|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
próbuj
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Mam nadzieję, że teraz zadziała
![]() Chyba mam te zdjecia w za dużej rozdzielczości. Dlatego tak długo sie ładują ![]() Moja maruda już jęczy o ciasto... a w ogóle to tak zmarzłam w kościele, że wracaliśmy prawie biegiem, taki zimny wiatr, gorzej niż zimą
|
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki ![]() pisalas,ze meczysz sie z praca i z przerabianiem ksiazki...tez przez to przechodzilam. max 5 slow mozesz napisac identycznie,jak jest wiecej,to program od plagiatu sie wlacza ja napisalam moja mgr z synonimy.pl ale widze,ze teraz z tej strony trudniej korzystac, wczesniej byla calkowicie za darmo i dostepna bez logowania. Poszukaj podobnej Aha, dobrym sposobem na długie zdanie z ksiazki jest podzielenie go na pol, trzeba zamienic miejscami i dac jakis jeden czy dwa synonimy A i jak masz przykladowo zdanie: łożysko jest to przejściowy narząd płodowy występujący u ssaków,to jak zamienisz na łożysko jest przejściowym narządem plodowym występującym u ssakow badz który występuje u ssaków,to program tez tego nie wychwyci.Wystarczy,ze zmienisz szyk albo jedno,dwa slowa Nie,zebym go stworzyla ale tak przerobilam calkowicie moja nudna praceAha i wrzuc nam na maila jak naskrobiesz, z checia przeczytamy Twoje wypociny
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-04-15 o 14:54 |
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie zaraz pogryzę komputer!!!!
![]() Jak teraz nie zadziała to wyślę zdjęcia na maila. |
|
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
Ufff... poszlo
![]() To jeszcze dwa... |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
asiula naprawde bardzo ladna lazienka
)kurde ale moje dziecie sie ozywia przy muzyce .... siedze przed kompem, muzyka leci a on mi wierci dziure gdzies na dole i nozkami wypycha sie na gorze;]Moj tz dzis chyba pierwszy raz pocalowal moj brzuch i powiedzial, ze nie moze sie doczekac juz Leona. Nie wiem czy to skrucha po wczorajszym, ale licze na jego dobre intencje :P Leje deszcz, poszedl do mamy po pierogi bo zrobila i obiecal dzis zrobic 4 drozdzowe z makiem- 2 dla nas i po jednym dla mojej mamy i jego mamy uh ale skrucha.....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-15 o 15:08 |
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
asiula n bardzo ladna lazienka
![]() |
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Super łazienka. Niby nieduża, ale te szafki ją optycznie powiększają. I dwie umywalki.
A ja z tych nudów piekę muffinki. Może jeszcze przesadzę moje zioła. Dzięki kism za link, jutro się wybiorę do TEXTIL MARKET, tam czasmi mają rzeczy z Gatty.
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też już pisałam, że używałam tylko jednorazowych, a Michaś NIGDY nie miał odparzonej pupy Jak smarowałam linomagiem to tylko po to, żeby kupa nie była tak bezpośrednio na pupie, zanim się malucha przewinie. I bardzo ważne - nie kupować pieluch z folią w środku, niestety porządne, markowe, przewiewne są droższe, ale przepuszczają powietrze i nie wolno smarować grubo kremem! Bo pieluszka ma takie mikropory, które wchłaniają siusiu i kupkę, jak nie posmarujemy cieniutko samej pupy, tylko nawalimy kremu na pieluchę, to po prostu nic nie wsiąka do środka, więc mocz i kupka przylegają wtedy do skóry. Jak jest ciepło to przewijamy baaaardzo często, ale to dotyczy każdych pieluch! Asiula - śliczna łazienka!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-15 o 15:26 |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o smarowanie dziecka po kąpieli to nie wiem to chyba zależy też od stanu skóry ale jak już to może oliwką. Tak w ogóle to zastanawiam się nad używaniem do kąpieli oilatum ponoć to wystarczająco natłuszcza i nie trzeba używać potem nic dodatkowego z reguły więc na początek zobaczę tak. Położna mówiła nam że po kąpieli jak jest potrzeba to tam gdzie skóra jest sucha to oliwka posmarować dziecko w tych miejscach gdzie jest przesuszona. Póki co to mogę Ci tylko powiedzieć to co radziła nam położna
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja akurat nie lubię oliwek, bo dla mnie (tzn. dla Michałka
) były za tłuste. Wolę raczej mleczko lub krem - ze względu na bardziej nawilżające i takie odżywcze działanie, niż samo natłuszczanie. Ale to chyba co komu pasuje i zależy od skóry maluszka, myślę, że to indywidualna sprawa buźkę smarowałam zawsze po kąpieli - jest przecież jeszcze delikatniejsza niż ciało oczywiście prócz tego smarowanie jeszcze przed wyjściem na zewnątrz.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-15 o 15:32 |
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duża bo w mojej nikt nie byłAsiula podjadę kiedyś się tam wykąpać ![]() Agatka jeśli chodzi o męża to doskonale rozumiem Znowu się poryczałam i wszystko mu wygarnęłam,choć pewnie przesadzam ale co tam![]() Kto mnie zawiezie do szpitala?Skoro moi rodzice wiecznie piwkują(nie mam na myśli upojenia ale piwo czy dwa w dzień muszą być wypite) a M poszedł na mecz i też wypił.No więc pytam kto?A on że jeszcze nie rodze.A ja wiem kiedy zaczne ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Stokroteczka chyba od wczoraj się nie odzywała
|
|
|
|
|
#3675 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za porady - dla mnie były i są bardzo cenne, czyli jutro weranduję go pierwszy raz 5 minut ![]() mnie też, ale adblocker u mnie nie zadziałał;( więc ciągle mi to wyskakuje Cytat:
![]() Cytat:
obym tylko go nie zagłodziła![]() a co do kremów - super, zawsze ceniłam rady doświadczonych mam - ponieważ ja nie mam zielonego pojęcia to zawsze mogę wybrać sposób który chcę sprawdzić Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie za mocne postanowienianie nie robili, tak naprawdę jak rodzisz to jest Ci już wszystko jedno, byleby ktoś wypchnął z Ciebie tą głowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za pochwały mojej łazienki
Cytat:
Aniu, tak żeby Cię utwierdzić, że Twoje racje są słuszne opowiem Ci pewną historie z mojej rodzinki: Dziewczyna w drugiej ciazy, ok 40 tyg. jej mąz podobnie jak Twój jeżdził ciężarówką, więc w weekendy tylko w domu. No i w piątek wrócił, pojechali do znajomych, ona mu mówi wypij piwko, bo dziś sie świetnie czuję i napewno nie urodzę, więc on łyknął 2, no i luuuzik do... 2 w nocy, kiedy to odeszły jej wody. No i niby on trzeźwy, ale przecież gdy zatrzyma ich policja to mu zabiorą prawko, a on tak zarabia na życie, wiec kto jechal do szpitala - ja i tak tatuś przeżył narodziny swojego drugiego dziecka w domu. ![]() A na kąpiel jak najbardziej zapraszam
|
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
asiula, ładna łazienka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co, coraz częściej widzę, że się z Wami nie zgadzam Wiem, brzmi to głupio, ale czytam jakieś opinie na dany temat i aż mnie korci, żeby napisać, że ja uważam zupełnie odwrotnie. Tylko sekundę później przychodzi mi refleksja, że i tak moje zdanie kompletnie nikogo nie interesuje. I wcale nie mam o to żadnych pretensji, nie o to chodzi. Zastanawiam się tylko, dlaczego istnieje tak wiele rozbieżności w podejściu np. położnych do pewnych spraw. Każdy może mieć własne zdanie w danym temacie, ale niech nie podpiera tego autorytetem zawodu. Przepraszam, ale tak właśnie myślę.Tak po prostu mnie na filozofowanie wzięło i tyle Może nie powinnam.... ehedit. dobra napiszę, że najbardziej poruszyła mną sprawa chusteczek nawilżanych. missmalezji, na prawdę uważasz, że powinny one być pomocne przy każdorazowej pielęgnacji maluszka??? Pytam Ciebie jako położną. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-15 o 16:39 |
||
|
|
|
#3678 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maks cały okres pieluchowania miał Pampersy. Raz kupiłam Huggiesy, ale akurat zupełnie nam nie leżały z fasonem i już nie kombinowałam. Ale też zupełnie nie mam zamiaru Cię odwodzić od używania wielorazówek, popróbuj. Może kiedyś sama spróbuję zachęcona Waszymi sukcesami Tylko właśnie mam na myśli, że to raczej kwestia przypadku u tych dwóch Twoich koleżanek ![]() Cytat:
Super łazienka! ![]() Cytat:
Cytat:
Przecież u asiuli można by spokojnie zamiast jednej umywalki kabinę prysznicową wstawić np... (tak mi się wydaje)Rzeczywiście... Ale to tylko 1 dzień, mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze
|
||||
|
|
|
#3679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia że skoro jest w domu to ma być przy mnie.A że jestem drażliwa dzisiaj bardzo to mu tak nagadałam jest milusi aż do przesady.Cytat:
|
||
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też używałam chusteczek nawilżanych przez caluteńki czas poza okresem kilku dni, kiedy jeden raz Maks był odparzony. Szczerze tak na szybko nie przychodzi mi do głowy żaden powód, dla którego miałabym tego nie robić...
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
moniczka - dzięki za przepis, ja na pewno wypróbuję szarlotkę
Cytat:
Cytat:
tylko włosy doprowadzają mnie do szału, tzn fajnie że już się mniej przetłuszczają tylko czemu teraz się tak puszą???Cytat:
Cytat:
no i widzę że fajnie się tobą zajeli dobrze że w twoim szpitalu jest doradca laktacyjny i że był do dyspozycji no i teraz super sobie radzicie tak trzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jeszcze takich metod nie stosowałam ale kto wie, może premiera już niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ile paczek podkładów poprodowych kupujecie? Tak myślę, że 3 wystarczą?
|
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Jak dziś strasznie sennie... |
|
|
|
#3686 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami po dniu pełnym wizyt.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() clauudik piękna ta opowieśc. U mnie na atku staraczkowym, ktoś ją kiedyś wrzucił.
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że tak w końcu takie różne spojrzenia pomogą nam dopasować coś do siebie i naszego malucha zawsze warto wysłuchać różnych opinii
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy was też bolą plecy od dupki do łopatek?Nie wiem już jak mam siedzieć,leżeć cały czas bolą.
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee no to nie ładnie, dlaczego miałabyś nie móc wyrazić swojej opini,, jak dla mnie dobra dyskusja z pożądnymi argumentami daje więcej do myślenia niż powiedzenie, nie zgadzam się i już - do dzieła dziewczyno mów co masz na myśli ![]() ja nauczyłam się w szpitalu używać wacików i wody, i na razie chusteczki będę używać tylko poza domem może dlatego że jest to bardzo łatwy, szybki i tani sposób, a może dlatego że tak myłam dziecko w szpitalu przez tydzień i weszło mi w krewCytat:
ja mam ziaję natluszczającą -- jest super jak na razie i ślicznie pachnie, emulionów nie kupowałam, nie chcę Adasia przyzwyczajać do takich kosmetyków. ja miałam 3 no i dodatkowo kupiłam sobie dwie paczki ultra cienkie maternity towels z tesco - ze skrzydełkami, bo nie mają tego plastiku jak podpaski i o wiele lepiej sie w nich czułam dopóki szfy nie zaczęły się rozpuszczać, więc polecam, |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

nie uzywala zadnego kremu typu linomag, sudocrem a przemywala dziecku tylek woda z np oilatum czy emolium, miala to w malym termosie-jak gdzies wychodzila+papier toaletowy
I chcialam wiedziec jakie jest na ten temat zdanie poloznych

ale widze,ze teraz z tej strony trudniej korzystac, wczesniej byla calkowicie za darmo i dostepna bez logowania. Poszukaj podobnej
uh ale skrucha.....

Duża bo w mojej nikt nie był
Może nie powinnam.... eh
do tej pory było nawet ok, ale od kilku dni jest istna masakra, jak rano idę do łazienki to płakać mi się chce jak patrzę w lustro. Pełno jakichś syfów, czerwonych plamek i skóra taka nierówna, jakby jakieś grudki pod nią były