|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
kurcze myślałam że wytrzymam do wiadomości od Mamci ale już mi się oczy zamykają,mam nadzieje że rano przeczytam same dobre wiadomości dobranoc Mamusie |
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia jest pewnie bardzo zajęta dlatego nie pisze
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miej do siebie pretensji, ze nie umiesz się w pełni cieszyć... to wszystko jest bardzo trudne, ale popatrz juz tyle przeszłaś, wytrzymałaś... wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje i ciesze sie razem z Tobą Ando współczuje Ci, masz kryzys, ale z tego wyjdziesz, wierze w Ciebie Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie bo mi ostatnio sprawdzal cczy mi sie nic nie dzieje od tej starej krwi i mowil ze jest ok. To resztki ciagle niestety. Choc troche mnie to martwi bo mowil ze na usg jest juz czysto, ze sie ladnie organizuje... a tu leci i leci... boje sie bo w swieta troche pochodzilam, mam nadzieje ze to nie przez to... |
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
kathrina gratuluję synusia
czekałam na info od mamci ale chyba lecę spać bo usnę w salonie,doczytam rano,mamcia buziaki |
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katharina - gratuluję. Życzę, żeby za tydzień synek pokazał buźkę. Linka - słuchaj gina i unikaj stresów! ![]() Cytat:
Na przełomie marca i kwietnia dzwoniłam do dwóch najbliższych: w jednej zajęcia są chyba z 4 osobami (może z położną, ginem, neonatologiem i kimś jeszcze), a grupy małe i zorganizowane, ale jak dzwoniłam, to na teraz nie było już miejsc, a w innej może będzie mniej profesjoalnie, ale mogę chodzić na wybrane zajęcia nawet do porodu. Do czasu wizyty u MOJEGO gina po prostu nie zamierzam ćwiczyć czegokolwiek poza poprawnym oddychaniem. Zaczynam w najbliższy czwartek. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Niezły zestaw fotek. Nie chcę straszyć i żadnej z kocich mam tego nie życzę, ale napiszę: malutka córka kolegi wiecznie miała drobną wysypkę, więc jeździli z nią do różnych lekarzy, do szpitali i chyba coś eliminowali z diety, a później okazało się, że to uczulenie na kocią sierść. Oni nawet nie mieli kota, ale kolega ma chory kręgosłup, żona jest dość drobna i zostawiali wózek na parterze, czyli na klatce schodowej. Niestety widocznie słabo go osłaniali, bo po jakimś czasie okazało się, że nocuje w nim kiciuś dachowiec. Po co miał szukać legowiska gdzieś w piwnicy, skoro ktoś codziennie zostawiał mu nawet kołderkę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-16 o 23:36 |
||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
mamcia odezwij się
co Ci dziś powiedzieli? ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Maciejka ja nawet teraz nie mam żadnych powodów do stresów, no oprócz niepokojów ciążowych ale przecież z ciążą też wszystko okja jestem nerwusem z natury, a ostatnie lata, szczególnie ostatnie 2 lata, miałam trudne, nie to że miałam kłopoty, ale miałam dużo stresów i wielkie wymagania wobec siebie Mam wrażenie że teraz sie to mści.
|
|
|
|
#2529 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Przydałby ci się tak dobry materac jak ja mam, to by ci sporo ulżyło fizycznie. Niestety z trawieneim przy leżącym trybie życia muszą być problemy-współczuje Biedna jesteś i jeszcze tyle przed tobą. Ale wiesz co? Tak jak piszesz maluszek rośnie i wypycha ten krwiak i się może okazać, ze już wkrótce go nie będzie wcale. Całe szczęście w nieszczęściu, ze masz tak ludzkiego gin. A mówi ile się już pozbyłaś tego krwiaka ile zostało tak procentowo? Szkoda, że się nie da go pozbyć w inny sposób tylko trzeba czekać aż sam się wchłonie Trzymaj się dzielnie i narzekaj jak potrzebujesz, bo to przynosi ulgę a nam nie przeszkadza ![]() kathrinaaaaa Hehe sierpień miesiącem chłopców ![]() Biedna Zosia, niech szybko zdrowieje (z misiem nie mają) A ja się zastanawiam jak to jest odróżniać gdzie i po czym kopie małe Narazie znam kopniaki w pęcherz-od razu lece na siku Małemu chyba za ciasno i dopomina się zanim zrobi to mój organizm Chyba hoduje despotę Cytat:
Cytat:
Ad 2. Ćwiczenia na przyśpieszanie akcji porodowej? Ciekawe co to takiego, koniecznie napisz jak się dowiesz. Cytat:
I jeszcze te masowanie piersi z odciąganiem przy nawale Dlatego ja zapożyczę się a kupuje dobry laktator choćbym go miał używać tylko tydzień ![]() Mamuśka się już raczej dzisiaj nie odezwie-szkoda ![]() Musze lecieć nyny, bo choć spać mi się jeszcze nie chce, to nie wygodnie mi z lapkiem na nogach. Dobranoc wszystkim
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-04-17 o 00:10 |
||||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka-jesteś na wątku???? Widzę Cię
![]() Odezwij się
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety jestem zmęczona, więc zakupy po połnocy sobie daruję. |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Przepraszam ze trzymalam Was w niepewnsci caly dzien. Mialam napisac do Hanii smsa ale zapomnialam zabrac ze soba telefonuz tego roztargnienia. A wiec bylam w szpitalu, wrocilam okolo godz 19 i bylam tak zmeczona ze polozylam sie spac i obudzilam sie przed chwila jak tz wrocil i mnie obudzil. a wiec bylam w szpitalu mialam robione usg i ktg pod ktorym lezalam 3 godz. Ktg wyszlo ogolnie dobrze a lezalam tak dlugo bo aparatura odczytywala mocne ruchy a ja ich nei czulam no i ogolnie serduszko pracuje dobrze ale dostalam zrypke ze powinnam wczoraj przyjechac i teraz co tydzien musze chodzic na monitoring, mala jest ulozona posladkowo i dlatego moglam slabiej to czuc ale powiedziala mi ze jezeli jutro nie bede zadowolona z tego ze nie czuje ruchow mam tez zadzwonic i przyjechac.
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz-trzeba było słuchać wizażowych ciotek i jechać wczoraj na IP ![]() Dobrze że z dzidzią ok, że serduszko bije Idę pisać sms do ciastka, bo pewnie zasnąć nie może bez wieści od Ciebie-chyba że sama chcesz do niej napisać? |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie ciesze ale malej dalej nie czuje wiec nie jestem na tyle spokojna i usatysfakcjonowana mimo ze wszystko dobrze.
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Sms do prince wysłany-mogę iść spać Dobranoc mamusie, śpijcie dobrze i spokojnie-szczególnie chce_byc_mama |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i slysze serduszko jak bij i jak sie ta wsza mala trzaska a nic nie czuje i takie wkurzajace. nawet polozna sie smiala jak mnie pukala tak delikatnie po brzuszku i mowi rusz sie ksiezniczko bo do wieczora bedziemy tu lezec he he . ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Dobranoc Dziewczyny dobranoc Haniu ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- takie mam wyrzuty sumienia bo Wy sie tu wszystkie o mnie martwilyscie a ja zamiast napisac od razu po powrocie to poszlam spac ale bylam nie do zycia tak zmeczona
|
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powiem Ci, ze ja dzis też prawie wcale nie czułam Małej, dwa puknięcia o 14 i tyle, dopiero teraz troszkę uderza ale tak do wewnątrz, więc czuję takie "tąpnięcia" ale zadnych kopniaków w brzuch ogólnie pewnie bym spanikowała już dziś ale byłam u gina o 17 i słuchałam serduszka a dlaczego co tydzień masz mieć ten monitoring? |
||
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba obudziłam ciastka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
I ciekawa jestem jak to jest: aparatura odczytuje mocne ruchy a my tego nie czujemy? Chyba jeszcze dzieci są zbyt małe i to czy czujemy czy nie zalezy od ich połozenia.
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Linka25 przez to ze naprawde przy bardzo mocnych ruchach gdzie tetno dziecka wynosilo nawet 170 ja nic a nic nie czulam
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wierzyłam że u mamci ok, byłam pewna, bo dziś w zasadzie miałam to samo, nie czułam ruchów, no minimalnie, a wiedziałam że wszystko ok. Ale zawsze lepiej sprawdzic No idę spać papapa |
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
dobranoc |
||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok,to moge isc spac. Pisze z komorki tz, ktory spi... Dobrze, ze sie odezwalas!
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Mamcia nareszcie! Nie dałam rady wczoraj doczekać wieści.... Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko ok
Ja moją małą też rzadko czuję i mnie to złości do ostatnio jej detektorem szukaliśmy i nie mogliśmy znaleźć a małpiszonek mały schował się za pępkiem centralnie! Dziś w nocy trochę się wierciła a nad ranem szalała wręcz i przewracała się na wszystkie możliwe strony chyba - teraz już wstałam, jem śniadanko to się uspokoiła.Ando kochana nasza głowa do góry! Wiem, ze jest ciężko i jesteś już zmęczona tym wszystkim ale wiem również, że dasz radę! Tyle już przeszłaś - teraz już z górki będzie i oczywiście z happy end-em! kathrinaaaaa gratuluję synka! phdwao normalnie rozwaliłaś mnie wczoraj tymi cyckami hehe ale mój twierdził po kąpieli, że one chyba jednak więcej ważą Wychodzę sobie z wanny, wycieram się a moje kochanie bierze sobie moje piersiuchy w obie ręce i sobie wyważa, która cięższa - myślałam, że padnę z niego. Poza tym ostatnio jeszcze trochę mi było smutno, że to nie chłopak będzie (na którego tak się nastawiłam) a on do mnie, że on się cieszy, że jednak dziewczynka bo... sztuką to jest dziurę w dziurze zrobić I rozłożył mnie na łopatki w jednej chwili.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

gratuluje i ciesze sie razem z Tobą

ale przecież z ciążą też wszystko ok
Mam wrażenie że teraz sie to mści.
leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge
Przydałby ci się tak dobry materac jak ja mam, to by ci sporo ulżyło fizycznie. Niestety z trawieneim przy leżącym trybie życia muszą być problemy-współczuje
Trzymaj się dzielnie i narzekaj jak potrzebujesz, bo to przynosi ulgę a nam nie przeszkadza 

(z misiem nie mają)
Narazie znam kopniaki w pęcherz-od razu lece na siku
Małemu chyba za ciasno i dopomina się zanim zrobi to mój organizm
.