Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 14:28   #3451
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
no szkoda... nam 2 czerwca minie 5 lat po ślubie
Ile rocznic w czerwcu będzie na wątku
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:30   #3452
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczynki przedstawiam Wam mojego dzidziusia
Serduszko bije mu 152 uderzenia na minute, cudowna muzyka dla mych uszu!! Dalej jest 5 dni młodszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0230.jpg (63,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-04-16, 14:32   #3453
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Lipiec to również piękny miesiąc! Super, że chociaż lipcowy termin był wolny ! Zobaczysz jak to szybko zleci

Rzeczywiście stres mógł by tego powodem, dlatego musimy unikac go jak ognia !

A ja miałam wrażenie, że ostatnio same dziewczyny się rodzą a tu proszę !
wczoraj mi siostra pwoiedziala ze snilo jej sie ze bede meic chłopca..szcezrze mowiac tez tak mysle jakies takie mam przeczucie.no zobaczymyjaos neidawno to prezczucie sie pojawilo

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Serduszko bije mu 152 uderzenia na minute, cudowna muzyka dla mych uszu!! Dalej jest 5 dni młodszy
super !!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:35   #3454
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Super Kochana !!!!!!!!!

Maleństwo boskie

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:36   #3455
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!
Stary 2012-04-16, 14:43   #3456
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
witam
czy mogę się dołączyć jestem w 8tc, termin mam na 1.12.2012 staraliśmy sie ponad 1,5 roku i w końcu sie doczekałam, zaczęło sie nieciekawie, bo w dniu w którym zrobiłam test dostałam plamienie i od razu do ginka, mam wdrożony duphaston i byłam już na 2 usg, ale na usg 6.04 już było bijące serce mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, na chwilę obecną dokuczają mi mdłości i senność
mam na imię Agnieszka, mam 32 lata i to moja druga ciąża, córka ma 2,5 roku, pierwsza ciąża też nie obyła się bez problemów, od połowy fenoterol, żeby zapobiec przedwczesnemu porodowi i leżenie plackiem ostatnie 2 miesiące
Witam nowa mamusie
Trzymam kciuki, żebys w tej ciązy juz wiecej nie miała takich przebojów

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam uzywac cala ciaze, w razie jakis stluczki zostane w fotelu i nie wypadne przez okno, a dzidziusiowi sie nic nie stanie bo trzeba je tylko trzymac pod brzuszkiem. Gdzies widzialam program w tv ze zalecaja zapinac pasy, ze bycie w pasach jest bardziej bezpieczniejsze dla ciebie i dzidzi niz bycie nie zapietym.
Ja pasów uzywałam całą ciążę, pod koniec tylko kiedy bardzo mi przeszkadzały wpinałam pas,y dopiero potem siadałam w fotelu i zakładałam na siebie chociaż góre, bo dół mocno sie mi wrzynał i bolało. Ale wolałam miec chociaż tak, niz wcale. Niby mozna jezdzić bez pasów w widocznej ciązy, ale wiadomo w razie wypadku....

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Melduję się.
W sobotę po 15 wylądowałam w szpitalu
Będąc na uczelni dostałam dużego plamienia i od razu pojechałam do szpitala. Na szczęście trafiłam na super doktora i w ogóle cały personel był dobry.
Od razu mnie zbadał, zrobił usg, powiedział, że wszystko jak narazie jest ok, bo nie ma świeżej krwi i na usg widać tętniące serduszko. No, ale musiałam zostać na obserwacji. Dostawałam trzy razy dziennie luteinę i no-spę i miałam nakaz leżenia w łóżku i wstawania tylko do toalety.
Dziś rano po obchodzie zbadał mnie ordynator, powiedział, że kanał rodny jest ładnie zamknięty, ale musimy zrobić jeszcze usg i jeśli ciąża będzie żywa to wypiszą mnie do domu. Jak usłyszałam to "Jeżeli ciąża będzie żywa" to od razu łzy pojawiły się w oczach i najgorsze, że musiałam czekać na usg 1,5 godziny.
No, ale zrobili mi usg i ordynator stwierdził, że wszystko jest ok. Znowu zobaczyłam bijące serduszko naszego Maluszka (ma już dwa centymetry ) no i wypisali mnie.
Mam jeszcze brać 3 razy dziennie luteinę i no-spę, po jednym opakowaniu.
Biedulko teraz może być juz tylko dobrze, czasami zdarzaja sie plamienia co miesiac u dziewczyn w mniej wiecej podobnym czasie kiedy by miala byc miesiaczka. Fajnie, że dzidzia juz taka duza

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Jestem tu po raz pierwszy. Byłam bardzo zaskoczona jak na teście 24.03 pojawiały się dwie kreseczki. Nie wierzyłam. Mąż za niedługo miał oddać nasionka do badania bo od trzech lat sypiania ze sobą bez zabezpieczeń maleństwa nie było. Dodatkowo do października leczyłam się na hiperprolaktynemię. Do zapłodnienia doszło 20 dnia cyklu przy 30 dniowym cyklu- kolejna rzecz, która przemawiała za tym, że nie mogę być w ciąży. Mąż był very happy. 27.03 poszłam do lekarza potwierdził wynik testu. Okreslił wiek ciąży na 4 tydzień. W ten czwartek idę na kolejną wizytę. Chciałabym, żeby już biło serduszko. Boje się. To będzie juz 7 tydzień i kilka dni. A wam kiedy zabiło drugie serduszko?
Witaj Czyli oboje z meżem dostaliscie piekna niespodzianke. Na pewno juz bedzie bilo serduszko na drugim usg

Cytat:
Piekny maluszek

Tak w ogole to czesc wszystkim
Dzisiaj snil mi sie moj maluszek na usg Juz sie nie moge doczekac na kolejne usg.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:43   #3457
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście stres mógł by tego powodem, dlatego musimy unikac go jak ognia !

A ja miałam wrażenie, że ostatnio same dziewczyny się rodzą a tu proszę !
No niestety, choć czasami nie da się uniknąć

Widocznie nie wszędzie
Stary 2012-04-16, 14:44   #3458
DeKajka
Zakorzenienie

Pierwszy raz nie miałam czasu siąść na forum ..
TŻet wziął wolne w pracy i nadrabiamy zaległości ..
No i jeżdzimy i oglądamy mieszkania ,.. 3 już mamy za sobą i stwierdzam że jak tak dalej pójdzie to będe mieszkać pod mostem .. Syf, kiła i mogiła
Nie da się mieszakć w takich warunkach .. a własciciele liczą sobie 800 zl i wiecej .. no masakra ..

Do tego byłam dzisiaj na badanich .. zaraz jade po wyniki .. potem kolejne mieszkanie do ogladania .. matko ! niech bedzie jakieś w miarę normalne ..

A tak wogole to witam nowe mamuśki .. to chyba już grudniowe tak?
I ogolnie buziaki dla was wszystkich..

Odezwe sie potem .. i oczywiscie prosze o kciuki .. może coś pomogą ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:47   #3459
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No i jeżdzimy i oglądamy mieszkania ,.. 3 już mamy za sobą i stwierdzam że jak tak dalej pójdzie to będe mieszkać pod mostem .. Syf, kiła i mogiła
Nie da się mieszakć w takich warunkach .. a własciciele liczą sobie 800 zl i wiecej .. no masakra ..

Do tego byłam dzisiaj na badanich .. zaraz jade po wyniki .. potem kolejne mieszkanie do ogladania .. matko ! niech bedzie jakieś w miarę normalne ..

Współczuje tego latania, ale to chyba takie miłe, bo w końcu szukacie swoich 4 kątów
Trzymam kciuki za badanka no i oczywiście za znalezienie pięknego, taniego mieszkanka

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:47   #3460
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Ja też już chyba bede grudniowa, bo według usg termin mam na 1 grudnia
Stary 2012-04-16, 14:49   #3461
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuuuper

Mój Maluch też jest młodszy 4 dni dalej.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja pasów uzywałam całą ciążę, pod koniec tylko kiedy bardzo mi przeszkadzały wpinałam pas,y dopiero potem siadałam w fotelu i zakładałam na siebie chociaż góre, bo dół mocno sie mi wrzynał i bolało. Ale wolałam miec chociaż tak, niz wcale. Niby mozna jezdzić bez pasów w widocznej ciązy, ale wiadomo w razie wypadku....
No niby w widocznej ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów, ale ja dla bezpieczeństwa nas dwojga będę zapinała, ewentualnie zaopatrzę się w jakiś adapter do pasów

Cytat:
Biedulko teraz może być juz tylko dobrze, czasami zdarzaja sie plamienia co miesiac u dziewczyn w mniej wiecej podobnym czasie kiedy by miala byc miesiaczka. Fajnie, że dzidzia juz taka duza

Wiem, że mogą się zdarzać, ale strasznie się wystraszyłam w sobotę, jak na papierze zobaczyłam brązowy śluz jak przed miesiączką

Cytat:
Dzisiaj snil mi sie moj maluszek na usg Juz sie nie moge doczekac na kolejne usg.
A kiedy kolejne?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
a według OM jaki termin masz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:10   #3462
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wg om 1 grudnia i wg usg się zgadza powiem Wam, że chciałabym drugą dziewczynkę, a tż chłopaka ale to na prawdę nie ma większego znaczenia takie moje ciche myśli
Stary 2012-04-16, 15:16   #3463
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Melduję się.
W sobotę po 15 wylądowałam w szpitalu
Będąc na uczelni dostałam dużego plamienia i od razu pojechałam do szpitala. Na szczęście trafiłam na super doktora i w ogóle cały personel był dobry.
Od razu mnie zbadał, zrobił usg, powiedział, że wszystko jak narazie jest ok, bo nie ma świeżej krwi i na usg widać tętniące serduszko. No, ale musiałam zostać na obserwacji. Dostawałam trzy razy dziennie luteinę i no-spę i miałam nakaz leżenia w łóżku i wstawania tylko do toalety.
Dziś rano po obchodzie zbadał mnie ordynator, powiedział, że kanał rodny jest ładnie zamknięty, ale musimy zrobić jeszcze usg i jeśli ciąża będzie żywa to wypiszą mnie do domu. Jak usłyszałam to "Jeżeli ciąża będzie żywa" to od razu łzy pojawiły się w oczach i najgorsze, że musiałam czekać na usg 1,5 godziny.
No, ale zrobili mi usg i ordynator stwierdził, że wszystko jest ok. Znowu zobaczyłam bijące serduszko naszego Maluszka (ma już dwa centymetry ) no i wypisali mnie.
Mam jeszcze brać 3 razy dziennie luteinę i no-spę, po jednym opakowaniu.
ja też w 1 ciąży miałam ten problem w 8 tyg...
tak samo okazało się wszystko ok i dostałam na podtrzymanie duphaston
lekarz stwierdził, że prawdopodobnie przy zagnieżdżaniu się zarodka powstał krwiak, który po pewnym czasie po prostu "odleciał"

Cytat:

co do pasów, pod koniec ciąży już rzadko zapinałam, ale tera z wyposażę sie w coś takiego: http://www.ceneo.pl/804802 bo nie chcę ryzykować

u nas znowu mdłości...
jadłabym tylko pizzę...

ostatnio porównywałam pierwsze usg 1 synka z obecnym i okazało się, że robiłam w tym samym dniu wg OM tj w 6tyg i 4dniu-jednym słowem historia lubi się powtarzać

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
ja mam wg om 1 grudnia i wg usg się zgadza powiem Wam, że chciałabym drugą dziewczynkę, a tż chłopaka ale to na prawdę nie ma większego znaczenia takie moje ciche myśli
my nie chcieliśmy znać płci przy 1 dziecku
za to rodzina i znajomi pękali ze złości, bo oni muszą wiedzieć i kropkaszwagierka próbowała nawet przekupić mojego męża...a my w zaparte chcieliśmy mieć niespodziankę

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:21   #3464
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
j

co do pasów, pod koniec ciąży już rzadko zapinałam, ale tera z wyposażę sie w coś takiego: http://www.ceneo.pl/804802 bo nie chcę ryzykować

no ja właśnie o czymś takim myślałam - tylko nie wiedziałam jak to się nazywa i gdzie szukać dzięki - tylko akurat ten produkt nie ma najlepszych opinii

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-04-16 o 15:22
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:23   #3465
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiscie za mieszkanko

Cytat:
Suuuuuper

A kiedy kolejne?
Wizyte u lekarza mam 8 maja dokladnie w dniu moich urodzin Miałam mieć 2 maja, ale wcześniej już zrobiliśmy rezerwację nad morzem na wyjazd.
Ale mam troszke smiesznie bo na samo badanie "ręczne" chodze do lekarza na NFZ, tam tez wypisuje wsyztskie recpty itp. a na usg chodze do niego ale prywatnie bo ma lepszy sprzet niz w przychodni. Gin stwierdzil, ze jak ma prowadzic ciaze to mam chodzic do niego na NFZ, zeby nie wydawac niepotrzebnie pieniedzy. Nie powiem mi taki uklad odpowiada, ale dopiero jak bede na wizycie to ustalimy termin usg, tak zeby mozna bylo zrobic juz to usg genetyczne z przeziernoscia karkowa, czyli moge miec usg tego samego dnia lub troszke pozniej

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-04-16 o 15:30
Stary 2012-04-16, 15:30   #3466
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w 1 ciąży miałam ten problem w 8 tyg...
tak samo okazało się wszystko ok i dostałam na podtrzymanie duphaston
lekarz stwierdził, że prawdopodobnie przy zagnieżdżaniu się zarodka powstał krwiak, który po pewnym czasie po prostu "odleciał"
Dobrze, że wszystko się unormowało

Cytat:
ostatnio porównywałam pierwsze usg 1 synka z obecnym i okazało się, że robiłam w tym samym dniu wg OM tj w 6tyg i 4dniu-jednym słowem historia lubi się powtarzać
O jak się fajnie złożyło

Ja również miałam w 6t4d robione pierwsze usg

Cytat:
my nie chcieliśmy znać płci przy 1 dziecku
za to rodzina i znajomi pękali ze złości, bo oni muszą wiedzieć i kropkaszwagierka próbowała nawet przekupić mojego męża...a my w zaparte chcieliśmy mieć niespodziankę
I wytrwaliście do końca w niewiedzy?

My chcemy znać płeć
Jak dzisiaj przede mną dziewczyna miała robione usg (33 tydzień) i wyparowała z gabinetu i pochwaliła się, że będzie synek to też już bym chciała wiedzieć
Stary 2012-04-16, 15:34   #3467
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
no ja właśnie o czymś takim myślałam - tylko nie wiedziałam jak to się nazywa i gdzie szukać dzięki - tylko akurat ten produkt nie ma najlepszych opinii

http://www.ceneo.pl/9675704
ten jest troche inny, ciekawe czy lepszy

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-04-16 o 15:36
Stary 2012-04-16, 15:40   #3468
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ciąże mlodsza na usg o 6dni wiec tez sie nie zdziwe jak na grudzien sie zalapie
Stary 2012-04-16, 15:41   #3469
DeKajka
Zakorzenienie

Wyniki idealne.. wszystko w normie .. Teraz lecę , mieszkanko czeka ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:42   #3470
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie za mieszkanko

Wizyte u lekarza mam 8 maja dokladnie w dniu moich urodzin Miałam mieć 2 maja, ale wcześniej już zrobiliśmy rezerwację nad morzem na wyjazd.
ja tez mam 8 maja wizyte)
Stary 2012-04-16, 15:47   #3471
madzius90
Zakorzenienie

Spadam do łóżka, trochę się zdrzemnąć, bo coś mnie muli
W szpitalu miałam już dosyć tego leżenia, bo wszystko mnie bolało
Ale w swoim łóżeczku to co innego
Pa
Stary 2012-04-16, 15:57   #3472
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
jejku) super) gratuluje to ja mojego dzidzisia zabacze dopiero za 10 dni( juz sie doczekac nie moge)) mam nadzieje że też posłucham jak Mu/Jej serduszko bije)

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Wyniki idealne.. wszystko w normie .. Teraz lecę , mieszkanko czeka ..
gratuluje i trzymamn kciuki zebys wreszcie znalazła idealne mieszkanko

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
My chcemy znać płeć
Jak dzisiaj przede mną dziewczyna miała robione usg (33 tydzień) i wyparowała z gabinetu i pochwaliła się, że będzie synek to też już bym chciała wiedzieć
dawniej zawsze myslalam ze nie bede chciala znac płci tylko dowiedziec sie przy porodzie ale teraz chce znac zeby wiedziec jak mowic Kubus czy Madzia)
Stary 2012-04-16, 15:58   #3473
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Spadam do łóżka, trochę się zdrzemnąć, bo coś mnie muli
W szpitalu miałam już dosyć tego leżenia, bo wszystko mnie bolało
Ale w swoim łóżeczku to co innego
Pa
no jaasne
tak a propos to w tym tyg w koncu przywioza nam zakupione nwoe lozko..po 4ech tyg czekania
koniec spania na materacu dmuchanym
Stary 2012-04-16, 15:59   #3474
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ceneo.pl/9675704
ten jest troche inny, ciekawe czy lepszy
o.. dzięki - muszę pooglądać co i jak - opinie o produkcie zawsze czytam uważnie, bo już kilka razy nacięłam się kupując produkt 'w pudełku'
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:00   #3475
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dojotka a który u ciebie tydzien?
Stary 2012-04-16, 16:01   #3476
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ile rocznic w czerwcu będzie na wątku
to My 12 czerwca bedziemy miec 2 latka) planujecie cos wyjatkowego?? mi przechodzi przez mysl pare szatanskich pomyslow;p ale zobaczymy jak sie bedziemy czuc
Stary 2012-04-16, 16:02   #3477
neseczka
Raczkowanie

gratuluję Mystiquee
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:03   #3478
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dojotka a który u ciebie tydzien?
9 tydzien i 4 dzien jak pojde do lekarza to bedzie rowne 11 tyg
Stary 2012-04-16, 16:05   #3479
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
to My 12 czerwca bedziemy miec 2 latka) planujecie cos wyjatkowego?? mi przechodzi przez mysl pare szatanskich pomyslow;p ale zobaczymy jak sie bedziemy czuc
ja mam urodzinki 12ego
Stary 2012-04-16, 16:16   #3480
marti86
Zakorzenienie

Kobitki jestem
Wychodzilam do playa i w drzwiach spotkalam kolege ktory pracuje z moim tz przyszedl mnie odwiedzic (jest na urlopie w pl ). Zapytal gdzie ide-powiedzialam a on na to ze mam nic nie kupowac on mi zaraz przywiezie bo ma blueconnecta na doladowania i potrzebuje go tylko jak zjezdza do ostródy a ze dzis wylatuje do norwegii i w pl bedzie dopiero w sierpniu to mi zostawi
takze jutro nadrabiam bo dzis juz uciekam do domku

caluje

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości