|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
my musimy przed weekendem majowym zamówić żeby spokojnie dojechać do Turawy hehe jakbyś zobaczyła nasz ogród to za głowę byś się złapała... hmmm nasz jak nasz... jak rozłożyłam kali domek to już wielki problem gdzie go postawić i dlaczego akurat tam...;/ a mi wyszło wczoraj że mam ok 41% wody w sobie ważyliśmy się na takiej specjalnej wadze co to niby wszystko wie ile się ma wody tłuszczu mięśni kości jakie jest rozłożenie w org... a wiek metaboliczny oszacowało mi na 13 lat Cytat:
jak miałam z 5-6lat tata dał mi skosztować piwa i od tamtego czasu mi śmierdzi i nie smakuje wódki też jeszcze nigdy nie piłam tam bez niczego... jak już to tak jak darusia pisała troszkę wódki i reszta nawet nie coli tylko soku... maliby z mlekiem zagęszczonym... albo baileys z lodem... albo wermut z lodem i cytryna... no a twój tz dopiero co wyjechał trzymam kciuki za dziewczynkę :P Cytat:
w DDTVN w tym cyklu mama do okoła świata czy jakoś tak mówili ostatnio ze w jakimś kraju (chyba w kolumbii ale nie pamietam już) dzieciom od maleńkości podaje się kawe... wercia pięknie koloruje! kala na razie po całej kartce maże... ryzowanie jej nie interesuje woli klocki ana- u nas cały weekend był deszczowy więc jakoś zleciało... najgorzej jak po takim deszczowym tygodniu weekend jest słoneczny a my w szkole sie dusimy;/ sara- zdj domku w załączniku... a co ja z nimi narobiłam.. na aparacie podzieliło mi zdj na 2 katalogi i tylko jeden zgrałam a resztę usunęłam! marcin musiał odzyskiwać z karty i na szczęście się udało! ![]() 1-2 domek 3 kala na hulajnodze... 456- świąteczne... ubrałam kali 'futro' które miała kupione na roczek (przez moją babcie) i się śmieję że wygląda w nim jak little miss america
|
|||
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny domeka Kalinka prześliczna Aga te zdjęcie co teraz wstawiłaś to u Ciebie w domku? nie moge się napatrzeć na śliczny stół, pięknie ułożone kwiaty, sama robiłaś? i spodnie skóra węża, gdzie je kupiłaś? Adrianek i Karinka
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, maluszek ma 13 cm, zdrowy i silny, pięknie serduszko bije, no i jest w 90% DZIEWCZYNKĄ
robiła mi usg przez brzuch i nie była pewna, bo nóżki tak układała, że dr przypuszczała jeszcze, że sisiak może sie chować za nóżkami, więc zrobiła mi jeszcze dowcipne i złapała głowicą od tyłu dupkę i nic tam nie dyndało
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Bao, SUPER
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie mam az tak rozbudowanej wagi, ale tez pokazuje ile tluszczu ,wody, miesni juz nie Modelka sliczna, taka smieszka Kuchnia stoji obok . Cytat:
pewnie cieszysz sie jak glupia ja tez przy drugiej ciazy liczylam na dziewczynke ale juz w 14 tyg mi powiedziala ze to chlopak bedzie . Teraz albo wpadke zalicze albo moje chlopaki wpadke zalicza i na dziewczynke bede czekac , sama sie raczej nie zdecyduje .
|
||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Bao super
Machaj świetny ten domek,a Kalinka do zjedzenia
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
no i odpakowuje cos z minie, moja Amelia odrazu zauwazyla, fajny ten domeczek, moja ma namiot taki fajny tez i tam sobie siedzi. |
||
|
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoją drogą moja siostra też już usg miała i lekarz powiedział, że druga dziewczynka będzie
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
minka a jak u was?nadal sie nad drugim zastanawiacie?;-)
ja uwazam,ze nie moglismy lepszej decyzji podjac mala roznica wieku,mala juz 4 miechy skonczyla nawet nie wiem kiedy,laski sie az za soba trzesa,mala jak Oli widzi to jakby miala skrzydla to by odleciala![]() swietny widok! kocham je najmocniej na swiecie,obie tak samo!
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja tak mysle,ze nie ma nigdy momentu idealnego,bo zawsze mozna planowac wakacje,albo remonty,albo wyjazdy,przeprowadzki,lek arzy rozne sa powody ale moment idealny nigdy by u nas nie nastapil a np teraz to juz coraz ciezej by i bylo sie zdecydowac bo mala sie robi taka fajowa samodzielna
chyba teraz od nowa by mi sie nie chcialo :P co za tym idzie jesli mialaby rodzenstwo to pozzzzzzzniej :P
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
bao- SUPER wieści
machaj- super ten domek. Widzialam go na żywo i bardzo mi sie podobal ale niestety nie mam go gdzie postawić, pół pokoju by mi zajął te zjeżdżalnie mi się tez podobały, nawet do pokoju myślałam żeby kupić ale to chyba przesada ![]() A Kala przeurocza. Ona robi takie niewinne minki, że wierzyć się nie chce, ze tak Ci daje w kość A ja dzis przeżylam chwile grozy. mała bawiła się u siebie w pokoiku a ja byłam w kuchni. Ciagle na nią patrze- mam widok na nia jak patrze w lustro w przedpokoju. Staram się "lukać' co chwila bo już raz mi na parapet właziła. Ale na kilka sekund spuściłam ją z oczu a ona podstawiła sobie pod łóżeczko krzesełko, zawisnęła na brzuchu i poleciała... nic by w tym nie bylo strasznego ale leciała na glowę- szyja jej się mocno zgięła (w moich oczach). Nie zdążylam podbiec. Juz miałam wizję złamanego karku... balam się wejśc do pokoju. Ale jak zobaczyłam, ze ona sie podnosi i śmieje to kamień z serca ale serducho waliło mi jeszcze przez jakieś 10 minut. Nie wiem co robić bo dopóki nie zmienimy jej łóżeczka i nie wyniesiemy naszego dużego to nie jest tam bezpiecznie ale ona zaczeła sięgać do klamek i sama sobie wchodzi. Nie jestem w stanie jej zawsze upilnować. Już nawet na sekundę jej nie spuszczę z oka w tym pokoju. A nie chce jej zabraniac tam wchodzić bo to niedługo będzie tylko jej pokój- tam przeniesiemy jej zabawki i chce by jej się dobrze kojarzył...
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
bao, cieszę się razem z tobą!!!
machaj, kala jak zwykle mnie zachwyca i rozczula izz, ja osobiście młodej nie zakrapiałam oczek, ale przed wizytą miała zakrapiane i wyła i babka mówiła, że to trochę piecze dziś na bilansie w końcu byliśmy i wszystko super, waży 13,5kg (chyba 50-75 centyl) i ma 92cm (90-97 cent.), czyli po tatusiu póki co idzie Zaszczepiliśmy też na meningo. Potem przed kąpielą się pytała co ma na nóżce i nie chciała zdjąć, bo mówiła że tam kuj kuj jest ![]() dziewczyny, robiłyście paszporty młodzieży? POPIK, jakie dokumenty trza mieć przy składaniu wniosku? doczytałam się że ponoć ten dokument z potwierdzeniem nadania pesela-kazali ci to mieć? bo u mnie to wcięło gdzieś...
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak jak już kiedyś pisałam- postanowione- drugiego nie będzie
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak gdzieś w drugiej połowie cyklu (nie wiem czemu), załącza mi się faza na drugie dziecko a reszta idzie na dalszy plan. Więc wiem jedno... nie wiem co robić ja nie chciałam mieć nigdy dużej różnicy wieku, ale teraz to już za późno, bo i tak minimum 3 lata by były. Chyba to przekładam na niewiemkiedy
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tz na 3 namawia jak laski do szkoly pojda hahaha
|
|
#1067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale łatwiej mi było psychicznie "wpaść" niż podjąć świadomą decyzję, bo ciągle coś. Teraz właśnie też mam milion rzeczy w głowie ale kalendarzyka jeszcze nie stosuję, to na wpadkę się nie zanosi Cytat:
Swoją drogą tz poszedł wczoraj z małą, moją siostrą i jej mężem i oczywiście z Zosią do pizzerii. Tam był stół bilardowy, taki wysoki, że dziewczynom tylko pół głowy wystawało ponad niego. A one sobie kulki upatrzyły i nagle tz patrzy, a Amelka po stole łazi tz mówi, że nie wiedział czy się śmiać czy płakać
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kala jak lalka Cytat:
|
||
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Ninka w pełni wystarczy No chyba,że wpadne jakimś cudem,ale nie cykam się,bo zakładam mirene i tak na niej pociągnę do lat 60 ![]() Ninka będzie rozpieszczoną jedynaczką
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz tylko wyjęliśmy (jakiś tydzień temu) to juz byl problem z zaśnieciem bo niby leżała do zaśnięcia a za chwile już wyłaziła bo jej się podobało. i tak kilka razy i w końcu nie zasnęła
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
to jest pomysł dobry
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
ooo... nawet na zdjęciu w moim avatarku widać te szczebelki
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- nataszka- juz kiedys to tłumaczyłam ale Ciebie z nami wtedy nie było Po prostu takie z nas typy. Nie widzę się z gromadką dzieci u boku, nawet z dwójką jesteśmy tacy trochę egoiści. Lubimy gdzieś wyjśc, wyjechać a kolejne dziecko nam w tym nie pomoże. i dużo by pisać... mała już robi się bardzo samodzielna i nam z tym dobrze. Po prostu
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem przezorna wyjelabym szczebeli,wolalabym zeby przylazlaniz spadla na banie.
Nataszka nie wykluczam nie mowie nie nie mowie tak
|
|
#1075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dziś za wakacje właśnie dopłaciłam , syf i leje ciągle już mnie wkurza ta pogoda , no ile można Szymek dostał się na następny rok do przedszkola . normalnie rozwaliła mnie ta rekrutacja
|
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
SARA spodnie kupione w h&m.fajne sa.troche obawialam sie kupic bo nie sa klasyczne jednokolorowe...ale teraz nie zaluje
w uk modne sa teraz takie leginsy we wzory http://www.riverisland.com/Online/wo...eggings-612224 stol na wielkanoc i na urodziny swoje robilam sama tak samo bukiety z tulipanow![]() dziekuje za mile slowa. stol mam malutki wiec nie wiele sie zmiescilo.... ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- zdjecia swietne
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek z tych samych powodow mamy taka mala roznice wieku,pozniej laski beda fajne,beda sie bawic nie bedzie mi sie ciagnal wszedzie ogon pod tytulempograj ze mna w badmintona,porysuj ze mna,wiadomo ze bede to robic,ale one same tez beda sie soba zajmowac. O taka mam nadzieje przynajmniej:P
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia u mnie dzieciaki się fajnie bawią , czasem oczywiście jest zadyma , bo Olka od razu jęczy jak jej coś nie pasi czasem też Szymek coś jej zrobi bo większy więc na nią się połozy czy popchnie ale bawią się fajnie . ja jestem jedynaczką i nigdy bym tego nie zrobiła swojemu dziecku
|
#1079 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to taka bardzo rozbudowana waga... od razu z monitorem wykresy pokazuje dość dużo informacji to zbiera... i analizuje no kala jak na razie nie zdążyła się pobawić bo leje;/ a kuchnie ma przywieźć chrzestna na spóźnione urodziny.. ( z Holandii jedzie )Cytat:
no a odpakowuje tą mini z jajkiem co ci pisałam ![]() Cytat:
a na zdj to każde dziecko wygląda na spokojne patrząc na wercie też ciężko uwierzyć że z niej taki łobuziak![]() a przeżycia ci nie zazdroszczę... całe szczęście że nic się nie stało.. czasami te upadki wyglądają na dużo groźniejsze niż sa w rzeczywistości... tym bardziej w oczach matki! Cytat:
a my jeszcze nie byliśmy na bilansie... a teraz jak kala chora to też nie pójdziemy... ale przecież 2 latka będzie jeszcze miała do przyszłego roku Cytat:
a 2gie faktycznie ciężko planować.. niby fajnie byłoby teraz ale kurde tyle roboty... znowu później jedno do szkoły 2gie przy cycu... a jeszcze później to w ogóle bo przecież człowiek też chce na emeryturze odpocząć anie na wywiadówki biegać ja liczę że za jakiś czas wpadniemy i znowu samo się wszytko poukłada... (tak by mi pasowało w październiku bo urodziłabym w czerwcu i od następnego października jakąś mgr bym musiała zrobić bo same licencjaty mi nie wystarczą )wiem dlatego dziewczynki ci życzę:P no tylko żeby ta lala miała pstryczek 'włącz/wyłącz' to by było idealnie... Cytat:
ty się bronisz w tym roku? ja dopiero w przyszłym.. a gdzie tam mgr;/ kurde gdybym zaczeła i skończyła jedno to już 2 lata temu bym miała magisterke skończoną a człowiek głupi chce coraz więcej wiedzieć i kombinuje jak koń pod góre![]() a w ogóle okazało się że mój tata ma półpaśca... oczywiście dowiedział się dziś a na święta i przed bywaliśmy u nich... ciekawe czy któraś z nas się zaraziła... bo ja ospy nie miałam... a kala nie była szczepiona... a ona teraz przeziębiona organizm osłabiony może podłapała... no zobaczymy jeszcze z 1,5 tyg jak nic nie będzie to się uspokoję... |
||||||
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a już nie wspomnę o tym nocnym wstawaniu na początku cieknących cyckach człowiek uwiązany jak pies przy budzie.Już nie wspominając o kwestii finansowej niestety. Z jednej strony trochę szkoda że dzieci tak szybko rosną ale z drugiej fajnie że już coraz bardziej samodzielne są. Jak by się okazało że jestem w ciąży przypadkiem podłamałabym się nie na żarty. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Machaj obyście nic nie złapały ,a półpasiec to ponoć paskudztwo do wyleczenia |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

my musimy przed weekendem majowym zamówić żeby spokojnie dojechać do Turawy
a sio!!!!
fajny domek
pewnie cieszysz sie jak glupia 

. Czy któraś juz zakraplała oczka dziecku ?
ja dopiero w przyszłym.. a gdzie tam mgr;/ kurde gdybym zaczeła i skończyła jedno to już 2 lata temu bym miała magisterke skończoną a człowiek głupi chce coraz więcej wiedzieć i kombinuje jak koń pod góre