|
|
#571 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
Miskaa78 - bo gdyby dotyczyło to tylko kotów, które ktoś przynosi z podwórka, to przycina się im ucho lub robi tatuaż, by oznaczyć, że są po zabiegu i nie narażać ich niepotrzebnie na kolejną narkozę.
|
|
#572 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ale tu wiem, że normalnie można sterylizowac własne zwierzęta i też miasto dopłaca - moi znajomi juz z tego korzystali bo ten program nie jest nowością trwa juz 2 rok teraz ma byc jeszcze taniej - to czemu z tego nie skorzystać skoro u innego oddalonego o 300metrów weta zapłaciłam drugie tyle.warto poszukac u siebie takich rozwiązań. |
|
|
|
|
#573 |
|
Nie depcze krokusów
|
No dokładnie
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam, jak ludzie nie dość, że nic nie robią, to jeszcze przeszkadzają bez sensu tym, którzy tak dla odmiany coś robią i wymyślają jakieś goopoty co to kotu szkodzi, że ma ucho przycięte? nic, nawet urody bardzo nie psuje przecież!
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#576 |
|
Nie depcze krokusów
|
Esfira - nie zrozumiałaś mnie.
Chodziło mi o to, że za zniżkę kilkudziesięciu złotych na sterylkę nie chciałabym obcinać ucha swojemu domowemu, niewychodzącemu kotu. To nie jest barbarzyństwo i jestem za oznaczaniem kotów podwórkowych, ale po co mam obcinać swojemu? Nie sądzę, by dodało mu to uroku, wolę wydać więcej na zabieg i mieć kota bez zbędnych przycięć.
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#578 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ach, no to się nie zrozumiałyśmy
![]() Lepiej obciąć ucho niż niepotrzebnie brać kota na stół... Zresztą to tylko przycięcie. Koleżanka mnie prosiła o przygarnięcie tymczasa. Miałabym go wziąć jutro. To roczny burasek zgarnięty z osiedla na sterylkę, garnie się do ludzi i nie atakuje innych kotów. Problem tylko taki, że nie miał testu na felv, więc mam wątpliwości...
|
|
#579 | |
|
KOTerator
|
Wróciłam na koniec świata. Koty mnie przywitały. Od piątku mają Feliway i Sonia już nie warczy, ale więcej będę w stanie powiedzieć jutro
. Kupiłam im fajne wędki, jutro może będą zdjęcia .---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
. http://www.youtube.com/watch?v=0s88ctqIC_Q http://www.youtube.com/watch?v=kqnHf...eature=related Sonia nabiera karmę tylko dolną szczęką (no dobra, wiem że tak koty robią, ale...) i nie używa języka, wygląda to identycznie jak praca koparki, je bardzo wolno, podrzuca jedzenie, wypada jej z miski i pyszczka, potrząsa głową jak gryzie itp. Jeżeli nie ma usypanej "górki" z chrupek to ona nie jest w stanie ich zjeść!! Są specjalne miski na wodę i na chrupki (dwie różne - w zdjęcia poniżej) dla kotów perskich i brytyjskich, żeby ułatwić im jedzenie, ale jeszcze takiej nie mamy. Od dwóch lat usypuję górki z jedzenia (i dlatego jest mi dość ciężko podawać równe porcje, daję dużo i na oko wiem ile ona z tego będzie w stanie nabrać do pyszczka). Czytałam na forach kotów brytyjskich i konsultowałam z hodowlami (m.in. tymi, w których testowano te miski) i takie jedzenie "na koparkę" jest normalnie normalne Jeżeli chodzi o karmę mokrą, to je bo chce jeść, ale ma problem, je wolno. Do tego przez okrągłą głowę zaobserwowałam, że Soni bardziej niż 'zwykłym' kotom przy jedzeniu przeszkadzają wibrysy, dlatego miskę na mokre ma płaską i niską, jak talerz. Młoda za to potrafi zjeść pojedyncze chrupki z miski w tempie ekspresowym Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-14 o 23:25 |
|
|
|
|
#580 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jaaaa, nie wiedziałam, że mają takie specjalne miski
Mogłam się domyślić, skoro persy są bardziej spłaszczone...
|
|
#581 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
|
#582 |
|
KOTerator
|
Dokładnie
, co to za fanaberie, żeby aż tyle wizyt proponować, kto to widział trzy wizyty kontrolne po zabiegu , nie do pomyślenia .Jak chodzi o cenę sterylek kotki to u mojego weta cena poza promocją to ok. 170zł, w tym leki przeciwbólowe na 48h, wizyta kontrolna po 48h (trzeba kota zapytać, czy by nie chciał jeszcze przeciwbólowych) i ściąganie szwów po 10 dniach, kubraka w tym nie ma, bo ciacha na boku (w sensie na boku kota, nie na lewo) i potrzeby wg niego nie ma, ale kubrak jak co to ma plus w tej cenie mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy z problemami Co roku w marcu są tanie sterylizacje, można czekać. Iwona głosiła tu tak akcję sterylizacji marcową, że umknęła mi równoczesna, marcowa promocja na usuwanie kamienia nazębnego , za to załapałyśmy się na kwietniowe tanie odrobaczanie .Kupiłam przedwczoraj pannom dwie wędki: pluszowego węża na patyku z grzechotką i piórka na sznurku sizalowym z drewnianym patykiem, może te przetrwają jakiś czas i się nie połamią od razu . Co tam u Waszych kociambrów, jak weekend? Malla świetne zdjęcia Danielsa, prawdziwy model .Anitast Ty wiesz co myślę o Twoich kotkach , powiedz mi jak Ci się udała taka piękna trawka ![]() Iwona czekam na filmik z Horusem i zdjęcia Horusa na balkonie Dziękujemy wszystkim za komplementy a zachowuje się dalej jak małe kociątko, należy się jej to od życia .Motylku .
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-15 o 09:22 |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Monika trawka jest z Zooplusa Trixie w nasionach , mialam tez ta w pojemnikach do podlewania ale tamta to praktycznie wcale mi nie wyrosla szkoda kasy bylo , a teraz pomyslalam zeby sprobowac ta w nasionach i samemu zasiac
oczywiscie nie ja sialam tylko slubny i tak wyrosla ze sama nie moge uwierzyc ......
|
#584 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cieszę się, że z Sonią lepiej
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy wy też tak macie, że wygadujecie głupoty do kotów? wczoraj R. bawił się myszką, a ja na niego patrzę
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Esfira, pewnie większość z nas
![]() Leniwa niedziela... |
|
|
|
#587 |
|
Nie depcze krokusów
|
marea - ale cudny burasek
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Marea świetne zdjęcia
kociaki boskie zwłaszcza czarna koteczka
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak... ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- |
|
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#591 | |
|
|
Cytat:
Dzisiaj rano sobie pogadaliśmy ![]() Na pytanie: jesteś głodny?- pomiałkuje przytakująco i leci do misek albo... pod szafkę, gdzie trzymam saszetki Powoli uczy się korzystać z kranu Tzn: wchodzi do wanny (której wcześniej się bał), trochę popuszczałam mu wodę, łapał łapą. Teraz obserwuje jak podnoszę to takie do góry. Tak nauczył się spłukiwać w WC. Obserwował, a po jakimś czasie stawał na spłuczkę i puszczał sobie wodę ![]() Może za jakiś czas zacznie wyprowadzać psy na spacer Paczcie na to ![]() http://demotywatory.pl/3764777/Niepr...apach-w-pokoju http://demotywatory.pl/3765346
|
|
#592 |
|
|
Dwie przedostatnie pozycje skądś znam...
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Ziazik super zdjęcia , rzeczywiście leniwa niedziela u Ciebie
![]() U mnie koteczki śpią , tylko Fuffy kręci mi sie po łóżku bo oglądam tv w łóżku ![]() Nimfa Cham boski
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-04-15 o 19:08 |
|
|
|
#594 |
|
|
Jeszcze niepublikowane ( właśnie Chamisko przyszło na żebry; ciągle mnie informuje, że 'miauuuuuuuu'
)
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
YYYYYyyy........a jak mam te filmy pokazać? jakieś pomysły lub propozycje? ![]() Na balkonie nowych zdjęć nie mam bo zimno dzisiaj u nas poza tym pół dnia przespaliśmy wszyscy ![]() Ale znalazłam zdjęcia małego Horuska robione kamerką internetową - wygląda jak kotek z kreskówki ![]() Tadaaaammmmmmm przyszedł rodowód Horusa - 6 pokoleń wstecz.Czuję się jak kundel ja pra pra babci nie znam
Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-04-15 o 20:36 |
|
|
|
#596 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Horus ma w sobie to coś, mógłby grać w reklamach .
|
|
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Nimfa20 - na trzecim zdjęciu kot ma zabójczą minę.
(czy dobrze mi się wydaję, że kojarzę cię z papuziego wątku?)Dziś nie umiałam opędzić się od zalotów ogródkowego kota, wskoczył mi na kolana i miau miau. Wygłaskałam go chyba na zapas.
|
#598 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny- Kocham Wasze koty
![]() ... w reklamach Whiskasa?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

teraz ma byc jeszcze taniej - to czemu z tego nie skorzystać skoro u innego oddalonego o 300metrów weta zapłaciłam drugie tyle.
Uwielbiam, jak ludzie nie dość, że nic nie robią, to jeszcze przeszkadzają bez sensu tym, którzy tak dla odmiany coś robią i wymyślają jakieś goopoty
co to kotu szkodzi, że ma ucho przycięte? nic, nawet urody bardzo nie psuje przecież!
Wypytała o kotę, to mówię, że ma 8 miesięcy, brytyjka, waży ok. 2.9 kg. Pogmerała coś w kompie i mówi, że kotka w tym wieku i o tej wadze to koszt 250-300 zł
za samą sterylkę + inne koszta, tzn. jakieś antybiotyki, kubrak (tylko od nich - inne są nie do przyjęcia) i co najmniej ze 3 wizyty po zabiegu. Zatkało mnie.
się razem od
....

. Kupiłam im fajne wędki, jutro może będą zdjęcia 

, co to za fanaberie, żeby aż tyle wizyt proponować, kto to widział trzy wizyty kontrolne po zabiegu
, nie do pomyślenia
. 
.