Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 09:17   #3811
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Będę pamiętać dziękuję

no to masz nastrój podobny do pogody

A zrobiłaś już zakupy pieluchowe? Może już piasałaś ale nie mogę znaleźć. Bo ja ciągle się zastanawiam co kupić

Ja dzisiaj na 14:00 na USG
za wizyte!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:18   #3812
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:23   #3813
olla83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

A mam wlaśnie pytanie odnośnie tego ktg w ciąży - mój gin mi w ogóle tego nie zlecił a jestem w 36tc. Czy to się jakoś profilaktycznie powinno robić czy tylko w uzasadnionych przypadkach??
też nie miałam ani razu ktg. a już zaczęłam 35 tydzien. poprosić gina specjalnie o to badanie?
Stary 2012-04-16, 09:25   #3814
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ja po badaniu krwi i po śniadanku

Gaabbi jeśli mogę wtrącić swoje spostrzeżenia to wtrącam ja też mam Cersanit (umywalkę i meble łazienkowe) i moja mama ma i co najmniej jedna znajoma. Na swoim przykładzie nie powiem bo jesteśmy świeżo po remoncie, ale mamie i koleżance nic się nie dzieje, a łazienki mają już swoje lata.
Co do płytek z Cersanitu to nie wiem, bo ceny mieli dość wysokie i zrezygnowałam z płytek tej firmy. Ale mają piękne płytki.
My mamy płytki Tubądzin ale tańszą ich wersję DOMINO. Jestem zadowolona. Nie wiem czy to były dobre wybory, okaże się pewnie po kilku latach

Kism powiem Ci że miałam tyle siły, że jakby mój ból pleców nie promieniował do nogi, że myślałam, że oszaleję, to bym mogła góry przenieść serio

_millena co do płytek z dwóch partii produkcyjnych!!! My tak mieliśmy nie z płytkami a z panelami. Miały być na całym mieszkaniu takie same, a w efekcie wyszło, że mamy z trzech partii !!! myślałam, że się załamię, ale mój sprytny tatuś tak je poukładał, i na szczęście mi nie powiedział gdzie są które, że jestem zadowolona

MAM PYTANIE :
Jeśli któraś wie, proszę o odpowiedź.
Mam samochód, który oficjalnie należy do dziadka. On dał go mojemu tacie a tata mnie bo to w sumie złom a nie auto, ale jeździ , i niech jeździ jak najdłużej. I chodzi o to że tż nie ma na siebie samochodu, bo uległ wypadkowi i on za niedługo pewnie straci zniżki na ubezpieczenie. Ja zniżki mam bo jestem współwłaścicielem auta mojego taty. Więc chcemy te moje auto przepisać na nas. I teraz nie wiem jak to ugryźć. Dziadek też nie chce się po urzędach włóczyć i mówi że spiszemy umowę kupna/sprzedaży i wtedy resztę załatwiamy my a on nie będzie musiał nigdzie jeździć. Ale muszę wtedy zapłacić podatek czy coś. A jakby on dał nam to auto w formie darowizny?? Jest takie coś prawda?? Wtedy są opłaty jakieś?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:26   #3815
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
ja też bardziej polecam podkłady 90x60 niż 60x60 . Będziecie się mogły obracać w łóżku bo te 60x60 to troszkę za małe.

Jaki bujaczek zamawiasz???

Andzya, nie strasz. Ja jestem 4 zy 5 dni po Tobie!!!

Dzisiaj zaczynam 37tc!!! O rany, ale ten czas leci!!! Moja Nataszka za niedługo będzie ze mną
chciałam takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...240453673.html
i taki bujaczek
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...240453659.html

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
też nie miałam ani razu ktg. a już zaczęłam 35 tydzien. poprosić gina specjalnie o to badanie?
No włąsnie nie wiem. Jeszcze ssprawadzę w badaniach czy coś takiego zalecają.

Michałowa kciuki za usg.
Stary 2012-04-16, 09:28   #3816
olla83
Rozeznanie

pojawiło mi się troche siwych włosów.....mój dziadek, do którego jestem najbardziej podobna wysiwiał całkowicie w wieku ok 25 lat....zawsze miałam ciemny myszowaty kolor, ale teraz między tym ciemnym popielem prześwitują pojedyńcze całkowicie białe włosy!

moze u mnie to hormony w ciąży spowdowały wysyp tych włosów?

Edytowane przez olla83
Czas edycji: 2012-04-16 o 09:31
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:28   #3817
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Podpacha to wiadomo a podkład to taka a'la cerata(tylko że z takiego chłonnego wkładu) pod dupsko żeby nie zabrudzić pościeli.Ściągasz z łóżka i wyrzucasz a prześcieradło zmieniać co chwile nie każdy ma ochote.

M chyba się nie domysli że ja potrzebuje żeby mnie przytulił tak jak piszesz bardzo tego potrzebuje a on nic.Normalnie nie wiem co mi jest i w sumie nawet dlaczego Mam strasznego doła i sama nie wiem czemu.To że wczoraj wypił dwa piwa?tak mnie trzyma chyba nie.W życiu tak się nie czułam.Albo przytłacza mnie sytuacja że do porodu pojade chyba sama.Jak M jutro pojedzie,bedzie tylko w weekend.a pewnie się tak nie zdarzy że zaczne rodzić akurat jak on bedzie.Dobrze że koleżanka zaoferowała siebie przy mnie
dzięki
To dobrze, mam i to i to

A co do przytulania i złego nastroju... Dziewczyny, mówcie o tym wprost facetom, bo się nie domyślą. Oni też się boją, są niepewni i też może mają gorszy nastrój i to burknięcie że "znowu płaczesz" może być próbą okazania zainteresowania, nawet jeśli nie brzmi dobrze. Ja mówię wprost, że jest mi źle, chce mi się płakać i nie mam konkretnego powodu i że ma mnie przytulić, powiedzieć że kocha i że będzie dobrze. Sprawdza się bez pudła. Ja czuję się zaopiekowana, a on czuje się potrzebny i że mi konkretnie pomógł.

A gdyby się zdarzyło, że trzeba jechać, a on wypił jedno czy dwa piwka - to są uzasadnione przypadki, dla których można prowadzić nawet pod lekkim wpływem (oczywiście nie piszę tu o jakimś ciężkim upojeniu ) i jednym z nich jest właśnie poród.
No i dobrze z tą koleżanką

Cytat:
B

A zrobiłaś już zakupy pieluchowe? Może już pisałaś ale nie mogę znaleźć. Bo ja ciągle się zastanawiam co kupić

Zakupy zrobiłam, pisałam o nich jakis czas temu i chyba Kism umieściła do tego posta linka na pierwszej stronie.

Powodzenia na USG!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 09:29   #3818
Tacca
Zakorzenienie

Mi też się włosy wysrebrzyły trochę. Ale tylko troszkę. Moja mama w moim wieku była już siwa... Także ja mam chyba włoski po tacie, bo ta siwizna się w oczy nie rzuca...
Stary 2012-04-16, 09:30   #3819
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE :
Mam samochód, który oficjalnie należy do dziadka. On dał go mojemu tacie a tata mnie bo to w sumie złom a nie auto, ale jeździ , i niech jeździ jak najdłużej. I chodzi o to że tż nie ma na siebie samochodu, bo uległ wypadkowi i on za niedługo pewnie straci zniżki na ubezpieczenie. Ja zniżki mam bo jestem współwłaścicielem auta mojego taty. Więc chcemy te moje auto przepisać na nas. I teraz nie wiem jak to ugryźć. Dziadek też nie chce się po urzędach włóczyć i mówi że spiszemy umowę kupna/sprzedaży i wtedy resztę załatwiamy my a on nie będzie musiał nigdzie jeździć. Ale muszę wtedy zapłacić podatek czy coś. A jakby on dał nam to auto w formie darowizny?? Jest takie coś prawda?? Wtedy są opłaty jakieś?
hmm.. nie jestem ekspertem, ale wiesz że na lini rodzic - dziecko darowizna nie jest opodatkowana i my też tak robiliśmy z autami , czasem w obydwie strony nawet ostatnio mój brat darował mojej mamie swoje auto bo wyczaił mega zniżkę u ubezpieczyciela , a mama spelniała wszystkie kryteria
ja mam od taty auto darowane i też nic nie placiłam, ale jak to jest z dziadkami ... to

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:32   #3820
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
pojawiło mi się troche siwych włosów.....mój dziadek, do którego jestem najbardziej podobna wysiwiał całkowicie w wieku ok 25 lat....

dobrze, że nie wyłysiał

Ale może faktycznie hormony - u mojej mamy po pierwszej ciąży włosy się zrobiły dwa razy grubsze...więc są przeróżne przypadki.

Co do KTG, ja też nie miałam, a kończę właśnie 38tc... Mam tylko przy każdej wizycie badane przepływy...
Stary 2012-04-16, 09:32   #3821
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzięki

A gdyby się zdarzyło, że trzeba jechać, a on wypił jedno czy dwa piwka - to są uzasadnione przypadki, dla których można prowadzić nawet pod lekkim wpływem (oczywiście nie piszę tu o jakimś ciężkim upojeniu ) i jednym z nich jest właśnie poród.
No i dobrze z tą koleżanką

no co Ty piszesz.... ? powaznie tak sądzisz?? ja bym nie wsiadła !!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 09:33   #3822
rinco
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki Ja już po śniadaniu i zaraz idę kupować wyprawkę na Allegro. Już mam wszystko upatrzone, tylko klikać. No i czekam na włóczki i szydełka - mama ma mi dziś kupić i przynieść, więc będę działać (strasznie się nakręciłam ).
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:34   #3823
Ewunia_1984
Zadomowienie

Ja chodzę prywatnie do lekarza i u mnie lekarz robi KTG od 36tc na każdej wizycie. Jako że mam zalożony krążek ja mam KTG robione od 28tc.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:34   #3824
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
pojawiło mi się troche siwych włosów.....mój dziadek, do którego jestem najbardziej podobna wysiwiał całkowicie w wieku ok 25 lat....

moj tesc osiwial w wieku 25 lat i tez mialam obawy, ze moj maz osiwieje, ale urode to ma po mamie i dziadku goralu, no i charakter tez , hejjjjjj

ale widze, ze problem siwienia mlodych dziewczyn jest coraz czestszy mojej kolezance w ciazy np. cala grzywka zsiwiala, siostra meza tez ma troce siwych wlosow
Stary 2012-04-16, 09:35   #3825
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
hmm.. nie jestem ekspertem, ale wiesz że na lini rodzic - dziecko darowizna nie jest opodatkowana i my też tak robiliśmy z autami , czasem w obydwie strony nawet ostatnio mój brat darował mojej mamie swoje auto bo wyczaił mega zniżkę u ubezpieczyciela , a mama spelniała wszystkie kryteria
ja mam od taty auto darowane i też nic nie placiłam, ale jak to jest z dziadkami ... to
Dzięki. Właśnie z dziadkami jest chyba inaczej, poza tym chodzi o to żeby auto było też na tża a on nie jest przecież wnukiem Tata mówi, że mieliśmy to zrobić na siebie przed ślubem.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:42   #3826
moniczka1302
Wtajemniczenie

jak Tata na mnie przepisywal swojego graciorka, to zostawil siebie jako wspolwlasciciela ale tylko w 1%.
ja tez jestem zdania - auto jak auto, ma jezdzic a nie wygladac
moze nawet przesadzam, ale auto myje 2 razy do roku
jak nasi znajomi to uslyszeli to sie za glowe zlapali bo kolega to co tydzien Karcherem auta traktuje
Stary 2012-04-16, 09:43   #3827
Gaabbi
Wtajemniczenie

stokroteczka, z darowizną jest tak, że jeśli jest w linii prostej pokrewieństwa, to podatku od darowizny nie płacisz. Ponieważ jesteś wnuczką, to należysz do 0 grupy (albo pierwszej grupy, nie pamiętam) i jesteś zwolniona od obowiązku podatkowego. Będziecie musieli spisać tylko z dziadkiem taką umowę (u mnie dostępna w US), a Ty do 6 m-cy będziesz musiała złożyć specjalny formularz do US o nabyciu darowizny.
Tak się sprawa ma, gdyby dziadek miał przekazać samochód Tobie. Nie wiem jak później to się odbywa z mężem. Tzn. czy przy rejestracji samochodu będziesz mogła zarejestrować go na siebie i na męża automatycznie (wspólnota małżeńska), czy też będziecie musieli przeprowadzić procedurę darowizny. Wtedy, z tego co pamiętam, wystarczy przekazać dla męża 1% samochodu.
A co do zniżek na samochód, to one chyba nie przepadają z czasem. Zniżki nalicza się nie tylko za czas opłacania ubezpieczenia, ale również za wiek kierowcy, bezszkodową jazdę itp.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Pisałam z własnego doświadczenia

Dziewczyny, co do cegłówek, to to nie jest mój wymysł, tylko zalecenie lekarza. Słyszałam już kiedyś, że ciężarówki czasami w takiej pozycji właśnie mają zalecenie leżakować, a teraz ja dostałam taką jasną instrukcję od swojej ginki Jakoś dam radę...chyba. Za tydzień wizyta kontrolna, to się zapytam, czy muszę koniecznie tak leżeć.

A dzisiaj boli mnie wszystko, nawet pacha

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-16 o 09:53
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:44   #3828
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dobrze, że nie wyłysiał

Ale może faktycznie hormony - u mojej mamy po pierwszej ciąży włosy się zrobiły dwa razy grubsze...więc są przeróżne przypadki.

Co do KTG, ja też nie miałam, a kończę właśnie 38tc... Mam tylko przy każdej wizycie badane przepływy...
Już wiem jak jest z ktg, generalnie jest zalecane po 40tc. A tak to w uzasadnionych przypadkach.

Cytat:

Też tego nie usprawiedliwiam, są taksówki i ja bym nie wsiadła. A poza tym mamy z M umowę, że od 37tc żadnego piwka, nawet do obiadu, zresztą on sam to zaproponował.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie do lekarza i u mnie lekarz robi KTG od 36tc na każdej wizycie. Jako że mam zalożony krążek ja mam KTG robione od 28tc.
A ktg to Ty mówisz o tych pasach na brzuch?? Bo moja koleżanka na ktg mówi o tej sądzie co lekarz przykłada na każdej wizycie i sprawdza tętno.
Stary 2012-04-16, 09:44   #3829
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

nie no, napisałam że nie w stanie upojenia, ale powiedzmy, że po południu wypije jedno czy dwa piwa a wieczorem czy w nocy u mnie się zacznie, to tak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 09:48   #3830
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:

A ktg to Ty mówisz o tych pasach na brzuch?? Bo moja koleżanka na ktg mówi o tej sądzie co lekarz przykłada na każdej wizycie i sprawdza tętno.
Mam na mysli te pasy, ktore zaklada sie na brzuch i lezy sie przez 20min zeby sprawdzic tetno i ruchy dziecka oraz skurcze
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:50   #3831
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
widocznie była taka potrzeba ale ogolnie opinia jest taka,żeby nie zaczynać od końca,bo potem maluszek już innych kosmetyków nie będzie mógł używać. zresztą emolienty.. to też niestety chemia.. najlepiej szukać do kąpieli i potem nawilżania prostych kosmetyków, z mniejszą ilością składników.
A co myślisz o parafinie zamiast oliwki?

Cytat:
MAM PYTANIE :
Tak jak dziewczyny pisały, najlepiej darowizna, bo zwolniona od podatku (jeśli wartość darowizny nie przekracza chyba 9 tyś). Więc spisz umowę darowizny z dziadkiem, załatw wszystko w urzędach,a później zgłoś Tż do ubezpieczalni jako współwłaściciela (ja miałam taką samą sytuację, tyle tylko że darowiznę dostał mój mąż i mnie wpisywał jako współwłaścicielkę).
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:51   #3832
Gaabbi
Wtajemniczenie

To urządzenie, co się sprawdza nim tętno płodu, to detektor tętna płodu- doppler,
a ktg, to te pasy z dwoma "czujkami", które rejestrują tętno dzidziusia i skurcze macicy.
Stary 2012-04-16, 09:59   #3833
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Właśnie z dziadkami jest chyba inaczej, poza tym chodzi o to żeby auto było też na tża a on nie jest przecież wnukiem Tata mówi, że mieliśmy to zrobić na siebie przed ślubem.
Z dziadkami nie jest inaczej, jest tak samo jak z rodzicami. Kwota darowizny (roczna) wolna od podatku to 9 200 albo 9 800. Nie pamiętam dokładnie. Jeśli darowizna przekracza tę kwotę to podatek jest. Ale najlepiej pytać o szczegóły w swoim urzędzie skarbowym - mimo że prawo jest jedno każdy urząd ma trochę inne wymagania nawet jeśli chodzi o niezbędne dokumenty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:00   #3834
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
A co myślisz o parafinie zamiast oliwki?

Tak jak dziewczyny pisały, najlepiej darowizna, bo zwolniona od podatku (jeśli wartość darowizny nie przekracza chyba 9 tyś). Więc spisz umowę darowizny z dziadkiem, załatw wszystko w urzędach,a później zgłoś Tż do ubezpieczalni jako współwłaściciela (ja miałam taką samą sytuację, tyle tylko że darowiznę dostał mój mąż i mnie wpisywał jako współwłaścicielkę).
Ja myślę, że parafina też jest ok

Zwolnienie od podatku w I grupie jest nawet wtedy,jeśli wartość darowizny przekracza ten limit (coś ponad 9600 tys.). Trzeba tylko złożyć takie zeznanie w ciągu 6 miesięcy do US.
A później, najpierw trzeba zarejestrować samochód. Nie można do ubezpieczalni zgłosić kogoś jako współwłaściciela samochodu, jeśli nim nie jest Chyba trzeba przekazać znowu darowiznę mężowi, jak się nie mylę.
Przy takiej darowiźnie (samochód) notariusz nie jest potrzebny- to tak na marginesie
Stary 2012-04-16, 10:01   #3835
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
u mnie ciche dni to też standard ostatnio- szczególnie że dużo płacze a mój J. wiecznie gada "no i czemu płaczesz"? albo "no i znowu płaczesz" a mnie to jeszcze bardziej wkurza i jeszcze bardziej chce mi się wyć nie dochodzi do jego mózgu że nie moge nad tym zapanować...i że wolałabym żeby mnie przytulił niż wygarniał że wyje po raz kolejny...
Jakbym czytała o sobie... Też wczoraj mieliśmy akcję wieczorem, ale zamiast porozmawiać to mój mąż odwrócił się du.pą i zasnął więc wzięłam kocyk i poduszkę i poszłam na sofę spać. Jak się zorientował to przyszedł po mnie, ale co to zmienia?! Ile razy mogę mu mówić, żeby mnie przytulił...? A dzisiaj zachowuje się jak gdyby nigdy nic... A ja nie mam siły rozpoczynać rozmowy, bo boję się, że jak się wkurzę to urodzę
Cytat:
Ja tych z belli mam niestety 5,bedę je musiała zużyć, ale dla własnego komfortu zamówiłam jeszcze takie coś http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13815-San...axi_air_10_szt - dużo droższe, ale widziałam na żywo i uważam, że super, są na klej i do tego taka mięciutka bawełna w środku. A i mają zawinięte brzegi w okolicy krocza, co powinno chronić niemal jak skrzydełka.

cludik zobacz co ja podesłałam wyżej - odnośnie tych podpasek poporodowych, a podkłady nałożko polecam większe - 90x60, bo możne je wtedy nawet użyć do przewijania maluch i zabezpieczania łóżeczka.

A mam wlaśnie pytanie odnośnie tego ktg w ciąży - mój gin mi w ogóle tego nie zlecił a jestem w 36tc. Czy to się jakoś profilaktycznie powinno robić czy tylko w uzasadnionych przypadkach??
Wyczachowało linka, możesz jakoś inaczej napisać?? Ja też nie miałam ktg robionego, a rodzić mogę praktycznie w każdej chwili. Normalnie jakbym na bombie siedziała
Cytat:
Jeju, aż sie nie chce wstawać ...

Mąż chory... temperatury, katary, kaszle i te inne cuda, tak się boje cholera żeby się nei zarazić. Spał w salonie na kanapie a lekarza ma dopiero jutro. W każdym razie ma zakaz prądkowania
Pies na szczęście ozdrowiał
dla pieska. I kciuki za wyzdrowienie męża, nie zaraź się
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
M chyba się nie domysli że ja potrzebuje żeby mnie przytulił tak jak piszesz bardzo tego potrzebuje a on nic.Normalnie nie wiem co mi jest i w sumie nawet dlaczego Mam strasznego doła i sama nie wiem czemu.To że wczoraj wypił dwa piwa?tak mnie trzyma chyba nie.W życiu tak się nie czułam.Albo przytłacza mnie sytuacja że do porodu pojade chyba sama.Jak M jutro pojedzie,bedzie tylko w weekend.a pewnie się tak nie zdarzy że zaczne rodzić akurat jak on bedzie.Dobrze że koleżanka zaoferowała siebie przy mnie

Ojjjjjjjjj tam leż póki możesz
Bo im trzeba łopatologicznie za każdym razem chyba to samo powtarzać a ile razy można się prosić o przytulenie...?
Cytat:

Cytat:
Dzień dobry
Ja po badaniu krwi i po śniadanku
MAM PYTANIE :
My mieliśmy taką sytuację, że współwłaścicielem auta był obcy facet (znajomy męża), ale teraz jak kończyło się ubezpieczenie chcieliśmy żeby było już tylko na mojego K., żeby sam zniżki zbierał. I wystarczyło spisać umowę darowizny części samochodu. Nic nie płaciliśmy, bo kwota nie przekroczyła 4200 zł. Więc myślę, że z dziadkiem nie będzie problemów. Zresztą jeśli jesteście małżeństwem, to mąż też podchodzi pod rodzinę Twojego dziadka. Załatwiliśmy to praktycznie w 1 dzień, umowa znaleziona w internecie. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam, bo ostatnio to czasem tak się motam, że sama nie wiem o co chodzi
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Ja już po śniadaniu i zaraz idę kupować wyprawkę na Allegro. Już mam wszystko upatrzone, tylko klikać. No i czekam na włóczki i szydełka - mama ma mi dziś kupić i przynieść, więc będę działać (strasznie się nakręciłam ).
Powodzenia na "zakupach". Ja zaraz wyruszam w miasto, tylko muszę moje kalosze w różowe motylki wygrzebać
Cytat:
Przed ślubem zawsze jest milion ważniejszych rzeczy przecież

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:02   #3836
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja myślę, że parafina też jest ok

Zwolnienie od podatku w I grupie jest nawet wtedy,jeśli wartość darowizny przekracza ten limit (coś ponad 9600 tys.). Trzeba tylko złożyć takie zeznanie w ciągu 6 miesięcy do US.
A później, najpierw trzeba zarejestrować samochód. Nie można do ubezpieczalni zgłosić kogoś jako współwłaściciela samochodu, jeśli nim nie jest Chyba trzeba przekazać znowu darowiznę mężowi, jak się nie mylę.
Przy takiej darowiźnie (samochód) notariusz nie jest potrzebny- to tak na marginesie
Tylko umowa darowizny, wzory są dostępne w necie.
Stary 2012-04-16, 10:02   #3837
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Z dziadkami nie jest inaczej, jest tak samo jak z rodzicami. Kwota darowizny (roczna) wolna od podatku to 9 200 albo 9 800. Nie pamiętam dokładnie. Jeśli darowizna przekracza tę kwotę to podatek jest. Ale najlepiej pytać o szczegóły w swoim urzędzie skarbowym - mimo że prawo jest jedno każdy urząd ma trochę inne wymagania nawet jeśli chodzi o niezbędne dokumenty.
Ta kwota wolna od podatku jest łączna w ciągu 5 lat
Moja darowizna jednorazowa była większa niż 10tys i podatku nie płaciłam

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-16 o 10:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:04   #3838
moniczka1302
Wtajemniczenie

odnosnie parafiny przypomnialo mi sie cos..

dziewczyny na innym forum polecaly ciekla parafine do ciemieniuchy, rozmawialam z tesciowa i ona najbardziej polecala ... maslo
Stary 2012-04-16, 10:04   #3839
asiula_n
Rozeznanie

Dziewczynki jesteście kochane

Bardzo DZIĘKUJĘ za wszystkie miłe słowa odnośnie mojej łazienki

Zawsze mi sie taka marzyła i na szczęście nie duzym kosztem udało sie to osiągnąć

Cytat:

asiula fajna łazienka, taka naturalna. a mogłabym Ci cos doradzić ?
Jak najbardziej nie ma to jak (darmowe) porady fachowców

Cytat:
Znowu mam newsa, który jest śmieszny, ale nie zaszkodzi spróbować.
Sposób na hemoroidy- smarować du.pcię miodem Podobno pomaga. Mnie się teraz hemoroidy schowały i nie dokuczają, ale jakby co, to mam zamiar spróbować.
Miód jest wspaniałym lekarstwem na wiele problemów skórnych. My mamy swoje pszczółki, więc dośc dużo miodu i często różne problemy skórne leczymy miodem co prawda z hemoroidami nie miał nikt problemów, ale podejrzewam że też by pomogło.

Cytat:
Raczej odchodzi się teraz od tzw. "ułatwień" i wraca się do natury. Wszechobecne jest powiedzenie, że cywilizacja nas wykańcza, a te wszystkie "udogodnienia" (m.in. kosmetyki) to też "postęp" cywilizacyjny.

Szczepionki to też postęp cywilzacyjny, który nie zawsze przynosi dobre efekty

[/QUOTE]Boli mnie dzisiaj, pierwszy raz, spojenie łonowe Momentami tak bardzo, jakby ktoś mi siłą rozciągał kości Też tak macie, lub miałyście?[/QUOTE]

Niestety tak, często boli mnie spojenie, do tego stopnia że trudno mi chodzić

Co do złych nastrojów, to mi na szczęście trochę przeszło. Tak jak pisze Pola warto gadać z tymi naszymi facetami, bo oni są chyba jeszcze bardziej zagubieni niż my. Choć pewnie i w tej kwestii nie ma reguły.

Zrobiłam zamówienie na allegro, plan na dziś to posegregowac ubranka do prania, zaprać z odplamiaczem i wprasowac trzy pralki naszych ciuchów, no i ugotowac obiad zobaczymy jak mi pójdzie.

A teraz zmykam, bo mi się sąsiadka na kawę wprosiła
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:05   #3840
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ta kwota wolna od podatku jest chyba liczona w ciągu 5 lat
Moja darowizna jednorazowa była większa niż 10tys i podatku nie płaciłam
To zależy od urzędu, kwota jest roczna. W ciągu 5 lat mogą Cię (albo mnie) wezwać do przedstawienia wszelkich dokumentów związanych z darowizną i ewentualnie jeszcze naliczyć podatek. Różnie bywa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości