|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
No właśnie się boję tego antybiotyku. Bo po @ już mieliśmy przytulanki, los bywa przewrotny i co jeśli coś się udało?
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
Ale chyba potrzebujesz L4
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i jeszcze powiedziła, żebym absolutnie nie łykała nic na bazie ibuprofenu, bo on coś tam z komórkami jajowymi i zarodkami robi
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-15 o 12:42 |
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33552611]Przed starankami też?[/QUOTE]
ja wiem tyle, że komórki jajowe zaczynają dojrzewać na 3 miesiące przed ich uwolnieniem - więc logicznie myśląc, te 3 miesiące przed napewno nie, a czy wcześniej tego nie wiem. ja wogóle nie planuję do ibuprofenu wracać, jak już to paracetamol bo skoro w ciązy dopuszczony to napewno mniej szkodliwy.
|
|
#3126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa ja wcześniej na przeziębienie brałam ascalcin, jego skład
1 tabl. musująca zawiera 300 mg kwasu acetylosalicylowego, 775 mg laktoglukonianu wapnia (co odpowiada 100 mg wapnia) Musze lekarza zapytać czy to można brać. Kwas acetylosalicylowy to aspiryna, chyba nie powinno być groźne. Orientujesz się w tym? ![]() Już doczytałam, że jednak nie można tego brać.
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2012-04-15 o 13:02 |
|
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia moj Tz juz spoko, mnie dalej slabo, i mam jeszcze biegunke, mam nadzieje ze szybko minie, bo jak nie, to jutro trzeba bedzie wziasc urlop na zadanie...
Paniczka Ty to masz przeprawy z tesciowa, ale jestes silna i inteligentna kobieta wiec dasz sobie z nia rade ![]() Cookie Ciastek jest przeslodki i te oczka ![]() Madzia moze warto isc do lekarza, a moze zrobisz test?! od ilu dni po zaplodneniu juz moze wyjsc pozytywny??
|
|
|
#3129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja siostra jest ostro uczulona na salicylany. Życzę Ci powodzenia i dwóch kresek! |
|
|
|
|
|
#3130 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() :pa la: bo jej trzeba widze konkretnie naprostować myślenie! A Ty jesteś własnie gospodarna i mądra - bo odrzywaisz sie mądrze i zdrowo i kupujesz to i tyle co zjesz by nie wyrzucać.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie- jaki Maksio super, jakie oczy
Maksi- też mi się podoba ta cegiełka do przedpokoju- kiedyś chyba nawet to samo zdj pokazywałam - tyle, że według mnie ładniej jak jest ułożona tylko na części sciany - niesymetrycznie a reszta ściany tynkiem zrobiona, fajnie też wyglądałaby w salonie obok kominkaja bym tak samo odebrała...ale mnie ostatnio ciężko trzymać język za zębami i bronię się kiedy tylko mogę... powiedziałabym, że daję 8zł za chleb bo jemy sam chleb, bez kiełbasy - więc żyjemy oszczędnie, a co zostanie to suszę i trę na bułkę tartą bo w niedziele pozwalamy sobie na kotlety ![]() anusia- dzięki, rano jakieś małe sensacje żołądkowe były ale to nic w porównaniu z poprzedią nocą... ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Maga a może pomogą Ci leki typowe dla kobiet w ciąży- Prenalen, Prenatal Grip Care?
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie siedzę sobie pod kocykiem z kubkiem gorącego mleka z miodem i masełkiem, uwielbiam ![]() TŻ mi kupił cytryny i czosnek, zjadłam Najdziwniejsze, że nie czuję się typowo chora, najpierw mnie gardło bolało i miałam białe grudki, - przeszło po płukaniu, teraz pokaszluję i trochę mnie drapie w klatce, ale gorączki zero i ogólnie samopoczucie nie jak na przeziębienie, lekko zmęczona jestem Cookie Maksiu ma cudowne oczyska
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ciętą ripostę mam po 3 dniach. W pierwszym odruchu to wyć mi się chce i tylko syczę. Albo mnie przytyka na amen. Maga, trzymaj się. Co za wstrętne choróbska, zupełnie nie w porę i Ty, i Kundzia
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bóg tak nie kara...ehem...żabami pluje Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi nie orientowałam się w cenach bo to dalszy etap remontu- pewnie i tak się u nas skończy na omazaniu ścian farbą...
![]() tym bardziej z uwagi na koszty fajnie ułożyć tylko na części ściany te cegiełki.... ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- http://allegro.pl/plytki-elewacyjne-...269290631.html tu jest 29zł za 0,5m2 ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- http://gazetka.praktiker.pl/# str.7 w gazetce 61,50m2 - to i tak dużo ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- ale tu dzisiaj cisza popołudniowa ![]() idę pizzę robić
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu cichutko dzisiaj...
Ja ogarniałam mieszkanie, upiekłam ciasto, zrobiłam obiad, przyszła mama, poszła, byłam na cmentarzu.... We wszystkim jednak, co robię, nie widzę głębszego sensu. Ot, trzeba zjeść, trzeba posprzątać, trzeba coś tam... |
|
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Niedługo znajdziesz sens, ja tez na początku tez nie widziałam sensu wstawać z łóżka, no chyba ze pęcherz już był pełny do ostatniego milimetra. Z czasem wytyczyłam sobie inne cele, mieszkanko itp. Teraz poczułam ze jestem gotowa na kolejna ciążę, jest to drugi miesiąc staran i biore pod uwagę ze tym razem tez moze być aniołek. Ale jak nie spróbuje to nie będę miała dzieciątka. Z dnia na dzień będzie mniej bolało, obiecuję;-)
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa
nie nadrabiam Kukłam na Fotkę CIASTECZKA - oczka ma boskie kurcze jakoś nie wyrabiam z czasem a teraz cały weekend mieliśmy gości , pełna chata - fajnie tak .... maluchy śpią , tż zbiera się na noc do pracy , ja ogarnęłam się , odpoczywam no i nie wiem co komu miałam napisać wszystkie caluję gorąco Zeberka - Natalia - w czwartek się widzimy |
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Perse kochana, z czasem się nauczysz jak z tym żyć...
Nita, Zeberka, Natalia ale macie fajnie z tym spotkaniem. Ja w końcu wypełniłam PITa i wysłałam
|
|
#3141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Obejrzałam już cały 4. sezon Californication, na szczęście jest jeszcze 5. ... Na te pół godziny (tyle trwa odcinek) jestem w stanie nie myśleć. Poza tym cały czas, cały czas. |
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka- dla mnie czwartek ok- chyba, że okna przyjdą wtedy mierzyć ale to się dowiem jutro- najdalej we wtorek. We wtorek do wieczora potwierdzę bo jutro popołudniu jadę to Teściowej i zostaję tam do wtorku a tam nie mam netu....
Natalia- Tobie czwartek pasuje? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Perse- tule Cię mocno bo nie znajduję słów pocieszenia... ![]() zmykam do łóżka wyjątkowo wcześnie...ciekawe czy uda mi się zasnąć...
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33564996]Nie wiem, jak, nie wiem jak można z tym żyć
![]() [/QUOTE] Ja zawsze powtarzałam sobie, że muszę nauczyć się funkcjonować, nie mam wyjścia. Pamiętam jeszcze jak cały listopad przepłakałam, było strasznie, dziś to nadal boli, ale co mam zrobić? Podnoszę głowę i staram się iść do przodu. I mam nadzieję, że kiedyś dane mi będzie mieć drugie dziecko... Ale nie ma dnia żebym nie myślała o mojej Hanusi
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
dzisiaj zaliczyłam samodzielną przejażdżkę samochodem z Emilką! Pomyślicie, że jestem wariatką, ale stresowałam się od rana na samą myśl o wyjeździe (15km w jedną stronę). Na szczęście nie było źle. chociaż powrót nie obył się bez krzyków i płaczu ![]() Cookie, Ciasteczek jest cudowny |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jestesmy podróżniczki ,dużo jeżdzę z dwoma dziewczynami . chociaż z Nicolą więcej jeżdziłam niż z Sylwią . dzisiaj też nas czeka wycieczka , do lab, do żlobka , do mnie do firmy . No ale BRAWO LUCY - pierwsze koty za płoty |
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Nie doczytałam, bedę nadrabiać po południu ![]() Wczorajszy dzień udany, Daria była bardzo grzeczna a zakupy udane Na 10tą idę do lekarza z Darią, trzymajcie kciuki aby z bioderkami było wszystko OK.
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Panika brak mi słów na to babkso ![]() ![]() madziu jak dzis zdrowie? Cytat:
amilcia ja wczoraj miałam koszmarny dzień... byliśmy w cerkwi i normalnie jakichs spazmów dostałam, tak płakałam, że nie mogłam się uspokoić. uspokoiłam się dopiero gdy postawiliśmy 2 swieczki za nasze maleństwa później zostałam uswiadomiona jak to nasz znajmoy zdradza swoją żonę na jej oczach. to trwa już kilka lat. nie jestem w stanie pojąć, jak tak można... jak można marnować życie sobie i swojej rodzinie na własne żądanie. a co najgorsze znam tą dziewczynę z którą zdradza żonę
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
- jak wróce i uda mi się porobić zdjęcia to wrzucę ale niektóre zakupy już poszły do pracy i przedszkola
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis wzielam urlop na zadanie, jeszcze trzyma mnie biegunka, mam nadzieje ze dzis juz sobie pojdzie, i jeszcze brzuch mnie boli - nie wiem czy to od lezenia w lozku czy jeszcze od chorobska
. A pogoda u nas fatalna, leje deszcze od wczoraj...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

czekałam jak głupia na @ żeby już dostać zielone światło a teraz jak mogę działać poprostu się boje... nie wiem do jakiego lekarza mam iść, boję się też że na kolejną ciąże mogę znowu czekać kilka lat oj kurcze znowu chyba się dołuje a miałam już tego nie robić
- tyle, że według mnie ładniej jak jest ułożona tylko na części sciany - niesymetrycznie a reszta ściany tynkiem zrobiona, fajnie też wyglądałaby w salonie obok kominka
i Ty, i Kundzia