Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 14:29   #3661
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
juz sama nie wiem:/ moja kolezanka przyniosla mi 5 pieluch, ktore maja juz 2 lata i sa w idealnym stanie, wew bialutkie zadnych sladow kupy nie uzywala zadnego kremu typu linomag, sudocrem a przemywala dziecku tylek woda z np oilatum czy emolium, miala to w malym termosie-jak gdzies wychodzila+papier toaletowy. Powiedziala,ze mala nie miala zadnych odparzen. A z drugiej strony moja kolezanka uzywa jednorazowych, smaruje go, kapie codziennie,a maly sie odparza itd I chcialam wiedziec jakie jest na ten temat zdanie poloznych bo moze tak byc,ze po prostu niektore dzieci sie odparzaja a niektore nie. Ale coraz bardziej jestem ku wielorazowym..
aniu, ależ ja zachęcam jak najbardziej! być może tobie się spodoba i nigdy nie kupisz ani jednej paczki jednorazowych próbuj

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:38   #3662
asiula_n
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Mam nadzieję, że teraz zadziała

Chyba mam te zdjecia w za dużej rozdzielczości. Dlatego tak długo sie ładują

Moja maruda już jęczy o ciasto... a w ogóle to tak zmarzłam w kościele, że wracaliśmy prawie biegiem, taki zimny wiatr, gorzej niż zimą
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:53   #3663
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
aniu, ależ ja zachęcam jak najbardziej! być może tobie się spodoba i nigdy nie kupisz ani jednej paczki jednorazowych próbuj

dzieki

pisalas,ze meczysz sie z praca i z przerabianiem ksiazki...tez przez to przechodzilam. max 5 slow mozesz napisac identycznie,jak jest wiecej,to program od plagiatu sie wlacza ja napisalam moja mgr z synonimy.pl ale widze,ze teraz z tej strony trudniej korzystac, wczesniej byla calkowicie za darmo i dostepna bez logowania. Poszukaj podobnej Aha, dobrym sposobem na długie zdanie z ksiazki jest podzielenie go na pol, trzeba zamienic miejscami i dac jakis jeden czy dwa synonimy A i jak masz przykladowo zdanie: łożysko jest to przejściowy narząd płodowy występujący u ssaków,to jak zamienisz na łożysko jest przejściowym narządem plodowym występującym u ssakow badz który występuje u ssaków,to program tez tego nie wychwyci.Wystarczy,ze zmienisz szyk albo jedno,dwa slowa Nie,zebym go stworzyla ale tak przerobilam calkowicie moja nudna prace

Aha i wrzuc nam na maila jak naskrobiesz, z checia przeczytamy Twoje wypociny

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-04-15 o 14:54
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:53   #3664
asiula_n
Rozeznanie

Normalnie zaraz pogryzę komputer!!!!

Jak teraz nie zadziała to wyślę zdjęcia na maila.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020019.jpg (90,5 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020020.jpg (70,7 KB, 73 załadowań)
Stary 2012-04-15, 14:57   #3665
asiula_n
Rozeznanie

Ufff... poszlo

To jeszcze dwa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020021.jpg (94,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020022.jpg (87,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-04-15, 15:01   #3666
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

asiula naprawde bardzo ladna lazienka )

kurde ale moje dziecie sie ozywia przy muzyce .... siedze przed kompem, muzyka leci a on mi wierci dziure gdzies na dole i nozkami wypycha sie na gorze;]

Moj tz dzis chyba pierwszy raz pocalowal moj brzuch i powiedzial, ze nie moze sie doczekac juz Leona.
Nie wiem czy to skrucha po wczorajszym, ale licze na jego dobre intencje :P
Leje deszcz, poszedl do mamy po pierogi bo zrobila i obiecal dzis zrobic 4 drozdzowe z makiem- 2 dla nas i po jednym dla mojej mamy i jego mamy uh ale skrucha.....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-15 o 15:08
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:02   #3667
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Ufff... poszlo

To jeszcze dwa...

wow
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:03   #3668
loksa
Raczkowanie

asiula n bardzo ladna lazienka
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:09   #3669
ladybird_1987
Rozeznanie

Super łazienka. Niby nieduża, ale te szafki ją optycznie powiększają. I dwie umywalki. Bo z tym zawsze jest problem....

A ja z tych nudów piekę muffinki. Może jeszcze przesadzę moje zioła.

Dzięki kism za link, jutro się wybiorę do TEXTIL MARKET, tam czasmi mają rzeczy z Gatty.
Stary 2012-04-15, 15:20   #3670
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
juz sama nie wiem:/ moja kolezanka przyniosla mi 5 pieluch, ktore maja juz 2 lata i sa w idealnym stanie, wew bialutkie zadnych sladow kupy nie uzywala zadnego kremu typu linomag, sudocrem a przemywala dziecku tylek woda z np oilatum czy emolium, miala to w malym termosie-jak gdzies wychodzila+papier toaletowy. Powiedziala,ze mala nie miala zadnych odparzen. A z drugiej strony moja kolezanka uzywa jednorazowych, smaruje go, kapie codziennie,a maly sie odparza itd I chcialam wiedziec jakie jest na ten temat zdanie poloznych bo moze tak byc,ze po prostu niektore dzieci sie odparzaja a niektore nie. Ale coraz bardziej jestem ku wielorazowym..
Tu chyba nie ma reguły ja też już pisałam, że używałam tylko jednorazowych, a Michaś NIGDY nie miał odparzonej pupy Jak smarowałam linomagiem to tylko po to, żeby kupa nie była tak bezpośrednio na pupie, zanim się malucha przewinie. I bardzo ważne - nie kupować pieluch z folią w środku, niestety porządne, markowe, przewiewne są droższe, ale przepuszczają powietrze i nie wolno smarować grubo kremem! Bo pieluszka ma takie mikropory, które wchłaniają siusiu i kupkę, jak nie posmarujemy cieniutko samej pupy, tylko nawalimy kremu na pieluchę, to po prostu nic nie wsiąka do środka, więc mocz i kupka przylegają wtedy do skóry. Jak jest ciepło to przewijamy baaaardzo często, ale to dotyczy każdych pieluch!

Asiula - śliczna łazienka!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-15 o 15:26
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:20   #3671
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja mam też pytanie - pierwsze, czy po kąpieli smarujecie lub będziecie smarować dziecko jakimś kremem ? smaruje się całe ciało czy buzię zostawia się w spokoju? bo ja już głupieję

i jak jest z wychodzeniem z dzieckiem na dwór - kiedy mogę iść z nim na krótki spacer? teraz mija tydzień
Jeśli chodzi o spacery to podobnie jak miss mówiła moja położna że po tygodniu można już wystawiać na werandę jak jest ładna pogoda i tak stopniowo jak dojdzie się do godziny to wtedy można się wybrać na spacer.
Jeśli chodzi o smarowanie dziecka po kąpieli to nie wiem to chyba zależy też od stanu skóry ale jak już to może oliwką. Tak w ogóle to zastanawiam się nad używaniem do kąpieli oilatum ponoć to wystarczająco natłuszcza i nie trzeba używać potem nic dodatkowego z reguły więc na początek zobaczę tak. Położna mówiła nam że po kąpieli jak jest potrzeba to tam gdzie skóra jest sucha to oliwka posmarować dziecko w tych miejscach gdzie jest przesuszona. Póki co to mogę Ci tylko powiedzieć to co radziła nam położna
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:30   #3672
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ja akurat nie lubię oliwek, bo dla mnie (tzn. dla Michałka) były za tłuste. Wolę raczej mleczko lub krem - ze względu na bardziej nawilżające i takie odżywcze działanie, niż samo natłuszczanie. Ale to chyba co komu pasuje i zależy od skóry maluszka, myślę, że to indywidualna sprawa buźkę smarowałam zawsze po kąpieli - jest przecież jeszcze delikatniejsza niż ciało oczywiście prócz tego smarowanie jeszcze przed wyjściem na zewnątrz.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-15 o 15:32
Stary 2012-04-15, 15:31   #3673
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Ufff... poszlo

To jeszcze dwa...
Bardzo fajna fajne zestawienie kolorystyczne nadaje łazience ciepła ja osobiście nie lubię w łazienkach zimnych odcieni.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:56   #3674
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Super łazienka. Niby nieduża, ale te szafki ją optycznie powiększają. I dwie umywalki. Bo z tym zawsze jest problem....

A ja z tych nudów piekę muffinki. Może jeszcze przesadzę moje zioła.

Dzięki kism za link, jutro się wybiorę do TEXTIL MARKET, tam czasmi mają rzeczy z Gatty.
Nie duża Duża bo w mojej nikt nie był Albo zdjęcia sprawiają że jest wielka.
Asiula podjadę kiedyś się tam wykąpać

Agatka jeśli chodzi o męża to doskonale rozumiem Mój mnie tak wnerwia dzisiaj,że mu zrobię krzywde Znowu się poryczałam i wszystko mu wygarnęłam,choć pewnie przesadzam ale co tam
Kto mnie zawiezie do szpitala?Skoro moi rodzice wiecznie piwkują(nie mam na myśli upojenia ale piwo czy dwa w dzień muszą być wypite) a M poszedł na mecz i też wypił.No więc pytam kto?A on że jeszcze nie rodze.A ja wiem kiedy zaczne Przecież nie powiem mu,że kochanie dzisiaj się napij bo ja jutro rodze

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Stokroteczka chyba od wczoraj się nie odzywała

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:20   #3675
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Kapukat, bron boże nie chce wywrzeć wrażenia,że potepiam podawanie sztucznego mleczka! ja nie jestem jedną z tych ześwirowanych na punkcie karmienia tylko piersią poporstu byłam ciekawa dlaczego,skoro masz pokarm. Właśnie o tym mówiłam - że najważniejsze żeby przybierał na wadze i dochodził do siebie powolutku. nie miej wyrzutów sumienia związanych z dokarmianiem, ja uważam że świetnie sobie radzisz i masz wszystko pod kontrolą - tak wynika z tego co piszesz

buźkę też możesz smarować i główkę, najlepiej oliwką co do wychodzenia na dwór - zacznij od werandowania - na balkonik w wózeczku,ubrany Adaś jak na spacer,na 5 min, potem na 10,na 15. po 2 tyg od narodzin jak dopisze pogoda możesz wyjść na krótki spacerek i z dnia na dzień wydłużać. ale tylko wtedy jak jest ładnie,lepiej się narazie w te chłodniejsze dni powstrzymać.

ta reklama doprowadza mnie do szału...!
tylko że on od początku dostał może jedno sztuczne mleko, jak nie zdążyłam niestety dojść na czas do szpitala, bo wieczorana zmiana powiedziała mi inną godzinę, a ranna karmiła o innej a pokarmu wtedy jeszcze tyle nie było co by w lodówce na wszystkie nocne karmienia starczyło - ja laktator do ręki i dawaj butlę z mlekiem moim własnym, pilnowałam tego jak złota - bo też uważam, że jak mam to lepiej karmić butelką ze swoim mlekiem niż sztucznym. Teraz właśnie próbuję odstawić butelkę w ogóle, bo skoro Adaś zaczyna ssać to dlaczego mam go nadal trzymać na smoczku? nie chcę żeby się rozleniwił...i teraz je co 2.5h - tylko, że ja mam jeszcze wrażenie, że zagładzam swoje dziecko, bo z cyca nie zje tyle ile z butelki...!

dziękuję za porady - dla mnie były i są bardzo cenne, czyli jutro weranduję go pierwszy raz 5 minut

mnie też, ale adblocker u mnie nie zadziałał;( więc ciągle mi to wyskakuje

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja nie radzę odciągać laktatorem przy nawale, bo wtedy będzie hardcore ja nawet nie próbuję, ja urodziłam o północy wieczorem przystawiłam małą, i jak ciągle była ze mną, jak już dokarmiali ją pierwsze dwa dni z kieliszka by butla nie zakłóciła odruchu ssania, i żadnego smoka ani butli by chciała jeść, sutki bolały na początku jak mała cyce wyrabiała i pobudzała laktacje potem jak już była kraina mlekiem płynąca to smarowałam mlekiem i maltanem i już nic nie boli bo dobrze się przystawia
mi to akurat cycki uratowało, bo miałam tak rozpalone, że jakybm nie ściągnęła to by chyba się zapaliły

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Idzie Wam świetnie! Tak trzymajcie Bardzo fajnie, że w nocy ładnie ssał Co 2h to całkiem normalny czas Widzę po dzisiejszych Twoich odpowiedziach, że masz wszystko pod kontrolą

Jak zrobisz to będzie dobrze Obserwuj co Adasiowi służy lepiej. Ja np. smaruję tylko mleczkiem ciałko, buzi nie, a Kotek pisała, że buzię też, ale nie pamiętam czym. Ja buzię smarowałam tylko na spacer na wiatr/mróz/słońce i ewentualnie Bepanthenem, jak były jakieś większe podrażnienia.
Co do spacerów zgadzam sie z miss.

dziękujemy za trzymanie za nas kciuków obym tylko go nie zagłodziła

a co do kremów - super, zawsze ceniłam rady doświadczonych mam - ponieważ ja nie mam zielonego pojęcia to zawsze mogę wybrać sposób który chcę sprawdzić

Cytat:
Nigdy nie uzywałam wielorazowych, nie będę ukrywać ale dużo o nich czytałam, oglądałam nawet na konferencji była pani ze stoiskiem i jednak mnie to nie przekonuje.. ja mam raczej hopla na punkcie sterylności i czystości,więc jestem za jednorazowymi, zużywasz i wyrzucasz. chusteczki też okej,lubię, bardzo praktyczne,mam swoich faworytów są to nivea baby, huggies i pampers. jednak coś w tym jest,że jakość idzie w parze z ceną,niestety.
wiesz co - po tygodniu posiadania dziecka i sprawdzenia na własnej skórze ile pieluszek jest - przepraszam "zasranych" i jak te kupy wyglądają - to na pewno wielorazówek nie polecałabym na samym początku, może potem jak dzieccko nie będzie 12 razy na dobę robić kupe, bo pranie tego wszystkiego zabiłoby mnie - i tak ledwo patrzę na oczy
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

co do humorkow- wczoraj tz poszedl o 18 z kolegami na pozegnanie jakiegos jednego z pracy bbo odchodzil... wzielam sie za szycie falbanki maskujacej do lozeczka<udalo sie w sumie>takze mialam zajecie , o 22.00 jeszcze mialam dobry humor, ale o 23.00 juz lekki foch, wpoldo pierwszej zadzwonilam i powiedzialam, ze moze isc spac do mamusi Wrocil przed pierwsza i spal na dywanie NIE dlatego ze wyszedl, ale ze 1
)nie napisal zadnego sms ani nic 2) nie ma umiaru :P
Jak wrocil serce mi tak bilo, ze mialam go ochote rozmazac na scianie :P Moze jestem dziwna :P
boska jesteś dla Ciebie za mocne postanowienia

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
kapukat-robili ci lewatywe przed porodem to mnie przeraza
nie nie robili, tak naprawdę jak rodzisz to jest Ci już wszystko jedno, byleby ktoś wypchnął z Ciebie tą głowę

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o spacery to podobnie jak miss mówiła moja położna że po tygodniu można już wystawiać na werandę jak jest ładna pogoda i tak stopniowo jak dojdzie się do godziny to wtedy można się wybrać na spacer.
Jeśli chodzi o smarowanie dziecka po kąpieli to nie wiem to chyba zależy też od stanu skóry ale jak już to może oliwką. Tak w ogóle to zastanawiam się nad używaniem do kąpieli oilatum ponoć to wystarczająco natłuszcza i nie trzeba używać potem nic dodatkowego z reguły więc na początek zobaczę tak. Położna mówiła nam że po kąpieli jak jest potrzeba to tam gdzie skóra jest sucha to oliwka posmarować dziecko w tych miejscach gdzie jest przesuszona. Póki co to mogę Ci tylko powiedzieć to co radziła nam położna
dziękuję - jutro zaczynam werandowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja akurat nie lubię oliwek, bo dla mnie (tzn. dla Michałka) były za tłuste. Wolę raczej mleczko lub krem - ze względu na bardziej nawilżające i takie odżywcze działanie, niż samo natłuszczanie. Ale to chyba co komu pasuje i zależy od skóry maluszka, myślę, że to indywidualna sprawa buźkę smarowałam zawsze po kąpieli - jest przecież jeszcze delikatniejsza niż ciało oczywiście prócz tego smarowanie jeszcze przed wyjściem na zewnątrz.
ja mam krem z ziajki - świetnie się rozprowadza, ale nie wiedziałam czy nie zaszkodze bardziej niż pomogę. Dziękuję za wszystkie rady
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:20   #3676
asiula_n
Rozeznanie

Dziękuję za pochwały mojej łazienki

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Agatka jeśli chodzi o męża to doskonale rozumiem Mój mnie tak wnerwia dzisiaj,że mu zrobię krzywde Znowu się poryczałam i wszystko mu wygarnęłam,choć pewnie przesadzam ale co tam
Kto mnie zawiezie do szpitala?Skoro moi rodzice wiecznie piwkują(nie mam na myśli upojenia ale piwo czy dwa w dzień muszą być wypite) a M poszedł na mecz i też wypił.No więc pytam kto?A on że jeszcze nie rodze.A ja wiem kiedy zaczne Przecież nie powiem mu,że kochanie dzisiaj się napij bo ja jutro rodze

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Aniu, tak żeby Cię utwierdzić, że Twoje racje są słuszne opowiem Ci pewną historie z mojej rodzinki:
Dziewczyna w drugiej ciazy, ok 40 tyg. jej mąz podobnie jak Twój jeżdził ciężarówką, więc w weekendy tylko w domu. No i w piątek wrócił, pojechali do znajomych, ona mu mówi wypij piwko, bo dziś sie świetnie czuję i napewno nie urodzę, więc on łyknął 2, no i luuuzik do... 2 w nocy, kiedy to odeszły jej wody. No i niby on trzeźwy, ale przecież gdy zatrzyma ich policja to mu zabiorą prawko, a on tak zarabia na życie, wiec kto jechal do szpitala - ja i tak tatuś przeżył narodziny swojego drugiego dziecka w domu.

A na kąpiel jak najbardziej zapraszam
Stary 2012-04-15, 16:35   #3677
Gaabbi
Wtajemniczenie

asiula, ładna łazienka

Cytat:
Moja kolezanka jest w ciazy i mowi do swojego starszego synka (ma 8 lat) - syneczku a wiesz,ze bedziesz mial braciszka lub siostrzyczke; a on do niej "ale syf"

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
I jeszcze wiecie co? Od tych czopków na paciora zaczęło mnie tam trochę swędzieć I nie wiem czy mnie jakiś grzyb nie atakuje. Niby biorę cały czas ten antybiotyk dowcipny (jeszcze 8 dni), ale czy to możliwe, że on mi leczy paciora, a przy okazji powybijał te dobre bakterie i mi się jakiś inny syf przyplątał w międzyczasie???

Dobra, wracam do szydełkowania, zakręciłam się całkowicie na tym punkcie
Dlatego ja miałam antybiotyk na paciora doustnie, a dopochwowo czopki na grzybka

Wiecie co, coraz częściej widzę, że się z Wami nie zgadzam Wiem, brzmi to głupio, ale czytam jakieś opinie na dany temat i aż mnie korci, żeby napisać, że ja uważam zupełnie odwrotnie. Tylko sekundę później przychodzi mi refleksja, że i tak moje zdanie kompletnie nikogo nie interesuje. I wcale nie mam o to żadnych pretensji, nie o to chodzi. Zastanawiam się tylko, dlaczego istnieje tak wiele rozbieżności w podejściu np. położnych do pewnych spraw. Każdy może mieć własne zdanie w danym temacie, ale niech nie podpiera tego autorytetem zawodu. Przepraszam, ale tak właśnie myślę.

Tak po prostu mnie na filozofowanie wzięło i tyle Może nie powinnam.... eh

edit. dobra napiszę, że najbardziej poruszyła mną sprawa chusteczek nawilżanych.
missmalezji, na prawdę uważasz, że powinny one być pomocne przy każdorazowej pielęgnacji maluszka??? Pytam Ciebie jako położną.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-15 o 16:39
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:50   #3678
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
aniu, myślę, że tu zupełny przypadek... Ja w życiu nie widziałam pieluszki z żadną folią czy ceratą Maks cały okres pieluchowania miał Pampersy. Raz kupiłam Huggiesy, ale akurat zupełnie nam nie leżały z fasonem i już nie kombinowałam. Ale też zupełnie nie mam zamiaru Cię odwodzić od używania wielorazówek, popróbuj. Może kiedyś sama spróbuję zachęcona Waszymi sukcesami Tylko właśnie mam na myśli, że to raczej kwestia przypadku u tych dwóch Twoich koleżanek

Cytat:
Zadziałało jednak! Super łazienka!

Cytat:
Moj tz dzis chyba pierwszy raz pocalowal moj brzuch i powiedzial, ze nie moze sie doczekac juz Leona.
Nie wiem czy to skrucha po wczorajszym, ale licze na jego dobre intencje :P
Leje deszcz, poszedl do mamy po pierogi bo zrobila i obiecal dzis zrobic 4 drozdzowe z makiem- 2 dla nas i po jednym dla mojej mamy i jego mamy uh ale skrucha.....
Musisz mu chyba częściej na takie akcje pozwalać

Cytat:
Albo w mojej Przecież u asiuli można by spokojnie zamiast jednej umywalki kabinę prysznicową wstawić np... (tak mi się wydaje)
Rzeczywiście... Ale to tylko 1 dzień, mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:52   #3679
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za pochwały mojej łazienki

Aniu, tak żeby Cię utwierdzić, że Twoje racje są słuszne opowiem Ci pewną historie z mojej rodzinki:
Dziewczyna w drugiej ciazy, ok 40 tyg. jej mąz podobnie jak Twój jeżdził ciężarówką, więc w weekendy tylko w domu. No i w piątek wrócił, pojechali do znajomych, ona mu mówi wypij piwko, bo dziś sie świetnie czuję i napewno nie urodzę, więc on łyknął 2, no i luuuzik do... 2 w nocy, kiedy to odeszły jej wody. No i niby on trzeźwy, ale przecież gdy zatrzyma ich policja to mu zabiorą prawko, a on tak zarabia na życie, wiec kto jechal do szpitala - ja i tak tatuś przeżył narodziny swojego drugiego dziecka w domu.

A na kąpiel jak najbardziej zapraszam
Wiesz jak mi się tak zdarzy to będzie mnie wiózł kolega a jego żona powiedziała że będzie przy mnie ale to tak na wypadek jakby M nie było.Ale skoro jest to ja uważam że powinien stać na posterunku a on mi powiedział,że przecież pyta się mnie jak się czuje,na stadionie wypił dwa piwa i na kogo mam liczyć Wychodzę z założenia że skoro jest w domu to ma być przy mnie.A że jestem drażliwa dzisiaj bardzo to mu tak nagadałam jest milusi aż do przesady.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
asiula, ładna łazienka

Dlatego ja miałam antybiotyk na paciora doustnie, a dopochwowo czopki na grzybka

Wiecie co, coraz częściej widzę, że się z Wami nie zgadzam Wiem, brzmi to głupio, ale czytam jakieś opinie na dany temat i aż mnie korci, żeby napisać, że ja uważam zupełnie odwrotnie. Tylko sekundę później przychodzi mi refleksja, że i tak moje zdanie kompletnie nikogo nie interesuje. I wcale nie mam o to żadnych pretensji, nie o to chodzi. Zastanawiam się tylko, dlaczego istnieje tak wiele rozbieżności w podejściu np. położnych do pewnych spraw. Każdy może mieć własne zdanie w danym temacie, ale niech nie podpiera tego autorytetem zawodu. Przepraszam, ale tak właśnie myślę.

edit. dobra napiszę, że najbardziej poruszyła mną sprawa chusteczek nawilżanych.
missmalezji, na prawdę uważasz, że powinny one być pomocne przy każdorazowej pielęgnacji maluszka??? Pytam Ciebie jako położną.
A ja mysle że powinnaś pisać to co chcesz,uważasz itp.Po to jest dyskusja na dany temat żeby każdy swoje 5groszy wtrącił.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-15, 16:54   #3680
kism
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale dlaczego miałabyś nie pisać? Przecież można się kulturalnie opiniami wymieniać
Ja też używałam chusteczek nawilżanych przez caluteńki czas poza okresem kilku dni, kiedy jeden raz Maks był odparzony. Szczerze tak na szybko nie przychodzi mi do głowy żaden powód, dla którego miałabym tego nie robić...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:57   #3681
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
aniu, myślę, że tu zupełny przypadek... Ja w życiu nie widziałam pieluszki z żadną folią czy ceratą Maks cały okres pieluchowania miał Pampersy. Raz kupiłam Huggiesy, ale akurat zupełnie nam nie leżały z fasonem i już nie kombinowałam. Ale też zupełnie nie mam zamiaru Cię odwodzić od używania wielorazówek, popróbuj. Może kiedyś sama spróbuję zachęcona Waszymi sukcesami Tylko właśnie mam na myśli, że to raczej kwestia przypadku u tych dwóch Twoich koleżanek
Filip też był na Pampersach i raz w szpitalu nie miałam już pampków i dziadek kupił huggiesy.Jak dla mnie porażka,siuśki przesiąkały,były takie dziwne,chyba kształtem inne.Mnie nie odpowiadały.A wielorazówki to dla mnie wyższa szkoła jazdy ja jestem wygodna troche i jakbym tak miała jeszcze prać te wkłady...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-15, 17:01   #3682
Timii
Rozeznanie

moniczka - dzięki za przepis, ja na pewno wypróbuję szarlotkę

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mam dla Was prześliczną opowieść, na rozjaśnienie tego pochmurnego dnia. Chociaż ja nadal płaczę po jej przeczytaniu

Pewnego razu bylo dziecko gotowe,zeby sie urodzic.
Ktoregos dnia zapytalo Boga:

-Mowia,ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie,ale jak mam tam zyc,skoro jestem takie male i bezbronne?

-Spomiedzy wielu aniolow,wybiore jednego dla Ciebie.
On bedzie na Ciebie czekal i zaopiekuje sie toba.

-Ale powiedz mi,tu w Niebie nie robilem nic innego,tylko spiewalem i usmiechalem sie,to mi wystarczalo by byc szczesliwym.

-Twoj aniol bedzie Ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do Ciebie kazdego dnia.
I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

-A jak bede rozumial,kiedy ludzie beda do mnie mowic,jesli nie znam jezyka,ktorym posluguja sie ludzie?

-Twoj aniol powie Ci wiecej pieknych i slodkich snow,niz kiedykolwiek slyszales i z wielka cierpliwoscia i troska,bedzie uczyl Cie mowic.

-A co zrobie,kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

-Twoj aniol zlozy twoje rece i nauczy Cie modlic.

-Slyszalem,ze na ziemi sa tez zli ludzie...kto mnie ochroni?

-Twoj aniol bedzie Cie chronic,nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem.

-Ale bede zawsze smutny,poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

-Twoj aniol bedzie wciaz mowil Tobie o Mnie i nauczy cie,jak do Mnie wrocic,chociaz ja i tak bede zawsze najblizej Ciebie...

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokoj,ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

-Boze jesli juz zaraz mam tam podazyc i znalezc mojego aniola,powiedz mi prosze jak ma na imie?

-Imie twojego aniola nie ma znaczenia,bedziesz do niego wolal

"Mamusiu"
super

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Witam

źle się dziś czuję, siedzę nic nie robię a ledwo mogę oddychać, jakbym maraton przebiegła
mały rano napędził nam stracha...wczoraj po remoncie myłam okno, całe zakurzone, upaćkane szpachlą i farbą więc musiałam się ozdrapywać i oczyścić porządnie, prawie 2 godz mi to zajęło. Wieczorem mały się mało ruszał, jakoś niemrawo. W nocy obudziłam się 2 razy i cisza, rano nadal nic, pukamy do niego z Tż, ruszamy brzuchem, mówimy, puszczamy piosenki, obydwoje już w niezłym strachu bo gdzieś przeczytałam, że jak się myje okna czy wiesza firanki dziecko się może pępowiną okręcić w końcu przykryłam brzuch koszulką, kołdrą i wtedy jaśnie pan zaczął się ruszać, ale to była ulga Tż kładzie rękę na brzuchu żeby poczuć ruchy i cisza, bierzę rękę i są ruchy, odkrywamy brzuch i nic, zakrywamy i się rusza i tak się bawi z nami. Ten nasz synek to chce nas chyba do zawału doprowadzić, specjalnie tak robi dziad mały

asiula_n pokaż łazienkę bo nas teraz czeka właśnie remont łazienki i szukam inspiracji

Dziewczyny jak z waszą cerą?? Ja się załamałam do tej pory było nawet ok, ale od kilku dni jest istna masakra, jak rano idę do łazienki to płakać mi się chce jak patrzę w lustro. Pełno jakichś syfów, czerwonych plamek i skóra taka nierówna, jakby jakieś grudki pod nią były
Kosmetyki cały czas mam te same więc to nie uczulenie. Czy to przez hormony, przez ten ostatni miesiąc będzie coraz gorzej? Chyba nie wyjdę już z domu
moja cera o niebo lepsza w ciąży tylko włosy doprowadzają mnie do szału, tzn fajnie że już się mniej przetłuszczają tylko czemu teraz się tak puszą???

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Wczoraj bylismy na chrzcinach i tak mnie wybrzuszylo,ze az sama nie moge uwierzycwysylam fote na maila

Co do chrzcin, maz byl ojcem chrzestnym i mama malucha powiedziala,ze w zadnym wypadku nie moge zaczac rodzic,bo nie ma nikogo innegobylismy juz w kosciele, wszedl ksiadz, wszyscy wstali- ja tez i poczulam taki masakryczny bol,myslalam ze urodze siedzialam poskrecana ze skurczami grzecznie,ale wytrzymalam

Śliweńka- malutka jest przeslodka
Ania super wyglądasz, mały, zgrabny brzuszek

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję – to pomogło teraz jestem mniej przestraszona i zrobiłam tak jak mówiłaś, co prawda w nocy karmiłam go chyba z 5 razy, a przynajmniej budził się co dwie godziny, ale wiem chociaż że chce jeść i idzie mu to znacznie lepiej.
Mismalezja – dokarmiam go, bo taki dostałam przykaz wychodząc ze szpitala, ponieważ Adaś był w inkubatorze, i choć bardzo staraliśmy się go przed wyjściem do domu nauczyć ssać tak żeby odstawić butelkę, nie dało rady, był za słaby po kroplówkach i antybiotykach, więc Pani od laktacji powiedziała, żebym dalej karmiła i nie dała za wygraną bo on się nauczy, a dokarmiała go butelką - jak już dobrze nauczy się ssać, wyjdzie z tego „śpiącego stanu zmęczenia” to na pewno pociągnie cyca, ale jeść musi dostawać bo inaczej wróci do szpitala. Ale walczę dzielnie i dzięki Twojej odpowiedzi w nocy pokusiłam się o nie dodawanie mu butelki – w ostateczności…. No cóż, noc ok., ale rano musiałam mu dać znowu odrobinkę – na szczęście coraz mniejszą ilość wypija z butli a coraz dłużej śsie

ja chcę – ponieważ sama karmię i chętnie poczytam co tam napisałaśJ

no no – to gratulację za szybkie wybory
co do staników, cóż ja nie zdążyłam kupić, bo w piątek przed świętami właśnie w tym celu pojechałam, ale odeszły mi wody za to mam stanik nocny z odpinanymi ramiączkami i jest super! Na moje mleczarnie idealny

już Ci wszystko mówię – po pierwsze nie martw się, pierwsze pytanie w szpitalu jakie usłyszysz to będzie czy chcesz karmić dziecko piersią – od mementu odpowiedzi tak – zrobią wszystko żeby tak było, będą siedzieć z Tobą godzinami, na każdą prośbę będą przy Tobie, będą Cię wszystkiego uczyć, krok po kroku doradzać i z cierpliwością patrzeć czy dobrze Ci idzie, nie wypuszczą Cię ze szpitala nie mając pewności czy dziecko pije.
Jak już napisałam wcześniej – mój przypadek był inny, nie miałam wyjścia, moje dziecko było w inkubatorze pod kroplówką i antybiotykami, więc nie mogłam go karmić piersią przez pierwsze trzy dni, chciało mi się płakać, bo bardzo chciałam karmić piersią – wszyscy z resztą na każdym kroku pytali czy butelka czy pierś, i od momentu kiedy Adaś został odłączony od kroplówki dostawał moje mleko – najpierw próbowaliśmy karmić go piersią, ale on przelewał się ze zmęczenia i przez chorobę przez ręcę, więc położne dokarmiały go strzykawką, byleby coś dostał – siary nie było dużo, to była kropelka albo dwie, ale kazali mi ściągać pokarm co trzy godziny i przynosić wszystko co wyjdzie – najpierw to był może mililitr, potem pięć – śmiać mi się chciało jak przynosiłam po 30 minutach trochę czegoś żółtego na dnie butelki, ale Pani powtarzała, ze to świetnie, że to dużo, żebym za trzy godziny poszła i nie zapomniała, przynieśli mi laktator do pokoju – kiedy Adaś był ciągle na dole w inkubatorze, ściągałam mleko co 3 h szłam zanieść butelkę a oni jak tylko Adaś był w stanie dawali mu mleko. Ale za każdym razem – podkreślam za każdym razem najpierw dostawiali go do mojej piersi, niestety dziecko przelewało się przez ręce i po minucie usypiał tak że nie można było go dobudzić, więc sytuacja się powtarzał, strzykawka i mój pokarm do buzi noworodka, aż doszedł do takiej formy że można było mu włożyć smoczek z butelką.
Dlatego jak wypisali mnie ze szpitala, chodziłam tam co trzy godziny na karmienie, bo Pani od laktacji mając wpisaną u mnie w kartę – karmienie piersią, siadała ze mną i Adasiem i zmuszała go do ssania – do domu wychodziliśmy już na 50/50 – pił trochę z piersi, potem dopijał z butelki – najpierw 70 ml, potem 50, na wyjściu już była pierś i 20 ml.

Gratulację – jesteś uzdolniona znaczy się i uparta! Kapitalnie, własnoręcznie zrobiona rzecz bardziej cieszyJ

jestem świeżo upieczoną mamą i zgadzam się – nie ma takiej rzeczy na który Twój instynkt by nie zareagował! Ja już w szpitalu nim odkryli że Adaś ma żółtaczkę przez antyciała – prosiłam lekarza żeby go sprawdził bo nie podobało mi się to w jaki sposób on spał, w domu z resztą reaguje instynktem na każdy dzwiękJ

pani powiedziała tylko że sam zrezygnuje jak tylko odzyska siły by ssać z cyca, bo to po tych wszystkich kroplówkach jest dla niego strasznie męczące
a jak idzie – dzięki Waszym radom – coraz lepiej! Dzięki dziewczynki, za to że w każdej sytuacji można dostać odpowiedźJ

Powiększają – o 1 lub dwa rozmiary – u mnie natychmiast po wyjęciu Adasia cycki urosły, bo miałam ten sam stanik przez cały poród

pokarm w piersiach jest, przy porodzie jeszcze wytwarza się specjalny hormon który powoduje laktację, po cc z tego co wiem po bratowej – pokarm najpóźniej pojawia się w trzecim dniu, ale nie martw się w szpitalu Ci pomogą!
Z tego co mówią tak – ale u mnie był tylko kontakt skóra do skóry, bo Adaś nie miał siły żeby coś zassać a potem poszedł pod kroplówkę i wychodząc po tygodniu nadal świetny odruch ssania miał, więc wszystko zależy od kobiety i dziecka = nic nie jest przesądzone
Nawał – tak jak powiedziała moja położna, jest na 3 – 4 dzień i wtedy delikatnie odciągnąć pokarm

Nie pozbywasz się swojego pokarmu bo jest bardzo cenny! Pokarm o ile musisz tak jak ja karmić na początku butelką – przechowujesz w lodówce przez 24 h, dlatego dobrze, jest na buteleczkach pisać datę i godzinę, pokarm zamrożony można przechowywać przez 6 miesięcyJ

boskie, dzięki – wydrukuję sobie i powieszę na ścianie
kapukat teraz już rozumiem no i widzę że fajnie się tobą zajeli dobrze że w twoim szpitalu jest doradca laktacyjny i że był do dyspozycji no i teraz super sobie radzicie tak trzymać

Cytat:
a ja mam też pytanie - pierwsze, czy po kąpieli smarujecie lub będziecie smarować dziecko jakimś kremem ? smaruje się całe ciało czy buzię zostawia się w spokoju? bo ja już głupieję

i jak jest z wychodzeniem z dzieckiem na dwór - kiedy mogę iść z nim na krótki spacer? teraz mija tydzień
ja do kąpieli kupiłam emolium i już niczym nie będę smarować bo ten środek natłuszcza sam w sobie. no chyba że sytuacja będzie tego wymagać to mam jeszcze oliwke

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
blizna jest tak ze muszę majtki podwijać by nie drażniło, no czuć jak coś szarpią i robią ale to nawet nie masz kiedy się stresować tak to robią, pionizacja że każą ci z łóżka wstać, na początek siąść jak dasz rade iść kilka kroków, dren krew ci z brzucha odchodzi tym

ja nie radzę odciągać laktatorem przy nawale, bo wtedy będzie hardcore ja nawet nie próbuję, ja urodziłam o północy wieczorem przystawiłam małą, i jak ciągle była ze mną, jak już dokarmiali ją pierwsze dwa dni z kieliszka by butla nie zakłóciła odruchu ssania, i żadnego smoka ani butli by chciała jeść, sutki bolały na początku jak mała cyce wyrabiała i pobudzała laktacje potem jak już była kraina mlekiem płynąca to smarowałam mlekiem i maltanem i już nic nie boli bo dobrze się przystawia
dzięki za odp.

Cytat:
hej
jakby ktos nie mial pomyslu na ciaasto w swieta tz robil z tego przpeisu- pierwszy raz-
http://everycakeyoubake.blogspot.com...ozdzowa-i.html
wyszlo idealnie, niebo w gebie )
Milego dnia

co do humorkow- wczoraj tz poszedl o 18 z kolegami na pozegnanie jakiegos jednego z pracy bbo odchodzil... wzielam sie za szycie falbanki maskujacej do lozeczka<udalo sie w sumie>takze mialam zajecie , o 22.00 jeszcze mialam dobry humor, ale o 23.00 juz lekki foch, wpoldo pierwszej zadzwonilam i powiedzialam, ze moze isc spac do mamusi Wrocil przed pierwsza i spal na dywanie NIE dlatego ze wyszedl, ale ze 1
)nie napisal zadnego sms ani nic 2) nie ma umiaru :P
Jak wrocil serce mi tak bilo, ze mialam go ochote rozmazac na scianie :P Moze jestem dziwna :P
spał na dywanie ale się uśmiałam ja jeszcze takich metod nie stosowałam ale kto wie, może premiera już niedługo

Cytat:

asiula fajna łazienka!!

Cytat:

anulka moim zdaniem masz rację, walcz o swoje, mąż powinien być w pogotowiu
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:02   #3683
asiula_n
Rozeznanie

Dziewczyny ile paczek podkładów poprodowych kupujecie? Tak myślę, że 3 wystarczą?
Stary 2012-04-15, 17:05   #3684
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ile paczek podkładów poprodowych kupujecie? Tak myślę, że 3 wystarczą?
Ja mam 3

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-15, 17:10   #3685
Tacca
Zakorzenienie

Witam!

Jak dziś strasznie sennie...
Stary 2012-04-15, 17:41   #3686
aga_bre
Rozeznanie

Witam się z Wami po dniu pełnym wizyt.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Witam

źle się dziś czuję, siedzę nic nie robię a ledwo mogę oddychać, jakbym maraton przebiegła
mały rano napędził nam stracha...wczoraj po remoncie myłam okno, całe zakurzone, upaćkane szpachlą i farbą więc musiałam się ozdrapywać i oczyścić porządnie, prawie 2 godz mi to zajęło. Wieczorem mały się mało ruszał, jakoś niemrawo. W nocy obudziłam się 2 razy i cisza, rano nadal nic, pukamy do niego z Tż, ruszamy brzuchem, mówimy, puszczamy piosenki, obydwoje już w niezłym strachu bo gdzieś przeczytałam, że jak się myje okna czy wiesza firanki dziecko się może pępowiną okręcić w końcu przykryłam brzuch koszulką, kołdrą i wtedy jaśnie pan zaczął się ruszać, ale to była ulga Tż kładzie rękę na brzuchu żeby poczuć ruchy i cisza, bierzę rękę i są ruchy, odkrywamy brzuch i nic, zakrywamy i się rusza i tak się bawi z nami. Ten nasz synek to chce nas chyba do zawału doprowadzić, specjalnie tak robi dziad mały

asiula_n pokaż łazienkę bo nas teraz czeka właśnie remont łazienki i szukam inspiracji

Dziewczyny jak z waszą cerą?? Ja się załamałam do tej pory było nawet ok, ale od kilku dni jest istna masakra, jak rano idę do łazienki to płakać mi się chce jak patrzę w lustro. Pełno jakichś syfów, czerwonych plamek i skóra taka nierówna, jakby jakieś grudki pod nią były
Kosmetyki cały czas mam te same więc to nie uczulenie. Czy to przez hormony, przez ten ostatni miesiąc będzie coraz gorzej? Chyba nie wyjdę już z domu
Też mam takie grudki, ale mi się robią tak w okolicach uszu i schodzą na szyję i dekolt i dodam, że nie jest to wynikiem braku higieny.

Cytat:
Różnie się liczy, od 32 lub 33 tc. Wybierz co Ci bardziej odpowiada

Śliczne! Może Twój brzuś na koniec zmieni zdanie i jeszcze Cię zaskoczy

Dziś rzeczywiście taki leniwy dzień przez tą pogodę. Nawet piszecie nie za wiele
Ja wykorzystałam czas na posprawdzanie długości propozycji tytułowych i ich modyfikacji. Ani się oglądniemy, jak będzie koniec wątku, a ja teoretycznie mogę na dniach się rozpakować więc wolę już to przygotować. Pousuwałam spacje, jak trzeba było, czasem słowo "mamy" na końcu i wszystko się jakoś upchnie na długość Tak to mniej więcej wygląda:

Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII

Jakby autorki miały jakieś uwagi, to poproszę. I oczywiście to dalej nie wyklucza nowych propozycji

Gabi, może zanotuj to sobie Lub w razie czego ja to dokładnie tak wkleję do sondy, to potem też z sondy będziesz mogła przekopiować.
Myślę też, że już jakieś drobne wskazówki wyślę Ci na priv
kism jaka Ty jesteś poukładana, normalnie nie mogę. Typowa liderka

clauudik piękna ta opowieśc. U mnie na atku staraczkowym, ktoś ją kiedyś wrzucił.
Stary 2012-04-15, 17:54   #3687
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mysle że powinnaś pisać to co chcesz,uważasz itp.Po to jest dyskusja na dany temat żeby każdy swoje 5groszy wtrącił.
Pewnie, że tak w końcu takie różne spojrzenia pomogą nam dopasować coś do siebie i naszego malucha zawsze warto wysłuchać różnych opinii
Stary 2012-04-15, 17:56   #3688
Timii
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 4, i nie polecam tych z belli - nawet kleju nie maja, co za szajs....
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:01   #3689
anulka4771
Wtajemniczenie

Czy was też bolą plecy od dupki do łopatek?Nie wiem już jak mam siedzieć,leżeć cały czas bolą.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-15, 18:01   #3690
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

eee no to nie ładnie, dlaczego miałabyś nie móc wyrazić swojej opini,, jak dla mnie dobra dyskusja z pożądnymi argumentami daje więcej do myślenia niż powiedzenie, nie zgadzam się i już - do dzieła dziewczyno mów co masz na myśli

ja nauczyłam się w szpitalu używać wacików i wody, i na razie chusteczki będę używać tylko poza domem może dlatego że jest to bardzo łatwy, szybki i tani sposób, a może dlatego że tak myłam dziecko w szpitalu przez tydzień i weszło mi w krew

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat teraz już rozumiem no i widzę że fajnie się tobą zajeli dobrze że w twoim szpitalu jest doradca laktacyjny i że był do dyspozycji no i teraz super sobie radzicie tak trzymać

ja do kąpieli kupiłam emolium i już niczym nie będę smarować bo ten środek natłuszcza sam w sobie. no chyba że sytuacja będzie tego wymagać to mam jeszcze oliwke

staramy się - i Ty się nic nie bój, jeśli nie doradca, to każda położna będzie Ci się starać pomóc. Bo oni chcą żeby kobiety karmiły piersią, a Irlandii chętne nie są, więc jeśli ktoś mówi pierś, zrobią wszystko żeby na piersi stanęło!

ja mam ziaję natluszczającą -- jest super jak na razie i ślicznie pachnie, emulionów nie kupowałam, nie chcę Adasia przyzwyczajać do takich kosmetyków.

Cytat:
ja miałam 3 no i dodatkowo kupiłam sobie dwie paczki ultra cienkie maternity towels z tesco - ze skrzydełkami, bo nie mają tego plastiku jak podpaski i o wiele lepiej sie w nich czułam dopóki szfy nie zaczęły się rozpuszczać, więc polecam,
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości