|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
a jak się nazywa ta bez amoniaku? Zastanawiałam się jeszcze nad : FARBA VITALITY'S ART ABSOLUTE kolor 8/44 lub Golwell 7K lub 7Kgco myślicie o nich? |
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oto i efekt w świetle dziennym na w miarę mocnym słońcu (jak na nie teraz patrzę to nie są aż tak intensywne)
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne!
|
|
|
#2314 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() To po Venicie OO? U mnie wychodziła strasznie smutno. A Chantala w końcu używałaś? EDIT: doczytałam. Cóż, ja Chantala BJT nie polecam bo wyszedł mi bardzo ciemny w stosunku do próbnika, mieszałam ze średnim złotym blondem i oks 6%. Wyszło mniej więcej tak, na żywo jeszcze bardziej brązowo: https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...5&d=1327518952 Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-04-13 o 18:37 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, juz wiem ze uzyje
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może użyć utleniacza 9%? moim włosom to raczej nie zaszkodzi a sprzedawca u którego kupiłam właśnie chantala nie ma akurat 6%.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2318 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale skoro Venita wyszła u Ciebie tak jaskrawo to pewnie i Chantal da radę z niższym oksydantem.
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to doradzacie 3 czy 9?
|
|
#2320 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W ogóle ja bym Cię namawiała na prawdziwą hennę bo szkoda takich włosów na chemię
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
henna nie złapie mi ciemnobrązowych odrostów poza tym parę lat temu próbowałam, niestety nie pamiętam już jaka to była dokładnie henna, ale dostałam po niej łupieżu O_o
|
|
#2322 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W teorii nie powinna blaknąć więc nie ma specjalnej potrzeby poprawiać ale ciągle coś kombinowałam z włosami i nie zdążyłam tego sprawdzić. Teraz mam plan machnąć długość henną i testowo nie ruszać przez dwa miesiące. Tylko muszę pokombinować z dodatkami żeby wyszło jaskrawo
|
|
|
|
|
#2323 |
|
BAN stały
|
Witam wszystkie rudowłose forumowiczki
![]() Jestem tu nowa, nie ukrywam , że od bardzo długiego czasu( nawet kilku lat) mam chęc ufarbować włosy na kolor rudy. Ale niestety, za każdym razem jak farbowałam wychodziła kicha, czyli nie to co chaiałam , dodam , że z natury jestem ciemna blądynka a nawet może pokusiłabym się ze sztynka( jasna). Chciałabym uzyskać kolor rudości ale przytłumionej , np kasztanowa miedź!!!! o ile cos takiego jest , niżej zdjecie .....pomóżcie i doradzcie , bo jesteście juz weterankami w tym temacie , a ja laik......proszę
Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-05-02 o 06:48 |
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na którym jest obgadany kolor Ashlee(pierwszy załącznik):https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=8062 Kolor "bumerang"
|
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie fotka? ![]() Cytat:
![]() Na 9% szkoda wlosów, to juz wolałabym drugi raz za przesyłkę zapłacić... Dodam jeszcze że ja robiłam całośc 3% i wyszło mi ciemniej, ale ciemniej, niż moje naturalki z poziomu 10-9 i tak duuużo jaśniej od Waszych kolorów, więc to chyba najbardziej od podkładu zależy po tygodniu zrobiło się super i już bym chciała żeby tak zostało![]() Konstancja, a Ty czym teraz będziesz robić?
|
|
|
#2326 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki za info. poczytam , zobacze więcej porad mile widziane
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pierwszy raz się tu wypowiadam, ale od czasu do czasu Was podczytuję Farbuję sie od około 2 lat, caly czas tą samą farbą - Schwarzkopf 546, średni miedziany blond. Jednak od jakiegoś czasu się zastanawiam nad zmianą, ale trochę się obawiam Myślałam nad L'oreal Recital Preference A2 5.43 Kenya Miedziany Bursztyn. Stosowala któraś z Was ten odcień? Albo chociaż farbę?Żeby nie było, wrzucam fotkę swoich kłaków Pierwsze zdjęcie jest z lampą błyskową w nocy, drugie (to na górze) w pomieszczeniu przy sztucznym świetle, a ostatnie w świetle dziennym.
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6% odrost , reszta 3% dla pań które mają rozjaśnione ciemne włosy, dlatego odrost farbujemy 6% właśnie po to żeby rozjaśnić a po długości rozjaśnionych włosów już tylko 3%- ponieważ tu już nie chcemy rozjaśniac jedynie wzmocnić kolor, nasycić włos barwą a nie ,,odbarwić,, Na początku rzeczywiście kolor będzie się wydawał ciemniejszy ale to tylko do 2 myc. Dla dziewczyn tonujących włosy, widziałam paletę Colorance na żywo, niestety Co do Venity, wiem że są sprzeczne informacje na ten temat, jedni twierdzą że to henna inni że normalna odżywka koloryzująca. Chciała bym uzyskać opinie na ten temat od osoby która przez ok. rok stosuje i farbę chemiczną i Venitę. Kiedyś kontaktowałam się bezpośrednio z Labolatorum Venity właśnie w tej sprawie (po nieudanym farbowaniu Venity chciałam wrócić do chemicznej farby).Poinformowano mnie że jeśli jest to jednorazowo, po ok 2 tyg od farbowania Venitą to ok można użyć farby chemicznej z powrotem, jednak żeby nie mieszc w przyszłości bo może być niepożądany efekt.Natomiast moja dawna fryzjerka zalecała mi żeby stosować na odrost chemiczną a po długości Venitę i myślę że w takim charakterze sprawdzi się najlepiej.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-04-15 o 11:33 |
|
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy ja wlasnie slyszalam, ze jak juz mozna odrost farba, ale henna naturalna w pelni jak juz
mialam watpliwosci, w koncu dalam artego bez amoniaku, tylko zeby chwytalo mi odrost musze dawac wode 9 . kolor jest piekny, ale ta woda mnie martwi![]() wlasnie kathy mnie tez martwi troche paleta colorance, bo to jedyna ladna ruda opcja bardzo subtelna . natomiast slyszalam o tonerach z vitalitys, co o nich sadzisz??
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o utleniacz 9% - to przy Artego wcale mnie to nie dziwi Artego jest farbą samą w sobie mało rozjaśniającą (1:1a nie tak jak inne 1:1.5). Myślę że nie obawiaj się tak tej 9% przy założeniu że pójdzie tylko na odrost, obserwuj też jak reaguje skóra to to bardzo istotna sprawa, nawet po tygodniu u niektórych może nastąpić łuszczenie naskórka.
|
|
#2331 |
|
Przyczajenie
|
witam
parę miesięcy temu też postanowiłam się pofarbować na rudo i użyłam do tego na próbę szamponetki płomienny rudy z joanny , byłam zadowolona i użyłam jej jeszcze kilkakrotnie tylko , że mój naturalny kolor to jasny blond więc włosy miały taki typowo pomarańczowo-rudy kolor i teraz znowu chciałabym zafarbować włosy na rudo tylko, że chodzi mi o taki bardziej miedziano-rudy kolor (żeby nie był taki bardzo pomarańczowy) i tak się zastanawiałam czy gdybym użyła koloru orzechowy brąz to wyjdzie mi taki kolor z rudymi refleksami czy raczej bd to taki czysty jasny brąz ? jak myślicie ?
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. w sumie wlosy mam naprawde ladne po tej farbie, kolor mnie zadowala .ale jak znajde czas tez zerkne na ten vitalitysowy cud . wiesz moze ile on powinien kosztowac, bo w poznanskiej hurtowni widzialam go za 39 zl
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
z zapartym tchem poczytałam większość wątku. O 6 dni jestem ruda Zafarbowana u fryzjera. Do tej pory nosiłam balejage blod o długości sporo za ramiona. I teraz ścięłam króciutko i zafarbowałam na rudo. Czuje sie rewelacyjnie!!Jednak... chciałabym mieć kolorek bardziej marchewkowy czyli jasniejszy i bardziej pomarańczowy. Tu na tym zdjeciu mam kolor położony na mój wcześniejszy jeszcze balejage. I nie wiemjak wyjdzie teraz. mój wyjsciowy to podobno ciemny blond +niestety już siwe włoski buuu ![]() Kiedy moge juz spróbwać kolorować i prosze poradźcie jaki kolorek? Z tego co wyczytałam to polecacie Vitalitys albo Goldwel - na palecie zachwyca mnie 80R albo 8KG |
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Wiatam
![]() Od 6 dni jestem posiadaczką rudych włosów. Do tej pory od kilku lat miałam włosy długie sporo ponizej ramion balejage blond. a teraz radykalna zmiana krótko i na rudo Czuje sie rewelacyjnie ![]() Jednak... chciałabym miec włosy bardziej pomarańczowe jaśniejsze. i teraz nie weim który kolor wybrać. Strasznie podoba mi się Goldwell 80R ale chyba już go nie ma? Końcówki włosów mam jeszcze po balejage. Po jakim czasie moge nałożyc kolejna farbę? Jestem narwaną osobą i chciałabym już Prosz edoradźcie który kolor będzie jaśniejszy od tego który mam? Albo vitalitys 8,44 czy 7,4?? Mam króciutkie więc wielkiego strachu nie ma A i jeszcze jedno: czy dla mnie wystarczy pół tubki farby??A jeszcze dodam, ze farbowane Montibello 8,44 woda6% W realu wydają się trochę ciemniejsze. Zdjęcie z lampą Edytowane przez aga73 Czas edycji: 2012-04-15 o 22:28 |
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi zdjęcie nie weszło
|
|
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
A używał może ktoś 8.4 z alfaparf?
Nie wiem jaką mam farbę wybrać, kupiłam matrixa 8C i zrobiłam na paśmie i wyszedł mahoń, więc już jej podziękuję. Jakie profesjonalne farby miedziane są ładne i zostawiają włosy w dobrym stanie;]? Marzy mi się stonowany miedziany kolor, nie chce pomarańczu ani czerwieni. I jeszcze takie pytanie w jakich proporcjach miesza się alfe? |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno postawie już tylko na tonowanie. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

??
. taaak prosze o zdjecia
piękne!
, juz wiem ze uzyje
Ale skoro Venita wyszła u Ciebie tak jaskrawo to pewnie i Chantal da radę z niższym oksydantem.
to doradzacie 3 czy 9?

W teorii nie powinna blaknąć więc nie ma specjalnej potrzeby poprawiać ale ciągle coś kombinowałam z włosami i nie zdążyłam tego sprawdzić. Teraz mam plan machnąć długość henną i testowo nie ruszać przez dwa miesiące. Tylko muszę pokombinować z dodatkami żeby wyszło jaskrawo

i tak duuużo jaśniej od Waszych kolorów, więc to chyba najbardziej od podkładu zależy