W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 11:21   #2761
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Adaś - wszystkiego najleoszego dorosły 10-miesięczniaku!!!

Marina - rany boskie, daj znać, co z Wami?!?

Teliczek - świętujecie?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Nie pisałam już wczoraj bo wróciłam wy..na jako koń po westernie. A dziś mam zakwasy Trochę mnie mąż po górach przegonił .
Ale fajnie było, tylko krótko, no i po południu zaczęło lekko padać, więc już nieprzyjemnie. Adaś dzielnie zniósł wyjazd, chyba mu się wszystko podobało, co oznajmiał piskami i machaniem kończynami, tylko w samochodzie zaczął nawet nie płakać, a ryczeć. A o co chodziło? Ano o to że posadziliśmy go na tylnym siedzeniu... jak przesadziłam na przód to jak ręką odjął wszystko przeszło i jechał dumny i zadowolony z wycieczki
Fajni,że sobie trochę daliście w kość Nie ma, jak takie przyjemne zmęczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Cześć A nocki jak? Dalej jesteś najczęściej (ex aequo z Shirką) wstającą do dziecka w nocy mamusią?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Brumku my mamy takie
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...107145603.html

Wczoraj Olivka usiadla sama
Dzięki, Moniu

WOW!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja mam zwykłe drewniane widziałaś na fotce Żbik je kocha
Widziałam i faktycznie Żbik nie wygląda w nim na bardzo niezadowolonego

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Niemiarodajna, ponieważ moje dziecko dopiero trzy razy siedziało w tym krzesełku (jak na razie to jej się podobało) i zapewne jakieś wady wyjdą z czasem.
Aha. Ale życzę,żeby jednak nie wyszły Ono mnie strasznie kusi, ale sobie myślę, że chyba nie ma co tyle kasy ładować w krzesełko

No i dzień dobry
PO raz pierwszy w życiu jestem w kupie

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-15 o 11:36
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 11:35   #2762
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Po trzecie jednak SB nie dla mnie. Czulam sie fatalnie. Dzis rano, myslalam, ze nie dam rady zrobic mleka dla malej.

Brumek, krzeslko mam takie: http://www.ceneo.pl/2057707 Baby design Bambi. Mi sie w nim (oprocz tego co Ty juz wymienilas) podoba, ze ma podwojny blat i do mycia mozesz sciagnac tylko gore - tak jest lzej, to, ze blat mozna zaczepic z tylu krzeselka i nie zajmuje miejsca gdy go nie potrzebujesz no i koszyk do ktorego mozesz cos wrzucic - np trzymac tam czyste sliniaki.
Ojej, to nie brzmi dobrze W takim razie wracaj do innego jedzenia, bo tak nie może być

I dziękuję za link i opinię Faktycznie brzmi fajnie.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Ma 4 poziomy, najniższy i najwyższy na zdjęciach poniżej Dominik ostatnio często wykorzystuje sobie krzesełko jako pchacz-jeździk
2. Z alergia już sie uporałam Ale tak śrdenio raz w tygodniu muszę zazyć claritinę.
3. Jak nocka u Was?
1. Dzięki za zdjęcia, jesteś kochana Ładne ono jest, oj ładne Tak na żywo fajniej nawet wygląda niż na zdjęciu katalogowym.
2. No to dobrze, że wreszcie odpuściło, bo brz,iało to potwornie
3. Inny zestaw pytań poproszę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. w każdym razie chciałam napisać że współczuje niespokojności Tymcia
mam nadzieje że zębole szybko wyjdą
a swoją drogą to troche zazdroszcze boże tak fajnie wszystkie zebolki wychodzą naraz
potem bedzie spokój

2. wita was 29 letni telik
wczoraj wyciągnełam moich facetów do wiejskiej zagrody
Jasiek był zachwycony

3. pozatym noce wciąż przerywane płaczem i raczkowaniem przez sen

4. aha co do krzesełka mamy z odzysku od znajomych teściów jakieś stare z chicco całkiem fajnie się sprawuje bo ma duży blat ale brzydkie jak nie wiem co taki plastik kombajn fantastik
1. Dziękuję, stary Teliczku

Też się niby cieszę, ale jednak daje to w kość. Tymek dziś ledwo na oczy patrzy To już tyle tygodni, w ciągu których w zasadzie cały czas mu te dziąsła dokuczają.

2. Taki 29-letni też mi się podoba
Fajnego, wiejskiego Jasia fotki są?

3. O, jakbym czytała o naszych nocach. Szczególnie tej ostatniej.

4. Czyli te chicco jednak porządne robią. Tylko taaakie drogie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
1. Krystkowi wychodzi chyba 3 ząb wczoraj ciągle płakał , łapka w buzi musiałam wieczorem zapodac czopka i noc spokojna pobudka dopiero o 5 i smoczek wystarczył spal do 7 .15 potem opieke przejął tatuś ale nie napisze do ktorej spała mamusia
2. Brumku ale pędzicie z zębami zaraz ósemki będą ( żartuje oczywiście mam ndzieje że sie nie obrazisz )
1. Łączę się w bólu. Biedny Krystek
2. Nie no, coś Ty. Jakie zaraz? Myślę, że ósemki to dopiero za jakieś 2-3 miesiące
Stary 2012-04-15, 11:53   #2763
Vaniliova11
Zadomowienie

No i zapomniałam

Crazy dla siedzacej Idy

Natka biedne Domkowe paluszki pisałaś że Domek je to co Wy , powiedz czy doprawiasz mu jak Wam ? Czy bez przypraw ?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. Łączę się w bólu. Biedny Krystek
2. Nie no, coś Ty. Jakie zaraz? Myślę, że ósemki to dopiero za jakieś 2-3 miesiące
1.
2.

http://www.ceneo.pl/13025698
My mamy takie krzesełko tylko kupiliśmy taniej . Fajne jest ma zdejmowany materiał stoliczek i możliwość przypięcia do krzesła i cena

Jak wywalić to Emolium
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:16   #2764
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Teliczku i Adasiu ogromne buziaki dla Was!!!

Telik, czy ja wiem, czy taka doswiadczona jestem? Z takim maluchem leciec bede pierwszy raz, bo poprzednio Zuzka juz miala rok i 8 m-cy. Jak byla w wieku Antka, to bylismy samochodem nad naszym morzem. Ale moze wtedy to bylo jeszcze trudniejsze, bo jakby nie bylo podroz trwala dluzej.
Przede wszystkim dla mnie wazna jest apteczka: leki przeciwbolowe/goraczkowe, na biegunke, mialam nawet antybiotyk w razie "w". Niby leci sie w kraje cywilizowane, mamy bezpieczenie, ale ja sie musze czuc bezpiecznie, ze w razie czegos szybko zareaguje.
Ja z mysla o tych wczasach nie gotuje jeszcze, tylko Antek je dania sloiczkowe, tak zeby tam tez je jadl, bo uwazam, ze bedzie za maly, zeby probowac ichniego jedzenia. Wiec na pewno wezme kilka sloiczkow, kasze na start, a reszte dokupie na miejscu.
A reszte to juz standard, czyli ubranka, kosmetyki, jakas ulubiona zabawke.
Nie wiem, o ktorej polecimy, ale pewnie bede sie starala, zeby w czasie lotu Antek spal. Podobno, zeby zmniejszyc dyskomfort podczas startu/ladowania dobrze jest, zeby dziecko ssalo, np. piers.

Co do Zappa, wlasnie wczoraj pisalam Stronczkowi, ze jestem mega zadowolona. Poki co mam siedzisko zwrocone do mnie, w takim ulozeniu nie ma calkowicie siedzacej pozycji, tylko pollezaca, ale Antkowi taka nie przeszkadza, bo nawet jak nie spi, to cos tam widzi wokol siebie. Ale jak dotad pieknie spi na spacerach, co sie nie zdarzalo, gdy jezdzil w "starej" spacerowie. Byc moze brakowalo mu mojego widoku...
Ty rozwazasz kupno jej na wyjazd? Wiesz ja bym sie zastanowila, bo on wcale taki lekki nie jest, no i masz 2 czesci po zlozeniu. Czytalam, ze kupilas nosidelko, wiec ja bym na Twoim miejscu wziela spacerowke, ktora masz. Jemu bedzie wygodniej w niej, a tam, gdzie wozek nie wjedzie, uzyjesz nosidelka.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:37   #2765
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

kobitki wstawiam fotki z wczorajszej wycieczki
a wieczorkiem odniosę się do postów bo zmykam świętować z rodziną(jedziemy na rybkę)

miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john47.jpg (130,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john44.jpg (118,7 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john45.jpg (136,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john48.jpg (102,4 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-04-15, 13:07   #2766
adrji
Raczkowanie

Hey jestem nadrobiłam
moi męzczyzni wyszli a ja mam słodkie lenistwo-spedzone z wami
dobrze bo nie upatruje dziś przyjemności spędzania dnia z tż, wczoraj cichy dzień jestem nie zlamana a on dziś już od rana nie wytrzymuje "chodzi za mną" a niech chodzi

Igor! Adam! sto lat!!

Telik!!! sto lat!!!
i powiedz mi Teliczku! czyzbym wymyslila SB I produkt na obiadowe udogodnienia makaron sojowy, z nazwy, a jego sklad to groch i fasola mung, gdzieniegdzie niektórych firm 100% z fasoli mung, bo te wszystkie stronczkowe to chyba mozna tak? w Azji traktowany jest on jak warzywo.. dobrze wymysliłam czy się mylę

kusicie tymi noisdlami fajne by było na wakacje do lasu na rybki.. tylko drogie

Brumek wyw kupie! jak było?
iustyna kciuki zdrówka dla Zuzi zeby jak najdelikatniej szybciutko ospa sobie od was poszła!
marina jak Igi??? trzydniówka???

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Telik super jesteście!! kocham Jaśka! a Tobie ta 'kolejna wiosna' bardzo sluży

Marinka i Tobie miałam napisać super z ciebie laska! a w avku to ty jesteś? (zawsze się zza krzakow z ciekawości nad tym zastanawiałam) jaka szczupła! po prostu za taką mamuśką to się chyba wszyscy oglądają

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

z całkiem innej beczki
Kajol pytanie do Ciebie bo było juz o olejkach azjatyckich to może wiesz tez coś więcej na temat KOHLa? a może dziewczyny macie jakieś doswiadczenie? doszlam po tych filmikach o olejowaniu nigdy wczesniej nie słyszałam zaintrygowalo mnie, czy to lepsze w użyciu od kredki fajne? przeleciałam teraz all ze sie mocno sprzedaje jest tego hmm jestem tego ciekawa a ja takie beztalencie makijażowe

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-04-15 o 12:39
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:17   #2767
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej hej

wpadam i ja jak zwykle z doskoku

Telik - sto lat z okazji urodzinek

gratki z okazji wszystkich miesięcznic i nowych ząbków - Brumek - tulę oby wreszcie Tymkowi ulżyło

Cytat:
a wieczorkiem odniosę się do postów bo zmykam świętować z rodziną(jedziemy na rybkę)

miłego dnia
słodziak z Jasia i Ty taaaka prześliczna...
a to zdjęcie Jasia z butelką i słomką cudne - umie tak już pić?

Julka namiętnie chce pić z kubka takiego otwartego - tylko tak wypije herbarkę albo wodę - ze smoczka nie chce nic innego niż mleko

kaszki z butelki tez nie tylko łyżeczką a picie z kubka, najlepiej mojego a dla niej to chyba większa frajda z samego faktu picia z kubka niż to że chce jej się pić

Julcia raczkuje na całego - wczoraj się rozkręciła a dziś to już fruwa po pokoju jak torpeda... człapie, usiądzie na dupce, znowu człapie, idzie po to co jej się spodoba a jak idę do niej a wie że coś nie wolno ruszać to ona jeszcze szybciej byle przede mną zdążyć..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nooo rzeczywiście, godne polecenia. tylko nie cenowo

Jakbym miała kaskę to bym chciała : http://www.ceneo.pl/2136059s czarowne jest
fajne

ja mam dokładnie takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...264250776.html

Pro Baby w takim właśnie kolorze - kupiłam używane wyszperane na tablica.pl za 60zł całkiem niezniszczone tylko musiałam je wyczyścić i teraz jest lux

Patik - współczuję mandatu....

ja dwa lata temu dostałam 2 stówy i 6pkt za prędkość bo mnie na suszarę złapali jak wracałam ze studiów z zajęć jechałam 86 km/h w zabudowanym.... a na prostym odcinku się schowali w jakiejś bocznej drodze i mnie złapali.. bolała taka kasa na mandat

- ale tż do tej pory nie wie nic o tym mandacie więc cii.... zapłaciłam go z moich zaskórniaków
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Piątek 13go to chyba z opóźnieniem obchodzę, bo dzisiaj

Cytat:

Dziewczyny, mam paskudną prośbę Paskudną, bo nie raz już na ten temat było, ale nie za bardzo mam czas żeby przeglądać poprzednie wątki. Chodzi o krzesełko do karmienia. Możecie powklejać linki, jakie macie, jeśli to ni za duży kłopot?
ja mam takie
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...264250776.html
super jest - fajnie się składa no i bardzo stabilne a na tym mi zależało nabardziej i Julka w nim lubi siedzieć jak robię coś kuchni - np. gotuje obiad, albo zmywam naczynia to jej daje zabawki na tackę, albo chrupki albo marchewkę całą dużą i siedzi i je albo się bawi a ja mam chwilę spokoju - nie tylko się w nim karmimy

i jest regulowane - 3 poziomy wychylenia oparcia ma i 3 wysokości siedziska

generalnie tego typu krzesełka mają różne firmy podobnej jakości i zbliżone ceny

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-15 o 13:18
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 13:23   #2768
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Adaś sto lat!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Zaległe buziaki da Rogiego i dzisiejsze dla Adasia

Cytat:
Wczoraj Olivka usiadla sama
gratulacje!
Cytat:
adaś

Cytat:
I dzisiejsze dla Adasia i wczorajsze dla Igorka

Cytat:
Adaś - wszystkiego najleoszego dorosły 10-miesięczniaku!!!

jak tam w kupie?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Teliczku i Adasiu ogromne buziaki dla Was!!!

Cytat:

super! Teliczku, powtórzę się ale Ty śliczna jesteś

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Igor! Adam! sto lat!!

U nas też pogoda pod psem. Chyba muszę trzecią kawę wypić..
w planie mamy dziś odwiedziny u przyszłej synowej - dwumiesięcznej sąsiadki

Mamuśki, mam wstydliwe pytanie
Jak dostałyście po porodzie pierwszą @ to ile czekałyście na następną? Jak było z regularnością?

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-04-15 o 13:25
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:24   #2769
Marina1
Zakorzenienie

Kochane moje jestem. Nie mam czasu pisać, nie czytałam też nic, bo wczoraj cały dzień szkoła.
Igor jednak nie 3-dniówka tylko choroba, dalej mi gorączkuje, dalej to samo. Ma antybiotyk i inne leki. Masakra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:39   #2770
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Jak dostałyście po porodzie pierwszą @ to ile czekałyście na następną? Jak było z regularnością?

Sto lat dla Adasia

i Marinkowego Igorka -

kochana Marinko - zdrówka dla Igorka bo widzę że znów Was dopadło choróbsko...
ale musisz się denerwować tą wysoką gorączką....
u nas odpukać Julka od urodzenia jeszcze nie miała gorączki nigdy ani przy zębach ani po szczepieniach więc nie wyobrażam sobie tego jak się musisz martwić..

ja piewszą @ dostałam 18września i były w miarę regularne +/- kilka dni ale Ty jeśli wciąż karmisz to mogą nie być regularne w dalszym ciągu i to jest normalne

ja już wtedy nie karmiłam jak dostałam @ po porodzie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kochane moje jestem. Nie mam czasu pisać, nie czytałam też nic, bo wczoraj cały dzień szkoła.
Igor jednak nie 3-dniówka tylko choroba, dalej mi gorączkuje, dalej to samo. Ma antybiotyk i inne leki. Masakra.
przytulam wirtualnie i mocno całuję trzymajcie się

Julka śpi razem z tatusiem - tzn Julka w łóżeczku już półtorej godziny a tatuś odsypia też bo wczoraj byliśmy na weselu u siostry szawagierki tż-ta która uwaga - za miesiąc ma rodzić brzusio już wielki a ona śmigała na parkiecie aż się wszyscy dziwili ma rodzić za mieciąc w maju - synka mają mieć

Wróciliśmy szybko bo ok. północy już w domu - mnie się chciało spać i już padnięta byłam, tż też już chciał do łóżka pod kołderkę więc stwierdziliśmy że nie będziemy się męczyć i na siłę siedzięc.

Julka była z moją mamą baaardzo grzeczna jak słyszałam - jak rano przyszłam po nią do mamy to akurat spała i jak się obudziła to taakie oczyska zrobiła i tak mi się przygladała i uśmiechała jalby nie wierzyła że to ja jestem - ale wziąc na ręce komu innemu nie dała się potem przez pół godziny - tylko mama mama mama

Stary 2012-04-15, 13:43   #2771
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
S
ja piewszą @ dostałam 18września i były w miarę regularne +/- kilka dni ale Ty jeśli wciąż karmisz to mogą nie być regularne w dalszym ciągu i to jest normalne

ja już wtedy nie karmiłam jak dostałam @ po porodzie

dzięki
wybawiliście się?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 13:45   #2772
piwnooka77
Raczkowanie

Teliczku Twoje zdjęcia zawsze mnie zachwycają, jak z magazynu "Dziecko" albo "Rodzice i ja", przepiękne...

Cytat:
Ja jeszcze tej pierwszej nie dostałam...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:51   #2773
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

dzięki
wybawiliście się?
nawet tak - ale potem jak już zmęczenie wzięło górę to o niczym innym nie marzyłam tylko o ciepłym łóżeczku

generalnie bardzo fajnie, jedzenie pyszne, orkiestra bardzo fajna - impreza udana

przynajmniej była okazja żeby się wystroić, wymalować pazurki, fryzurę zrobić

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-15 o 13:54
Stary 2012-04-15, 14:04   #2774
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Ania teraz mnie to jeszcze nie dotyczy, ale po Zuzi jak dostalam pierwsza, to nastepna dopiero po 54 dniach i tez juz bylam w stresie. A potem juz byly regularne, +/- kilka dni.

Marinko zdrowia dla Igora, Antek tez z antybiotykiem, ale on przynajmniej nie goraczkowal.
Stary 2012-04-15, 14:28   #2775
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania teraz mnie to jeszcze nie dotyczy, ale po Zuzi jak dostalam pierwsza, to nastepna dopiero po 54 dniach i tez juz bylam w stresie. A potem juz byly regularne, +/- kilka dni.

dzięki może TŻa uspokoję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 16:07   #2776
mamad1
Zadomowienie

Telik dzień ponury, bo deszczowy, szary. Urodziny,zwłaszcza z 2 z przodu, to przecież fajny dzień (ja świętuję za 3 tygodnie, tyle że więcej)
Mąż dopiero popołudniu zwlókł się z łóżka, a ja od 6.15 na nogach...
Patryk marudny... Chyba kolejne zęby, bo ślini się okrutnie...

Brumek w kupie
Witaj w naszych skromnych progach

Marina
zdrówka dla Was!

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-04-15 o 16:09
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:27   #2777
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!

Wczoraj pisałam, że z Dominikiem jest lepiej i niestety jeszcze wieczorem sie pogorszyło. Zaczął mocno kaszleć o 22 tak, że musiałam wsiąść go na rączki, bo by sie zaksztusił. Jakoś zasnął i spał do 23 a potem juz tragedia, gorączka wróciła, nie mógł spać, katar się nasilił i kaszel męczył. Zasnął dopiero ok 2. Spał do 5 ale potem znów obudził go kaszel i zapchany nosek... ahh niech już to się skończy. Wczoraj Dominik był już na spacerze i nie wiem czy to nie przez to się nasiliło, od środy nie wychodził bo była gorączka.

Zobaczymy co będzie dzisiaj w nocy... Na razie nie ma gorączki, ale kaszel i katar dają we znaki szczególnie przy spaniu. I nie ma apetytu, praktycznie tylko pije mleczko na raty, żadnych stałych posiłków nie chce. Karola też już bierze, więc będziemy w trojkę chorzy i niewyspani

Teliczku STO LAT

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

Marinko zdrówka życzę Igorowi bo doczytałam, że i u Was choróbsko dopadło. A jak z jedzeniem u was?

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:45   #2778
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Dziekuje wszystkim za odp dotyczace sukienkiczyli jednogłośnie czarna
Dla solenizantów-Adasiu,Teliku
brumek my tez mamy to kezesełko z ikei co youyou-jest super,bardzo łatwo utrzymac w czystosci-tacka naprawde duza ,Ewcia ma dużo miejsca. Mamy je od kuzynki, po jej dwóch synkach-tez bardzo chwaliła. No ale Tymek jeszcze nie siedzi, wiec pewnie wolałabys cos z regulowanym oparciem.
Wide, ze kupa nie szczedzi nikogo...
telikJaki Johny dorosły z tą słomka
Marina antybiotyk...o nie...miałam nadzieje, ze to jednak trzydniówka...dużo zdrówka!
Crazy Oby Ida powtórzyła wczorajsze zasypianie
Beata Dla Juleczki torpedy, oj też bym potańczyładobrz e tak czasami wyrwac sie z domu
wiecej nie pamietam

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Madzia1k1 co to za pogrom!!!!!!!!
Wszystko przez ten paskudny wiatr i zmienna temperature...ja już tez nie wiem kiedy wychodzić a kiedy nie...to trzymam kciuki zeby chociaz kaszelek w nocy tak nie dokuczał...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:02   #2779
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku sprawdzilam czas wychodzenia zebow moich dziewczyn:

Wiki od pierwszej jedynki do ostatniej piatki: rok i 9 m-cy
Zuzia: rok i 3 m-ce

Jak widzisz bywa roznie, choc jak czytam jak Tymek sie spieszy, to moze byc to jeszcze szybciej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 17:17   #2780
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Noo jesteś
Niech zębiska szybko wychodzą

Cytat:

witaj zgubo

Cytat:
Cześć A nocki jak? Dalej jesteś najczęściej (ex aequo z Shirką) wstającą do dziecka w nocy mamusią?

No i dzień dobry

Miło Brumku, że pytasz ostatnimi czasy było tak, że jej spanie nawet się poprawiło, tzn. w swoim łóżeczku nadal budziła się co pół godziny ale jak spała z nami to nawet zdarzało się, że obudziła się w nocy tylko dwa razy (oczywiście pobudki i tak w granicach 5.30-6) teraz nadal śpi z nami (wstyd się przyznać ) ale przez zęby nie jest tak kolorowo

Ale, że Ty w kupie?!?!?!?

Cytat:

Jak wywalić to Emolium
No właśnie

Cytat:

miłego dnia
Wy macie zawsze takie ładne zdjęcia

Cytat:
ak dostałyście po porodzie pierwszą @ to ile czekałyście na następną? Jak było z regularnością?

do tej pory miała dwie @ i na razie wszystko regularnie jak w zegarku

Co do krzesełek... Widzę, że sporo z Was poleca chicco... My też nie mamy jeszcze krzesełka do karmienia, bo póki co w leżaczku mała je, ale myślimy nad kupnem chicco właśnie, ale używanego bo widzieliśmy w komisie obok nas nawet niezniszczone

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:26   #2781
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku sprawdzilam czas wychodzenia zebow moich dziewczyn:

Wiki od pierwszej jedynki do ostatniej piatki: rok i 9 m-cy
Zuzia: rok i 3 m-ce

Jak widzisz bywa roznie, choc jak czytam jak Tymek sie spieszy, to moze byc to jeszcze szybciej.
To wolałabym opcję Zuzy
Dzięki, że sprawdziłaś

Byliśmy w Ikei i wydaliśmy majątek
- ochraniacz na szczebelki do łóżeczka,
- plastikowe miseczki dla dzieci,
- taka zabawka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
Ponoć coś genialnego, wbrew pozorom. Wszystkie mamy chwalą, jako coś, co rozwija kreatywność itp, itd. A kosztuje całe 6,99
- zabezpieczenia do szuflad i gniazdek
- dywan Żeby się dziecięciu łatwiej raczkowało
Strasznie mi się podoba (choć jestem zagorzałą przeciwniczką dywanów), bo ma takie dłuuuugie, mięciutkie włosie
Taki:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...775/#/50163792

Przymierzaliśmy się też do tego krzesełka, ale póki co jeszcze za mali jesteśmy To już dla pewnie siedzących dzieci, a Tymuś jeszcze nie siada.

l

Aha, Lili, kupiłam Ci śliniaczki. Napisz mi na priva adres do wysyłki

m

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-15 o 17:28
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:33   #2782
wodaqua
Zadomowienie

Hej, hej, hello!
Brumku, Patik, kochane jesteście

Tak w temacie krzesełek, to mnie się podoba to Natki, jakoś tak na czuja... Kupię chyba niebawem, tym bardziej, że już polecone

Zosia, a co mi tam, pochwalę się robi kosi kosi, do snu śpiewa sobie AaAaAaAA!, odrzuca (tak nieporadnie) Oballa, wywala zabawki z łóżeczka, pęknie operuje paluszkami przy najmniejszych rzeczach, ostatnio chciała złapać kocią sierść fruwającą w powietrzu (już myślałam, że ma zwidy ), powtarza czynności jakieś małe, ale pełzanie i raczkowanie nadal są bleee :P Mimo to jest cudna

AgaG, dzięki za chęci, Ania dzięki za rady taxówkarskie Przydadzą się, link super, przynajmniej wiemy jakich cen można się spodziewać

Ząbkowanie, uważam, że to najokropniejsza sprawa jaką Bóg mógł zaplanować dla takich malutkich dzieciaczków jak nasze, przecież to cierpienie na nic się nikomu nie przyda

Ach, zapomniałam, jakies kilka dni temu pocieszłayście mnie zpowodu odstawienia UU przez Zosię, DZIĘKUJĘ!!! Już mi lepiej, pogodziłam się.
Aniu, siedzę cicho w tym temacie bo na karmienie wychodzę z pracy 1 h wcześniej ...

Adaśko! Sto latek!

Teliczku, jeszcze raz sto latek!
Zdjęcia wsiowe świetne! Jasiek się zmienia, poważnieje

Nosidełka - polecacie jakieś tańsze? Bo te rekalmowane przez Brumka (a powinni Ci płacić, powinni!) cenowo jest dla mnie nie do przeskoczenia obecnie...

Czy wiemy co u Sweet?

Póki co to tyle... Lecimy pod prysznic
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:22   #2783
madzia1k1
Raczkowanie

Dominik zasnął już po kąpieli, wypił 200ml mleczka z kaszką, i jak go odłożyliśmy to zaczął znowu się krztusić/kaszleć, posmarowaliśmy zęby i od razu ustało, przestał brać rączki do buźki i zasnął snem spokojnym. czy to możliwe, że tak ciężko przechodzimy jednak ząbkowanie, i to, że zbiera mu sie tyle śliny to dlatego kaszle. Już sama nie wiem co mam o tym mysleć. Zobaczymy co noc pokaże ...

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:27   #2784
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek takie foremki są super.Mamy też podobne ale innej firmy.Mój 3 latek nawet czasami się nimi bawi jak cos buduje z klocków.

http://allegro.pl/smoby-wesola-wieza...249017145.html

My chyba kupimy takie nosidło z tej firmy.

http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...iczne-ergobaby

dzisiaj kupiłam strój kąpielowy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2215392528.jpg (42,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-04-15 o 18:29
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:32   #2785
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

wodaqua
te nosidełka też ponoć dobre są

http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...261808199.html

cena trochę niższa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:03   #2786
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaki rozmiar nosi Dominik
Okazuje się, że małe 74.

Cytat:
Chyba nie wypada mi gratulować ?

Cytat:

miłego dnia
Pikni Wy

Cytat:

U mnie regularnie

Cytat:
Zdrowia

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam, że z Dominikiem jest lepiej i niestety jeszcze wieczorem sie pogorszyło. Zaczął mocno kaszleć o 22 tak, że musiałam wsiąść go na rączki, bo by sie zaksztusił. Jakoś zasnął i spał do 23 a potem juz tragedia, gorączka wróciła, nie mógł spać, katar się nasilił i kaszel męczył. Zasnął dopiero ok 2. Spał do 5 ale potem znów obudził go kaszel i zapchany nosek... ahh niech już to się skończy. Wczoraj Dominik był już na spacerze i nie wiem czy to nie przez to się nasiliło, od środy nie wychodził bo była gorączka.
I dla Dominika również zdrówka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Nosidełka - polecacie jakieś tańsze? Bo te rekalmowane przez Brumka (a powinni Ci płacić, powinni!) cenowo jest dla mnie nie do przeskoczenia obecnie...
O właśnie. Dobre pytanie. Mnie też kusi, ale boję się zainwestować, bo moja słaba wiara nie pozwala myśleć, że Dominik polubi noszenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
wodaqua
te nosidełka też ponoć dobre są

http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...261808199.html

cena trochę niższa
A jeszcze niższa?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:06   #2787
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Czesc Dziewczyny

nie bylo mnie 2 dni prawie ale zaraz napisze dlaczego....

Cytat:
Biedny Stronczuś
A to Wy tu nie mieszkacie razem?
mieszkamy oddzielnie, u moich rodzicow nie ma warunkow na 3 osoby, a u by sie znalazlo ale ja nie chce. Wiecie jak to z tesciowymi jest...

Cytat:
Kochana
Moze powiedz mu ze chcialabys spedzic z nim troche czasu....
Dziekuje za mile slowa

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Stronczek - postrasz męża nami to się uspokoi
ooo tak to jest dobra mysl

Cytat:
Stronczku jak Twoje wrazenia odnosnie zappa? Ja jestem mega zadowolona. Pierwszy spacer Antek przespal caly! Spal 2,5 h gdzie ostatnio to mu sie zdarzylo jeszcze w gondoli. Jedyny minus to to, ze jest glosny na chodniku i kostce, ale w sumie o tym wiedzialam, bo czytalam wczesniej opinie. Ale Antkowi to nie przeszkadza, jak ma spac, to spi.
Wiesz co troche dalam ciala z tym wozkiem, bo sie okazalo ze to jest zwykly Zapp nie Zapp Xtra i w ziwazku z tym nie ma odwracanego siedziska i rozkladania do spania. Jest zwykla spacerowka odwrocona przodem do kierunku jazdy. Poza tym malym szczegolem jestem zadowolona, Wiki chetnie w nim siedzi, prowadzi sie fantastycznie, jest zwinny i maly po zlozeniu,

Cytat:
Stronczek może porozmawiaj z mężem

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku jak dziś Tymek? Potrzebny był nurofen?
Stronczek jak z Tż?
Z tz jest ok. On nie widzi problemu. Zobacze co bedzie dalej jak nic sie nie zmieni to czeka nas powazna rozmowa... wczoraj wyszla jeszcze jedna sprawa, ale o tym pozniej...

Cytat:
Stronczku - pisz, pisz, bo ja też jestem ciekawa, czy coś lepiej?
dziekuje ze sie martwisz i pytasz o mnie... wyzej odpowiedzialam

Dla Wszystkich solenizantow wczorajszych i dzisiejszych ( Igus i Adas) wielki

Teliczku

no wiec tak:

Przyczyna mojej nieobacnosci byl brak czasu. Jak pisalam ostatnio dzis byly chrzciny Wiktorii. W zwiazku z tym wczoraj ostatnie przygotowania i zakupy robilam. Uswiadomilam sobie ze nie mam dla niej odpowiedniej czapeczki i wyruszylam na zakupy. Musialam tez odebrac zamowiony tort i ciasta.
Wieczorem bylismy z tz u jego siostry i wtedy sie zaczelo....
Otoz od bardzo dlugiego czasu mielismy ustalone z tz ze nie robimy na chrzciny jakiejs wielkiej imprezy, tylko male przyjecie z tortem i ciastem przy kawce z najblizsza rodzina. Kwestia do ustalenia zostalo gdzie to sie odbedzie. Z racji tego ze nie mamy wlasnego mieszkania w PL to przyjecie mialo sie odbyc u moich lub tz rodzicow. Poprosilam moja mame zeby zadzwonila do tesciowej i to ustalila ( wydawalo mi sie to dobrym pomyslem gdyz wierzylam ze jak miedzy soba ustala nie bedzie pretensji zadnych z niczyjej strony). Oczywiscie moja od razu zakrzyczala moja mame przez telefon ze u niej, bo ona ma wieksze mieszkanie ble ble ble. No wiec zostalo ustalone.
Po przyjezdzie do PL jak sie zobaczylam z tesciowa od razu zagadala mnie co i jak z tym przyjeciem. No wiec jeszcze raz jej tlumacze ze bedzie tort, ciasto, kawa i to wszystko. Nie bede robic zadnego obiadu na tysiac dan.
No i co sie wczoraj wieczorem okazalo??? Siostra Tz sie wygadala ze tesciowa obiad przygotowala. Bez mojej wiedzy, zgody i za moimi plecami. Tz tez mi o tym nie powiedzial bo wiedzial jaka bedzie moja reakcja. OOOjjjj jak sie wkur..... Myslalam ze ich tam wszystkich zjem ze zlosci. No i oczywiscie bylo tak jak ja nie chcialam. Zostalam uszczesliwona na sile. W ramach manifestacji urzadzilam strajk glodowy i nic ze stolu nie tknelam. Na koniec Tz mi zwrocil uwage ze zrobilam to specjalnie. Wredna malpa jestem, ale jak mi ktos zalezie za skore to nie podaruje. Jeszcze przyjdzie odpowiedni moment by sie z policzyc.
Jesli chodzi o same chrzciny to odbylo sie wszystko fajnie. Wiki byla malym aniolkiem, siedziala grzecznie i pierdziala buzia co budzilo powszechna wesolosc. W sumie bylo 5 chrztow ( 3 dziewczynki i 2 chlopcow) i moja corka oczywiscie byla najstarsza. Reszta to takie malutkie niemowlaczki, ktore spaly cala msze. W tej chwili nie mam fotek bo aparat u Tz zostal. Jutro cos moze wstawie.
Narazie znikam bo Tz do nas idzie. Bede moze pozniej..

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-15 o 19:18
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:06   #2788
zanka205
Zakorzenienie

pamięta mnie ktoś jeszcze?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:27   #2789
wodaqua
Zadomowienie

Karoline hejka! Ja też mało bywam
Aniu, moja @ podczas karmienia UU była co 1,5 m-ca, w sumie to do teraz nie wiem kiedy się jej spodziewać A wspomnę, że przed ciążą miałam regularnie co do minuty co 4 tygodnie w soboty :P:
Martwisz się czymś?

Marinko, zdrówka dla Igiego! Spóźnione życzonka dla niego!

Madzia, Twojemu Dominikowi też zdrówka! Szkoda tych maluszków

Brumek, ale zaszaleliście! Klocki super! U nas dywan musi zniknąć, bo Zosia zbiera z aniego wszystkie kocie włoski, których nie idzie wysprzątać

Dzięki Blondynko, poczytam :0 Jak ja Ci zazdroszczę tej Grecji Strój fajny, moje kolory
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:32   #2790
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
pamięta mnie ktoś jeszcze?
Pytanie?!
Pisz szybko co u Was
Stronczek no to możemy sobie podac reke...zaprosiliśmy wczoraj na piątek-godz 16. Poinformowałam, że obiadu nie bedzie-tylko skromnie-tort,ciasto i kawa. U Nas Chrzty sa tylko w piątki o 17.30 i chrzestni nie moga sie wczesniej zwolnic z pracy, z kolei pozniej nie moge zrobic kolacji bo Ewcia o 19 juz sie kapie.
dzwoniła do tż już dzisiaj 3 razy...nawet mi nie mówił co chciała zeby mnie nie denerwowac...i zadzwoniła do mojej mamy, że bedzie jej "podkuchenna":m ur:
Oczywiście strój Ewy tez wymagał jej akceptacji...
Ale chrzciny sie udały?????????
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości