|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla krzyżykomaniaczek :)
hmm mi się nigdy nie zdarzyło, że było uszkodzone
![]() zamawiam w e pasmanterii (u tych od tego pragramu do tworzenia schematów) dmc po 2.29 a aida Z. 50x40 cm - 13,5 zl do tego rabat kilka procent zawsze 3 raz zamawiam i bez problemu obsługa, natychmiast wysyłka
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-04-13 o 20:19 |
|
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
ja kupuje w stacjonarnej pasmanterii dmc 2,40 a aida 18stka ok 50zł za metr(nie pamietam dokładnie) 14stke mam z all tam chyba było za 3,90 za 10cm w sumie nie jest aż tak duża różnica
![]() zapraszam wszystkich na kawkę
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
tą ostatnią poproszę
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
aależ bardzo proszę
![]() w kawkowych przerwach popełnilam jeszcze kilka innych hafcików, między innymi zakładeczke z osetem i nie mam pomysła jak go oprawic chciałabym chyba tak aby można było przeprac jak się zabrudzi....
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
fajna zakładeczka, kompletnie nie wiem jak ją oprawić..
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aszma jak zamierzasz ją prać po czasie to podklej ją fizeliną z klejem taką grubszą z dwóch stron ,w sumie będzie sztywniejsza,jest też taka taśma bawełniana z klejem ale cieńsza niż grubsza fizelina ale też usztywnia ,choć na pewno nie tak jakbyś tekturkę wstawiła.A może wstaw taką sztywną grubą,,folię"" czy jak to się nazywa jak są niektóre teczki do dokumentów ,czy przekładki do takich teczek ,wiesz co mam na myśli,wtedy możesz też prać naturalnie nie zagniatając
|
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
aszma
![]() śliczne obydwie prace kiedyś ... dawno temu... robiło się zakładki ze starych klisz fotograficznych: po namoczenie ścierało się emulsję i zszywało kolorowym sznureczkiem po perforacji z ozdobami w środku - a może ją zafoliować? będzie sztywna i nie będzie się brudzić polecam mulinę pnd z allegro (jakość dobra, a cena wyśmienita)
ula.borek@wp.pl Edytowane przez Ulenka56 Czas edycji: 2012-04-14 o 07:16 |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
aszma super wzorek. Ja bym podszyła drugim kawałkiem kanwy, a na brzeg przyszyła taki ozdobny skrętny sznurek jak przy pinkeepach, tylko cieńszy http://4.bp.blogspot.com/_wXql1cBidL...00/Pinkeep.JPG
|
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj wieczorem popelnilam cos takiego. caly czas eksperementuje i sie bawie
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak poczatki takie dorodne,to za chwile bedziesz mistrzynia w robieniu karteczek. Ja i moja Siostra do robienia kartek uzywamy kleju magic,jest bardzo fajny bo po wyschnieciu robi sie przezroczysty. Wczesniej jak bylam poza granicami Polski to uzywalam kleju elmers,taki jak ponizej http://www.google.pl/search?q=elmers...w=1344&bih=704 i jak dla mnie jest taki sam jak magic. Az strach sie bac o Twoje robotki hafciarskie,pewnie igly leza sobie i poplakuja,ale fajnie czasem zmienic swoje inspiracje,zeby odnalezc jeszcze inne talenty |
|
|
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Można się do was przyłączyć? ![]() Może napiszę coś o sobie. Haftem zajmuję sie od ok. 20 lat albo więcej bo już w szkole podstawowej chodziłam na kółko hafciarskie wtedy był to haft mereżkowy i richeliu ,a dokładnie 15 lat temu (pamiętam bo byłam w ciąży zpierworodnym ) wyhaftowałam swoją pierwszą poduszkę haftem krzyżykowym i była to trudna i mozolna praca bo wzór czrno-biały i bardzo dużo drobnych elementów i wtedy wpadłam na dobre![]() Później były różne poduszki i obrazy część rozdałam ,część sprzedałam. Robiłam też kartki świąteczne,serwety i różne inne drobiazgi. Oczywiście miałam przerwy przez te wszystkie lata. Jakiś czas temu zaczęłam duży obraz -"Stworzenie Adama" i w pewnym momencie dopadła mnie nuda ,obraz powędrował do garażu razem z krosnami i "odpoczywa" i ja też Ostatnio jednak znowu mnie wzięło i chciałabym coś zrobić na rozgrzewkę Wydrukowałam sobie 4 części Madame i szukam właśnie wzorów takich makatek jak poniżej zacytowałam Cytat:
Cytat:
Czy wiecie może gdzie można ściągnąć wzór ![]() Nie przeczytałam wszystkich stron ale oczywiscie nadrobię |
||
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Tak własnie o te chodzi
Świetnie ,już podaję : czapla778@wp.pl i z góry stokrotne dzięki
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Libra masz gdzieś swoją galerię??
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah super ,dziękuję bardzo
Emila no nie mam właśnie ani bloga ani zdjęć żałuję że nie robiłam bo większości moich prac już nie mam wiecie jak to jest szewc bez butów chodziZastanawiam się nad założeniem bloga ,bo szyję też na maszynie różne rzeczy ale czy będę miała czas pisać
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
zakładaj bloga
na google chyba najlepiej Paczka przyszła już
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Hanjah czy mogłabym się uśmiechnąć o wzorki z kawą - mój mali sylwil1@op.pl dzięki
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Założę ,muszę cyknąć fotki tego co mam jeszcze w domu
|
|
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy i ja mogę prosic wzór na kawkę????
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak radzi Integra podszyje kanwą .... dzieki za pomysł
co do foliowania to teraz żałuje że nie zakupiłam w Lidlu maszynki do foliowania ,ale nic straconego na pewno jeszcze będą ![]() Emi pokaż ten len bedziesz robiła wszystkie ?, ja góra trzy i chyba bede robiła na kanwie 18 ecru ,ale najpierw zakupy trza poczynic no i największym problemem są ramy skąd je wytrzasnąc?!? ![]() a teraz ide kubusiową zakładeczkę kończyc
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wszystkie będę wyszywać
nie wiem czy wszystkie mi się w kuchni zmieszczą, muszę zerknąć na projekt pod tym kątem len kupiłam obrazkowy - dość sztywny, ale ni taki jak aida i zwykły - strasznie mięciutki, nie spodziewałam się tego po nim, jest taki śliskawy w dotyku... do tych dużych zielników wzięłam kolor beżowy.... dość ciemny, nie wiem czy nie kupić jaśniejszego - bo może nie widać tych szkiców w tle... ramki z Ikei pasują idelanie do tego- 28x28 cm a aida może marmurkową?
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-04-16 o 18:27 |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde cięzko idzie na tym zwykłym lnie, taki lejący jest... cieżko go naciągnąć... chyba kupię obrazkowy len, a ten zostawię do czego innego...
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- len obrazkowy ok, chociaz 35 ct kupiłam - oślepnąć idzie
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzoooooooooooooooooooo o!
ps.powiedzcie dziewczyny bez czego nie wyobrażacie sobie naszych hafcików????? |
|
|
|
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do czego marmurek ? a do Ikei mam ponad 100 km
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 60 km do ikei, raz na kwartał musze jechać, bo aż mnie nosi
![]() marmurkowa Z. ma len wpleciony, musiałabyś się jej przyjrzeć... hmm to chyba jest rustiko a nie marmurkowa... konczę dzisiaj zajączka i biorę sie za zielnik... nie ten duży, ale mniejszy, też z francuskiej gazetki, już się nie mogę doczekać
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
A czym się różni rustico od marmurkowej? Mam którąś z tych, ale nie wiem którą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

i nie mam pomysła jak go oprawic chciałabym chyba tak aby można było przeprac jak się zabrudzi....

żałuję że nie robiłam bo większości moich prac już nie mam wiecie jak to jest szewc bez butów chodzi
skąd je wytrzasnąc?!?