Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 11:15   #3181
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość

chodzi ci o to że chcesz go na jakąś rehabilitacje zapisać??
myślę że jednak stres robi swoje
Tak i właśnie mi się udało, na 12 czerwca (a ja miałam termin porodu na 11/18.....).
No tak, to pewnie to. Ja też nic nie pomyślę, zanim napiszę albo powiem.

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- kochana, pewnie smutek, stres tak na Ciebie działa
Bierzesz jakieś witamimy?
Nie, nic nie biorę. Odżywiam się też niespecjalnie, tzn. jem śniadania i obiady, ale nie zwracam już zbytniej uwagi na to, co jem. Odechciało mi się warzyw i owoców Jak będę widzieć jakieś światełko w tunelu, to zacznę o siebie dbać, na razie nie mam już kogo tak dobrze odżywiać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:16   #3182
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

tiiaaaa i święta miały być ciepłe. Wróżenie z fusów lub na dwoje babka wróżyła

jeszcze 100 razy im się zmieni, a w majówkę bedzie śnieg padać

jak pogoda przez weekend w Krk ? podobno jednak padało ?

Czy wasze dzieciaki też dziś nie umieją się niczym zająć ?

U mnie mały zadowolony tylko jak mu śpiewam tylko, że głos już wysiada, potrzebuję opiekunki dobrze śpiewającej ;p

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:17   #3183
aaaggusia
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330]Cześć,
Za mną ciężka noc. Mój TŻ ma problemy z kręgosłupem, był już diagnozowany neurologicznie i neurochirurgicznie i niby jest OK, teraz próbuję go gdzieś do poradni rehabilitacyjnej zapisać, ale same wiecie, jak to jest się gdzieś dostać..
No i w nocy miał atak bólu, Ketonal i te sprawy... A dziś musiał wstać o 6 i iść do pracy Żal mi go z tymi bólami...

A ja załatwiłam kościół (mszę za dziecko) i pomniczek, będzie taki jak chciałam - kamień niebieski labrador i srebrny napis. Teraz już tylko tyle mogę dla niego zrobić, wybrać najładniejszy kamień i najładniejszy napis...... Jeszcze zaraz się raz wybiorę na cmentarz zapalić znicze. Mam jakąś obsesję, że muszę codziennie zapalić znicz, żeby małemu świeciło światełko w nocy.... Żeby się nie bał...

Ja tego nie lubiłam w chodzeniu na NFZ, że nie ma się jak skontaktować z lekarzem. Prywatnie przynajmniej miałam numer i mogłam dzwonić, raz odebrał raz nie, ale miałam jakiś kontakt.

Co do drugiego tematu - zazdroszczę. Ja chodzę obecnie raz na tydzień z wielkim bólem brzucha. Przed ciążą też mi się tak zdarzało.

Dziękuję. Ja wszystko, co teraz robię, robię dla TŻa, sprzątam, gotuję, piorę.. Gdyby nie on, nie wstawałabym z łóżka. Albo nie wiem, co by się stało, gdybym nie miała jego wsparcia.

Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe.[/QUOTE]

Kochana, przeżyłaś tyle ogromnego bólu i stresu że nic dziwnego że takCi waga poleciała

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:24   #3184
natalia_23
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330]
Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe.[/QUOTE]

kochana oprócz dzieciątka, łozysko, macica, biust, wody płodowe, zwiększona ilość wody w organizmie, zwiększona ilość krwi wszystko to zwiększa masę a teraz wszystko wraca do normy

Cytat:
- gratuluję, pierwsze koty za płoty

- a duża jest ta asymetria, każdy z nas jest trochę asymetryczny ... mam nadzieję, ze specjalista powie, ze jest wszystko OK.

Lece porobić fotki.
4 st

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
c

W ogole jak ja zazdroszcze Nicie, Natalii i Zeberce tych spotkan.....
Fajnie macie dziewczynki Ja tez chetnie poznalabym osobiscie wszystkie AM
no to zapraszamy

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-04-16, 11:29   #3185
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

jak pogoda przez weekend w Krk ? podobno jednak padało ?
w sobotę do południa OK, później lekko padało, paskudnie się zrobiło; a wczoraj przeokropielnie. także spacerowo faktycznie byś z Mikołajem nie poszalała. A kiedy następny wypad?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:40   #3186
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

no to zapraszamy

Natalia dziekuje za zaproszenie zebyscie chociaz blizej mieszkaly.....
z tego co pamietam blisko mnie w miare to Maga mieszka no chyba,ze nie wiem,ze ktoras jeszcze

A Natalia mialam sie pytac Ciebie-myslisz,ze stosowanie kremow, balsamow dla mam na brzuszek, piersi przeciw rozstepa itp jest wskazane? Jest szansa na zapobieganie tego realna czy tylko wmawianie sobie? Mozesz jakies dobre polecic jesli tak??
Kupilam ostatnio juz lotion babydream,ale nie wiem czy to wystarczy czy nie jest za slaby taki drogeryjny.

black secret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:40   #3187
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
w dziwnym wieku przystęuje do I komunii myślę że np złoty łańcuszek albo kolczyki będą tutaj na miejscu albo w góle jakiś komplecik

też bardzo podoba mi siętaki kamień, i na pewno jest praktyczny zwłaszcza jak małe dzieci szorują łapkami po ścianie, na farbie zaraz wszystko widać

o nawiet nie wiedziałam że w Lublinie mieszkasz teściową to w rakietę i na księżyc

ja mam zawsze takie dziwne przeziębienie heh, najpierw gardło, później kaszel, dalej katar i jak jest katar to się cieszę, bo wiem że już jestem na końcówce

dokładnie

dziś w dzień dobry tvn słyszam że od 27 kwietnia ma być 25 stopni i weekend majowy ma być bardzo ciepły

PS: tak w ogóle to przy staraniach mogę spokojnie tran sobie brać??? może któraś orientuje się?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

chodzi ci o to że chcesz go na jakąś rehabilitacje zapisać??
myślę że jednak stres robi swoje
Bierze tak późno komunie bo jej rodzice wyprowadzili się do Niemiec i tak jakoś nigdy nie mieli czasu a to chcieli tam robić a to w Polsce i z roku na rok przekładali a teraz stwierdzili że moze wypadałoby no i robią 29 kwietnia. Posłucham waszej rady i kupię złoty łańcuszek ( pierścionek dostanie za 4 lata na osiemnastkę)

Ja zaczęłam starania i biorę codziennie tran, kwas foliowy oraz magnez z wit. b6 co do ostatniego to gdzieś czytałam ze branie magnezu pozytywnie wpływa na śluz. Jeśli chodzi o tran to zdrowe kwasy omega3 więc nie powinno zaszkodzić. Teraz w takich dniach tran dobrze chroni przed wypadaniem włosów, działa dobrze na skórę.

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:41   #3188
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Amilcia, Anusia u mnie z ta biegunka dzis jest tak, ze generalnie wstalam rano (bol brzucha, slabo) ale stwierdzilam ze sie zbiore i pojde do pracy, poszlam sie myc, Tz zrobil sniadanie, ugryzlam kawalek chleba z maslem - jakos mi nie szlo, ale zjadlalam, wzielam drugi kawalek i skonczylo sie w wc, stwierdzilam ze jak bedzie biegunka to nie ma co jechac do pracy, bo bede sie tylko meczyc a jeszcze by mnie zlapalo gdzies po drodze , - i byla biegunka, wiec do lozka, tel do szefa, i grzeje swoj tylek pod kolderka . Od rana nie pojawila sie biegunka wiec sadze ze juz jelitowka odchodzi .
Wogole to wczoraj powiedzialam do swojego Tz ze tak to sie odchudzala/cwiczylam i dupa kg mi nie lecialy, a teraz przez weekend to mysle ze spokojnie ze 2-3kg poszly , w sumie co ja jadlam: moze z 4 kromki chleba z maslem, rybe i ziemniaki na parze, kasze jaglana z jablkiem gotowanymi tyle plus oczywiscie napoje...
u mnie nadal leje
Black pokaz swoj brzuszek widac juz ?

Zeberka wszystkiego czego pragniesz w glebi serca, a przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie i Kasienki

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:46   #3189
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

Zeberka wszystkiego czego pragniesz w glebi serca, a przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie i Kasienki
Kunegunda to wymeczylas sie biedulko....
Zrobie i wstawie fotke, tlyko ide kuchnie ogarnac i siebie troche widac juz

Zeberka ma dzis urodziny?? Gdzie macie jakas liste z datami??
Zeberko wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Zdrowka, szczescia, szczesliwego rozwiazania i pociechy z Kasienki

black secret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:47   #3190
anusia1808
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572938]Tak i właśnie mi się udało, na 12 czerwca (a ja miałam termin porodu na 11/18.....).
No tak, to pewnie to. Ja też nic nie pomyślę, zanim napiszę albo powiem.

Nie, nic nie biorę. Odżywiam się też niespecjalnie, tzn. jem śniadania i obiady, ale nie zwracam już zbytniej uwagi na to, co jem. Odechciało mi się warzyw i owoców Jak będę widzieć jakieś światełko w tunelu, to zacznę o siebie dbać, na razie nie mam już kogo tak dobrze odżywiać [/QUOTE]

Kochana przestań tak mówić bo
Musisz się dobrze i zdrowo odżywiać i masz dla kogo, dla swojego ciała które musi szybko dojść do siebie i się zregenerować. A jak za jakis czas jakis bocian u ciebie zagości? Musisz o siebie dbać!!!

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-16, 11:49   #3191
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
w sobotę do południa OK, później lekko padało, paskudnie się zrobiło; a wczoraj przeokropielnie. także spacerowo faktycznie byś z Mikołajem nie poszalała. A kiedy następny wypad?!

raczej na razie się nie zapowiada

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-04-16, 11:50   #3192
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Amilcia, Anusia u mnie z ta biegunka dzis jest tak, ze generalnie wstalam rano (bol brzucha, slabo) ale stwierdzilam ze sie zbiore i pojde do pracy, poszlam sie myc, Tz zrobil sniadanie, ugryzlam kawalek chleba z maslem - jakos mi nie szlo, ale zjadlalam, wzielam drugi kawalek i skonczylo sie w wc, stwierdzilam ze jak bedzie biegunka to nie ma co jechac do pracy, bo bede sie tylko meczyc a jeszcze by mnie zlapalo gdzies po drodze , - i byla biegunka, wiec do lozka, tel do szefa, i grzeje swoj tylek pod kolderka . Od rana nie pojawila sie biegunka wiec sadze ze juz jelitowka odchodzi .
Wogole to wczoraj powiedzialam do swojego Tz ze tak to sie odchudzala/cwiczylam i dupa kg mi nie lecialy, a teraz przez weekend to mysle ze spokojnie ze 2-3kg poszly , w sumie co ja jadlam: moze z 4 kromki chleba z maslem, rybe i ziemniaki na parze, kasze jaglana z jablkiem gotowanymi tyle plus oczywiscie napoje...
u mnie nadal leje

To dobrze że już dochodzisz do siebie

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-16, 11:54   #3193
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Kochana przestań tak mówić bo
Musisz się dobrze i zdrowo odżywiać i masz dla kogo, dla swojego ciała które musi szybko dojść do siebie i się zregenerować. A jak za jakis czas jakis bocian u ciebie zagości? Musisz o siebie dbać!!!
No jak zagościł to super jadłam, brałam drogie witaminy i co? I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. Same piszecie, że matki z papierosem w ustach rodzą zdrowe dzieci, ja robiłam wszystko, co mogłam i się nie udało...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 11:58   #3194
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kupię złoty łańcuszek ( pierścionek dostanie za 4 lata na osiemnastkę)

Cytat:
zaczęłam starania i biorę codziennie tran, kwas foliowy oraz magnez z wit. b6 co do ostatniego to gdzieś czytałam ze branie magnezu pozytywnie wpływa na śluz. Jeśli chodzi o tran to zdrowe kwasy omega3 więc nie powinno zaszkodzić.
Mnie lekarz wszystkiego zabronił. Uważa, że urozmaicona dieta powinna wszystko rozwiązać, że nie wiadomo jak różne medykamenty wpływają na organizm kobiety- niektóre się wykluczają, zwalczają, nie są badane na ludzkim organizmie (wszelkie zioła, mieszanki) - bo to surowo zabronione, a przez to nie wiadomo jak wpływają na # czy nie uszkadzają płodu.... Jeśli nie ma objawów braku magnezu, czy innych witamin, nie należy się faszerować. Jedynym musem, obowiązkiem i nakazem jest folik.
ale co lekarz to opinia.
Ale ja go nie słucham i na własną rękę biorę wit. E i mgB6.

Cytat:
u mnie nadal leje
pij dużo Kochana!

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
raczej na razie się nie zapowiada

Stary 2012-04-16, 12:08   #3195
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33573928]No jak zagościł to super jadłam, brałam drogie witaminy i co? I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. Same piszecie, że matki z papierosem w ustach rodzą zdrowe dzieci, ja robiłam wszystko, co mogłam i się nie udało...[/QUOTE]

też miałam takie myślenie - ja już ten etap buntu (powiedzmy że można to tak nazwać) przeszłam i pogodziłam się z faktem, że na wiele rzeczy wpływu wielkiego nie mamy
jeszcze ostatnio kuzynka mnie wkurzyła, 23lata średnio się swoim dzieckiem zajmuje wiecznie dziadkom podrzuca -powiedziała, że ona wcale tego dziecka nie chciała- to sobie pomyślałam "a my kurde chcieliśmy, a nie było nam dane"
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 12:20   #3196
amilcia
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak załadować zdjęcia na wizażu???

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 12:26   #3197
BERBIE
Zakorzenienie

amilcia w edytorze jest agrafka, tutaj dodajesz djecia.
Stary 2012-04-16, 12:27   #3198
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
90 km od Lublina mieszkają moi rodzice. 35 km "nad" Zamościem a Ty "pod"

tiiaaaa i święta miały być ciepłe. Wróżenie z fusów lub na dwoje babka wróżyła
tak dokładnie to prawie po linii prostej na lewo od Zamościa i po linii prostej w dół od Lublina i na przecięciu ja jestem
a ja słusza łam że w święta śnieg spadnie i padał, także miejmy nadzieję że i teraz sprawdzi się

Cytat:

Ja zaczęłam starania i biorę codziennie tran, kwas foliowy oraz magnez z wit. b6 co do ostatniego to gdzieś czytałam ze branie magnezu pozytywnie wpływa na śluz.
dziewczyny tutaj na śluz radziły olej lniany i ja biorę go
do tego 4 tabl dziennie tranu - żebym już więcej nie chorowała, kwas foliowy 1x, no i 3 razy dziennie olej lniany i 1x acard, kurde trochę tego jest, moze zmniejszę dawkę tranu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33573928]No jak zagościł to super jadłam, brałam drogie witaminy i co? I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. [/QUOTE]szczerze to też nie wierzę w żadne suplementy, zdrowe jedzenie itp, mi lekarz powiedział że moja niedowaga mogła przyczynić się do #, że niby wtedy organizm jest słabszy, jadłam tylko dlatego, że lekarz kazał przytyć, teraz nie wierzę w taki bzdety, po prostu tak miało być i koniec a nic do tego moja waga nie miała

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
powiedziała, że ona wcale tego dziecka nie chciała- to sobie pomyślałam "a my kurde chcieliśmy, a nie było nam dane"
no najlepiej jest sobie wmówić, że absolutnie nie teraz jest czas na dziecko i nie zabezpieczać się, wtedy sukces gwarantowany tylko jak to sobie wmówić heh

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 12:30   #3199
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak załadować zdjęcia na wizażu???
zarządzaj załącznikami?! czasem mam problem, bo są za duże. Także lepiej skontrolować wielkość.

Cytat:
tak dokładnie to prawie po linii prostej na lewo od Zamościa i po linii prostej w dół od Lublina i na przecięciu ja jestem
skąd zatem?!
wiesz ja myślę schematem Roztocze --> Krasnobród, Zwierzyniec

Stary 2012-04-16, 12:32   #3200
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbbbbbbbbbbb.jpg (68,4 KB, 22 załadowań)

1.07.2013
Stary 2012-04-16, 12:35   #3201
Ania ania23
Wtajemniczenie

matko z córką!!! za Wami nie idzie nadążyć!!!! no nie idzie i tyle...a tak chciałam być na bieżąco!
PERSEPHONE ja się wcale nie dziwię, ze juz tyle schudłaś.... wypłakałaś się kochana i stres... (

BERBI kochana nie płakusiaj już więcej, trzeba Ci się elegancko pozbierać i patrzeć tylko na takie przypadki, którym mimo dwoch niepowidzeń się udało i wierzyć, ze w końcu MUSI być dobrze. Przytulam malutka

NITA kiedy oficjalny powrót do pracy?

ALONKA to trochę jeszcze w doł i na lewo i ja jestem
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 12:41   #3202
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
zarządzaj załącznikami?! czasem mam problem, bo są za duże. Także lepiej skontrolować wielkość.

skąd zatem?!
wiesz ja myślę schematem Roztocze --> Krasnobród, Zwierzyniec
Roztoche zachodnie, dokłanie Chrz.anów

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość

ALONKA to trochę jeszcze w doł i na lewo i ja jestem
to łódzkie jest jeszcze na lewo i w dół?? kura, a niby geografię na maturze zdawałam...:P

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ania 23 to t jesteś ze Stalowej, Samdomierza, Rzeszowa, pewnie gdzieś tu:P

1.07.2013
Stary 2012-04-16, 12:42   #3203
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
amilcia w edytorze jest agrafka, tutaj dodajesz djecia.
Cytat:
Cytat:
zdjęcia
- dzieki dziewczyny, zatem idę próbować

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-04-16, 12:47   #3204
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

buhahahhaha fakt. Ania masz stare namiary

Alonka
w lasy janowskie moi rodzice na żurawinę jeżdżą

Stary 2012-04-16, 12:49   #3205
anusia1808
Rozeznanie

ZEBERKO sto lat sto lat
spełnienie najskrytszych marzeń i samych radosnych chwil w życiu!!!

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-16, 13:02   #3206
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

to łódzkie jest jeszcze na lewo i w dół?? kura, a niby geografię na maturze zdawałam...:P

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

hahahahahahaha nie zmieniłam w profilu województwa... od jakiegos czasu przebywam na rzeszowszczyźnie musze to zmienić
Stary 2012-04-16, 13:04   #3207
anusia1808
Rozeznanie

A ja dzisiaj po pracy idę do babci na urodziny i zupełnie nie wiem co jej kupić bo jak to babcia ona wszystko ma i nic nie potrzebuje ( oczywiście jej zdaniem) troszkę późno się do tego zabieram ale zazwyczaj prezenty na szybciocha najlepiej mi wychodzą
Wogóle to moja babcia to niezła aparatka, zamista siedzieć w domu piec, robić na drutach ona uwielbia biegać po galeriach i wynajdować ciuchy ale nie takie babcine tylko modne i młodzieżowe.
W sumie to ja się bardzo cieszę że ona taka jest.

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-16, 13:07   #3208
amilcia
Wtajemniczenie

Niestety wyskakuje jakiś błąd ładowania, a na żabie trzeba sie logować, nie pamiętam hasła więc nie będzie zdjęć A chciałam Wam pokazać jaką Darii kupiłam sukienke do chrztu. Głównie obkupiliśmy dziewczyny a my mamy: ja 1 parę jeansów a tż dwie pary i narzutę na kanapę

Zeberko - dużo zdróbka dla Cibie i Kasi

Perse - powinnaś dbać o siebie, wiem, że Ci ciężko

Kunegunda - no to może jutro już nie bedzie biegunki. Ja dużo schudłam jak miałam biegunkę 3 miesiące prawie

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-04-16 o 13:09
Stary 2012-04-16, 13:09   #3209
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dzisiaj po pracy idę do babci na urodziny i zupełnie nie wiem co jej kupić bo jak to babcia ona wszystko ma i nic nie potrzebuje ( oczywiście jej zdaniem) troszkę późno się do tego zabieram ale zazwyczaj prezenty na szybciocha najlepiej mi wychodzą
Wogóle to moja babcia to niezła aparatka, zamista siedzieć w domu piec, robić na drutach ona uwielbia biegać po galeriach i wynajdować ciuchy ale nie takie babcine tylko modne i młodzieżowe.
W sumie to ja się bardzo cieszę że ona taka jest.
to kup babci torebkę z kwiatkiem 3d mojej się podobają. Moja ode mnie na imieniny dostała fluid
Stary 2012-04-16, 13:11   #3210
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Natalia dziekuje za zaproszenie zebyscie chociaz blizej mieszkaly.....
z tego co pamietam blisko mnie w miare to Maga mieszka no chyba,ze nie wiem,ze ktoras jeszcze

A Natalia mialam sie pytac Ciebie-myslisz,ze stosowanie kremow, balsamow dla mam na brzuszek, piersi przeciw rozstepa itp jest wskazane? Jest szansa na zapobieganie tego realna czy tylko wmawianie sobie? Mozesz jakies dobre polecic jesli tak??
Kupilam ostatnio juz lotion babydream,ale nie wiem czy to wystarczy czy nie jest za slaby taki drogeryjny.
ja z babydream kosmetyki polecam, skład mają super w porównaniu z innymi droższymi dla kobiet w ciąży
Powiem tak, zawsze warto. Moja skóra była super aż na 3 dni przed porodem zobaczyłam kilka rozstępów a smarowałam się codziennie, pewnie jakbym nie smarowała byłoby ich o wiele więcej. Niestety mam taką cerę, skórą suchą, wrażliwą, naczyniową, odwodnioną, a taka jest skłonna do rozstępów .
Więc tu dużo zależy od skóry ale warto się smarować bo zawsze możesz uniknąć ich, albo będą mniejsze i będzie ich mniej.

Ważne jest też robienie często peelingów, no i nawadnianie od środka - dużo pić wody trzeba, ja akurat pod koniec mało piłam i może dla tego ;/.

Cytat:

Ja zaczęłam starania i biorę codziennie tran, kwas foliowy oraz magnez z wit. b6 co do ostatniego to gdzieś czytałam ze branie magnezu pozytywnie wpływa na śluz. Jeśli chodzi o tran to zdrowe kwasy omega3 więc nie powinno zaszkodzić. Teraz w takich dniach tran dobrze chroni przed wypadaniem włosów, działa dobrze na skórę.
myślę, ze trean nie zaszkodzi. Moja gin kazała brać magnez i kw foliowy

Cytat:
u mnie nadal leje

a nie jadłas winogron ??

ja tez ostatnio 2 dni miałam problemy biegunkowe, czytałam, ze zeberka tez takie miała i tez jadła winogrona

Mikołaj 19.11.2011
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości