|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yves Rocher - nowości cz. III
Witajcie. Dziewczyny co możecie powiedzieć o balsamach samoopalających z YR? Nigdy nie korzystałam z jakiegokolwiek takiego wynalazku ale może warto się skusić by zabrązowić nóżki?
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robią plamy, mało opalają, śmierdzą i są drogie. Fakt,że nie używałam wszystkich ale te kilka mi wystarczy, żeby samoopalacze YR omijać łukiem. Bardzo sobie chwalę za to samoopalacze loreala.
|
|
#1953 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Testowałam dziś cytrusy, popsikałam się porządnie tym jednym zapachem żeby było właściwie przetestowane. Trzeba zauważyć, że
mam nadwrażliwą nie tylko skórę, ale i powonienie Nic dziwnegozatem, że zapach nie był na mnie tak nietrwały, tylko że... nie podobał mi się specjalnie. Przez pierwsze dwie godziny czułam cytrusy (kwiat i owoc pomarańczy głównie). Potem zaczęła być bardziej wyczuwalna jakaś woń jakby drzewna, wiercąca w nosie i skroniach. Nawet teraz po dobrych paru godzinach wyczuwam jej resztę, na szczęście to tylko śladowa pozostałość, bo migrenowe toto było. Może komuś to właśnie przypadnie do gustu, ale mnie nie. Na pewno nie kupiłabym 100 ml takiego czegoś. Żal mi Pur Desir de Mimosa, nie żebym używała stale, ale lubiłam to mieć przy sobie, na dobry humor... Niestety nic go nie zastąpi. Tzn., nic z YR... Edytowane przez mimosa Czas edycji: 2012-04-13 o 21:54 |
|
|
|
|
#1955 |
|
Przyczajenie
|
A ja wąchałam różę - dla mnie bomba. Lekka, niezobowiązująca woda na lato. Taka kobieca i pasuje do niej epitet (może banalny, ale oddający sens zapachu) : ładna. Cytrusy...hm, w ogóle dla mnie nie powinny być cytrusami. Są stworzone bardziej tak... pudrowo? Z natury cytrusy kojarzą się nam z dużą świeżością, a nie wiele ich tam szukac w tym wydaniu.
Bez za to jak bez ;p |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wykończyłam butelkę mleczka nawilżająco- ujędrniającego
Bardzo polecam! Skóra po użyciu jest aksamitna w dotyku i jednocześnie napięta i wygładzona. Ma bardzo świeży, orzeźwiający zapach. Jedyny minus jak dla mnie to rzadka konsystencja, co w moim przypadku łączy się z małą wydajnością bardziej odpowiadał mi taki balsam albo najlepiej mus Mam pytanie odnośnie tego balsamu http://www.yves-rocher.com.pl/nawilz...o-ujedrniajacy jaki ma zapach (nie znoszę duszących zapachów kremów brązujących) i czy nie zostawia smug (na ciele i ubraniu)?
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ciele nie zostawia smug, trudno sobie też nim zrobić krzywdę, bo to jednak bardziej balsam brązujący niż samoopalacz, nadaje bardzo naturalny kolor. Ubrania trochę brudzi, nawet jeśli odczeka się z godzinkę z ubieraniem Ale się spiera ![]() A tak w ogóle, to przypomniałam sobie, że go daaaawno temu recenzowałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-416697
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinie
Bardzo boję się tych smug, szczególnie nóg a la zebra Ogólnie nie potrafię obchodzić się ze wszelkiego rodzaju produktami samoopalającymi. Mam nadzieję, że ten balsam lekko przyciemni moją bladą skórę, a nie da efektu zatrzaśnięcia się w solarium czy niedomytego brudu jak bywało w moim przypadku z tego typu produktami.Jak tylko dostanę zniżkę -40% , będzie mój!
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj testowałam różę. Jak powyżej - ładna, taka różano-mydlana ![]() Nie jest to krytyka, bo czasem szukamy czegoś niezobowiązującego, lekkiego, przyjemnego, co nikomu nie będzie przeszkadzać w otoczeniu. Zapach na mnie wystarczająco trwały, nie zmienia się wcale z upływem czasu. Jak była taka niewinna miła różyczka, tak i jest. Żadnej intrygi tu nie ma. (Czy ktokolwiek pamięta jeszcze Pur Desir de Rose, z ciekawym połączeniem róży, korzeni i mięty?...) Tak, co do cytrusów, to nie są raczej bardzo świeże, dlatego że głównie (przynajmniej dla mnie) jest tam kwiat pomarańczy raczej ze ze skórką owocu niż z sokiem, plus jakieś drewno (czy raczej jego syntetyczny ekwiwalent )ps. na Fragrantice jest informacja, że nowe wody będą także w mniejszych flakonach, 20 ml. ..No i są już, tyle że na stronie francuskiej YR. Zauważyłam też tam nową letnią Flower Party, z akcentami cytrusowymi. Zdaje się że mają w magazynach za dużo olejków cytrusowych ![]() http://www.fragrantica.com/news/Yves...iche-3089.html http://www.yves-rocher.fr/control/pr...cmSrc=Category Edytowane przez mimosa Czas edycji: 2012-04-14 o 23:24 |
|
|
|
|
#1961 |
|
Konto usunięte
|
U mnie za to mozna jeszcze nabyc w sklepach stare wersje Pur Desir za pol ceny. Zastanawiam sie wlasnie nad mimoza, to ostatnia szansa zeby ja kupic ale nie wiem czy do konca mi przypasuje..tzn na poczatku jak spsikalam reke to jest orzezwiajaca, lekko zielona, bardzo oryginalny jednoskladnikowy zapach ale pozniej zaczyna robic sie mydlana i tego wlasnie sie obawiam-podduszania
a mialaby byc na wiosne i lato wiec i efekt podduszenia moze byc podwojny...Mam nadzieje, ze nowy bez bedzie tak samo piekny jak stara wersja
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
nie wiecie może za ile są obecnie lakiery z nowej serii Luminelle w sklepie stacjonarnym? bo chce kupic coś , żeby dostać ten krem z ulotki , a nie mieć pieczątki , bo mam właśnie koniec 2 poziomu na karcie. I czekam , żeby na prezent wziąć najnowszy błyszczyk sexy pulp;p
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
To już te nowe wody są w stacjonarnych w sprzedaży? W internetowej jeszcze nie ma... One zielonych pkt nie mają, tak?
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam swoje zamówienie
Błyszczyk jest całkiem fajny Zobaczymy, jak będzie z trwałością, robię właśnie drugie podejście, bo za pierwszym razem coś tam podgryzałam, ale już widzę, że tu cudów nie ma co oczekiwać. No i lepi się dość mocno, jak to błyszczyk
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() Ćwiczę od czasu do czasu Spełniam swoje małe marzenia Edytowane przez simone2010 Czas edycji: 2012-04-16 o 16:54 |
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Orientujecie się jak to jest z tymi prezentami z karty w sklepach stacjonarnych? W sensie na przykład jak uzbieram cały drugi poziom na 40 zł, to mogę wymienić na kilka rzeczy, których sumując wyjdzie na taką kwotę, czy jedną za minimum cztery dychy? I znając YR pewnie nie wchodzą w ofertę produkty z zielonym punktem...?
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1971 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Interesują mnie najbardziej kosmetyki z oferty z zieloną kropą właśnie, ale to się jeszcze pomyśli. Powiedzcie jeszcze, czy trzeba ten kosmetyk za uzbieranie pieszątek brać od razu po uzupełnieniu karty czy można poczekać?
|
||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie polecam: http://www.yves-rocher.com.pl/woda_d...czu_pur_bleuet a wręcz odradzam! Wypaliło mi twarz i rozmazało makijaż
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|
#1973 |
|
Konto usunięte
|
ja skończyłam raz 3. poziom i miałam problem z wyborem kosmetyku. w końcu wzięłam podkład, który akurat był w promocji, więc wcale nie kosztował tych 80 (? nie pamiętam za ile się wybiera ''nagrodę''), więc trochę lipa.
ale wtedy jak na złość miałam pełno zapasów wszystkiego. teraz zaczęłam 2. poziom i wiem, że wybiorę sobie coś jak go skończę, nie przechodząc na 3. dostałam ofertę wysyłkową.
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=rybkaa90;33586154]Zdecydowanie nie polecam: http://www.yves-rocher.com.pl/woda_d...czu_pur_bleuet a wręcz odradzam! Wypaliło mi twarz i rozmazało makijaż
![]() Rybkaa90 - A może jesteś uczulona na bławatka? Ja prawie zużyłam 1 opakowanie i jestem bardzo zadowolona i na pewno jeszcze kupię. Ja też zawsze kończę na II poziomie.
Edytowane przez marlena_m Czas edycji: 2012-04-16 o 20:16 |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie przyszedł m.in. żel truskawkowy z serii Plaisirs Nature, ale niestety zapach mi się nie podoba.
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marlena_m;33587570][QUOTE=rybkaa90;33586154]Zdecydowanie nie polecam: http://www.yves-rocher.com.pl/woda_d...czu_pur_bleuet a wręcz odradzam! Wypaliło mi twarz i rozmazało makijaż
![]() Cytat:
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie ma dziś przyjść pierwsza paczka
![]() Już się nie mogę doczekać...jak małe dziecko ;-)
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co się tyczy serii Sexy Pulp to też jestem zadowolona. Błyszczyk przypomina mi taki, jak miałam kiedyś z Astor (ale dla mnie większość błyszczyków jest taka sama), jednak tusz jest rewelacyjny! Gruba, dobrze wyprofilowana szczoteczka, super rozdziela rzęsy i nadaje dość mocną czerń. Na pewno kupię pełnowartościowy produkt! )Zdziwił mnie ten peeling marokański (dodatek do zamówienia powyżej jakiejś kwoty plus gąbka i coś tam) - super pachnie, tak egzotycznie... Kojarzy mi się z pustynią.
|
|
#1980 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś pierwszy raz użyłam kremu pod oczy CS. Jest lekki, wchłania się szybko, nawilża chyba ok ( co do tego to się okaże). Aplikator mi nie przypadł do gustu. Cieżko mówić w jego przypadku o masażu, to raczej byłoby pocieranie twardym plastikiem o delikatna skórę pod oczami przy niewielkim poślizgu- tak to można uda sobie masować, a nie cienką skórę na twarzy, bo takie rozciąganie we wszsytkie strony jej nie służy. Ale to może kwestia wprawy, poprobuje. Jak nie to będę nakładać zwyczajnie , palcami.
Na opakowaniu wiele pisze o polifenolach z czerwonego wina, tymczasem ekstrakt z winogron jest na samiutkim koncu składu. Za to ma escyne i inne fajne rzeczy. Poza tym YR wypuścił chyba pierwszy w karierze krem z filtrem -serum Vegetal spf20. Mysłałam ze firma jest ideologicznie przeciw filtrom, bo nie ma ich w zadnych kremie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

robią plamy, mało opalają, śmierdzą i są drogie. Fakt,że nie używałam wszystkich ale te kilka mi wystarczy, żeby samoopalacze YR omijać łukiem. Bardzo sobie chwalę za to samoopalacze loreala.
Nic dziwnego
06.09.2014 

jak bywało w moim przypadku z tego typu produktami.
Interesują mnie najbardziej kosmetyki z oferty z zieloną kropą właśnie, ale to się jeszcze pomyśli. Powiedzcie jeszcze, czy trzeba ten kosmetyk za uzbieranie pieszątek brać od razu po uzupełnieniu karty czy można poczekać?