|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Jem tosty
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj, to ja źle napisałam
Te najmniejsze na wcześniaki to tutaj micro, a nie mini.W takim razie kup newborn Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-16 o 17:56 |
||
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to huggiesy podobno przeciekaja u chlopakow. U nas zawsze przeciekaly, a glupia kupilam 2 paczki newborn i 2 paczki "2". Obie pooddawalam.
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam mrozić.
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj sa chyba tylko jedynki czyli newborn albo dwojki czyli mini...
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, jak mi smakują kasztanki.... wcinam już szóstego....
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-04-16 o 18:00 |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec od razu robilam wiecej i mrozilam w malutkich pojemnikach, najczesciej po jednym skladniku i pozniej wyciagalam co chcialam, np. jeden pojemniczek z marchewka, kolejny z ziemniakiem. Pozniej dochodzily kolejne, czyli np. jeszcze mialam pojemniczek ze szpinakiem i tez wyciagalam. To wszystko rozmrazalam w mikrofali, mieszalam razem i podgrzewalam
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, wpadam raz na jakiś czas do mamuś marcowo-kwietniowych na odchowalni i jak czytam o tych problemach z karmieniem to myślę, że chyba nie będe karmić piersią..... nie chce być wyrodną matką, ale te mamusie-biedactwa się tak męczą!!! Myślę sobie, że będe karmić tylko przy bardoz dużej ilości pokarmu a jak będzie kiepsko z laktacją to mm i trudno...
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? |
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mi ladniej pachna
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn nie zamierzam się poddawać tak od razu. Ale zobaczymy, jak będzie w praktyce
|
|
#2382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na pweno będe chciała karmić piersią, z pierwszym dość szybko musiałam zrezygnować i jak dla mnie było gorzej, z butelką jest więcej paprania i te kolki... |
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmyliło mnie to "mini", bo tutaj rozmiary 1-3 to po prostu "newborn". Do szpitala wzięłam te jedynki, a okazały się za duże i dopiero wtedy szukaliśmy takich malutkich. Cytat:
Powiem Wam, że tu pieluchy nie są drogie-nawet pampersy. Moja mama dziwiła się że takich drogich pieluch używamy na początku A ja miałam wtedy jakieś zniżki, vouchery etc Teraz nie używam pampków ani huggisów, kupujemy toujours w lidlu albo firmowe z marketu morrisons-wychodzi jeszcze taniej, a jakość czasem nawet lepsza (bo np. pampersy na takie dziecko jak Dorotka są wg mnie gorszej jakości niż te na noworodki/niemowlęta).
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-16 o 18:05 |
||
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo! To te micro są na wcześniaczki, takie maleńkie...
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co z tego co ja tam czytałam, to czy dziewczyny karmią mm czy piersią kolki i tak są...
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie zastanawiam nad zakupem jakiegos fajnego zestawu pościeli.
ale wczoraja rozmawialm z koleżanką i mówiła że ona ochraniaczy na łóżeczko nie korzysta. i tak sie zastanawiam teraz czy są one niezbędne
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam tak z krówkami ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Jej skończyli montować nam szafę - teraz trzeba ten bajzel ogarnąć. Mam nadzieję, że jeszcze tu dzisiaj zajrzę
|
||
|
|
|
#2390 | |||
|
Branzoletka
|
Śliczny
Depoison gratki z okazji 30-tki i za sympatyczny awek, bo tamten był hmm straszny Cytat:
Oglądałam ten odcinek i irytują nie takie nawiedzone laski, którym się wydaje, że jak one dały radę to każda musi umieć urodzić Moja mama uważam powinna mnie usunąć, bo ani nie miała instynktu macierzyńskiego ani wsparcia kogokolwiek o warunkach nie wspomnę Wcale by światu nie ubyło gdyby mnie nie było a tak wszystkie traumy z dzieciństwa(konsekwentnie doszły kolejne) noszę teraz ja i naznaczona depresją do końca życia muszę jakoś żyć ![]() Cytat:
Co do pieluszek, to wczoraj wisiałam na recenzjach produktów dla dzieci i pieluszek też. Myślę, że warto poczytać Materace do łóżeczek Czemu nie może być tak jak kiedyś-prościej Kupowało się lub dostawało co było i człowiek nie głowił się, że mógłby mieć wybór ![]() Cytat:
Przykra sytuacja ale trzeba wyjaśnić i cieszyć się, że"tylko"zmienił się termin porodu, bo niektóre dziewczyny po poronieniu nie potrafią zajść długo, długo ![]() Też muszę kupić, bo mi cellulit oczy wybije za niedługo Miałam kiedyś masaże ręczne na cellulit i powiem wam, że poskutkowało a jak pięknie mi tyłek masażystka podniosła No to ja też podam swoje wymiary z przed chwili: 101/98/106
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i zeżarłam wszystkie kasztanki... I dobrze. Już mnie nie kuszą...
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-04-16 o 18:27 |
||
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wiem czy Wam pisałam-będziemy mieć też łóżeczko drewniane Koleżanka przenosi córę na większe łóżko i nam zaproponowała to drewniane Zobaczymy czy nam podpasuje A w razie czego zawsze mam to turystyczne![]() O-i do drewnianego da się przyczepić karuzelę, a do turystycznego ciężko
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Gdyby nie to, pewnie meczylabym sie zeby karmic. I powiem tak: jesli dziecko nie bedzie chcialo ssac: ja jakos wytrwam i bede przystawiac i przystawiac. Chocbym miala spedzac na tym dnie i noce. Bede tak dlugo sie starac, az sie uda. Ale jesli dziecko bedzie z tych, ktore chca spedzac czas non stop przy piersi albo bede miala problem z krwawiacymi sutkami to juz nie wiem co zrobie... Na pewno karmienie butelka nie zrobi z Ciebie wyrodnej matki. A na ile bedziesz miala sile okaze sie po porodzie. Cytat:
![]() Dla nas 1 byly dobre. Wzielam nawet na wszelki wypadek dwojki, ale nawet ciasno zalozone przeciekaly i w ogole byly za wielkie, wiec troche w jedynkach pochodzilismy ![]() Cytat:
Wystarczy taki kolo glowki. Na pewno nie ma co kupowac takiego dookola lozeczka. A czy Tobie sie przyda zobaczysz sama. Kazde dziecko jest inne.Cytat:
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Sa osoby ktore chca dzieci a nie moga ich miec - i sa przeciw aborcji (jasne, neich sie kobieta meczy 9 miesiecy, poswieca i niszczy wlasna psychike, nienawidzac siebie, wlasnego ciala i pewnie jeszcze dziecka), a i takie osoby, ktore maja ciezka sytuacje, nie sa gotowe i te osoby sa za.
Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa Nasze Drugie Dziecko ![]() Edytowane przez Paula SHIN Czas edycji: 2012-04-16 o 18:52 |
|||||
|
|
|
#2395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym można być dzieckiem chcianym i oczekiwanym (jak ja)a potem mieć skutecznie zabijaną osobowość, pewność siebie, indywidualność przez niewłaściwe wychowanie. Mimo to cieszę się że jestem ![]() Ad2. to jest dla nas nadzieja Ad3. nadal masz talię najwęższą
|
||
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladacie wiadomosci?
Susz jajeczny zawieral m.in. bakterie e coli, kadm i olow. Ten susz byl dodawany do roznych produktow spozywczych, oczywiscie nie podali dokladnie ktore firmy go kupowaly..
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Czasem podczytuje sobie forum wiec postanowilam dolaczyc do watku
Pochwale sie, ze bede mamusia sierpniowa .Juz wiem, ze to Chlopczyk. Ale pani dr zaznaczyla, zeby nie kupowac wszytskiego niebieskiego... wiec pozostawiam 10% tolerancji, gdyby okazalo sie ze moj Syn to Corka. Nad imieniem ciagle sie zastanawiamy. Teraz jest nasz 22/23 tydz ciazy. Pewnie od maja bede bardziej aktywna, bo do konca kwietnia pracuje. Powoli mysle o skompletowaniu wyprawki. Na razie posiadamy sportowe adidaski - spontaniczny zakup po pierwszym USG ktore potwierdzilo pecherzyk - oraz prezentowe body od kolezanki.
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wróciłam od ginekologa.
Wszystko ok, powiedział, ze wszystko mu sie bardzo podoba: szyjka ok, nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym, macica mięciutka, wyniki dobre, łącznie z glukozą i moczem Oby tak dalej było !!!!Cytat:
ale reakcje są różne Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś mam taki dzień że bardzo mało czułam moje Bebe - a godzinę temu wróciłam od gina, słuchałam serduszka i wiem, ze wszystko ok Cytat:
Bardzo bym chciała ale czy nam się uda?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
branzoletka no my po poronieniu staraliśmy się 12 miesięcy z czego pierwsze 3 to była regeneracja. Wszystko przez przypadek ale i tak uważam że szybko się udało jak nie którzy starają się lata... A co do łożysk to słyszałam że nimi karmi się ryby pangi... Żeby były dorodne mmmm he he
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

Te najmniejsze na wcześniaki to tutaj micro, a nie mini.
A one z kolei są słabo chłonne i generalnie niepolecane.
Przynajmniej pampers

i za sympatyczny awek, bo tamten był hmm straszny
Wcale by światu nie ubyło gdyby mnie nie było a tak wszystkie traumy z dzieciństwa(konsekwentnie doszły kolejne) noszę teraz ja i naznaczona depresją do końca życia muszę jakoś żyć