|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Rozeznanie
|
też nie miałam ani razu ktg. a już zaczęłam 35 tydzien. poprosić gina specjalnie o to badanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja po badaniu krwi i po śniadanku ![]() Gaabbi jeśli mogę wtrącić swoje spostrzeżenia ![]() ![]() Co do płytek z Cersanitu to nie wiem, bo ceny mieli dość wysokie i zrezygnowałam z płytek tej firmy. Ale mają piękne płytki. My mamy płytki Tubądzin ale tańszą ich wersję DOMINO. Jestem zadowolona. Nie wiem czy to były dobre wybory, okaże się pewnie po kilku latach ![]() Kism powiem Ci że miałam tyle siły, że jakby mój ból pleców nie promieniował do nogi, że myślałam, że oszaleję, to bym mogła góry przenieść ![]() ![]() _millena co do płytek z dwóch partii produkcyjnych!!! My tak mieliśmy nie z płytkami a z panelami. Miały być na całym mieszkaniu takie same, a w efekcie wyszło, że mamy z trzech partii !!! myślałam, że się załamię, ale mój sprytny tatuś tak je poukładał, i na szczęście mi nie powiedział gdzie są które, że jestem zadowolona ![]() MAM PYTANIE : Jeśli któraś wie, proszę o odpowiedź. Mam samochód, który oficjalnie należy do dziadka. On dał go mojemu tacie a tata mnie ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
i taki bujaczek http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...240453659.html Cytat:
Michałowa kciuki za usg.
![]() |
#3816 |
Rozeznanie
|
pojawiło mi się troche siwych włosów.....mój dziadek, do którego jestem najbardziej podobna wysiwiał całkowicie w wieku ok 25 lat....zawsze miałam ciemny myszowaty kolor, ale teraz między tym ciemnym popielem prześwitują pojedyńcze całkowicie białe włosy!
moze u mnie to hormony w ciąży spowdowały wysyp tych włosów? Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-04-16 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To dobrze, mam i to i to ![]() A co do przytulania i złego nastroju... Dziewczyny, mówcie o tym wprost facetom, bo się nie domyślą. Oni też się boją, są niepewni i też może mają gorszy nastrój i to burknięcie że "znowu płaczesz" może być próbą okazania zainteresowania, nawet jeśli nie brzmi dobrze. Ja mówię wprost, że jest mi źle, chce mi się płakać i nie mam konkretnego powodu i że ma mnie przytulić, powiedzieć że kocha i że będzie dobrze. Sprawdza się bez pudła. Ja czuję się zaopiekowana, a on czuje się potrzebny i że mi konkretnie pomógł. ![]() A gdyby się zdarzyło, że trzeba jechać, a on wypił jedno czy dwa piwka - to są uzasadnione przypadki, dla których można prowadzić nawet pod lekkim wpływem (oczywiście nie piszę tu o jakimś ciężkim upojeniu ![]() No i dobrze z tą koleżanką Cytat:
Powodzenia na USG! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Mi też się włosy wysrebrzyły trochę. Ale tylko troszkę. Moja mama w moim wieku była już siwa... Także ja mam chyba włoski po tacie, bo ta siwizna się w oczy nie rzuca...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam od taty auto darowane i też nic nie placiłam, ale jak to jest z dziadkami ... to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale może faktycznie hormony - u mojej mamy po pierwszej ciąży włosy się zrobiły dwa razy grubsze...więc są przeróżne przypadki. Co do KTG, ja też nie miałam, a kończę właśnie 38tc... Mam tylko przy każdej wizycie badane przepływy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no co Ty piszesz.... ? powaznie tak sądzisz?? ja bym nie wsiadła !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zadomowienie
|
Ja chodzę prywatnie do lekarza i u mnie lekarz robi KTG od 36tc na każdej wizycie. Jako że mam zalożony krążek ja mam KTG robione od 28tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale widze, ze problem siwienia mlodych dziewczyn jest coraz czestszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Wtajemniczenie
|
jak Tata na mnie przepisywal swojego graciorka, to zostawil siebie jako wspolwlasciciela ale tylko w 1%.
ja tez jestem zdania - auto jak auto, ma jezdzic a nie wygladac ![]() moze nawet przesadzam, ale auto myje 2 razy do roku ![]() jak nasi znajomi to uslyszeli to sie za glowe zlapali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Wtajemniczenie
|
stokroteczka, z darowizną jest tak, że jeśli jest w linii prostej pokrewieństwa, to podatku od darowizny nie płacisz. Ponieważ jesteś wnuczką, to należysz do 0 grupy (albo pierwszej grupy, nie pamiętam) i jesteś zwolniona od obowiązku podatkowego. Będziecie musieli spisać tylko z dziadkiem taką umowę (u mnie dostępna w US), a Ty do 6 m-cy będziesz musiała złożyć specjalny formularz do US o nabyciu darowizny.
Tak się sprawa ma, gdyby dziadek miał przekazać samochód Tobie. Nie wiem jak później to się odbywa z mężem. Tzn. czy przy rejestracji samochodu będziesz mogła zarejestrować go na siebie i na męża automatycznie (wspólnota małżeńska), czy też będziecie musieli przeprowadzić procedurę darowizny. Wtedy, z tego co pamiętam, wystarczy przekazać dla męża 1% samochodu. A co do zniżek na samochód, to one chyba nie przepadają z czasem. Zniżki nalicza się nie tylko za czas opłacania ubezpieczenia, ale również za wiek kierowcy, bezszkodową jazdę itp. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pisałam z własnego doświadczenia ![]() Dziewczyny, co do cegłówek, to to nie jest mój wymysł, tylko zalecenie lekarza. Słyszałam już kiedyś, że ciężarówki czasami w takiej pozycji właśnie mają zalecenie leżakować, a teraz ja dostałam taką jasną instrukcję od swojej ginki ![]() A dzisiaj boli mnie wszystko, nawet pacha ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tego nie usprawiedliwiam, są taksówki i ja bym nie wsiadła. A poza tym mamy z M umowę, że od 37tc żadnego piwka, nawet do obiadu, zresztą on sam to zaproponował. A ktg to Ty mówisz o tych pasach na brzuch?? Bo moja koleżanka na ktg mówi o tej sądzie co lekarz przykłada na każdej wizycie i sprawdza tętno.
![]() |
#3829 |
Wtajemniczenie
|
nie no, napisałam że nie w stanie upojenia, ale powiedzmy, że po południu wypije jedno czy dwa piwa a wieczorem czy w nocy u mnie się zacznie, to tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Wtajemniczenie
|
To urządzenie, co się sprawdza nim tętno płodu, to detektor tętna płodu- doppler,
a ktg, to te pasy z dwoma "czujkami", które rejestrują tętno dzidziusia i skurcze macicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Z dziadkami nie jest inaczej, jest tak samo jak z rodzicami. Kwota darowizny (roczna) wolna od podatku to 9 200 albo 9 800. Nie pamiętam dokładnie. Jeśli darowizna przekracza tę kwotę to podatek jest. Ale najlepiej pytać o szczegóły w swoim urzędzie skarbowym - mimo że prawo jest jedno każdy urząd ma trochę inne wymagania nawet jeśli chodzi o niezbędne dokumenty.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zwolnienie od podatku w I grupie jest nawet wtedy,jeśli wartość darowizny przekracza ten limit (coś ponad 9600 tys.). Trzeba tylko złożyć takie zeznanie w ciągu 6 miesięcy do US. A później, najpierw trzeba zarejestrować samochód. Nie można do ubezpieczalni zgłosić kogoś jako współwłaściciela samochodu, jeśli nim nie jest ![]() Przy takiej darowiźnie (samochód) notariusz nie jest potrzebny- to tak na marginesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja darowizna jednorazowa była większa niż 10tys i podatku nie płaciłam ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Wtajemniczenie
|
odnosnie parafiny
![]() dziewczyny na innym forum polecaly ciekla parafine do ciemieniuchy, rozmawialam z tesciowa i ona najbardziej polecala ... maslo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczynki jesteście kochane
![]() Bardzo DZIĘKUJĘ za wszystkie miłe słowa odnośnie mojej łazienki ![]() Zawsze mi sie taka marzyła i na szczęście nie duzym kosztem udało sie to osiągnąć ![]() Jak najbardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szczepionki to też postęp cywilzacyjny, który nie zawsze przynosi dobre efekty ![]() [/QUOTE]Boli mnie dzisiaj, pierwszy raz, spojenie łonowe ![]() ![]() Niestety tak, często boli mnie spojenie, do tego stopnia że trudno mi chodzić ![]() Co do złych nastrojów, to mi na szczęście trochę przeszło. Tak jak pisze Pola warto gadać z tymi naszymi facetami, bo oni są chyba jeszcze bardziej zagubieni niż my. Choć pewnie i w tej kwestii nie ma reguły. Zrobiłam zamówienie na allegro, plan na dziś to posegregowac ubranka do prania, zaprać z odplamiaczem i wprasowac trzy pralki naszych ciuchów, no i ugotowac obiad ![]() A teraz zmykam, bo mi się sąsiadka na kawę wprosiła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
To zależy od urzędu, kwota jest roczna. W ciągu 5 lat mogą Cię (albo mnie) wezwać do przedstawienia wszelkich dokumentów związanych z darowizną i ewentualnie jeszcze naliczyć podatek. Różnie bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.