ślubujące w 2012:) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 16:02   #1951
aisak42
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

dziewczyny a gdzie załatwić szybko i"bezboleśnie" poradnie rodzinna w warszawie? a co do prezentów to jakaś masakra..
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:42   #1952
justiii87
Zakorzenienie

engi111 - niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia oczu, więc niestety nie mam :/ Ale połączenie czerni z pomarańczem przy moich rudych włosach wyglądało przepięknie

http://www.dominikabudzynska.blogspo...eek-i-edm.html - makijaż z pomarańczem

http://www.facebook.com/media/set/?s...4993045&type=1

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-04-16 o 16:48
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:51   #1953
aisak42
Raczkowanie

a o to moje zestawienie, wstawiłam trzy fryzurki i dwa bukiety ten jasny byłby taki ciemny jak buty bo jeszcze nie zdecydowałam co mam wybrać może moje drogie doradzicie mi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg garnitur-slubny-Woking-UK-tile.jpg (125,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-04-16, 17:32   #1954
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś dodatkową parę butów w kolorze pomarańczowym. Buty jak z 1 zdjęcia , a ozdoba z 2
Ładniutkie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33578813]haha, koleżanka do mnie pisze, której znajomy był w sobotę na kawalerskim tam gdzie tż

"zrobiłam wywiad - nie masz sie o co martwic, bo tam to nic sie nie dzieje, laska powywija dupa 3 minuty na stole i to jeszcze jak jej dasz 150 zł i idzie dalej, a do tego nic nie widać, ciemno, sterta napalonych starych zgredów, laski paskudne i tłuste i tańczyć nawet nie umieją"
[/QUOTE]

A co do prezentów, to uważam, że jeśli kogoś nie stać na coś kosztownego a prezent dawany jest szczerze to nieważne ile kosztował. Choć niestety najczęściej skąpią Ci, którym nie brakuje...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:42   #1955
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
a o to moje zestawienie, wstawiłam trzy fryzurki i dwa bukiety ten jasny byłby taki ciemny jak buty bo jeszcze nie zdecydowałam co mam wybrać może moje drogie doradzicie mi?
Fryzura najbardziej mi sie podoba ta druga w pierwszym rzędzie, bukiety mi sie w ogole nie podobaja, ale to kwestia gustu, po prostu nie lubie takich "kulkowych", buty i kolczyki świetne A spinki do mankietów to juz w ogole rewelacja
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:07   #1956
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ładniutkie

A co do prezentów, to uważam, że jeśli kogoś nie stać na coś kosztownego a prezent dawany jest szczerze to nieważne ile kosztował. Choć niestety najczęściej skąpią Ci, którym nie brakuje...

Ja również tak uważam najważniejsze ze dane szczerze , poza tym uważam ,że nawet jeśli dane nieszczerze to nieważne czy daje to ciotka która zarabia kilka tysięcy czy koleżanka studenka to mimo wszystko powinno to zostać miedzy młodymi a zazwyczaj jest tak ,że a to powie się mamie a to koleżance i wieść się niesie po prostu już niejednokrotnie spotkałam się z sytuacją ,że po weselu cała rodzina wie ile kto dał ,dla mnie to po prostu totalny brak kultury ze strony młodych

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:04   #1957
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
wg. mnie to wcale nie jest mało , do tego dochodzi zimna płyta ,sałatki, ciasta itp , słyszałam wiele opini na temat sali gdzie mamy wesele i każdy mówi ,że jedzenie dobre i bardzo dużo , z reguły to ostatnie danie je jeż niewiele osób więc nie wiem o co chodzi twojej teściowej,przy takiej ilości dań nie sądzę żeby ludzie wyszli głodni

My mamy w cenie deser po obiedzie chyba weźmiemy właśnie lody
Nad wiejskim stołem się zastanawiamy ,ale raczej zrobimy
My też chyba mamy razem 6 ciepłych dań Moi Rodzice chcą jeszcze lody, za któe dodatkowo się płaci, ale z wiejskiego stołu rezygnujemy.....jakoś mnie on nie przekonuje.....Wątpie aby ktoś z niego korzystał...koleżanki, które były na weselach z wiejskim stiłem-odradzały- mówiły, że prawie nikt niczego nie tknął

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33571635]
W ogole mam ostatnio bardzo duza milosc do mojego tż. Kleje sie do niego ciagle i chce mi sie, no wiecie

Bylismy na tych slubach w sobote, aby podpatrzeć... Ja malo sie nie poplakalam! Nie wiem, co bedzie na moim slubie...Naprawde nie wiem. Oby tylko nie padalo...

Dziś mam ostatni dzień w pracy, od jutra będę rzadziej, gdyż pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko [/QUOTE]
hehe, to chyba dobrze że Ci się chce
kurcze aż mnie żołądek zabolał jak przeczytałam to ->pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko, jejkuś- stresuję się razem z Tobą!!! Bedziemy trzymały z Dziewczynami kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem!

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33572470]j
ja wracam 26 kwietnia.
a jakis wyjazd bedziemy planowac na poczatek czerwca[/QUOTE]
to w sumie krótki urlopik bierzesz....ja planowałam wziąć 2 dni przed ślubem (okolicznościowy) plus 2 tyg. po slubie....chciałąm wziąć tydzień po ślubie, ale nie wiem czy gdzieś wyjedziemy.....kasa potrzebna na urządzenie się...chociaż korci mnie aby gdzieś wyjechać....tak we wrześni7u...

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:07   #1958
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - wybacz ale Ja z PM nie mamy przed sobą tajemnic i po 17 latach znajomości to chyba normalne że mówi się różne rzeczy.
Z Twojej wiadomości nie wyczytałam że jest to bliska Ci osoba która przekazała tą informację tylko Tobie w każdym razie moim zdaniem czasem można sprawić wielką przykrość tym których naprawdę nie stać na drogi prezent
Cytat:
Po prostu rozmawiamy na wszystkie tematy, a że jedna po drugiej ślubuje więc wymieniamy się z koleżanką wszystkimi informacjami

Tak samo jak dla mnie jest chore że w dniu wesela dzwoni rodzina 4 osobowa i mówi że jednak nie przyjadą na wesele bo zmieniły im się plany i mieli wcześniej zadzwonić ale było im głupio więc dziś dzwonią

Ludzie nie mają rozumu

Zamówiłam dziś dodatkową parę butów w kolorze pomarańczowym. Buty jak z 1 zdjęcia , a ozdoba z 2
Strasznie egoistyczni są czasami ludzie...
Fajne te butki będą a gdzie je zamówiłaś?
Ja strasznie się gryzę czy robić na zamówienie zwykłe czy taneczne...
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33578813]haha, koleżanka do mnie pisze, której znajomy był w sobotę na kawalerskim tam gdzie tż

"zrobiłam wywiad - nie masz sie o co martwic, bo tam to nic sie nie dzieje, laska powywija dupa 3 minuty na stole i to jeszcze jak jej dasz 150 zł i idzie dalej, a do tego nic nie widać, ciemno, sterta napalonych starych zgredów, laski paskudne i tłuste i tańczyć nawet nie umieją"
[/QUOTE]
hahaha no to się chłopaki naoglądali
Cytat:
dziewczyny a gdzie załatwić szybko i"bezboleśnie" poradnie rodzinna w warszawie? a co do prezentów to jakaś masakra..
Podobno gdzieś w Wilanowie jest jedno grupowe spotkanie, My idziemy w maju na Szwedzką tam są 2 spotkania i z tego co słyszałam sympatycznie i bez wykresów
Cytat:
Uwielbiam fryzury z warkoczami... miałaś taką na próbnej?

Zaakceptowałam projekt zaproszeń
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:34   #1959
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
A co do nazwiska to ja bym chciala zostawic swoje tez i miec dwuczlonowe nazwisko, bo Tż ma strasznie krotkie, a moje jest dluzsze i to mi w ogole nie pasuje. No ale Tż sie kategorycznie na moj pomysl nie zgadza, uwaza ze mam miec jego nazwisko i koniec
no to szkoda, że Ci zabrania...powienien dać Ci wybór i niczego nie narzucać....ja biorę nazwisko TŻa...moje jest fajne, proste i łatwe, natomiast TŻa....bedzie dużo poprawiania, ale co tam....

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Hej kobiety W sobotę byłam na weselu koleżanki i wypróbowałam swój ślubny makijaż "czarno - pomarańczowy" i do tego przyklejone kępki rzęs oczy wyglądały przepięknie Makijaż trwał 2 godziny Dobrze że w dniu ślubu mam wszystko rozłożone w czasie
Koleżanka wyglądała przepięknie, ale miałam minę niezłą pod kościołem bo młoda miała sukienkę nad którą się zastanawiałam ale dobrze że jej nie wybrałam bo chyba bym teraz płakała ze złości. z Wesela wróciliśmy o 5.30 pospaliśmy do 15 i pojechaliśmy na poprawiny.

Nigdy nie zgadniecie co PM dostali od najbliższej siostry ciotecznej. Dziewczyna 23 lata razem z narzeczonym sprezentowali ' ramkę do zdjęć" a na ramce cena 6,50 a to niespodzianka
a masz fotkę makijażu?

co do ramki.......mogła chociaż cenę zdjąć ale wpadka....

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nemesi Pokaż wiadomość
He he, niezłe. Ja ślubuję za 4 miesiące i potrzebowałabym jakiś przesąd żeby mieć o 20kg mniej. A tak na poważnie ma któraś z pań już za sobą protokół przedmałżeński??

Nie wiem jak suwaczek się robi ale ślub mam 25 sierpnia godzina 14
ja mam byłam w piątek z TŻem z aktami chrztu i zaświadczeniem z USC o braku przeciwskazań do zawarcia ZM....fajnie było.....myslałam, że będzie gorzej.....za wypowiedzi nic nie płaciliśmy, ksiądz stwierdził, że za wszytsko razem zapłacimy

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Tak samo jak dla mnie jest chore że w dniu wesela dzwoni rodzina 4 osobowa i mówi że jednak nie przyjadą na wesele bo zmieniły im się plany i mieli wcześniej zadzwonić ale było im głupio więc dziś dzwonią

Ludzie nie mają rozumu

zabiłabym chyba gdyby ktoś w dniu wesela zadzownił że jednak nie przyjdzie...tym bardziej, że wcześniej wiedzieli co za nienormalni ludzie!
Buty super!! A są takie fioletowe albo różowe? Gdzie je zamówiłaś?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
a buty już masz?? też szukam takiego koloru!! ale nie mogę nigdzie odpoiwiednich znaleźć więc rozmyslam nad fioletem...jeśli masz takie butki to proponowałabym ten ciekmnniejszy bukiet- bedzie cudnie!

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
a fryzyrka ta środkowa...śliczna

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Dziewczyny....mój brat przyniósł mi moją paczkę z zaproszeniami......MASAKR A!!!!!!!
Zwykłe cienkie kartki...kurde!!!!! ale jestem wściekła!! Sama bym zrobiła ładniejsze!!!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:37   #1960
magnusia
Zakorzenienie

Pradip- chyba wezmę jednak tą księgę choć jeszcze szukam http://allegro.pl/cudna-ksiega-gosci-weselna-alma-art-ksiegi-i2271001110.html a tam odpisali my, że mogą zrobić z klapką/bez klapki więc myślę, że można się dogadać.
dziś znalazłam taką http://allegro.pl/perlowa-ksiega-gos...277309622.html tylko te mocowania nie bardzo mi pasują...

Inusiaa88- buty kupione w Nadarzynie w MAXIMUSIE a firma to polska firma Faktor

engi111- my mamy 5 dań gorących (w to wchodzi też zupa) więc na wjazd no rosołek i drugie danie a potem jeszcze trzy- w dowolnej konfiguracji do tego 10 przystawek i 4 sałatki oraz tort, napoje, lody, ciasta i inne duperelki

aisak42- my akurat nie mamy takich osób co tylko do kościoła zapraszamy ale z tego co zauważyłam to są takie same zaproszenia tylko bez informacji o przyjęciu. Moim zdaniem nie pisze się, że z osobą towarzyszącą bo to tylko uroczystośc kościelna

mayeczka87- byłam w New Man - są koszule ecru ale nie smokingowe

Tusia- bardzo fajny pomysł z tym sprawdzeniem lokalu- hi hi hi jak będzie ciemno to światło zapal Zadroszczę Ci, że już tak Ci mało zostało- u mnie dziś równio 2 miesiące- panika rośnie.....

sara1988- ja będę miała dwa nazwiska (już o tym pisałam). Ja też mam swoje długie a TŻ krótkie i razem wygląda bardzo fajnie. Szczerze mówiąć TŻ nie protestował i zostawił ten wybór mi a ja wiedziałam, że ze swojego nie zrezygnuję

Właśnie Dziewczynki- byliśmy dziś w USC i papiery złożone zostały- odbiór dokumentów jutro a TŻ jak się zabrał za wypisywanie kwitów to wpisał nazwisko dzieci jego nazwisko. No to ja mówię- po co to wpisałeś, skąd wiesz jakie będą miały nazwisko?. No zgłupiał na chwilę- jego mina bezcenna

justiii87- jakiś chyba żart z ta ramką... żenada o matko- doczytałam o blenderze nie chodzi o to, że to blender czy ramka- ludzie mają różną sytuację finansową tylko po co ta cena?
bardzo ładne buciki

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:42 Powód: analfabetyzm :)
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:03   #1961
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

Dziewczyny....mój brat przyniósł mi moją paczkę z zaproszeniami......MASAKR A!!!!!!!
Zwykłe cienkie kartki...kurde!!!!! ale jestem wściekła!! Sama bym zrobiła ładniejsze!!!
ojej a jakie zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Włsnie Dziewczynki- byliśmy dziś w USG i papiery złozone zostały- odbiór dokunmetrów jutro a TŻ jak się zabrał za wypisywanie kwitow to wpisał nazwisko dzieci jego nazwisko. No to ja mówię- po co to wpisłeś, skąd wiesz jakie będą miały nazwisko?. No zlupiał na chwilę- jego mina bezcenna
to stąd te dzieci a tak poważnie to fajnie, że załatwione

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:07   #1962
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

pokazać fotę poproszę- może jeszcze możesz zwrócić jak Ci się nie podobają? bardzo cienkie te kartki? zamawiałaś próbki?
Stary 2012-04-16, 20:33   #1963
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Jej przykro mi i sama zaczynam się martwić bo niby zamawialiśmy próbki ale ostatecznie wybraliśmy inny kolor i też się obawiam że będę rozczarowana a od kogo zamawiałaś?
Cytat:
Pradip- chyba wezmę jednak tą księgę choć jeszcze szukam http://allegro.pl/cudna-ksiega-gosci-weselna-alma-art-ksiegi-i2271001110.html a tam odpisali my, że mogą zrobić z klapką/bez klapki więc myślę, że można się dogadać.
dziś znalazłam taką http://allegro.pl/perlowa-ksiega-gos...277309622.html tylko te mocowania nie bardzo mi pasują...

Tusia- bardzo fajny pomysł z tym sprawdzeniem lokalu- hi hi hi jak będzie ciemno to światło zapal Zadroszczę Ci, że już tak Ci mało zostało- u mnie dziś równio 2 miesiące- panika rośnie.....

Włsnie Dziewczynki- byliśmy dziś w USG i papiery złozone zostały- odbiór dokunmetrów jutro a TŻ jak się zabrał za wypisywanie kwitow to wpisał nazwisko dzieci jego nazwisko. No to ja mówię- po co to wpisłeś, skąd wiesz jakie będą miały nazwisko?. No zlupiał na chwilę- jego mina bezcenna
hahaha właśnie wyobraziłam sobie Tusię z koleżankami jak wpadają do klubu zapalają światło stwierdzają że lipa totalna i wychodzą
Też obserwuję tą aukcję i mam zamiar przejechać się do tego sklepu bo jest niedaleko mojej mamy tylko nigdy nie mam kiedy.
A powiedz czy nie przeszkadza Ci że będziesz mieć inne nazwisko niż dzieci i mąż? Ja też zdecydowałam że będę mieć dwa i może to głupie ale tak mi trochę smutno jak sobie pomyślę że nie będziemy mieć wszyscy jednakowego...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:36   #1964
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
a o to moje zestawienie
ślicznie!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Ładniutkie

prawda!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
pokazać fotę poproszę- może jeszcze możesz zwrócić jak Ci się nie podobają? bardzo cienkie te kartki? zamawiałaś próbki?
cienkie? a ile gram pisalo ma aukcji? min 200 gram musi byc by jakos to wygladalo
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:41   #1965
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A powiedz czy nie przeszkadza Ci że będziesz mieć inne nazwisko niż dzieci i mąż? Ja też zdecydowałam że będę mieć dwa i może to głupie ale tak mi trochę smutno jak sobie pomyślę że nie będziemy mieć wszyscy jednakowego...

nie przeszkadza mi to poza tym ja będę miała swoje i TŻ-ta więc cząstkę jego będę miała Dzieci (jak kiedyś będą) będą miały po TŻ-cie
Ja nie chciałam rezygnować z własnego z różnych powodów- po pierwsze to cząstka mojej tożsamości, lubię swoje nazwisko, dwa nasze razem wyglądają bardzo fajnie pomijam fakt zawodowy ale też jest

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:

to stąd te dzieci a tak poważnie to fajnie, że załatwione

USG-o matko- jaki analfabetyzm ha ha
Stary 2012-04-16, 23:07   #1966
justiii87
Zakorzenienie

Pradip - buty zamawiałam na http://www.bialebuty.com.pl/II_BUTY_...--default.html
Też zastanawiałam się nad butami tanecznymi, ale poszłam do sklepu z takowym obuwiem i przymierzyłam. Niestety buty jak dla mnie niestety mało wygodne. Wszyscy je zachwalali że wygodne itp itd. Chciałam obcas 6-7 cm i niestety są mało stabilne. paski uciskały mi paluszki i zrezygnowałam. Zamówiłam buty na tej stronie bo czytałam o nich dobre opinie. Za 20 dni mają być więc jak przyjdą to się zobaczy czy wygodne czy nie.

A co do sytuacji mojej koleżanki i prezentów ślubnych. Ona nie opowiadała ile kto dał w kopercie bo mnie to akurat nie interesowały koperty. Ona sprawdziła tylko prezenty od tych sióstr bo One są specyficznymi osobami. Już na samym weselu miały problemy bo kelner postawił za daleko półmisek z jedzeniem itp itd. Sama widziałam jak zawołała kelnera i poprosiła żeby podał jej chleb po stoi za daleko a chleb miała na wyciągnięcie ręki. Oczywiście był komentarz że Ona tyle dała na prezent a taka słaba obsługa. Niestety. I dlatego młoda sprawdziła prezenty od szanownych sióstr które takie podobno były hojne że aż pół stołu słyszało, a tu niespodzianka.

Wiadomo koszt wesela nigdy się nie zwróci i jak by patrzył na prezenty to nikt by nie robił wesel. A ja o weselach się bardzo dużo nasłucham bo moi rodzice od 15 lat nagrywają wesela a ja robię zdjęcia ślubne więc opowieści nasłucham się tyle że głowa mała.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 07:26   #1967
niki19
Zadomowienie

Hej hej hej

Cytat:

A co do sytuacji mojej koleżanki i prezentów ślubnych. Ona nie opowiadała ile kto dał w kopercie bo mnie to akurat nie interesowały koperty. Ona sprawdziła tylko prezenty od tych sióstr bo One są specyficznymi osobami. Już na samym weselu miały problemy bo kelner postawił za daleko półmisek z jedzeniem itp itd. Sama widziałam jak zawołała kelnera i poprosiła żeby podał jej chleb po stoi za daleko a chleb miała na wyciągnięcie ręki. Oczywiście był komentarz że Ona tyle dała na prezent a taka słaba obsługa. Niestety. I dlatego młoda sprawdziła prezenty od szanownych sióstr które takie podobno były hojne że aż pół stołu słyszało, a tu niespodzianka.

Wiadomo koszt wesela nigdy się nie zwróci i jak by patrzył na prezenty to nikt by nie robił wesel. A ja o weselach się bardzo dużo nasłucham bo moi rodzice od 15 lat nagrywają wesela a ja robię zdjęcia ślubne więc opowieści nasłucham się tyle że głowa mała.
Co do tego co ja napisałam o tym, że cała rodzina wiedziła ile kto dał ,to nie odnosiłam tego absolutnie do sytuacji którą ty opisałaś tylko do tego co zaobserwowałam w moim otoczeniu

Co do osób o których teraz piszesz ,że im wszystko nie pasuje to też często spotykam ,ale wiadomo wszystkim nie dogodzisz niektórzy są tacy z natury ,że im wszystko nie pasuje ,chodzą z wiecznym fochem najlepiej olać i się nie przejmować

Cytat:
My też chyba mamy razem 6 ciepłych dań Moi Rodzice chcą jeszcze lody, za któe dodatkowo się płaci, ale z wiejskiego stołu rezygnujemy.....jakoś mnie on nie przekonuje.....Wątpie aby ktoś z niego korzystał...koleżanki, które były na weselach z wiejskim stiłem-odradzały- mówiły, że prawie nikt niczego nie tknął
Własnie dlatego my się jeszcze zastanawiamy czy warto , też byłam na weselu z wiejskim stołem gdzie ludzie korzystali ale dopiero na poprawinach na weselu mało co zeszło my co prawda poprawiny robimy w domu ale może zrobimy właśnie tylko na poprawiny nie wiem zobaczymy jeszcze

Cytat:
własnie dlatego troche sie cykam przek kupowaniem zaproszeń na necie ,bo nasłuchałam sie ,że próbki śliczne a zaproszenia już nikoniecznie

Cytat:
Śliczne zestawienie możesz zdradzisz gdzie kupujecie zaproszenia ?

Cytat:
nie przeszkadza mi to poza tym ja będę miała swoje i TŻ-ta więc cząstkę jego będę miała Dzieci (jak kiedyś będą) będą miały po TŻ-cie
Ja nie chciałam rezygnować z własnego z różnych powodów- po pierwsze to cząstka mojej tożsamości, lubię swoje nazwisko, dwa nasze razem wyglądają bardzo fajnie pomijam fakt zawodowy ale też jest
Co do nazwiska to ja biorę Tż-ta , dlatego ,że do swojego nie jestem jakoś szczególnie przywiązana i jest raczej oklepane ale gdybym miała jakieś oryginalne to pewnie bym się zastanawiała .

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-04-17 o 07:28
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:01   #1968
aisak42
Raczkowanie

Pradip - nie miałam jeszcze próbnej

monika860902 - tak to są moje buty, kupiłam je w warszawie

niki 19- zaproszenia kupujemy na allegro tylko inny kolor niz w zestawieniu http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...210123516.html
Stary 2012-04-17, 08:03   #1969
Konto usunięte

Cytat:
My też chyba mamy razem 6 ciepłych dań Moi Rodzice chcą jeszcze lody, za któe dodatkowo się płaci, ale z wiejskiego stołu rezygnujemy..
ja tez nie mam stolu, laska u mnie chciala 1800zł! wiec odpuscilam. zwaszcza, ze jedzenia i tak bedzie duzo. 5 goracych dan i przystawki ciagle na stolach, radzajow salatek, deski serow i wedlin, 5 rodzajow ciast plus tort.... starczy.

Cytat:
hehe, to chyba dobrze że Ci się chce
kurcze aż mnie żołądek zabolał jak przeczytałam to ->pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko, jejkuś- stresuję się razem z Tobą!!! Bedziemy trzymały z Dziewczynami kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem!.
zaczynam sie bardzo stresowac... wcozraj bylismy w sali, oplacilismy, wybralismy tort, wszystko omowione. mamy rzeczy przywiesc w czwartek bo panie w pt od rana beda ukladac juz obrusy, zastawe ect

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
to w sumie krótki urlopik bierzesz....ja planowałam wziąć 2 dni przed ślubem (okolicznościowy) plus 2 tyg. po slubie....chciałąm wziąć tydzień po ślubie, ale nie wiem czy gdzieś wyjedziemy.....kasa potrzebna na urządzenie się...chociaż korci mnie aby gdzieś wyjechać....tak we wrześni7u...
no ja wzielam 7 dni lacznie, w tym dwa okolicznosciowe - DZIEWCZYNY PAMIETAJCIE, NA SLUB NALEZA SIE NAM DWA DNI OKOLICZNOSCIOWE, A NASZYM RODZICOM 1 DZIEN! a urlop to tak jak napisalam, jak bedzie cieplej, bo wczoraj spadl snieg w Hiszpani
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:39   #1970
engi111
Raczkowanie

Cytat:
engi111 - niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia oczu, więc niestety nie mam :/ Ale połączenie czerni z pomarańczem przy moich rudych włosach wyglądało przepięknie

http://www.dominikabudzynska.blogspo...eek-i-edm.html - makijaż z pomarańczem

http://www.facebook.com/media/set/?s...4993045&type=1
bardzo ładny ale ja się nie widze w nim

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
śliczne zestawienia

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
znam ten ból tez się nadziałam naszczesie to była próbka ale jak zobaczyłam widkość zaproszeń myslłam ze padne - zwyłak kartka do drukarki . Koniecznie grybośc papieru minimum 200 g zeby ładnie to wyglądało.
te które zamówiłam później własnie tyle mają i sa ok - przedewszystkims sztywne !!!!!
A Twoje to były próbki czy juz odpowiednia ilość??

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33596133
no ja wzielam 7 dni lacznie, w tym dwa okolicznosciowe - DZIEWCZYNY PAMIETAJCIE, NA SLUB NALEZA SIE NAM DWA DNI OKOLICZNOSCIOWE, A NASZYM RODZICOM 1 DZIEN! a urlop to tak jak napisalam, jak bedzie cieplej, bo wczoraj spadl snieg w Hiszpani[/QUOTE]

Tusia zaczynam sie za Ciebie stresować za 5 dni o tej porze bedziesz już śiwżo upieczoną " mrożonką"

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:19   #1971
gawa
Rozeznanie

Hej dziewczyny, my w niedziele byliśmy na degustacji i wybraliśmy menu weselne, ale jak tu poczytałam to się trochę przeraziłam bo u nas mamy przystawkę, zupę, drugie danie i później tylko 3 dania gorące . Wy piszecie o 4 dodatkowych i teraz wydaje się mało to co u mnie. W naszej sali nie ma nawet menu z większą ilością dań a i tak to co wybraliśmy wydaje mi się nie tanio. Niewiem co teraz zrobić
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:21   #1972
aisak42
Raczkowanie

Wiesz to zależy też od tego o ktorej macie ślub i o ktorej będziecie na sali..
Stary 2012-04-17, 09:24   #1973
gawa
Rozeznanie

godziny ślubu jeszcze nie mamy ale planujemy na 15. w sali powinniśmy być przed siedemnastą bo to kawałek od kościóła. Do tego będziemy mieć co prawda wiejski stół i pieczonego prosiaka i tą cała zimną płytę. No i będzie jeszcze deser po obiedzie i później tort.
Stary 2012-04-17, 09:31   #1974
aisak42
Raczkowanie

No to chyba raczej nie będzię problemu to jest wystarczająca liczba posiłków tak mi się wydaje
Stary 2012-04-17, 09:49   #1975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

Tusia zaczynam sie za Ciebie stresować za 5 dni o tej porze bedziesz już śiwżo upieczoną " mrożonką"
oj, ta, tak, tak.
buty juz na parapecie
dzis na tvn mowili, ze w weekend cieplo i tylko przelotne opady. musi byc pieknie!!!
jeszcze sasiad zadzwonil,ktory bierze slub 2h wczesniej od nas i dorzucamy wystroj kosciola, to ten koscieny to taki...sredni i co najgorsze, sztuczny;/
Stary 2012-04-17, 09:51   #1976
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
godziny ślubu jeszcze nie mamy ale planujemy na 15. w sali powinniśmy być przed siedemnastą bo to kawałek od kościóła. Do tego będziemy mieć co prawda wiejski stół i pieczonego prosiaka i tą cała zimną płytę. No i będzie jeszcze deser po obiedzie i później tort.
ostatnio pani z naszego kateringu uswiadomiła mi ze wszystko zalezy od godziny slubu czyli np obiad o 17 a ostatnie danie podaja średni o 2 max 2:30 czyli powinno wychodzić co 1,5 godz max co dwie godziny danie przynoszone przez obsługe w tym również desery jesli są i tort.
tak oni to robią wiadomo każdy katering może widzieć to inaczej

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:56   #1977
Clood
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

U mnie sprawy ruszyły, mam już suknię (też Annais Bridal, kolekcja love model Essence), fryzjera, jutro podpisujemy umowę z DJ'em, w piątek mamy poradnię.

Brakuje nam tylko fotografa, florystki (ale chyba z tym nie będzie problemu, bo znajoma powinna nam zrobić bukiety i kwiatuszki do butonierek), kosmetyczki. Ruszyliśmy też z zaproszeniami, połowa gości za nami. W tym tygodniu załatwiamy akt chrztu i bierzmowania, a i jeszcze papiery z USC. Także wszystko się ładnie poukładało. Cieszę się

Aaaa i Tusiu chciałam złożyć Wam życzenia, Przepięknej ceremonii ślubnej, udanego wesela i szczęśliwego życia już PO ślubie, życzę Wam dużo szacunku, cierpliwości, dystansu, przyjaźni i zawsze gorącej miłości

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:58   #1978
gawa
Rozeznanie

Wydaje mi się że licząc co dwie godziny to trochę za często. Jak zaczną goście u mnie jeść obiad złożony defakto z 4 dań czyli przystawka zupa danie i deser to ich chyba zejdzie z godzinę. Później wydaje mi się że następne danie to tak koło 20.30 póżniej przed północą koło 23 no i po oczepinach może o 2?

no i jeszcze gdzieś tort trzeba będzie wcisnąć

Edytowane przez gawa
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:01
Stary 2012-04-17, 10:07   #1979
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

U mnie sprawy ruszyły, mam już suknię (też Annais Bridal, kolekcja love model Essence), fryzjera, jutro podpisujemy umowę z DJ'em, w piątek mamy poradnię.

Brakuje nam tylko fotografa, florystki (ale chyba z tym nie będzie problemu, bo znajoma powinna nam zrobić bukiety i kwiatuszki do butonierek), kosmetyczki. Ruszyliśmy też z zaproszeniami, połowa gości za nami. W tym tygodniu załatwiamy akt chrztu i bierzmowania, a i jeszcze papiery z USC. Także wszystko się ładnie poukładało. Cieszę się

Aaaa i Tusiu chciałam złożyć Wam życzenia, Przepięknej ceremonii ślubnej, udanego wesela i szczęśliwego życia już PO ślubie, życzę Wam dużo szacunku, cierpliwości, dystansu, przyjaźni i zawsze gorącej miłości

Gratuluję postępów! Wasz ślub też już zbliża się malutkimi kroczkami
Slonko, bardzo Ci dziękuję.
I dziękuję Wam wszystkim, za to, że jesteście i że mogę się z Wami wspólnie cieszyć!

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że licząc co dwie godziny to trochę za często. Jak zaczną goście u mnie jeść obiad złożony defakto z 4 dań czyli przystawka zupa danie i deser to ich chyba zejdzie z godzinę. Później wydaje mi się że następne danie to tak koło 20.30 póżniej przed północą koło 23 no i po oczepinach może o 2?

no i jeszcze gdzieś tort trzeba będzie wcisnąć
ja mam jakos mniej wiecej tak:
18:30 - pierwsze danie
20:00 - drugie danie
22:00 - trzecie danie
przed 24 tort
przed 1 - czwarte danie
i ok. 3 rano na odejście piąte danie.
Stary 2012-04-17, 10:16   #1980
Clood
Zadomowienie

Tusia jejku to tylko kilka dni aaaaa

Ja idę na wesele kuzynki za tydzień, mój TŻ ciągle mówi, żebyśmy się przyglądali jak to wszystko wygląda, żeby u nas nie dać plamy na czymś

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości