i tyle paramentów mierzył, że nie wiedziałam że tyle trzeba.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No to ksiądz wyciągnął z kieszeni zwiniętą kasę, dał bratu, brat schował do kieszeni...po czasie go tchnęło aby spojrzeć ile ksiądz mu dał kasy...okazało się, że o 100 zł mniej

jedno słowo- chamstwo i tyle . Jak tak można, w głowie się nie mieści normalnie. Jak ja idę coś kupić albo płacę za jakąś usługę to płacę tyle ile wynosi cena a ksiądz to ma niby za darmo dostać- a z jakiej paki???.

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-14 o 20:30
Stary 2012-04-14, 20:56   #1874
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

A czy któraś z was orientuje się jak to jest z koszulami w kolorze ivory w Trójmieście?? Bo wkrótce czekają nas wielkie poszukiwania z moim TŻ (bo boje się że jak w stolicy taki kiepski wybór to co będzie w innych miastach).

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:59   #1875
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczynki taki temacik mam- macie może jakieś paznokciowe inspiracje na ślub? przekopałam forum ale jakoś nie mogę jakiegoś wątku odszukać na ten temat

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
A czy któraś z was orientuje się jak to jest z koszulami w kolorze ivory w Trójmieście?? Bo wkrótce czekają nas wielkie poszukiwania z moim TŻ (bo boje się że jak w stolicy taki kiepski wybór to co będzie w innych miastach).

Kochana a chcesz zwykłą czy smokingową? Bo zwykła to były w kolorach ecru, ivory itp - ze smokingową mieliśmy problem
Stary 2012-04-14, 21:04   #1876
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

no właśnie o smokingową mi chodzi :/ planujemy garnitur smokingowy (nie smoking), + bordowy pas i muszka (ja mam przewidziane bordowe butki, bukiet i kwiat we włosach + być może paznokcie w kolorze bordo ale na razie skłaniam się w stronę tradycyjnego frencha).
A powiedz gdzie w Warszawie szyjecie bo jakby co tam mamy brata TŻta i dość często tam bywamy.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:14   #1877
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
no właśnie o smokingową mi chodzi :/ planujemy garnitur smokingowy (nie smoking), + bordowy pas i muszka (ja mam przewidziane bordowe butki, bukiet i kwiat we włosach + być może paznokcie w kolorze bordo ale na razie skłaniam się w stronę tradycyjnego frencha).
A powiedz gdzie w Warszawie szyjecie bo jakby co tam mamy brata TŻta i dość często tam bywamy.

no to szukajcie koszuli i mam nadzieję, że będziecie mieć więcej szczęściaa. Ja jedyne co znalazłam to : http://www.wolczanka.com.pl/product-...na-spinki.html
tylko my chcieliśmy z plastronem i bez zakrytych guzików no takich nie było ecru

tu zamówiliśmy: http://www.koszulenamiare.pl/
wykończenia też robisz jakie chcesz- kołnierzyk, mankiety ich sztywność itp, no i monogram jeszcze można wyhaftować (w cenie)- oczywiście TŻ zamówił- eh te chłopy

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-14 o 21:18
Stary 2012-04-14, 21:48   #1878
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
w jednej parafii- tylko w parafii TŻ-ta dla mnie to przegięcie w mojej nic nie płaciliśmy bo licencję bierzemy i ksiądz powiedział że i tak za licencję będziemy płacić więc za zapowiedzi nie będziemy. Myślałam że u TŻ powie, że z 50 zł a tu 100 zł- moim zdaniem powinno być za darmo lub "co łaska".
No nie ma koszuli ecru tylko białe- masakra.
Szycie 450 zł więc też sporo ale z drugiej strony gotowa koszula smokingowa z plisami i takimi guzikami jakby spinki (takie wkładane) w sklepach też kosztuje majątek. Szukaliśmy i ceny od 300 (takie zwykłe ze zwykłymi guzikami i bez plisy) zł do, UWAGA- 650 zł więc w tej sytuacji 450 zł to jeszcze że tak powiem "znośnie".
Materiał jest dobry i 100% bawełny także nie będzie problemu z noszeniem.
Plus taki, że będzie miał tą koszule w dobranym do sukienki kolorze i idealną do sylwetki- miarę zdejmował krawiec ze 40 minut i tyle paramentów mierzył, że nie wiedziałam że tyle trzeba.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

jedno słowo- chamstwo i tyle . Jak tak można, w głowie się nie mieści normalnie. Jak ja idę coś kupić albo płacę za jakąś usługę to płacę tyle ile wynosi cena a ksiądz to ma niby za darmo dostać- a z jakiej paki???.
faktycznie zabiła mnie cena koszuli .
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:56   #1879
wesola84
Rozeznanie

Dziewczyny tak dużo piszecie, że w sumie nie nadążam
Ponawiam moje pytanie, bo nie było odzewu - oto moja suknia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1322153358
Nie mam pojęcia co założyć na ramiona do kościoła (tylko do kościoła). W salonie, w którym kupuję suknię mam zamówione bolerko jak link nr1 - całe gładkie z organzy (chyba nawet bardziej przezroczyste niż na zdjęciu). Ale mogę jeszcze zrezygnować... bo szczerze mówiąc jakoś nie pasuje mi ono, ale może to moje fanaberie. Dlatego zaczęłam zastanawiać się nad szalem bądź etolą taką jak w załączniku. Czy możecie mi doradzić co najbardziej pasowałoby d otej sukni? Dodam, że będę miała welon.
Bardzo Was proszę o pomoc, bo coraz bardziej mnie to męczy

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1334241752
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko super.jpg (24,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ETOLATIUL.jpg (27,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szaltiulowyjustinalexan.jpg (15,2 KB, 22 załadowań)

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:59   #1880
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
o Matko!! Jaka cena!

Stary 2012-04-14, 22:01   #1881
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ponawiam moje pytanie, bo nie było odzewu - oto moja suknia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1322153358
Nie mam pojęcia co założyć na ramiona do kościoła (tylko do kościoła). W salonie, w którym kupuję suknię mam zamówione bolerko jak link nr1 - całe gładkie z organzy (chyba nawet bardziej przezroczyste niż na zdjęciu). Ale mogę jeszcze zrezygnować... bo szczerze mówiąc jakoś nie pasuje mi ono, ale może to moje fanaberie. Dlatego zaczęłam zastanawiać się nad szalem bądź etolą taką jak w załączniku. Czy możecie mi doradzić co najbardziej pasowałoby d otej sukni? Dodam, że będę miała welon.

moim zdaniem to bolerko co zamówiłaś nie jest zle- masz może fotę jak z tyłu wygląda? zdęcie numer 2 też jest fajne i pasuje do Twojej sukienki te tiule tylko czy nie jest go za dużo.... tym bardziej, że jeszcze welon... Może coś takiego jak fota 2 tylko mniej tego materiału.
Może coś w tym stylu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (14,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko2.jpg (44,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko8.jpg (26,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko1.jpg (13,9 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-14 o 22:09
Stary 2012-04-14, 22:49   #1882
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem bolerko ze zdjęcia nr 2 będzie najlepsze. Tylko tak jak pisała magnusia może lepiej z mniejszej ilości tiulu.
Stary 2012-04-15, 09:24   #1883
maja5826
Raczkowanie

Cytat:

a ja powiem szczerze, że z tych trzech propozycji podoba mi się najbardziej to które zamówiłaś w salonie-nie jest tego za dużo a z welonem ładnie będzie wyglądać, natomiast to z załącznika 2 moim zdaniem "za grube" i z welonem jakoś mi się nie zgrywa, a co do szalu to moim zdaniem jest zwyczajnie niewygodne
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:46   #1884
wesola84
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny Drugie zdjęcie tzn. które? To które przypina się do sukni (jak ramiączka), czy to spięte broszką pośrodku?
Magnusia drugie i trzecie bolerko z Twojego załącznika mi się podoba Nie wiesz gdzie można coś takiego zakupić?
Szal rzeczywiście może być niewygodny...

Stary 2012-04-15, 11:01   #1885
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
tak my mamy wierszyk z prośba o kupon totka zamiast kwiatów kilkoro naszych znajomych miało takie teksty i fajnie się to sparwdzało, osobiście sama zamiat kwiatów targałam na wesele wina, ksiązki i maskotki ale i tak znalazło się zawsze kilkoro którzy nie doczytali i przyszli z kwiatami
to nasz tekst : Goście drodzy, goście mili
radość byście nam sprawili
w szczescie nasze inwestując
kupon TOTKA nam darując,
oszczędzając kwiatów moc,
co by zwiędły w jedną noc .

a ja jako osoba pracująca z lottomatem NIE POLECAM
szkoda pieniążków 100 razy bardziej wolałabym dostać 30 zł wydane na lotto w kopercie

wiele razy sprawdzałam stertę kuponów weselonych i było kilka trójek czyli jakie 150 zł

moja siostra cioteczna tez chciała totka i na 80 kuponów miła 1 czwórkę czyli 256 zł

chyba że będziecie mieć szczęście czego wam życzę
Stary 2012-04-15, 11:10   #1886
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia drugie i trzecie bolerko z Twojego załącznika mi się podoba Nie wiesz gdzie można coś takiego zakupić?
Szal rzeczywiście może być niewygodny...

wpisałam w google w grafikę "bolerko ślubne" i wyskoczyło zobacz na jakich stronach są

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Drugie zdjęcie tzn. które? To które przypina się do sukni (jak ramiączka), czy to spięte broszką pośrodku?
to z broszką spięte
Stary 2012-04-15, 11:55   #1887
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć dziewczynki jak Wam weekend mija? mi jakoś tak marnie...
Wesoła
dla mnie etola z broszką jest "za duża" do Twojej sukni najbardziej podoba mi się szal ale jak dla mnie byłby on niewygodny dlatego wybrałabym pewnie to pierwsze bolerko które masz już w cenie tak?
Mam pytanie do tych które już rozwoziły zaproszenia czy ubieraliście się na tą okazje elegancko (szczególnie Wasi panowie)?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:01   #1888
gregia
Zakorzenienie

Witam dziewczynki
dawno mnie nie było na wątku, ale jestem nadal w PL i było tyle biegania, bo tż wrócił do NL, a ja zosataję bez niego w PL
ale muszę zostac, żeby dopilnowac wszystkiego ze ślubem, bo czasu coraz mniej, a z daleka za dużo sie nie da zorganizowac.
Nie mniej jednak mamy zaproszenia rozdane, zamówiony garniturek dla tżcika, kościół juz załatwiony, obrączki zamówione, tort zamówony, więc jestem zadowolona
Dziękuję, za życzenia dot. bezpiecznej podrózy. Dojechaliśmy sprawnie więc znów was będę nawiedzac, żebyście się za bardzo nie nudziły
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:05   #1889
wesola84
Rozeznanie

Dziękuję kochane
Mi ta etola też wydaje się trochę zbyt obszerna, wybrałabym ewentualnie wersję z mniejszej ilości materiału... cóż, muszę to jeszcze przemyśleć... może zostanę przy bolerku z salonu... strasznie źle się z tym czuję, ale pocieszam się, że to tylko do kościoła

My właściwie rozdaliśmy już ponad połowę zaproszeń - jestem szczęśliwa, bo przyznam, że zajmuje to sporo czasu. Jeśli chodzi o ubiór, to nie ubieraliśmy się specjalnie bardzo elegancko, bo w większości to były koleżeńskie wizyty. Ubrani byliśmy "schludnie", ale nie w garniturze itp.

Stary 2012-04-15, 12:21   #1890
42gami
Raczkowanie

Cytat:
Koszul ecru do smokingu nawet nie szukajcie bo nie znajdziecie. Według zasad klasycznej elegancji koszula od smokingu powinna być tylko i wyłącznie biała.
42gami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości