|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Dobry
Noc masakra.. Mała coś mi się budziła, ale oczka zamknięte, dawałam jej smoka i dalej szła spać.. Nie wiem czemu, czy dziąsełka jej dokuczają czy co? Ale brzydka pogoda buuuuuuuuu ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Baha kochana, żyjesz? ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Truscafko, ale pozazdrościłam Wam tego weekendu. Foty na fb cudne, uśmiałam się ze słonecznego patrolu ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Olusia jak nocka? Temp puściła? |
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
62 do 68, choć z przewagą juz 68 i ledwo ponad 6 kg! ponoć mały nie dojada moim mlekiem;/ w ciagu 6 tyg przytył tylko pół kilo i od kilku dni daje mu juz po jednej butli mm na dzien i pomału przestaje juz chcieć cyca;/ a ja wcale nie miałam zamiaru konczyc go kamić, mam nadzieje że jakoś dam rade mu jeszcze wciskać
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczyny!!
Mmmmm ale jestem wypoczęta, za pół godzinki poszłabym do jaccuzzi przed śniadankiem Jestem dumna z Szymona, był najmniejszym dzieciątkiem które tam widziałam ,ale był przekochany, bardzo grzeczny, wcale nie płakał, pięknie spał i nauczył się sam zasypiać w hotelu! On wyglądał jakby się tam urodził Najbardziej lubiał jeździc w windzie bo ludzie byli bardzo blisko i mógł się przyglądać wyciągać łapki i wysyłać uśmieszki. Kidy weszliśmy do wody w aquaparku poraz pierwszy i wsadziliśmy Szymka w koło od razu wiedział o robić oparł się o nie chwycił się rączkami i odychał się nóżkami wyglądał świetnie - non stop się śmiał , najbardziej się uśmiałam jak usnął w kole mmmm chciałaybym zostać na dłużej - jestem coraz blizsza decyzji ze w wakacje pojedziemy na tydzień
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
HEj
![]() Nasza nocka długa, w każdej godzinie kilka pobudek, nie wiedziałam totalnie o co malej chodzi, ale już wiem, będzie chora, kapie jej z noska, zaczyna pokasływać, nei wiem jak z tempką bo termomentr odmówił posłuszeństwa na 11:50 idziemy di lekarza, mam ndzieje ze to tylko przeziębienie bo w środe mieliśmy miec szczepienie....a dupa pewnie nic nie wyjdzie, a to rota i pneumo druga dwaka
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamunie
Tru zazdroszczę takiego wypoczynku, i choć nie mam możliwości obejrzenia zdjeć wierzę ze było bosko, ale należało Ci się bo straszny pracuś z Ciebie U nas norma, Miłosz usnął o 24, jakoś tak, spaliśmy do 7.15 z wieloma pobudkami. Moje dziecie od paru dni jest tak ruchliwe że mnie to przeraża , łazi w każdy możliwy sposób, pełza, raczkuje bardzo nieporadnie, jakoś turla się, a przebranie pieluchy to kosmos, we dwoje z tżtem przebieramy, rano zmieniałam mu 10min bo był ciągle wygięty w pozycji takiej na brzuch i weź tu dobrze zapnij rzepy, masakra .Usnął na chwilę to lecę brzuszki porobić |
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
dla dziewczyn co nie mają dostpu do fotek dodam zdjęcia mojego pływaka
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
truskawka ale fajnie.... zazdroscimy i jaki przystojniak!!
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
super fotki, świetne to kółko
|
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Nasza noc podobna co godzina się budziła na picie szok.
Butlę zjadła tylko raz o 1. Wczoraj bylyśmy na plotkach u Olivki chrzestnej. Jak weszliśmy do jej domku niunia rozejrzała się skapnęła się ze nie jest u siebie i RYK szybko pokazaliśmy jej zabawki i się uspokoiła. A tak grzecznie podróżowałam ![]() A muszę się pochwalić że pozbyłyśmy się ciemieniuchy na dobre.
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka z pilotem wymiata po prostu
Pobudek w nocy u nas bylo tyle ze nawet nie chce Mi sie liczyc zeby sie nie dolowac. Na dodatek glupoty straszne mi sie snily
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
mloda wlasnie zasnęła na drzemke wiec mam chwile dla siebie u nas kolejna nocka , tfu tfu, super... od 19:20 do 7mej... no i teraz drzemka...ale martwi mnie jeden fakt... mloda ostatnio ma brzydki nawyk, ze jak odkladam ją do łóżeczka, a ona np sie wybudzi, to zaczyna popiskiwac i wsadza sobie kciuka do paszczy, i po sekundzie juz spi ... probowalam zamiast palucha wcisnac smoka, ale sie wybudzala i plakala i plula nim, wiec to nie skutkuje :/ a martwi mnie ze zasypia z palcem w buzi... nie chcialabym by tak sie utarlo... macie jakies pomysły ? Dodam, ze sytuacja nie jest co zasypianie, tylko jak np przysnie gdzies i ja przenosze a ona sie wybudzi i to tez nie zawsze, ale zdarza sie.... chcialam z mloda na spacer isc, ale pada :/ masakra ta pogoda !
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Super sa te kola dla maluchow.Jak Max byl maly nie moglam takiego nigdzie znalezc,a teraz juz w kilku sklepach wypatrzylam.
Po moim ostatnim wczorajszym poscie mala sie obudzila.Jesc nie chciala,tylko sobie gadala albo marudzila.Nie wiem,o ktorej udalo mi sie ja uspic,bo sama zasnelam i obudzilam sie o 2,to ja do lozeczka przelozylam.Jak juz byl z nia spokoj,to TZ zaczal kaszlec Rano (tzn o 7) temperatury juz nie bylo,ale mala nie chciala jesc,jest markotna,jak sie ja trzyma w pionie,to glowke o ramie opiera,czego normalnie nie robi.Przed chwila udalo mi sie ja nakarmic.Najgorsze jest to,ze w lodowce mam tylko swiatlo,ostatnia rolke papieru,wiec musze na male zakupy skoczyc i ja ze soba zabrac ![]() TZ jeszcze rano zauwazyl srube w kole |
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Witamy, noc w miarę.
Miałam wczoraj zapytać... Mój dzieć wczoraj dostał tarte, gotowane jabłko. Czwarty dzień z rzędu. I po tym była kupa, kolor musztarda, ale konsystencja... Tartego jabłka. I teraz pytanie, czy on nie trawi jabłka? Czy było na tyle gęste, ze wyszła taka kupa? Franek ma 4,5 miesiąca i po marchewce dostał po kilku dniach małej wysypki, a po jabłku dziwna kupa. Czy on jeszcze nie jest gotowy? Mimo tego, ze się łapczywie patrzy na jedzenie? Je kaszki od ponad skończenia 4. Miesiąca. |
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa,wlasnie,dalia podpowiedzialas mi
.Jest problem ze ssaniem smoczka.Mala wyjmuje go z buzi co chwile,gryzie te platikowe czesci.Wyglada to tak,jakby chciala go ssac,a nie mogla,jakby jej cos przeszkadzalo ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ta pogoda tez moglaby sie juz poprawic.Coprawda u nas nie pada,ale jest zimno.Marzec nas rozpiescil,bylo pieknie,a teraz co,jesien??!!Mnie oczywiscie tez zaczyna lapac,boli gardlo i kataru dostalam |
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mój Szymuś już od jakiegoś czasu wyciąga smoczka i wkłada paluszki ale zauważyłam ze zaczął tak robic gdy zaczął ząbkować, tak samo lubi wyciągać smoczek i gryźć tą plastikową obwódkę, ale moim zdaniem chce sobie tam poskrobać tymi zębolami i to dlatego ...
wczoraj zrobiłam rafaello ale trochę zmodyfikowałam - wyszło boskie! mmmm
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pojutrze szczepienie- zobaczymy jaką ma długosc no i ta wagę w ubranka wchodzimy 68 czsami 74--> ale to te mniejsze 74.... bo mamy body 74-80 to jest za dużemy juz po drzemce 1,5h porannej... musze leciec..wpadne później |
||
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
0.4-4.0 min-max, ale i tam masz kiepsko...to juz chyba nadczynność? ja mam po środku ale leczone od góry, czyli niedoczynność. Przy tym też mam nerwy jak XXXwrrr... pewnie i tak dostaniesz karteczkę na kilka kolejnych badań...a masz usg tarczycy? basiula za ząbektuszka moja też po jabłuszku robi takie kupcie, podobno tak jest ok. ![]() czy wasze dzieciaczki też pchają sobie łapcie do dzioba tak głeboko, że aż się dławią ![]() na moją panią 74 jeszcze ciutkę za duże. jak kupuję ciuszki w lumpkach to na 6-9 mies i są db., ale to glównie angielskie metki U mnie słoiczki z mięskiem narazie odpadają, Natalcia chyba jest wegetarianką...zje z 4 łyżeczunie, a resztę chomikuję w dziobie i czeka kiedy będzie stosowana okazja na wyplucie wszystkiego za jedym zamachem żebym nie zdążyła zebrać na łyżeczkę i znowu wepchać do dzioba ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- tru nie chwal się tylko wrzucaj przepis w klubie |
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas nocka tradycyjnie...tzn prawie- o 24ej mala zwalila spozniona kupe Ale pozniej elegancko zasnela i do 6:10 kimala, dostala butle i dalej do 9:30! Musialam Filipa wybudzac, bo przeciez byl spal chyba do 12-ej![]() Olusia To mala pewnie zarazila sie od Tzta. Jak bedziesz na zakupach to kup moze jakis czop na goraczke, cos na kaszelek... w szkocji mialam takie fajne kropelki- porporcjonalnie do wieku kapiesz na wilgotna szmatke i kladziesz obok lozeczka i robi sie super inhalacja - wole to zamiast wcierania wickiem (chociaz to tez ma dzialanie rozgrzewajace )Cytat:
byloby idelanie...a tak to jest etap przejsciowy -czyli 68 za ciasne, 74 za duzeCytat:
![]() Nika wklada lapki tak gleboko, ze ma odruch wymiotny A teraz prosba o pomoc mam starszakow- laski, co ja mam zrobic z tym moim obszczancem Filipem??? codzien przesikuje w nocy pieluche i codzien lozko zaszczane. Juz nie nadazam z praniem podkladow, poscieli i pizam.... Zakladam mu pampersy 5...moze trzeba jakies inne pieluchy...
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Truscafka ... my też byliśmy w gołębiewskim miesiąc temu, ale w Karpaczu My też chodzimy już w 68, ale Martynka to taka bardziej kluseczkowa jest ![]() U nas w końcu dziś przyszła kupa, po 5 dniach Dałam jej suszone sliwki z gerbera i w końcu poszło, bo nic nie pomagało: jabłko, gruszka, brzoskwinie itd.Dziś zamówilismy dla Małej krzesełko do karmienia. Peg perego siesta: kolor pomarańczowy. Dziadkowie się dorzucili więc zaszalelismy. Doszliśmy do wnisoku że ma nam posłużyć przecież 3 lata a najlepiej żeby jeszcze dziecko drugie w nim siedziało. Wzieliśmy ekoskórę, nie ceratkę, ponoć sprząta sie lepiej, ale zobaczymy w praktyce. Poniżej link do krzesełka... po prostu sie w nim zakochałam, szkoda tylko, ze ono takie drogie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DGfHeX2uAec
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
dziweczyny do jakiej wagi/jakiego wieku sa spacerówki???
kkasikk fajne to krzesełko a le kosztuje mamony? tru a zappomniałam napisać, że przesyłka doszła i wszystko ok, śliczna Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-16 o 11:10 |
|
|
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
kkkasikkk no wygooglalam i rzeczywiscie cena porazająca :P ale wiadomo, jak kogos stac to czemu nie
ja moze mogłabym sobie na koła pozwolić ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
a to różnie, mysle ze pewnie 2-2,5 roku ? moze wiecej... a krzesełko wg ceneo od 799 zł
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Babcie na zajaczka daja połowe my drugą. Jade z mała do banku, ale tak leje ze mi sie bardziej nie chce niz chce
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
taniocha
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny karmiące mm - ile i co ile dajecie mleczko, co dajecie pić i jeść? bo po cycu na żądanie mm to dla mnie totalna magia będzie w ogóle zazdroszczę Wam grzecznych dzieci- mój sieje terror, wymaga adoracji 24 na dobę
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
no jaksię dokładają to ok
![]() ja się czaję na tego cybexa-fotelik od joa ... bo trza też sporo szykowac kaski ... ale na szczeście mamy troche m-cy ![]() mój ostatnio też sieje postrach głównie u mnie, bo tylko ja z nim siedzę... tż to tylko codziennie kąpiel i w weekendy ale tez nie zawsze.. taki z doskoku tatuś bo praca bo to bo tamto ![]() lecę bo młody już maruda- ide go poadorować
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
ale sie stesknilam za Wami 1,5tyg mnie nie bylo, a tu 20str wybaczcie ale nie nadrobie bo nie mam kiedy i jak ![]() Cytat:
zarzuc raz jeszcze ![]() u nas chrzciny udane, mlody 3razy odchylal glowe jak ksiadz chcial go polac woda swiecona ale w koncu sie udalo, mi sie smiac chcialo Ale sie wybawilam!!!! Zaliczylam 3imprezki i w koncu moglam podrinkowac. Ale zdziwilam sie bo glowe nadal mam mocna mimo 1,5roku abstynencji. Przytylam kilogram tak mnie pasli wszedzie.
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
i my się stęksniliśmy za Tobą fajnie, ze pobalowałaś, ja niedawno jakw czoraj mrzyłam o takiej imprezce ![]() to krzesełko: http://allegro.pl/bertoni-star-spacerowy-new-2012-pokrowiec-gratisy-i2248911167.html jak sie sprawdzi to kupuję ![]() |
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
hej goldi
![]() a krzeseleczko hmmm taniocha ![]() ale bardzo fajne! Ja mam zwykle z ikeii po Filipku z miekka wkladka w srodek.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

,mialas awek z takim stworem wlochatym
.

dzis z nerwow nie moglam jesc i w poludnie wcisnelam na sile 2 parowki a teraz bede probowala zjesc tosty:/
za ząbek

tak mnie pasli wszedzie.