Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 08:40   #751
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Co to za niefajne badanie z tym wycinkiem?
Stary 2012-04-16, 08:46   #752
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Co to za niefajne badanie z tym wycinkiem?
najpierw kolposkopia-to jest ok. Rozdziabią ci pochwe wziernikiem i ogladaja wszystko pod takim jakby mikroskopem,a jak znajda cos nieprawidlowego to takimi nozyczkami zaokrąglonymi wycinaja/wyskubuja kawalek szyjki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:47   #753
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
najpierw kolposkopia-to jest ok. Rozdziabią ci pochwe wziernikiem i ogladaja wszystko pod takim jakby mikroskopem,a jak znajda cos nieprawidlowego to takimi nozyczkami zaokrąglonymi wycinaja/wyskubuja kawalek szyjki
a po co mają Ci to robic??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:49   #754
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Brzmi okropicznie, ale z drugiej strony lepiej mieć spokojny umysł później. Ja mam mikronadżerkę i teraz kto wie może moje bóle lędźwiowe, które mi zawsze przed okresem dokuczały to mogło być to. W każdym razie lekarz powiedział, że nie robimy nic tylko kontrolujemy robiąc okresowe badanie cyto.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:56   #755
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a po co mają Ci to robic??
bo mam cytologie 3 grupei wirus HPV 16-powodujacy raka szyjki macicy i 42- kłykciny na szyjce.
ja chcialam z tym poczekac do porodu,ale dla dobra dziecka musze juz sprawdzic czy to nic zlego.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Brzmi okropicznie, ale z drugiej strony lepiej mieć spokojny umysł później. Ja mam mikronadżerkę i teraz kto wie może moje bóle lędźwiowe, które mi zawsze przed okresem dokuczały to mogło być to. W każdym razie lekarz powiedział, że nie robimy nic tylko kontrolujemy robiąc okresowe badanie cyto.
w ciazy nadzerek sie nie rusza,bo one w ciazy moga same zniknąc
Stary 2012-04-16, 09:03   #756
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
melduje się że wszystko ok po za pogodą ...
miłego dnia mamusie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:06   #757
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
bo mam cytologie 3 grupei wirus HPV 16-powodujacy raka szyjki macicy i 42- kłykciny na szyjce.
ja chcialam z tym poczekac do porodu,ale dla dobra dziecka musze juz sprawdzic czy to nic zlego.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

ahaaaa na pewno wynik będzie w porządku że też, nam babom takie rzeczy się przyczepiają

Ja miałam nadżerkę zamrażaną przed pierwszą ciążą, później się odnowiła ale maleńka, a po porodzie znikła i póki co jest czysto ja strasznie wrażliwa na tym punkcie... w mojej rodzinie raków pełno, więc ja zeschizowana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 09:08   #758
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaaj
Zaczęłam nadrabiać ale nie podołałam

pisze tylko że: jak czytam o tym ze pies nie robi człowiekowi na złość sikając to mi sie wnętrzności w wywracają... kocham bardzo bardzo zwierzęta, od dziecka zawsze miałąm psy i koty nie wyobrazam sobie domu bez zwierząt ale psa suki Jadzi jakiego miałąm do niedawna to kuźwa nie mogłam ogarnąć... zaznaczę ze jadzia zginęła se nie ma jej juz ponad miesiąc znaczy ze juz chyba nie wróci i szczerze mówiąc jakoś nad tym nie ubolewam.... pies suka ten lał mi na złość w domu i to widać było... nikt mi nie wmówi ze moze chory czy coś! 8 godzin siedziałą w domu sama nigdy nie nasikała, nie nasrała. Nic nie niszczyła nigdy kochany pies no.... chodzilismy na spacerki długie fajna sunie do czasu! Mamy drugiego psa a włąściwie nie my tylko ojciec mojego faceta alkoholik i menda społeczna... pies taki sam jak jego pan Astorek bo tak ma na imie ten pies zaczął Jadźke wyciągać na spacerki i od chwili kiedy pierwszy raz jadźka z astorem zwiałą zaczęły się problemy... przychodziłam z pracy jak zawsze pdsa wypuszczałam na podwórko lub brałam na smycz na sikanie na spacerek... i co? od rana do godziny 23 potrafiła nie wysikać się ale prosić o wypuszczenie na dwór... doszło do tego ze co 5 minut wychodziłam z nią ( bo samej zostawic jej nie mozna bo zaraz zwiewała z astorem) bo piszczała pod drzwiami...siadałą koło mnie i se patrzyłą nie sikała nic.. jak juz wszyscy spaliśmy to znaczy telewizor zgaszony znak ze spimy... zaczynało sie piszczenie ... no to ONY z psem na dwór.. pies NIC! i tak zazwyczaj kilka razy sie to odbywało... w pewnym momencie nie wstawalismy i nie szlismy z nią na dwór bo po co jaK ONA SE CHCE TYLKO POPATRZEC... i co? i za chwile widze jak jadźka leje na moich oczach patrząc sie na mnie.. leje bna podłogę oczywiście w pokoju naszym na panele to trwało rok!!!!!! okazało się ze ona piszczy pod drzwiami bo chce wyj ść SAMA bo Astorek czeka i trza iść na spacer!!!!! a ze ciągle ona pod nadzorem to nie dało sie uciec... czasami jak uciekałą( przez szparę w furtcre.. pysk wkłądała i odchylałą furtke i uuciekała) w poówie jak byłą tej szpary znaczy jeszcze ją wrócić można było to ona dostawałą motorka w dupie i choć bym nie wiem ile sie darła za nią miałą mnie w dupie i leciałą z astorkiem jak szalona... no i właśnie teraz miesiąc temu tak wyszłą z astorkiem astorek wrócił a jaj nie maq.... ale miałam jej tak dość ze myślałam ze ją oddam do schroniska! Autentycznie JSA która nie uznaje poprzucania zwierząT!!! a jadzie wzielismy z ulicy zostałą wyrzucona z auta na naszych oczach my ją złapalismy i przygarneliśmy.... chyba wiem czemu ją ktoś wyrzucuił! Przez to szczanie zapewne... wiele takich sytuacji było które ewidentnie wskazywały na to ze ona szcza lub sra nam na złość.. lub wykopywała mi wszystkie kwiatki... jak uciekła i wróciła i nie zostałą za kare do domu wpuszczona to miałam zaraz na drugi dzien rozkopany cały ogródek...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:08   #759
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Baobabek to tak ja mój synuś. Tylko mój 11 kwietnia skończył 2 latka. To Twój o miesiąc starszy.
I właśnie dzisiaj idziemy na 13.20 na bilans dwulatka,już widze jak się będzie darł jak Pani doktor będzie chciała go dotknąć.
Mój nie miał żółtaczki,ale urodził się trzy razy owinięty pępowiną wokół szyi i leczyli go tyle czasu,że wuszlismy po tygodniu dopiero.

Zielona gratuluje udanej wizyty. widzę,że płeć masz określoną tak jak u Nas. Nóżki złożone ale jak nic nie wystaje to prawdopodobnie dziewczynka hehe

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:08   #760
Baobabek
Zakorzenienie

macie jakies sprawdzone legginsy kupione na allegro?? szukam czegoś, ale w większości tanie są - max do 15 zł i nie wiem jak z jakością ja już w nic się nie mieszczę, mam brzuch jak w pierwszej ciąży w 6 mcu tak mi szybko wywaliło

Stary 2012-04-16, 09:10   #761
Enigmama
Raczkowanie

Czesc dziewczynki
Zaczynamy dziś 17 tydzień
Mam lekkiego stresa jak zwykle w dniu odbioru wyników laboratotyjnych
Z pęcherzem dalam sobie rade , wypilam chyba w apitek 3 l wody z cytryną i w sobote bo bólu nie bylo sladu, urosept biore nadal, no i cekam na wyniki.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
macie jakies sprawdzone legginsy kupione na allegro?? szukam czegoś, ale w większości tanie są - max do 15 zł i nie wiem jak z jakością ja już w nic się nie mieszczę, mam brzuch jak w pierwszej ciąży w 6 mcu tak mi szybko wywaliło
mam tak samo i tez szukam legginsów...
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...279557971.html
te fajnie wyglądają...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:11   #762
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Baobabek to tak ja mój synuś. Tylko mój 11 kwietnia skończył 2 latka. To Twój o miesiąc starszy.
I właśnie dzisiaj idziemy na 13.20 na bilans dwulatka,już widze jak się będzie darł jak Pani doktor będzie chciała go dotknąć.
Mój nie miał żółtaczki,ale urodził się trzy razy owinięty pępowiną wokół szyi i leczyli go tyle czasu,że wuszlismy po tygodniu dopiero.

Zielona gratuluje udanej wizyty. widzę,że płeć masz określoną tak jak u Nas. Nóżki złożone ale jak nic nie wystaje to prawdopodobnie dziewczynka hehe
a przypatrzylas sie na to zdjątko ze faktycznie nie wystaje? czyli u Ciebie tez bylo tak jak u mnie i lekarz powiedzial ze mozliwa córa?
Stary 2012-04-16, 09:13   #763
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Po cichu na to liczę, lekarz powiedział mi, że nadżerki lubią się robić podczas porodu jak się szyjka rozwiera. Z drugiej strony, przez całuy okres porodu każdy ci te paluchy tam wkłada, maca tą szyjkę i myślę że to też ma jakiś wpływ

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-16, 09:14   #764
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ahaaaa na pewno wynik będzie w porządku że też, nam babom takie rzeczy się przyczepiają

Ja miałam nadżerkę zamrażaną przed pierwszą ciążą, później się odnowiła ale maleńka, a po porodzie znikła i póki co jest czysto ja strasznie wrażliwa na tym punkcie... w mojej rodzinie raków pełno, więc ja zeschizowana
ja sie nie boje bo mam w miare dobra wiedze odnosnie hpv-wlasnie dlatego mam 3 grupe bo mam ten hpv,jego ma 80proc kobiet i nie wszystkie o tym wiedza bo w wiekszosci przypadkow znika w ciagu dwoch lat. Dlatego ja sie tam nie boje,u mnie kroluja nowotwory pluc,nawet u osob niepalacych.
Stary 2012-04-16, 09:14   #765
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
Zaczynamy dziś 17 tydzień
Mam lekkiego stresa jak zwykle w dniu odbioru wyników laboratotyjnych
Z pęcherzem dalam sobie rade , wypilam chyba w apitek 3 l wody z cytryną i w sobote bo bólu nie bylo sladu, urosept biore nadal, no i cekam na wyniki.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

mam tak samo i tez szukam legginsów...
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...279557971.html
te fajnie wyglądają...
też nad tą aukcją się zastanawiam, tylko rozmiar większe

Stary 2012-04-16, 09:15   #766
colds
Zakorzenienie

Witam po weekendzie
I gratuluję udanych wizyt oraz rozpoczętych tygodni
My dzisiaj zaczęliśmy 21t

Trochę czasu spędziliśmy na targach samochodowych. Trochę w domku. I tak jakoś czas Nam zleciał A dzisiaj niestety poniedziałek i każdy w swoją stronę.. Buuu..
Stary 2012-04-16, 09:16   #767
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Po cichu na to liczę, lekarz powiedział mi, że nadżerki lubią się robić podczas porodu jak się szyjka rozwiera. Z drugiej strony, przez całuy okres porodu każdy ci te paluchy tam wkłada, maca tą szyjkę i myślę że to też ma jakiś wpływ
raczej Ci zniknie,ale gdyby nie znikła to ci wypala-podobno nie boli,ale tez jak jest taka malutka to nie beda Ci napewno jej wypalac.
Stary 2012-04-16, 09:18   #768
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć
Zauważyłam że w ciąży mam bardzo wyraziste sny. Zawsze wcześniej mówiłam, a nawet bluzgałam przez sen z czym wiąże się pare zabawnych sytuacji.
W każdym razie teraz nie jest to tylko jakiś bełkot, ale mówię wyraźnie, często całymi zdaniami, b. głośno krzyczę. Raz zrobiłam jakiś dziwny unik we śnie i coś mi przeskoczyło w karku a dzisiaj zdzieliłam męża w twarz, takim zamierzonym ruchem bo śniło mi się coś głupiego Jeszcze trochę a pójdzie spać do drugiego pokoju. Takie przeboje mam prawie co noc
Stary 2012-04-16, 09:18   #769
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
raczej Ci zniknie,ale gdyby nie znikła to ci wypala-podobno nie boli,ale tez jak jest taka malutka to nie beda Ci napewno jej wypalac.
No właśnie jako że malutka a wyniki w normie to powiedział, że nic nie robimy, mam żyć normalnie i głowy sobie tym nie zawracać, ale primo robić cytologie regularnie. Więc wolę robić i mieć spokojny umysł.

ks. Jan Twardowski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 09:19   #770
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie nie boje bo mam w miare dobra wiedze odnosnie hpv-wlasnie dlatego mam 3 grupe bo mam ten hpv,jego ma 80proc kobiet i nie wszystkie o tym wiedza bo w wiekszosci przypadkow znika w ciagu dwoch lat. Dlatego ja sie tam nie boje,u mnie kroluja nowotwory pluc,nawet u osob niepalacych.
to dobrze, ze masz takie nastawienie ja z kolei panikara jestem
U mnie króluje rak piersi, wątroby, tętniaki, mięśniaki na macicy w sumie każda kobieta w rodzinie ma coś Ja jeszcze sie trzymam, ale cytologię robię regularnie i usg cycków (gigantów) też...

Stary 2012-04-16, 09:19   #771
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć
Zauważyłam że w ciąży mam bardzo wyraziste sny. Zawsze wcześniej mówiłam, a nawet bluzgałam przez sen z czym wiąże się pare zabawnych sytuacji.
W każdym razie teraz nie jest to tylko jakiś bełkot, ale mówię wyraźnie, często całymi zdaniami, b. głośno krzyczę. Raz zrobiłam jakiś dziwny unik we śnie i coś mi przeskoczyło w karku a dzisiaj zdzieliłam męża w twarz, takim zamierzonym ruchem bo śniło mi się coś głupiego Jeszcze trochę a pójdzie spać do drugiego pokoju. Takie przeboje mam prawie co noc
Też gadam przez sen i ostatnio TŻ narzeka, że co noc dostaje zj*bke. Bo delikatniej tego ująć nie można
A mi śnią się pająki chodzące po łóżku, nietoperze latające po pokoju..
Stary 2012-04-16, 09:21   #772
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć
Agnes zgadzam się z Tobą całkowicie, i jest to naukowo udowodnione, że dzięki naszym hormonom nasza faza REM jest wydłużona stąd te bardzo wyraźne sny, ja z soboty na niedziele śniłam, że zaczęłam krwawic i nie umiałam dotrzeć na czas do szpitala to znaczy jakąs strasznie zagmatwaną trasą do niego zdążałam, do tego stopnia, że aby przyśpieszyć kroku, to zaczełąm jak pies na czterech łapach bo dosłownie czułam jak rękami czępiam się trawy by w ten sposób przyśpieszyć kroku. I jak w końcu dotarłam, to mi powiedzieli, że weekend i mam przyjść w poniedziałek, jaką ja tam awanturę zrobiłam. A płakałam tak, że jak się przebudziłam to się zastanawiałam czy ja naprawdę tego nie robiłam. Oddech miałam z tego wysiłku na pewno przyśpieszony.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-16 o 09:23
Stary 2012-04-16, 09:21   #773
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
u nas była zgodność: oboje nie chcieliśmy, pojechał do domu i rzygał z wrażenia jak kot

Cytat:
i oto jestem
Jeeejku jakie super zdjęcie i ten dzidek tak fajnie ułożony
Ja musze poczekac na wizyte jeszcze 2 tygodnie
chyba padne do tego czasu. Jak przed ciążą nie chciało mi sie chodzić do lekarza tak teraz bym chodziła najchętniej co 3 dni podglądać malucha
A wczoraj wieczorem tak fajnie czułam pukanie w brzuchu że aż mężul głowe przystawiał czy coś słychać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:23   #774
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze, ze masz takie nastawienie ja z kolei panikara jestem
U mnie króluje rak piersi, wątroby, tętniaki, mięśniaki na macicy w sumie każda kobieta w rodzinie ma coś Ja jeszcze sie trzymam, ale cytologię robię regularnie i usg cycków (gigantów) też...
ja tez mam miesniaka ale sie tym nie przejmuje.Ja sie boje tylko bolu przy tym wycinku,nic wiecej,nawet wyniku sie nie boje bo wiem ze bedzie ok. Trzeba wrzucic na luz zreszta ja nawet czasu nie mam zeby sie zamartwiac mysle caly czas o dziecku i o wyprawkach,wozkach tak wiec nie mam czasu na glupotki
Stary 2012-04-16, 09:24   #775
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też gadam przez sen i ostatnio TŻ narzeka, że co noc dostaje zj*bke. Bo delikatniej tego ująć nie można
A mi śnią się pająki chodzące po łóżku, nietoperze latające po pokoju..
Hahaha mój dzisiaj w nocy poszedł wk...ny spać do drugiego pokoju, bo go co chwile kopałam a jego łeb nawalał, z racji pogody.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-16, 09:26   #776
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Jeeejku jakie super zdjęcie i ten dzidek tak fajnie ułożony
Ja musze poczekac na wizyte jeszcze 2 tygodnie
chyba padne do tego czasu. Jak przed ciążą nie chciało mi sie chodzić do lekarza tak teraz bym chodziła najchętniej co 3 dni podglądać malucha
A wczoraj wieczorem tak fajnie czułam pukanie w brzuchu że aż mężul głowe przystawiał czy coś słychać
no nie tak fajnie bo mogl rozdziabic te nogi ja tez bym co chwile chodzila,zreszta lekarz przyjemny to moge nawet tam zamieszkac w tej klinice
Stary 2012-04-16, 09:32   #777
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha mój dzisiaj w nocy poszedł wk...ny spać do drugiego pokoju, bo go co chwile kopałam a jego łeb nawalał, z racji pogody.
Nie mam pojęcia o co Ty facetom chodzi

Wstawiłam na pocztę zdjęcie brzuchola
Stary 2012-04-16, 09:33   #778
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam miesniaka ale sie tym nie przejmuje.Ja sie boje tylko bolu przy tym wycinku,nic wiecej,nawet wyniku sie nie boje bo wiem ze bedzie ok. Trzeba wrzucic na luz zreszta ja nawet czasu nie mam zeby sie zamartwiac mysle caly czas o dziecku i o wyprawkach,wozkach tak wiec nie mam czasu na glupotki
i bardzo dobrze ja za to zaaferowana naszym nowym mieszkaniem - póki co gruzowiskiem, ale już wybieram kafelki itp. a malutek w drugiej kolejności póki co

Stary 2012-04-16, 09:35   #779
lukrecja_25
Wtajemniczenie

u mnie to ON gada przez sen całe zycie tak ma ... wkurza mnie to bo mnie zawsze budzi oprócz gadania mlaska i chlipie i cmoka

miałam nadżerkę wielka ogromniastą wręcz ... lekarz do którego chodziłam nie widział jej nigdy zawsze sie podniecał jak apiekna szyjka... jak zmieniłam lekarza a właściwie poszłąm do inneg bo musiałąm a tamtego nie było to okazałao sie ze mam nadżerkę giganta ze taką drugi raz widzi podczas swojej kariery medycznej... chciał nawet ją studento pokazywać.... no ja sie zdziwiłam mozno bo przeciez chodziłam do lekarza regularnie co 3 miesiące bo brała pigułki anty... a ten gin powiedziałz e jest taka ogromna ta nadżera jak bym ja kilka lat hodowała. Oczywiście pobrane wycinki i jakieś tam różne rzeczy okazało się ze są komórki rakowe ale niezłośliwe i ze trza wypalać ją i to JUZ! więc po miesiączce najbliższej w szpitalu mi ją wypalono zabieg nieprzyjemny znieczulenie takie dożylne fajne dają i czuje sie jak idzie to żyłą w górę ręki i nagle zawrót głowy taki i sie człowiek czuje jak naćpany ale ze ja bardzo odporna na wszystkie znieczulenia jestem to i to trwało tak krótko ze właściwie druga połowa zabiegu to juz prawie na zywca była.... ból okropny i smród spalonej skóry bleeee no a po zabiegu plamienia takie przez około tydzień takie brudne upławy o no i ogólnie zadnych bóli no... jest to do przezycia jak najbardziej

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-04-16 o 09:40
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:36   #780
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Agnes zgadzam się z Tobą całkowicie, i jest to naukowo udowodnione, że dzięki naszym hormonom nasza faza REM jest wydłużona stąd te bardzo wyraźne sny, ja z soboty na niedziele śniłam, że zaczęłam krwawic i nie umiałam dotrzeć na czas do szpitala to znaczy jakąs strasznie zagmatwaną trasą do niego zdążałam, do tego stopnia, że aby przyśpieszyć kroku, to zaczełąm jak pies na czterech łapach bo dosłownie czułam jak rękami czępiam się trawy by w ten sposób przyśpieszyć kroku. I jak w końcu dotarłam, to mi powiedzieli, że weekend i mam przyjść w poniedziałek, jaką ja tam awanturę zrobiłam. A płakałam tak, że jak się przebudziłam to się zastanawiałam czy ja naprawdę tego nie robiłam. Oddech miałam z tego wysiłku na pewno przyśpieszony.
Przypomniałaś mi - też na początku ciąży miałam sen o krwawieniu, zaczęłam tak przeraźliwie krzyczeć że się obudziłam. Przynajmniej ten koszmar nie trwał długo. Najgorsze jak śni się coś tak srasznego.
Cods mi dość często śnią się pająki. Mam małą fobię

Wrzuciłam na maila foty brzucha robione z rana w piżamie. Oceńcie mały czy duży?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości