|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Raczkowanie
|
Wczoraj pierwszy raz olejowałam włosy na sok aloesowy, wcześniej nakładałam olej albo na suche albo zwilżone wodą. Muszę powiedzieć, że po soku są dużo bardziej miękkie i lejące niż wcześniej, mimo tego samego olejku. Fajny patent!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także ten arachidowy z tego co pamiętam, to były czysty, tylko właśnie rafinowany ![]()
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, chciałabym was zaprosić do mojego konkursu na największą ilość denek
![]() ![]() http://lacturia.blogspot.com/2012/04...a-denko-i.html
#4355 |
Konto usunięte
|
To jak już taka offtopowa reklamka to i u mnie rozdanie jest
![]() Btw, czy ja się chwaliłam, że po Khadim mnie już skalp nie swędzi ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, wczoraj zupełnie nie miałam czasu żeby dać Wam znać, jaki cud się stał
![]() przed zmyciem Vatiki położonej na pisikacza dałam trochę nafty na skalp, zmyłam, zastosowałam moją nową odżywkę Joanny, wtarłam Jantar i popsikałam długość odrobiną mgiełki Radicala z 2 kropelkami keratyny. włosy się nie pokręciły ![]() ![]() ![]() ![]() tylko teraz nie pamiętam w jakich proporcjach wszystkie użyłam, żeby powtórzyć. chyba założę kajet włosowy i będę zapisywać. chyba naprawdę się wyprostowały siłą woli ![]() beatgirl jeśli Ty narzekasz na swoje włosy, to ja wogóle nie powinnam mieć prawa głosu na tym wątku! |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też właśnie się zbieramm do założenia dzienniczka ![]() ![]() ![]() Przeeestań, na pewnoo nie! Nie wierzę, udowodnij! o! :P
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
jeeezu, jak Wy kusicie
![]() widzę, że maści sutkowe na rozdaniu ![]() ![]() Edytowane przez moooniek Czas edycji: 2012-04-15 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
ja mam jeden dokument tekstowy na pulpicie i tam sobie wszystko zapisuje
![]() ![]()
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jakiej odzywce Joanny mowisz? Ja po Joannie Naturii z miodem i cytryna mam wlasnie burze lokow. Wystarczy, ze naloze ja na lekko wilgotne lub nawet suche wlosy, zrobie kilka koczkow na wlosach i potrzymam je chociaz z 1h. Rozpuszczam i baranek gotowy ![]() Nie wiem co ona ma w skladzie, ale kojarze, ze ktos z tego watku zaobserwowal to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ta z miodem faktycznie ma takie działanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jest takiego w niej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Konto usunięte
|
jeszcze nie zaobserwowałam, to mój chyba 4 raz dopiero z nim, mierzyłam ostatnio włosy 27 marca - 57 cm, a niestety do tej pory nic nie urosło. 27 kwietnia zmierzę znowu, powiem czy coś się zmieniło
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
to nie jest promocyjna cena tylko standardowa, u mnie w Lublinie te oleje arachidowe stoją cały czas.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co polecacie jako wcierkę na skalp do włosów z łupieżem ostatnio mnie dopadł chyba za bardzo przesuszyłam skórę głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Rozeznanie
|
Zazdroszczę Wam tych blogów :P ja tam nie umiem ładnie pisać, raczej nie potrafiłabym się tym zająć odpowiednio, a już na pewno nie wniosłabym nic nowego czego nie wniosły inne blogerki
![]() Pomijając fakt że pisać to ja powinnam, ale pracę bo w czerwcu obrona ![]()
![]() |
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i mam takie pytanie: nie boisz się używać tej mgiełki Radicala na całe włoski (ona ma alkohol), no i też mam tą odżywkę wzmacniającą Joanny, ale daję ją tylko na skalp, bo boję się, że mi włoski wysuszy (ma alcohol denat. i Isopropyl plus ziółka) ?
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-04-15 o 15:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Konto usunięte
|
Cześć. Moje włosy już powróciły do stanu, w którym podobają mi sie najbardziej. ;] Po Jantarze rosną jak szalone, a przedwczoraj "nagle" zobaczyłam, że moje "zakola" zniknęły, włosy są tak samo gęste jak na reszcie głowy, aż czoło wydaje się dużo mniejsze. Nie mogę się napatrzeć, jak pięknie wygląda linia moich włosów nad czołem.
![]() Wczoraj dostałam też w prezencie olejek arganowy. Co prawda w składzie na początku są silikony, ale jest całkiem dużo olejku arganowego i czegoś o nazwie: Cannabis Sativa (Hemp) - to pewnie jakiś wyciąg roślinny. Dzisiaj po nałożeniu kropli na włosy mogłam zrezygnować ze środków stylizujących (pianka i żel), więc myślę że korzyści są większe niż "straty".Zapach jest zniewalający, nawet zostaje na dłoniach - zdecydowanie najlepszy produkt typu "jedwab" jaki miałam. Mimo silikonów po nałożeniu go na włosy czuje się naturalną moc działania. ![]() Wczoraj przed myciem nałożyłam odrobinę nafty na długości i włosy pięknie błyszczą (lepiej niż po olejkach)- teraz nafta działa na mnie lepiej niż kiedyś. A olejek jest świetny, mam nadzieję że będzie się dobrze sprawował cały czas, a nie tylko jednorazowo (tak jak często bywa z tego typu kosmetykami). Ostatnio byłam trochę zrezygnowana, ponieważ nie widziałam efektów intensywnej pielęgnacji. A tu "nagle" i rosną i są gęstsze i ładniej się błyszczą - czuję się cudownie! ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-04-15 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Ja mam w ogóle pecha do odżywek b/s. Joanna z apteczki babuni się u mnie nie sprawdza, joanna naturia (ta z pokrzywą) też nie, ostatnio kupiłam gliss kura zielonego (serum) i do tej pory działa przyzwoicie - ale to też nie jest szczyt marzeń.
#4375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zamówiłam sobie olejek konopny na końcówki zamiast jedwabiu, zobaczymy ![]() Ehh czy tylko na nie te wcierki nie działają? :/
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Składowo jest dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Konto usunięte
|
vyenna: Szczerze polecam GlissKur z płynna keratyną ( w czarnym opakowaniu). Dla mnie to idealna odzywka b/s - włosy lepiej się rozczesują, ładniej układają i od razu bardziej błyszczą, a nawet duża ilośc nie obciąża. Bardzo lubię w ciągu dnia po prostu spryskać nią włosy.
![]() beatgirl: Dzięki za uświadomienie. Poszukam w liście składników jakie dokładnie ma działanie. Zapomniałam - olejek nazywa się Milargan. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-04-15 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego psikacza z Gliss Kura (bo o nim chyba mówisz?), nie ma się co dziwić ze tak poprawia wygląd włosa, skoro na drugim miejscu ma silikon ![]() ![]() Generalnie widzę że składa się z kilku silikonów, więc niestety spray nie dla wszystkich ![]()
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-04-15 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
dokładnie, widzę że większość z nas była zadowolona wczoraj z włosów
![]() o Radicalu i Joannie: w sumie się nie boję wysuszenia, jeśli coś zauważę to przestanę używać. ale pod olej dałam psikacz z gliceryną, więc chyba zatrzymało mi nawilżenie wystarczająco ![]() chcę zrobić kolejne podejście do l-cysteiny więc ponawiam moje pytanie- ile powinnam jej dać do płukanki na ok pół litra wody? i czy jest sens tak robić? nie umiem spłukać włosów połową szklanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Konto usunięte
|
Tak, wiem, że ma silikony. Jeśli chodzi o zabezpieczanie włosów, jestem nawet zwolenniczką silikonów, oczywiście w odpowiednich ilościach i przy ich regularnym zmywaniu. Używam tej odżywki już bardzo długo i uważam, że lepiej spełnia swoją role niż podobne, bez silikonów.
![]() Natomiast jeśli chodzi o szampony i odżywki d/s wypchane silikonami.. to już inna kwestia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.