|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
na dobranoc jeszcze rada dla tych, które kiedyś skarżyły się na suche dłonie - moja siostra używa takiego kremu o nazwie "s'nonas". W google wystarczy wpisać s nonas i wam wyskoczy co najmniej kilka linków, żebyście mogły oblookać, jak wygląda opakowanie. Sama od niej kilka razy podkradłam i mogę uczciwie zapewnić, że jest rewelacyjny, rączki po nim gładkie, mięciutkie i zabezpieczone na dłuższy czas, tylko jeśli chodzi o dostępność, to w sieciówkach typu Rossmann tego nie ma, trzeba pytać w mniejszych drogeriach lub całkiem jak u mnie w rodzinnej mieścinie siostra kupuje go w takiej budzie z kosmetykami.
A teraz dobranocka! |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry,
rozpoczynamy 17 tydzien |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. My już wstaliśmy dawno,ale najpierw musiałam wypić kakao i wcisnąć bułkę z dżemem .Pogoda paskudna,nie ma słonka wcale .A dzisiaj wieczorkiem wybywamy z mężem na Titatnica w 3d siostra zostanie z małym,a my na relaks .Muszę się wziąść za obiad,a coś mi się nie chce dzisiaj No i dzisiaj chyba weszliśmy w 15 tydzień ![]() jak ten czas leci. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Wstawać śpiochy ![]() |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
W nocy wróciliśmy z urlopu. Do końca ciąży nie pisze się na taką długą podróż samochodem. Tak mnie wytrzęsło że żołądek miałam w gardle. Wg wyliczeń jestem w 13 tyg. i póki co 0 kg do przodu.
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Gratuluję wszystkie tygodniowe rocznice u mnie w poniedziałek już 15!! Nie poszłam na zajęcia dziś, tak się wczoraj rozkręciłam na tym weselu że byłam w domu o 1, a zwykle już od 22 jestem w łóżku ![]() Wszyscy mówili że absolutnie nie widać że jestem w ciąży i że pięknie wyglądam hihi. A, zapomniałam Wam powiedzieć że kupiłam w piątek 3 bodziaki z krótkim rękawem na ciuchach, każdy w innym rozmiarze. Razem 15 zł w super stanie, a jedne w mothercare 24 ![]() I ważyłam się wczoraj, 4 kg +, czyli ważę już 56. Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-04-15 o 09:50 |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że nie tylko ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od uczelni ... pogoda paskudna a tylko jeden krótki wykład to szkoda mi czasu na dojazdy ... i zostałam w domku miłego dnia dziewczynki
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() tak się wszystkie ważycie, więc i ja wskoczyłam dziś na wagę. od początku ciąży przytyłam 0,70 kg więc teraz ważę 48,6. spodziewałam się trochę więcej przez to ostatnie podjadanie ale widocznie mam dobrą przemianę materii
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy iść n działeczkę, ale coś pogoda do de więc niewiem czy się wybierzemy.
Jutro wizyta |
|
|
|
#699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie kosztowało wiele wysiłku zejście z 65 do 52, a potem ani rusz nie chciała waga spaść, teraz cóż, muszę się pogodzić że pewnie dobiję z powrotem do 60 ileś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
dzis kalendarz pokazuje 16t 0d ![]() dziwne zjawisko: od paru dni moja powieka szaleje i drga bez przerwy wyczytala m,ze moze tak byc przez niedobor magnezu wiec zaczelam faszerowac sie magnesium500mg.mam nadzieje,ze to przejdzie wkrotce..
|
#701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję![]() Cytat:
Cytat:
Ja też teraz wybierałam się dość daleko ale zrezygnowałam. Kiedy masz usg? ![]() Cytat:
I bardzo dobrze postąpiłaś Cytat:
Ściskam kciuki by się ujawniło dziecię ![]() U mnie dzisiaj paskudnie,pogoda łóżkowa,pada i pada ![]() Mężul w pracy więc będę się nudzić cały dzień. Miłego dnia kochane
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Marta USG jutro lub we wtorek. Już się doczekać nie mogę jak zobacze moją kruszynke
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od wczoraj męczą mdłości
i zawroty głowy![]() jak to ma być nagroda za 15 tydzień to ja dziękuję U Nas leje deszcz okropnie,więc leże w łóżku,dzidzia śpi,a mąż gotuje obiadek filet z kurczaka,fryty i pomidorki ze śmietanką .Już się doczekać nie mogę ![]() Konczi w domku najlepiej sama bym nigdzie nie wyszła jakbym miała .Nie ma to jak wiosna |
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, chciałam się przywitać i dołączyć do Was jeśli można!jestem w 14 tygodniu ciąży. Termin według OM mam na 13 października. To moja pierwsza ciąża
do tej pory nigdzie się nie udzielałam ale bardzo brakuje mi rozmów z innymi mamusiami więc mam nadzieję, że dobrze trafiłam i zostanę z Wami na dłużej
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj cały dzień miałam takie zawroty głowy ze nie mogłam się schylić bo miałam karuzelę,na szczęście dzisiaj jest dobrze ale znowu jak wstałam rano bolał mnie dość mocno brzuch ale zażyłam nospę i przeszło. Normalnie całą ciążę się martwię o coś a dopiero za 2 tygodnie zobaczę mojego szkraba. ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Witaj Dobrze trafiłaś bo u nas tak fajnie
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy taki sam termin
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dzis na obiad frytki i udko z kurczaka z worka z piekarnika a co do salatki to nie mam zielonego pojęcia..
|
|
|
|
#709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jejku... jak ja już chcę wiedzieć Cytat:
Cytat:
|
|
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
Lourose no właśnie zauważyłam, że mamy ten sam termin choć jak się okazało na usg w 12 tyg. mój maluch rośnie szybko i nie wiem, czy to nie oznacza, ze tym samym radośnie powita nas szybciej na świecie...
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to idziemy razem na porodówke bo ja też mam termin na 13 października .Ja się objadłam,mąż poleciał kupić bilety a deszcz dalej leje ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
.Jak byłam na usg 6 kwietnia to ciąża była o tydzień starsza niż wg miesiączki. Ale termin wg usg chyba nie jest tak prawdopodobny jak według okresu
|
||
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja niedzielnie!
byliśmy dziś z mężulem na pakupkach w Ikealandzie chłop mój wniebowzięty, bo sobie dywanik pod stópki pod biurko zakupiłWitam nową mamusię, mam nadzieję, że ci się u nas spodoba i się zadomowisz tak jak my. Konczi dobrze, że w domku zostałaś, mnie też by nic dziś z mieszkania nie wypędziło, no chyba że wizja zakupów ![]() Też mi dzisiaj mega sennie, ale to na bank przez pogodę wariacką. Wczoraj piękne słońce, a dzisiaj szaruga i deszczuch leje ![]() Wczorajszym sprzątaniem chyba lekko przesadziłam, bo jak mnie mógł krzyż rypać później to masakra. Na szczęście dzisiaj już lepiej jest. |
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem co za beznadziejna pogoda
![]() a ja dziś z rana napadłam na męża biedulek nie miał szans A w kościele to mi jest tak słabo, że nawet jak siedzę to się muszę się bardzo pilnować, żeby nie paść ![]() Witam nową mamusię Marta podaj łapkę. To chyba już tak jest, ja np. teraz się zastanawiam czy z rana trochę nie przydusiłam maluszka Ale co tam na pewno wszystko jest ok.I jeszcze gratuluję wszystkim porozpoczynanych tygodni
|
#714 |
|
Przyczajenie
|
Anusia jeśli chodzi o moje samopoczucie to teraz jest o nie bo lepiej
w końcu mogę cieszyć się ciążą. Mam( miałam?) hiperprolaktynemię i waśnie miałam zacząć się leczyć aby postarać się o potomka kiedy okazało się ku mojemu i Tż zaskoczeniu, że juz jestem w ciąży radość ogromna ale i tez stres czy hormonki nie spowodują, że utracę dziecko. Od razu dostałam luteinę. Na szczęście ( odpukać) już 14 tydzień i do tej pory nie było żadnych komplikacji Z zachcianek: lody i jabłka w dużych ilościach cały czas pracuje i bywa ciężko ale generalnie to od dwóch tyg. naprawdę czuję sie 100%ciężarówką a nie kłębkiem nerwów |
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewuszki!
Nie było mnie 3dni,jak zwykle sporo do nadrobienia. Chyba przybyło kilka nowych mamuś tamlin ja też się cieszę,że tu Cię mamy Mam trochę doła,muszę się Wam wyżalić. Wczoraj z mężem mieliśmy 5.rocznice ślubu i jest do kitu... Dzień jak jeden z wielu i jeszcze mega mnie wkurzył!!!bo poszliśmy nad rzekę z synkiem a mały w nogi i pędzi na mostek.Ten się na mnie drze bym za nim leciała,no tak ciekawe a sam rzucał kaczkom bułkę.Dobiero zostawił i pobiegł za nim,ale że on do spokojnych nie należy nawrzeszczał się i na niego i na mnie i że to moja wina,bo chciałam iść nad rzekę!!!no wiecie co???Nie odzywam się do niego i chyba naprawdę się wyprowadze,choćby na kilka dni...może się nie pozabijają... Nawet nie cieszy mnie jutrzejsza wizyta... A i byłam wczoraj znowu na kontroli u stomatolog,bez znieczulenia,bo szybka sprawa i powiedziała,że z naszej trójki to synek jest najdzielniejszy,bo miał kanałowe bez znieczulenia i ma zieloną plombe Ostatnio w styczniu miałam wyleczone wszystkie co możliwe(bo kilka muszę zrobić rtg,do mikroskopowego leczenia) a tu nowy ubytek.Masz ci los...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-15 o 14:49 |
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
felicidad to dobrze,że czujesz się dobrze
. A to Wasze pierwsze dzieciątko,tak?Oby te dobre samopoczucie towarzyszyło Ci do końca ciąży Ja się położyłam i usnęłam,ta pogoda to masakra jakaś poprostu. No leje bez przerwy,głowa mnie boli,mdli mnie okropnie i nawet z domu wyjść nie można ![]() Katee27 no wiesz trzeba było jakąś gałęzią męża przetrącić .Ty masz za malutkim lecieć,bo on sobie kaczki karmi No zdenerwowałam się .I jeszcze na dziecko się wydarł i na Ciebie no z tymi kaczkami bym go pływać uczyła(męża oczywiście) Ale nie denerwuj się kochana,bo to Ci szkodzi. Ale mężulkowi to ja bym pokazała co o tym myśle .A ja wcinam arbuza sobie
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
|
#718 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wymęczyło przed chwilą. W ciągu 3 godzin zaliczyłam 4 wizyty w łazience. A już miałam spokój
![]() Ale za to po wszystkim naszła mnie ochota na lody i własnie wcinam bakaliowe
|
#720 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam dobrą przemianę materii,nie wiem co to zaparcia. wprawdzie mdłości i wymioty dały mi nieźle popalić przez te dwa miesiące ale teraz sobie podjadam, a to udka z kfc, snikersy, mirinda, koniecznie z lodówki i lody... mnóstwo lodów, najlepiej codziennie i to czekoladowych oczywiście co niektórzy już mnie nastraszyli, że w ciąży lody są zakazane ale swój rozum mam i wcinam je ze smakiem, tak samo jak majonez, jajka na miękko, czy fetę. uważam tylko by nie były z podejrzanego źródła.przed ciążą też sobie niczego nie odmawiałam a waga stałą w miejscu cały czas. nie stosowałam żadnych diet, jedynie nigdy nie jadłam kolacji później niż 17-18. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja muszę się Wam pożalić, że od wtorku będę słomiana wdowa, bo małżonek wyjeżdża za granicę na 2 tygodnie wprawdzie mógłby zostać bo nie jedzie do pracy tylko w celach turystycznych, ale wyjazd zaplanowany był już kilka miesięcy temu i dodatku wpłacił całą kwotę więc szkoda by przepadła. ale i tak mi smutno... kto mi wieczorkiem herbatkę będzie robił i trzymał głowę nad miską w razie czego...---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
ciąża to chyba jedyny stan, kiedy jednocześnie rzygasz i nadal masz ochotę coś zjeść ![]() u mnie podobnie, najpierw biegiem do łazienki a zaraz po tym siadam i kombinuje co zjeść i lody bakaliowe też bym zjadła ale przed chwilą skończyłam truskawkowe. mąż pojechał specjalnie po kulkowe
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

.
.
.

hihi.

gratuluję

i zawroty głowy

Ale co tam na pewno wszystko jest ok.
wprawdzie mógłby zostać bo nie jedzie do pracy tylko w celach turystycznych, ale wyjazd zaplanowany był już kilka miesięcy temu i dodatku wpłacił całą kwotę więc szkoda by przepadła. ale i tak mi smutno... kto mi wieczorkiem herbatkę będzie robił i trzymał głowę nad miską w razie czego...