|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. III
Wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego można polować na kartki, które ktoś oferuje na wymianę. Najczęściej to zasada kto pierwszy, ten lepszy. Po prostu ktoś wrzuca na ścianę grupy skan oferowanej pocztówki i zgłaszasz się w komentarzach. Resztę dogadujecie sobie prywatnie. Sama także możesz zaoferować pocztówkę. Jeżeli masz dość popularnych krajów, jak np. Holandii czy Finlandii, możesz dodać opis "proszę o zgłaszanie się ludzi z Azji" albo "tylko dla ludzi spoza Europy" czy jakkolwiek inaczej.
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Wylosowałam wczoraj dziewczynę z Rosji, ale ma podany tylko adres bez imienia i nazwiska. Myślicie, że bez problemu ta kartka dojdzie?
![]()
#2224 |
Wtajemniczenie
|
a ma już jakieś odebrane? Bo o ile jeszcze zrozumiem, że ktoś może nie znać angielskiego by uzupełnić profil to adresu bez nazwiska nie czaje kompletnie :P
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2226 |
Wtajemniczenie
|
ech jako świeżynka powinna mieć odwrotne proporcje ... no nic wysyłaj
![]()
#2227 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie jest nowa, bo od 3 miesięcy na postcrossing. Dziwi mnie tylko, że dostała tylko 4 kartki przez ten czas... No cóż, ale jutro wyślę
![]()
#2228 |
Zakorzenienie
|
Hmm... czasami ludzie podają adres bez nazwiska, gdyż wcześniej to nazwisko podają w innej rubryce. Sprawdź w mailu, czy pod nickiem nie ma jej nazwiska, albo coś
![]()
#2229 |
Zakorzenienie
|
Matko, jak niektórzy ludzie są irytujący.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Rozeznanie
|
hehe ja ostatnio mialam dziewczyne gdzie nie bylo nazwiska i napisalam jej wiadomosc czy mi mi to przeslac na maila ale cale szczescie dodala je do profilu
![]() ![]() ja dzisiaj dostalam ta wielkanocna szwecje tylko ![]() ![]() zalozylam wreszcie bloga ![]() wiec zapraszam jest tam dopiero pierwsza kartka ale reszta dojdzie na dniach ,mysle codziennie po jednej bede dodawac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
daj mu spokój :P ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
ja u niektórych w nicku znajduje imie i nazwisko ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- dzisiejsza skrzynka: rachunki ![]() ale pod nimi : cudne swapowe Malezja i Alaska,bombowa Słowenia i Dania + fajne USA i Japonia ![]() co za dzień ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2232 |
Przyczajenie
|
a ja poza nieciekawą kartkę z Chin nie dostałam nic fajnego... zreszta moich 8 kartek krąży;/ z czego 7 do Rosji
![]() za to po nieudanych próbach swapowych (głównie brak odzewu) zdecydowałam sie ponownie napisać do paru ludzi... i umówiłam sie na wymianę z dziewczynami z Turcji i Macedonii! piatek dziś, może cos dotrze... nie wiem jakas taka niepisana zasada, że najczęściej w piatki cos w skrzynce znajduję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
To ja właśnie w piątki nie dostaję prawie nic
![]()
#2234 |
Przyczajenie
|
od dzis 13-piatek to będzie fajny dzień! odezwał się kolejny swapowicz - tym razem z Argentyny!!!
![]() tylko mam problem ze zrozumieniem I usually do direct swaps with several postcards at a time (8,10, 12,14) a pair written and others in blank with some stamps all inside an envelope; I sent them certificated so you'll get safe and faster than normal sending. chodzi mu o to, że kilka do wyboru 8, 12 itp pocztówek na raz? kilka zapisanyh kilka czystych, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się wydaje.
Uwaga, wściekam się. Ten chłopak z Holandii jest bardzo natarczywy, powiedziałam, że bardziej wolę swapy z krajami spoza Europy bo mam ich jak na lekarstwo. Nie zrozumiał, więc dalsze wiadomości zignorowałam. Odezwał się facet z Rumunii, ma fajne kartki więc chcę się z nim wymienić, ten z Holandii to obczaił i znowu kolejne wiadomości, że przecież RUMUNIA JEST W EUROPIE <- jakby miał mnie za głupią. No matko święta, nie znaczy nie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Z kim ty się wymieniasz?
#2237 |
Zakorzenienie
|
tzn.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Cynamonowe
![]() ![]() irytujący dla mnie są ludzie którzy najpierw się ogłaszają na forum postcrossingu w dziale penpali że chcą korespondować. Dostaję od takich osób adres. Czasami prośbę bym pierwsza napisała. Napisałam 2 takie listy. Wysłałam, otrzymać otrzymają- w dupie mają już aby odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]()
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj wyslalam do USA i dostalam Ukraine,Belgie i Niemcy wszystko po raz pierwszy wiec super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
O ile pamiętam też wysyłałam do bezimiennego ktosia, kartka doszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Przyczajenie
|
no naprawde udany dzien dzis mam!
umówiłam sie na kolejne swapy Malezja i Meksyk ![]() zebym jeszcze w skrzynce dzis cos znaloazła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2244 |
Przyczajenie
|
Help pomóżcie dziewczyny gdzie dostane takie łowickie kartki??
http://s3.amazonaws.com/static2.post...d4bdd940a2.jpg http://s3.amazonaws.com/static2.post...6c3b1cc0da.jpg pisałam, ze 13 piatek to mój ulubiony dzień? w skrzynce kartka from Germany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje kartki nie chcą dochodzić ;( mam tylko jedna zarejestrowana ![]()
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
dostalam dzisiaj wiadomosc od dziewczyny z Bialorusi ze zgadza sie na swapa ze mna ,tylko ze ja sie z nikim z Bialorusi ba nawet z europy na swapy nie umawialam i pisze jej ze to jakas pomylka bo ja nie chce z nia wymiany a ona ze juz mi kartke wypisala i ze musze jej podac swoj adres i wyslac tez kartke do niej , juz nic jej nie odpisalam bo ja nie chce tej wymiany i nie wiem co robic?
dodalam wiecej kartek na bloga ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Ja bym napisała jej jeszcze raz, że musiała mnie z kimś pomylić i nie chcę się wymieniać.
A co do bloga, obserwuję Cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od niedawna ja także jestem postcrossową maniaczką, dokładnie od około półtora miesiąca. Wciągnęła mnie w to moja siostra. Chętnie więc dołączę do Waszego wątku na wizażu ![]() Wciągnęłam się w to dość mocno i za każdym razem, jak tylko dociera moja kartka natychmiast generuję sobie kolejny adres i lecę na pocztę tego samego dnia, najpóźniej następnego z samego rana. Poza tym zawsze mam w portfelu większą ilość znaczków, aby w każdej chwili móc okleić kolejną kartkę. Z tego względu, ze pochodzę z małej miejscowości i moje miasto aktualnie ma wydane tylko 3 rodzaje kartek, które generalnie pokazują te same miejsca w mieście, to zakupiłam sobie na allegro 50 sztuk kartek z jakiegoś miejsca w Polsce. Nie okazały się jednak na tyle ciekawe, poleciałam na ilość, a nie na jakość więc szukałam dalej. Jeśli ktoś poszukuje fajnych kartek, to dam znać, jak mi przyjdą te które zamówiłam: z Jury Krakowsko-Częstochowskiej (wyglądają na ciekawe i ładne) http://allegro.pl/jura-krakowsko-cze...224762451.html oraz tutaj z pięknymi widokami i ładnym tekstem: http://allegro.pl/kartki-okolicznosc...216740130.html Jestem też w kontakcie z Panią, która prowadzi sklepik na dworcu w Katowicach, jest on bardzo znany wśród kolekcjonerów kartek, posiada ogromny wybór o wszelkiej tematyce. To jest jej strona www.widokowka.com.pl oraz jej galeria na picassa https://profiles.google.com/widokowka.jakubowska/photos jednak na picassa jest tylko ułamek tego, co można kupić na miejscu. Właśnie wczoraj wysłałam jej zamówienie na kartki typowo Polskie. Do mnie jak na razie doszło 11 kartek pocztowych - te najbardziej egzotyczne dla mnie to Brazylia i Australia. Moich doszło 9 szt i 6 szt jest w drodze do adresatów ![]() Na postcrossing mam ten sam login co tutaj na wizażu. Korci mnie założenie bloga z moimi "zdobyczami" ale jakoś nie mogę się zabrać. Może w wolnej chwili ale jakoś nie bardzo się znam nad technicznymi sprawami, aby on jakoś fajnie wyglądał. Może, jak znajdę jakiegoś pomocnika, to wtedy ![]() Pozdrawiam!!! Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-04-15 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o ten zestaw z Jurą Krakowską Częstochowską to mogę polecić, jakość kartek jest dobra, niektóre bardzo ładne wzory, inne mniej [jak dla mnie], ale wiadomo, co kto lubi, najczęściej jednak odbiorcy są zadowoleni, a to najważniejsze. ja co prawda odbierałam ten zestaw stacjonarnie, bo wydawnictwo znajduje się w moim mieście, a niestety sporo sobie liczą za wysyłkę. inne kartki i zestawy możesz znaleźć i zamówić przez ich stronę internetową. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.