mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 07:24   #3931
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Dobry

Noc masakra.. Mała coś mi się budziła, ale oczka zamknięte, dawałam jej smoka i dalej szła spać.. Nie wiem czemu, czy dziąsełka jej dokuczają czy co?

Ale brzydka pogoda buuuuuuuuu

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Baha kochana, żyjesz?

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Truscafko, ale pozazdrościłam Wam tego weekendu. Foty na fb cudne, uśmiałam się ze słonecznego patrolu Może kiedyś i mi będzie dane tk wypocząć

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Olusia jak nocka? Temp puściła?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:50   #3932
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja Cie kojarze ,mialas awek z takim stworem wlochatym .
To faktycznie wielkoludek,moja z 2kg mniej wazy.I ciuszki tez na 68 (Dygotka)nosimy,niektore na 62,ale rozmiarowka w jednym sklepie jest oszukana.

Towarzycho spi,nareszcie chwilka dla siebie .Umylam lepek,nalozylam wosk,moze cos pomoze na te wypadanie wlosow.
to ja sie tez dołączam do tego rozmiaru 62 do 68, choć z przewagą juz 68 i ledwo ponad 6 kg! ponoć mały nie dojada moim mlekiem;/ w ciagu 6 tyg przytył tylko pół kilo i od kilku dni daje mu juz po jednej butli mm na dzien i pomału przestaje juz chcieć cyca;/ a ja wcale nie miałam zamiaru konczyc go kamić, mam nadzieje że jakoś dam rade mu jeszcze wciskać
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:58   #3933
truscafka
Zadomowienie

hejka dziewczyny!!

Mmmmm ale jestem wypoczęta, za pół godzinki poszłabym do jaccuzzi przed śniadankiem

Jestem dumna z Szymona, był najmniejszym dzieciątkiem które tam widziałam ,ale był przekochany, bardzo grzeczny, wcale nie płakał, pięknie spał i nauczył się sam zasypiać w hotelu! On wyglądał jakby się tam urodził

Najbardziej lubiał jeździc w windzie bo ludzie byli bardzo blisko i mógł się przyglądać wyciągać łapki i wysyłać uśmieszki.

Kidy weszliśmy do wody w aquaparku poraz pierwszy i wsadziliśmy Szymka w koło od razu wiedział o robić oparł się o nie chwycił się rączkami i odychał się nóżkami wyglądał świetnie - non stop się śmiał , najbardziej się uśmiałam jak usnął w kole

mmmm chciałaybym zostać na dłużej - jestem coraz blizsza decyzji ze w wakacje pojedziemy na tydzień

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:50   #3934
glamourous
Zakorzenienie

Hej wam
Stary 2012-04-16, 09:02   #3935
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

HEj
Nasza nocka długa, w każdej godzinie kilka pobudek, nie wiedziałam totalnie o co malej chodzi, ale już wiem, będzie chora, kapie jej z noska, zaczyna pokasływać, nei wiem jak z tempką bo termomentr odmówił posłuszeństwa na 11:50 idziemy di lekarza, mam ndzieje ze to tylko przeziębienie bo w środe mieliśmy miec szczepienie....a dupa pewnie nic nie wyjdzie, a to rota i pneumo druga dwaka

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:04   #3936
ela3010
Zadomowienie

Hej mamunie

Tru zazdroszczę takiego wypoczynku, i choć nie mam możliwości obejrzenia zdjeć wierzę ze było bosko, ale należało Ci się bo straszny pracuś z Ciebie.

U nas norma, Miłosz usnął o 24, jakoś tak, spaliśmy do 7.15 z wieloma pobudkami.
Moje dziecie od paru dni jest tak ruchliwe że mnie to przeraża, łazi w każdy możliwy sposób, pełza, raczkuje bardzo nieporadnie, jakoś turla się, a przebranie pieluchy to kosmos, we dwoje z tżtem przebieramy, rano zmieniałam mu 10min bo był ciągle wygięty w pozycji takiej na brzuch i weź tu dobrze zapnij rzepy, masakra.

Usnął na chwilę to lecę brzuszki porobić
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:10   #3937
truscafka
Zadomowienie

dla dziewczyn co nie mają dostpu do fotek dodam zdjęcia mojego pływaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02740.jpg (77,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02771.jpg (55,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02839.jpg (54,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02880.jpg (45,9 KB, 44 załadowań)

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-16, 09:20   #3938
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

truskawka ale fajnie.... zazdroscimy i jaki przystojniak!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:24   #3939
kasia_aa
Zadomowienie

super fotki, świetne to kółko
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:30   #3940
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Nasza noc podobna co godzina się budziła na picie szok.
Butlę zjadła tylko raz o 1. Wczoraj bylyśmy na plotkach u Olivki chrzestnej. Jak weszliśmy do jej domku niunia rozejrzała się skapnęła się ze nie jest u siebie i RYK szybko pokazaliśmy jej zabawki i się uspokoiła.
A tak grzecznie podróżowałam

A muszę się pochwalić że pozbyłyśmy się ciemieniuchy na dobre.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0079.jpg (100,4 KB, 25 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:33   #3941
glamourous
Zakorzenienie

Fotka z pilotem wymiata po prostu
Pobudek w nocy u nas bylo tyle ze nawet nie chce
Mi sie liczyc zeby sie nie dolowac. Na dodatek glupoty straszne mi sie snily
Stary 2012-04-16, 09:35   #3942
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy

mloda wlasnie zasnęła na drzemke wiec mam chwile dla siebie u nas kolejna nocka , tfu tfu, super... od 19:20 do 7mej... no i teraz drzemka...

ale martwi mnie jeden fakt... mloda ostatnio ma brzydki nawyk, ze jak odkladam ją do łóżeczka, a ona np sie wybudzi, to zaczyna popiskiwac i wsadza sobie kciuka do paszczy, i po sekundzie juz spi ... probowalam zamiast palucha wcisnac smoka, ale sie wybudzala i plakala i plula nim, wiec to nie skutkuje :/ a martwi mnie ze zasypia z palcem w buzi... nie chcialabym by tak sie utarlo... macie jakies pomysły ? Dodam, ze sytuacja nie jest co zasypianie, tylko jak np przysnie gdzies i ja przenosze a ona sie wybudzi i to tez nie zawsze, ale zdarza sie....

chcialam z mloda na spacer isc, ale pada :/ masakra ta pogoda !

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:36   #3943
OlusiaS
Wtajemniczenie

Super sa te kola dla maluchow.Jak Max byl maly nie moglam takiego nigdzie znalezc,a teraz juz w kilku sklepach wypatrzylam.

Po moim ostatnim wczorajszym poscie mala sie obudzila.Jesc nie chciala,tylko sobie gadala albo marudzila.Nie wiem,o ktorej udalo mi sie ja uspic,bo sama zasnelam i obudzilam sie o 2,to ja do lozeczka przelozylam.Jak juz byl z nia spokoj,to TZ zaczal kaszlec .
Rano (tzn o 7) temperatury juz nie bylo,ale mala nie chciala jesc,jest markotna,jak sie ja trzyma w pionie,to glowke o ramie opiera,czego normalnie nie robi.Przed chwila udalo mi sie ja nakarmic.Najgorsze jest to,ze w lodowce mam tylko swiatlo,ostatnia rolke papieru,wiec musze na male zakupy skoczyc i ja ze soba zabrac
TZ jeszcze rano zauwazyl srube w kole .Takze tydzien zaczyna sie ciekawie...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:36   #3944
tuszka
Raczkowanie

Witamy, noc w miarę.

Miałam wczoraj zapytać... Mój dzieć wczoraj dostał tarte, gotowane jabłko. Czwarty dzień z rzędu.
I po tym była kupa, kolor musztarda, ale konsystencja... Tartego jabłka. I teraz pytanie, czy on nie trawi jabłka? Czy było na tyle gęste, ze wyszła taka kupa? Franek ma 4,5 miesiąca i po marchewce dostał po kilku dniach małej wysypki, a po jabłku dziwna kupa. Czy on jeszcze nie jest gotowy? Mimo tego, ze się łapczywie patrzy na jedzenie? Je kaszki od ponad skończenia 4. Miesiąca.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:43   #3945
OlusiaS
Wtajemniczenie

aaaa,wlasnie,dalia podpowiedzialas mi .Jest problem ze ssaniem smoczka.Mala wyjmuje go z buzi co chwile,gryzie te platikowe czesci.Wyglada to tak,jakby chciala go ssac,a nie mogla,jakby jej cos przeszkadzalo

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ta pogoda tez moglaby sie juz poprawic.Coprawda u nas nie pada,ale jest zimno.Marzec nas rozpiescil,bylo pieknie,a teraz co,jesien??!!Mnie oczywiscie tez zaczyna lapac,boli gardlo i kataru dostalam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:47   #3946
truscafka
Zadomowienie

dziewczyny mój Szymuś już od jakiegoś czasu wyciąga smoczka i wkłada paluszki ale zauważyłam ze zaczął tak robic gdy zaczął ząbkować, tak samo lubi wyciągać smoczek i gryźć tą plastikową obwódkę, ale moim zdaniem chce sobie tam poskrobać tymi zębolami i to dlatego ...

wczoraj zrobiłam rafaello ale trochę zmodyfikowałam - wyszło boskie! mmmm

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-16, 10:15   #3947
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Jestem mistrzem!!
Przed chwilką przypadkiem odkryłam przycisk ' pokaż ostatni przeczytany post' czy jakoś tak zawsze zapamietywalam stronę, która czytałam
lepiej późno niż później

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
oj duzo firm oszukuje...juz sie pare razy nacielam na polskie body- Nika miala jakies 65 cm dlugosci, wiec na 68 powinny byc ok... a tu d*pa, za obcisle rekawy, przez glowe ledwo co przechodzilo, nie wspome juz o trudzie zapiecia napek....
My powoli wchodzimy w 74, bo 68 juz za bardzo opinaja brzuszek
któaś z was pisała kiedyś, ze do wzrostu dziecka trzeba dodatc ok. 6cm i wtedy wychodzi jaki rozmiar ubranek powinnyśmy kupowac... w sumie u nas ta metoda działa
pojutrze szczepienie- zobaczymy jaką ma długosc no i ta wagę w ubranka wchodzimy 68 czsami 74--> ale to te mniejsze 74.... bo mamy body 74-80 to jest za duże

my juz po drzemce 1,5h porannej... musze leciec..wpadne później
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:19   #3948
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
tachykardie mi wykryli rok temu w styczniu...generalnie mam straszna nerwice dzis z nerwow nie moglam jesc i w poludnie wcisnelam na sile 2 parowki a teraz bede probowala zjesc tosty:/

tsh <0,05 norma 0,25 - 5,00
ft3 9,61 norma 4,0 -8,3
ft4 29,79 norma 9,0 - 20,0

W srode wkoncu sie dopcham do endo...moze mi cos da na te hormony bo juz sama ze soba nie moge wytrzymac- nerwowosc, pryszcze, chudniecie, masakra

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

melise do ja chyba dozylnie musialabym stosowac
u nas tsh 3-generacja ma inne parametry
0.4-4.0 min-max, ale i tam masz kiepsko...to juz chyba nadczynność?
ja mam po środku ale leczone od góry, czyli niedoczynność. Przy tym też mam nerwy jak XXXwrrr...
pewnie i tak dostaniesz karteczkę na kilka kolejnych badań...a masz usg tarczycy?

basiulaza ząbek
tuszka moja też po jabłuszku robi takie kupcie, podobno tak jest ok.

czy wasze dzieciaczki też pchają sobie łapcie do dzioba tak głeboko, że aż się dławią
na moją panią 74 jeszcze ciutkę za duże. jak kupuję ciuszki w lumpkach to na 6-9 mies i są db., ale to glównie angielskie metki
U mnie słoiczki z mięskiem narazie odpadają, Natalcia chyba jest wegetarianką...zje z 4 łyżeczunie, a resztę chomikuję w dziobie i czeka kiedy będzie stosowana okazja na wyplucie wszystkiego za jedym zamachem żebym nie zdążyła zebrać na łyżeczkę i znowu wepchać do dzioba

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

tru nie chwal się tylko wrzucaj przepis w klubie
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:47   #3949
ggoraa
Zadomowienie

Hej
U nas nocka tradycyjnie...tzn prawie- o 24ej mala zwalila spozniona kupe Ale pozniej elegancko zasnela i do 6:10 kimala, dostala butle i dalej do 9:30! Musialam Filipa wybudzac, bo przeciez byl spal chyba do 12-ej
Olusia To mala pewnie zarazila sie od Tzta. Jak bedziesz na zakupach to kup moze jakis czop na goraczke, cos na kaszelek... w szkocji mialam takie fajne kropelki- porporcjonalnie do wieku kapiesz na wilgotna szmatke i kladziesz obok lozeczka i robi sie super inhalacja - wole to zamiast wcierania wickiem (chociaz to tez ma dzialanie rozgrzewajace )

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
któaś z was pisała kiedyś, ze do wzrostu dziecka trzeba dodatc ok. 6cm i wtedy wychodzi jaki rozmiar ubranek powinnyśmy kupowac... w sumie u nas ta metoda działa
pojutrze szczepienie- zobaczymy jaką ma długosc no i ta wagę w ubranka wchodzimy 68 czsami 74--> ale to te mniejsze 74.... bo mamy body 74-80 to jest za duże

my juz po drzemce 1,5h porannej... musze leciec..wpadne później
hmmm, jak Nice zakladam spiochy rozmiar 74 to sa za dlugie rekawy i troszke nozki...szkoda, ze nie ma romiarowki 70/72 byloby idelanie...a tak to jest etap przejsciowy -czyli 68 za ciasne, 74 za duze
Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
u nas tsh 3-generacja ma inne parametry
0.4-4.0 min-max, ale i tam masz kiepsko...to juz chyba nadczynność?
ja mam po środku ale leczone od góry, czyli niedoczynność. Przy tym też mam nerwy jak XXXwrrr...
pewnie i tak dostaniesz karteczkę na kilka kolejnych badań...a masz usg tarczycy?

czy wasze dzieciaczki też pchają sobie łapcie do dzioba tak głeboko, że aż się dławią
Jeszcze nie mam zadnych badan oprocz tsh, morfologii i ob. Sie zastanawiam czy nie leciec prze wizyta i sobie nie zrobic przeciwciala tarczcycy prywatnie...bo poprostu nie mam czasu na latanie co tydzien do endo (6ego maja wylot).Mam nadzieje, ze mi zrobi usg w swoim gabinecie?? I chyba bede musiala sie przejsc do okulisty

Nika wklada lapki tak gleboko, ze ma odruch wymiotny

A teraz prosba o pomoc mam starszakow- laski, co ja mam zrobic z tym moim obszczancem Filipem??? codzien przesikuje w nocy pieluche i codzien lozko zaszczane. Juz nie nadazam z praniem podkladow, poscieli i pizam.... Zakladam mu pampersy 5...moze trzeba jakies inne pieluchy...
Stary 2012-04-16, 10:56   #3950
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć
Truscafka ... my też byliśmy w gołębiewskim miesiąc temu, ale w Karpaczu

My też chodzimy już w 68, ale Martynka to taka bardziej kluseczkowa jest

U nas w końcu dziś przyszła kupa, po 5 dniach Dałam jej suszone sliwki z gerbera i w końcu poszło, bo nic nie pomagało: jabłko, gruszka, brzoskwinie itd.

Dziś zamówilismy dla Małej krzesełko do karmienia. Peg perego siesta: kolor pomarańczowy. Dziadkowie się dorzucili więc zaszalelismy. Doszliśmy do wnisoku że ma nam posłużyć przecież 3 lata a najlepiej żeby jeszcze dziecko drugie w nim siedziało. Wzieliśmy ekoskórę, nie ceratkę, ponoć sprząta sie lepiej, ale zobaczymy w praktyce. Poniżej link do krzesełka... po prostu sie w nim zakochałam, szkoda tylko, ze ono takie drogie

http://www.youtube.com/watch?v=DGfHeX2uAec

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:09   #3951
nikaa2
Wtajemniczenie

dziweczyny do jakiej wagi/jakiego wieku sa spacerówki???

kkasikk

fajne to krzesełko a le kosztuje mamony?

tru

a zappomniałam napisać, że przesyłka doszła i wszystko ok, śliczna )

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:10
Stary 2012-04-16, 11:10   #3952
ja_dalia
Wtajemniczenie

kkkasikkk no wygooglalam i rzeczywiscie cena porazająca :P ale wiadomo, jak kogos stac to czemu nie ja moze mogłabym sobie na koła pozwolić

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:

tru

fajne to krzesełko a le kosztuje mamony? (a zappomniałam napisać, że przesyłka doszła i wszystko ok, śliczna )

a to różnie, mysle ze pewnie 2-2,5 roku ? moze wiecej...

a krzesełko wg ceneo od 799 zł

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-04-16, 11:14   #3953
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

kkasikk

fajne to krzesełko a le kosztuje mamony?

tru

a zappomniałam napisać, że przesyłka doszła i wszystko ok, śliczna )
Krzesełko kosztuje 800 zł z przesyłka. Drogie Babcie na zajaczka daja połowe my drugą. Jade z mała do banku, ale tak leje ze mi sie bardziej nie chce niz chce

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:15   #3954
nikaa2
Wtajemniczenie

taniocha
Stary 2012-04-16, 11:16   #3955
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dla dziewczyn co nie mają dostpu do fotek dodam zdjęcia mojego pływaka
ale cudny klusio

dziewczyny karmiące mm - ile i co ile dajecie mleczko, co dajecie pić i jeść? bo po cycu na żądanie mm to dla mnie totalna magia będzie

w ogóle zazdroszczę Wam grzecznych dzieci- mój sieje terror, wymaga adoracji 24 na dobę
Stary 2012-04-16, 11:20   #3956
nikaa2
Wtajemniczenie

no jaksię dokładają to ok

ja się czaję na tego cybexa-fotelik od joa ... bo trza też sporo szykowac kaski ... ale na szczeście mamy troche m-cy

mój ostatnio też sieje postrach głównie u mnie, bo tylko ja z nim siedzę... tż to tylko codziennie kąpiel i w weekendy ale tez nie zawsze.. taki z doskoku tatuś bo praca bo to bo tamto

lecę bo młody już maruda- ide go poadorować
Stary 2012-04-16, 11:24   #3957
goldika
Zakorzenienie

Siemanko
ale sie stesknilam za Wami 1,5tyg mnie nie bylo, a tu 20str wybaczcie ale nie nadrobie bo nie mam kiedy i jak

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Spacerówka typu parasolka jest o niebo lżejsza od tej z naszym wózków 3w1 i nie trzeba wymontowywać siedziska tylko składa się całą. Ciekawa jestem jak przyjdzie jaka się okaże bo nigdzie jej nie widziałam. Hehe tak samo jak naszego wózka 3w1 kupiłam w ciemno

Dziś jedziemy w gości do chrzestnej Olivki ;-)
na pewno dawalas linka ale nie mam sil nadrabiac 20str zarzuc raz jeszcze

u nas chrzciny udane, mlody 3razy odchylal glowe jak ksiadz chcial go polac woda swiecona ale w koncu sie udalo, mi sie smiac chcialo

Ale sie wybawilam!!!! Zaliczylam 3imprezki i w koncu moglam podrinkowac. Ale zdziwilam sie bo glowe nadal mam mocna mimo 1,5roku abstynencji.

Przytylam kilogram tak mnie pasli wszedzie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:32   #3958
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi

i my się stęksniliśmy za Tobą
fajnie, ze pobalowałaś, ja niedawno jakw czoraj mrzyłam o takiej imprezce

to krzesełko:

http://allegro.pl/bertoni-star-spacerowy-new-2012-pokrowiec-gratisy-i2248911167.html

jak sie sprawdzi to kupuję
Stary 2012-04-16, 11:35   #3959
ggoraa
Zadomowienie

hej goldi
a krzeseleczko hmmm taniocha
ale bardzo fajne!
Ja mam zwykle z ikeii po Filipku z miekka wkladka w srodek.
Stary 2012-04-16, 11:59   #3960
ja_dalia
Wtajemniczenie

hej goldi super ze jestes !

fajjjnie ze sie wybawilas, mam nadzieje za nas wszystkie

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości