|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie wesele?
przy okazji pobytu w polsce pojechalam zobaczyc zamek w paszkowce.na zdjeciach wyglada calkiem fajnie ale w rzeczywistosci niezbyt pieknie. nie chodzi tu o wyglad zewnetrzny ale w srodku to jak dla mnie klapa.juz na wejsciu mnie odrzucilo.oczywiscie to tylko moja opinia i nie chce urazic nikogo kto mial lub bedzie mial tam wesele.jedzenie bylo okropne. mam nadzieje ze gdy przygotowuja jedzenie na wielkie przyjecia,to wszystko jest swieze i dopieczone. bylam tez w dworze szczepanskich i tam jest nawet ok.jedzonko dobre,mila obsluga itp ale jednak to nie sa klimaty dla mnie. chyba pozostane wiec przy pierwszej wersji czyli weselu w gorach.. jeslimacie jeszcze jakies fajne propozycje to piszcie.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe Panny Młode
![]() My nasze wesele urządzamy w pieknym małym zajezdzie pod warszawa "Zajazd u Mikulskich". niestety nie mam zdjęć żeby wam sie pochwalić
|
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja tez cos polece : a mianowicie restauracje BOMBAY w Tarnowie
sale mozna ogladnac na http://www.bombay.rix.pl/ Sala bardzo przytulna, obsluga bardzo pomocna i nieczym sie nie trzeba martwic ![]() Ceny rowniez przystepne! polecam |
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie jestem na etapie poszukiwania sal, na razie mamy 4 obiekty na celowniku i niedługo jedziemy na podbój
. Jednym z naszych typów jesthttp://www.hotelbielany.com.pl/pdstr.php?sub=wesela http://www.staragarbarnia.pl/ http://www.przewodnikmp.pl/oglo/rest...el_olimpia.php
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
WARSZAWA jestem na etapie poszukiwania sali w Warszawie lub bliskich okolicach czy ktoś może nam polecić salę na przyjęcie weselne na max 50-60 osób?
A może ktoś słyszał cokolwiek o tym lokalu? http://www.bellisima.com.pl/ |
|
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
do natki pietruszki tudziez jej koleżanki
![]() mi tez jeszcze troszke czasu do wesela zostało, ale jako wrocławianka również poszukuje wiadomości o pobliskich zamkach. Zamek Książ niestety chyba troche za daleko jest - mimo ze piekny, goscie by mi posneli w autobusie .Jakbys miala jakies wiadomosci o sobotce to pisz. ja słyszalam tylko jedno opinie, od goscia weselnego, ktory tam byl, ze bylo "fantastycznie", ale wolalabym poznac wiecej szczegolow .powodzenia w poszukiwaniach! |
|
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
a moje bedzie tu www.czarnylas.com.pl i juz w lipcuu!!!
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, czy któraś z Was urządza może wesele w Kielcach bądź okolicach??do mojego jeszcze roszeczke zostalo czasu, ale chcialabym żeby miejsce było fajne i przede wszystkim sprawdzone
, będę wdzięczna za każdą podpowiedź
|
|
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Przyszłe Mężatki
|
|
|
|
|
#160 |
|
kosmitka
|
To ja raczej wyjątkowo, warmińsko-mazurskie - nie było tu takiego:
Myślę o Księżycowym Dworku - posiadłość położona jest w miejscowości Gierłoż, w sąsiedztwie byłej wojennej kwatery Adolfa Hitlera „Wilczy Szaniec”. Pałacyk, to według legend miejsce gdzie zatrzymała się Ewa Braun, kochanka Hitlera . Położony nad jeziorem, w otoczeniu lasów. Co o tym myślicie?I zdjęcia ze strony www.ksiezycowydworek.pl. W rzeczywistości jest dużo piękniej.
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
To mój pierwszy wpis na forum
![]() My organizujemy wesele w Hotelu Groman w Sekocinie Starym kolo Wa-wy w najwiekszej sali )A to nasz hotel : |
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
może jest ktoś kto pomoże znaleźć fajną salę koło Krakowa w stronę Bochni?
moje wesele będzie nie duże (80-90 osób) i wolelibyśmy nie płacić ogromnych kwot (do 150 zł/osoba może jeszcze jakoś wytrzyma nasz portfel) dużo już widziałam ale nadal mamy problem... będę bardzo wdzięczna za jakieś namiary zdjęcia adresy stron www komentarze opinie itd.
|
|
#163 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Gdzie wesele?
Cytat:
kontakt w sprawie rezerwacji i organizacji przedsięwzięć gastronomicznych: Exbud Skanska S.A. – Centrum Biznesu Restauracja PATIO Al. Solidarności 34 25-323 KIELCE tel: (0 41) 332-63-95, 332-63-81, fax: (0 41) 332-69-88 e-mail: restauracja@kongresowy.pl http://www.hotelkongresowy.pl jeśli chcesz to wyślę ci na maila filmik i pokaz slajdów Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-18 o 17:28 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was była lub miała wesele w KOPALNI SOLI W WIELICZCE?
Edytowane przez chrobra Czas edycji: 2009-03-02 o 22:30 |
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
A mój ślub odbędzie się za trochę ponad miesiąc. Właściwie wszystko już ustalone, tylko mam wrażenie, że na niewiele rzeczy mam wpływ. Salę wybrali rodzice, kobieta, która tam urzęduje wszystko przedstawiła w superlatywach. Kiedy wpłaciliśmy zaliczkę okazało się, ze nie mamy nic do powiedzenia. Za przystrojenie sali trzeba dodatkowo zapłacić, mimo że na wystrój składa się tylko kilka balonów i serce nad młodą parą zrobione z jakiegoś badziewia sprzed 4 lat. Można przystroić samemu, ale oni wszystko utrudniają, więc sama już nie wiem co robić, nie chcę brać na siebie jeszcze jednego obowiązku i tracić przy tym nerwy, ale z drugiej strony chciałabym żeby było tak jak sobie wymyśliłam, a nie mam dużych wymagań: zamiast róż - margaretki, bo z tych kwiatów będę miała wiązankę. Dziś muszę podjąć decyzję, aż mnie skręca, że muszę tam iść. Rodzina mnie pociesza, że na wystrój sali i tak nikt nie patrzy, ale ja wiem, że źle będę się tam czuła, a poza tym w końcu za coś się im płaci. I ja akurat zwracam uwagę na wystrój, może nie od razu, ale np. na filnie wszystko wychodzi - żle dobrana kolorystyka, nieodpowiednie kwiaty itd, albo jeszcze lepiej: napis "młoda para" napisany długopisem na kartce z bloku. Przecież to jest żenujące, a ma być najpiękniejszy dzień w życiu. Może dlatego mam takie podejście, bo jak każda dziewczyna marzę żeby wszystko bylo idealnie. Sama już nie wiem ehhh.
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem Cie,każda z Nas chciałaby wesela z marzeń, w końcu ma się tylko jedno (a przynajmniej tak zakładamy
) Radzę postawić na swoim, bo jeśli juz Cię to martwi, to wyobraź sobie w dniu ślubu...Może to i racja, że nikt na weselu nie zwraca uwagi na wystrój, no chyba, że jest jakiś wyjatkowy, ale może warto oszczedzic sobie nerwów w tej materii i spróbowac przeforsować swoje racje... Jakkolwiek bedzie, wierzę, że to będzie cudowny dzień i tego Ci życze...Powodzenia na spotkaniu i napisz jak Ci poszło
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
cześć wiesz może coś na temat Olivi w Rykach?
|
|
|
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
W sumie niczego nowego się nie dowiedziałam, pojechałam na to spotkanie z narzeczonym i byłam tak zrezygnowana, że to on mówił, a nie owijała w bawełne. Powiedział, że na płycie, która dostaliśmy nie ma żadnych rewelacyjnych zdjęć, tym bardziej że większość to zdjęcia z przystrojenia na komunię i poprosił o inne katalogi (te były sprzed 4 lat). Usłyszeliśmy, że w poniedziałek będzie film to możemy przyjechać i sobie obejrzeć. Niby mieliśmy się zdecydować na 2 miesiące przed ślubem czy chcemy ten wystrój czy nie, a wyjdzie na to, że decyzje podejmiemy 2 tygodnie wcześniej. Teraz widzę, że wszystko co mówi ta kobieta to pic na wodę.
|
|
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Poszukuję opinii o sali weselnej w klubie Shuma. Klub mieści sie w Dąbrowie Górniczej na Pogorii. Jeśli słyszałyście coś od znajomych bądż byłyście na jakiejś imprezie to proszę o radę. |
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Mam informacje odnośnie klubu Shuma
Ja tez mam wesele na Pogorii ale w Catamaranie Niestety musze Cie troche zmartwic- fakt faktem Shuma jest nowiutkim lokalem ,pięknym i w fajhnym otoczeniu ale nic poza tym Znajomi byli tam na weselu, inni na Sylwestrze , mój zespól tez tam grał kiedyś i raczej wszyscy wyrazali sie nehgatywnie- jedzenie podobno jest niesmaczne, zimne i niedogotowane- i oszukuja na nim jak mogą do tego dochjodzi podsobno dość niemrawa i niezbyt uprzejma obsługa Ta sale wszysacy wybioeraja ze wzgledu na jej urode- bo rzeczywiscie zachwyca
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
Proszę doradźcie mi coś, bo już wszystkiego mi się odechciewa. Ta kobieta od sali doprowadza mnie do skrajnej rozpaczy. Pojechałam do niej po ten film, żeby zobaczyć w jaki sposób przystrajają salę i oczywiście usłyszałam, że filmu nie ma i że jak będzie to do mnie zadzwoni. Akurat, już to widzę. Nie wiem jak mam z n ią rozmawiać. Pewnie zostawi to na ostatnią chwilę, żebyśmy nie mieli wyboru. Nie wiem czy mam to olać i niech robią co chcą czy dać jej nauczkę i sama wszystko zrobić, tzn. nie zupełnie sama, tylko z rodzeństwem, świadkami itd. Zastanawiam się tylko co wchodziłoby w zakres tego przystrojenia, czy np. świeczki i serwetki też?
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-20 o 21:02 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
<usunięto przez moderatora>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-20 o 23:55 Powód: łamanie regulaminu |
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
Hej!!
Czy macie jakies fotki sali weswlnej w Warszawie na ul Wójcickiego? Albo jakies sale w Warszawie godne polecenia? Najlepiej z fotami i cenami za talerzyk. Pozdrawiam Patrycja.
|
|
|
|
|
#175 |
|
BAN stały
|
Patrycja tu masz cały katalog firm związanych ze ślubem/weselem: http://abcslubu.pl/katalog_firm/ może znajdziesz tu coś dla siebie
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki piekne!
Za duzo jest tych wortali o tej tematyce zaczelam sie gubic a ten co podalas jest super!! Pozdrowionka Pat. |
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie Was Wizazystki
Poszukuje jakichs informacji dotyczacych wesela w Zamku Ksiaz...wiec jezeli ktoras z Was moze tam byla bardzo pomogly by mi Wasze opinie i spostrzezenia. Mysle o zorganizowaniu tam wesela w sierpniu przyszlego roku. Z gory dziekuje. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam dwie moim zdaniem ciekawe miejsca:
www.wiejce.pl www.palacmierzecin.pl Jeśli ktoś z was tam był lub może organizuje tam ślub to proszę o komentarze
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
agna159 a nie mozesz sie tam wybrac w jakas sobote jak bedzie wesele ia na wlasne oczy zobaczyc jak to wyglada.
roccoco Margarita, motel jurajski, srebrna gora, sala w Łęgu na ile osob?
Nasz dzień: 07/06/2008 w Krakowie http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650123.html Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-07-02 o 21:47 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wesele w restauracji Bourbon w katowicech, knajpa jest super, jedzenie i podanie wysmienite, ale najwazniejszy fakt dla ktorego zdecydowalismy sie wlasnie na te restairacje to to, ze maja piekny odrog, a o 21 mamy w nim grilla
bedzie bosko (moja siorka miala tam wesele i ludziska byli zachwyceni tym grillem)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

niestety nie mam zdjęć żeby wam sie pochwalić
. Jednym z naszych typów jest

.

. Położony nad jeziorem, w otoczeniu lasów. Co o tym myślicie?