|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
albo jakos sie smiesznei obrocila ze jej nie czuje bo teraz po tych slodyczach kopnela mnie tak mocniej 2 razy i znowu cisza :/
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz istne wariacje
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() co za pogoda ehh masakra, czeka mnie dzien w domu ble..do tego tz chory lezy i chrapie co chwile biedak![]() a mielismy zmykac do CH poszukac jakis rzeczy dla malej...na szczescie za mac otwieraja ogromniaste nowoczsne CH mam nadzieje, ze dam rade przejsc sie po calym hehe zaraz zabieram sie do nauki-nie ma to tamto a tak mi sie nie chce/....Cytat:
a co do malej, spokojnie moja tez czasem potrafi dlugo nie dawac znac o sobie, ale potem nadrabia![]() mniam.... Cytat:
moja niunia jak przyloze reke, a szczegolnie jak tz przylozy to sie uspokaja tz mi "placze" ostatnio, ze corunia nie chce go kopacCytat:
i udanych lowow zyczeCytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tak sie zastanawiam czy poczekac jeszcze czy dzwonic :/
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
ide sie zdrzemnac z godzinke i zobacze czy cos sie rozkreci
|
|
|
|
#1809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pojadłam rosołu, teraz mam gazy
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny
Dzisiaj już trochę lepiej z humorem, ale problemy same nie znikają. Mandragorka, to nie sąsiedzi nas oszukali, tylko babka, która wynjamuję mieszkanie. Miała nam dać kasę na hydraulika i całą instalacje, bo coś tam poważnie poszło z łazience (niestety łazienka pamięta czasu PRLu, więc nie ma co się dziwić- wszystko jest tu stare ) Ja się na tym nie znam, ale było dwóch hydraulików i podobnie to wycenili. Rozmawialiśmy z właścicielką, powiedzieliśmy jej co się stało i ile będzie kosztować naprawa, ona powiedziała, że zapłaci, bo w końcu to nie nasza wina, że to było stare itd. a wczoraj zaczęła się wykręcać, że w umowie jest napisane, że drobne naprawy należą do osoby, która wynajmuję mieszkanie i że to jednak nasza wina i ona gorsza na to nie da. Małpa wredna,że tak delikatnie to ujmę. No i co my mamy zrobić. to trzeba naprawić, rozkuć wannę która jest wmurowana itd. na ścianach jest tapeta zamiast kafelek tutaj, więc wiecie jak to będzie wygladać, więc trzeba zorbić praktycznie remont łazienki...a nas na to nie stać kompletnie, a przecież muszę mieć łazienkę![]() znowu przeprowadzka, szukanie...---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- A poza tym, nie mamy teraz tyle gotówki, żeby taki remont odwalić... Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-04-15 o 12:55 |
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zgodnie z umową to ona musi przeprowadzić remont
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za wredna baba.....![]() moze jescze raz z nia pogadajcie?? albo moze poradzcie sie kogos kto sie na tym zna i np wyslijcie go do niej by przedstawił/ła jej te racje? no nie wiem co tutaj poradzic
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka to nie jest drobny remont. Co innego drobna naprawa a co innego wymiana instalacji hydraulicznej itd. To jest przepaść.
Macie zawartą umową na piśmie? Właścicielka zgłosiła fakt wynajmowania mieszkania do Urzędu Skarbowego? |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że teraz nie ma kilku dni świąt to bez problemu można kupić brakujące części.blueberry88 z niecierpliwością czekam na zdjęcia pokoiku My zaczynamy od jutra, ale na razie tylko szafa na wymiar - reszta będzie robiona za jakiś czas.Super wyniki z glukozy ![]() linzey to też masz przeboje. Dużo zdrówka dla Zosi i trochę spokoju w pracy |
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Dobra, nie smęcę już Wam, idę robić mielone na obiad Wczoraj z tego wszystkiego zjadałam opakowanie lodów i paczkę chipsów chociaż miałam wymówkę...
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-04-15 o 13:16 |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest to malutka bieżąca naprawa więc powinna za to zapłacić właścicielka mieszkania. A jeśli mielibyście się wyprowadzać to jak najszybciej, jeszcze przed rozwiązaniem. Tylko to i tak pewnie jakieś dodatkowe koszty to tego dojdą. Jak nie urok to sr... |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka wymiany rury nie da się nijak podciągnąć pod drobną naprawę. Drobna naprawa to wymiana uszczelki, naprawa spłuczki czy coś w tym stylu.
tutaj to Was umowa chroni a nie ją i musicie jej to wytłumaczyć. Innego wyjścia nie widzę, no poza przeprowadzką Ewentualnie ciąganiem się po sądach, ale kto ma na to czas i kasę, heh
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kiedyś niepokoiła mnie dość długa przerwa w aktywności, to nacisnęłam na brzuch w paru miejscach, potem kilka razy tam, gdzie ją wyczułam i zaczęła się kręcić. Spróbuj, a jeśli to nie pomoże, to faktycznie jedź do szpitala. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Jak usłyszy, że w takim razie się wyprowadzacie, to może zmieni zdanie. Tylko niech lepiej da kasę przed wykonaniem remontu, albo napisze, że w związku z koniecznością jego wykonania obniża Wam czynsz za dany miesiąc o konkretną kwotę.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-15 o 13:58 |
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka co za franca :/
|
|
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
hej,
ale dzis buro ![]() wczoraj wybrałam się z tż na zakupy, kupił sobie wreszcie buty, potem zrobiliśmy zakupy spożywcze na cały tydzień. przed wyjściem miałam problem , bo się okazało ze już w nic nie wchodzę, nawet dżinsy ciążowe muszę już schować, bo mnie cisną tam gdzie dżins łączy się z pasem na brzuch. Nie wyobrażam sobie jakbym musiała chodzić do pracy. Musiałbym wydać z tysiaka na ciuchy. Ostatecznie wyszłam w legginsach i tunice. I to będzie mój zestaw ubraniowy póki nie zrobi się cieplej. pumas do 2 w nocy na imprezie? ?podziwiam! koniecznie się pochwal co zakupiłaś w Ikei Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-04-15 o 14:25 |
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - co jakiś czas czytam, co piszecie, ale podobno przekroczyłam limit transferu i od wczoraj net działa mi bardzo wolno, a z częstym logowaniem i cytowaniem byłoby jeszcze gorzej. Od wtorku zaczyna się kolejny okres rozliczeniowy, więc płatne zwiększanie limitu sobie daruję.
Wkurza mnie tylko, że wg aplikacji dostarczonej z modemem blueconnect wykorzystałam zaledwie 30%, a wg konsultantki całość. Później zainstaluję sobie coś innego do zliczania transferu i najwyżej na czas do końca tej umowy (jeszcze rok) zwiększę limit, albo podpiszę dodatkową umowę z innym operatorem. A miła wiadomość jest taka, że dostanę kasę na wózek. Wnusia dostanie od babci, ale rzeczywistym fundatorem będzie tż mojej mamy. Jego córka (dziewczyna nie akceptuje mojej mamy, więc mama widziała ją kilka razy, a ja wcale) ma termin o 10 dni wcześniejszy i wiem, że tż mamy na nasz wózek zamierza przeznaczyć tyle samo, co na jej. Niestety nie mam pojęcia ile. Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bym miala taka sume na wózek, to wiem, że łatwiej byłoby mi wybrac |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
jesu jak syf w rodzinie przez ten wózek.... ja pier.dole...
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
co sie stalo?
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybieraj wybieraj Co się stało ?
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A niech spieprza z drobnym remontem. To jej mieszkanie i ona ma obowiązek za to płacić a nie wynajmujący , zreszta jaka to Wasza wina że rury sie zry..pały?? Nie denerwuj sie jak by co to nastraszcie ją sądem i wyprowadzką. |
|
|
|
|
#1829 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobietki
Miałam fatalną noc,strasznie się nie wyspałam i jeszcze ta pogoda...zrobiłam tylko obiad a tak to cały czas leże nawet kościół chyba dzisiaj odpuścimy,nie mam siły się podnieść. Linzey dużo zdrówka dla Zosi! ajka współczuje sytuacji,co za wredny babsztyl ![]() Cytat:
super wynik!gratulacje,chętnie się poczęstuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super wiadomość!
|
|||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciliśmy z carboota Kupiliśmy parę drobiazgów Dorotce-jakoś znów mało było dzieciowych rzeczy ![]() Ale zaliczyliśmy też lunch i spacerek ![]() Zabieram się za obiad, bo ten lunch to dawno wspomnienie i znów jesteśmy głodni Dobrze że pogoda ładna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

i chce odespać 

A teraz istne wariacje
zaraz zabieram sie do nauki-nie ma to tamto a tak mi sie nie chce/....

a o 7 wstawalam na carboot wic jestem padnieta.

Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.
2 tyg przed terminem :P